מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

סלט גזר מרוקאי

סלט גזר מרוקאיFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On ספטמבר 19, 2017
Last modified:דצמבר 18, 2017

Summary:

מתכון לסלט גזר מרוקאי פיקנטי וטעים

סלט גזר מרוקאי

מצרכים (3-4 מנות):

6 גזרים בינוניים קלופים

שליש עלי כוס כוסברה קצוצים (אפשר להמיר בפטרוזיליה)

4-5 כפות מים

תיבול: 3 כפות שמן זית, 3 שיני שום כתושות, כפית פפריקה מתוקה, חצי כפית כמון, חצי כפית מלח, פלפל שחור לפי הטעם, כף מיץ לימון.

אופן הכנה:

יש שתי דרכים להכנת הסלט:

(1) בישול הגזרים במים – מניחים את הגזרים בסיר וממלאים במים עד לכיסוי הגזרים. מבשלים על אש בינונית-גבוהה, עד שהגזרים מתרככים באופן חלקי (הגזרים אמורים להתרכך במקצת אך להישאר יציבים). מסננים מהמים ומצננים מעט. חותכים את הגזרים לעיגולים בעובי של כ1 ס"מ.

מחממים מחבת רחבה על אש נמוכה ומוסיפים כף שמן זית, שיני שום כתושות (יש להנמיך את האש ולוודא שהשום אינו נשרף), פפריקה מתוקה, כמון, מלח, פלפל שחור, 4-5 כפות מים וכף מיץ לימון. מערבבים כחצי דקה ומוסיפים את הגזרים ועלי הכוסברה הקצוצים. מערבבים כדקה ומסירים מהאש. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך. מעבירים לקערית, מוסיפים 2 כפות שמן זית ומערבבים קלות.

(2) בישול הגזרים במחבת – חותכים את הגזרים לעיגולים. מחממים מחבת רחבה עם 2 כפות שמן ומוסיפים את פרוסות הגזר. מכסים ומבשלים על אש בינונית-נמוכה במשך 10 דקות, מוסיפים 4-5 כפות מים וממשיכים לבשל עם מכסה עד שהגזרים מתרככים אבל לא לגמרי.

מוסיפים שום קצוץ ומערבבים כדקה. מוסיפים כף שמן, פפריקה, כמון, מלח, פלפל שחור ומיץ לימון. מערבבים כדקה לספיגת הטעמים. מפזרים עלי כוסברה קצוצים ו-2 כפות שמן זית, מערבבים כמה שניות ומסירים מהאש.

 

*סלט הגזר נשמר בקופסה סגורה במקרר. מומלץ להגיש בטמפ' החדר או קר.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

24 תגובות

הוסף תגובה
  1. אפרת שלום,
    רוצה להודות לך מקרב לב שבזכותך למדתי והתאהבתי בבישולים. כל מתכון שאני עושה יוצא טעים ומוצלח ביותר!!!
    משתמשת רק במתכונים שלך, כי הם יוצאים ממש מצוין. רכשתי את ספרך, ואני מחכה לספר נוסף שייצא…אני שייכת לדור הישן, שאוהבת מתכונים בספרים. בכל מקרה אני מדפיסה כל מתכון כי כך נוח לי לעבוד. ושוב, המון תודה על המתכונים שמפורסמים באינטרנט, ועל כך שאני מקבלת מתכונים במייל מידי שבוע.

  2. ממש מבאס לא יצא לי טוב 🙁
    עשיתי את האופצייה הראשונה ויצא לא טעים.. נשרף לי השום בשנייה ששמתי אותו במחבת, עשיתי חדש ועדיין לא טעים

    1. היי אלינור,
      אם השום נשרף ברגע ששמת אותו במחבת אז כנראה שהשמן היה חם מידי. להבא כשמטגנים שום במחבת כדאי לחמם כמה שניות בודדות וישר להוסיף את השום.
      זה גם יכול להיות קשור בסוג המחבת שהשתמשת בה. מומלץ להשתמש במחבת בעלת ציפוי שאינו נדבק.
      שבת שלום 🙂

  3. הי אפרת יקרה, לאחר מתכונים רבים לסלט הזה- זו לגמרי גרפה הכי הרבה מחמאות!
    אומץ בחום לאוסף המתכונים 🙂

    המון תודה לך. שבוע נהדר

  4. הלכתי על השיטה הראשונה, אך במקום לבשל במים פרסתי את הגזרים ובישלתי אותם במיקרו עם רצת מים. גם החלפתי את הפפריקה באריסה ויצא מעולה. תודה.

    1. היי מיכל,
      מעבירים את התערובת לקערית, מוסיפים 2 כפות שמן ומערבבים. אם את משאירה את התערובת במחבת אז לאחר שהמחבת מעט מתקררת.

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר