שום דבר לא נמצא

תחליפי ביצים

מאת: אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות, 29 מאי 2017

תחליף לביצים – המרת ביצים באפיה ובבישול (לטבעונים ולרגישים לביצים)

תחליפי ביצים

לפני שממירים ביצים במתכון מסוים חשוב להבין מה תפקידן של הביצים. אחד התפקידים העיקריים הוא לקשור בין החומרים. הביצה בעצם מדביקה ומאחדת בין החומרים בין אם מדובר בעוגה, עוגיות, קציצות או פשטידות. תפקיד נוסף ועיקרי הוא להעניק נפח ואווריריות.

כאשר מחפשים תחליף לביצים במתכון מסוים צריך קודם כל להתאים את התחליף לסוג המתכון, לטעמים של הרכיבים האחרים שיש באותו מתכון ולתפקיד שהביצה ממלאת בו.

ההמלצה שלי היא לא לנסות להמיר ביצים במתכונים המכילים יותר מ-2 ביצים. התוצאה תהיה פחות מוצלחת.

תחליפי ביצים המתאימים לעוגות, מאפינס, עוגיות, לחמים ופנקייק:

1 ביצה = חצי בננה מעוכה + רבע כפית אבקת אפיה (עוגיות, לחמים, פנקייק, מאפינס)
1 ביצה = רבע כוס רסק תפוחים לא ממותק  (לחם, עוגות, מאפינס)
1 ביצה = רבע כוס יוגורט על בסיס סויה + רבע כפית אבקת אפיה (עוגות מסוימות)
1 ביצה = 2 כפות טחינה גולמית (בעיקר עוגיות וחטיפי בריאות. עוגות מסוימות)
1 ביצה =  כף זרעי צ’יה טחונים + 3 כפות מים – יש לערבב ולהשרות למשך כ-15 דקות לפני השימוש (עוגות, עוגיות, לחם, מאפינס)
1 ביצה = 2.5 כפות פשתן טחון + 3 כפות מים – יש לערבב ולהשרות למשך כ-10 דקות לפני השימוש (עוגות שוקולד בעיקר, עוגיות וחטיפי בריאות)
*ניתן להכין מראש תערובת ולשמור בצנצנת אטומה במקרר: 3/4 כוס קמח טפיוקה + כוס קמח תפו”א + 2 כפות אבקת אפיה. ביצה אחת שווה לכפית וחצי מהתערובת + 2 כפות מים (התערובת מתאימה לעוגות, מאפינס, לחמים ופנקייק).
טיפ: אם רוצים להוסיף אווריריות למאפה/עוגה – מומלץ להוסיף לתערובת כף חומץ תפוחים/רגיל + כפית אבקת סודה לשתיה + כף מים.

תחליף לביצה המתאים לפשטידות, קציצות ולביבות:

1 ביצה = חצי כוס גרגירי חומוס או שעועית מבושלים מעוכים למחית (אפשר להשתמש בשעועית או חומוס מקופסת שימורים)
1 ביצה = חצי כוס מחית תפו”א בטמפ’ החדר או קרה.
1 ביצה = 2-3 כפות קמח תפו”א או קמח חומוס או קורנפלור מעורבבים עם 1-2 כפות מים.

תחליף לביצים שנועדו להעניק צבע או להדבקה על מאפים (כמו ציפוי בבצק עלים או בצק שמרים): 

– שמן קנולה או שמן שומשום.
– כף סילאן מהולה ב 1-2 כפות מים (מתאים למאפים מתוקים ולחלות).
– חלב אורז/שקדים/סויה (מתאים למאפים מתוקים ומלוחים).

צריך לקחת בחשבון שחלק מהתחליפים ייצאו מוצלחים במתכונים מסוימים וחלקם פחות. זה עניין של ניסוי וטעייה.

תחליף ביצים מנצח (המלצה של גולש):

מתאים להשתמש בזה גם אם יש כמות גדולה של ביצים במתכון.

