מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

מצה מגולגלת בבשר טחון

מצה מגולגלת בבשר טחוןFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On אפריל 3, 2017
Last modified:אפריל 25, 2019

Summary:

מתכון למצה מגולגלת במילוי בשר טחון בגרסה מטוגנת או אפויה בתנור – ארוחת צהריים כשרה לפסח שכל המשפחה תאהב.

מצה מגולגלת בבשר טחון

מצרכים ( 16-18 יחידות):

8-9 מצות

500 גרם בשר טחון

בצל בינוני קצוץ

2 כפות פטרוזיליה קצוצה (לא חובה)

תיבול: כפית גדושה פפריקה מתוקה, כפית מלאה מלח, כפית כמון, מעט פלפל שחור, רבע כפית אבקת קינמון (לא חובה)

*לציפוי: ביצה גדולה טרופה

אופן הכנה:

-מרטיבים מצות במשך כ-20 שניות ומניחים אותן בתוך מגבת לחה במשך 20-30 דקות, עד שהן נעשות רכות וגמישות.

-מחממים מחבת רחבה עם 2 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את הבשר הטחון ומערבבים כמה דקות עד שהוא משנה את צבעו. מוסיפים פטרוזיליה ומתבלים בפפריקה, מלח, כמון, פלפל שחור וקינמון. מערבבים היטב. טועמים ומשפרים תיבול לפי הטעם. מסירים מהאש ומניחים לתערובת להתקרר מעט.

-חותכים מצה לשני חלקים. מניחים כ-2 כפות מתערובת הבשר בשליש התחתון ומגלגלים לרולדה.

-טובלים כל רולדה בביצה טרופה ומטגנים במחבת 1-2 דקות מכל צד עד להזהבה יפה (מומלץ לשים במחבת שמן בנדיבות).

*ניתן גם לאפות בתנור – מחממים תנור מראש ל200 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה. משמנים בנדיבות את נייר האפיה ומניחים עליו את הרולדות לאחר שטבלנו אותן בביצה. אופים בתנור כ-10 דקות מכל צד, עד להזהבה.

מצה מגולגלת בבשר טחון

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

86 תגובות

הוסף תגובה
  1. היי רציתי להגיד שיצא פשוט מהמם, הכנתי לארוחת צהריים וקיבלתי הרבה מחמאות מתכון מעולה. יש לי הערה לגבי המתכון שהוא מתאים ל9 מצות, לא ל7 ולא ל8 בגלל שהיום הכנתי עם שמונה מצות ונשארה לי בידיוק עוד תערובת לתשע אז ממליצה לשנות את מה שכתבת במתכון ל9 מצות.

  2. היי שוב
    שאלה נוספת
    האם זה מצריך ממש טבילה משמעותית בביצה או שהכוונה להברשה עם מברשת סיליקון מכל הכיוונים וזה מספיק?
    תודה

  3. היי אפרת
    חג שמח
    אתר נפלא
    האם יש להניח כל מצה ומצה בנפרד במגבת לחה או שניתן להניחן זו על גבי זו ולעטוף במגבת לחה?
    תודה רבה

  4. תודה וחג שמח על המתכונים הקלים והמהירים להכנה, אני בחרתי 2 מתכונים המצה המגולגלת , ועוגת השוקולד הסבר ההכנה ברור וקל להכנה הנכדה עזרה לי בגלגלי המצות והיה כייף גדול

    1. היי ספיר,
      כדאי לטגן קודם את הצד הפתוח (איפה שמסתיים הגלגול) ואז זה ייסגר.
      חג שמח 💕

  5. היי אפרת
    האתר שלך מדהים! אני ממש נהנית מהמתכונים המוצלחים והקלים להכנה ובעיקר מהירים ולא מסובכים. ממש הצלה לדור שלנו!
    תמשיכי לשמח אותנו ולשלוח לנו מתכונים טעימים!
    שבת שלום!

  6. היי אפרת,
    התערובת מספיקה ליותר מ 7 מצות. כשניגמרו המצות ניסיתי להרטיב עוד בהליך מזורז ואז הן התפרקו… בסוף עשיתי מעין "סנדוויץ מצות" ממה שנשאר. לדעתי צריך לכתוב 9 מצות.

    1. היי יעל,
      כשהכנתי הכמות הספיקה לי ל-7 מצות אבל בכל אופן שיניתי את הכמות ל 7-9 מצות בזכות המלצתך.
      תודה וחג שמח 🙂

  7. היי חג שמח.
    האם ניתן לעשות את עם חזה עוף טחון? (שטחניתי לבד)
    יהיה מוצלח? והאם יספיק לי פרפר אחד שפרקתי מעוף שלם.
    תודה רבה רבה

    1. חג שמח ציפי 🙂
      זה יוצא יותר עסיסי עם בשר בקר טחון כי הוא חלק יותר שומני אבל לדעתי אפשר להכין גם עם חזה עוף טחון.
      לגבי הכמות, קחי בחשבון שכל סיגר ממלאים ב2 כפות תערובת חזה עוף טחון. לפי זה תדעי בערך כמה יחידות תוכלי להכין מהכמות.

    2. היי תודה רבה מקסימה!!
      חייבת לציין שהאתר שלך פשוט מדהים.
      אני כיום משתמשת רק במתוכנים שלך. פשוט מעדנים והכל מוגש בצורה ברורה ונעימה.
      תודה על הכל וחג שמח גם לך:)

  8. אוהבת את המתכונים באתר אין עלייכם!!האם אפשר להוסיף צנוברים לבשר? או שזה לא מתאים..

  9. אפרת יקרה! תודה רבה על המתכון ועל המענה המהיר.

    חג פסח שמח לך, לחברייך ולכל בני משפחתך.

  10. היי אפרת, איזה סוג של בשר טחון כדאי? עוף או בקר?

    תודה לך שוב על המתכונים הנהדרים, כל המטבח שלי זה מהמתכונים של האתר שלך.

    תודה וחג שמח.

  11. בוקר טוב
    כאשר אני מגלגלת את הבשר במצה וטובלת בביצה הבשר לא נשפך מהצדדים ?
    תודה

    1. אם לא מעמיסים יותר מידי בשר במילוי אז הבשר לא נשפך.

  12. שלום, אהבתי את המתכון ככה ניתן לעשות שימוש במצות אחרי פסח ובפסח עצמו,
    עכשיו לשאלה עצמה ניתן להוסיף קצת חריף לבשר טחון וופלפל קצוץ דק לטעם ?

    1. היי אסתי,
      לא ניסיתי להקפיא אבל אני חושבת שהטעם והמרקם ייפגעו לאחר הפשרה.

  13. אפרת יקרה,

    תודה רבה לך, הייתה מנה מוצלחת וטעימה מאד!

    (הוספתי באישורך את רוטב הכבד ויצא מצוין יחד)

    שוב תודה וקיץ בריא!

  14. תודה רבה.

    קצת דחוף, לא שמתי כמון אפשר את שאר התבלינים כולל הקינמון כרגיל או שהמאזן משתנה?

    תודה ושוב תודה לך!

    1. היי,
      אם אופים בתנור אני מניחה שאפשר למרוח שמן במקום הביצה. אם מטגנים במחבת אז אפשר לוותר על השמן.
      בכל מקרה כדאי להניח את המצה המגולגלת כשהחלק הפתוח (המסיים את הגלגול) כלפי מטה כדי שהמצה לא תפתח בזמן הטיגון/אפיה.
      חג שמח 🙂

  15. הכנתי כמנת פתיחה לארוחת חג, לצד סלט חסה עשיר. יצא מדהים!
    לגמרי הפתיע אותי…
    תודה וחג שמח

  16. תודה רבה!

    סליחה, אבל יש לי עוד שאלות:

    עטוף???? במה ואיך? לא יאבד פריכות?

    חושבת לעשות בשישי, אבל בחוץ אולי יתקלקל?!

    בכלל, ממה צריך להיזהר? מה עלול להשתבש?

    שוב, תודות!

    1. אפשר לשים בתבנית ולעטוף בנייר כסף. מומלץ לעטוף רק אחרי שהם התקררו לטמפ' החדר כדי שלא יאבדו מהפריכות.
      אם את שמה במקום קריר ומוצל ועוטפת את זה לא אמורה להיות בעיה.
      חשוב להרטיב את המצה כמו שצריך ולעטוף אותה במגבת לחה עד שהיא תתרכך ותהיה גמישה. מעבר לזה לא אמור להשתבש שום דבר 🙂 פשוט למלא, לגלגל, לטבול בביצה ולטגן או לאפות. במקרה הכי גרוע אם את שמה יותר מילוי מילוי זה עלול לברוח בצדדים.
      כדאי להניח את הגלילים במחבת (או בתבנית אם את אופה)על הצד הפתוח (איפה שסיימת לגלגל) כדי שזה ידביק את הגליל כמו שצריך שלא ייפתח.
      בהצלחה!

  17. חג שמח!

    איך היית ממליצה לחמם לליל שבת?

    האם אפשר להסתבך עם ההכנה? (שהמצות יתפוררו וכאלה…..)

    תודה רבה לך!

    1. חג שמח 🙂
      אם המצה גמישה מספיק זה לא מסובך.
      לליל שבת אני חושבת שחימום רגיל על הפלטה יספיק. רק חשוב שזה לא יהיה קר מהמקרר. אם יש לך אפשרות להכין ביום שישי בצהריים ולהשאיר בחוץ עטוף עד הערב זה מצוין.

  18. הכוונה שם היא לכף או כפית? תמיד ישנו בלבול תמידי ביניהם ובבישול ההבדל עיקרי
    תודה רבה וחג שמח☺

    1. כן, אפשר להוסיף בסביבות חצי סלסלת פטריות טריות קצוצות. את הפטריות יש לטגן לאחר הבצל במשך כ-5 דקות ורק אז להוסיף את הבשר ולהמשיך כרגיל.
      חג שמח 🙂

  19. תודה לך על כל המתכונים הנפלאים שאת טורחת לשלוח לנו, חג שמח מאוד גם לך ולמשפחתך, ותמשיכי לשלוח לנו דברים נהדרים וקלים, אוהבים אותך

    1. היי נטלי,
      הביצה תורמת למרקם החיצוני וגם להזהבה יפה.
      אם את אופה בתנור אני מניחה שאפשר למרוח שמן במקום הביצה. אם את מטגנת במחבת אז אפשר לוותר על השמן.
      בכל מקרה כדאי להניח את המצה המגולגלת כשהחלק הפתוח (המסיים את הגלגול) כלפי מטה כדי שהמצה לא תפתח בזמן הטיגון/אפיה.

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר