תיקון תקלות בבישול ואפיה
תקלות באפייה ובבישול – איך לתקן?
גם אם מדובר במתכון שכבר הכנתם עשרות פעמים, כולנו טועים לרוב כתוצאה מחוסר תשומת לב של שניות בודדות שיכולות לגרום לבישול יתר, שריפה, טעמים חזקים מדי או לא מאוזנים… אז במקום לזרוק לפח את כל העבודה שהשקעתם, יש לא מעט טעויות באפייה ובבישול שניתן לתקן…
חוסר איזון בטעמים
אם התבשיל או הרוטב יצא לכם מתוק מדי, חריף מדי, מלוח מדי או חמוץ מדי, יש מה לעשות…
- מלוח מדי – כל מה שצריך זה לבחור באחת משתי האפשרויות הבאות: במקרה של תבשילים, להוסיף מעט מים ובמקרה של רטבים לאזן את הטעם עם מוצרים פשוטים כמו סוכר, מייפל, דבש או סילאן.
- מתוק מדי – אם הוספתם למתכון יותר מדי דבש או סוכר ולא מדובר בעוגה, כל מה שאתם צריכים לעשות זה לאזן את הטעם המתוק עם מעט מיץ לימון טרי או מעט חומץ לאחר הבישול.
- חמוץ מדי – לאיזון טעמים חמוצים כל מה שצריך זה להוסיף ממש מעט של סודה לשתייה או מעט סוכר שיאזן את הטעם החמצמץ.
- חריף מדי- אם מדובר בתבשילים אותנטיים ממקור מקסיקני, סיני או דרום אמריקאי ניתן לאזן את הטעם החריף עם הוספה של רוטב או ממרח כמו למשל ממרח אגוזים, חמאת בוטנים או חלב קוקוס. אפשרות נוספת היא להוסיף עוד ירקות או עוד פחמימה שיספגו את הטעם החריף ויאזנו אותו.
הפסטה בושלה יתר על המידה
אם שכחתם להוציא את הפסטה בזמן מהבישול במים והפסטה שלכם בושלה יתר על המידה, כל מה שאתם צריכים לעשות זה לחמם מחבת ולהקפיץ את הפסטה עם מעט שמן זית.
אורז דביק או יבש יתר על המידה
לא תמיד יוצא לנו אורז מושלם. אם האורז שלכם יצא יבש מדי, הוסיפו מעט מים והמשיכו לבשלו עוד מספר דקות. אם הוא דביק מדי הוסיפו קצת שמן וערבבו עם מזלג עד לקבלת המרקם הרצוי.
הירוקים ״הלכו לישון״
מכירים את זה שאתם שוטפים סוגים שונים של עלים וירוקים במטרה להכין סלט טרי ועשיר אך שוכחים את העלים והם בינתיים מתעייפים ו״הולכים לישון״. כל מה שאתם צריכים לעשות זה להשרות את העלים ואת החסה במים קרים והרבה קרח ל- 10-20 דקות וכנראה שתצליחו לאושש אותם.
עוגה שאינה סמטרית, עוגה שבורה או שרופה מלמעלה
במידה והעוגה שלכם נאפתה בתנור בצורה שאינה שווה, קפלו נייר מגבת לשניים, הניחו על ה”גבעה” ולחצו בעדינות כשעוגה עדיין חמה. אם עדיין יש גבעה, ניתן לבצע יישור של החלק העליון בעזרת סכין ולהוסיף שכבה של ציפוי, קרם שוקולד או כל קרם אחר. אם החלק העליון של העוגה נחרך או נשרף, פשוט חתכו את השכבה העליונה עם סכין משוננת ואם צריך גם את החלקים השרופים מהצדדים, הכינו רוטב שוקולד או ציפוי סמיך אחר ומרחו את העוגה.
בצק מלוח או מתוק מדי
גם זה יכול לקרות לכל אופה מוכשר. כל מה שצריך לעשות זה פשוט להכין כמות נוספת של הבצק ללא המלח או ללא הסוכר ולחבר לבצק הקודם. אם נשאר לכם בצק, תמיד אפשר להקפיא.
