מתכונים ב10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

עוגת גבינה ונוטלה

עוגת גבינה ונוטלהFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On מאי 14, 2015
Last modified:ספטמבר 28, 2016

Summary:

שילוב מנצח: עוגת גבינה ונוטלה- עוגה חלומית וקוצרת מחמאות, ללא אפיה

עוגת גבינה ונוטלה

תבנית 24

מצרכים:

לתחתית:

250 גרם ביסקוויטים מסוג פתי בר בטעם שוקולד

150 גרם חמאה מומסת

2 כפות גדושות ממרח נוטלה

קרם הגבינה:

2 מיכלי שמנת מתוקה (סה"כ 500 מ"ל)

חבילת אינסטנט פודינג וניל (80 גרם)

שליש כוס חלב

125 גרם גבינה לבנה

לציפוי:

4 כפות מלאות ממרח נוטלה

3-4 כפות מים

אופן הכנה:

תחתית: מפוררים את הביסקוויטים ומערבבים את כל החומרים עד לקבלת תערובת אחידה. מהדקים היטב בתחתית התבנית. מכניסים למקפיא עד להכנת הקרם.

קרם גבינה: מקציפים שמנת כחצי דקה, מוסיפים חלב ואינסטנט פודינג וניל וממשיכים להקציף עד לקבלת קצפת יציבה. מוסיפים את הגבינה הלבנה ומערבבים בעזרת כף (לא במיקסר) בתנועות קיפול עד לתערובת אחידה. יוצקים מעל התחתית. מכניסים את העוגה למקפיא לחצי שעה בדיוק לפני הכנת הציפוי (אם תכניסו ליותר מחצי שעה- שכבת הגבינה תעשה סמיכה ולא תוכלו ליצור דוגמאות בציפוי).

טיפ להקצפה מוצלחת: ככל שהשמנת תהיה קרה יותר, ההקצפה תהיה מהירה וטובה יותר. רצוי גם שהקערה שבה מקציפים תהיה קרה, לכן הכניסו את מכלי השמנת והקערה למקפיא 10 דקות לפני שאתם מקציפים.

איך יודעים אם הקצפת מוכנה? אם תטו את הקערה לצד, הקצפת תשאר עומדת ויציבה במקום. אם היא נוזלת- המשיכו להקציף. תוכלו גם להרים מעט ממנה עם כף ולראות שנשאר שפיץ יציב.

*לאחר שאתם מוסיפים את הגבינה הלבנה לתערובת הקצפת- ערבבו בעדינות בעזרת כף כדי שהקצפת לא תתרכך כתוצאה מהערבוב.

ציפוי: מחממים את החומרים מעט במיקרוגל (שניות בודדות), מוצאים ומערבבים עד לתערובת חלקה. יוצקים על העוגה באופן שווה.

בעזרת קיסם מערבבים את הבלילה בכדי ליצור דוגמאות בעוגה.

שומרים את העוגה במקרר לפחות 6 שעות לפני ההגשה (מומלץ להכין יום לפני). אם רוצים שהעוגה תהיה יציבה יותר בחיתוך, ניתן לשמור אותה במקפיא ולהוציא למקרר כשעתיים לפני ההגשה.

עוגת גבינה ונוטלה עוגת גבינה ונוטלה

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו


252 תגובות

הוסף תגובה
  1. היי לכולם . הכנתי את העוגה לאחר שראיתי אותה ביומולדת של חברה מהעבודה, לא יכולתי לטעום ממנה כי אני שומרת כשרות אבל היא נראתה כ"כ טוב שהייתי חייבת להכין אותה בעצמי . במקום נוטלה שמתי ממרח פסק זמן והעוגה יצאה מעולה ולא יכולנו להפסיק עם ה"טעימות" …
    אבל הייתה לי בעיה עם הציפוי של העוגה , חיממתי לכמה שניות במיקרוגל כמו שכתוב וזה הקשה לי את כל הממרח, בעלי טען שאולי זה בגלל שזה לא נוטלה אבל לא נראה לי, אשמח לדעת האם יש פיתרון איך אני מחזירה בחזרה את הממרח לקדמותו או שזה הולך לפח.
    תודה.

    1. היי רבקה,
      זה כנראה קשור בסוג הממרח או בחימום של כמה שניות יותר ממה שצריך.
      נסי לערבב את הממרח עם כמה כפות חלב.

  2. עוגה מעולה! אפילו אני הצלחתי להכין (:
    שאלה: הכנתי לפני כמה ימים והכנסתי למקפיא. כמה זמן לפני הגשה להוציא?
    המון תודה

  3. היי אפרת,
    קודם כל תודה על מתכונים קלים ומעולים 🙂
    שתי שאלות לגבי העוגה –
    יש לי תבנית בקוטר 22.5. האם לדעתך אפשר להכין בה או שצריך להפחית מעט את הכמויות?
    כמו כן, אם אני רוצה טעם יותר גבינתי לעוגה ראיתי שכתבת שניתן להוסיף עוד קצת גבינה. אבל שוב, בהתחשב בעובדה שהתבנית שלי קטנה יותר האם זה בכלל אפשרי?
    תודה מראש ושנה טובה,
    טל

    1. היי טל,
      תלוי בגובה התבנית. אם היא מספיק גבוהה אז אפשר וכך גם העוגה תצא גבוהה.
      את יכולה להוסיף עוד גבינה. אם במקרה נשאר עודף של קרם אפשר למלא בכוסות אישיות או להקפיא.
      חג שמח ושנה טובה 🙂

  4. שלום, אני מכינה את העוגה הייום בערב ומחר אני צריכה להביא אותה בבוקר לעבודה (עד שעה מהרגע שתצא מקירור עד שאכניס אותה לקירור בעבודה). איך לשמור את העוגה? אולי לשים אותה במקפיא מרגע ההכנה ועד הבוקר ואז להעביר למקרר שם העוגה תהיה לפחות 6 שעות.

