מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

עוגת גבינה ושוקולד לבן

עוגת גבינה ושוקולד לבןFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On אוקטובר 31, 2018
Last modified:נובמבר 16, 2018

Summary:

עוגת גבינה אפויה עשירה ומפנקת עם שוקולד לבן

עוגת גבינה ושוקולד לבן

תבנית עגולה 24 או תבנית חד פעמית מקרטון 22.5

מצרכים:

לתחתית:

כוס ושליש (187 ג') קמח רגיל

כף גדושה (9 ג') אבקת סוכר

חלמון ביצה (הצהוב)

שליש כוס (66 ג') שמן

*לגרסה ללא גלוטן: לערבב 180 גרם ביסקוויטים ללא גלוטן מפוררים דק עם 100 גרם חמאה מומסת ולהדק בתבנית (אין צורך לאפות).

עוגת גבינה ושוקולד לבן:

100 גרם שוקולד לבן

רבע כוס (60 מ"ל) שמנת מתוקה

750 גרם גבינה לבנה 5% או 9%

250 גרם גבינת שמנת 25% (*ניתן להשתמש בגבינת נפוליאון)

חצי כוס (100 ג') סוכר

חצי כפית תמצית וניל

3 ביצים גדולות

3 כפות (30 ג') קורנפלור

ציפוי גנאש שוקולד לבן:

100 גרם שוקולד לבן

רבע כוס (60 מ"ל) שמנת מתוקה

אופן הכנה:

הכנת התחתית:

מחממים תנור ל180 מעלות. מערבבים בקערה את כל חומרי התחתית עד שמתקבלת תערובת אחידה ומעט פירורית. מעבירים לתבנית עגולה בקוטר 22.5 או 24 ומהדקים בתחתית באופן שווה. אופים בתנור במשך 12 דקות ומוציאים (את התנור משאירים דולק).

הכנת עוגת גבינה ושוקולד לבן:

-מניחים בקערה קוביות שוקולד לבן עם רבע כוס שמנת מתוקה וממיסים כ-15 שניות במיקרוגל. מערבבים עד לקבלת תערובת חלקה. מצננים מעט.

-מערבבים בעזרת מטרפה או כף את הגבינות עם הסוכר. מוסיפים את תערובת השוקולד הלבן ותמצית הוניל ומערבבים. מוסיפים ביצים ומערבבים היטב. מוסיפים קורנפלור ומערבבים עד לאיחוד חומרים.

-יוצקים את התערובת מעל התחתית האפויה, מנמיכים את הטמפ' ל-170 מעלות ומכניסים למרכז התנור למשך 50 דקות, עד שהעוגה מזהיבה מעט בשוליים, רוטטת אך יציבה.

-מכבים את התנור, פותחים את דלת התנור לגמרי ומשאירים את העוגה בתנור במשך 5 דקות. מוציאים את העוגה ומניחים לה להתקרר לטמפ' החדר.

הכנת ציפוי גנאש שוקולד לבן:

מניחים בקערה קוביות שוקולד לבן עם רבע כוס שמנת מתוקה וממיסים כ-15 שניות במיקרוגל. מערבבים עד לקבלת תערובת חלקה. מצננים מעט ויוצקים על העוגה לאחר שהתקררה.

עוטפים את העוגה בנייר כסף ושומרים במקרר לפחות 5 שעות לפני ההגשה.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

65 תגובות

הוסף תגובה
  1. היי אפרת. רב ארוחת השבת שלי מהאתר שלך,ממש תודה.
    לגבי העוגת גבינה רציתי לשאול אותך אני יכולה להמיס את השוקולד בחלב במקום בשמנת(יש לי רגישות לשמנת מתוקה)

    1. היי מיכל,
      קודם כל אני שמחה שאת נהנית מהמתכונים 🙂
      בתערובת עצמה אפשר להמיס עם 4 כפות חלב.
      בציפוי מספיק להמיס עם 1-2 כפות חלב.

  2. אם אני אוצה לאפות אותה בתבנית מלבנית גדולה יותר חוץ מלהגדיל את כמות התחתית ל2 כוסות קמח האם גם את כמות הגבינות ? ז"א קילו ולצי גבינה 5/9% ו 500 גבינת שמנת או להשאיר את הכמות שנתת תודה על מתכון נפלא אשמח לתשובה אה, ביצים הבנתי להגדיל ל 5 יחידות

    1. היי כרמית,
      יש להכפיל את כל המרכיבים כולל הגבינות. מה גודל התבנית? 25X32? אם כן, אלה הכמויות המומלצות:
      תחתית:
      כוס וחצי קמח רגיל
      כף גדושה אבקת סוכר
      חלמון ביצה (הצהוב)
      חצי כוס שמן

