העוגה נסדקה/ התבקעה
מאת:
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות,
29 יונ 2014
העוגה נסדקה/התבקעה בחלקה העליון:
- טמפרטורת התנור היתה גבוהה מידי.
- תבנית התנור לא הונחה במרכז התנור אלא קרוב יותר לחלק העליון.
- תוכנית התנור הופעלה על התוכנית העליונה בלבד ולא בתוכנית הרגילה (למעלה ולמטה).
- ישנן עוגות בחושות שהתופעה של בקיעת עוגה היא טבעית לחלוטין.
–
מה עושים?
מטשטשים ומסתירים את הסדקים באמצעות הכנת ציפוי לעוגה או פיזור אבקת סוכר.
עשיתי פאי לימון. אני עושה אותו הרבה ופעם ראשונה זה התבקע לי לגמרי..מה אני יכולה לעשות כדי לטשטש? לא אוהבת לשים מרנג
היי רות,
אפשר לזלף קצפת מעל, או להכין גנאש שוקולד לבן- זה משתלב היטב בפאי לימון.
בהצלחה וחג שמח!
אמרת עוגת בננות? תכחי חצי בננה ותכניסי לחור זה כמו קישוט וגם טעים
הכנתי עוגת בננות ושוקולד צ’יפס והעוגה בקעה באמצע.
אף אחת מהסיבות שציינת לא קרה אצלי, העוגה הייתה באמצע התנור ,הטמפ’ לא הייתה גבוהה
והיא לא אמורה להתבקע.
אני לא אוהבת אבקת סוכר,במה ניתן לטשטש במקום?
תודה
היי ליאת,
את יכולה להכין ציפוי משוקולד כדי לטשטש. מצורף קישור – ציפוי שוקולד
עשיתי עוגה של סבתה ורוצה לכבות אותה בבצק סוכר. אבל באמצע נשקעה עד הסוף (נוצר חור) יש אפשרות לתקן המשהוא או שכדאי לעשות מחדש!? דחוווף!!
הי מונא,
אני לא יודעת כמה העוגה שקעה אבל את יכולה להכין גנאש שוקולד – שוקולד מריר עם שמנת מתוקה (ראי בעמוד “ציפוי לעוגה”) ולנסות למלא את החור או החלק ששקע.