מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

מרק עדשים ירוקות

מרק עדשים ירוקותFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On יוני 16, 2013
Last modified:ינואר 1, 2019

Summary:

מתכון מרק עדשים ירוקות טעים ומזין בלי הרבה מאמץ

מרק עדשים ירוקות

מצרכים (כ-5 מנות):

כוס וחצי עדשים ירוקות שהושרו ונשטפו היטב (מומלץ להשרות את העדשים לפחות שעתיים לפני, מומלץ אפילו למשך לילה שלם).

1 בצל גדול קצוץ

גזר גדול קצוץ דק

4 שיני שום קצוצות דק

כוס עלי כוסברה/סלרי קצוצים דק

8-9 כוסות מים רותחים

כף רסק עגבניות

תיבול: כף שטוחה כמון, כפית גדושה אבקת מרק, כפית מלח, רבע כפית פלפל שחור.

אופן הכנה:

-מחממים את הסיר עם 1-2 כפות שמן ומטגנים בצל עד להזהבה קלה.

– מוסיפים גזר ושום ומערבבים כ- 2 דקות.

-מוסיפים עדשים ירוקות, רסק עגבניות ומוזגים מים רותחים. מביאים לרתיחה על אש גבוהה ולאחר מכן מנמיכים לאש בינונית-נמוכה, מכסים את הסיר ומבשלים במשך כשעה, עד שהעדשים מתרככות.

-בסוף מוסיפים עלי כוסברה או סלרי ומתבלים בכמון, אבקת מרק, מלח ופלפל שחור. מערבבים מבשלים כ-5 דקות נוספות.

-לקבלת מרקם סמיך יותר, מומלץ לטחון את המרק בעזרת מערבל מזון או מוט בלנדר ידני (לא חייבים לטחון עד הסוף).

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

253 תגובות

הוסף תגובה
  1. אפרת היי שוב 🙂

    שכחתי לשאול גם אם אני רוצה לשים במרק רצועות חזה עוף מתי להכניס אותן?

    תודה רבה ותבורכי מפי עליון 🙂

    1. יש 2 אפשרויות:
      -אפשר לטגן את רצועות חזה העוף במחבת נפרדת (עם מלח ומעט פלפל שחור) ולהוסיף למרק כ-10 דקות לפני סיום הבישול.
      -לאחר טיגון הבצל אפשר להוסיף את רצועות העוף ולטגן כדקה מכל צד. לאחר מכן להוסיף גזר ושום ולהמשיך כרגיל.
      (אני מעדיפה את הראשונה).

  2. היי אפרת בוקר אור 🙂

    אני מעוניינת להוסיף תפוח אדמה למרק ולהקפיא. אבל קראתי כבר כמה פעמים שאסור להקפיא תפוחי אדמה, האם זה תקף גם אם אני חותכת את התפוחי אדמה לקוביות ממש קטנות?
    ואולי בעצם, סתם רעיון, אני יכולה לבשל קוביות קטנות של תפוחי אדמה ולהוסיף אותם למרק כאשר מפשירים ומחממים 🙂
    אשמח לעצתך הנפלאה כתמיד.

    בברכת בשורות טובות

    1. בוקר טוב שמרית 🙂
      תפוח אדמה לא מוצלח בהקפאה בשום צורה.
      מה שהצעת יכול להיות רעיון מעולה – להוסיף תפו"א מבושל למרק לאחר הפשרה וחימום.
      יום מקסים 🌸

  3. היי
    המתכונים שלך תמיד נראים מגרים
    השריתי כבר את העדשים…
    מתאים להוסיף גריסים? גם אם אני רוצה לטחון את המרק?
    תודה מראש

  4. הי אפרת, נהנית מאוד מהאתר. האם אפשר לשלב אפונה ועדשים? (ולהשרות חצי שעה-שעה במים חמים)
    תודה!