      עוגת גבינה ושוקולד לבן:
      150 גרם שוקולד לבן
      שליש כוס שמנת מתוקה
      1125 גרם גבינה לבנה 5% או 9%
      375 גרם גבינת שמנת 25% (*ניתן להשתמש בגבינת נפוליאון)
      3/4 כוס סוכר
      כפית תמצית וניל
      4 ביצים גדולות
      4.5 כפות קורנפלור

      ציפוי גנאש שוקולד לבן:
      150 גרם שוקולד לבן
      שליש כוס שמנת מתוקה

  3. היי אפרת,

    השכבה העליונה של השוקולד הלבן היי יחסית נוזלית מדי והייתי רוצה שהיא תהיה מעט מוצקה יותר היחס ששמתי היה כמו שכתבת – חבילה של 100 גרם ו60 גרם שמנת מתוקה.

    האם זו אמורה להיות התוצאה?
    האם אפשר להפחית מעט בשמנת כדי שיצא מעט יציב ומוצק יותר? (אם זו הדרך)

    תודה.

    1. היא אמורה להיות נוזלית אבל לא מידי.
      אפשר לשים פחות שמנת ואז הציפוי ייצא סמיך יותר. אפשר להפחית אפילו ל-2 כפות שמנת על 100 גרם שוקולד לבן.

    2. 50 או אפילו 40 גרם עדיף?

      ובנוסף, אני רוצה יותר גובה לציפוי העליון.
      אם אשים למשל 2 חבילות שוקולד לבן ולכל חבילה אשים את הכמות המתוקנת של 40 או 50 גרם זה בסדר?

    3. לציפוי גבוה יותר וסמיך אני מציעה לשים 200 גרם שוקולד לבן ו40 גרם שמנת מתוקה על כל הכמות.
      עדיף להתחיל עם 40 גרם כי גם אחרי שהכנת את הציפוי תמיד אפשר להוסיף עוד שמנת כדי לדלל אותו.

    1. לגבי התחתית- 2 כוסות קמח רגיל, 2 כפות שטחות אבקת סוכר, חלמון ביצה, חצי כוס שמן.
      לגבי מרכיבי עוגת הגבינה – יש להכפיל את כל הכמויות ב-2 (מספיק לשים 5 ביצים).
      לגבי מרכיבי הציפוי – 150 גרם שוקולד לבן + שליש כוס שמנת מתוקה.

  4. וואו זה נראה מדהים
    לגבי התחתית של העוגה האם להדקת רק בתתית (שטוח) או גם קצת בדפנות ואם כן לאיזה גובה?
    בעוגה עצמה לא ממש הבנתי כמה זמן צריך לצנן את התערובת של השוקולד עם השמנת המתוקה? כמו כן לא הבנתי למה הכוונה שהעוגה צריכה להיות רוטטת אחרי האפייה, מה זה רוטטת? בנוסף כמה זמן צריך לתת לעוגה להתקרר אחרי שהיא יוצאת מהתנור ולפני יציקת הציפוי?
    בשביל שהעוגה תהיה במצב מעולה כמה זמן היא צריכה להיות במקרר? האם אפשר להכניס אותה למקרר מיד אחרי הציפוי?

    1. 1.רק בתחתית.
      2.לצנן כמה דקות.
      3.רוטטת הכוונה לקצת זזה כשמטלטלים אותה בעדינות.
      4.כשעה לפחות. עד שהיא מתקררת לטמפ' החדר.
      5. 5 שעות לפחות. כמה שיותר יותר טוב.
      6. כן

  5. תודה לך על המתכון. נראה חלומי.
    מפחד לפקשש את החמאה המומסת – כמה שניות כדאי להמיס אותה?
    נראת עוגה ממגין. מקווה להצליח

    1. כדאי להתחיל מ10 שניות ולבדוק. אם עדיין לא נמסה להחזיר ל 7-10 שניות נוספות וכך הלאה.

  6. מה עדיף גבינה 5 או 9 אחוז? מה ההבדל?
    מה עדיף שמנת מתוקה 32 או 38 אחוז?
    איך ממיסים חמאה?
    מתכוונת להשתמש בתבנית חד פעמית, אפשר תבנית נייר או שעדיף אלומינים?

    1. ההבדל הוא אחוזי השומן. זה לא משנה.
      גם לגבי שמנת מתוקה- לא משנה.
      הכי קל להמיס חמאה במיקרוגל כמה שניות.
      אפשר תבנית נייר.

