מתכונים ב10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

עוגת וניל

עוגת ונילFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On יוני 29, 2017
Last modified:ינואר 28, 2018

Summary:

עוגת וניל בחושה וטעימה – מתכון מהיר וקל: מערבבים ידנית את כל החומרים בקערה, יוצקים לתבנית ושולחים לתנור..

עוגת וניל

תבנית אינגליש קייק

מצרכים:

2 ביצים

חצי כוס (100 ג') סוכר

שליש כוס (66 ג') שמן

כפית (5 מ"ל) תמצית וניל

חצי כוס (120 מ"ל) חלב (לפרווה אפשר לשים מים)

כוס (140 ג') קמח תופח (או כוס קמח רגיל מעורבב עם כפית מלאה אבקת אפיה)

כף מלאה (12 ג') אבקת אינסטנט פודינג וניל

2 כפות (30 ג') שוקולד צ'יפס לפיזור מעל ( לא חובה)

אופן הכנה:

-מחממים תנור ל180 מעלות ומשמנים תבנית אינגליש קייק.

-מערבבים את הביצים עם הסוכר (ידנית או במיקסר). מוסיפים שמן, תמצית וניל וחלב ומערבבים. מוסיפים קמח תופח ואבקת אינסטנט פודינג וניל ומערבבים קלות עד לאיחוד החומרים.

-יוצקים את הבלילה לתבנית משומנת ומפזרים מעל שוקולד צ'יפס.

-מכניסים לתנור לאפיה של 30-35 דקות, עד שקיסם יוצא יבש.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו


161 תגובות

הוסף תגובה
  1. היי אפרת,
    אני רוצה להכין את העוגה כעוגת יום הולדת, לחתוך באמצע לשים ריבת חלב ולצפות בקצפת. אני מתכוונת לאפות את העוגה ורק למחרת לעבוד איתה. יש לי מספר שאלות:
    מה הכמות לתבנית בגודל 35 ס"מ אורך על 23 ס"מ רוחב?
    מהתגובות הבנתי שצריך להרטיב אותה בעודה היא חמה, אחרי שאני מרטיבה האם להשאיר אותה בחוץ או להכניס למקרר?
    האם את חושבת שהיא תצא מתוקה מידיי ( עם הקצפת ריבת החלב ומי הסוכר)?
    מה צריך לעשות בכדי שהא תצא אוורירית יחסית?
    האם היא תצא גבוה מספיק בכדי לחתוך באמצע או עדיף לאפות שתי עוגות ולחבר ?
    תודה מראש ושיהיה יום מקסים!

    1. היי ורוניקה,
      כמויות לתבנית שציינת:
      5 ביצים גדולות
      כוס וחצי סוכר
      כוס שמן
      כף תמצית וניל
      כוס וחצי חלב
      3 כוסות קמח תופח (או 3 כוסות קמח רגיל מעורבבות עם 3 כפיות מלאות אבקת אפיה)
      3 כפות אבקת אינסטנט פודינג וניל
      6 כפות שוקולד צ'יפס לפיזור מעל ( לא חובה)
      אחרי שאת מרטיבה אותה עדיף לעטוף אותה ולשמור במקרר.
      לגבי המתיקות, אפשר להפחית את כמות הסוכר לכוס ורבע.
      לעוגה אוורירית יותר אפשר להשתמש במיקסר ולהקציף את הביצים עם הסוכר כ-2 דקות. היא אמורה לצאת בגובה סביר.

  2. הי אפרת המקסימה 🙂
    רוצה להכין פרווה לשבת, אפשר במקום מים לשים שמנת צמחית או מיץ תפוזים? או שלהשאר עם המים? מה נראה לך יצא הכי טוב?

    1. היי שני,
      עם מיץ תפוזים זה ייצא טעים אבל זה יהפוך את העוגה לעוגת תפוזים ופחות יורגש הטעם של הוניל.
      את יכולה לשים שני שליש כוס שמנת צמחית (מומלץ קצת יותר מחצי כי השמנת סמיכה יותר).

  3. שלום לך
    רציתי לברר האם ניתן להשתמש במתכון זה כבסיס לעוגת קומות (2 קומות) עם מילוי גאנש בין השכבות של כל קומה ? האם ניתן להרתיב קצת השכבות? כי מפחדת שיצא יבש במיוחד שמתכננת לשמור במקרר

    1. אפשר להכין כעוגת קומות. מומלץ להרטיב קצת את השכבות כדי שהעוגה תשאר עסיסית (כי במקרר היא אכן מתייבשת מעט).

  4. היי (:
    אני רוצה להכין את העוגה הזו ולשים מעל ריבה ופירורי בצק פריך. כמה ריבה לדעתך צריך לשים ואיך כדי שהיא לא תשקע לתחתית? אשמח לתשובתך. תודה ויום טוב

    1. היי ליבי,
      מאחר והריבה נוטה לשקוע במהלך האפיה מומלץ לשים אותה לאחר שאת יוצקת את הבלילה לתבנית (בחלק העליון) ואז לפזר פירורי בצק.
      שימי בסביבות 2-3 כפות ריבה.

  5. ערב טוב
    אני צריכה להכין עוגת יום הולדת לבנה…(לא דוקולד לשם שינוי)
    מה הכמויות לתבנית החד פעמית הבינונית (26×33)? התכנון הוא להכין 2 תבניות כאלו ואחת מהן לחתוך כדי ליצור 3 קומות ולצפות בקרם, האם העוגה תתאים לזה?
    תודה מראש 🙂

    1. היי חן,
      כמויות לתבנית שציינת:
      5 ביצים גדולות
      כוס וחצי סוכר
      כוס שמן
      כף תמצית וניל
      כוס וחצי חלב (לפרווה אפשר לשים מים)
      3 כוסות קמח תופח (או 3 כוסות קמח רגיל מעורבבות עם 3 כפיות מלאות אבקת אפיה)
      3 כפות אבקת אינסטנט פודינג וניל
      6 כפות שוקולד צ'יפס לפיזור מעל ( לא חובה)
      ל-2 תבניות מומלץ להכין בפעמיים ולא להכפיל את הכמות אחרת העולה עלולה לצאת ממש דחוסה.
      אין בעיה להכין קומות ולצפות בקרם רק חשוב לעשות זאת רק אחרי שהעוגה התקררה לגמרי. מומלץ אפילו להכין את העוגות יום קודם ויום למחרת לעבוד איתן.
      בהצלחה 🙂

  6. היי

    תודה על המענה. אם אין לי קמח תופח כמה אבקת אפייה עליי לשים מזכירה שמדובר בכמויות עבור תבנית עגולה קוטר 22? ומה לגבי זמן האפייה?
    תודה מראש

    1. היי יפעת,
      במקום כוס וחצי קמח תופח אפשר לשים כוס וחצי קמח רגיל + כפית וחצי אבקת אפיה. יש לערבב תחילה את הקמח עם אבקת האפיה ורק אז להוסיף לבלילה. זמן אפיה עשוי להתארך ל 35-45 דקות.

    1. היי יפעת,
      כמויות לתבנית 22:
      3 ביצים
      3/4 כוס סוכר
      שני שליש כוס שמן
      כפית וחצי תמצית וניל
      3/4 כוס חלב (לפרווה אפשר לשים מים)
      כוס וחצי קמח תופח
      כף וחצי מלאות אבקת אינסטנט פודינג וניל
      3 כפות שוקולד צ'יפס לפיזור מעל ( לא חובה)

  7. שלום אפרת חג שמח,
    עכשיו בדיוק רוצה להכין שוב את העוגה בשנית…
    הבת שלי מאוד אוהבת את העוגה הזו, היא כמעט בת שנתיים
    אתמול הכנתי לה את העוגה עם קמח תופח כשר לפסח אבל יצאה דחוסה מאוד, יש לציין שאני מכינה אותה כמו המתכון של עוגת המייפל מבחינת הכמויות עם כף וחצי אינסטנט פודינג.
    והוספתי טיפה יותר מ3/4 כוס מיץ תפוזים.
    האם את חושבת שאני צריכה להמיר לקמח תפוא במקום קמח תופח שתהיה אווירירית יותר?
    פשוט רציתי כמות ל2 אינגליש קייק

    1. היי דקלה,
      גם אני לא אוהבת את המרקם של קמח תופח לפסח בעוגות. זה יוצא דחוס וצמיגי.
      גם קמח תפו"א כקמח יחיד לא ייתן תוצאה טובה. אני גם לא בטוחה שקמח מצות מתאים בעוגה הזאת ספציפית.
      אולי יש עוגות נוספות שהיא יכולה לאהוב? מצרפת לינק לעוגות כשרות לפסח. אולי מאפינס תפוזים, עוגת שיש או עוגת שוקולד לפסח.
      חג שמח 🙂

    1. אלה הכמויות המומלצות:
      ביצה גדולה
      שליש כוס סוכר
      רבע כוס שמן
      חצי כפית תמצית וניל
      שליש כוס חלב
      שני שליש כוס קמח תופח
      שני שליש כף אבקת אינסטנט פודינג וניל
      1-2 כפות שוקולד צ'יפס לפיזור מעל ( לא חובה)

    1. היי אילנה,
      אם יש לך קורנפלור אז עדיף לשים במקום הפודינג וניל. אם לא אז שימי כף פודינג ריבת חלב.
      קמח מלא יגרום לעוגה לצאת דחוסה וכבדה יותר. אם יש לך קמח כוסמין מלא אז עדיף.

  8. היי אפרת! אני מכין עוגה ל50 איש ב3 תבניות מלבניות גדולות. העוגה יצאה טעימה מאוד, אולם היא לא תפחה לי. הכפלתי את הכמויות כפול 10 ולפי דעתי הייתי צריך להכפיל יותר מ10. מה דעתך? את יכולה לייעץ לי מה להוסיף, להוריד? מפני שנדמה שמשהו מכביד על הבלילה לתפוח. השתמשתי בקמח תופח.
    שמתי:
    20 ביצים
    קילו סוכר
    660 מ"ל שמן
    1.2 ליטר חלב
    50 מ"ל תמצית וניל
    120 גרם אבקת פודינג וניל
    1.4 קילו קמח תופח

    תודההההההההה ויום טוב!

    1. היי תומר 🙂
      קודם כל לא מומלץ אף פעם להכין כמות כזו גדולה כי זה פוגע במרקם העוגה. עדיף להכין בכמה פעמים, כל פעם כמות לתבנית אחת גדולה אבל לא יותר מזה.
      אפית את התבניות יחד בתנור אחד? או שבזמן שהעוגה נאפתה, יתר הבלילות עמדו בצד והמתינו? כי בשני המקרים זה לא טוב.
      במקרה הראשון, הבלילות לא מקבלות את החום הדרוש להן וזה עלול לפגוע בתפיחה ובמקרה השני, אסור שבלילה תעמוד בצד מהסיבה שחומרי התפיחה מתחילים לעבוד ברגע שמוסיפים להם נוזלים וככל ועובר הזמן, האפקט של חומרי התפיחה נפגע ואז העוגה תופחת פחות ויוצאת דחוסה.
      לגבי הכמויות, אתה מתכוון לתבניות בגודל 25X32 או התבניות הענקיות בגודל של התנור?