    1. כן אפשר. אם יש לך אפונה משקית קפואה אז עדיף כי לאפונה יבשה לוקח זמן להתרכך.

  5. וואו !!! אחד המרקיםםםםםםםם
    לא היה לי כוסברה / סלרי שמתי פטרוזיליה וויתרתי על אבקת מרק כי אנחנו לא נוגעים בזה…
    יצא פשוט וואו !!! תודההה

    1. היי מיכל,
      עדיף להשרות. אפילו כחצי שעה במים חמים.
      שבת שלום 🙂

  6. שלום אפרת
    מכינה כעת את המרק
    הכפלתי כמויות שמתי 3 כוסות של עדשים.
    כמה מים להוסיף 16 כוסות או פחות
    תודה רבה

    1. היי חן,
      אפשר לשים 3 כוסות עדשים קפואות. זמן הבישול עשוי להתקצר ל40 דקות.

  7. היי לקח לי שעה עד שנהיה המרק השראתי את זה 5 שעות לפני..
    אולי הייתי צריכה יותר..בהתחלה מתחילים לכסות את הסיר או לא ישר אחרי שמזגתי את העדשים לסיר כמובן

    1. היי ספיר,
      זה אמור לקחת בסביבות שעה עד שהעדשים מתרככות לגמרי.
      את הסיר מכסים לאחר הוספת העדשים והמים הרותחים.

  8. הכנתי את המרק בכמות מסחרית (לכ-30 ילדים) ויצא נפלא!
    טחנתי רק את הבצל והגזר (בגלל הילדים שלא אוכלים בצל)
    לי מאד טעים. יוגש היום בערב ונראה מה הילדים חושבים.

    1. אפשר לשים בין חצי כפית לכפית חוואיג' למרק. כמון כדאי להוסיף בכל מקרה.

  9. מתכונים מעולים בכל פעם! אם יש לכם את האפשרות, ואתם ערוכים לזה, בבקשה תשקלו גם לתת מס' קלוריות ל-100 גרם – וגם ערכים תזונתיים אחרים ל-100 גרם. אחרת, כל החשק לעשות משהו טעים נעלם כי צריכים לשקול כל דבר, לחשב קלוריות, פחמימות, וכו'. הרבה אתרי אוכל כוללים גם את מס' הקלוריות ל-100 גרם וערכים תזונתיים אחרים.זה חשוב לאלה שחייבים להקפיד על הכמויות של סוכרים, פחמימות, מלחים וכו'. שוב, המתכונים מעולים וגם מהירים! תודה!

  10. היי אפרת.
    אני מתכוונת להכין את המרק, נשמע מעולה, ורציתי לשאול מה אפשר לעשות או לשנות או להוסיף במקום אבקת מרק, יש לנו צליאקים במשפחה. באופן כללי, מה לשים במקום?
    תודה רבה!

  11. היי אפרת, אני רוצה להכין.
    תוכלי לכתוב בבקשה מה הכמויות בגרם? זה אותה כמות גם עם עדשים משקית קפואה?
    והאם אפשר לשלב או להשתמש גם בעדשים כתומות

    1. כוס וחצי עדשים ירוקות או כתומות = 290 גרם. משקית קפואה יהיה צורך לשים יותר כי הן כבר די מבושלות.
      אפשר לשלב עדשים כתומות אבל לא הרבה. כדאי שהרוב יהיה עדשים ירוקות.

  12. היי אפרת
    אני משתמשת במתכונים שלך המון!!!
    והכל יוצא תמיד טעים ומוצלח!
    אני מתכננת להכין גם את המרק הזה היום בע"ה, אז תודה רבה לך על מתכונים מעולים!
    עלתה בי השאלה, חשבת אולי להוציא אפליקציה של "מתכונים ב10 דקות"? מאמינה שזה ירוץ לך.. 🤔😉😊

    1. תודה נועה, כיף לשמוע ❤️
      חשבתי על אפליקציה. מקווה שאצליח להוציא לפועל בחצי שנה הקרובה 🙂 כמובן שאעדכן באתר כשזה יקרה.
      המשך יום מקסים!

