שום דבר לא נמצא

עוגה לא אפויה מבפנים

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
מאת: אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות, 29 יונ 2014
עוגה לא אפויה/ תוספות שקעו

העוגה השחימה מבחוץ אך לא נאפתה מבפנים:

  1. העוגה נאפתה בטמפרטורה גבוהה מידי.

מה עושים?עוגה לא אפויה

 יש לכסות את העוגה בנייר אלומיניום, להנמיך את טמפרטורת התנור ולהמשיך לאפותה.

התוספות בעוגה שקעו לתחתית (שוקולד צ'יפס, אגוזים, פירות יבשים וכדו'):

  1. התנור לא חומם מראש או לא היה מספיק חם כשהעוגה נכנסה לתנור.
  2. תערובת העוגה היתה דלילה מידי.

טיפים:

לפני שמוסיפים את התוספות לבלילה מומלץ לקמח אותם בקמח/קורנפלור ולהוסיפם בסוף תוך כדי ערבוב קצר וקליל.

 

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
Avatar
מיטל חשדי (18:42 13.04.2020)

היי אפרת יש לי שאלה כול פעם שאני מכינה עוגה בחושה מתבשל לי רק בחוץ ובפנים לא וכבר שעה וחצי היא בתנור על 170 מעלות עים הכפתור שיש פס למעלה ופס למטה. וגם נסיתי פעם אחת בתורבו והתבנית היא בינוני 26 של חד פעמי

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:07 13.04.2020)

היי מיטל,
כמה דקות את מחממת את התנור לפני שאת מכניסה את העוגה? כי זה קריטי.

Avatar
מיטל חשדי (01:39 14.04.2020)

אני מדליקה את התנור 20 דקות לפני, כמה זמן צריך? בבקשה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:51 15.04.2020)

אז זה בסדר. ניסית לאפות על 180 מעלות? אולי התנור שלך חלש ומ170 מעלות לא מספיק.

Avatar
מיטל חשדי (01:47 14.04.2020)

עוד שאלה בבקשה כשייש עוגות בחושות שהבלילה שלהם בצקית על מה ואיך עושים בתנור בבקשה, ויש בלילות שהם נוזליות גם על מה ואיך עושים בתנור בבקשה. 🙏

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:52 15.04.2020)

תמיד יש לאפות על חום עליון וחום תחתון לפי המעלות הרשומות במתכון.
באיזה כוס את משתמשת?

Avatar
רונן ומיטל חשדי (10:51 17.04.2020)

בכוס חד פעמי לשתיה חמה כמה זמן אני ישאיר אותו בתנור עים אומרים 50 דקות בבקשה?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:06 17.04.2020)

אם רשום 50 דקות, תבדקי עם קיסם אחרי 50 דקות אבל תשימי על 180 מעלות ולא 170 מעלות.
אני בכלל מציעה לחלק את הבלילה ל2 תבניות קטנות יותר כדי שזה יאפה יותר טוב ובפחות זמן.

Avatar
מיטל (17:01 28.05.2020)

שלום אפשר הכנתי עכשיו עוגת גבינה אפויה ובתנור היא הייתה גבוהה ממש והיה רשום כשנאפה להשאיר לשעתיים השארתי ואחרי היו נחתה מה עושים אפשר להציל אותה?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:07 28.05.2020)

זו תופעה טבעית שעוגת גבינה צונחת. היא עדיין אמורה להיות טעימה.

Avatar
מיטל (17:10 28.05.2020)

תודה וחג שבועות שמח 🙏

Avatar
בתאלוש (09:07 1.03.2020)

היי אפרת
אשמח לעצתך..הכנתי עוגת טחינה/חלבה, והיא אפילו הייתה בהקפאה, וגיליתי שקצת לא אפוי בפנים..יש איך להציל אותה? או להפוך אולי לעוגיות? כל רעיון שיציל אותה מלהיזרק לפח יהיה טוב;)
תודה!!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:13 1.03.2020)

בוקר טוב,
אפשר להכין כדורי שוקולד מהעוגה – לפורר את העוגה, לערבב את הפירורים עם 100 גרם שוקולד מריר מומס עם 25 גרם חמאה/מרגרינה ולהכין כדורים. מומלץ לצפות בקוקוס ולהכניס כמה שעות למקרר להתייצבות.
יום מקסים 🙂

Avatar
בתאלוש (10:25 1.03.2020)

אבל זה בדיוק העניין שהעוגה לא הכי אפויה ואפילו קצת בצקית..קצת רטובה:(
אז איך זה מסתדר?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:35 1.03.2020)

אם העוגה ממש בצקית אז אני מציעה לנסות להחזיר אותה לתנור שחומם מראש ל-160 מעלות במשך 30-20 דקות.
אם העוגה משחימה כדאי להנמיך ל150 מעלות ולהמשיך לאפות.
אם זה לא עזר אפשר לחתוך את העוגה לרוחב ולהחזיר לאפיה בתנור ואז להכין את כדורי השוקולד.

Avatar
הדר (08:54 11.10.2019)

הייי
אני הכנתי עוגת גבינה אבל היא נאפתה רק למעלה ובפנים לא מה עושים?

וגם הכנסתי אותה למקרר יש אפשרות להציל אותה או כבר לא? 😅

וגם איזה ציור של הסמלים של התנור אופים את העוגה ?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:21 11.10.2019)

העוגה נוזלית מבפנים או יציבה רכה? כמה זמן שמת אותה במקרר?
יש לאפות בחום עליון וחום תחתון.

Avatar
קרינה (14:55 13.09.2019)

כשאני אופה בחום 170-180 העוגה תמיד יוצאת אפייה מבחוץ ולא אפויה כלל מבפנים. מה עלי לעשות אחרת?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:43 16.09.2019)

את אופה בחום עליון וחום תחתון ושמה את העוגה במרכז התנור?

Avatar
גלית חיים (21:19 13.06.2019)

אני מכינה עוגת בראוניס מהשקיות המוכנות שצריך להוסיף רק ביצים ושמן
האמצע של העוגה יוצאת רכה מאוד מאוד וכל המסביב נאפה טוב
אני אופה בדיוק כמו דרשום במתכון ושמה טיימר למס' דקות שרשום

אשמח לקבל תשובה

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:46 14.06.2019)

היי גלית,
פעם הבאה נסי לאפות בשתי תבניות קטנות מאשר בתבנית אחת גדולה.

Avatar
אורטל (15:29 24.05.2019)

היי הכנתי עוגת תפוזים עם חתיכות תפוזים בתחתית וכולה רטובה מבפנים נראת לא אפויה. מה עושים ניתן לתקן או שלא כדי הייתה כבר מעל שעה באפיה

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:01 24.05.2019)

יש להמשיך לאפות אותה עד שקיסם יוצא יבש.

Avatar
טל (20:59 23.10.2018)

שלום, הכנתי עוגת בננה עם חתיכות שוקולד לפי המתכון העוגה הייתה אמורה להאפות חצי שעה ועברה כבר שעה והיא עדיין לא נאפתה שהוצאתי אותה האמצע היה ממש זז כי היה עדיין נוזלי
שמתי על 150 מעלות. מה לעשות?
אני חייבת לציין שזאת פעם ראשונה שאני אופה משהו ואני לא בטוחה אפילו איך לבדוק שהיא אפויה מבפנים כשאוציא אותה

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:46 23.10.2018)

היי טל,
150 מעלות זו טמפ' מאוד נמוכה. אפשר להבין למה לקח לעוגה כל כך הרבה זמן להאפות.
למה אפית על טמפ' כל כך נמוכה? בדר"כ רצוי לאפות ב170-180 מעלות.
באיזה תבנית השתמשת?
בדר"כ יש לבדוק עם קיסם. נועצים קיסם בכמה מקומות במרכז העוגה. אם הוא יוצא יבש – העוגה מוכנה. אם הוא יוצא רטוב או עם פירורים לחים- יש להמשיך לאפות.

Avatar
קרן (22:16 9.08.2018)

עוגת שמרים שלא נאפתה מבפנים וכבר התקררה ושמתי את הסירופ מעל..לכמה זמן לשים אותה בתנור ?? וכמה מעלות ?? פליז דחוף

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:13 10.08.2018)

מתנצלת, ראיתי רק עכשיו.
מקווה שהסתדרת 🙂
אם העוגה עדיין מרגישה לא אפויה אני מציעה לפרוס אותה לפרוסות, להניח על נייר אפיה ולשים בתנור שחומם מראש ל 170-180 מעלות במשך 10-15 דקות.

Avatar
סגלית (13:45 18.02.2017)

הכנתי עוגת שוקולד כשהבלילה שלה הייתה נוזלית לגמרי.( כך המתכון גם ציין).
על פי המתכון הייתה אמורה להיות מוכנה אחרי 40 דקות בחום 170 מעלות. בפועל לקח לה שעה וחצי וגם לא נראה שאפויה לגמרי.
למה?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (14:14 18.02.2017)

היי סגלית,
באיזה גודל תבנית אפית?
כנראה שהתנור עצמו חלש יחסית לתנורים אחרים והיה צורך לאפות בטמפ' גבוהה יותר.

Avatar
סיגלית (19:41 22.02.2017)

תבנית 24.

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (21:08 22.02.2017)

פעם הבאה כדאי לאפות על 180 מעלות. אם הבלילה היא מאוד דלילה זה עשוי לקחת כשעה. בכל מקרה יש לאפות עד שהעוגה מוכנה במרכז. כמה זמן שזה לוקח.

לקריאת כל התגובות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.