    1. היי אושרה,
      זה רעיון טוב להקפיא את העוגה כבר מהיום ואז להעביר אותה למקרר ברגע שאת מגיעה.

    1. היי חן,
      כדי להבטיח שהעוגה תצא יציבה אני ממליצה לא לוותר על המקציף/מיקסר ידני.

  5. נשמע מעולה ! מקווה שאצליח – מפחדת מעוגות גבינה.
    כמה זמן זה צריך להיות בהקפאה – מינימום זמן ?

    1. היי ענבל,
      אם את מכניסה אותה ישירות למקפיא אז כדאי להשאיר אותה כ-3 שעות לפחות.
      אם העוגה קפואה מומלץ להוציא אותה החוצה 20-30 דקות לפני ההגשה או להעביר אותה למקרר כשעתיים לפני ההגשה.
      בהצלחה וחג שמח 🙂

    1. היי שירה,
      לא חייבים להשתמש דווקא בנוטלה. אפשר להשתמש בממרח "רוזמרי" או בכל ממרח עם אגוזי לוז, ממרח נוגט או אפילו ממרח שוקולד טעים.
      חג שמח 🙂

  6. היי אפרת
    האם תבנית נייר שמוכרים בסופר מספיקה או שעדיף להשתמש בתבנית קפיץ? ואם תבנית קפיץ האם יש צורך לשים נייר אפייה בבסיס?
    תודה
    רעות

  7. שלום, האם תוכלי לפרט כמויות חומרים אשר יתאימו לתבנית אינגליש קייק? בנוסף האם ניתן להחליף את התחתית בעוגיות לוטוס וממרח לוטוס? אשמח לציון כמויות. תודה 🙂

    1. היי שרית,
      כמויות לתבנית אינגליש קייק:
      לתחתית:
      100 גרם ביסקוויטים
      60 גרם חמאה
      כף ממרח
      קרם גבינה:
      מיכל שמנת מתוקה (250 מ"ל)
      2 כפות אינסטנט פודינג וניל
      4 כפות חלב
      50 גרם גבינה לבנה
      לציפוי:
      2 כפות ממרח
      1-2 כפות מים
      *אפשר להמיר את התחתית בעוגיות לוטוס וממרח לוטוס באותן כמויות רק קחי בחשבון שהתחתית תצא מאוד מתוקה. אם תשתמשי בעוגיות פתי בר רגילות עם ממרח לוטוס המתיקות תתאזן.

  8. היי,
    הכנתי את העוגה מספר פעמים ותמיד קצרתי מחמאות ביום שישי האחרון הכנתי אותה שוב ולא אכלנו אותה(העוגה במקפיא)כמה זמן ניתן לשמור אותה?
    תודה מראש:)

    1. היי,
      אם העוגה עטופה היטב היא יכולה להישמר במקפיא עד חודש. אני ממליצה לאכול אותה תוך שבועיים.

  9. היי אני חיה בחול וממש רוצה להגין את העוגה ואין פה פתיבר או משהו דומה האם אפשר לשים עוגיות אוראו במקום בתחתית ? וגם במה אני יכולה להחליף את האינסטנט פודינג? לצערי גם את המרכיב הזה אין כאן.

    1. היי סיון,
      כל ביסקוויטים מתוקים בטעם נייטרלי יכולים להתאים. אפשר לשים גם אוראו רק קחי בחשבון שהתחתית תצא יותר מתוקה.
      האינסטנט פודינג נותן המון טעם ומייצב את הקרם. בעוגות אפויות בדר"כ אפשר לשים קורנפלור ותמצית וניל במקום (או סוכר וניל).
      בעוגות שהן ללא אפיה, אפשר לשים תמצית או סוכר וניל שמשפרים את הטעם אבל לגבי הייצוב של העוגה אני חושבת שכדאי להשתמש בג'לטין.
      בהצלחה ושבת שלום 🙂

  10. שלום אפרת
    עשיתי את העוגה ויצא מעולה!
    כ"כ פשוטה להכנה וכ"כ טעימה.
    מיותר לציין שחיסלו את כל התבנית.
    תודה רבה 🙂

  11. בוקר טוב אפרת,אני מאוד רוצה להכין את העוגה לשבת אבל נתקעתי בלי בסקוויטים ובלי תחליף של עוגיות אחרות..אפשר להכין תחתית ממשהו אחר בצק פריך למשל? אם כן תוכלי לרשום לי מה

    1. היי שירן,
      את יכולה להכין תחתית מכוס וחצי קמח, כף קקאו, 100 גרם חמאה רכה בטמפ' החדר, כף גדושה סוכר, חלמון ביצה (הצהוב), מים במידת הצורך (בסביבות רבע כוס). מערבבים את כל החומרים עד שמתקבל בצק פירורי (לא אחיד). אין לערבב יותר מידי את הבצק אחרת המרקם הפריך שלו ייפגע. את מהדקת את הבצק לתחתית התבנית ומכניסה למקפיא ל-10 דקות עד שהתנור מתחמם. יש לחמם את התנור ל180 מעלות וכשהוא חם להכניס את התבנית לתנור לכ-20 דקות.
      ממליצה לחתוך את החמאה לקוביות קטנטנות ולהניח את זה בצד לפחות רבע שעה כדי שיתרכך.
      את יכולה גם להכין את התחתית של עוגת גבינה אפויה ולאפות אותה 20-25 דקות.

