ערבוב עוגות בחושות
מאת:
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות,
27 אוק 2014
הסדר הנכון לערבוב רוב העוגות הבחושות:
- מחממים תנור מראש לטמפרטורה המצוינת במתכון (10-15 דקות לפני האפיה)
- מתחילים מהביצים + סוכר.
- מוסיפים את השמן והנוזלים.
- בקערה נפרדת- מערבבים היטב את הקמח עם חומרי ההתפחה (אבקת אפיה או סודה לשתיה). לאחר מכן מוסיפים את שאר הקמחים במתכון (קקאו, אבקת שוקולית וכו’).
- מוסיפים את תערובת הקמחים לקערת הנוזלים בערבוב קצר וקליל (שימו לב: בחישה ממושכת תפגע באווריריות העוגה).
- בסוף מוסיפים תוספות כמו שוקולד צ’יפס, אגוזים, פירות יבשים וזאת לאחר שקימחנו לפני אותם בקמח/ קורנפלור. גם כאן הערבוב קצר וקליל.
- יוצקים לתבנית משומנת ומכניסים מיד למרכז התנור בתוכנית הרגילה (קו עליון וקו תחתון).
בהצלחה 🙂
הי אפרת,
מתה על האתר שלך! תודה על המתכונים המעולים!
לגבי עוגות:
יש 2 דברים שקורים לעיתים כשאני אופה עוגה. אולי תוכלי לעזור לי 🙏
או שהעוגה מאוד דחוסה וכבדה
או שהבפנים לא נאפה (המסביב אפוי טוב).
את יודעת למה זה קורה??
תודה רבה
היי,
איזה כיף שאת נהנית מהאתר!
הנה כל הסיבות השכיחות לעוגה דחוסה, הרבה מהן נכונות גם לגבי הבעיה השנייה:
– חוסר דיוק בכמויות: שימוש בכוס לא נכונה ולא בכוס מדידה (בנפח 240 מ”ל)
– חוסר הקפדה על סדר הכנסת המרכיבים לקערה
– ערבוב לא מספיק של המרכיבים לפני הוספת הקמח
-ערבוב יתר לאחר הוספת הקמח
-בעיה באבקת האפייה (יכולה להיות ישנה או מקולקלת ולא שמים לב)
-שימוש בתבנית בגודל לא מתאים
-השהיית העוגה לפני הכנסתה לתנור
-אפייה בתוכנית שונה מהתוכנית המתאימה (קו עליון ותחתון)
-הכנסת העוגה לתנור שלא חומם מראש לפחות 10 דקות לפני כן
– אפייה בחום שונה מהדרוש במתכון
– אפייה זמן קצר מהדרוש לעוגה
הי אפרת,
לפעמים כשאני אופה עוגות בחושות יש טיפה שאריות של קמח ,
למרות שערבבתי יחסית הרבה.
מה עשיתי לא נכון ?
תודה רבה ♥️
היי אלמוג,
האם הכוונה שנשארים גושי קמח קטנים לפני האפייה? כי זה בסדר שנשאר מעט גושים אחרי ערבוב הקמח.
אם התכוונת לגושים שנשארים לאחר האפייה, הנה כמה טיפים:
1. מומלץ לנפות את הקמח לפני הוספתו
2. יש להוסיף את הקמח בהדרגה ולא בבת אחת לקערה
3. כדאי להשתמש במטריפה ידנית מאשר לערבב בעזרת כף
מקווה שעזרתי(:
תודה רבה !!!
בעקרון אני משתמשת בקמח מנופה משקית מוכנה ומוציאה מהקפאה..
אולי בגלל זה ..
הי אפרת.אםא ני כן רוצה להקציף ביצים וסוכר במיקסר ואז להוסיף את יתר המצרכים.כמה זמן לערך לוקח לקבלת קצף תפוח? והאם את כל כמות הסוכר שמים לכתחילה?והמהירות במיקסר היא גבוהה?תודה
היי ענת,
לוקח בערך דקה שתיים עד שמתקבל קצף תפוח
את כל כמות הסוכר שמים בהתחלה
והמהירות במיקססר היא גבוהה 🙂
המשך יום מקסים 🌸
———-
מזמינה אתכם לרכוש את ספרי המתכונים האהובים עלייכם, במבצע מיוחד ועם שליח עד הבית-
https://10dakot-shop.co.il/
אפרת שלום,
אני אופה עוגה בחושה והבפנים נאפה ולמעלה של העוגה נשאר בצבע בהיר. הוא לא נהיה יותר קריספי או שחום אלא ממש כמו צבע העוגה. כשאני מוציאה אותה הבפנים סבבה ולמעלה קצת לח, האם יש לך רעיון למה יוצאות ככה? זה מכל מיני מתכונים.. וזה ממש מבאס. אני חושבת שזה התנור אבל אני לא יודעת איזה תכנית אחרת לעשות (עושה חום רגיל ללא טורבו).
בנוסף אם אני שומרת את העוגה במקרר היא נהיית דחוסה ואם אני משאירה בחוץ אחרי 3 ימים מתחיל עובש..
היי ברכה,
אם את אופה בתוכנית רגילה (קו עליון וקו תחתון) זאת התוכנית הנכונה.
העוגה תופחת? המרקם בפנים דחוס או אוורירי?
את שמה את העוגה על רשת התנור או על תבנית? יש תבנית נוספת מלבד העוגה בתנור?
כמה זמן את מחממת את התנור מראש?
קצת דחוסה ואבל תופחת לגובה .. אבל זה כן אפוי טוב.
על רשת בדכ בלי תבניות נוספות. מחממת 10 דקות מראש.
ואת משתמשת בכוס בנפח 240 מ”ל?
עוגות בחושות מומלץ לשמור במקום קריר ומוצל על השיש (ולעטוף בניילון נצמד) כי במקרר העוגה מתייבשת ומשנה את המרקם שלה.
חשוב גם לא לערבב יותר מידי לאחר הוספת הקמח כי ערבוב יתר פוגע במרקם לכן כדאי להשתמש במטרפה ידנית או לערבב במיקסר.
שלום
הרבה פעמים כשאני מוסיפה את הקמחים לנוזלים ומערבבת אז נוצרים גושים קטנים בתערובת. למה זה קורה ?
היי,
זה קורה בגלל הערבוב של נוזלים ויבשים, וזו תופעה מוכרת:)
כדי למנוע את הבעיה מומלץ לנפות את הקמחים, ולערבב בעזרת מטרפה ידנית ולא כף.
בהצלחה!
היי אפרת, שאלונת…
במה אפשר להחליף וו גיטרה בשביל להכין עוגה בחושה? עדיף לערבב ידנית/מטרפה ידנית או מיקסר מקציף?
תודה 🙂
אפשר להשתמש במטרפה ידנית או במיקסר ידני.
ניתן להחליף בעוגות בחושות את השמן בחמאה?
כן. היחס: 100 גרם חמאה = חצי כוס שמן.
אני מבינה את הרעיון לערבוב בנפרד של היבשים והרטובים. אבל זה משנה אם מוסיפים את תערובת הקמחים לנוזלים או את תערובת נוזלים לקמחים? ערבבתי את הקמחים בקערה הגדולה יותר ויהיה לי מסובך להעביר קערות…
עדיף להעביר את תערובת הקמחים לתערובת הנוזלים בגלל שזה מתערבב טוב יותר אבל אם כרגע זה יוצר לך בעיה בגלל הקערות אז תוסיפי את הנוזלים לקמחים.
האם אתם שולחים את הספר גם לארה”ב ומהו המחיר?
כן, יש גם משלוח לחו”ל. מצרפת דף תשלום. תבחרי ארץ והמחיר של המשלוח יופיע למטה.
יום מקסים 🙂
היי! האם צריך להקציף את הביצים והסוכר לתערובת תפוחה ואוורירית ?
מומלץ אבל לא חובה.
שלום!
דחוף!
איך ממירים מרגרינה בשמן? והאם זה יכול לעשות בעיה בעוגה?
אשמח לתשובה מהירה.
היי יהודית,
ראיתי רק עכשיו. עניתי לך גם בעמוד אחר.
חצי כוס שמן = 100 גרם מרגרינה/חמאה.
אפשר להמיר בעוגה ולהמיס את המרגרינה. קחי בחשבון שהמרקם של העוגה יוצא קצת שונה.
היי,
ראיתי מתכון שלך ה Xnet אז נכנסתי לאתר לביקור והוספתי אותו למועדפים.
יש לי שאלה לגבי עוגת שוקולד בחושה.
אני מתחיל את ההכנה מהקצפה של 4 ביצים עם כוס סוכר ואז מוסיף את החמאה / שמן והקמח עם הכיוון שרוצים (תפוז שוקולד וכו’)
במקרה של העוגת שוקולד העוגה יצאה יבשה לטעמי ורציתי לשאול איך מגיעים למרקם הרטוב והנימוח ?
יכול להיות שזה בגלל שהעוגה הייתה בתנור יותר מדי זמן (180 מעלות @ 40 דקות) או שהוספתי רק חצי כוס שמן ?
או שהשתמשתי באבקת קקאו במקום שוקלד מריר מומס ?
תודה שחר
היי שחר,
אם העוגה יצאה יבשה זה יכול לנבוע בעיקר מכמות קטנה של שמן ומאפית יתר.
גם להמרת השוקולד באבקת קקאו יכולה להיות השפעה כי השוקולד הוא נוזלי והקקאו הוא קמחי ולכן אם מוסיפים קקאו כדאי להפחית בהתאם מכמות הקמח במתכון או להוסיף יותר נוזלים כדי לשמור על איזון.
כדי להגיע למרקם רטוב ונימוח יש להשתמש במספיק שמן. רצוי שהבלילה תהיה נוזלית ולא סמיכה מידי. דבר נוסף וחשוב הוא שיש להוציא את העוגה מהתנור כאשר היא עדיין לחה. זאת אומרת שיש לנעוץ קיסם במרכז העוגה ואם הוא יוצא עם פירורים לחים זה הזמן להוציא את העוגה מהתנור (אם הוא רטוב כמובן שיש להמשיך לאפות). אגב, העניין של קיסם לח נכון רק בעוגות שוקולד ולא בעוגות בהירות אחרות.
בהצלחה בפעם הבאה ושבוע נפלא 🙂
טיפ נוסף שמאד עוזר, לנפות את הקמח, מאד עוזר לאווריריות העוגה 🙂
נכון מאוד. תודה אדית 🙂
דרך אגב, מבחינת כשרות חובה לנפות את הקמח בנפה צפופה ולבדוק אם אין חרקים בנפה.
היי
אני אופה עוגות בחושות בתוכנית “טורבו” בתנור.
האם כדאי לעבור למצב אפייה רגיל?
תודה
אורנה
היי אורנה,
עדיף לאפות עוגות בחושות בתוכנית אפיה רגילה כי הטורבו אמנם מקצר את משך האפיה אך לעיתים מייבש את העוגות ופוגע במרקם שלהן.
הטורבו מתאים יותר אם את אופה שני דברים שונים במקביל (מאחר והוא מפזר את החום באופן אחיד).
תנסי פעם אחת לאפות במצב אפיה רגיל ותראי אם יש הבדל 😉