מתכונים ב10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

עוגת וניל

עוגת ונילFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On יוני 29, 2017
Last modified:יוני 29, 2017

Summary:

עוגת וניל בחושה וטעימה – מתכון מהיר וקל: מערבבים ידנית את כל החומרים בקערה, יוצקים לתבנית ושולחים לתנור..

עוגת וניל

תבנית אינגליש קייק

מצרכים:

2 ביצים

חצי כוס סוכר

שליש כוס שמן

כפית תמצית וניל

חצי כוס חלב (לפרווה אפשר לשים מים)

כוס קמח תופח (או כוס קמח רגיל מעורבב עם כפית מלאה אבקת אפיה)

כף מלאה אבקת אינסטנט פודינג וניל

2 כפות שוקולד צ'יפס לפיזור מעל ( לא חובה)

אופן הכנה:

-מחממים תנור ל180 מעלות ומשמנים תבנית אינגליש קייק.

-מערבבים את הביצים עם הסוכר (ידנית או במיקסר). מוסיפים שמן, תמצית וניל וחלב ומערבבים. מוסיפים קמח תופח ואבקת אינסטנט פודינג וניל ומערבבים קלות עד לאיחוד החומרים.

-יוצקים את הבלילה לתבנית משומנת ומפזרים מעל שוקולד צ'יפס.

-מכניסים לתנור לאפיה של 30-35 דקות, עד שקיסם יוצא יבש.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו


66 תגובות

הוסף תגובה
  1. בפעם הראשונה הצלחתי לאפות עוגה . יצא נ ה ד ר !!!!
    מי רשמה את מתכון העוגה בחושה
    עוגת וניל. שנה טובה חג שמח
    אשמח לקבל מתכון נוסף לעוגה כנ"ל שמערבבים ולתנור

    1. היי אינה,
      אפשר לשמור את העוגה עטופה היטב מחוץ למקרר כ-24 שעות ואח"כ להעביר למקרר לכ-3 ימים.
      דרך אגב בחורף מומלץ לשמור את העוגה מחוץ למקרר כל הזמן.
      שנה טובה 🙂

  2. הי אפרת, העוגה נשמעת ממש טעימה. צריכה להכין לגן של הבן שלי לשישי הקרוב ליומהולדת. כמות של תבנית 26 יספיק?? תודה!

    1. היי אפרת,
      אני מניחה שאפשר להשתמש בתערובת קמחים כמו קמח תמי, כרגיל וכו' + כפית מלאה אבקת אפיה או לשלב שני שליש קמח קונדיטור + שליש קמח אורז + כפית מלאה אבקת אפיה.

  3. אהה ואפרת יש לי עוד שאלה האם אפשר להכין את העוגה הזאת בתור קאפקייקס ואם כן כמה זמן בתנור ועל כמה מעלות?

    1. כן, אפשר להכין כקאפקייקס.
      יש לשמן את השקעים לפני ולאפות בתנור שחומם מראש ל180 במשך 13-18 דקות.

  4. היי אפרת עשיתי מהעוגה עוגת שיש. לקחתי 4 כפות מהתערובת והוספתי 2 כפות נוטלה. ואז הוספתי מלמעלה וכן הוספתי קרם שוקולד משמנת מתוקה וחבילת שוקולד. יצאה עוגת טעימה ורכה. לפעם הבאה שאכין -האם צריך להרטיב אותה עם סירופ אם אני מוסיפה קרם ?

    1. נשמע מעולה 🙂
      אם את מרגישה שהיא קצת יבשה אז פעם הבאה את יכולה להרטיב אותה קצת עם סירופ.

  5. היי אפרת אני רוצה לעשות מהעוגה עוגת שיש בתבנית 26. כמה נןטלה להוסיף ומה הכמות שצריך להפריש מהבלילה כדי לערבב עם הנוטלה?

    1. היי אירית,
      כמויות לתבנית 26 רשומות כמה תגובות מטה (ראי תגובתי לצופיה).
      לאחר הכנת הבלילה, חלקי את התערובת ל-2 חלקים שווים ולחלק אחד הוסיפי 3-4 כפות מלאות נוטלה וערבבי עד לאיחוד החומרים.
      בהצלחה ויום מקסים 🙂

    1. היי צופיה,
      כמויות לתבנית 26:
      5 ביצים גדולות
      כוס וחצי סוכר
      כוס שמן
      כף תמצית וניל
      כוס וחצי חלב (לפרווה אפשר לשים מים)
      3 כוסות קמח תופח (או 3 כוסות קמח רגיל מעורבבות עם 3 כפיות מלאות אבקת אפיה)
      3 כפות אבקת אינסטנט פודינג וניל
      6 כפות שוקולד צ'יפס לפיזור מעל ( לא חובה)

    1. היי שיראל,
      אפשר לשים שקית סוכר וניל אם יש לך ולהפחית כף שטוחה מכמות הסוכר.

  6. היי אפרת,
    חייבת טובה התייעצות.
    אני אופה עכשיו עוגת טורט אני רוצה אותה ליום שישי. זה הסדר אם היא תשאר עד יום שישי על השיש. או שחובה מקרר?
    אני פשוט רוצה שהטים והאווריריות של העוגה ישאר כמו שיצאה והיא בטמפ החדר.
    תודה על תגובתך.

    1. היי,
      אפשר לשמור אותה על השיש. חשוב לכסות אותה היטב ולשמור במקום קריר ומוצל.

  7. נראה מעולה. אפשר להכין ולהקפיא תבנית אחת? אני לקראת לידה ומחפשת עוגות שיהיה אפשר להקפיא ולהוציא כשיגיעו אורחים ושתשאר עסיסית 🙂 (כמובן כמה שעות לפני)

    1. היי מורן,
      אפשר לעטוף היטב בניילון נצמד ולהקפיא.
      לידה קלה, מהירה ובריאה 🙂

  8. הכנתי את העוגה,היא יצאה מושלםם…אני משתמשת מלאא מהמתכונים שבאתר ומאוד נהנית הכל יוצא ממש טעים והם מאד קלים להכנה…
    אשמח אם תוסיפי מתכון לשייק מפירות קפואים;-)

    1. שמחה לשמוע 🙂
      אני מתכננת להוסיף בקרוב שייק פירות קפואים.
      יום מקסים!

    1. היי הגר,
      לדעתי זה ייצא דחוס מידי עם קמח מלא. אם יש לך קמח כוסמין מלא אז אפשר לשים כוס קמח + כפית מלאה אבקת אפיה.
      אם לא ובכל זאת את רוצה להשתמש בקמח מלא אז כדאי לשלב חצי כוס קמח מלא + חצי כוס קמח לבן + כפית מלאה אבקת אפיה.
      שבת שלום 🙂

  9. היי אפרת,

    האם אפשר להוסיף קוקוס טחון? אם כן מה הכמות שהיית ממליצה?
    בנוסף, המתכון מתאים לתבנית אינגליש אחת או שתיים?

    1. היי אילנה,
      אפשר להוסיף בסביבות רבע-שליש כוס קוקוס.
      הכמות במתכון מתאימה לתבנית אינגליש קייק אחת.
      שבוע נפלא 🙂

  10. היי
    אני אופה כבר שנים אך משום מה נראה לי שהעוגות הבחושות ועוגות הגבינה לא יוצאות טוב בזמן האחרון.פרט לעוגות שמרים והלחם.
    אגב בשלוש שנים החלפתי 4 תנורי אפיה
    אתמול הכנתי עוגה בחושה לפי המתכון שלך אך יצא לי באמצע מוצקות ודחיסות יתר
    למה? יש לך הסבר?

    1. היי רחל,
      את מקפידה לחמם את התנור לפחות 10 דקות מראש?
      את מניחה את העוגה במרכז התנור ומפעילה על תוכנית האפיה הרגילה (קו עליון וקו תחתון)?
      זה נשמע כאילו העוגה לא מספיקה להאפות עד הסוף. את אופה לפי הזמנים המצוינים במתכון? את בודקת עם קיסם במספר מקומות במרכז העוגה לוודא שהקיסם יוצא יבש לגמרי?