  • חצי כוס קמח טפיוקה או קורנפלור
  • חצי כוס קמח תפוחי אדמה
  • 2 כפיות אבקת אפייה
  • 1 כפית קסנטן גאם

מערבבים את הכל ושומרים בצנצנת. כדי ליצור תחליף לביצה מוזגים לקערה 4 כפות מים (או מיץ/חלב צמחי) + כף שמן ומעל מפזרים כף אחת מן התערובת.  מערבבים היטב עם מטרפה עד לקבלת תערובת אחידה וצמיגה.

 

אם יש לכם רעיונות לתחליפים נוספים מוזמנים לשתף בתגובות 🙂

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים – השאלות חוזרות על עצמן אז בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם. 

הוספת תגובה
avatar
ציפי (20:07 5.09.2024)

היי אפרת.
ממש נהנית מכל המתכונים שלך!
רציתי לשאול יש לי עוגה שיש בקרם שלה 2 ביצים חיות ואני לא אוהבת להשתמש בביצים חיות האם יש תחליף? או שאפשר להשמיט אותן לגמרי?
זה המוצרים שיש בקרם:
קרם :
1 מרגרינה
3 כפות קפה – (3 כפות קפה עם קצת מים חמים)
1 כפות קקאו
כפית רום
כוס סוכר
2 ביצים

תודה רבה מראש על המענה!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:22 5.09.2024)

היי ציפי,
לא יצא לי להכין את הקרם הזה מאותה סיבה:)
האמת שאין לי מושג איך זה ייצא בלי הביצים.

avatar
ציפי (21:33 5.09.2024)

תודה על המענה!
את אומרת לנסות ולראות…
באמת אין תחליפים לביצים חיות?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:41 6.09.2024)

יש תחליפים אבל זה מאוד תלוי באיזה מתכון מדובר.
לא כל תחליף מתאים לכל מתכון.
אם את מנסה תכיני כמות קטנה ותעדכני🙂

avatar
‪haim (07:24 25.03.2024)

בוקר טוב אפרת:)
יש לי שאלה
בגלל שאני משתמש בחומוס כתחליף לביצה/ים אז הפשטידות יוצאות בגובה מתחת לפני הים וזה עוד אחרי הנחה
אני לא יכול להשתמש בביצים בגלל קטע בריאותי אז בעבר אמרת לי להשתמש בתפוחי אדמה וזה היה פתרון נפלא ויצאו פשטידות שמנמנות וטובות אבל לא אוהבים פה את הטעם של זה יש ירקות אחרים שתוכלי להמליץ שיתנו נפח כי אני מאוד אוהב פשטידות
תודה מראש חיים:)

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:44 25.03.2024)

היי חיים,
לא יצא לי לנסות תחליפים אחרים אבל שמעתי שיש כאלה שמוסיפים גזרים או קישואים מבושלים מעוכים.

avatar
אסתר (17:14 4.12.2023)

שלום אפרת,
האתר שלך כבר הפך לכתובת הראשונה שלי כל פעם שאני מחפשת מתכון…
רציתי לשאול, מתי אפשר להמיר מרגרינה בשמן, ואיך עושים את זה?
(בעיקר בעוגות ובעוגיות)
תודה רבה מראש

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:29 4.12.2023)

היי אסתר,
קודם כל אני שמחה שאת נהנית מהאתר🙂
אפשר להמיר מרגרינה בשמן ביחס של 50 גרם מרגרינה = רבע כוס שמן.
בעוגות אין בעיה, בעוגיות אפשר אבל צריך לקחת בחשבון שזה ישנה את המרקם.

avatar
אסתר (21:35 4.12.2023)

תודה אפרת!
אין מילים!

avatar
אסתי (15:05 22.06.2023)

הי אפרת
רציתי לשאול במה אפשר להמיר ביצה בגלידה ביתית כאשר הביצה לא מבושלת..