  12. היי! קודם כל אני רוצה להגיד לך שהכנתי את העוגה המון פעמים ואין סוף למחמאות! עוגה מהממת.
    אני רוצה להכין את העוגה הפעם בתבנית מלבנית חד פעמית, באיזו תבנית להשתמש והאם צריך לשנות כמויות?
    תודה רבה:)

    1. היי אושרה,
      שמחה שאהבת את העוגה.
      אפשר להכין את העוגה באותן כמויות בתבנית מלבנית חד פעמית בגודל 22X31.
      יום מקסים 🙂

  13. באופן אישי נראה לי שיש הרבה יותר שמנת (2 מיכלים) לעומת גבינה (125 גרם). אני אוהבת שטעם הגבינה יותר מורגש. האם אפשרי לשנות משהו ביחסים – פחות שמנת ויותר גבינה, ועדיין העוגה תהיה יציבה?

    1. היי אורית,
      כדאי להשאיר את כמות השמנת כפי שהיא כדי שהעוגה תצא יציבה וגבוהה ופשוט להוסיף יותר גבינה (עד 500 גרם).

  14. היי , אניעומדת להכין את העוגה שנראית מבטיחה ליומולדת 80 לאמא שלי ואני רוצה לעטר אותה. אשמח להמלצות. תודה

    1. היי סגלית,
      ממליצה להכניס את העוגה למקפיא להתייצבות של כשעתיים ואז לקשט (הקרם צריך להיות יציב ואפילו קצת קשה כשמקשטים).
      אפשר לרשום על העוגה עם סירופ שוקולד או שוקולד מומס עם כף שמן.
      אפשר גם לעשות זילופים של קצפת בטעם וניל מסביב לעוגה אם יש לך שקית זילוף עם צנתר בצורת כוכב (אפשר לשלב גם עם קצפת בטעם שוקולד).
      אפשר לפזר קליק בשני צבעים (חום ולבן).
      אפשר לקנות קישוטים מוכנים משוקולד. יש גם כיתובי שוקולד מוכנים שממניחים על העוגה.
      המון מזל טוב ואריכות ימים! 🙂

  15. הי אפרת, נראה ממש טוב. אם אני רוצה להכין בתבנית אינגליש קייק, בכמה להקטין את הכמויות? לעשות חצי מהכל בערך?

    1. היי הודיה,
      יש להכניס את התחתית למקפיא רק עד להכנת הקרם (5-10 דקות, כמובן שאפשר יותר).

  16. היי, תודה על מתכון מצויין אבל משום השכבת שוקולד למעלה לא יוצאת לי כמו שצריך הנוטלה מתקשה במיקרו…. יש איזשהי נמלצה בעניין?

    1. היי מור,
      אני מניחה שזה כתוצאה מחימום יתר. יש לחמם רק כמה שניות בודדות, להוציא ולערבב.

  17. היי
    קודם כל אני חייבת להגיד שהמתכון הזה ייצא פשוט מדהים,מאוד טעים!!
    היתה לי רק בעיה אחת .. התחתית עם הביסקוויטים היתה קשה מידי והיה 'שה מאוד לחתוך את התחתית,מה אפשר לעשות כדי שזה לא יהיה כל כך קשה?

    1. היי חוה,
      שמחה שהעוגה יצאה טעימה 🙂
      אם רוצים שהתחתית תצא פחות קשה אפשר להוסיף לחמאה המומסת ולממרח נוטלה גם 4-5 כפות חלב/מים.

  18. היי 🙂 תודה רבה על המתכונים המעולים!
    לפני שאני מכינה… מחר אני צריכה לנסוע עם העוגה 4 שעות ברכבת. אם אני אשים אותה בתוך צידנית עם קרחונים נראה לך שהיא תחזיק מעמד?
    לא רוצה להכין סתם ולהתבאס…..

  19. זה יותר עוגת שוקולד מאשר גבינה
    ממש מאכזב
    שכבת הגבינה יותר מזכירה קצפת מאשר גבינה והטעם שלה נבלע בשוקולד
    השכבה של הפתי בר מאוד עבה וקשה

  20. היי אפרת,
    הכנתי את העוגה לשבועות
    יצאה ממש טעימה!!!
    תודה רבה לך על מתכונים קלילים וממש טעימים

  21. חג שמח!
    האם אפשר לקשט את העוגה בפירות יער טבעיים בתוספת מיץ פרות במקום נוטלה?צריך להכין סירופ מהמיץ?
    תודה

    1. היי מאשה,
      את יכולה. מרתיחים את פירות היער עם 2-3 כפות סוכר (לפי הטעם) וכרבע כוס מים עד שהסוכר נמס. ממשיכים לבשל 2-3 דקות נוספות וטוחנים בבלנדר טחינה גסה וחלקית, זאת אומרת בצורה כזאת שהרוטב יסמיך אך עדיין יישארו חתיכות קטנות של פירות.
      מצננים את הרוטב ואפשר לצקת אותו על העוגה לאחר שהיא מתקררת לטמפ' החדר (ואז להכניס למקרר) או לשמור את הרוטב בנפרד במקרר ולהגיש לצד העוגה ואז כל אחד שם לעצמו.
      חג שמח 🙂

  22. אפרת תודה על האתר המקסים !!!
    אני נשואה טריה ועוזר לי המון ..
    ישלי בבית רק שמנת רגילה להקצפה .. אפשר להשתמש בה ולהפוך אותה למתוקה בתוספת סוכר או משהו ? או מומלץ ללכת לקנות שמנת מתוקה ?