  7. הכנתי את העוגה הזאת לשבת והאמת שיחסית לשאר המתכונים שלך זה דרש יותר עבודה אבל זה לגמרי היה שווה את זה – יצא פשוט מושלם!!! לא ידעתי שאני יכולה להכין עוגות כאלה מושלמות

  8. היי אפרת…
    העוגה יצאה מושלמתת, ללקק את האצבעות😋
    רציתי לשאול כמה שאלות:
    1. אם אני רוצה שהעוגה והבסיס יצאו יותר רטובים.. זה תלוי בזמן האפיה?

    2. התנור החלבי שלי הוא עם אופציה של מאוורר בלבד… ז"א כשמפעילים אותו המאוורר נדלק אוטומט,
    אפשר להשתמש בו לעוגה הזאת?
    (את העוגה הזאת אפיתי בתנור אחר… אבל אני רוצה לדעת להבא…)

    תודה מראש,
    מצרפת תמונה🌹

    1. קודם כל העוגה נראית מהמם 😍
      1. כן. אפשר לקצר קצת את זמן אפית התחתית ל 9-10 דקות ואת זמן אפית העוגה ל 40-45 דקות.
      2. אופצית מאוורר פחות מומלצת כי היא עלולה לייבש את העוגה.

  9. עוגת גבינה ושוקולד לבן
    עוגה מדהימה. קצת הזכירה לי את ה-cheese cake האמריקאי הקלאסי.
    אולי אפשר להקטין את כמות גבינה 9% ולשים 2 קופסאות של גבינת שמנת במקום?
    בכל אופן תודה על המתכון הנפלא.

    1. היי יהודית,
      שמחה שאהבת את העוגה 🙂
      וכן, אפשר להמיר קופסה של גבינה לבנה 9% בקופסת גבינת שמנת.

  10. היי אפרת,

    קודם כל רציתי להגיד תודה. אני מבשל/אופה המון מהמתכונים שלך באתר ומקבל אך ורק מחמאות.

    רציתי לדעת כמה דברים:
    1. חצי כוס סוכר – מה המידה במשקל?
    2. חצי כפית תמצית וניל – מה המידה במשקל?
    3. 3 ביצים גדולות – האם בסדר שהן מדיום?
    4. מה הכוונה במצננים מעט? האם כמה דקות (או יותר) במקרר או רק להניח על השיש?
    5. יש לי תבנית בקוטר 24 עם העיגול הקפיצי הזה מסביב שאפשר לשחרר. האם לתבנית הזו התכוונת?

    6. יש לי תנור פשוט מאוד ללא מאוורר או טורבו. האם בכל מתכון יש להתייחס לחום הנדרש באופן זהה?

    תודה מראש!

    1. היי חן,
      שמחה שאתה נהנה מהמתכונים 🙂
      1. 100 גרם.
      2. 3 מ"ל.
      3. זה בסדר.
      4. הכוונה לצינון של כמה דקות על השיש, עד שהתערובת מתקררת לטמפ' החדר.
      5. אפשר להכין בתבנית קפיצית 24 או בתבנית עגולה חד פעמית.
      6. האפיה היא בתוכנית הרגילה (קו עליון וקו תחתון). אין צורך בטורבו/מאוורר.

  11. היי.עשיתי העוגה בתבנית 26.אותה כמות חומרים.יצאה עוגה מהממת טעימה ביותר!!! מאמצת את המתכון.תודה אפרת

  12. שבוע טוב. אצלנו כל סעודות השבת ממתכונים שלך ותמיד מוצלח 🙂
    רציתי לשאול לגבי העוגה , הכנתי ויצא מקסים..
    1. ראיתי בהתכתבויות שאפשר לוותר עם השוקולד הלבן במלית ולשים רק בציפוי- עשיתי והעוגה יצאה לא כ"כ מתוקה (לטעם בעלי -לי היה מדהים)- איך אפשר להמתיק בצורה אחרת?
    2. הבסייס גם כן איננו מתוק, האם ניתן להמתיק? האם ניתן להכין אותה ללא בסיס כלל?
    3.הילדים טעמו ואמרו שיותר טעם מהמאפייה השכונתית..

    תודה ותזכי למצוות 🙂 אורטל

    1. היי אורטל,
      1. אפשר להגדיל את כמות הסוכר ל 3/4 כוס.
      2. אפשר להוסיף 1-2 כפות אבקת סוכר. אפשר גם להכין בלי תחתית.
      3. שמחה שהם אהבו 🙂
      שבוע מקסים ❤️

  13. שלום
    כמו כולם- אני מאד נהנית מהאתר ומהמתכונים.
    לגבי עוגת הגבינה והשוקולד הלבן -האם אפשר להכין את העוגה ללא הציפוי?
    האם אפשר להחליף את הקמח בתחתית לקמח כוסמין מלא?
    תודה מראש

    1. שוב שלום
      תודה רבה על המענה.
      הכנתי את העוגה והשתמשתי בתחתית בקמח כוסמין מלא- בכמות של 11/3 כוס (יש לי כוס מדידה של 240), החלפתי שמן ברסק תפוחי עץ באותה כמות ושאר המצרכים כפי שרשום במתכון, ואפיתי 10 דקות.
      לצערי התחתית לא יצאה לי פריכה, אלא יותר גוש של בצק. מה אני צריכה לעשות כדי שהתחתית תצא פריכה?
      תודה רבה

    2. היי לימור,
      זה בגלל שהמרת את השמן ברסק תפוחים. השמן הוא זה שמעניק את הפריכות.