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:34 22.06.2023)

היי
תלוי במתכון. אפשר לרוב לשים ג’לטין או שמנת מתוקה או חלב מרוכז.

avatar
מירי (16:52 28.04.2023)

שלום אפרת!
האם את יודעת מה אפשר לשים במקום ביצה בקרם שוקולד
המרשם של הקרם זה – ביצה, אבקת סוכר, מרגרינה, קצת קקאו וקפה,(עושים את זה בבלנדר)
השאלה בשביל מה עשוי הביצה פה ? ואולי פשוט להוריד את הביצה?
בגלל שהביצה לא מבושלת אני לא רוצה להשתמש בזה.
תודה רבה רבה
שבת שלום!😊

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:09 28.04.2023)

היי,
הקרם מיועד למילוי עוגה או ציפוי או משהו אחר?
בד”כ ניתן להגדיל את כמות המרגרינה, אבל היות וזה לא מתכון שלי אני לא בטוחה כמה.

avatar
ברכה לוי (14:19 14.04.2023)

שלום, עשיתי מילוי בשר ואורז לפלפלים ובסוף ראיתי שהפלפלים לא כ”כ טובים. חשבתי לעשות מהם קציצות אבל אני רואה שאין לי ביצה. וגם אין לי אחרי פסח את כל התחליפים שאת מציעה כאן. נראה לך שקמח מצה טחון היטב יכול לעזור? או סולת?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:38 14.04.2023)

היי,
סולת או קמח מצה יכולים לעזור. גם תפו”א מבושל ומעוך לפירה יכול להתאים.

avatar
סיגל (10:22 31.08.2022)

הי ותודה על ההסברים.
מה יכול להתאים כתחליף לביצה במילוי של גבינות לבורקס מבצק עלים? אני בדכ שמה ביצה אחת וכף קמח. ללא הביצה והקמח הגבינה נשפכת ובורחת החוצה. תודה רבה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:04 31.08.2022)

היי,
התחליף הכי קרוב לביצה במילוי הוא קמח. אפשר להוסיף קמח לפי הצורך עד לקבלת מלית יציבה יותר.

avatar
רות (12:15 21.06.2022)

היי אפרת רציתי לדעת אם יש לך רעיון איך אפשר לעשות שניצלים עם ציפוי בלי ביצה . תודה.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:02 21.06.2022)

היי,
מצרפת לך מתכון מתאים.

avatar
שירלי (13:45 20.03.2022)

הי אפרת, יש לי מתכון לקרם לעוגת מצות עם ביצה. במה אפשר להמיר את הביצה ? תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:49 20.03.2022)

היי,
אני לא יודעת מה מרכיבי הקרם ובאיזה מתכון מדובר כך שקשה לי לומר איזה תחליף יתאים.

avatar
שירלי (08:44 21.03.2022)

הי אפרת, המרכיבים לקרם הם: חמאה, 2 ביצים, אבקת סוכר ושוקולית.
הקרם הזה מיועד לכדורי שוקולד / עוגת מצות

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:04 21.03.2022)

-אם מדובר בעוגת מצות שרוצים להכין בדומה לעוגת ביסקוויטים הייתי ממירה את הביצים במיכל שמנת מתוקה ומוסיפה 2 כפות אינסטנט פודינג שוקולד, מקציפה יחד עם כף קקאו/שוקולית ולאחר שנוצרה קצפת מוסיפה 50 גרם שוקולד מומס.
-אם זה מיועד לכדורי שוקולד אפשר להמיס שמנת המתוקה עם קקאו, חמאה ושוקולד לוותר על ביצים.
בהצלחה!

avatar
שירלי (10:07 21.03.2022)

המון תודה.

avatar
מירי (09:44 18.02.2022)

היי
רציתי לשאול מה אפשר להחליף בחצי חמאה רכה לצורך בצק של עוגה? אפשר אולי בביצה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:07 18.02.2022)

היי,
אפשר להשתמש במחמאה/ מרגרינה או שמן קוקוס- רק החלק המוצק באותה כמות.

avatar
haim (08:46 14.11.2021)

קמח תפו”א כשמוסיפים אותו לפשטידה כל כמויות המתכון נשארות אותו דבר(הכוונה שמן מים אבקת אפיה וכולי)

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:42 14.11.2021)

כן, אין שינוי.

avatar
haim (10:46 20.10.2021)

