שום דבר לא נמצא

תפוחי אדמה במיקרוגל

מאת: אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות, 6 יול 2017
מתכונים במיקרו

איך להכין תפוחי אדמה במיקרוגל?

‏‏תפוחי אדמה במיקרוגל

שיטה מהירה וקלה להכנת תפוחי אדמה היא שימוש במיקרוגל.
מומלץ להשתמש בתפוחי אדמה קטנים, כך זמן ההכנה יתקצר.

אז איך מכינים תפוחי אדמה במיקרו?
-שוטפים את תפוחי האדמה ומייבשים. ניתן לקלף את הקליפה או להשאיר אותה, לפי הטעם האישי. אם אתם משתמשים בתפוחי אדמה גדולים מומלץ לחתוך אותם לארבע חלקים.
-מניחים את תפוחי האדמה על צלחת מזכוכית ומכסים עם מכסה שמיועד למיקרוגל (שימו לב שתפוחי האדמה צריכים להיות מונחים זה לצד זה ולא אחד מעל השני).
-מפעילים את המיקרוגל על העוצמה הגבוהה ביותר במשך 4 דקות.
-בזהירות פותחים את המיקרוגל ומרימים את המכסה (זהירות זה חם!). נותנים לאדים לצאת. מכסים ושוב מפעילים את המיקרוגל ל-3 דקות נוספות. בודקים בעזרת מזלג אם תפוחי האדמה מוכנים. אם המזלג ננעץ בהם בקלות, הם מוכנים. אם הם לא רכים לגמרי, מפעילים ל 1-2 דקות נוספות.
-מוציאים, מפזרים מלח ופלפל שחור לפי הטעם ובתאבון.

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
רוני (20:43 9.05.2021)

יש לי גם מתכון מעולה לתפוחי אדמה במיקרוגל- לוקחים בערך 3תפוחי אדמה קטנים/2 בינוניים, מקלפים, חותכים לעיגולים דקים יחסית, מפזרים בצלחת שטוחה וגדולה, בפדרים על התפוחי אזמה- שמן זית, מלח, פלפל שחור, אבקת שום/שום גבישי ושלוק מים, מערבבים הכל בעדינות ומסדרים את התפוחי אדמה שוב, מכניסים למיקרוגל למשך 10-14 דקות (עד שהם רכים) וזהו! מתכון מעולה לימים שאין כוח להשקיע….

מתכונים ב-10 דקות (21:45 9.05.2021)

מעולה! תודה רוני😊

יוסי שטרן (20:40 2.06.2020)

האם עדיף לקלף את תפוחי האדמה בסיום ?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:41 2.06.2020)

לא משנה, איך שנוח לך.

שרית (21:26 31.05.2020)

תפוח אדמה אדום גם הולך? מה לגבי בטטה?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:10 1.06.2020)

כן לשתי השאלות 🙂

שרון (19:28 11.10.2019)

ניילון נצמד מכיל חומרים מסוכנים לבריאות בעיקר במיקרוגל. לא מומלץ.

אשר (10:02 20.12.2018)

כל תפוח אדמה במיקרו חזק בערך 4 דקות זה הזמן שהוא מוכן לכן החישוב מספר תפוחי אדמה כפול 4

אפרת (22:19 29.07.2018)

ממש רציתי פירה והתעצלתי לבשל. תודה!! ⁦❤️⁩

אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:00 29.07.2018)

מעולה 🙂
תודה אפרת

אורה (12:28 5.12.2017)

אני מוסיפה לקוביות תפוחי האדמה שמן זית, שום כתוש, פפריקה אדומה, מלח ופלפל שחור, מערבבת טוב שתפוחי האדמה יהיו עטופים בתערובת ומבשלת במיקרוגל בסיר המיועד למיקרוגל ויוצא מעולה.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:00 5.12.2017)

נשמע מצוין, תודה אורה 🙂

יפעת ר (18:14 3.08.2021)

יצא מעולה, גם בלי התיבול, וגם עם הצעת התיבול שהובאה כאן. אכן,שני תפודים, שקצצתי לקוביות, לקחו 8 דקות במיקרו. תודה.

מתכונים ב-10 דקות (18:58 3.08.2021)

תודה על השיתוף יפעת🌺

שרה (11:24 24.08.2017)

מה אם אין לי מכסה של המיקרוגל? מה עוד אפשר לעשות?

מתכונים ב-10 דקות (11:59 24.08.2017)

יש לך מכסה אחר? לא מכסה של סיר.

רחל (15:27 25.10.2018)

אולי צלחת נוספת?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:24 25.10.2018)

אפשר לכסות בצלחת זכוכית עמוקה.

אנה' (19:09 21.09.2019)

פשוט-ניילון נצמד. לחורר 3-4 חורים במזלג.

לקריאת כל התגובות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.