שום דבר לא נמצא

ערבוב עוגות בחושות

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
מאת: אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות, 27 אוק 2014
ערבוב עוגות בחושות

הסדר הנכון לערבוב רוב העוגות הבחושות:

  1. מחממים תנור מראש לטמפרטורה המצוינת במתכון (10-15 דקות לפני האפיה)
  2. מתחילים מהביצים + סוכר.
  3. מוסיפים את השמן והנוזלים.
  4. בקערה נפרדת- מערבבים היטב את הקמח עם חומרי ההתפחה (אבקת אפיה או סודה לשתיה). לאחר מכן מוסיפים את שאר הקמחים במתכון (קקאו, אבקת שוקולית וכו').
  5. מוסיפים את תערובת הקמחים לקערת הנוזלים בערבוב קצר וקליל (שימו לב: בחישה ממושכת תפגע באווריריות העוגה).
  6. בסוף מוסיפים תוספות כמו שוקולד צ'יפס, אגוזים, פירות יבשים וזאת לאחר שקימחנו לפני אותם בקמח/ קורנפלור. גם כאן הערבוב קצר וקליל.
  7. יוצקים לתבנית משומנת ומכניסים מיד למרכז התנור בתוכנית הרגילה (קו עליון וקו תחתון).

 

בהצלחה 🙂

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם

תגובות

לפני שאתם שואלים מומלץ לחפש בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
Avatar
לינוי (12:26 27.06.2019)

היי אפרת, שאלונת…
במה אפשר להחליף וו גיטרה בשביל להכין עוגה בחושה? עדיף לערבב ידנית/מטרפה ידנית או מיקסר מקציף?
תודה 🙂

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:12 27.06.2019)

אפשר להשתמש במטרפה ידנית או במיקסר ידני.

Avatar
דנה (14:58 4.04.2019)

ניתן להחליף בעוגות בחושות את השמן בחמאה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:25 4.04.2019)

כן. היחס: 100 גרם חמאה = חצי כוס שמן.

Avatar
מירי (12:52 5.10.2018)

אני מבינה את הרעיון לערבוב בנפרד של היבשים והרטובים. אבל זה משנה אם מוסיפים את תערובת הקמחים לנוזלים או את תערובת נוזלים לקמחים? ערבבתי את הקמחים בקערה הגדולה יותר ויהיה לי מסובך להעביר קערות…

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:33 5.10.2018)

עדיף להעביר את תערובת הקמחים לתערובת הנוזלים בגלל שזה מתערבב טוב יותר אבל אם כרגע זה יוצר לך בעיה בגלל הקערות אז תוסיפי את הנוזלים לקמחים.

Avatar
נילי (09:01 4.10.2018)

האם אתם שולחים את הספר גם לארה"ב ומהו המחיר?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:46 4.10.2018)

כן, יש גם משלוח לחו"ל. מצרפת דף תשלום. תבחרי ארץ והמחיר של המשלוח יופיע למטה.
יום מקסים 🙂

Avatar
דנה (16:29 26.07.2017)

היי! האם צריך להקציף את הביצים והסוכר לתערובת תפוחה ואוורירית ?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:25 26.07.2017)

מומלץ אבל לא חובה.

Avatar
יהודית (16:01 7.02.2017)

שלום!
דחוף!
איך ממירים מרגרינה בשמן? והאם זה יכול לעשות בעיה בעוגה?
אשמח לתשובה מהירה.

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (20:08 7.02.2017)

היי יהודית,
ראיתי רק עכשיו. עניתי לך גם בעמוד אחר.
חצי כוס שמן = 100 גרם מרגרינה/חמאה.
אפשר להמיר בעוגה ולהמיס את המרגרינה. קחי בחשבון שהמרקם של העוגה יוצא קצת שונה.

Avatar
שחר (10:06 6.11.2016)

היי,
ראיתי מתכון שלך ה Xnet אז נכנסתי לאתר לביקור והוספתי אותו למועדפים.
יש לי שאלה לגבי עוגת שוקולד בחושה.
אני מתחיל את ההכנה מהקצפה של 4 ביצים עם כוס סוכר ואז מוסיף את החמאה / שמן והקמח עם הכיוון שרוצים (תפוז שוקולד וכו')
במקרה של העוגת שוקולד העוגה יצאה יבשה לטעמי ורציתי לשאול איך מגיעים למרקם הרטוב והנימוח ?
יכול להיות שזה בגלל שהעוגה הייתה בתנור יותר מדי זמן (180 מעלות @ 40 דקות) או שהוספתי רק חצי כוס שמן ?
או שהשתמשתי באבקת קקאו במקום שוקלד מריר מומס ?

תודה שחר

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (10:14 6.11.2016)

היי שחר,
אם העוגה יצאה יבשה זה יכול לנבוע בעיקר מכמות קטנה של שמן ומאפית יתר.
גם להמרת השוקולד באבקת קקאו יכולה להיות השפעה כי השוקולד הוא נוזלי והקקאו הוא קמחי ולכן אם מוסיפים קקאו כדאי להפחית בהתאם מכמות הקמח במתכון או להוסיף יותר נוזלים כדי לשמור על איזון.
כדי להגיע למרקם רטוב ונימוח יש להשתמש במספיק שמן. רצוי שהבלילה תהיה נוזלית ולא סמיכה מידי. דבר נוסף וחשוב הוא שיש להוציא את העוגה מהתנור כאשר היא עדיין לחה. זאת אומרת שיש לנעוץ קיסם במרכז העוגה ואם הוא יוצא עם פירורים לחים זה הזמן להוציא את העוגה מהתנור (אם הוא רטוב כמובן שיש להמשיך לאפות). אגב, העניין של קיסם לח נכון רק בעוגות שוקולד ולא בעוגות בהירות אחרות.
בהצלחה בפעם הבאה ושבוע נפלא 🙂

Avatar
אדית (16:08 18.02.2016)

טיפ נוסף שמאד עוזר, לנפות את הקמח, מאד עוזר לאווריריות העוגה 🙂

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (16:26 18.02.2016)

נכון מאוד. תודה אדית 🙂

Avatar
שירה גלבוע (22:00 9.05.2020)

דרך אגב, מבחינת כשרות חובה לנפות את הקמח בנפה צפופה ולבדוק אם אין חרקים בנפה.

Avatar
אורנה (14:31 25.05.2015)

היי
אני אופה עוגות בחושות בתוכנית "טורבו" בתנור.
האם כדאי לעבור למצב אפייה רגיל?
תודה
אורנה

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (14:50 25.05.2015)

היי אורנה,
עדיף לאפות עוגות בחושות בתוכנית אפיה רגילה כי הטורבו אמנם מקצר את משך האפיה אך לעיתים מייבש את העוגות ופוגע במרקם שלהן.
הטורבו מתאים יותר אם את אופה שני דברים שונים במקביל (מאחר והוא מפזר את החום באופן אחיד).
תנסי פעם אחת לאפות במצב אפיה רגיל ותראי אם יש הבדל 😉

לקריאת כל התגובות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.