  13. למי שמתלבט, זהו מרק מצויין! משביע טעים מאוד מאוד ובריא.
    אני מטגנת את הבצל ומוציאה החוצה מוסיפה רק לקראת הסוף עם העלים ככה הטעם שלו נשמר טוב יותר. בארוחה חלבית אפשר בהגשה לשים גבינת שמנת או יוגורט. משוגעת על המרק הזה, עשיתי בערך10 פעמים.. היום שוב 😄

  14. יצא טעים מאד. תודה על המתכון הקל כאחת שלא יודעת לבשל בכלל פשיט יצא מעולה מתכון ראשון שמנסה דרך האי טרנט ומרוצה מאד.

  15. אני משתמשת בעדשים שהנבטתי (כלומר גדלו ותפחו מגודלם המקורי). האם לשנות את כמות הכוסות במתכון? אני מעוניינת בכמות שתתאים ל3 ליטר מים. תודה

    1. היי יעל,
      אם את שמה 3 ליטר מים אז כדאי להגדיל את כל יתר הכמויות ולא רק העדשים: 3 כוסות עדשים, בצל גדול, 2 גזרים בינוניים, 6 שיני שום, כוס וחצי עלים, כף גדושה רסק, כף מלאה כמון, כפית וחצי אבקת מרק, כפית וחצי מלח, פלפל שחור לפי הטעם.

  16. הי אפרת.
    אין על האתר הזה. תודה שאת קיימת.
    רציתי לדעת אם רסק העגבניות הוא קריטי בתבשיל (אני עם סכרת הריון ומעדיפה כמה שפחות סוכר)
    והאם אפשר לוותר עליו ולשים משהו אחר במקום.
    המון תודה ושבת שלום

  17. היי אפרת! אני נעזרת באתר שלך המון ונהנית, תודה!
    אשמח אם תוכלי לעזור לי בחישוב הכמויות עבור קילו עדשים.
    תודה!

    1. היי שני,
      זאת כמות ענקית שדרוש לה סיר ענק. מדובר בעדשים יבשות ולא משקית קפואה נכון?
      אלה הכמויות המומלצות:
      קילו עדשים ירוקות שהושרו ונשטפו היטב (מומלץ להשרות את העדשים לפחות שעתיים לפני, מומלץ אפילו למשך לילה שלם).
      3 בצלים גדולים קצוצים
      3 גזרים גדולים קצוצים דק
      12 שיני שום קצוצות דק
      3 כוסות עלי כוסברה/סלרי קצוצים דק
      24-26 כוסות מים רותחים (כ-6 ליטר)
      3 כפות גדושות רסק עגבניות
      תיבול: 2.5 כפות כמון, 2 כפות אבקת מרק, 2-3 כפית מלח (להוסיף בהדרגה לפי הטעם), חצי כפית פלפל שחור.
      יום מקסים 🙂

    2. תודה! חשבתי להכין בסיר קוסקוס, מסורתי כזה, מכיל בערך 8 ליטר נוזל. הגיוני לדעתך?

  18. מושלם!
    המרק לשבת יצא נפלא והוספתי חוויג' כהמלצתך במקום מרק עוף. כל מתכון בול מטרה.
    תודה אפרת

    1. היי איריס,
      אפשר להשתמש בעדשים משקית קפואה. יש לשים כמות גדולה יותר, בסביבות 4 כוסות.

    1. תודה עדי 🙂
      אפשר להוסיף גם קצת גבעול סלרי קצוץ, זה יכול להוסיף טעם.

  19. תודה רבה על המתכון !
    יצא לי דיי מתקתק .. מה יכל לגרום לזה? או שאולי אכן אמור להיות טעם מתקתק ?