חצי כוס גרגירי חומוס או שעועית מבושלים מעוכים למחית (אפשר להשתמש בשעועית או חומוס מקופסת שימורים)
1)אפשר למעוך בבלנדר?
2)חצי כוס חומוס=120 גרם חומוס לפי כוס של 240 גרם?

avatar
haim (10:47 20.10.2021)

הכוונה לא בלנדר סליחה אלא מעבד מזון

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:17 20.10.2021)

גם אפשר.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:15 20.10.2021)

היי,
1. אפשר
2. שים לב לא להתבלבל בין מידת נפח-מ”ל לבין מידת משקל-גרם. כוס מכילה 240 מ”ל, אבל כוס חומוס שוקלת 150 גרם, ומכאן שחצי כוס גרגירי חומוס (מבושל/שימורים)=כ-75 גרם.
בהצלחה!

avatar
‪haim (07:32 21.10.2021)

בוקר טוב אפרת:)
שאלה סופר חשובה אם קניתי חומוס בקופסה שלא רשום עליו מבושל האם עליי לבשל אותו ואז לעבד במעסד מזון או לא צריך?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:56 21.10.2021)

חומוס יבש יש להשרות ולבשל. חומוס שימורים אין צורך לבשל לפני כן.

avatar
‪haim (10:23 21.10.2021)

כשאני שם בפשטידה לשים את מחית החומוס עם מים או AS IS?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:43 21.10.2021)

ללא מים.

avatar
חיים לביא (13:59 21.10.2021)

אפרת תודה רבה על הסבלנות את אגדית הבלוגרים האחרים יכולים רק ללמוד ממך
שאלה אחרונה אחרי שטחנתי את החומוס אפשר לעשות כמות ולהקפיא?
זה יהיה שמיש?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:32 21.10.2021)

לא ניסיתי כך שאני לא בטוחה אם זה יהיה מוצלח לאחר הקפאה…
בהצלחה!

avatar
‪haim (09:33 11.10.2021)

1 ביצה = 2 כפות טחינה גולמית יכול לתפוס גם לפשטידה ?
זה הכי קל לי האמת:)

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:20 11.10.2021)

פחות כדאי בפשטידות אבל אפשר🙂

avatar
haim (11:09 20.10.2021)

סתם בשביל הידע כשאני שם 2 כפות טחינה במקום ביצה אחת לערבב לפני?
לשים מים לפני?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:19 20.10.2021)

אין צורך להוסיף מים. יש להוסיף את הטחינה למרכיבי המתכון האחרים ולהמשיך במתכון כרגיל-ערבוב וכו’😊

avatar
pnina (14:42 16.02.2022)

רסק תפוחי עץ כתחליף לביצה – מדובר ברסק מתפוחים מבושלים או טריים?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:05 16.02.2022)

הכוונה לרסק קנוי לא ממותק.
אם מכינים בבית יש לבשל את התפוחים לפני הטחינה.

avatar
‪haim (09:30 11.10.2021)

חצי כוס מחית תפו”א בטמפ’ החדר או קרה=?
כמה זה במשקל או שאת מתכוונת לכוס של 240 כרגיל?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:20 11.10.2021)

רצוי בטמפ’ החדר. הכוונה לכוס מדידה בנפח 240 מ”ל.

avatar
גיתית (20:26 20.07.2021)

שלום אפרת!
אני רוצה לקחת מתכון של עוגת שוקולד ולשלב בה טחינה. האם ניתן להחליף ביצה אחת בשתיים/שלוש כפות טחינה? אולי כבר יש לך מתכון כזה של עוגת שוקולד טחינה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:23 20.07.2021)

היי גיתית,
אפשר להחליף ביצה אחת ב-2 כפות טחינה גולמית😊

avatar
מאי (21:18 15.05.2021)

רציתי לשאול האם בפשטידה שלך של הבטטה והבצל, ניתן להמיר את הביצים בקורונפלור או קמח תפו”א עם מים כמו שכתבת כאן? או שזה לא מומלץ? תודה רבה!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:44 15.05.2021)

היי,
אפשר להמיר בקמח תפו”א עם מים, אבל המרקם טיפה ישתנה. עדיין אמור לצאת מעולה😊

avatar
נסי (19:50 17.07.2020)

אפשר להחליף את הציפוי ביצה בעוגות שמרים בשמן קנולה ?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:58 18.07.2020)

כן.

avatar
שירלי (21:58 8.07.2020)

בפשטידה אפשר להחליף ביצה בטחינה גולמית? אם כן אז כמה כפיות/ות הן תחליף להיצה ?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:30 9.07.2020)

פחות מומלץ.
אלה התחליפים שיותר מתאימים לפשטידות:
1 ביצה = חצי כוס גרגירי חומוס או שעועית מבושלים מעוכים למחית (אפשר להשתמש בשעועית או חומוס מקופסת שימורים)
1 ביצה = חצי כוס מחית תפו”א בטמפ’ החדר או קרה.
1 ביצה = 2-3 כפות קמח תפו”א או קמח חומוס או קורנפלור מעורבבים עם 1-2 כפות מים.

avatar
איה (22:01 10.06.2020)

איזה מהם מצאים לבצק שמרים?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:56 10.06.2020)

אפשר לוותר על ביצה בבצק שמרים ולהוסיף קצת יותר מים, לפי הצורך.

avatar
עינת (12:06 19.05.2020)

היי אפרת
כתחליף ביצה כששמה 2 כפות קמח חומוס האם חייב לערבב עם המים לפני שמוסיפה לרכיבים במקום הביצה? ? או אפשרי בלי המים? מה עדיף?

פשוט רשמת קמח חומוס מעורבב עם מים.
והאם לשים במקום כל ביצה 2 כפות קמח או במקום שלוש 6 כפות קמח למשל?

בתודה ויום נפלא.

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:50 19.05.2020)

רצוי לערבב עם מים לפני.
במקום כל ביצה – 2 כפות קמח חומוס אבל קחי בחשבון שיש מתכונים שזה יוצא פחות מוצלח.

avatar
עינת (20:00 23.08.2020)

היי
באילו מתכונים למשל פשטידות הקמח חומוס כתחליף ביצה יכול לא לצאת טוב?

בתודה מראש

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (00:00 24.08.2020)

ניסיתי רק בפשטידת פטריות וזה יצא פחות טעים כמו שמכינים עם ביצה.

avatar
הודיה (17:14 3.04.2020)

היי אפרת קודם כל תודה על האתר המדהים כל מה שאני מכינה זה ממך ואפילו \”הדבקתי\” כמה חברות רציתי לשאול בעוגה עם 2 בייצים איך אוכל להחליפם? (אין לי רסק תפוחים) ואני ממש רוצה להכין אשמח לתשובה מהירה
שבת שלום!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:35 3.04.2020)

באיזה עוגה מדובר?
לא בכל עוגה זה ייצא מוצלח עם תחליף.

avatar
סיון, הפי פמילי (02:04 31.03.2020)

היי אפרת! רציתי לשתף אותך ברעיון חדש ואולי תשתפי את הקוראים שלך – שמתי שמן שומשום כשלא הייתה לי ביצה ושומשום על בורקסים וזה יצא שחום ומדהים. שווה לנסות 🙂

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:46 31.03.2020)

הוספתי שמן שומשום.
תודה רבה 🙂

avatar
עינת (14:01 24.12.2019)

היי אפרת

ומתכוני קציצות חזה הודו ועוף רשום ביצה אפשר לוותר וייצא אכיל מה דעתך?

תודה מראש על התגובה

המשך יום טוב.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:00 24.12.2019)

אפשר לוותר. הביצה בקציצות מוסיפה שומניות (בגלל החלמון) ולכן בחלקים רזים כמו חזה הודו ועוף זה יוצא טעים יותר עם ביצה אבל כמובן שזה אכיל גם בלי.

avatar
הילה (10:02 16.10.2019)

בוקר טוב, קיבלתי מתכון לעוגת גזר עם 6 ביצים, החברה שהעבירה לי את המתכון, כבר הפחיתה ל 5 ביצים, ואני שמתי 3 + בננה מעוכה. יצא מצוין.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:29 21.10.2019)

תודה שחזרת לעדכן 🙂

avatar
חנה (14:11 25.09.2019)

תחליף לשתי ביצים בקציצות דג מבושלות גפילטעפיש תודה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:52 25.09.2019)

אני מניחה שאפשר להכין גם בלי פשוט הקציצות יהיו פחות אווריריות ורכות.
לא מכירה תחליף.

avatar
אסף (23:59 31.12.2019)

ממליץ לנסות 3 כפות טחינה גולמית + 2 כפות מים. זה שווה לביצה אחת. בהצלחה 🙂

avatar
שמרית (11:46 2.09.2019)

היי שוב,

ושאלה נוספת ששכחתי, האם גם זרעי הצ’יה צריכים להיות טחונים?

תודות רבות שוב

avatar
שמרית (11:44 2.09.2019)

היי אפרת,
קודם כל תודה רבה על מתכונים נפלאים 🙂 השם יברך אותך שאת מעשירה את מטבחנו.
רציתי לשאול וסליחה על הבורות, זו פעם ראשונה שאני רוצה להחליף ביצים. כאשר משרים צ’יה או פשתן במים שמים את זה אחכ בעוגה עם המים? או שצריך לסנן?

תודות רבות לך 🙂

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:24 2.09.2019)

היי שמרית,
לאחר ההשרייה מתקבלת עיסה קצת צמיגית ואותה מוסיפים לתערובת העוגה (ללא סינון).
זרעי הצ’יה צריכים להיות טחונים.
אם זאת פעם ראשונה אז קחי בחשבון שהמרקם יוצא קצת שונה מאשר עוגה עם ביצים 🙂

avatar
פנינה הרטמן (11:42 31.07.2019)

מעניין תודה רבה מה משמש תחליף לביצה בשקשוקה למשל?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:33 31.07.2019)

אפשר לשים טופו.

avatar
חנה (14:54 25.07.2019)

שלום
ללחם ללא גלוטן שעשוי מקמח קונדיטור עם ארבע ביצים מהו התחליף המתאים ביותר אשמח לקבל תגובה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:10 25.07.2019)

היי חנה,
בלחם שעשוי מקמח קונדיטור קשה למצוא תחליף לביצים שיעשה את העבודה.

avatar
אור (23:24 29.05.2019)

הי, מה יכול להחליף חלמונים וחלבונים בעוגת גבינה אפויה,כדי שתצא אוורירית וקלילה? ניסיתי עם מי חומוס שהוקצפו נפלא עם קורנפלור ולימון ובכל זאת העוגה יצאה דחוסה.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:36 30.05.2019)

זה בעייתי עם עוגת גבינה כי הגבינה היא “כבדה” ואין תחליף אחר שיכול לגרום לה לצאת אוורירית.

avatar
ציפי (18:10 13.05.2019)

היי לא קשור לביצים פשוט יש לי מתכון של עוגה בטעם חלבי אבל לא חבלי ובמתכון רשום להוסיף למעלה ריבת אוכמניות או משהו דוצה ובעלי ממש לא אוהב ריבות. השאלה שלי אם אני יכולה להחליף את זה בשוקולד חלבי או מריר? אם כן תוכלי לומר לי איך? תודה רבה רבה!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:57 13.05.2019)

היי ציפי,
זאת עוגה בחושה לבנה? אם כן, אני מניחה שאת יכולה לשים ממרח שוקולד במקום הריבה או להמיס שוקולד עם כף שמן ו2 כפות מים.

avatar
ציפי (10:32 14.05.2019)

היי תודה על המענה! אני כ”כ נהנית מהאתר מהמתוכנים!
זו עוגה עם בסיס בסקוויטים+ מרגרינה ומעל יש עיסה מרסק אננס קמח ועוד ואז מעל צריכים לשים את הריבה ולאפות עוד מעט זמן..
יעזור אם אשלח את המתכון?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:59 14.05.2019)

אני לא מכירה את העוגה הזאת אבל בגדול נשמע שממרח שוקולד או שוקולד מומס יכולים לעבוד במקום הריבה.
אם את רוצה תשובה יותר מדויקת אז תשלחי לי את המתכון.

avatar
שרית (17:15 27.02.2019)

וואי אפרתי את פשוט אלופה..
איך את חושבת על הדברים הללו
איו עליך!!!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:00 27.02.2019)

תודה שרית 💜

avatar
טלי (17:44 17.02.2019)

נס קפה ללא חלב משמש להשחמת מאפים, מורחים מעל בעדינות

avatar
ארז (20:33 27.10.2018)

אני מחפש ולא מוצא מתכון באגטים

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:45 27.10.2018)

היי ארז,
אין באתר מתכון לבאגט אבל יש מתכון לפוקצ’ה.

avatar
עינת (09:17 7.09.2018)

היי אפרת .

אם יש לי מתכון של מאפינס ירקות ויש בו 2 ביצים וגם תפוח אדמה האם אפשרי שהתפוח אדמה ישמש כדבק במקום הביצים בלי להוסיף תחליף לביצים?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:58 7.09.2018)

תפוח האדמה מבושל ומעוך לפירה? היא תצא פחות יציבה מאשר עם ביצים אבל זה אמור לתפוס את התערובת.

avatar
עינת (21:47 18.08.2018)

היי אפרת

האם במקום 2 ביצים עליי להוסיף במאפינס חצי כוס רסק תפוחים?

כמו כן קראתי שאם משתמשים ברסק תפוחים במאפינס צריך להוסיף סודה לשתייה בשל החמיצות

האם זה הכרחי ?

ובכלל אני רוצה להכין מאפינס הכי רוצה להמנע משימוש באבקת אפייה קמח תופח וסודה לשתייה האם זה אפשרי במאפינס ובכלל? במאפינס עם ביצים או בלי.

מה יצא מזה ?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:06 19.08.2018)

היי עינת,
במקום 2 ביצים אפשר לשים חצי כוס רסק תפוחים.
אני חייבת לציין שיש מאפינס שזה ייצא מוצלח יותר ויש כאלה שזה ייצא מוצלח פחות.
סודה לשתיה בשילוב רסק תפוחים מעניקה אווריריות לעוגה. אפשר להוסיף, לא חובה.
אם תמנעי גם מאבקת אפיה העוגה תצא דחוסה ו”כבדה”.

avatar
רבקה (16:18 20.04.2018)

מה שמים כתחליף לריץ?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:29 20.04.2018)

באיזה מתכון?

avatar
אסתי (09:45 8.03.2018)

תודה על הכל אתר מחכים ביותר

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:06 8.03.2018)

תודה אסתי 🙂

avatar
אסתי (09:44 8.03.2018)

תודה רבה האתר יוצא מן הכלל בעצות והדרכות

avatar
מלכי (17:35 29.01.2018)

אני חיבת תחליף לחמישים גרם מרברינה דחווף

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:55 29.01.2018)

היי מלכי,
שימי 2 כפות מלאות שמן קוקוס מוצק.

avatar
שמירה (14:18 3.06.2017)

כדאי לעדכן את הרשימה לגבי מיי הבישול של חומוס, אשר משמשים תחליף לביצה במרנג ואפילו להכנת מיונז.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:30 3.06.2017)

תודה שמירה

avatar
עדיה (17:16 1.06.2017)

תודה אפרת אין עליך!
תודה רבה על כל המתכונים המעולים והמדורים ובמיוחד מדור הבריאות החדש.
עוד עשרות טבעוניים שחשפתי אותם לאתר המדהים שלך שמחו לגלות עוד אתר שמתאים את עצמו גם לטבעוניים עם מתכונים מוצלחים!
אתר מושלם עם מנהלת אתר מושלמת!
תודה.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:39 1.06.2017)

תודה עדיה! 🙂

avatar
עדנה (13:35 1.06.2017)

חומוס מבושל מעוך (כמות של קופסת שימורים) לפשטידות מכל סוג כולל פטריות ובצל או ירקות מתקבל טעים ביותר

avatar
הילה (09:59 16.10.2019)

נהדר לדעת, תודה

לקריאת כל התגובות