עוגה עם גושים או טעם מר

מאת: אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות, 29 יונ 2014
עוגה עם גושים/ טעם מר

העוגה יצאה עם טעם לוואי מר:

  1. בתערובת היה יותר מידי אבקת אפיה או סודה לשתיה.
  2. העוגה נאפתה בטמפרטורה נמוכה מידי וכל החומרים לא נמסו כמו שצריך.
  3. ערבוב לא נכון של החומרים.
  4. הקערה שבה עורבבו החומרים או תבנית האפיה לא היו נקיות.

 

יש גושים בתוך העוגה:

  1. עיבוד לא נכון של הבלילה שגרם לאי- איחוד החומרים.

 

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
avatar
אמונה (20:50 29.04.2021)

בסד

שלום אפרת,

הקערה היתה נקיה, ערבבתי עם מטרפה ובכל זאת מבצבצים להם איי
גושים בתוך הבלילה. האם ייתכן שזה בגלל:

1. השתמשתי בקמח כוסמין 80%?
2. אולי היה צריך להוסיף את הקמח בהדרגה ולא בבת אחת?
3. לא בטוחה אבל אולי תפוז אחד (מתוך הארבעה בערך) היה מהפריג’ידר?
4. כל התשובות נכונות!

האם כדאי לערבב עכשיו עם וו של מקצפה?

זו עוגה בחושה פשוטה עם מיץ תפוזים.

תודה ושבת שלום לכולם!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:33 29.04.2021)

היי אמונה,
חייבת להודות שצחקתי בקול😊
יכול להיות שזה בגלל שהוספת את הקמח בבת אחת.
כדאי אפילו ממש לנפות את הקמח לתוך שאר הנוזלים.
אם אין הרבה גושים את יכולה כבר לאפות. אם יש הרבה גושים- תמשיכי לערבב בעדינות, אין צורך להקציף!
בהצלחה…

avatar
דנה (14:05 9.01.2019)

אם יצאו בעוגה גושי קמח, ניתן עדיין לאכול אותה או שצריך לזרוק?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:36 9.01.2019)

כן, אפשר לאכול את העוגה.

avatar
מירב (13:42 18.09.2018)

איך מערבבים בצורה נכונה כך שלא ישארו גושים בבלילה? קראתי איפה שהו שיש צורך לנפות לפני אני קונה כבר מנופה ובכל מקרה מקרה גם כשניפיתי לפני עדיין היו הרבה גושים..

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:00 18.09.2018)

כדאי להשתמש במטרפה ידנית ולא לערבב בעזרת כף.

avatar
שני (09:14 6.05.2018)

תודה על המתכונים המעולים, משתמשת בלי סוף.
יש לי תנור דלונגי ולמרות שהמליצו לי עליו מאד, לרוב, העוגות לא מצליחות מספיק, תמיד חסר להן משהו.
כשקראתי שוב את ההוראות של התנור, היה נראה לי שכתוב שמומלץ להשתמש בטמפרטורה של 160 מעלות ולא 180 כפי שכתוב ברוב המתכונים.
ידוע לך אם זה נכון?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:47 6.05.2018)

היי שני,
אין לי ניסיון עם התנור הזה אבל אם תתארי לי מה בדיוק הבעיה בעוגות שאת אופה בתנור אולי אוכל להבין יותר איך ניתן לתקן.
שבוע מקסים 🙂

avatar
ריקי (16:28 17.10.2016)

יש מה לעשות?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:20 17.10.2016)

היי ריקי,
אם העוגה יצאה לא מתוקה אפשר להכין סירופ סוכר ולהרטיב אותה.
אם העוגה יצאה מרה מאוד או עם גושים אין הרבה מה לעשות.

לקריאת כל התגובות