מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

אצבעות גבינה מלוחות

אצבעות גבינה מלוחותFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On אפריל 19, 2016
Last modified:אפריל 19, 2016

Summary:

אצבעות גבינה מלוחות כשרות לפסח – פריכות מבחוץ ורכות מבפנים

אצבעות גבינה מלוחות

מצרכים (20 יחידות):

כוס קמח מצות (120 גרם)

כוס קמח תפו"א (140 גרם)

2 כפיות שטוחות אבקת אפיה

חצי כפית מלח

שליש כוס שמן

4 כפות גבינה לבנה/קוטג'/ יוגורט

כוס גבינה צהובה מגורדת/ גבינת קשקבל/ פרמזן (מומלץ לשלב)

ביצה (רצוי גדולה)

*לקישוט: שומשום, קצח (לא חובה)

אופן הכנה:

-מחממים תנור ל180 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה.

-מערבבים את כל החומרים בעזרת כף לפי הסדר הרשום עד לקבלת תערובת בצקית אחידה וגמישה (אם הבצק יבש או מתפורר יש להוסיף בהדרגה 1-2 כפות נוספות של גבינה לבנה/יוגורט).

-יוצרים אצבעות באורך של כ-9 ס"מ ועובי כס"מ וחצי. מניחים בתבנית במרווחים קלים, מפזרים מעל מעט שומשום ואופים כ-20 דקות עד להזהבה.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

****************************************

הודעה לגולשים:

יצאתי לחופשה ולכן לא אוכל להשיב על שאלות.  אחזור אחרי החג.

 

****************************************

30 תגובות

הוסף תגובה
  1. תודה על מתכון פשוט וטעים!! במקום כוס קמח מצות, שמתי חצי כוס קמח מצות וחצי כוס קמח מצות לעוגה. פיזרתי קצת גבינת פרמזן לפני שהכנסתי לתנור. חג שמח!

    1. היי נעמה,
      אפשר לשמור כ-24 שעות בתוך קופסה אטומה מחוץ למקרר. לאחר מכן כדאי להכניס למקרר. במקרר זה יכול להשמר 2-3 ימים.
      חג שמח 🌷

    1. היי צילה, חג שמח 🙂
      לא ניסיתי כך שאני לא יודעת. אם יש לך קמח תופח לפסח אז עדיף.

  2. היי. אנחנו לא אוכלים שמן קנולה בפסח… אפשר להחליף את זה בשמן דקלים והאם אותה כמות? תודה וחג כשר ושמח

  3. שלום אפרת,
    הכנתי את האצבעות דוקא אחרי פסח, בשילוב קמח תפו"א וקמח מלא,
    יצא נפלא!
    תודה על הרעיונות המקסימים!

  4. טוב אז ככה… הכנתי בשביל החייל הצמחוני שלא נפל מהכיסא, טען שיבש לו מידי. אבל הקרניבור התיכוניסט ליקק את השפתיים וביקש שאכין גם בשבוע הבא… יש גירסה לימות החול? אגב, אולי משהו בטכניקה שלי לא היה טוב כי לקח לי המון זמן ליצור את הגלילים. עכשיו כשאני חושבת על זה גיגלתי אותם באויר בין שתי הידיים ואולי הייתי אמורה לגלגל על משטח וזה מה שהקשה עלי? אולי כדאי להוסיף תמונה שמבהירה את אופן הביצוע? בנוסף, זכרתי שהקוטר אמור להיות 1 ס"מ אז אאולי עשיתי אותם דקים מידי (לא שמדדתי, סתם לפי העין) ואולי לכן יצאו מעט יבשים לטעמו של הצמחוני. בכל אופן, אחרי כל ההשתפכות אודה על המתכון המוצלח ואשמח לפרסום מתכון לימוד השנה הבאים עלינו לטובה. וגם תובפת תמונות להמחשה של אופן ההכנה ואפילו המידות. תודה מראש

    1. היי גבי,
      יכול להיות שזה יצא יבש כתוצאה מזה שהיו דקים מידי או כתוצאה מכמות קטנה של גבינות, בעיקר גבינה צהובה. צריך לקחת בחשבון שגם קמח המצות עצמו גורם לייבוש המאפים מאחר וסופח יותר נוזלים מקמח רגיל.
      בכל אופן, בימי חול ניתן להכין מתכונים דומים כמו:
      חטיפי גבינה וזיתים
      סהרוני גבינה
      לא ניסיתי אבל אני מניחה שגם את המתכון הזה ניתן להכין מקמח רגיל במקום קמח מצות וקמח תפו"א.
      בכל אופן כדי שהמאפים ייצאו רכים יותר ועסיסיים מבפנים אפשר להגדיל את כמות הגבינות.
      לגבי מתכון זה – מקווה להוסיף בהמשך תמונות המחשה (וכן, גלגול על משטח היה מקל על העבודה).
      יום נפלא 🙂

  5. שלום,
    התערובת יצאה יבשה למרות שהוספתי 2 כפות גבינה , ז"א סה"כ 6 כפטת גבינה,
    ושמנתי את הידיים כשגלגלתי את הבצק לאצבעות..
    וזמן האפייה לקח כ 40 דקות…
    יתכן שצריך להוסיף עוד ביצה ?

    1. היי שרון,
      התערובת אמורה לצאת בצקית, די נוחה לעבודה.
      לאחר אפיה זה אמור לצאת פריך מבחוץ ורך מבפנים. איך זה יצא?
      לגבי זמן האפיה, יכול להיות שהכנת אותם גדולים? כמה יחידות יצאו לך מהכמות?

  6. מתכון גאוני!!!
    אפילו הבת שלי, שלא נוגעת בלחמניות או לביבות מקמח מצה- אהבה.
    תודה על מתכון שניכנס מייד לרפרטואר הפסח שלי.

    1. היי לירון,
      אני לא יודעת איך זה ייצא עם קמח מצה בלבד. בכל מקרה אם מחליטים לנסות כדאי להכין רק עם חצי מהכמות (לצורך הניסוי 🙂 ).
      אם יש לך קמח תופח לפסח אז אפשר לשלב את קמח המצה עם כוס קמח תופח ולשים רק כפית אחת של אבקת אפיה.

    1. היי אפרת,
      במקרה הזה הביצה תורמת גם לקשירת החומרים, לאווריריות המאפה ולטעם. לגבי הדבקת החומרים יכול להיות שמים יעשו את העבודה. צריך לנסות. את המים יש להוסיף לתערובת בסוף ובהדרגה עד שמתקבל בצק אחיד ונוח לעבודה.
      חג שמח 🙂

    1. היי לירון,
      לא ניסיתי אבל אני חושבת שעם קמח מצה בלבד המרקם ייצא "כבד" ופירורי מידי ולכן עדיף לא לוותר על קמח תפו"א (אגב בפסח מאוד קל להשיג קמח תפו"א, הוא מככב בכל סופר 🙂 ).
      חג שמח!

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר