עוגה יבשה
מאת:
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות,
29 יונ 2014
העוגה יצאה יבשה:
- שימוש בכמויות לא נכונות של שמן או ביצים (בדקו שוב את הכמויות במתכון).
- אפיית יתר- העוגה נאפתה יותר מידי זמן בתנור.
- חלבוני הביצה הוקצפו יתר על המידה.
- שימוש בתבנית גדולה מידי.
- העוגה הצטננה ברוח לאחר שהוצאה מהתנור.
- טמפרטורת התנור היתה נמוכה מידי.
- בתערובת היה יותר מידי קמח ופחות נוזלים.
- אפית עוגות במצב “טורבו” לעיתים מייבשת את העוגה.
מה עושים?
-ניתן להכין מהעוגה כדורי שוקולד.
-ניתן להכין סירופ סוכר ולהרטיב את העוגה.
-ניתן לחתוך את העוגה לרוחבה ולמלא אותה בקרם (שמנת מתוקה+ אנסטנט פודינג), כמו עוגת טורט.
אפיתי אתמול בערב עוגות שמרים אך בטעות הן לא כוסו בניילון במהלך הלילה (נשארו מתחת למגבת), בבוקר הן התייבשו, איך אפשר להחזיר את הרכות? (לאפות עם תבנית מים מתחת??)
תנסי להרטיב אותם קצת במי סוכר.
כשממירים מתכון עוגה לקמח מלא או כוסמין וכו’, צריך להוסיף נוזלים ואז לא יצא יבש. תבדקו במתכונים מובנים עם קמח מלא כמה נוזלים שמים ותגדילו את הכמות במתכון שלכם
תודה על הטיפ:)
היי הכנתי עוגת קינמון שיש בחושה ויצאה לי קצת יבשה מה אפשר לעשות?
אפשר להכין סירופ סוכר ולהרטיב את העוגה.
הי אפרת,
לעיתים קרובות יוצאות לי עוגות יבשות ומחניקות !
משתדלת ממש לעבוד על פי מתכונים, אך אני נוחלת אכזבות ..
משתמשת בקמח כוסמין, בדרכ מלא .
האם יש דרך לשפר את העוגה בלי להחליף קמח ? (;
היי שיר,
באיזה תוכנית את אופה? קו עליון וקו תחתון או טורבו? אולי את מערבבת יותר מידי את הבלילה לאחר שאת מוסיפה את הקמח?
אני מכינה עוגות מקמח תופח ללא גלוטן במקרה עשיתי עוגת קלמנטינות עלתה יפה וירדה עוד כשהייתה בתנור ויצאה דחוסה ,כמה פעמים אפיתי עוגות ללא גלוטן והן יצאו נמוכות מאוד ודחוסות ואני מקפידה לעשות לפי ההוראות יש לי הרגשה שכנראה צריך להיות קמח מיוחד ללא גלוטן.
היי צביה,
אולי הקמח התופח ללא גלוטן אינו מחזיק את התערובת או שאבקת האפיה בו אינה טובה.
בכל אופן אני ממליצה להכין מקמח ללא גלוטן כמו “כרגיל” או תמי ולהוסיף לו אבקת אפיה. על כל כוס קמח יש לשים כפית אבקת אפיה.
היי , איך בדיוק מכינים את הסירופ? הכנתי אתמול מאפינס וניל והם יצאו קצת יבשות
היי אלכס,
מחממים על הגז רבע שליש כוס מים עם 3 כפות סוכר עד שהסוכר נמס. מצננים מעט ושמים מעל כל מאפינס 1-2 כפות.