סגולות התבלינים
סגולות התבלינים – מהם היתרונות התזונתיים שבכל תבלין?
הסיבה המרכזית שאנו עושים שימוש בתבלינים מסוימים היא בשל הטעם, הארומה והצבעים שהם יוצרים, אך הפעם בחרתי להציג בפניכם את הסגולות והיתרונות הרפואיים של התבלינים השכיחים שיש לכם במטבח.
פפריקה אדומה
את הפפריקה מפיקים מפלפל צ’ילי חריף אותו מייבשים וטוחנים. פפריקה חריפה טוחנים עם הגרעינים ופפריקה מתוקה טוחנים בלי הגרעינים. מחקרים מראים כי החומר הנמצא בתוך הצ’ילי אשר נקרא קפסאיצין מסייע למנוע חלוקה של תאים סרטניים ובעל תכונות אנטי- דלקתיות עוצמתיות. בנוסף, נמצא כי פפריקה מסייעת באיזון רמות הכולסטרול. פפריקה עשירה בויטמין A והיא תוסיף לכל תבשיל שלכם טעם מעולה וצבע אדום יפה.
פלפל שחור
את הפלפל השחור מפיקים מהפירות המיובשים של עץ הפלפל שאותם טוחנים. הוא מסייע באיזון רמות החומציות בקיבה, מונע גזים ומספק לגוף נוגדי חמצון המסייעים בנטרול תנועת הרדיקלים החופשיים. יחד עם זאת, הפלפל השחור מסייע לבריאותו של הלב, תורם לאיזון רמות הסוכרים בדם ואף בריא לעיכול.
כמון
אמנם לא משתמשים בו בכל תבשיל אך הפעמים שכן משתמשים בו נותנות לגוף המון. את הכמון מפיקים מצמח הנקרא Cuminum cyminum הדומה בתכונותיו לפטרוזיליה. הוא מסייע לתהליכי עיכול ולכן מומלץ לאנשים הסובלים מגזים, כאבי בטן ונפיחויות. בנוסף, הוא הוא הוכח כתבלין המסייע בהרגעת כאבי שיניים ומפחית משמעותית את הסיכוי לחלות במחלת הסוכרת. כפית אחת של כמון ביום תספק לגוף כמות אופטימלית של ברזל ומגנזיום. הוא מכיל גם ויטמין E – נוגד חמצון עוצמתי ומסייע בחיזוק המערכת החיסונית.
כורכום
רבות נכתב ונאמר על שורש הכורכום שצובע את כל התבשילים שלנו בצהוב אקזוטי. את התבלין מפיקים מהשורש עצמו אשר מכיל חומר נוגד חמצון הנקרא כורכומין הנחשב לנוגד דלקות עוצמתי במיוחד. בנוסף, מחקרים מראים כי הוא מסייע בבלימת תהליכים סרטניים בגוף, מסייע באיזון רמות הכולסטרול ואף מפחית את הסיכוי לחלות במחלת האלצהיימר. שילוב של התבלין תספק לגוף חלק מתצרוכת הברזל והמגנזיום היומית לה גופנו זקוק. למיקסום היתרונות שבכורכום מומלץ לשלב אותו עם פלפל שחור.
קינמון
הוא מתאים גם לתבשילים, למאפים מתוקים, לדייסות וקינוחים. את הקינמון מפיקים מתוך הקליפה הפנימית של ענפי עץ הסינמוניום אשר גדל בסרי לנקה. לא רק שהוא מספק לגוף מגוון של רכיבים תזונתיים דוגמת מגנזיום, ברזל, אשלגן, ויטמין C ועוד, הוא גם ידוע כתבלין המסייע באיזון רמות הסוכרים והכולסטרול בדם. בנוסף, הוא מצוין לטיפול במיגרנות, משפר את הזיכרון ואף מסייע בהפחתת כאבי מפרקים כתוצאה מדלקת. אם אתם סובלים מכאב גרון, נסו חליטת קינמון, זה יכול מאוד להקל.
האורגנו
הוא מתאים למאפים, פיצות וסלטים אך יותר מהכל הוא נחשב לאנטיביוטיקה הטבעית של הטבע. את התבלין עצמו מפיקים כמובן מהצמח והוא נחשב לנוגד חמצון עוצמתי המסייע למנוע נזקים חמצוניים בגוף ואף יעיל למניעת סרטן. בנוסף הוא מומלץ לטיפול בבעיות עיכול ובעל תכונות אנטי בקטריאליות עוצמתיות במיוחד. אם רוצים להרגיע נפיחות בשרירים ובמפרקים, ניתן להכין חליטה עם אורגנו מיובש ולהניח על האזור הנפוח ולעטוף עם מגבת נקייה.
שבוע טוב ומבורך אפרת:)
אני רוצה בפעם הראשונה לנסות בפשטידה תבלין שנקרא מוסקט(לא אגוז מוסקט)
ורוצה לנסות על פשטידה קטנה שכוללת 2 קישואים וגזר אחד
אני משתמש בחומוס כתחליף לביצה (כ150 גרם כל ביצה אחת)
ומלח ואבקת אפיה והדברים הרגילים
כדי שאוכל להכיר את התבלין הזה כמה עליי לשים בכמות כזו של ירקות אם אפשר תגידי בגרמים (כי יש לי משקל מטבח)
דרך אגב הבנתי שזה תבלין מאוד אגרסיבי ואפילו מסוכן בריאותית במינונים זה נכון?
היי חיים, שבוע טוב
תתחיל בכמות ממש קטנה. שים כ-2 גרם.
צריכת יתר אכן יכולה לגרום לתופעות קשות.
אגב מתאים לשים את זה גם בעוגות תבלינים או עוגיות.
אפרת אז על 2 קישואים וגזר מספיק גרם אחד?
2 גרם
ערב טוב אפרת:)
גיליתי שהסלרי הוא ירק מופלא שנשדרג כל תבשיל כמעט לטעם אחר אבל כעת בשווקים יש חוסר בסלר איזה תחליפים יש שנותנים את אותו הטעם
היי חיים,
אין ירק שנותן את אותו הטעם (לסלרי טעם ייחודי משלו) אבל אפשר לשים במקום פטרוזיליה, כוסברה, שמיר.
שורש פטרוזיליה או עלים?
עלים
בוקר טוב אפרת:)
כשאני מבשל תבשילי ירקות ללא בשר איזה תבלינים נותנים ריח ואם אפשר גם טעם ?
או אפילו שילובי תבלינים?
היי חיים,
כל תבלין שהוא טרי נותן ריח וטעם יותר חזק.
בדר”כ בתבשילי ירקות מתאים לשים פפריקה, מעט כורכום, כמון, אבקת שום.
היי,
כמה זמן מחזיקה פפריקה מתוקה טחונה שאני קונה בסופר מחברה מוכרת (כמו פרג או טעם וריח) אחרי שאני פותחת אותו ומתחילה להשתמש לפני שהוא מתחיל לאבד את הטעם?
השאלה בעיקר לגבי פפריקה מתוקה כי אני משתמשת בזה הרבה, אבל גם לתבלינים אחרים כמו פלפל שחור, אבקת שום גבישי, כורכום, כמון ועוד.
תודה רבה!!!
היי🙂
תבלינים רצוי להחזיק לא יותר משנה.
אחרי שנה אם עדיין לא נגמרו מומלץ להחליף בחדשים.
אבל גם אחרי מספר חודשים מאז הפתיחה התבלינים יתנו אותם טעמים ולא ייחלשו או אפילו יפסיקו לתת טעם?
ברור שכשטחונים את התבלינים והם הכי טריים אז הארומה והטעם הכי חזקים אבל גם אחרי כמה חודשים הטעם והארומה נשמרים.
נא הסבר מה זה פפריקה מרוקאית
סוג של פפריקה- מתוקה בתוספת מעט שמן. תסתכלי על התווית של הפפריקה, שם רשום הסוג שלה😊
לאיזה מתכונים כדאי להוסיף כמון?
אפשר לרשום בחיפוש באתר “כמון” ולקבל את כל המתכונים שיש בהם כמון.
כמון טוב עם תבשילים מכל הסוגים הוא נהדר עם פטריות
שלום,
רציתי לדעת היכן לאחסן תבלינים?
ומה פג תוקפם?
מומלץ לאחסן תבלינים בכלי סגור היטב בארון/מגירה במטבח או במקפיא אם רוצים שיישמרו ליותר זמן. יש להרחיק ממקור חום, לחות ואור שמש.
תבלינים טחונים נשמרים בין שנה לשנתיים.
אשמח אם תעני לי מהר כי אני רוצה להתחיל להכין
תודה רבה
מספיק לתבל במלח אורגנו וקצת פלפל שחור.
היי אפרת
אני רוצה להכין כארוחת ערב איטריות עם גבינה צהובה בתנור מכירה? קראתי את הכתבה ורציתי לשאול מה אוכל להוסיף חוץ
מהפלפל שחור האורגנו והמלח שאני מוסיפה כרגיל?
חוץ מזה על המלח לא ראיתי שרשמת.
אשמח לתשובה מהירה
תודה ענקית!!! אילה