עוגה לא אפויה מבפנים
מאת:
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות,
29 יונ 2014
העוגה השחימה מבחוץ אך לא נאפתה מבפנים:
- העוגה נאפתה בטמפרטורה גבוהה מידי.
מה עושים?
יש לכסות את העוגה בנייר אלומיניום, להנמיך את טמפרטורת התנור ולהמשיך לאפותה.
–
התוספות בעוגה שקעו לתחתית (שוקולד צ’יפס, אגוזים, פירות יבשים וכדו’):
- התנור לא חומם מראש או לא היה מספיק חם כשהעוגה נכנסה לתנור.
- תערובת העוגה היתה דלילה מידי.
טיפים:
לפני שמוסיפים את התוספות לבלילה מומלץ לקמח אותם בקמח/קורנפלור ולהוסיפם בסוף תוך כדי ערבוב קצר וקליל.
לפעמים העוגה יוצאת מבפנים שומנית ולא אפויה כנדרש, ולא ברור למה כי הכנתי את העוגה לפי הספר ותנור חומם מראש. מה הסיבה
איזה עוגה הכנת?
העוגה תופחת ולאחר האפיה צונחת? או שהעוגה לא תופחת בכלל?
עוגת וניל עם פודינג. מבחוץ היא נראת כעוגה רגילה שתפחה אבל שחותכים אותה מגילים שהמרקם שלה שומנית.
תמיד העוגה הייתה יוצאת לי מצוין אבל ב-3 פעמיים האחרונות שהכנתי היא יצאה לי ככה שומנית ואני לא מבינה למה? כי ניסתי להכין את העוגה כמו שתמיד אני מכינה.
זה יוצא מבפנים שומני או במרקם לא אפוי ודחוס כזה?
את אופה בחום עליון וחום תחתון ומניחה על רשת התנור במדף השני מלמטה?
זה יוצא במרקם שומני ודחוס אפוי אך לא אכיל ( למרות שהעוגה תפחה יפה) ואני אכן אופה בחום עליון וחום תחתון ומניחה על רשת או על המגש של התנור במדף השלישי מלמטה ולא על השני.
תודה רבה לך!! מקווה שתביאי לי פתרון לתעלומה..אני כבר מכינה 3 פעמיים ברצף את העוגה והיא יוצאת לי ככה.
כשאת שמה במדף השלישי מלמטה העוגה ממוקמת יותר בחלק העליון.
תשימי אותה במדף השני מלמטה (זה המיקום הנכון). יכול להיות שזו הבעיה.
תודה , אנסה זאת מחר בהכנת עוגה לכבוד שבת קודש
ואעדכן בתוצאות, ושוב תודה רבה! את מדהימה!
אפרת היקרה!!!
צדקת! שמתי את העוגה על רשת בקומה שניה מלמטה והעוגה יצאה מעולה כנדרש. תודה רבה על העזרה!
מאחלת לך שבת שלום בריאות אושר , שמחה וכל טוב, אמן!
שמחה שהבעיה נפתרה🙂
תודה רבה על האיחולים ושבת שלום❤️
רציתי לשאול, אני אופה כרגע עוגה והעוגה משחימה מבחוץ, אך מבפנים יש נוזל והנוזל יוצא מהסדקים.
יש עוד משהו לעשות?
(זה שני עוגות בטוסטר אובן…)
במקרה כזה כדאי להנמיך את הטמפ’ לפחות ב15-20 מעלות.
תודה רבה!!
הי אפרת.
ראשית רציתי להודות לך על האתר שלך. נעזרת בו הרבה…אתר מעולה❤️
אפיתי אתמול עוגת פרג בחושה…חילקתי ל2 תבניות אינגליש קייק. היום ראינו שהיא ממש לא נאפתה בפנים. אפשר להכניס אותה היום לתנור לאפיה נוספת?(אגב…אני תמיד בודקת עם קיסם ובכמה מקומות בעוגה והוא יצא יבש..לכן הוצאתי אותה מהתנור…פעם הבאה מראש אתן עוד זמן)
היי אילנית,
שמחה מאד שאת נהנית מהאתר(:
אפשר לתת אפייה נוספת, המרקם טיפה ישתנה אבל עדיין יצא בסדר.
תודה רבה. שבוע טוב😄
אפיתי עוגת שמרים בלילה כשלמעלה היא היתה ניראת טוב צבע חום כזה הוצאתי אותה מהתנור וחיכיתי שהיא תתקרר כשחתחתי גיליתי שהלמטה לא נאפה מספיק הוא עדין בצקי כזה היה מאוחר אז הכנסתי את זה להקפאה ניראלך שאפשר לעשות אם זה משהו???? אני מכינה תמיד שמרים ושמתי את זה על המעלות הטובות אני לא יודעת מה קרה לזה פתאום
היי,
זה קורה הרבה בעוגות שמרים שהן נראות אפויות אך לא מוכנות מבפנים.
את יכולה להפשיר ואז להכניס לתנור לאפייה נוספת. זה עלול לייבש קצת את העוגה אבל עדיף על פני עוגה לא אפויה.
אפיתי עוגה בחושה עם תפוחים בתחתית ולמעלה גושי גבינה קטנים – העוגה נאפתה למעלה אך במרכז ובתחתית נשארה בצקית ורכה – המשכתי לאפות וזה לא עזר – הבצק לא התקשה ונאלצתי להפוך את העוגה ולאפות את התחתית מלמעלה מה שכמובן יצר עוגה נמוכה ולא אטרקטיבית. העוגה נאפתה בתנור “בוש”,חדש!
היי סימה,
ייתכן שהגבינה שפיזרת מעל העוגה הצריכה אפייה בחום נמוך יותר, או שכמויות המצרכים לא היו מדויקות, או שהתבנית הייתה קטנה מדי עבור הכמות ולכן העוגה הייתה גבוהה מכדי להיאפות היטב בה.
דבר נוסף שיכול להיות הוא שאפית בתוכנית לא מתאימה…
בסד
עוגת טורט. עם כוס מיץ תפוזים, 2 כוסות קמח (כוסמין 80%), ביצים מופרדות והקצפה – 3 תבניות אינגלישקייק. מדוע חלק מהעוגה אורירי כמו שטורט אמור להיות וחלק – בצקי, כמו עוגה בחושה, כאילו לא נאפה מספיק. למרות שבסוף האפיה בדקתי עם קיסם והיה בסדר גמור. אפיתי ב180 מעלות (אולי מעט פחות, קשה לדייק ). העוגה גם שקעה, אבל אמרת שאם זה טורט, זה קורה. אבל מה שמטריד זה החלק ה”בצקי”. תודה רבה, שבוע טוב וחודש טוב!
שבוע טוב דיתה,
באיזו תוכנית את אופה?
יש לאפות בחום עליון ותחתון (לא טורבו) ולאפות לפחות 10 דקות יותר ממה שאת אופה בדר”כ (אפילו אם העוגה נראית לך אפויה). תשתדלי לפתוח את דלת התנור רק בסיום האפיה.
חודש טוב ומבורך 🙂
היי אפרת יש לי שאלה כול פעם שאני מכינה עוגה בחושה מתבשל לי רק בחוץ ובפנים לא וכבר שעה וחצי היא בתנור על 170 מעלות עים הכפתור שיש פס למעלה ופס למטה. וגם נסיתי פעם אחת בתורבו והתבנית היא בינוני 26 של חד פעמי
היי מיטל,
כמה דקות את מחממת את התנור לפני שאת מכניסה את העוגה? כי זה קריטי.
אני מדליקה את התנור 20 דקות לפני, כמה זמן צריך? בבקשה
אז זה בסדר. ניסית לאפות על 180 מעלות? אולי התנור שלך חלש ומ170 מעלות לא מספיק.
עוד שאלה בבקשה כשייש עוגות בחושות שהבלילה שלהם בצקית על מה ואיך עושים בתנור בבקשה, ויש בלילות שהם נוזליות גם על מה ואיך עושים בתנור בבקשה. 🙏
תמיד יש לאפות על חום עליון וחום תחתון לפי המעלות הרשומות במתכון.
באיזה כוס את משתמשת?
בכוס חד פעמי לשתיה חמה כמה זמן אני ישאיר אותו בתנור עים אומרים 50 דקות בבקשה?
אם רשום 50 דקות, תבדקי עם קיסם אחרי 50 דקות אבל תשימי על 180 מעלות ולא 170 מעלות.
אני בכלל מציעה לחלק את הבלילה ל2 תבניות קטנות יותר כדי שזה יאפה יותר טוב ובפחות זמן.
שלום אפשר הכנתי עכשיו עוגת גבינה אפויה ובתנור היא הייתה גבוהה ממש והיה רשום כשנאפה להשאיר לשעתיים השארתי ואחרי היו נחתה מה עושים אפשר להציל אותה?
זו תופעה טבעית שעוגת גבינה צונחת. היא עדיין אמורה להיות טעימה.
תודה וחג שבועות שמח 🙏
היי אפרת
אשמח לעצתך..הכנתי עוגת טחינה/חלבה, והיא אפילו הייתה בהקפאה, וגיליתי שקצת לא אפוי בפנים..יש איך להציל אותה? או להפוך אולי לעוגיות? כל רעיון שיציל אותה מלהיזרק לפח יהיה טוב;)
תודה!!
בוקר טוב,
אפשר להכין כדורי שוקולד מהעוגה – לפורר את העוגה, לערבב את הפירורים עם 100 גרם שוקולד מריר מומס עם 25 גרם חמאה/מרגרינה ולהכין כדורים. מומלץ לצפות בקוקוס ולהכניס כמה שעות למקרר להתייצבות.
יום מקסים 🙂
אבל זה בדיוק העניין שהעוגה לא הכי אפויה ואפילו קצת בצקית..קצת רטובה:(
אז איך זה מסתדר?
אם העוגה ממש בצקית אז אני מציעה לנסות להחזיר אותה לתנור שחומם מראש ל-160 מעלות במשך 30-20 דקות.
אם העוגה משחימה כדאי להנמיך ל150 מעלות ולהמשיך לאפות.
אם זה לא עזר אפשר לחתוך את העוגה לרוחב ולהחזיר לאפיה בתנור ואז להכין את כדורי השוקולד.
הייי
אני הכנתי עוגת גבינה אבל היא נאפתה רק למעלה ובפנים לא מה עושים?
וגם הכנסתי אותה למקרר יש אפשרות להציל אותה או כבר לא? 😅
וגם איזה ציור של הסמלים של התנור אופים את העוגה ?
העוגה נוזלית מבפנים או יציבה רכה? כמה זמן שמת אותה במקרר?
יש לאפות בחום עליון וחום תחתון.
כשאני אופה בחום 170-180 העוגה תמיד יוצאת אפייה מבחוץ ולא אפויה כלל מבפנים. מה עלי לעשות אחרת?
את אופה בחום עליון וחום תחתון ושמה את העוגה במרכז התנור?
אני מכינה עוגת בראוניס מהשקיות המוכנות שצריך להוסיף רק ביצים ושמן
האמצע של העוגה יוצאת רכה מאוד מאוד וכל המסביב נאפה טוב
אני אופה בדיוק כמו דרשום במתכון ושמה טיימר למס’ דקות שרשום
אשמח לקבל תשובה
היי גלית,
פעם הבאה נסי לאפות בשתי תבניות קטנות מאשר בתבנית אחת גדולה.
היי הכנתי עוגת תפוזים עם חתיכות תפוזים בתחתית וכולה רטובה מבפנים נראת לא אפויה. מה עושים ניתן לתקן או שלא כדי הייתה כבר מעל שעה באפיה
יש להמשיך לאפות אותה עד שקיסם יוצא יבש.
שלום, הכנתי עוגת בננה עם חתיכות שוקולד לפי המתכון העוגה הייתה אמורה להאפות חצי שעה ועברה כבר שעה והיא עדיין לא נאפתה שהוצאתי אותה האמצע היה ממש זז כי היה עדיין נוזלי
שמתי על 150 מעלות. מה לעשות?
אני חייבת לציין שזאת פעם ראשונה שאני אופה משהו ואני לא בטוחה אפילו איך לבדוק שהיא אפויה מבפנים כשאוציא אותה
היי טל,
150 מעלות זו טמפ’ מאוד נמוכה. אפשר להבין למה לקח לעוגה כל כך הרבה זמן להאפות.
למה אפית על טמפ’ כל כך נמוכה? בדר”כ רצוי לאפות ב170-180 מעלות.
באיזה תבנית השתמשת?
בדר”כ יש לבדוק עם קיסם. נועצים קיסם בכמה מקומות במרכז העוגה. אם הוא יוצא יבש – העוגה מוכנה. אם הוא יוצא רטוב או עם פירורים לחים- יש להמשיך לאפות.
עוגת שמרים שלא נאפתה מבפנים וכבר התקררה ושמתי את הסירופ מעל..לכמה זמן לשים אותה בתנור ?? וכמה מעלות ?? פליז דחוף
מתנצלת, ראיתי רק עכשיו.
מקווה שהסתדרת 🙂
אם העוגה עדיין מרגישה לא אפויה אני מציעה לפרוס אותה לפרוסות, להניח על נייר אפיה ולשים בתנור שחומם מראש ל 170-180 מעלות במשך 10-15 דקות.
הכנתי עוגת שוקולד כשהבלילה שלה הייתה נוזלית לגמרי.( כך המתכון גם ציין).
על פי המתכון הייתה אמורה להיות מוכנה אחרי 40 דקות בחום 170 מעלות. בפועל לקח לה שעה וחצי וגם לא נראה שאפויה לגמרי.
למה?
היי סגלית,
באיזה גודל תבנית אפית?
כנראה שהתנור עצמו חלש יחסית לתנורים אחרים והיה צורך לאפות בטמפ’ גבוהה יותר.
תבנית 24.
פעם הבאה כדאי לאפות על 180 מעלות. אם הבלילה היא מאוד דלילה זה עשוי לקחת כשעה. בכל מקרה יש לאפות עד שהעוגה מוכנה במרכז. כמה זמן שזה לוקח.