  9. הי אפרת
    מכורה לאתר שלך!
    הכנתי את העוגה הכנסתי לתבנית אינגלס קייק והכמות הייתה ממש קטנה אז בסוף עשיתי מאפינס וזנ הספיק לי ל6 מאפינס.
    למה הכמות כזו קטנה? עשיתי אחד לאחד בכמויות

    1. היי ירדן,
      אולי השתמשת בכוס קטנה מידי?
      השתמשת בתבנית אינגליש קייק חד פעמית או רגילה?<

        1. אז הסיבה היא כוס קטנה מידי.
          יש להשתמש בכוס בנפח של 240 מ"ל כמו הכוס שבתמונה.

  10. הי.
    עשיתי את העוגה מלא פעמים וכל פעם השוקולד צ'יפס שקעו לתחתית. גם כשמתי אותם למעלה וגם כשקימחתי אותם…
    בנוסף- עשיתי מהעוגה עוגת שיש והוספתי לחלק מהבלילה קקאו וגם פה קרה אותו דבר… הצבע החום יצא למטה.
    אולי תדעי לפתור לי את התעלומה?…;)
    לא מבינה מה אני לא עושה טוב.

    1. היי מוריה,
      גם כששמת את השוקולד צ'יפס למעלה הכל שקע לתחתית? הבלילה יוצאת לך סמיכה או דלילה?

      1. כן. גם כשמתי את השוקלד צ'יפס למעלה ולפני כן קימחתי אותו הוא שקע.
        הבלילה יוצאת לי די דלילה אני חושבת.

        1. היי מוריה,
          הבלילה לא אמורה להיות כל כך דלילה. ככל והיא דלילה יש נטייה לשוקולד צ'יפס לשקוע יותר. להבא שימי שליש כוס חלב במקום חצי כוס ותפזרי את השוקולד צ'יפס בחלק העליון.
          שבוע נפלא 🙂

    1. היי רונה,
      אפשר אבל כדי שהעוגה לא תצא נמוכה כדאי להכין את הכמויות האלה:
      3 ביצים
      3/4 כוס סוכר
      שני שליש כוס שמן
      כפית וחצי תמצית וניל
      3/4 כוס חלב (לפרווה אפשר לשים מים)
      כוס וחצי קמח תופח
      כף וחצי מלאות אבקת אינסטנט פודינג וניל
      3 כפות שוקולד צ'יפס לפיזור מעל ( לא חובה)

  11. היי הכנתי את העוגה בשישי בבוקר כמו במתכון עם אבקת אפיה וקמח רגיל ללא איסטינג וניל כי לא היה לי ולפי התגובות ראיתי שזה בסדר לוותר. העוגה יצאה נמוכה מאוד בתבתניתבנית רגילה אינגליש קייק והבלילה הייתה דחוסה ולא היה אפשרי לאכול אותה. יש לך רעיון למה זה קרה? כמובן טורבו 180 מעלות ובאמצע התנור באמצע התבנית. היה לי בעוד מתכון פה לפני כמה זמן..תודה מראש האתר ממש נוח וברור!

    1. היי אביה,
      טורבו לא טוב לאפית עוגות. הטורבו מייבש את העוגות. יש לאפות תמיד בתוכנית אפיה רגילה (קו עליון וקו תחתון).
      השתמשת בתבנית אינגליש קייק חד פעמית או אחרת?
      נראה כי העוגה לא תפחה מספיק. האם ערבבת את הקמח עם אבקת האפיה היטב ביחד לפני שהוספת לבלילה?
      שבוע נפלא 🙂

  12. היי אפרת,
    יש לי תבנית 28.5/19.1
    איך אני עושה את הכמויות?

    ואגב.. המתכונים שלך סוף הדרךךך… מאוד אוהבת את האתר שלך.. 🙂

  13. היי,
    בעבר עשיתי מתכון שלך לעוגה דומה וקצרתי שבחים ענקיים. הפעם היא יצאה לי קצת יבשה :/
    אפיתי באינגליש קייק, כשהיא יצאה מהתנור נתתי לה להתקרר כ20 דק ואז הכנסתי למקרר כי שמתי עליה קצפת. יכול להיות שהיא התקשתה בקירור?או אולי בגלל הקירור שהיה מהיר מדי לאחר האפייה? כשהכנתי את עוגת התפוז שלך היא הייתה רכה כמו ענן (לא שמתי אותה במקרר). והפעם לא נדמה לי שערבבתי אותה באופן שונה (כלומר, לא יותר מדי)
    תודה!

    1. היי דנה,
      עוגות בחושות נוטות להתייבש בקירור ולכן מומלץ לשמור אותן בטמפ' החדר. אם מכינים להן קצפת ורוצים לשמור במקרר אז אני תמיד ממליצה להרטיב אותן קצת בסירופ סוכר או סירופ שוקולד לבן כדי שיהיו עסיסיות גם בקירור. כמובן שחשוב גם לכסות אותן היטב כשהן במקרר.

      1. תודה לך על התגובה! תוכלי לכתוב לי בבקה איך להכין את הסירופים? שופכים מעל כשהעוגה עדיין חמה?
        רוב תודות האתר שלך מושלם!! פשוט וקל והמתכונים מעולים 🙂

        1. סירופ משוקולד לבן (הכי מומלץ): להמיס 50 גרם שוקולד לבן עם 4 כפות חלב או מים. לשפוך על העוגה בעודה חמה.
          סירופ סוכר: מחממים על אש הכי נמוכה רבע כוס מים + 2 כפות סוכר + כפית תמצית וניל עד שהסוכר נמס ומצננים לטמפ' החדר. שופכים על העוגה בעודה חמה.

  14. לפני שבוע ניסיתי את המתכון הזה ומאז לא מפסיקה להכין. טעים בטירוף וכל כך קל להכנה. תודה רבה

    1. וזאת עוגת וניל 🙂 אם יש לך סוכר וניל שימי שקית. אם לא, פשוט תכיני בלי.

  15. שלום אפרת היקרה,
    אני רוצה להכין את העוגה בתבנית מרובעת -הגודל כפול מתבנית אינגליש קייק (כמו 2 אינגליש קייק)
    אבל אני רוצה בתבנית כזאת כי זה עוגת יומולדת ואני רוצה לקשט אותה,
    להכפיל את הכמות ב2?
    במה אפר לקשט?

    1. היי,
      אפשר להכפיל את כל הכמויות ב-2.
      אפשר לקשט בקרם וניל (להקציף מיכל שמנת מתוקה/ריץ' עם 3 כפות גדושות אינסטנט פודינג וניל ורבע כוס חלב קר או 4 כפות מים קרים). מעל הקרם אפשר לפזר סוכריות.

        1. רק אם את מכינה עם קרם שמרי במקרר.
          אם לא, שמרי בחוץ.
          בכל מקרה יש לעטוף/לכסות את העוגה.
          שבת שלום 🙂

          1. תודה רבה!
            בת שלישית ופעם ראשונה מכינה בעצמי עוגת יומולדת (הגדולה בת 7)
            בזכות האתר שלך.
            שבת שלום!

  16. היי אפרת
    בא לי מאוד להכין עוגה ואין לי שמן בבית ולא בא לי לצאת לסופר עכשיו
    יש במה להחליף אותו?

  17. בדיוק הכנתי את העוגה, היא נאפית בתנור ממש כרגע. בסוף החלטתי לשים אגוזי מלך קצוצים מעל במקום שוקולד צ'יפס ונקווה שיצא טעים👌

    1. אם הכוונה לתבנית עגולה בקוטר 26 אז יש להכפיל את כל הכמויות ב-3.
      אם הכוונה לתבנית מלבנית, רשמי לי רוחב, אורך וגובה.

  18. שלום אפרת אני רוצה לאפות את העוגה ל 11 איש.לכמה אני צריכה להכפיל,אני גם רוצה שהעוגה תהייה גבוה.תודה

    1. היי אינה,
      כדי לוודא שלא יחסר אני ממליצה להכפיל את כל הכמויות ולהכין ב-2 תבניות אינגליש קייק חד פעמיות.

  19. הי, הכנסתי לתוך התבנית 2/3 מהכמות. לשליש הנותר הוספתי 2 כפות קקאו ועשיתי צורה של עוגת שיש. מקווה שיצא טוב

  20. היי אפרת
    אתר טוב מאד!
    בהרבה מתכונים ( גם לא מהאתר הזה ) – רשום
    לפעמים כף מלאה סוכר – ולפעמים כף גדושה סוכר ( זה גם יכול להיות
    דבר אחר, כמו קמח ).
    האם יש הבדל בין כף ״מלאה״ לכף ״גדושה״ בכמות?
    או שזה בעצם אותו דבר?

    1. היי כרמית,
      כף מלאה זו כף עם גבעה קטנה וכף גדושה זו כף עם גבעה גדולה.
      כף גדושה היא למעשה הכי הרבה חומר שאת יכולה לשים בכף. זה יכול להיות סוכר, קמח ועוד.

  21. בפעם הראשונה הצלחתי לאפות עוגה . יצא נ ה ד ר !!!!
    מי רשמה את מתכון העוגה בחושה
    עוגת וניל. שנה טובה חג שמח
    אשמח לקבל מתכון נוסף לעוגה כנ"ל שמערבבים ולתנור

    1. היי אינה,
      אפשר לשמור את העוגה עטופה היטב מחוץ למקרר כ-24 שעות ואח"כ להעביר למקרר לכ-3 ימים.
      דרך אגב בחורף מומלץ לשמור את העוגה מחוץ למקרר כל הזמן.
      שנה טובה 🙂

  22. הי אפרת, העוגה נשמעת ממש טעימה. צריכה להכין לגן של הבן שלי לשישי הקרוב ליומהולדת. כמות של תבנית 26 יספיק?? תודה!

    1. היי אפרת,
      אני מניחה שאפשר להשתמש בתערובת קמחים כמו קמח תמי, כרגיל וכו' + כפית מלאה אבקת אפיה או לשלב שני שליש קמח קונדיטור + שליש קמח אורז + כפית מלאה אבקת אפיה.

  23. אהה ואפרת יש לי עוד שאלה האם אפשר להכין את העוגה הזאת בתור קאפקייקס ואם כן כמה זמן בתנור ועל כמה מעלות?

    1. כן, אפשר להכין כקאפקייקס.
      יש לשמן את השקעים לפני ולאפות בתנור שחומם מראש ל180 במשך 13-18 דקות.

  24. היי אפרת עשיתי מהעוגה עוגת שיש. לקחתי 4 כפות מהתערובת והוספתי 2 כפות נוטלה. ואז הוספתי מלמעלה וכן הוספתי קרם שוקולד משמנת מתוקה וחבילת שוקולד. יצאה עוגת טעימה ורכה. לפעם הבאה שאכין -האם צריך להרטיב אותה עם סירופ אם אני מוסיפה קרם ?

    1. נשמע מעולה 🙂
      אם את מרגישה שהיא קצת יבשה אז פעם הבאה את יכולה להרטיב אותה קצת עם סירופ.

  25. היי אפרת אני רוצה לעשות מהעוגה עוגת שיש בתבנית 26. כמה נןטלה להוסיף ומה הכמות שצריך להפריש מהבלילה כדי לערבב עם הנוטלה?

    1. היי אירית,
      כמויות לתבנית 26 רשומות כמה תגובות מטה (ראי תגובתי לצופיה).
      לאחר הכנת הבלילה, חלקי את התערובת ל-2 חלקים שווים ולחלק אחד הוסיפי 3-4 כפות מלאות נוטלה וערבבי עד לאיחוד החומרים.
      בהצלחה ויום מקסים 🙂

    1. היי צופיה,
      כמויות לתבנית 26:
      5 ביצים גדולות
      כוס וחצי סוכר
      כוס שמן
      כף תמצית וניל
      כוס וחצי חלב (לפרווה אפשר לשים מים)
      3 כוסות קמח תופח (או 3 כוסות קמח רגיל מעורבבות עם 3 כפיות מלאות אבקת אפיה)
      3 כפות אבקת אינסטנט פודינג וניל
      6 כפות שוקולד צ'יפס לפיזור מעל ( לא חובה)

    1. היי שיראל,
      אפשר לשים שקית סוכר וניל אם יש לך ולהפחית כף שטוחה מכמות הסוכר.

  26. היי אפרת,
    חייבת טובה התייעצות.
    אני אופה עכשיו עוגת טורט אני רוצה אותה ליום שישי. זה הסדר אם היא תשאר עד יום שישי על השיש. או שחובה מקרר?
    אני פשוט רוצה שהטים והאווריריות של העוגה ישאר כמו שיצאה והיא בטמפ החדר.
    תודה על תגובתך.

    1. היי,
      אפשר לשמור אותה על השיש. חשוב לכסות אותה היטב ולשמור במקום קריר ומוצל.

  27. נראה מעולה. אפשר להכין ולהקפיא תבנית אחת? אני לקראת לידה ומחפשת עוגות שיהיה אפשר להקפיא ולהוציא כשיגיעו אורחים ושתשאר עסיסית 🙂 (כמובן כמה שעות לפני)

    1. היי מורן,
      אפשר לעטוף היטב בניילון נצמד ולהקפיא.
      לידה קלה, מהירה ובריאה 🙂

  28. הכנתי את העוגה,היא יצאה מושלםם…אני משתמשת מלאא מהמתכונים שבאתר ומאוד נהנית הכל יוצא ממש טעים והם מאד קלים להכנה…
    אשמח אם תוסיפי מתכון לשייק מפירות קפואים;-)

    1. שמחה לשמוע 🙂
      אני מתכננת להוסיף בקרוב שייק פירות קפואים.
      יום מקסים!

    1. היי הגר,
      לדעתי זה ייצא דחוס מידי עם קמח מלא. אם יש לך קמח כוסמין מלא אז אפשר לשים כוס קמח + כפית מלאה אבקת אפיה.
      אם לא ובכל זאת את רוצה להשתמש בקמח מלא אז כדאי לשלב חצי כוס קמח מלא + חצי כוס קמח לבן + כפית מלאה אבקת אפיה.
      שבת שלום 🙂

  29. היי אפרת,

    האם אפשר להוסיף קוקוס טחון? אם כן מה הכמות שהיית ממליצה?
    בנוסף, המתכון מתאים לתבנית אינגליש אחת או שתיים?

    1. היי אילנה,
      אפשר להוסיף בסביבות רבע-שליש כוס קוקוס.
      הכמות במתכון מתאימה לתבנית אינגליש קייק אחת.
      שבוע נפלא 🙂

  30. היי
    אני אופה כבר שנים אך משום מה נראה לי שהעוגות הבחושות ועוגות הגבינה לא יוצאות טוב בזמן האחרון.פרט לעוגות שמרים והלחם.
    אגב בשלוש שנים החלפתי 4 תנורי אפיה
    אתמול הכנתי עוגה בחושה לפי המתכון שלך אך יצא לי באמצע מוצקות ודחיסות יתר
    למה? יש לך הסבר?

    1. היי רחל,
      את מקפידה לחמם את התנור לפחות 10 דקות מראש?
      את מניחה את העוגה במרכז התנור ומפעילה על תוכנית האפיה הרגילה (קו עליון וקו תחתון)?
      זה נשמע כאילו העוגה לא מספיקה להאפות עד הסוף. את אופה לפי הזמנים המצוינים במתכון? את בודקת עם קיסם במספר מקומות במרכז העוגה לוודא שהקיסם יוצא יבש לגמרי?

