שום דבר לא נמצא

תיקון תקלות בבישול ואפיה

מאת: אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות, 25 אפר 2018

תקלות באפייה ובבישול

תקלות באפייה ובבישול?  איך לתקן?

גם אם מדובר במתכון שכבר הכנתם עשרות פעמים, כולנו טועים לרוב כתוצאה מחוסר תשומת לב של שניות בודדות שיכולות לגרום לבישול יתר, שריפה, טעמים חזקים מדי או לא מאוזנים… אז במקום לזרוק לפח את כל העבודה שהשקעתם, יש לא מעט טעויות באפייה ובבישול שניתן לתקן…

חוסר איזון בטעמים
אם התבשיל או הרוטב יצא לכם מתוק מדי, חריף מדי, מלוח מדי או חמוץ מדי, יש מה לעשות…

  • מלוח מדי – כל מה שצריך זה לבחור באחת משתי האפשרויות הבאות: במקרה של תבשילים, להוסיף מעט מים ובמקרה של רטבים לאזן את הטעם עם מוצרים פשוטים כמו סוכר, מייפל, דבש או סילאן.
  • מתוק מדי – אם הוספתם למתכון יותר מדי דבש או סוכר ולא מדובר בעוגה, כל מה שאתם צריכים לעשות זה לאזן את הטעם המתוק עם מעט מיץ לימון טרי או מעט חומץ לאחר הבישול.
  • חמוץ מדי – לאיזון טעמים חמוצים כל מה שצריך זה להוסיף ממש מעט של סודה לשתייה או מעט סוכר שיאזן את הטעם החמצמץ.
  • חריף מדי- אם מדובר בתבשילים אותנטיים ממקור מקסיקני, סיני או דרום אמריקאי ניתן לאזן את הטעם החריף עם הוספה של רוטב או ממרח כמו למשל ממרח אגוזים, חמאת בוטנים או חלב קוקוס. אפשרות נוספת היא להוסיף עוד ירקות או עוד פחמימה שיספגו את הטעם החריף ויאזנו אותו.
  •  
    הפסטה בושלה יתר על המידה
    אם שכחתם להוציא את הפסטה בזמן מהבישול במים והפסטה שלכם בושלה יתר על המידה, כל מה שאתם צריכים לעשות זה לחמם מחבת ולהקפיץ את הפסטה עם מעט שמן זית.

    אורז דביק או יבש יתר על המידה
    לא תמיד יוצא לנו אורז מושלם. אם האורז שלכם יצא יבש מדי, הוסיפו מעט מים והמשיכו לבשלו עוד מספר דקות. אם הוא דביק מדי הוסיפו קצת שמן וערבבו עם מזלג עד לקבלת המרקם הרצוי.

    הירוקים ״הלכו לישון״
    מכירים את זה שאתם שוטפים סוגים שונים של עלים וירוקים במטרה להכין  סלט טרי ועשיר אך שוכחים את העלים והם בינתיים מתעייפים ו״הולכים לישון״. כל מה שאתם צריכים לעשות זה להשרות את העלים ואת החסה במים קרים והרבה קרח ל- 10-20 דקות וכנראה שתצליחו לאושש אותם.

    עוגה שאינה סמטרית, עוגה שבורה או שרופה מלמעלה
    במידה והעוגה שלכם נאפתה בתנור בצורה שאינה שווה, קפלו נייר מגבת לשניים, הניחו על ה”גבעה” ולחצו בעדינות כשעוגה עדיין חמה. אם עדיין יש גבעה, ניתן לבצע יישור של החלק העליון בעזרת סכין ולהוסיף שכבה של ציפוי, קרם שוקולד או כל קרם אחר. אם החלק העליון של העוגה נחרך או נשרף, פשוט חתכו את השכבה העליונה עם סכין משוננת ואם צריך גם את החלקים השרופים מהצדדים, הכינו רוטב שוקולד או ציפוי סמיך אחר ומרחו את העוגה.

    בצק מלוח או מתוק מדי
    גם זה יכול לקרות לכל אופה מוכשר. כל מה שצריך לעשות זה פשוט להכין כמות נוספת של הבצק ללא המלח או ללא הסוכר ולחבר לבצק הקודם. אם נשאר לכם בצק, תמיד אפשר להקפיא.

    ירקות מבושלים יתר על המידה
    אם בישלתם את הירקות שלכם יותר מדי, תוכלו פשוט לשנות את המתכון ולהפוך אותם למרק ירקות עשיר וסמיך. כל מה שצריך לעשות זה להוסיף קצת עשבי תיבול, אבקת מרק ומים ולרסק אותם בעזרת מעבד מזון ידני.

     

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
משה (12:52 10.09.2021)

היי,
תודה רבה על האתר והמתכונים המעולים!
יש דרך להציל בשר (מס’ 5) שהתייבש מדי בתנור? (לא נשרף עדיין..)