    תודה רבה מראש על העונים

    1. היי אנה,
      לא זכור לי טעם מתקתק אבל אולי זה הרסק? למרות שלא אמורה להיות לו כל כך הרבה השפעה.

    1. מומלץ לטחון אבל לא חובה.
      אם טוחנים אז ממש מעט, לא עד הסוף (עם הכוסברה). אפשר גם לטחון רק שליש מהמרק ואז לערבב עם הכל.

  20. היי,

    האם אפדר להשתמש בעדשעם ירוקות משקית קפואה? אם כן, האם זה משנה את זמן הבישול והכמויות?

    תודה רבה,
    שיר

    1. היי שיר,
      אפשר לשים עדשים משקית קפואה. יש לשים כמות גדולה יותר, בסביבות 4 כוסות.
      יש לבשל עד שהעדשים והגזר רכים לגמרי, כ-45 דקות.

  21. היי … הכנתי את המרק יצא לי מעולה מאוד טעים !!! המון תודה !!! יש לי 2 שאלות : כמה ימים המרק טוב להחזיק אותו במקרר ? כמה קלוריות יש במנה ?

    1. היי אורטל,
      שמחה שיצא טעים 🙂
      המרק מכיל בסביבות 650 קלוריות. אם מחלקים ל-5 יוצא שכל מנה בסביבות 130 קלוריות.
      אפשר לשמור את המרק במקרר 3-4 ימים.

  22. שלום אפרת,

    הכנתי עם קוביות תפו"א וגזר, יצא נהדר וטעים ביותר.
    את מגוונת לי את החורף עם המרקים האלה,
    תודה רבה ממש!

  23. המתכונים שלך מוצלחים, ממש כולם!!
    אני רוצה להכין את המרק אך לקחת אותו לסגנון הודי, מה את ממליצה לי להוסיף או לשנות?

    1. היי דפנה,
      אין לי מתכון מדויק אבל בגדול כדאי להכין מרק עדשים כתומות ולהוסיף לו קצת ג'ינג'ר מגורד, קארי ואפשר גם להוסיף כמה כמות של קרם קוקוס לפי הטעם.
      בהצלחה 🙂

  24. תודה רבה על המתכון, יצא ממש טעים!
    רק שאלה..
    בררתי את העדשים לפני והכל היה נראה לי תקין. ללא תולעים. אחרי שטחנתי את המרק, ראיתי מלא חלקים קטנים לבנים. האם זה חלק מהעדשים? זו תופעה רגילה?
    תודה מראש!

  25. שלום! שאלה לגבי טיגון בצל: האם לשים קצת שמן בזמן הטיגון? אם כן, על איזה שמן את ממליצה?
    וגם, האם כדאי להוסיף כמה טיפות מיץ לימון? אם כן, באיזה שלב?
    תודה רבה על כל המתכונים המעולים! מרים

    1. היי מרים,
      מומלץ לטגן את הבצל עם 1-2 כפות שמן. אני בדר"כ משתמשת בשמן זית או קנולה.
      אפשר להוסיף לימון סחוט בסוף הבישול, לפי הטעם.
      בהצלחה ושבוע נפלא 🙂

    2. תודה רב על התשובה! מה דעתך, אולי אפשר לא לטגן את הבצל, אלא לבשל אותו שלם (ללא קליפה)? אני מתכונת לטחון את המרק בסוף.

    3. היי מרים,
      טיגון הבצל בהתחלה בעצם פותח את הטעמים ומוסיף מתיקות עדינה של הבצל. אבל אין בעיה גם לוותר על הטיגון ולבשל את הבצל שלם או חצוי בתוך המרק.
      יום מקסים 🙂

    1. היי נאוה,
      אפשר לוותר על הרסק.
      לא חייבים לטחון פשוט זה מוסיף למרקם סמיך יותר.
      חג שמח 🙂

    1. היי מיטל,
      אפשר להוסיף אטריות בסוף הבישול (אם את טוחנת חלקית את המרק אז לאחר שטחנת) ואז לבשל עוד 10-15 דקות, עד שהאטריות מתרככות.

