תפוחי אדמה במיקרוגל

איך להכין תפוחי אדמה במיקרוגל?
שיטה מהירה וקלה להכנת תפוחי אדמה היא שימוש במיקרוגל.
מומלץ להשתמש בתפוחי אדמה קטנים, כך זמן ההכנה יתקצר.
אז איך מכינים תפוחי אדמה במיקרו?
-שוטפים את תפוחי האדמה ומייבשים. ניתן לקלף את הקליפה או להשאיר אותה, לפי הטעם האישי. אם אתם משתמשים בתפוחי אדמה גדולים מומלץ לחתוך אותם לארבע חלקים.
-מניחים את תפוחי האדמה על צלחת מזכוכית ומכסים עם מכסה שמיועד למיקרוגל (שימו לב שתפוחי האדמה צריכים להיות מונחים זה לצד זה ולא אחד מעל השני).
-מפעילים את המיקרוגל על העוצמה הגבוהה ביותר במשך 4 דקות.
-בזהירות פותחים את המיקרוגל ומרימים את המכסה (זהירות זה חם!). נותנים לאדים לצאת. מכסים ושוב מפעילים את המיקרוגל ל-3 דקות נוספות. בודקים בעזרת מזלג אם תפוחי האדמה מוכנים. אם המזלג ננעץ בהם בקלות, הם מוכנים. אם הם לא רכים לגמרי, מפעילים ל 1-2 דקות נוספות.
-מוציאים, מפזרים מלח ופלפל שחור לפי הטעם ובתאבון.
חבל על הזמן!
עשינו סלט תפוח אדמה ובורגול יצא מעדן ולביבות לטקס עם גבינה
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️
כשתפוח האדמה מוכן, אני מועך אותו עם מזלג/כוס/מועך תפו”א, זולף מעליו מעט שמן זית, מלח ופלפל שחור גרוס ושם בתנור שחומם לכ-200 מעלות ל-5 דקות.זה מוסיף לו המון טעם וקריספיות.
מעולה(:
באסה כבר 10 דק במיקרו ולא מוכנים, נשארים קשים.
היי,
יש תפו”א שקשים יותר מלכתחילה.
אל תדאגי ותתני עוד בישול במיקרוגל לפי הצורך עד לריכוך.
יש לי גם מתכון מעולה לתפוחי אדמה במיקרוגל- לוקחים בערך 3תפוחי אדמה קטנים/2 בינוניים, מקלפים, חותכים לעיגולים דקים יחסית, מפזרים בצלחת שטוחה וגדולה, בפדרים על התפוחי אזמה- שמן זית, מלח, פלפל שחור, אבקת שום/שום גבישי ושלוק מים, מערבבים הכל בעדינות ומסדרים את התפוחי אדמה שוב, מכניסים למיקרוגל למשך 10-14 דקות (עד שהם רכים) וזהו! מתכון מעולה לימים שאין כוח להשקיע….
מעולה! תודה רוני😊
שנים שאני מכינה תפוחי אדמה במיקרו הכי פשוט3-4 תפוחי אדמה קוביות שמן מלח ואו גם מרק עוף ואפשר להוסיף כורכום או גריל עוף או כלום מכניסה לפיירקס 15 דקות ויוצא כמו בתנור בלי מים בכלל אפשר לבדוק לאחר 10 דקות תלוי במיקרו
האם עדיף לקלף את תפוחי האדמה בסיום ?
לא משנה, איך שנוח לך.
תפוח אדמה אדום גם הולך? מה לגבי בטטה?
כן לשתי השאלות 🙂
ניילון נצמד מכיל חומרים מסוכנים לבריאות בעיקר במיקרוגל. לא מומלץ.
כל תפוח אדמה במיקרו חזק בערך 4 דקות זה הזמן שהוא מוכן לכן החישוב מספר תפוחי אדמה כפול 4
ממש רציתי פירה והתעצלתי לבשל. תודה!! ❤️
מעולה 🙂
תודה אפרת
אני מוסיפה לקוביות תפוחי האדמה שמן זית, שום כתוש, פפריקה אדומה, מלח ופלפל שחור, מערבבת טוב שתפוחי האדמה יהיו עטופים בתערובת ומבשלת במיקרוגל בסיר המיועד למיקרוגל ויוצא מעולה.
נשמע מצוין, תודה אורה 🙂
יצא מעולה, גם בלי התיבול, וגם עם הצעת התיבול שהובאה כאן. אכן,שני תפודים, שקצצתי לקוביות, לקחו 8 דקות במיקרו. תודה.
תודה על השיתוף יפעת🌺
מה אם אין לי מכסה של המיקרוגל? מה עוד אפשר לעשות?
יש לך מכסה אחר? לא מכסה של סיר.
אולי צלחת נוספת?
אפשר לכסות בצלחת זכוכית עמוקה.
פשוט-ניילון נצמד. לחורר 3-4 חורים במזלג.