מתכונים ב-10 דקות (13:09 10.09.2021)

היי משה,
אני מניחה שאפשר לבשל ירקות כמו תפוחי אדמה, פטריות, גזר וכו’, להוסיף את חתיכות הבשר האפוי ולבשל יחד עוד כרבע שעה לספיגת הטעמים.

משה (13:14 10.09.2021)

תודה רבה על התגובה המהירה:)

תבל (21:56 15.07.2021)

היי אפרת..הכנתי בצק פריך אך בטעות שמתי ביצים שלמות!! יש מה לעשות איתו או לפח ?? כבר הכנתי עוגה אחרת לבצק פריך השאלה אם אפשר להכין איתו עוגיות ?

מתכונים ב-10 דקות (23:14 15.07.2021)

היי תבל,
אני חושבת שאפשר להכין עוגיות- בלי לרדד ולקרוץ צורות אלא פשוט ליצור עיגולים ולשטח מעט (זאת משום שהביצים השלמות שהוספת כנראה יקשו על הרידוד וקריצת צורות).
יתכן גם שתצטרכי להוסיף מעט קמח לבצק.
בהצלחה!

ליטל (11:22 1.06.2021)

היי אפרת
צריכה עזרה דחופה הכנתי בצק ללחמניות עם קמח שמרים הוא בהתפחה כבר כמעט שעתיים במקום חמים אך לא תפח כלל . האם יש דרך להציל את הבצק או להכין איתו משהו אחר ?
תודה ….

מתכונים ב-10 דקות (14:41 1.06.2021)

היי,
היות וחם היום אני לא חושבת שהמשך התפחה יעזור. את יכולה להמשיך בהכנה, ובאפייה אמור לתפוח. בהצלחה🙂

דינה (19:24 23.05.2021)

שלום,
תודה רבה!
אני נעזרת הרבה באתר,
רציתי לדעת האם יש פתרון לקוגל תפו”א לא מספיק מבושל,
ניסיתי לבשל יותר, אבל כנראה שפשוט חסר נוזלים,
והתפו”א לא מצליחים להתרכך.
הכנתי המוווון תבניות האם יש איך להציל אותם?

מתכונים ב-10 דקות (20:36 23.05.2021)

היי דינה,
יכול להיות שהבעיה בזן של התפו”א שהשתמשת בהם.
ממליצה לך לערבב מעט שמן ומים, לשפוך על הקוגל, לכסות את התבנית ולאפות על 180 מעלות עד שמתרכך.
מקווה שעזרתי🌺

chevy (02:03 19.03.2021)

לא הרבה יודעים אבל למאכל מידי מלוח אפשר להוסיף כמה טיפות של חומץ זה גם מאזן את המליחות

מתכונים ב-10 דקות (09:33 19.03.2021)

תודה🙂

מישהו שהו משהו משהו (21:49 7.12.2020)

הכנתי עוגת בייגלה והיא יצא ממש מלוחה אולי כי שפכתי גם את תחתית המלח שבשקית הבייגלה,
מה אני יכולה לעשות ?
אם שווה לנסות ציפוי מתוק ?

מתכונים ב-10 דקות (21:54 7.12.2020)

ציפוי מתוק יכול להיות מעולה 🙂
תוכלי לנצל את ההזדמנות ולהוסיף רוטב קרמל לעוגה ( או ריבת חלב )
ואז המלח רק מחזק את הטעמים המתוקים 🙂
בהצלחה❤️

הודיה (03:06 16.10.2020)

היי בבקשהה הכנתי 3 כוסות אורז עם תוספת של כוסברה וחזה עוף-(אוכל בוכרי-בחש)
יצא לי מלוח והאוכל מוכן כבר … יש אפשרות עדיין להכניס בין האורז תפו”א או שעדיף לי להכניס עוד חצי כוס אורז לבן בלי מלח???? בבקשה זה לשבת ויש לי אורחיםם

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:50 16.10.2020)

אם זה ממש מלוח אז כדאי להוסיף חצי כוס אוז בלי מלח בכלל.

אביטל (17:05 28.06.2020)

הטוסטר אובן אופה את העוגה בצדדים ולמעלה, אבל לא בפנים. למה זה קורה? איך לתקן?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:40 28.06.2020)

את אופה בתוכנית של קו עליון וקו תחתון?
בטוח שהטוסטר תקין?

אביטל (18:55 28.06.2020)

כן.
כנראה שהוא תקין, הוא יחסית חדש.
במתכון היה כתוב 160 מעלות ל45 דקות, הקיסם יצא רטוב וכמה שהמשכתי עד לשעה ועשרה העוגה לא נאפתה לגמרי. במרכז היא הייתה לחה ולא אפויה וככל שמתקרבים לצדדים היא היתה קצת יותר אפויה. ובחתיכות מסביב לדפנות היא הייתה בסדר, אפוי אבל לא מושלם.

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:24 28.06.2020)

צריך לקחת בחשבון שזמני האפיה משתנים כשמדובר בטוסטר אובן לכן יכול להיות שהיה צריך פשוט להמשיך לאפות, עד שזה יהיה מוכן מבפנים (כמה זמן שזה לוקח).