  11. היי אפרת. מה נשמע?
    ראשית תודה לך על מתכונים קלים וטעימים מאד.
    רציתי לשמוע את דעתך לגביי עוגת ספוג מתכון זה..
    6 ביצים מופרדות.
    כוס קמח תופח.
    3 כפות שמן
    1 סוכר וניל
    1 כפית תמצית וניל
    1 כוס סוכר
    זה הרבה כוס סוכר?
    עדיף 3/4 כוס סוכר?

    תודה רבה רבה.

    1. היי אושרית,
      המתכון נראה לי בסדר וכן הייתי מפחיתה את הסוכר ל3/4 כוס, במיוחד אם בכוונתך לשים קרם או כל תוספת מתוקה אחרת.
      יום מקסים 🙂

    1. היי אושר,
      לשוקולד צ'יפס יש נטייה לשקוע במהלך האפיה אבל אם מפזרים אותם מעל הבלילה לא אמורה להיות בעיה.
      אם שמים אותם בתוך הבלילה אז מומלץ לקמח אותם לפני.
      הם אכן נמסים אבל לאחר קירור הם מתקשים בחזרה.
      יום מקסים 🙂

    1. היי בתאל,
      אני חושבת שכן. אם את מכינה בתבנית עגולה 24 יש להכפיל את כל הכמויות ב-2.
      שבוע טוב 🙂

  12. שלום…
    אין אין על האתר שלך
    כזו יסודית ונחמדה תמיד
    אצלנו בארוחת שישי כולם "חזירים" אז אינגליש קייק לא יספיק חח
    אשמח לדעת כמויות לתבנית חד פעמית 24×32
    תודה רבה ושבת שלום 🙂

    1. היי דקלה,
      קודם כל תודה 🙂
      כמויות לתבנית שציינת:
      5 ביצים
      כוס וחצי סוכר
      כוס שמן
      כף תמצית וניל
      כוס חלב (לפרווה אפשר לשים מים)
      3 כוסות קמח תופח (או 3 כוסות קמח רגיל מעורבב עם 3 כפיות מלאות אבקת אפיה)
      3 כפות מלאות אבקת אינסטנט פודינג וניל
      כרבע כוס שוקולד צ'יפס לפיזור מעל (לא חובה)
      שבת שלום 🙂

  13. היי אפרת,
    מאד אוהבת את האתר שלך!
    שאלה, אני לא משתמשת בחומרי טעם וריח (תמצית וניל, אינסטהט פודינג וכו') האם ניתן להשתמש במתכון זה במקלות וניל אמיתיים? כיצד וכמה?

    1. היי יפית,
      חותכים מקל וניל לאורכו ומרוקנים בעזרת סכין את הגרגירים.
      מחממים על הגז במשך 5-10 דקות חצי כוס חלב (או מים) עם מקל הוניל + הגרגירים שרוקנת. מצננים את התערובת ומסננים. מומלץ אפילו להשהות את התערובת כשעה לאחר החימום.
      לאחר שסיננת העבירי את החלב המסונן לכוס ותשלימי לחצי כוס חלב כדי להשתמש בו למתכון (כי במהלך הבישול חלק מהנוזלים התאדו).
      בהצלחה ושבת שלום 🙂

  14. היי אפשרי יהיה לשים חבילה שלמה של פודינג וניל ואיזו כמות תתאים לתבנית 24?רוצה לנסות להכין את העוגה וגם עם התפוחים והאגסים:)
    תודה רבה.

    1. היי קרינה,
      לא מומלץ לשים חבילה שלמה כי זה משנה את המרקם של העוגה. מספיק לשים כף אחת.
      לתבנית 24 יש להכפיל את כל הכמויות ב-2.

  15. אפרת העוגה נראת מעולה קלה וטעימה. אכין אותה לשבת.אפשרי במקום מים -מיץ תפוזים?שבת שלום

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme
Translate »