מצרכים להכנת בצק עלים במילוי חצילים
- תבנית מלבנית קטנה 18X29 או תבנית עגולה 22
- 500 גרם בצק פילאס או בצק עלים
- 1 בצל קטן קצוץ
- 1 חציל בינוני-גדול קלוף חתוך לקוביות קטנות (כ1 ס”מ)
- חצי גמבה חתוכה לקוביות קטנות
- עגבניה בינונית חתוכה לקוביות קטנות
- 1 שן שום שמנה קצוצה
- רבע כוס מים רותחים
תיבול
- חצי כפית מלח
- רבע כפית כמון
- חצי כפית פפריקה מתוקה
- קמצוץ פלפל שחור
- שומשום
- קצח (לא חובה)
איך מכינים בצק עלים במילוי חצילים?
- מחממים תנור מראש ל190 מעלות.
- מחממים מחבת רחבה או סיר עם 2 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים את הגמבה והעגבניות, מכסים ומבשלים על אש בינונית-נמוכה במשך כ-5 דקות (יש לערבב מידי פעם).
- מוסיפים את החצילים, השום ורבע כוס מים רותחים, ממליחים מעט עם המלחייה, מכסים ומבשלים במשך 20-25 דקות, עד שהחצילים מתרככים.הפעל טיימר (20 דק’)+טיימר פועל
- מתבלים במלח, פפריקה, כמון ופלפל שחור ומערבבים כדקה. מסירים מהאש ומניחים לתערובת להתקרר מעט.
- משמנים קלות את התבנית בשמן וחותכים את בצק העלים לגודל התבנית כולל הדפנות. מניחים בתבנית ומהדקים לתחתית ולדפנות. בעזרת מזלג מחוררים את הבצק במספר מקומות בתחתית ובדפנות.
- יוצקים מעל הבצק את תערובת החצילים ומשטחים לגובה אחיד.
- חותכים מהבצק רצועות בעובי של כ-2 ס”מ ומניחים על המלית לאורך ולרוחב (משאירים רווח גלוי של כ-2 ס”מ בין רצועה לרצועה).
- מערבבים חלמון ביצה+כפית מים ומברישים את הרצועות בחלק העליון.
- מכניסים לתנור (שחומם מראש ל190 מעלות) למשך כ-40 דקות, עד להזהבה יפה.הפעל טיימר (40 דק’)+טיימר פועל

*ניתן להכין את התערובת יום-יומיים לפני וביום ההגשה למלא בבצק עלים לאפות.אם נשארו לכם שאריות של בצק עלים אפשר להכין מקלות קינמון.גולשים משתפים
מתלבטים אם המתכון באמת מצליח? יש לכם שאלות? כנסו לתגובות, תראו תמונות אמיתיות של גולשים שהכינו וצילמו את התוצאה, קראו הערות וטיפים קטנים שעושים את ההבדל וכמובן אל תשכחו לשתף גם אותנו ואת הגולשים :)
תגיות
אהבתם? שתפו את המתכון
כל מתכון טוב מתחיל בזה שהוא מגיע אליכם קודם
הצטרפו לרשימת התפוצה שלנו וגלו טעמים חדשים כל שבוע.
נסו גם את אלו
מתכונים לחורף חם ומפנק
מחפשים מתכונים נוספים?
89 תגובות
כניסה
89 תגובות
החדשות ביותר
הישנות ביותר
המדורגות ביותר
תגובות בגוף המתכון
הצג את כל התגובות