אביטל (23:12 28.06.2020)

אה מעניין, כי הנחתי שאם זה לא נאפה זה כבר לא יהיה…
תודה רבה 🙂

נטע (16:03 20.01.2020)

דחוף איך מורידים טעם מר מפסטה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:56 20.01.2020)

ממה הטעם המר?
אפשר לשטוף אותה ולתבל מחדש

אבי (11:17 13.12.2019)

מה אפשר לעשות עם חלות שיצאו מלוחות מדי?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:55 13.12.2019)

אם החלות כבר אפויות אין הרבה מה לעשות.

שולי (06:51 5.11.2019)

סלמון בתנור שיצא קשה, איך ניתן לתקן?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:08 5.11.2019)

אין אפשרות לרכך אותו.
אפשר לפורר אותו ולהוסיף לפסטה ברוטב עגבניות/שמנת או להוסיף לירקות מוקפצים במחבת.

יוכי (09:29 12.10.2018)

היי, בוקר טוב!
אפיתי פשטידת תפו”א והיא יצאה טפלה מידי (כנראה לא הוספתי מספיק מלח), יש דרך להציל אותה?
תודה מראש.
אני מאוד נהנית מהאתר!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:41 12.10.2018)

היי יוכי,
בגלל שזו פשטידה והטעמים מרוכזים בפנים אני לא בטוחה שאפשר לעשות משהו בשלב זה.

הילה (03:28 5.08.2018)

רציתי להתייעץ: כשאני מכינה פשטידות בתנור, תמיד הן יוצאות שחומות ויפות ומוכנות מבחוץ, אבל לא אפויות מספיק מבפנים.. מה עושים?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:45 5.08.2018)

היי הילה,
פשטידות יש לצנן לגמרי לפני שפורסים אותן. הן מתייצבות רק לאחר קירור מוחלט ולעיתים אפילו מומלץ להכין אותן יום לפני ולשמור במקרר.
בנוסף, זה יכול להיות גם מעודף נוזלים בתערובת. כדאי תמיד לסחוט את הירקות מנוזלים לפני שמוסיפים אותה לתערובת.

יערית (13:35 26.06.2018)

צהריים טובים אפרת
יש לי נקנקיות מרגז חריפות רציתי לשאול אם יש לך רעיון מה אפשר לעשות איתן שלא יהיו חריפות?
תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:23 26.06.2018)

היי יערית,
בגלל שהנקניקיות כבר מתובלות מבפנים אין כל כך הרבה מה לעשות עם החריפות.

לאה (11:29 27.04.2018)

שלום אפרת,
אנא עזרי לי…
הכנתי סלומון בתנור עם רוטב סויה ויצא עם יותר מדי טעם של סויה. זה גורם לטעם לוואי מודגש.
מה אפשר לעשות כדי לאזן?
תודה ענקית!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:31 27.04.2018)

היי לאה,
תנסי לשים מעל קצת דבש או סילאן ולבדוק אם זה משפר את הטעם. תנסי קודם בדג אחד.

דנית (11:24 27.04.2018)

נפלא ממש
טיפים חשובים ומועילים
תודה רבה מקסים ושימושי כהרגלך
יישר כוח ושבת שלום דנית

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:19 27.04.2018)

תודה דנית ושבת שלום 🌷

ציפי (18:19 26.04.2018)

פשוט מושלם האתר שלך!!!
כיף לפתוח אותו ולהעזר בו תמיד כשאת עונה על השאלות

תודה😄

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:46 26.04.2018)

תודה ציפי 🌷

נעמי (09:12 26.04.2018)

תודה רבה על העשרת ידע

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:43 26.04.2018)

בשמחה נעמי 🌷

אורי (08:47 26.04.2018)

כתבה חשובה ומועילה מאד. תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:42 26.04.2018)

תודה אורי 🙂
יום נפלא

סיר (08:42 26.04.2018)

גזור ושמור!!!

תודה רבה,טיפים חשובים ביותר

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:40 26.04.2018)

תודה 💜
יום מקסים.

אתי (08:41 26.04.2018)

אפיתי מאפינס עם מספר גבינות וקמח כוסמין. אפיתי 20 דקות הוצאתי וסובבתי התבנית לעוד 5 דקות אפיה. כיביתי התנור והשארתי לעוד 5 דקות בתנור חם.
המאפינס נראה נאפה ולמרות הכל נראה לי שהמאפינס יצא קצת לח.
יכול להיות שזה נדמה לי או אולי בגלל שיש הרבה סוגי גבינה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:42 26.04.2018)

היי אתי,
מאפינס שעשוי מגבינות יכול לצאת לח מבפנים. לרוב הוא מתייצב לאחר קירור. טעמת את המאפינס כשהם עוד היו חמים או לאחר שהתקררו?

תמר (08:06 26.04.2018)

מעולה כרגיל

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:09 26.04.2018)

תודה תמר 🙂
יום מקסים

לקריאת כל התגובות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.