    1. היי נטלי,
      השמנת שיש לך היא מצוינת 🙂 אם רשום עליה שהיא להקצפה זה בסדר גמור. אין צורך גם להוסיף לה סוכר כי היא אמורה להיות מתוקה.
      בהצלחה וחג שמח!!

      1. יש לי את השמנת של השף הלבן שמנת להקצפה השחורה לא הורודה המתוקה השאלה אם עדין יצא טעים איתה בלי תוספת סוכר או משהו ?

        1. אני חושבת שהיא כן מתוקה אבל אם את רוצה להיות בטוחה תוסיפי 1-2 כפות אבקת סוכר (או סוכר רגיל אם אין לך).

  23. היי, אני ממש בעיצומה של הכנת העוגה המעלפת! רציתי לדעת, יש לי הרבה שוקולד מריר – האם אפשר לשפוך גנאש שוקולד מעל? או שוקולד מריר ולשפוך על העוגה? בא לי שכבה חומה נוקשה מעל.. איך עושים את זה? מה יותר טעים?

    1. היי הילה,
      את יכולה לשפוך גנאש שוקולד מעל העוגה (להמיס 100 גרם שוקולד מריר + חצי מיכל שמנת מתוקה) ואז הציפוי יהיה קצת יותר רך.
      אם את רוצה ציפוי קשה יותר את יכולה להמיס 100 גרם שוקולד מריר עם כף שמן או 10 גרם חמאה.
      בכל מקרה זה טעים, תלוי מה בא לך 🙂
      שבת שלום!

  24. העוגה הייתה במקרר מעל 8 שעות ועדיין שבאתי לחתוך היא קצת נוזלית ולא ניתנת לחתיכה..
    מה אפשר לעשות?
    תודה

    1. היי מור,
      לאחר ההקצפה- הקצפת הייתה יציבה או רכה?
      בכל אופן אני ממליצה להכניס את העוגה למקפיא ולשמור אותה שם. העוגה תחתך בצורה יפה וגם ככה במזג אויר החם תוך כמה דקות היא תפשיר בחוץ.
      בהצלחה ויום נפלא 🙂

    2. תנסי להכניס אותה למקפיא בין חצי שעה לשעה ולהוציא להפשרה משהו כמו עשר דקות לפני ההגשה זה אמור לעזור

  25. היי (: יש לי רק 4 שעות לשים את העוגה במקרר האם זה יספיק? או שבחלק מהזמן לשים את העוגה במקפיא? ואם כן אז לכמה זמן?

  26. היי..
    הכנתי עכשיו את העוגה והכנסתי אותה למקרר ההגשה תהיה רק מחר.
    האם אני צריכה לכסות את העוגה בנייר כסף או להשאיר אותה במקרר לא מכוסה?
    תודה רבה על מתכון נפלא..

  27. אפרת המקסימה תודה רבה על עוגה מדהימה!!!ממליצה לשים 250 גר' גבינה – זה מעדן את המתיקות וטעם הגבינה מורגש יותר. אחותי אנינת הטעם התלהבה מאוד ולקחה את היתרה. עוגה מעולה לאירועים מיוחדים שבא לפנק וכמובן, לחג השבועות.

  28. צריכה תשובה דחוף!!!מעבד המזון שלי נהרס ואני נאלצת לקצוץ את הביסקוויטים עם סכין. פוחדת שהתחתית תיפגע. כדאי אולי להוסיף מעט חלב או יותר חמאה (יש לי 170 גר') כדי שלא יצא קשה כמו אבן?

    1. את לא צריכה לעבוד כל כך קשה. תכניסי כל פעם כמה ביסקוויטים לשקית אוכל כפולה (כי לפעמים השקית נקרעת), הניחי על קרש חיתוך ותדפקי עם מערוך או פטיש או כל דבר כבד עד שהביסקוויטים מתפוררים.
      בכל מקרה כדי לרכך את התחתית שימי 170 גרם חמאה + 3-5 כפות חלב.

  29. הי אפרת רוצה להכין בסופ"ש ליום ההולדת של אחותי ורציתי שהעוגה תצא גבוהה תבנית פיירקס זכוכית 20X30 מתאימה?מבינה שאין צורך לשמן את התבנית?עם קיסם שיניים רגיל יוצרת מעין קווים מסולסלים אחרי שמניחה את הציפוי על העוגה?

    1. היי שרון,
      תבנית פיירקס 20X30 אמורה להתאים.
      אין צורך לשמן את התבנית.
      ונכון, לאחר שאת מניחה את הציפוי על העוגה, בעזרת קיסם את יוצרת תנועות סיבוביות או קווים מסולסלים כמו שרשמת.
      בהצלחה ושיהיה מזל טוב 🙂

  30. שלום
    אשמח לדעת איך נראים הפירורי פתי בר בכדי לדעת עד איזו דרגה פירורית צריך לבצע בתחתית העוגה
    תודה רבה

    1. היי עומר,
      יש לטחון או לפורר את הביסקוויטים עד לפירורים קטנים ודקים אבל לא ממש לאבקה (לדוג' כמו בורגול דק). זה גם לא קריטי אם הפירורים לא יהיו אחידים ושווים בגודלם.

  31. היי, שאלה
    במקום להכניס את העוגה למקרר 6 שעות לפניי ההגשה
    אפשר להכניס את העוגה למקפיא בפחות זמן?

    1. היי שירן,
      עדיף לשים 6 שעות במקרר אבל אם אין לך זמן, אפשר להכניס למקפיא ל3 שעות ואח"כ לשמור במקרר.
      בהצלחה ויום נפלא 🙂

  32. לא הבנתי לגבי התחתית כי לא מצויין העניין אם הביסקוויטים להמיס את החמאה??? איפה החמאה נכנסת פה???

    1. היי זהבית,
      במצרכים רשום חמאה מומסת ובאופן הכנה רשום שיש לערבב את פירורי הביסקוויטים עם כל החומרים (150 גרם חמאה מומסת + 2 כפות גדושות נוטלה). את החמאה יש להמיס בנפרד ואז לערבב עם שאר החומרים.
      בהצלחה ושבוע מעולה 🙂

  33. אין לי ממרח נוטלה, יש אפשרות למשהו אחר במקום? לא ספציפית במתכון הזה דווקא, אלא בכל מתכון.

  34. מתכון מעולה. המרתי את הבסיס לבסיס של עוגיות פתי בר ללא גלוטן.
    לאחר שהעוגה קצרה הצלחה הרשיתי לעצמי לפרסמה בקבוצת הצליאק פייסבוק עם קישור לכאן.
    תודה על מתכון קל ומעולה.

  35. אם רוצים שהציפוי נוטלה שלמעלה יהיה בצבע אחיד (בלי לערבב עם הגבינה אחרי חצי שעה) וגם שלא יישבר כשפורסים את העוגה… מה צריך לעשות ?

  36. יצאה לי מהממת
    טעימה מאוווווווד
    קיבלתי אינספור מחמאות עליה
    תודה רבה רבה

    יש לי שאלה אחת, השוקולד הלבן יוצא לי גס קצת ולא יכולה לשלוט בו לקישוט, מה אני יעשה

  37. שלום
    הכנתי את העוגה ושכבת הפירורים יצאה טיפה קשה.את יודעת אולי למה? אני פוררתי את הביסקויטים במיקסר אבל לא לאבקה ,כפי שציינת לי. ואחר כך הוספתי 250 גרם חמאה ממומסת עם כפות נוטלה (תבנית 26)
    אבל בגדול העוגה יצאה מדהימה וטעימה. מודה לך על המתכונים הנפלאים ועל תשובותיך המהירות כמובן.

    1. היי אנואר,
      בעוגה הזאת שכבת הביסקוויטים אמורה לצאת מעט קשה ופריכה כי אין בה נוזלים. אם את אוהבת שהשכבה יותר רכה פעם הבאה תוסיפי חצי כוס חלב לתערובת.
      שמחה שהעוגה יצאה טעימה בכל זאת 🙂

  38. שלום
    אפשר לפורר את הפתי בר במיקסר ואז להוסיף את החמאה הממוסת? ועוד שאלה אפשר לרפד את התבנית בנייר אפייה?
    תודה

    1. היי אנואר,
      כן וכן, רק שימי לב לפורר דק אבל לא יותר מידי (לא לאבקה).
      כדי שנייר האפיה יידבק לתבנית תרטיבי מעט את התבנית.

  39. היי
    שאלה בבקשה, הכנתי את העוגה ומשום מה כל הגאנש של השוקולד בעת החתיכה של העוגה זזה ממקומה? ידוע לך למה?

    1. היי קרן,
      כשהכנת את הציפוי הוא היה מוצק ולא נוזלי? יכול להיות שזה מה שגרם לו להתנתק ככה מהעוגה.
      או שאולי העוגה היתה במקרר יותר מידי זמן לפני שיצקת עליה את הציפוי ואז העוגה כבר הייתה יציבה ולכן הציפוי לא התמזג איתה.

      1. היי, תודה רבה על התשובה.
        השוקולד היה מוצק ולא נוזלי. לא עשיתי את העיטורים כמוך, קישטתי אחרת לכן שפכתי באופן אחיד את השוקולד.
        העוגה היתה בערך שיה וחצי במקפיא… ☺️

    1. היי אוגוסט,
      אפשר אבל קחי בחשבון שזו קצת עבודה.. 🙂 צריך לערבב עם מטרפה במהירות ורציפות במשך כמה דקות עד שהקצפת מסמיכה. כדאי להכניס את מיכלי השמנת והקערה שבה מקציפים למקפיא כ-10 דקות לפני ההקצפה.
      בהצלחה ושבוע טוב 🙂

    1. היי שירי,
      הכמות במתכון מתאימה לתבנית בקוטר 24. אם את רוצה להכין בתבנית 26 אלה הכמויות:
      לתחתית:
      350 גרם ביסקוויטים
      200 גרם חמאה
      3 כפות גדושות ממרח נוטלה
      לקרם:
      3 מיכלי שמנת מתוקה
      חבילה וחצי אינסטנט פודינג וניל
      חצי כוס חלב
      200 גרם גבינה לבנה
      לציפוי:
      6 כפות מלאות ממרח נוטלה
      5-6 כפות מים

      יום נפלא 🙂

      1. אני רוצה להכין בתבנית 26, אבל 3 שמנת מתוקה זה נשמע לי יותר מדי. יש אפשרות לשנות?

        תודה מראש! 🙂

        1. היי קטי,
          את יכולה להכין עם שני מיכלי שמנת מתוקה אבל קחי בחשבון שהעוגה תצא מעט נמוכה אם זה לא משנה לך 🙂

    1. נכון 🙂
      מכניסים למיקרוגל לכ 10 שניות ומערבבים. זה כדי לרכך מעט את ממרח הנוטלה ולהפוך אותו למעט יותר נוזלי.

  40. המתכונים שלכם קלים וטעימיםםםם..
    אני נכנסת לאתר אולי 10 פעמים ביום..
    יש לי שאלה קטנה, קניתי פודינג בקופסא גדולה.. שרושמים 1 איסטנג פודינג כמה כפות זה?

    1. תודה אורטל, אני שמחה שאת נהנת מהאתר 🙂
      האינסטנט פודינג שקנית זה אבקה נכון? שימי בערך 5 כפות מלאות.

  41. היי,
    אין לי בבית מיקרוגל איך אני יכולה לעשות את הציפוי??איך אני יכולה לחממם ת׳חומרים של הציפוי? אפשר בסיר??

    1. היי מרים,
      את יכולה לחמם בסיר קטן/מחבת קטנה על אש הכי נמוכה (חשוב לשים לב שזה לא יישרף). תוסיפי עוד מים במידת הצורך, עד שהציפוי נהיה לא דליל מידי אבל גם לא מוצק (מרקם דומה לשוקולד מומס).
      בהצלחה 😉

  42. היי! קודם כל אני רוצה לומר שהאתר שלכם מדהים! אני לא מפסיקה לקבל מחמאות על המתכונים שאני מכינה מהאתר. הכנתי את העוגה הזאת, שמתי כל מה שהיה רשום והתחתית יצאה לי מתפוררת. למה?

    1. שמחה לשמוע שרית! 🙂
      לגבי התחתית, אם היא מתפוררת מעט זה נורמלי אבל אם זה מתפורר יותר מידי אז כנראה שהפירורים גדולים מידי או שהיה צריך להוסיף יותר חמאה.

  43. אהה הבנתי תודה לך
    פשוט עשיתי ניסוי בבית ואני אצטרך להכין עוד אחת למסיבת סיום של אחותי בבית ספר ניראה מה יצא

    עוד שאלה אפשר להמיס אותו עם שמנת מתוקה בסיר?

    1. אם התכוונת לנוטלה אז כן, אפשר. רק חשוב להמיס על אש הכי נמוכה ולשים לב שהממרח לא נשרף.

  44. היי…
    הכנתי את העוגה אבל הציפוי לא יצא לי ממש נוזלי למה?? ועשיתה בדיוק מה שכתוב במתכון שלך

    1. היי אנה,
      כנראה בגלל שהממרח נוטלה שהשתמשת בו היה קצת יותר מוצק וקשה. אם עדיין לא יצקת את הציפוי על העוגה אפשר פשוט לדלל את הציפוי ולהוסיף עוד 1-2 כפות מים רותחים ולערבב 🙂

    1. היי שירן,
      העוגה יכולה להיות במקרר מרגע שהיא מוכנה.
      רק אם את מכינה אותה יותר מ- 4 ימים מראש אז תקפיאי אותה. הכי מומלץ להכין אותה יום לפני ההגשה ולשמור במקרר.

    1. היי דנה,
      עדיף שתהיה באמצע, לא נוזלית מידי ולא סמיכה מידי, העיקר שיהיה קל לצקת אותה על העוגה (במרקם של שוקולד מריר מומס).

      1. תודה! העוגה יצא מעולה :))

        רק התחתית קצת מתפוררת שמתי 100 גרם חמאה מומסתבדיוק כמו שרשום והקפאתי, מה יכולה להיות הסיבה?

        1. שמחה לשמוע דנה 🙂
          זה בסדר, התחתית אכן מעט מתפרקת בחיתוך. אם חשוב לך שהתחתית תהיה יותר יציבה פעם הבאה תשימי יותר חמאה (נגיד 150 גרם).
          סופשבוע נעים!

  45. אני אמנם צליאקית אבל לוותר על דבר כזה אני לא מוכנה אז שיניתי את התחתית לתחתית ללא גלוטן מעולה שאני מאוד אוהבת אבל הוספתי לה 2 כפות גדושות של נוטלה על מנת לתת לזה משהו דומה לרעיון המקורי.
    מה שעשיתי הוא:
    5 ביצים מופרדות וקרות
    חבילת איסטנט פודינג שוקולד
    רבע כוס סוכר
    2 כפות גדושות של נוטלה
    הוראות:
    לחמם את התנור ל170 מעלות
    1. להקציץ את החלבונים הקרים עם הסוכר לקצף יציב
    2. בקערה גדולה(!!) לערבב את החלמונים עם האינסטנט (זה נראה לא אפשרי ויבש על זה עובד תערבבו עד שהכל מעורבב זה לא נראה טוב אבל זה בסדר)
    3. לערבב לאינסטנט והחלמונים את הנוטלה
    4. ובשלבים (לפחות 4 או 5) לקפל לאט לאט את הקצף לתערובת השוקולד החלקים הראשונים ישברו אבל עדיין תמשיכו בתנועות הקיפול עד שתסיימו את כל הקצף.
    5. לשפוך על תבנית משומנת
    6. לאפות על 170 מעלות עד שהעוגה מוכנה (זה מאוד עולה על צונח מהר)
    7. לחכות לצינון מלא (!!!) ולהמשיך עם המתכון