ירקות מבושלים יתר על המידה
אם בישלתם את הירקות שלכם יותר מדי, תוכלו פשוט לשנות את המתכון ולהפוך אותם למרק ירקות עשיר וסמיך. כל מה שצריך לעשות זה להוסיף קצת עשבי תיבול, אבקת מרק ומים ולרסק אותם בעזרת מעבד מזון ידני.
הכנתי מילוי פטריות שיש בו בצל גזר ושום. ויש לו טעם מורגש מריר ומעט חריף איך לתקן?
אפשר לנסות להוסיף קצת סילאן/דבש.
מה קורה אם הכנתי פתיתים בסיר ויצא לי רך מדי
יש אופציה לתיקון???
בדר”כ הפתיתים מתקשים קצת אחרי שעה.
איך זה עכשיו?
לפני שכתבתי פה בהתחלה התייאשתי מזה ואחרי שכתבת שזה מתקשה אחרי כמה זמן נרגעתי.
ובאמת כך יצא וזה יצא מושלם
אז תודה לך על הטיפ👍
❤️❤️
התבשיל יצא לי מידי מלוח ולא עוזר להוסיף עוד מים מה כן אפשר לעשות??
איזה תבשיל זה?
חמין
אז זה רק לשחק עם הנוזלים ולהוסיף כף סילאן.
הייתי אפילו מוציאה מהתבשיל כוס מהנוזלים שלו ומוסיפה במקום זה כוס מים.
קרם טופי קרמל שיצא קצת מריר – האם יש תקנה? כיצד ניתן להמתיקו?
היי
ניתן להוסיף מעט מייפל.
היי אפרת, הכנתי מרק ירקות ושמתי יותר מידי תבלין כורכום, יש לך רעיון איך לתקן?
תודה
היי
ניתן לשפוך חצי מכמות המים, להוסיף מים, לתקן תיבול ולבשל עוד קצת.
היי הכנתי שמנת פטריות אך לצערי נראה שהיא התייבשה קצת איך אפשר להחיות אותה שתראה טוב יותר ? 😅
היי
אם התכוונת לפסטה ניתן לחמם חצי מיכל שמנת מתוקה בסיר ולהוסיף את הפסטה לשמנת.
מה אפשר לעשות אם שמתי סודה לשתיה יותר מדי
יצא מגעיל?
היי
באיזה מתכון וכמה שמת?
טיגנתי חצילים ויצא ספוג שמן.. יש דרך לספוג את השמן?
שמתי הרבה זמן על נייר סופג בתוך קערה מחוררת ולא עזר..
יעזור אם אשים אותם בתנור? אם כן על איזו תוכנית?
תודה רבה!
היי
אפשר ממש לטפוח על החצילים בעדינות עם נייר סופג כדי להוציא את השמן. אפשר גם לאפות בתנור כ-6 דקות על 180 אבל זה לא יוציא את השמן.
היי שמתי בטעות במתכון לעוגיות פשוטות 3 כוסות סוכר במקום 3/4 יש אפשרות לתקן או מתכון אחר שאפשר להכין עם זה (יש בבלילה 5 ביציםm סכית אבקת אפיה 3/4 כוס שמן ו3כוסות סוכר?)
היי
לא ידוע לי על מתכון שניתן להכין עם הכמויות ששמת(:
בישלתי בקר מס’ 6 והוא התייבש וקצת לעיס מידי.
יש אפשרות לתקן אותו?
היי,
אפשר לנסות להוסיף רוטב ולבשל כ-10 דקות, אבל לא בטוח שזה יעזור. אין כל כך מה לעשות אם מבשלים את הבשר יתר על המידה.
היי הכנתי דג בתנור במתכון שלך והטעם טוב אבל המרקם כמו מסטיק אפשר לתקן?
היי,
יכול להיות שצריך עוד כמה דקות אפייה, נסי לאפות עוד קצת ולוודא שהדג מוכן מבפנים.
שלום, תודה רבה על הטיפים המעולים!!
יש אולי טיפ מה לעשות אם הכנתי עוגת שמרים והבצק יצא קשה מידי?
אני באמצע להכין ונתקעתי..
מה אני יכולה לעשות?
תודה!!
היי,
האם השתמשת בכוס מדידה ודייקת בכמויות?
בצק קשה יכול לצאת בגלל עודף קמח או בגלל לישה לא מספיקה (וגם בגלל טמפ’ נמוכה מאד, מה שלא רלוונטי לנו במזג האוויר כרגע😊).
נסי ללוש עוד קצת ולהוסיף טיפה מים חמים לפי הצורך.
הי
השתמשתי במתכון שלך לבלינצעס
הכנתי כבר המון פעמים יוצא מווושלם!!!
הפעם הוספתי למילוי שמנת מוקצפת ומשום מה המילוי מדי נוזלי מה אפשר לעשות? ניסיתי כבר להוסיף עוד גבינה ולא עזר???
תודה מראש
אגב נגמר לי כבר הפודינג אז אולי להוסיף סוכר
או רעיון אחר???
היי,
שמחה מאד שאהבת את המתכון(:
נסי להוסיף קורנפלור לתערובת על מנת לייצב אותה. אפשר גם אבקת סוכר אם לא יצאה מתוקה מספיק.
הי תודה על התשובה
בסוף הקפאתי קצת והתייצב מעולה יצא טעיםםםםםםםם ברמות!!!!!!!!!!!!
אין לי מילים על האתר המושלם!!!!!
שבת שלום:)
שמחה מאד שהסתדרת ושיצא טעים❤
היי אפרת,
דבר ראשון תודה על האתר המגניב הזה!
הוא ממש נותן חשק להיות כל היום במטבח:)
רציתי לשאול יש מה לעשות עם שמנת להקצפה או ריץ’ שנפל?
או פשוט להכין חדש??
היי נעמה,
שמחה שאת נהנית מהאתר!
לגבי השמנת- תלוי למה היא מיועדת. אם זה לציפוי עוגות לעיתים אפשר להוסיף כף אינסטנט פודינג ולהקציף עוד טיפה והקצפת מסתדרת.
אם בכל זאת הקצפת לא הצליחה- תמיד אפשר להכין איתה קינוחי כוסות בשילוב שוקולד, עוגיות ופירות העונה.
בישלתי שמנת מתוקה מופשרת לאחר הקפאה,
הוספתי לה בצל מטוגן וחמאה ופתאום התחילה להוציא נוזלים.
יש לזה סיבה? יש מה לעשות עם זה?
היי שירה,
הנוזלים שראית הם תוצאה של התפרקות השומן בשמנת המתוקה בגלל ההקפאה. לא אמורה להיות עם זה בעיה, פשוט תערבבי היטב.
אם מדובר ברוטב לפסטה או משהו דומה את יכולה להוסיף כפית קורנפלור ולערבב על אש נמוכה. זה עוזר להסמכת הרוטב וסופג את הנוזלים.
אשמח לשמוע אם הסתדרת(:
אויששש חבל זרקתי את התערובת לפח והכנתי חדש,
אדע לפעם הבאה… (פעם שניה שזה קורה לי…)
תודה רבה על התשובה ועל האתר המדהים!!!
נהנית כל פעם למצוא רעיונות ומתכונים קלים להכנה!!
תודה רבה!!!
תודה לך על הפרגון!! שמחה שאת נהנית מהאתר😊
היי,
תודה רבה על האתר והמתכונים המעולים!
יש דרך להציל בשר (מס’ 5) שהתייבש מדי בתנור? (לא נשרף עדיין..)
היי משה,
אני מניחה שאפשר לבשל ירקות כמו תפוחי אדמה, פטריות, גזר וכו’, להוסיף את חתיכות הבשר האפוי ולבשל יחד עוד כרבע שעה לספיגת הטעמים.
תודה רבה על התגובה המהירה:)
היי אפרת..הכנתי בצק פריך אך בטעות שמתי ביצים שלמות!! יש מה לעשות איתו או לפח ?? כבר הכנתי עוגה אחרת לבצק פריך השאלה אם אפשר להכין איתו עוגיות ?
היי תבל,
אני חושבת שאפשר להכין עוגיות- בלי לרדד ולקרוץ צורות אלא פשוט ליצור עיגולים ולשטח מעט (זאת משום שהביצים השלמות שהוספת כנראה יקשו על הרידוד וקריצת צורות).
יתכן גם שתצטרכי להוסיף מעט קמח לבצק.
בהצלחה!
היי אפרת
צריכה עזרה דחופה הכנתי בצק ללחמניות עם קמח שמרים הוא בהתפחה כבר כמעט שעתיים במקום חמים אך לא תפח כלל . האם יש דרך להציל את הבצק או להכין איתו משהו אחר ?
תודה ….
היי,
היות וחם היום אני לא חושבת שהמשך התפחה יעזור. את יכולה להמשיך בהכנה, ובאפייה אמור לתפוח. בהצלחה🙂
שלום,
תודה רבה!
אני נעזרת הרבה באתר,
רציתי לדעת האם יש פתרון לקוגל תפו”א לא מספיק מבושל,
ניסיתי לבשל יותר, אבל כנראה שפשוט חסר נוזלים,
והתפו”א לא מצליחים להתרכך.
הכנתי המוווון תבניות האם יש איך להציל אותם?
היי דינה,
יכול להיות שהבעיה בזן של התפו”א שהשתמשת בהם.
ממליצה לך לערבב מעט שמן ומים, לשפוך על הקוגל, לכסות את התבנית ולאפות על 180 מעלות עד שמתרכך.
מקווה שעזרתי🌺
לא הרבה יודעים אבל למאכל מידי מלוח אפשר להוסיף כמה טיפות של חומץ זה גם מאזן את המליחות
תודה🙂
הכנתי עוגת בייגלה והיא יצא ממש מלוחה אולי כי שפכתי גם את תחתית המלח שבשקית הבייגלה,
מה אני יכולה לעשות ?
אם שווה לנסות ציפוי מתוק ?
ציפוי מתוק יכול להיות מעולה 🙂
תוכלי לנצל את ההזדמנות ולהוסיף רוטב קרמל לעוגה ( או ריבת חלב )
ואז המלח רק מחזק את הטעמים המתוקים 🙂
בהצלחה❤️
היי בבקשהה הכנתי 3 כוסות אורז עם תוספת של כוסברה וחזה עוף-(אוכל בוכרי-בחש)
יצא לי מלוח והאוכל מוכן כבר … יש אפשרות עדיין להכניס בין האורז תפו”א או שעדיף לי להכניס עוד חצי כוס אורז לבן בלי מלח???? בבקשה זה לשבת ויש לי אורחיםם
אם זה ממש מלוח אז כדאי להוסיף חצי כוס אוז בלי מלח בכלל.
הטוסטר אובן אופה את העוגה בצדדים ולמעלה, אבל לא בפנים. למה זה קורה? איך לתקן?
את אופה בתוכנית של קו עליון וקו תחתון?
בטוח שהטוסטר תקין?
כן.
כנראה שהוא תקין, הוא יחסית חדש.
במתכון היה כתוב 160 מעלות ל45 דקות, הקיסם יצא רטוב וכמה שהמשכתי עד לשעה ועשרה העוגה לא נאפתה לגמרי. במרכז היא הייתה לחה ולא אפויה וככל שמתקרבים לצדדים היא היתה קצת יותר אפויה. ובחתיכות מסביב לדפנות היא הייתה בסדר, אפוי אבל לא מושלם.
צריך לקחת בחשבון שזמני האפיה משתנים כשמדובר בטוסטר אובן לכן יכול להיות שהיה צריך פשוט להמשיך לאפות, עד שזה יהיה מוכן מבפנים (כמה זמן שזה לוקח).
אה מעניין, כי הנחתי שאם זה לא נאפה זה כבר לא יהיה…
תודה רבה 🙂
דחוף איך מורידים טעם מר מפסטה?
ממה הטעם המר?
אפשר לשטוף אותה ולתבל מחדש
מה אפשר לעשות עם חלות שיצאו מלוחות מדי?
אם החלות כבר אפויות אין הרבה מה לעשות.
סלמון בתנור שיצא קשה, איך ניתן לתקן?
אין אפשרות לרכך אותו.
אפשר לפורר אותו ולהוסיף לפסטה ברוטב עגבניות/שמנת או להוסיף לירקות מוקפצים במחבת.
היי, בוקר טוב!
אפיתי פשטידת תפו”א והיא יצאה טפלה מידי (כנראה לא הוספתי מספיק מלח), יש דרך להציל אותה?
תודה מראש.
אני מאוד נהנית מהאתר!!
היי יוכי,
בגלל שזו פשטידה והטעמים מרוכזים בפנים אני לא בטוחה שאפשר לעשות משהו בשלב זה.
רציתי להתייעץ: כשאני מכינה פשטידות בתנור, תמיד הן יוצאות שחומות ויפות ומוכנות מבחוץ, אבל לא אפויות מספיק מבפנים.. מה עושים?
היי הילה,
פשטידות יש לצנן לגמרי לפני שפורסים אותן. הן מתייצבות רק לאחר קירור מוחלט ולעיתים אפילו מומלץ להכין אותן יום לפני ולשמור במקרר.
בנוסף, זה יכול להיות גם מעודף נוזלים בתערובת. כדאי תמיד לסחוט את הירקות מנוזלים לפני שמוסיפים אותה לתערובת.
צהריים טובים אפרת
יש לי נקנקיות מרגז חריפות רציתי לשאול אם יש לך רעיון מה אפשר לעשות איתן שלא יהיו חריפות?
תודה
היי יערית,
בגלל שהנקניקיות כבר מתובלות מבפנים אין כל כך הרבה מה לעשות עם החריפות.
שלום אפרת,
אנא עזרי לי…
הכנתי סלומון בתנור עם רוטב סויה ויצא עם יותר מדי טעם של סויה. זה גורם לטעם לוואי מודגש.
מה אפשר לעשות כדי לאזן?
תודה ענקית!
היי לאה,
תנסי לשים מעל קצת דבש או סילאן ולבדוק אם זה משפר את הטעם. תנסי קודם בדג אחד.
נפלא ממש
טיפים חשובים ומועילים
תודה רבה מקסים ושימושי כהרגלך
יישר כוח ושבת שלום דנית
תודה דנית ושבת שלום 🌷
פשוט מושלם האתר שלך!!!
כיף לפתוח אותו ולהעזר בו תמיד כשאת עונה על השאלות
תודה😄
תודה ציפי 🌷
תודה רבה על העשרת ידע
בשמחה נעמי 🌷
כתבה חשובה ומועילה מאד. תודה
תודה אורי 🙂
יום נפלא
גזור ושמור!!!
תודה רבה,טיפים חשובים ביותר
תודה 💜
יום מקסים.
אפיתי מאפינס עם מספר גבינות וקמח כוסמין. אפיתי 20 דקות הוצאתי וסובבתי התבנית לעוד 5 דקות אפיה. כיביתי התנור והשארתי לעוד 5 דקות בתנור חם.
המאפינס נראה נאפה ולמרות הכל נראה לי שהמאפינס יצא קצת לח.
יכול להיות שזה נדמה לי או אולי בגלל שיש הרבה סוגי גבינה?
היי אתי,
מאפינס שעשוי מגבינות יכול לצאת לח מבפנים. לרוב הוא מתייצב לאחר קירור. טעמת את המאפינס כשהם עוד היו חמים או לאחר שהתקררו?
מעולה כרגיל
תודה תמר 🙂
יום מקסים