  26. שלום… תודה על האתר המקסים…
    הוספתי למתכון שני גרונות הודו גדולים (מחולקים ל4) האם זה משנה את משך זמן הבישול,
    או את כמות המים התבלינים וכו'?
    והאם זה משנה מתי טוחנים את המרק?

    1. היי הילה,
      זמן הבישול נשאר אותו דבר. גם כמות המים והתבלינים.
      עדיף לטחון את המרק בסוף (את הגרונות אין לטחון).

  27. חייבת לחלוק איתך את הסיפור המלא –
    נורא רציתי מרק בצל. מצאתי מתכון מורכב ועבדתי עליו כמה שעות כולל קניית מצרכים מיוחדים והכנת ציר! הוא יצא נורא ואיום ונאלצתי לזרוק הכל לפח 🙁
    עדיין רציתי מרק כלשהוא ולמזלי חזרתי לאתר שלך שלא מאכזב אותי אף פעם, הכנתי את המרק צ׳יק צ׳אק ויצא נהדר! איזה כיף בשישי הגשום הזה לאכול מרק עדשים מעשי ידיי! ובמיוחד אחרי הבאסה שקדמה לו! תודה! האתר שלך נפלא והמתכונים תמיד מצליחים לי!

  28. היי משום מה המרק יצא שחור ולא ירוק יפה כמו בתמונה.. למרות ששטפתי את העדשים והשריתי.. משהי יודעת איך אני מוציאה אותו מהצבע השחור?

    1. היי אילנית,
      את המרק יש לבשל על אש בינונית-נמוכה.
      תיקנתי את המתכון שיהיה יותר מובן.
      יום נפלא 🙂

  29. אפרת המקסימה בעלי הישרה ללילה ובסוף לא הכין.הוא סינן מעט ושם בקופסה סגורה במקפיא.לכמה זמן העדשים יהיו טובות?אותה השאלה לגבי אפונה יבשה למרק האפונה שלך.

    1. היי שרון,
      אפשר לשמור בשקית או קופסה אטומה במקפיא כמה חודשים טובים. אין בעיה עם זה.
      פעם הבאה שתרצי להכין זה יחסוך לך את שלב ההשרייה. אותו דבר לגבי האפונה.

  30. האם ניתן להוסיף קוביות תפוח אדמה וגזר ( במקום לגרד) ?
    במידה וכן באיזה שלב להוסיך לבישול והאם זמן הבישול משתנה?

    1. כן דורית, אפשר בהחלט. מומלץ רק לחתוך לקוביות קטנות כדי שזמן הבישול לא יתארך. את קוביות הירקות מוסיפים בהתחלה, לאחר טיגון הבצל.

  31. הי, בדיוק מכינה את המרק 🙂
    באיזה שלב מומלץ לטחון את המרק? אחרי השעה בישול ולפני התיבול ? או אחרי התיבול?
    תודה!

  32. היי, שאלה.. השריתי את העדשים לכמה שעות עד שהתרככו
    ואז לצערי הייתי צריכה להקפיא אותם כי לא יכולתי להכין את המרק באותו ערב.,
    עכשיו כשהוצאתי אותן מהפשרה האם ניתן להשתמש? האם לא קיללתי אותן?

    תודה!

  33. מרק מדהים וקל להכנה. עד שהכנתי את המרק לא אכלתי שום מרק חוץ ממרק העוף של סבתא. בזכותך אני מכינה אוכל בריא וטעים. 🙂

  34. כמה זמן לבשל אני משתמשת בעדשים קפואות? האם אפשר להוסיף עוד ירק חוץ מהגזר? בטטה? תפוח אדמה? ברוקולי? כרובית?