  46. תודה 🙂 אם אני רוצה לעשות על ציפוי הנוטלה דוגמת ספירלה משוקולד לבן אני צריכה לחכות חצי שעה שהנוטלה תתקשה?

  47. הי, מה שלומך? תודה על המתכונים הנפלאים!
    רציתי לדעת אם יש אפשרות נוספת לקשט את העוגה? (חוץ מדוגמת שיש)
    לזלף שוקולד לבן/ לוטוס?

    כמה שעות העוגה צריכה להיות במקפיא על מנת שהיא תתייצב?
    תודה רבה
    דידי

    1. היי דידי,
      בטח 🙂 אפשר לצפות את העוגה בציפוי כהה (לוטוס, נוטלה, גנאש שוקולד) ומעל לזלף שוקולד לבן. אפשר גם ההפך- לעשות ציפוי בהיר (משוקולד לבן) ומעל לזלף שוקולד מריר או נוטלה.
      אחרי שאת יוצקת את הציפוי חשוב להכניס למקפיא לחצי שעה לפחות על מנת שהוא יתקשה ורק אז להזליף מעליו.
      אפשר גם לוותר לגמרי על הציפוי ולהזליף ישר על קרם הגבינה אבל כדאי שהקרם יהיה ישר (אחיד בגובה) וחשוב לפני זה להכניס את העוגה למקפיא לפחות לשעה לפני שמזליפים (כדי שהקרם יהיה יציב וקשה).
      אני מניחה שהעוגה צריכה להיות במקפיא כ-3 שעות עד שהיא מתייצבת.
      יום נפלא! 🙂

  48. היי,
    הגיע הזמן שאגיב גם אחרי שבחודשים האחרונים כמעט כל האוכל שלנו זה מתכונית מהאתר הזה..
    הכנתי את העוגה לשבועות כקינוח לפסטה המוקרמת שגם לקחתי מהאתר, הכל יצא מעולה וחוסל.
    אנחנו גרים בחו"ל ולא תמיד קל לי למצא את כל המרכיבים שצריך ועדיין כל מה שאני מכינה מהאתר יוצא טעים וטוב. אז תודה רבה!
    בעוגה הזו אגב השמתמשי בקרם גבינה של פילדלפיה כי זה הדבר הכי דומה לגבינה לבנה שמצאתי פה.

  49. טוב אז ככה…הפתיבר בתחתית אכן התפורר כי הייתי צריכה להוסיף עוד חמאה.. אבל וואוווו העוגה אלוהית!!! פשוט כל אחד לקח כפית קטנה והתחלנו לאכול אותה ככה…. אחלה מתכון!
    חג שמח ושבת שלום.

    1. אם זה יצא טעים אז ממש לא משנה אם התחתית שלמה או מתפוררת 😉
      תודה שחזרת לעדכן!

    1. אולי השמנת לא הייתה מספיק קרה?
      כמה זמן את כבר מקציפה? ואגב הוספת כבר את החלב ואינסטנט פודינג?

  50. שמתי 250 גר בסקוויטים והתחתי כבר במקפיא ואני באמצע ההקצפה…. אוייששש הרסתי הכל?

    1. ממש לא הרסת, הכל בסדר 🙂
      אם הצלחת לכסות את כל התחתית הכמות מספיקה, ואם התחתית כרגע אינה מתפוררת זה בסדר.

  51. וואייי אני באמצע הכנת העוגה וקולטת ששמתי בתבנית של שופרסל חד פעמית בקוטר של 29… התחתית תצא מתפוררת בטח לא?
    כי שמתי רק 100 גרם חמאה

    1. היי גליה,
      השאלה היא אם כמות של 250 גרם ביסקוויטים הספיקה לתחתית? או ששמת יותר?
      אגב אם עדיין לא יצקת את הקרם את יכולה להחזיר את תחתית הביסקוויטים לקערה, להוסיף עוד חמאה, לערבב ושוב לשטח בתחתית.

  52. אם אין שמנת מתוקה בכלל אפשר לשים גבינה לבנה ויוגורט? ופשוט להוסיף אבקת סוכר? או שזה יהרוס את המרקם?

    1. היי טל,
      רק שמנת מתוקה ניתן להקציף לקצפת ולכן אי אפשר לוותר עליה. הקצפת היא מה שמחזיק את העוגה, בלעדיה העוגה לא תהיה יציבה אלא נוזלית.
      חג שמח 🙂

    1. היי מורן,
      לתחתית: 300 גרם ביסקוויטים + 140 גרם חמאה + 2.5 כפות נוטלה.
      לקרם: כמו במתכון, רק שימי 250 גרם גבינה לבנה.
      לציפוי: 5 כפות גדושות נוטלה + 4 כפות מים.
      חג שמח 🙂

    1. היי יערה,
      את יכולה. קודם תקציפי מיכל שמנת עם החלב ואינסטנט פודינג עד לקצפת נוקשה ויציבה ורק אז תוסיפי את המסקרפונה ותמשיכי להקציף 10-15 שניות עד שהגבינה מתמזגת עם הקצפת. נראה לי שאת יכולה לוותר על הגבינה הלבנה. לשיקולך. תטעמי את התערובת ואם את רוצה לחזק את המתיקות, תוסיפי אבקת סוכר.
      חג שמח 🙂

    1. היי מור,
      אפשר לשמור את העוגה במקפיא אבל אם זה רק ללילה אחד עדיף לשמור במקרר.

      1. רציתי במקפיא כי יום אחרי זה אני נוסעת עם זה באוטובוס שעה לעבודה ולא רוצה שזה יימס, אז זה בסדר במקפיא ויום אחרי למקרר?

    1. היי חגית,
      כן, את יכולה להשתמש במיכל אחד או מיכל וחצי שמנת ולשים 250 גרם גבינה לבנה. לאחר שאת מוסיפה את הגבינה תטעמי ואם תרצי תוסיפי יותר גבינה לפי הטעם.
      שבוע טוב 🙂

    1. היי רחל,
      כן, את יכולה להמיר את הנוטלה בממרח שוקולד אחר (רק חשוב שיהיה ממרח טעים 🙂 )
      ואם התכוונת לשוקולד רגיל אז את יכולה להכין ציפוי גנאש משוקולד מריר או שוקולד חלב (ממיסים 150 גרם שוקולד חלב/מריר + 3/4 מיכל שמנת מתוקה, מערבבים, מצננים לטמפ' החדר ויוצקים על העוגה).
      שבוע טוב 🙂

  53. באתי לחתוך את העוגה אחרי 8 שעות שהייתה במקרר ועדיין הייתה ממש רכה .. לא נוזלית אמנם אבל דיי רכה .. מה יכול לגרום לזה (הקצפת הייתה יציבה כשהקצפתי הפכתי את הקערה ונשאר יציב ולאחר מכן קיפלתי את הגבינה הלבנה לתוכה כפי שרשום)…

    1. היי עינב,
      מאחר וזאת עוגת קרם היא תמיד תהיה רכה אבל עם זאת היא אמורה להיות יציבה. אני מאמינה שאחרי לילה במקרר המרקם שלה ישתפר והיא תתייצב יותר.

  54. הכנתי אתמול. העוגה היתה כל הלילה במקרר. היום טעמנו והעוגה פשוט מושלמת!!! לא בטוחה אם ישאר משהו למחר 🙂 מכינה שוב שבוע הבא לשבועות. תודה תודה!

  55. אם אני לחוצה בזמן , אפשר להכין את העוגה במלואה בלי לחכות לזמן ( אין לי בעיה שלא תהיה דוגמא)..?

    1. היי ריטה,
      את יכולה אבל רצוי שבזמן שאת מכינה את הציפוי תכניסי את העוגה למקפיא אפילו לכמה דקות כדי שהקרם יתקרר לפני שאת יוצקת עליו את הציפוי.
      שבת שלום 🙂

    1. טוב אז… קצת שיחקתי עם הכמויות, במקום 2 שמנת שמתי 1 והוספתי קצת יותר גבינה. אה, וכשערבבתי את הלוטוס עם החמאה שכחתי את הנוטלה.
      בכל מקרה, יצא מהמם! אלופה!

    1. היי ליבנת,
      כן, במקום הפתי בר אפשר להשתמש בעוגיות לוטוס (או אוראו). קחי בחשבון שכתוצאה מכך התחתית תצא יותר מתוקה אבל כל עוד זה רק בתחתית זה בסדר 🙂

  56. נתת לי ביטחון להכין עוגה בפעם הראשונה!
    המתכון קליל וכייפי.
    מקווה שייצא טעים 😉

  57. היי ,
    איזה מגניב בדיוק שאלתי אתמול על העוגת קרמבו האם אפשר לעשות את הציפוי מנוטלה ולא שוקולד מריר והיום הוצאתם מתכון של עוגת נוטלה וגבינה 🙂
    איזה כיף

      1. ״מכניסים למקפיא לחצי שעה בדיוק (ולא יותר) לפני שיוצקים את שכבת הקרם (אם תכניסו ליותר מחצי שעה- שכבת הגבינה תעשה סמיכה ולא תוכלו ליצור דוגמאות בציפוי).״
        *** לפני שיוצקים את שכבת הקרם….
        מה ההמשך? מיד אחרי זה יש סוגריים.

        1. היי מיכל,
          אין המשך 🙂 הכוונה שיש להכניס את העוגה למקפיא למשך חצי שעה לפני שיוצקים את הציפוי (במקום שכבת הקרם היה צריך להיות רשום שכבת הציפוי). אתקן שיהיה יותר ברור.
          שבת שלום!

    1. היי חן,
      מכניסים קיסם לתוך התערובת ומערבבים בתנועות סיבוביות, כמו מערבולת, עד שנוצרת דוגמא.

      1. היי דני,
        שמן לא יעזור להדבקת החומרים כי הוא נשאר נוזלי גם אחרי קירור. אתה יכול פשוט להפחית מכמות הביסקוויטים ולשים 200 גרם ביסקוויטים עם 100 גרם חמאה (להשאיר 2 כפות נוטלה).

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme
Translate »