  14. שלום אפרת ותודה על המתכונים המדהימים !!!!
    האם משך זמן האפייה משתנה כשמכינים בתבנית אינגליש קייק?

  15. נראה מעולה.
    אפשר להשאר עם הכמות גבינות הזאת.ולהכין בתבנית 26 ?
    לוקחת בחשבון שייצא נמוך יותר…
    בעיקרון אפשר?

    1. היי רפי,
      כמות לתבנית אינגליש קייק:
      לתחתית:
      כוס קמח
      כף שטוחה אבקת סוכר
      חלמון ביצה
      רבע כוס שמן
      עוגת גבינה ושוקולד לבן:
      50 גרם שוקולד לבן
      3 כפות כפות שמנת מתוקה
      375 גרם גבינה לבנה 5% או 9%
      125 גרם גבינת שמנת 25% (*ניתן להשתמש בגבינת נפוליאון)
      רבע כוס סוכר
      רבע כפית תמצית וניל
      2 ביצים קטנות
      כף וחצי קורנפלור
      ציפוי גנאש שוקולד לבן:
      50 גרם שוקולד לבן
      3 כפות שמנת מתוקה

  16. היי אפרת
    העוגה נראית מושלמת!!
    אני רוצה להכין אותה השאלה אם יש אפשרות לוותר על השוקולד הלבן בתערובת של הגבינה ולהשאיר אותו רק בציפוי? (כדי שתצא פחות מתוקה…)
    ואם אני רוצה להכין אותה ב2 תבניות אינגליש קייק (כדי שאוכל להקפיא) כמות המצרכים משתנה?

    תודה מראש ושבת שלום💛

    1. אפשר לוותר על השוקולד הלבן בתערובת ולהשאיר אותו רק לציפוי.
      הכמות במתכון מספיקה ל-2 אינגליש קייק.
      שבת שלום 💕

    1. היי זיו,
      לתבנית 26 אלה הכמויות המומלצות:
      תחתית:
      כוס וחצי קמח רגיל
      כף גדושה אבקת סוכר
      חלמון ביצה (הצהוב)
      חצי כוס שמן

      עוגת גבינה ושוקולד לבן:
      150 גרם שוקולד לבן
      שליש כוס שמנת מתוקה
      1125 גרם גבינה לבנה 5% או 9%
      375 גרם גבינת שמנת 25% (*ניתן להשתמש בגבינת נפוליאון)
      3/4 כוס סוכר
      כפית תמצית וניל
      4 ביצים גדולות
      4.5 כפות קורנפלור

      ציפוי גנאש שוקולד לבן:
      150 גרם שוקולד לבן
      שליש כוס שמנת מתוקה

  17. היי תודה רבה על המתכונים
    אם אני מחליטה לעשות את העוגה עם ביסקוויטים וחמאה בתחתית עדין לשים בתנור 50 דק הבסקויטים לא ישרפו?

  18. היי אפרת,
    לפי המתכון את הגנאש של שוקולד לבן גן מוסיפים לבלילת העוגה וגם עושים ממנו ציפוי? זה אותם כמויות?
    תודה

  19. נראה מדהים!!
    אגב, כאמא לרגישת גלוטן מזה 16 שנה, מנסיוני כמעט בכל עוגות הגבינה, אפילו אילו שללא אפיה, התחתית מיותרת לחלוטין!! העוגות נחתכות מדהים ואנחנו חוסכים גם זמן עבודה, גם חומרים ובעיקר ערך קלורי……שווה לבדוק!!
    תודה על המתכונים המדהימים, מפתיעה כל פעם מחדש!!

  20. נראה מדהים, אני כ"כ אוהבת את המתכונים שלך! תמיד מצליחים לי 🙂
    שאלה- במקום גבינת שמנת אפשר להשתמש בשמנת חמוצה או שלא כדאי?

    תודה!

    1. היי עינת,
      נראה לי שאפשר אבל עדיף להשתמש בגבינת שמנת כי היא יותר סמיכה ומעשירה את המרקם.
      לתחתית יש להשתמש בקמח רגיל כדי שהמרקם ייצא פריך.
      יום מקסים ❤️

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר