תחליפי ביצים
תחליף לביצים – המרת ביצים באפיה ובבישול (לטבעונים ולרגישים לביצים)
לפני שממירים ביצים במתכון מסוים חשוב להבין מה תפקידן של הביצים. אחד התפקידים העיקריים הוא לקשור בין החומרים. הביצה בעצם מדביקה ומאחדת בין החומרים בין אם מדובר בעוגה, עוגיות, קציצות או פשטידות. תפקיד נוסף ועיקרי הוא להעניק נפח ואווריריות.
כאשר מחפשים תחליף לביצים במתכון מסוים צריך קודם כל להתאים את התחליף לסוג המתכון, לטעמים של הרכיבים האחרים שיש באותו מתכון ולתפקיד שהביצה ממלאת בו.
ההמלצה שלי היא לא לנסות להמיר ביצים במתכונים המכילים יותר מ-2 ביצים. התוצאה תהיה פחות מוצלחת.
תחליפי ביצים המתאימים לעוגות, מאפינס, עוגיות, לחמים ופנקייק:
1 ביצה = חצי בננה מעוכה + רבע כפית אבקת אפיה (עוגיות, לחמים, פנקייק, מאפינס)
1 ביצה = רבע כוס רסק תפוחים לא ממותק (לחם, עוגות, מאפינס)
1 ביצה = רבע כוס יוגורט על בסיס סויה + רבע כפית אבקת אפיה (עוגות מסוימות)
1 ביצה = 2 כפות טחינה גולמית (בעיקר עוגיות וחטיפי בריאות. עוגות מסוימות)
1 ביצה = כף זרעי צ’יה טחונים + 3 כפות מים – יש לערבב ולהשרות למשך כ-15 דקות לפני השימוש (עוגות, עוגיות, לחם, מאפינס)
1 ביצה = 2.5 כפות פשתן טחון + 3 כפות מים – יש לערבב ולהשרות למשך כ-10 דקות לפני השימוש (עוגות שוקולד בעיקר, עוגיות וחטיפי בריאות)
*ניתן להכין מראש תערובת ולשמור בצנצנת אטומה במקרר: 3/4 כוס קמח טפיוקה + כוס קמח תפו”א + 2 כפות אבקת אפיה. ביצה אחת שווה לכפית וחצי מהתערובת + 2 כפות מים (התערובת מתאימה לעוגות, מאפינס, לחמים ופנקייק).
טיפ: אם רוצים להוסיף אווריריות למאפה/עוגה – מומלץ להוסיף לתערובת כף חומץ תפוחים/רגיל + כפית אבקת סודה לשתיה + כף מים.
תחליף לביצה המתאים לפשטידות, קציצות ולביבות:
1 ביצה = חצי כוס גרגירי חומוס או שעועית מבושלים מעוכים למחית (אפשר להשתמש בשעועית או חומוס מקופסת שימורים)
1 ביצה = חצי כוס מחית תפו”א בטמפ’ החדר או קרה.
1 ביצה = 2-3 כפות קמח תפו”א או קמח חומוס או קורנפלור מעורבבים עם 1-2 כפות מים.
תחליף לביצים שנועדו להעניק צבע או להדבקה על מאפים (כמו ציפוי בבצק עלים או בצק שמרים):
– שמן קנולה או שמן שומשום.
– כף סילאן מהולה ב 1-2 כפות מים (מתאים למאפים מתוקים ולחלות).
– חלב אורז/שקדים/סויה (מתאים למאפים מתוקים ומלוחים).
צריך לקחת בחשבון שחלק מהתחליפים ייצאו מוצלחים במתכונים מסוימים וחלקם פחות. זה עניין של ניסוי וטעייה.
תחליף ביצים מנצח (המלצה של גולש):
מתאים להשתמש בזה גם אם יש כמות גדולה של ביצים במתכון.
- חצי כוס קמח טפיוקה או קורנפלור
- חצי כוס קמח תפוחי אדמה
- 2 כפיות אבקת אפייה
- 1 כפית קסנטן גאם
מערבבים את הכל ושומרים בצנצנת. כדי ליצור תחליף לביצה מוזגים לקערה 4 כפות מים (או מיץ/חלב צמחי) + כף שמן ומעל מפזרים כף אחת מן התערובת. מערבבים היטב עם מטרפה עד לקבלת תערובת אחידה וצמיגה.
אם יש לכם רעיונות לתחליפים נוספים מוזמנים לשתף בתגובות 🙂
היי אפרת.
ממש נהנית מכל המתכונים שלך!
רציתי לשאול יש לי עוגה שיש בקרם שלה 2 ביצים חיות ואני לא אוהבת להשתמש בביצים חיות האם יש תחליף? או שאפשר להשמיט אותן לגמרי?
זה המוצרים שיש בקרם:
קרם :
1 מרגרינה
3 כפות קפה – (3 כפות קפה עם קצת מים חמים)
1 כפות קקאו
כפית רום
כוס סוכר
2 ביצים
תודה רבה מראש על המענה!
היי ציפי,
לא יצא לי להכין את הקרם הזה מאותה סיבה:)
האמת שאין לי מושג איך זה ייצא בלי הביצים.
תודה על המענה!
את אומרת לנסות ולראות…
באמת אין תחליפים לביצים חיות?
יש תחליפים אבל זה מאוד תלוי באיזה מתכון מדובר.
לא כל תחליף מתאים לכל מתכון.
אם את מנסה תכיני כמות קטנה ותעדכני🙂
בוקר טוב אפרת:)
יש לי שאלה
בגלל שאני משתמש בחומוס כתחליף לביצה/ים אז הפשטידות יוצאות בגובה מתחת לפני הים וזה עוד אחרי הנחה
אני לא יכול להשתמש בביצים בגלל קטע בריאותי אז בעבר אמרת לי להשתמש בתפוחי אדמה וזה היה פתרון נפלא ויצאו פשטידות שמנמנות וטובות אבל לא אוהבים פה את הטעם של זה יש ירקות אחרים שתוכלי להמליץ שיתנו נפח כי אני מאוד אוהב פשטידות
תודה מראש חיים:)
היי חיים,
לא יצא לי לנסות תחליפים אחרים אבל שמעתי שיש כאלה שמוסיפים גזרים או קישואים מבושלים מעוכים.
שלום אפרת,
האתר שלך כבר הפך לכתובת הראשונה שלי כל פעם שאני מחפשת מתכון…
רציתי לשאול, מתי אפשר להמיר מרגרינה בשמן, ואיך עושים את זה?
(בעיקר בעוגות ובעוגיות)
תודה רבה מראש
היי אסתר,
קודם כל אני שמחה שאת נהנית מהאתר🙂
אפשר להמיר מרגרינה בשמן ביחס של 50 גרם מרגרינה = רבע כוס שמן.
בעוגות אין בעיה, בעוגיות אפשר אבל צריך לקחת בחשבון שזה ישנה את המרקם.
תודה אפרת!
אין מילים!
הי אפרת
רציתי לשאול במה אפשר להמיר ביצה בגלידה ביתית כאשר הביצה לא מבושלת..
היי
תלוי במתכון. אפשר לרוב לשים ג’לטין או שמנת מתוקה או חלב מרוכז.
שלום אפרת!
האם את יודעת מה אפשר לשים במקום ביצה בקרם שוקולד
המרשם של הקרם זה – ביצה, אבקת סוכר, מרגרינה, קצת קקאו וקפה,(עושים את זה בבלנדר)
השאלה בשביל מה עשוי הביצה פה ? ואולי פשוט להוריד את הביצה?
בגלל שהביצה לא מבושלת אני לא רוצה להשתמש בזה.
תודה רבה רבה
שבת שלום!😊
היי,
הקרם מיועד למילוי עוגה או ציפוי או משהו אחר?
בד”כ ניתן להגדיל את כמות המרגרינה, אבל היות וזה לא מתכון שלי אני לא בטוחה כמה.
שלום, עשיתי מילוי בשר ואורז לפלפלים ובסוף ראיתי שהפלפלים לא כ”כ טובים. חשבתי לעשות מהם קציצות אבל אני רואה שאין לי ביצה. וגם אין לי אחרי פסח את כל התחליפים שאת מציעה כאן. נראה לך שקמח מצה טחון היטב יכול לעזור? או סולת?
היי,
סולת או קמח מצה יכולים לעזור. גם תפו”א מבושל ומעוך לפירה יכול להתאים.
הי ותודה על ההסברים.
מה יכול להתאים כתחליף לביצה במילוי של גבינות לבורקס מבצק עלים? אני בדכ שמה ביצה אחת וכף קמח. ללא הביצה והקמח הגבינה נשפכת ובורחת החוצה. תודה רבה
היי,
התחליף הכי קרוב לביצה במילוי הוא קמח. אפשר להוסיף קמח לפי הצורך עד לקבלת מלית יציבה יותר.
היי אפרת רציתי לדעת אם יש לך רעיון איך אפשר לעשות שניצלים עם ציפוי בלי ביצה . תודה.
היי,
מצרפת לך מתכון מתאים.
הי אפרת, יש לי מתכון לקרם לעוגת מצות עם ביצה. במה אפשר להמיר את הביצה ? תודה
היי,
אני לא יודעת מה מרכיבי הקרם ובאיזה מתכון מדובר כך שקשה לי לומר איזה תחליף יתאים.
הי אפרת, המרכיבים לקרם הם: חמאה, 2 ביצים, אבקת סוכר ושוקולית.
הקרם הזה מיועד לכדורי שוקולד / עוגת מצות
-אם מדובר בעוגת מצות שרוצים להכין בדומה לעוגת ביסקוויטים הייתי ממירה את הביצים במיכל שמנת מתוקה ומוסיפה 2 כפות אינסטנט פודינג שוקולד, מקציפה יחד עם כף קקאו/שוקולית ולאחר שנוצרה קצפת מוסיפה 50 גרם שוקולד מומס.
-אם זה מיועד לכדורי שוקולד אפשר להמיס שמנת המתוקה עם קקאו, חמאה ושוקולד לוותר על ביצים.
בהצלחה!
המון תודה.
היי
רציתי לשאול מה אפשר להחליף בחצי חמאה רכה לצורך בצק של עוגה? אפשר אולי בביצה?
היי,
אפשר להשתמש במחמאה/ מרגרינה או שמן קוקוס- רק החלק המוצק באותה כמות.
קמח תפו”א כשמוסיפים אותו לפשטידה כל כמויות המתכון נשארות אותו דבר(הכוונה שמן מים אבקת אפיה וכולי)
כן, אין שינוי.
חצי כוס גרגירי חומוס או שעועית מבושלים מעוכים למחית (אפשר להשתמש בשעועית או חומוס מקופסת שימורים)
1)אפשר למעוך בבלנדר?
2)חצי כוס חומוס=120 גרם חומוס לפי כוס של 240 גרם?
הכוונה לא בלנדר סליחה אלא מעבד מזון
גם אפשר.
היי,
1. אפשר
2. שים לב לא להתבלבל בין מידת נפח-מ”ל לבין מידת משקל-גרם. כוס מכילה 240 מ”ל, אבל כוס חומוס שוקלת 150 גרם, ומכאן שחצי כוס גרגירי חומוס (מבושל/שימורים)=כ-75 גרם.
בהצלחה!
בוקר טוב אפרת:)
שאלה סופר חשובה אם קניתי חומוס בקופסה שלא רשום עליו מבושל האם עליי לבשל אותו ואז לעבד במעסד מזון או לא צריך?
חומוס יבש יש להשרות ולבשל. חומוס שימורים אין צורך לבשל לפני כן.
כשאני שם בפשטידה לשים את מחית החומוס עם מים או AS IS?
ללא מים.
אפרת תודה רבה על הסבלנות את אגדית הבלוגרים האחרים יכולים רק ללמוד ממך
שאלה אחרונה אחרי שטחנתי את החומוס אפשר לעשות כמות ולהקפיא?
זה יהיה שמיש?
לא ניסיתי כך שאני לא בטוחה אם זה יהיה מוצלח לאחר הקפאה…
בהצלחה!
1 ביצה = 2 כפות טחינה גולמית יכול לתפוס גם לפשטידה ?
זה הכי קל לי האמת:)
פחות כדאי בפשטידות אבל אפשר🙂
סתם בשביל הידע כשאני שם 2 כפות טחינה במקום ביצה אחת לערבב לפני?
לשים מים לפני?
אין צורך להוסיף מים. יש להוסיף את הטחינה למרכיבי המתכון האחרים ולהמשיך במתכון כרגיל-ערבוב וכו’😊
רסק תפוחי עץ כתחליף לביצה – מדובר ברסק מתפוחים מבושלים או טריים?
הכוונה לרסק קנוי לא ממותק.
אם מכינים בבית יש לבשל את התפוחים לפני הטחינה.
חצי כוס מחית תפו”א בטמפ’ החדר או קרה=?
כמה זה במשקל או שאת מתכוונת לכוס של 240 כרגיל?
רצוי בטמפ’ החדר. הכוונה לכוס מדידה בנפח 240 מ”ל.
שלום אפרת!
אני רוצה לקחת מתכון של עוגת שוקולד ולשלב בה טחינה. האם ניתן להחליף ביצה אחת בשתיים/שלוש כפות טחינה? אולי כבר יש לך מתכון כזה של עוגת שוקולד טחינה?
היי גיתית,
אפשר להחליף ביצה אחת ב-2 כפות טחינה גולמית😊
רציתי לשאול האם בפשטידה שלך של הבטטה והבצל, ניתן להמיר את הביצים בקורונפלור או קמח תפו”א עם מים כמו שכתבת כאן? או שזה לא מומלץ? תודה רבה!!
היי,
אפשר להמיר בקמח תפו”א עם מים, אבל המרקם טיפה ישתנה. עדיין אמור לצאת מעולה😊
אפשר להחליף את הציפוי ביצה בעוגות שמרים בשמן קנולה ?
כן.
בפשטידה אפשר להחליף ביצה בטחינה גולמית? אם כן אז כמה כפיות/ות הן תחליף להיצה ?
פחות מומלץ.
אלה התחליפים שיותר מתאימים לפשטידות:
1 ביצה = חצי כוס גרגירי חומוס או שעועית מבושלים מעוכים למחית (אפשר להשתמש בשעועית או חומוס מקופסת שימורים)
1 ביצה = חצי כוס מחית תפו”א בטמפ’ החדר או קרה.
1 ביצה = 2-3 כפות קמח תפו”א או קמח חומוס או קורנפלור מעורבבים עם 1-2 כפות מים.
איזה מהם מצאים לבצק שמרים?
אפשר לוותר על ביצה בבצק שמרים ולהוסיף קצת יותר מים, לפי הצורך.
היי אפרת
כתחליף ביצה כששמה 2 כפות קמח חומוס האם חייב לערבב עם המים לפני שמוסיפה לרכיבים במקום הביצה? ? או אפשרי בלי המים? מה עדיף?
פשוט רשמת קמח חומוס מעורבב עם מים.
והאם לשים במקום כל ביצה 2 כפות קמח או במקום שלוש 6 כפות קמח למשל?
בתודה ויום נפלא.
רצוי לערבב עם מים לפני.
במקום כל ביצה – 2 כפות קמח חומוס אבל קחי בחשבון שיש מתכונים שזה יוצא פחות מוצלח.
היי
באילו מתכונים למשל פשטידות הקמח חומוס כתחליף ביצה יכול לא לצאת טוב?
בתודה מראש
ניסיתי רק בפשטידת פטריות וזה יצא פחות טעים כמו שמכינים עם ביצה.
היי אפרת קודם כל תודה על האתר המדהים כל מה שאני מכינה זה ממך ואפילו \”הדבקתי\” כמה חברות רציתי לשאול בעוגה עם 2 בייצים איך אוכל להחליפם? (אין לי רסק תפוחים) ואני ממש רוצה להכין אשמח לתשובה מהירה
שבת שלום!
באיזה עוגה מדובר?
לא בכל עוגה זה ייצא מוצלח עם תחליף.
היי אפרת! רציתי לשתף אותך ברעיון חדש ואולי תשתפי את הקוראים שלך – שמתי שמן שומשום כשלא הייתה לי ביצה ושומשום על בורקסים וזה יצא שחום ומדהים. שווה לנסות 🙂
הוספתי שמן שומשום.
תודה רבה 🙂
היי אפרת
ומתכוני קציצות חזה הודו ועוף רשום ביצה אפשר לוותר וייצא אכיל מה דעתך?
תודה מראש על התגובה
המשך יום טוב.
אפשר לוותר. הביצה בקציצות מוסיפה שומניות (בגלל החלמון) ולכן בחלקים רזים כמו חזה הודו ועוף זה יוצא טעים יותר עם ביצה אבל כמובן שזה אכיל גם בלי.
בוקר טוב, קיבלתי מתכון לעוגת גזר עם 6 ביצים, החברה שהעבירה לי את המתכון, כבר הפחיתה ל 5 ביצים, ואני שמתי 3 + בננה מעוכה. יצא מצוין.
תודה שחזרת לעדכן 🙂
תחליף לשתי ביצים בקציצות דג מבושלות גפילטעפיש תודה
אני מניחה שאפשר להכין גם בלי פשוט הקציצות יהיו פחות אווריריות ורכות.
לא מכירה תחליף.
ממליץ לנסות 3 כפות טחינה גולמית + 2 כפות מים. זה שווה לביצה אחת. בהצלחה 🙂
היי שוב,
ושאלה נוספת ששכחתי, האם גם זרעי הצ’יה צריכים להיות טחונים?
תודות רבות שוב
היי אפרת,
קודם כל תודה רבה על מתכונים נפלאים 🙂 השם יברך אותך שאת מעשירה את מטבחנו.
רציתי לשאול וסליחה על הבורות, זו פעם ראשונה שאני רוצה להחליף ביצים. כאשר משרים צ’יה או פשתן במים שמים את זה אחכ בעוגה עם המים? או שצריך לסנן?
תודות רבות לך 🙂
היי שמרית,
לאחר ההשרייה מתקבלת עיסה קצת צמיגית ואותה מוסיפים לתערובת העוגה (ללא סינון).
זרעי הצ’יה צריכים להיות טחונים.
אם זאת פעם ראשונה אז קחי בחשבון שהמרקם יוצא קצת שונה מאשר עוגה עם ביצים 🙂
מעניין תודה רבה מה משמש תחליף לביצה בשקשוקה למשל?
אפשר לשים טופו.
שלום
ללחם ללא גלוטן שעשוי מקמח קונדיטור עם ארבע ביצים מהו התחליף המתאים ביותר אשמח לקבל תגובה
היי חנה,
בלחם שעשוי מקמח קונדיטור קשה למצוא תחליף לביצים שיעשה את העבודה.
הי, מה יכול להחליף חלמונים וחלבונים בעוגת גבינה אפויה,כדי שתצא אוורירית וקלילה? ניסיתי עם מי חומוס שהוקצפו נפלא עם קורנפלור ולימון ובכל זאת העוגה יצאה דחוסה.
זה בעייתי עם עוגת גבינה כי הגבינה היא “כבדה” ואין תחליף אחר שיכול לגרום לה לצאת אוורירית.
היי לא קשור לביצים פשוט יש לי מתכון של עוגה בטעם חלבי אבל לא חבלי ובמתכון רשום להוסיף למעלה ריבת אוכמניות או משהו דוצה ובעלי ממש לא אוהב ריבות. השאלה שלי אם אני יכולה להחליף את זה בשוקולד חלבי או מריר? אם כן תוכלי לומר לי איך? תודה רבה רבה!
היי ציפי,
זאת עוגה בחושה לבנה? אם כן, אני מניחה שאת יכולה לשים ממרח שוקולד במקום הריבה או להמיס שוקולד עם כף שמן ו2 כפות מים.
היי תודה על המענה! אני כ”כ נהנית מהאתר מהמתוכנים!
זו עוגה עם בסיס בסקוויטים+ מרגרינה ומעל יש עיסה מרסק אננס קמח ועוד ואז מעל צריכים לשים את הריבה ולאפות עוד מעט זמן..
יעזור אם אשלח את המתכון?
אני לא מכירה את העוגה הזאת אבל בגדול נשמע שממרח שוקולד או שוקולד מומס יכולים לעבוד במקום הריבה.
אם את רוצה תשובה יותר מדויקת אז תשלחי לי את המתכון.
וואי אפרתי את פשוט אלופה..
איך את חושבת על הדברים הללו
איו עליך!!!
תודה שרית 💜
נס קפה ללא חלב משמש להשחמת מאפים, מורחים מעל בעדינות
אני מחפש ולא מוצא מתכון באגטים
היי ארז,
אין באתר מתכון לבאגט אבל יש מתכון לפוקצ’ה.
היי אפרת .
אם יש לי מתכון של מאפינס ירקות ויש בו 2 ביצים וגם תפוח אדמה האם אפשרי שהתפוח אדמה ישמש כדבק במקום הביצים בלי להוסיף תחליף לביצים?
תפוח האדמה מבושל ומעוך לפירה? היא תצא פחות יציבה מאשר עם ביצים אבל זה אמור לתפוס את התערובת.
היי אפרת
האם במקום 2 ביצים עליי להוסיף במאפינס חצי כוס רסק תפוחים?
כמו כן קראתי שאם משתמשים ברסק תפוחים במאפינס צריך להוסיף סודה לשתייה בשל החמיצות
האם זה הכרחי ?
ובכלל אני רוצה להכין מאפינס הכי רוצה להמנע משימוש באבקת אפייה קמח תופח וסודה לשתייה האם זה אפשרי במאפינס ובכלל? במאפינס עם ביצים או בלי.
מה יצא מזה ?
היי עינת,
במקום 2 ביצים אפשר לשים חצי כוס רסק תפוחים.
אני חייבת לציין שיש מאפינס שזה ייצא מוצלח יותר ויש כאלה שזה ייצא מוצלח פחות.
סודה לשתיה בשילוב רסק תפוחים מעניקה אווריריות לעוגה. אפשר להוסיף, לא חובה.
אם תמנעי גם מאבקת אפיה העוגה תצא דחוסה ו”כבדה”.
מה שמים כתחליף לריץ?
באיזה מתכון?
תודה על הכל אתר מחכים ביותר
תודה אסתי 🙂
תודה רבה האתר יוצא מן הכלל בעצות והדרכות
אני חיבת תחליף לחמישים גרם מרברינה דחווף
היי מלכי,
שימי 2 כפות מלאות שמן קוקוס מוצק.
כדאי לעדכן את הרשימה לגבי מיי הבישול של חומוס, אשר משמשים תחליף לביצה במרנג ואפילו להכנת מיונז.
תודה שמירה
תודה אפרת אין עליך!
תודה רבה על כל המתכונים המעולים והמדורים ובמיוחד מדור הבריאות החדש.
עוד עשרות טבעוניים שחשפתי אותם לאתר המדהים שלך שמחו לגלות עוד אתר שמתאים את עצמו גם לטבעוניים עם מתכונים מוצלחים!
אתר מושלם עם מנהלת אתר מושלמת!
תודה.
תודה עדיה! 🙂
חומוס מבושל מעוך (כמות של קופסת שימורים) לפשטידות מכל סוג כולל פטריות ובצל או ירקות מתקבל טעים ביותר
נהדר לדעת, תודה