שום דבר לא נמצא

עוגה יבשה

מאת: אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות, 29 יונ 2014
עוגה יבשה

העוגה יצאה יבשה:עוגה יבשה

  1. שימוש בכמויות לא נכונות של שמן או ביצים (בדקו שוב את הכמויות במתכון).
  2. אפיית יתר- העוגה נאפתה יותר מידי זמן בתנור.
  3. חלבוני הביצה הוקצפו יתר על המידה.
  4. שימוש בתבנית גדולה מידי.
  5. העוגה הצטננה ברוח לאחר שהוצאה מהתנור.
  6. טמפרטורת התנור היתה נמוכה מידי.
  7. בתערובת היה יותר מידי קמח ופחות נוזלים.
  8. אפית עוגות במצב “טורבו” לעיתים מייבשת את העוגה.

 

מה עושים?

-ניתן להכין מהעוגה כדורי שוקולד.

-ניתן להכין סירופ סוכר ולהרטיב את העוגה.

-ניתן לחתוך את העוגה לרוחבה ולמלא אותה בקרם (שמנת מתוקה+ אנסטנט פודינג), כמו עוגת טורט.

 

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים – השאלות חוזרות על עצמן אז בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם. 

הוספת תגובה
avatar
נאוה (14:42 8.11.2024)

אפיתי אתמול בערב עוגות שמרים אך בטעות הן לא כוסו בניילון במהלך הלילה (נשארו מתחת למגבת), בבוקר הן התייבשו, איך אפשר להחזיר את הרכות? (לאפות עם תבנית מים מתחת??)

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:00 8.11.2024)

תנסי להרטיב אותם קצת במי סוכר.

avatar
ישראלית (12:36 4.06.2021)

כשממירים מתכון עוגה לקמח מלא או כוסמין וכו’, צריך להוסיף נוזלים ואז לא יצא יבש. תבדקו במתכונים מובנים עם קמח מלא כמה נוזלים שמים ותגדילו את הכמות במתכון שלכם

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:14 4.06.2021)

תודה על הטיפ:)

avatar
חן (18:09 25.07.2019)

היי הכנתי עוגת קינמון שיש בחושה ויצאה לי קצת יבשה מה אפשר לעשות?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:11 25.07.2019)

אפשר להכין סירופ סוכר ולהרטיב את העוגה.

avatar
שיר (17:36 15.04.2018)

הי אפרת,
לעיתים קרובות יוצאות לי עוגות יבשות ומחניקות !
משתדלת ממש לעבוד על פי מתכונים, אך אני נוחלת אכזבות ..
משתמשת בקמח כוסמין, בדרכ מלא .
האם יש דרך לשפר את העוגה בלי להחליף קמח ? (;

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:23 15.04.2018)

היי שיר,
באיזה תוכנית את אופה? קו עליון וקו תחתון או טורבו? אולי את מערבבת יותר מידי את הבלילה לאחר שאת מוסיפה את הקמח?

avatar
בשארי צביה (14:32 28.02.2018)

אני מכינה עוגות מקמח תופח ללא גלוטן במקרה עשיתי עוגת קלמנטינות עלתה יפה וירדה עוד כשהייתה בתנור ויצאה דחוסה ,כמה פעמים אפיתי עוגות ללא גלוטן והן יצאו נמוכות מאוד ודחוסות ואני מקפידה לעשות לפי ההוראות יש לי הרגשה שכנראה צריך להיות קמח מיוחד ללא גלוטן.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:42 28.02.2018)

היי צביה,
אולי הקמח התופח ללא גלוטן אינו מחזיק את התערובת או שאבקת האפיה בו אינה טובה.
בכל אופן אני ממליצה להכין מקמח ללא גלוטן כמו “כרגיל” או תמי ולהוסיף לו אבקת אפיה. על כל כוס קמח יש לשים כפית אבקת אפיה.

avatar
אלכס (06:46 16.09.2017)

היי , איך בדיוק מכינים את הסירופ? הכנתי אתמול מאפינס וניל והם יצאו קצת יבשות

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:24 16.09.2017)

היי אלכס,
מחממים על הגז רבע שליש כוס מים עם 3 כפות סוכר עד שהסוכר נמס. מצננים מעט ושמים מעל כל מאפינס 1-2 כפות.

לקריאת כל התגובות