    1. היי תמי,
      לדעתי 30-40 דקות בישול אמורות להספיק אם מדובר בעדשים קפואות (זה תלוי גם מתי כל הירקות מתרככים). אפשר להוסיף למרק בטטה ותפו"א. מומלץ לחתוך לקוביות קטנטנות כדי לזרז את משך הבישול.

    1. היי יצחק,
      אם יש לך שמיר או עלי סלרי אפשר להוסיף. אם לא, תכין בלי.

  35. צריך להשרות את העדשים בקערה מלאה מים ורק לפני ההכנה לשטוף?חייב לשים עלי כוסברה וכמון?רוצה להכין כמות וחצי – כמה לשים מכל אחד מהמרכיבים?

    1. כן, להשרות את העדשים ואז לשטוף מעט ולסנן.
      כמויות:
      שתי כוסות ורבע עדשים ירוקות
      1 בצל גדול קצוץ
      2 גזרים בינוניים קצוצים דק
      6 שיני שום קצוצות דק
      כוס וחצי עלי כוסברה/סלרי קצוצים דק
      11-12 כוסות מים רותחים
      כף וחצי רסק עגבניות
      תיבול: כף גדושה כמון, כף שטוחה אבקת מרק, כפית וחצי מלח, רבע כפית פלפל שחור.
      אם יש לך עלי סלרי את יכולה לוותר על הכוסברה.
      לגבי הכמון, זה מאוד מוסיף במיוחד במרק עדשים.

  36. מתכונים מדהימים ! תודה על האכפתיות שלך והתגובות המהירות
    מקסימה , גורמת לרצות ללמוד עוד על בישול!

    1. היי עדי,
      ערבבי 2 כפות מלאות קורנפלור או קמח רגיל עם שליש כוס מים קרים ותוסיפי למרק. בשלי על אש בינונית-גבוהה, ללא מכסה, במשך 10-15 דקות עד שהמרק מסמיך.

    1. היי הילה,
      העדשים מתבשלות במרק עצמו.
      אם רוצים בכל זאת להשתמש בסיר לחץ לא כדאי לבשל את העדשים בנפרד ואז להוסיפן למרק אלא לבשל את כל המרק בסיר לחץ וזה יקצר את זמן הבישול למשהו כמו חצי שעה.
      בהצלחה 😉

    2. תודה רבה על התשובה המהירה 🙂
      עשיתי בסיר לחץ והמרק יצא מעדן!
      קל להכנה וטעם משובח במיוחד
      תודה רבה אפרת

    3. היי לילי,
      במתכון עצמו יש כ-2 ליטר מים. אם את שמה 5 ליטר מים יש לשים 3+3/4 (כמעט 4 כוסות) עדשים.
      מומלץ להכפיל את יתר החומרים ב2.5.

    1. היי שרית,
      לא ניסיתי אבל אני מניחה שאפשר אבל כדאי לטחון את המרק מעט בסוף הבישול כדי שיהיה סמיך יותר וכדי שהטעמים של העדשים יהיו יותר מורגשים.

    1. היי הדס,
      מתנצלת על האיחור בתשובה, משום מה שאלתך התפספסה לי 🙂
      אם את רוצה להכין מעדשים כתומות אז עדיף כבר להכין את המתכון הזה- מרק עדשים כתומות.
      המשך יום מקסים

  37. היי מוריה,
    המרק עדשים יצא מצוין. תרשי לי להוסיף שדרוג. קצת סלרי קצוץ וכף מלימון טרי.
    האתר גורם לי לרצות לבשל עוד ועוד…

    תודה רבה
    שולמית

    1. כן אנה, מביאים לרתיחה (כשהמים מעט מבעבעים), מכסים ומבשלים על אש נמוכה.

    1. הי מוריה,
      יש להשרות את העדשים לפחות כשעתיים. זמן בישול כשעה. ככל שמשרים לפני יותר זמן את העדשים כך זמן הבישול מתקצר.

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר