תקלות באפית עוגיות
מאת:
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות,
27 אוק 2014
תקלות וטיפים באפית עוגיות
לפני האפיה:
הבצק יבש ומתפורר: יש להוסיף לבצק מעט נוזלים/שמן.
הבצק דביק/ נוזלי מידי: יש להוסיף לבצק מעט קמח או להכניס את הבצק למקרר לחצי שעה לפני שיוצרים עוגיות. כדי שהבצק לא יידבק לידיים, מומלץ להרטיב את הידיים לפני שיוצרים עוגיות.
אחרי האפיה:
העוגיות מתפשטות ונמרחות באפיה:
- התנור לא חומם מראש או לא חומם מספיק לפני האפיה.
- העוגיות נאפו בחום נמוך מידי.
- עיבוד יתר של הבצק.
- בצק העוגיות מכיל כמות גדולה מידי של נוזלים.
- בצק העוגיות היה שומני ולא יציב (בדר”כ כשיש חמאה מומסת במתכון).
- נייר האפייה היה חם או משומן מידי.
טיפים: לאחר שיצרנו עוגיות יש להכניס את התבנית למקרר להתייצבות למשך כ-5 דקות ורק אז לאפותן.
העוגיות יצאו יבשות:
- העוגיות נאפו בחום תנור גבוה מידי.
- בבצק יש יותר מידי קמח או שחסר שמן בבצק.
פתרון: לטחון את העוגיות ולשמור בשקית אטומה. ניתן להכין מהן כדורי שוקולד או בסיס לעוגות מוס/גבינה.
העוגיות יצאו קשות מידי:
- העוגיות נאפו בחום גבוה מידי.
- העוגיות נאפו יותר מידי זמן בתנור.
- עיבוד יתר של הבצק.
- יותר מידי קמח בבצק.
- הבצק היה קר מידי לפני האפיה.
טיפ לריכוך העוגיות!
לאחסן את העוגיות בצנצנת או שקית אטומה יחד עם פרוסת לחם טריה. העוגיות סופגות את הלחות של הלחם ולמחרת הופכות לרכות יותר.
טיפ לעבודה עם קורצני עוגיות!
בכדי למנוע הידבקות הבצק לחותכני הפלסטיק, מומלץ למרוח את החותכנים במעט שמן.
תודה !
שאלה – אני מכינה המון עוגיות חמאה עם שוקולד ציפס, יוצא מצויין, יוצאות רכות מהתנור ולא שרופות, אבל תמיד אחרי שמתקררות נהיות ממש קשות. ניסיתי חמאה קרה, נוזלית, בטמפ החדר, תמיד מתקשות בסוף.. איך מכינים עוגיות שנשארות רכות ?
היי נופר,
תוציאי את העוגיות כמה דקות לפני מהתנור.
תודה על הטיפים
עוגיות שוקולד ציפס יצאו לי קשות מאוד..הטיפ לגבי הלחם עובד גם עם פיתה שהפשרתי במיקרו? זה מה שיש לי כרגע
להבא כדאי להוציא את העוגיות מהתנור כמה דקות לפני.
הן אמורות לצאת מהתנור כשהן רכות ולהתקשות במהלך הקירור בחוץ.
לגבי הפיתה- אם זה מה שיש לך כרגע אז כדאי לנסות.
הכנתי עוגיות מגולגלות מקמח כוסמין מלא מילוי ריבה וקקאו והמילוי יצא מהעוגיות בזמן אפיה למה ?
זה יכול לקרות שיש קצת יותר מידי מילוי.
בהכנת עוגיות שוקוצ’יפס שוקולד,איך גורמים להם להשתטח? אני שמה סודה לשתייה והן תופחות
מה שגורם לעוגיות להשתטח זה המרקם של הבלילה.
ככל שהמרקם יהיה רך יותר ופחות יציב הן ישתטחו.
אפשרות נוספת היא לשטח אותן עם האצבעות לפני האפיה.
למה עוגיות מסוג מגולגלות/ כרוכיות מתבקעות במהלך האפיה? האם יש דרך למנוע/להפחית את זה?
ואגב זה האתר עם המתכונים הכי טעימים וקלים! אז תודה רבה!
היי
זה בגלל סוג הבצק וגם בגלל הצורה המגולגלת, וזה בסדר(:
תודה על הפרגון!
לבצק טארט שמתי בטעות ביצה שלמה
הבצק יצא קצת פחות נוח לעבודה והמרקם טיפה ישתנה, אך עדיין אמור לצאת בסדר.
היי, הכנתי בצק לעוגיות שושנים. יש צורך ב 3 חלמונים ובטעות שמתי ביצה שלמה ו 2 חלמונים, האם הבצק נהרס, במידה ואפשר להכין את העוגיות נותרו לי 2 חלבונים לקרם האם להוסיף עוד חלבון לקרם? תודה
היי חגית,
לא חושבת שהחלבון העודף בבצק יהרוס אותו… המרקם יכול להשתנות מעט.
אם הקרם אמור להיות מ-3 חלבונים תוסיפי עוד חלבון אחד.
בהצלחה!
הצילו ! אפיתי חלות לשבת(כמות כפולה) כעת מסתבר ששכחתי לשים סוכר !! מה ניתן לעשות ??
לא נורא.
היי, הכנתי את העוגיות שקדים ויצאו ממש דביקיות
איזה עוגיות בדיוק? יש כמה עוגיות שקדים באתר.
באיזה כוס השתמשת?
לילה טוב
קודם כל תודה על האתר הנפלא מכינה אוכל למשפחה בעיקר מכאן.
רציתי לשאול לעניין העוגיות שבאופן קבוע לא מצליחות לי. ניסיתי המון מתכונים של עוגיות טחינה ועוגיות שיבולת שועל בכל מיני שילובים והן תמיד אבל תמיד יוצאות מתפוררות ברמה שלא ניתן להחזיקן ביד.ואני עוקבת באדיקות אחר הוראות ולא מצליחה להבין מה לא בסדר.שמה ביצה ומצננת לפני שאוכלת ולא מערבבת מידי ומקפידה על כמויות. הכל מצליח לרבות עוגות די מורכבות ועוגיות לא. אבק
אשמח לעצתך. מה הסיבות הנפוצות לכך?
היי נטלי,
יש עוגיות שהן מטבען יותר מתפוררות. האם ניסית להכין עוגיות מהאתר וזה קרה? אם כן, איזה?
באיזה כוס את משתמשת?
כוסות מדידה סטנדרטיות שמוכרים בחנויות אפיה. ניסיתי המון מתכונים לרבות כאן. רק העוגיות לא מצליחות. אני לא מדברת על התפוררות של עוגיה בנגיסה. זה ברמה שלא ניתן להעביר אותה לקופסא. היא מתפוררת לחול במגע.והצורה על התנית יפה מאוד והבצק לא דביק מידי ולא נוזלי מידי.
מה בדרך כלל גורם להתפוררות מוגזמת?
ואם כבר התפורר אמרת שאפשר להשתמש בזה לבסיס עוגת גבינה. יש לך אולי מתכון לפירורי שלא נאמר חול של עוגיות טחינה?
תודה
בדר”כ מה שמדביק עוגיות זה ביצה. יש ביצה במתכונים שאת מכינה?
נכון, אפשר לשמור את הפירורים בשקית במקרר והשתמש לעוגת גבינה או כדורי שוקולד.
נסי להכין את המתכון הזה- עוגיות שיבולת שועל ולשים 2 ביצים קטנות במקום ביצה אחת.
גם את המתכון הזה אני ממליצה שתנסי להכין ולהוסיף לתערובת ביצה אפילו שלא רשום במתכון- עוגיות טחינה.
שלום אפית עוגיות חמאה לפי מתכון של קארין גורן. 200 חמאה 2 כוסות קמח וכוס חלבה למריחה.
יום למחרת גיליתי שבאמצע הן לא אפויות…
אפשר לתקן אותם או להשתמש בהן כפירורים לעוגה עי אפיה נוספת?
תודה מראש
היי דניאל,
אפשר לנסות להמשיך לאפות אותן. יש לחמם תנור ל180 מעלות וכשתנור חם מאוד להכניס את העוגיות ולאפות כ-10 דקות. יש לעקוב ולוודא שהן לא נשרפות.
אפשר גם לפורר אותן ולשמור את התערובת בשקית במקרר. אפשר להשתמש בזה כפירורים לעוגה, קראמבל או פירורים לכדורי שוקולד.
שאלה בבקשה
למה עוגיות החמאה והעוגיות המלוחות שומשום ( עבאדי) יצאו קמחיות ממש והתפוררות
היי דוד,
כדי שעוגיות לא ייצאו מתפוררות יש להוסיף ביצה לתערובת. בעוגיות החמאה נסה פעם הבאה להשתמש בביצה שלמה במקום בחלמון אחד. בעוגיות עבאדי נסה להוסיף ביצה לתערובת.
שלום!! רציתי לדעת אם יש לך מתכון לאלפחורס? ממש בא לי להכין
היי אמונה,
אין לי מתכון.
היי אני עושה את המתכונים שלך כל הזמן ויוצא פשוט מעולהה רק יש לי שאלה אם אין לי קמח תופח אפשר להכין איכשהו לבד ?
היי אבי,
קודם כל אני שמחה לשמוע 🙂
במקום כוס קמח תופח אפשר לערבב כוס קמח רגיל + כפית אבקת אפיה.
שנה טובה!
שלום רב
ניסיתי מספר מתכונים וכל מתכון יצא מוצלח מאוד
ההסבר מדויק מאוד.
אני אוכלת ללא גלוטן וללא סוכר ,החלפתי את המצרכים במתכונים הרגילים וגם יצא מוצלח.
תבורכי
רקפת
תודה רקפת! שמחה לשמוע 🙂