  31. היי אפרת. מה נשמע?
    ראשית תודה לך על מתכונים קלים וטעימים מאד.
    רציתי לשמוע את דעתך לגביי עוגת ספוג מתכון זה..
    6 ביצים מופרדות.
    כוס קמח תופח.
    3 כפות שמן
    1 סוכר וניל
    1 כפית תמצית וניל
    1 כוס סוכר
    זה הרבה כוס סוכר?
    עדיף 3/4 כוס סוכר?

    תודה רבה רבה.

    1. היי אושרית,
      המתכון נראה לי בסדר וכן הייתי מפחיתה את הסוכר ל3/4 כוס, במיוחד אם בכוונתך לשים קרם או כל תוספת מתוקה אחרת.
      יום מקסים 🙂

    1. היי אושר,
      לשוקולד צ'יפס יש נטייה לשקוע במהלך האפיה אבל אם מפזרים אותם מעל הבלילה לא אמורה להיות בעיה.
      אם שמים אותם בתוך הבלילה אז מומלץ לקמח אותם לפני.
      הם אכן נמסים אבל לאחר קירור הם מתקשים בחזרה.
      יום מקסים 🙂

    1. היי בתאל,
      אני חושבת שכן. אם את מכינה בתבנית עגולה 24 יש להכפיל את כל הכמויות ב-2.
      שבוע טוב 🙂

  32. שלום…
    אין אין על האתר שלך
    כזו יסודית ונחמדה תמיד
    אצלנו בארוחת שישי כולם "חזירים" אז אינגליש קייק לא יספיק חח
    אשמח לדעת כמויות לתבנית חד פעמית 24×32
    תודה רבה ושבת שלום 🙂

    1. היי דקלה,
      קודם כל תודה 🙂
      כמויות לתבנית שציינת:
      5 ביצים
      כוס וחצי סוכר
      כוס שמן
      כף תמצית וניל
      כוס חלב (לפרווה אפשר לשים מים)
      3 כוסות קמח תופח (או 3 כוסות קמח רגיל מעורבב עם 3 כפיות מלאות אבקת אפיה)
      3 כפות מלאות אבקת אינסטנט פודינג וניל
      כרבע כוס שוקולד צ'יפס לפיזור מעל (לא חובה)
      שבת שלום 🙂

  33. היי אפרת,
    מאד אוהבת את האתר שלך!
    שאלה, אני לא משתמשת בחומרי טעם וריח (תמצית וניל, אינסטהט פודינג וכו') האם ניתן להשתמש במתכון זה במקלות וניל אמיתיים? כיצד וכמה?

    1. היי יפית,
      חותכים מקל וניל לאורכו ומרוקנים בעזרת סכין את הגרגירים.
      מחממים על הגז במשך 5-10 דקות חצי כוס חלב (או מים) עם מקל הוניל + הגרגירים שרוקנת. מצננים את התערובת ומסננים. מומלץ אפילו להשהות את התערובת כשעה לאחר החימום.
      לאחר שסיננת העבירי את החלב המסונן לכוס ותשלימי לחצי כוס חלב כדי להשתמש בו למתכון (כי במהלך הבישול חלק מהנוזלים התאדו).
      בהצלחה ושבת שלום 🙂

  34. היי אפשרי יהיה לשים חבילה שלמה של פודינג וניל ואיזו כמות תתאים לתבנית 24?רוצה לנסות להכין את העוגה וגם עם התפוחים והאגסים:)
    תודה רבה.

    1. היי קרינה,
      לא מומלץ לשים חבילה שלמה כי זה משנה את המרקם של העוגה. מספיק לשים כף אחת.
      לתבנית 24 יש להכפיל את כל הכמויות ב-2.

  35. אפרת העוגה נראת מעולה קלה וטעימה. אכין אותה לשבת.אפשרי במקום מים -מיץ תפוזים?שבת שלום

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme