שום דבר לא נמצא

מתכון לאורז מלא

מאת: אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות, 5 אוק 2016

איך מכינים אורז מלא?

מתכון לאורז מלא

אם יש מתכון המבוסס על אורז לבן ורוצים להמיר לאורז מלא, אלה היחסים: 
על כל כוס אורז לבן יש לשים 2/3 כוס אורז מלא (כוס וחצי מים רותחים).
כוס וחצי אורז לבן יש להמיר בכוס אורז מלא (2+1/4 מים רותחים)
2 כוסות אורז לבן יש להמיר בכוס ושליש אורז מלא (3 כוסות מים רותחים)

מתכון לאורז מלא בסיסי:

חומרים:
1 כוס אורז מלא
כפית שטוחה מלח
2+1/4 כוסות מים רותחים

אופן הכנה:
-מניחים את האורז המלא במסננת ושוטפים אותו מתחת לברז במשך 1-2 דקות. מסננים (לחילופין, ניתן להשרות את האורז המלא במים פושרים במשך כמה שעות ולסנן היטב).
-מחממים סיר עם 1-2 כפות שמן (אש בינונית) מוסיפים את האורז המלא והמלח ומערבבים במשך כדקה.
-מוזגים את המים הרותחים ומערבבים. מגבירים לאש גבוהה ומביאים לרתיחה (כשהמים מבעבעים).
-מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים במשך 40 דקות. מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה במשך 10 דקות נוספות. מרימים מכסה ומערבבים.

האורז המלא פחות טעים כמו שהוא ולכן מומלץ לשלב אותו עם ירקות או קטניות. רעיונות למתכונים עם אורז מלא תוכלו למצוא בלינק המצורף – אורז מלא מתכונים.

 

>> חזרה לתפריט “איך להכין“.

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים – השאלות חוזרות על עצמן אז בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם. 

הוספת תגובה
avatar
שירה (13:51 23.05.2023)

היי אפרת!
הכנתי את האורז המלא יצא ממש טעים ומבושל טוב!
אני בדיאטה אז אני כל יום מכינה את זה וזה פשוט כיף וקל!
אגב, השתמשתי באורז מלא עגול של סוגת והוא פצצה, שווה לנסות!
תודה רבה ונמשיך להכין ממתכונים שלך❤️

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:28 23.05.2023)

איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️

avatar
קרינה (09:14 15.08.2019)

היי אפרת,
קניתי אורז עגול לבן ורוצה לבשל שיהיה טעים את יכולה להביא לי מתכון בבקשה.
הכנתי עם אורז פרסי , בסמטי אבל האורז יוצא טעים אבל יבש בישלתי כמו שכתוב 15 דקות והשארתי 10 דקות מכוסה התייאשתי וקניתי אורז עגול בתקווה שיצא טעים ולא יבש…רוצה להכין כתוספת לשניצל ,בשרי …המון תודות 🙂

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:01 15.08.2019)

היי קרינה,
אורז לבן יש לבשל 20 דקות + 10 דקות להשאיר מכוסה.
אורז מלא יש לבשל 40 דקות + 10 דקות להשאיר מכוסה.
את משרה את האורז במים כשעה לפחות לפני ההכנה?
באורז עגול משתמשים בדר”כ להכנת ריזוטו. בדר”כ שמים 2 כוסות מים לכוס אורז עגול.

avatar
ורד (21:05 16.02.2019)

היי אפרת, אני רוצה להכין את המתכון הזה עם אורז מלא: https://www.10dakot.co.il/%D7%90%D7%95%D7%A8%D7%96-%D7%9E%D7%95%D7%A7%D7%A4%D7%A5-%D7%A2%D7%9D-%D7%98%D7%95%D7%A4%D7%95/
איזו כמות של אורז מלא יבש להכין בשביל המתכון? (שואלת כאן כי בפוסט של המתכון אין אפשרות לשלוח תגובות…)

תודה מראש,
ורד

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:56 16.02.2019)

היי ורד,
אפשר לבשל חצי כוס אורז מלא עם כוס + 3 כפות מים רותחים. לפי הזמנים שרשומים במתכון בעמוד הזה.

avatar
שרון (14:21 17.09.2017)

אפרת המקסימה!חושבת להתחיל להכין מתכונים עם אורז מלא ורציתי לדעת האם יש סוגים שונים ועל מה את ממליצה (מבחינת הטעם)?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:57 17.09.2017)

היי שרון,
ממליצה לנסות את האורז העגול המלא ואת הארוך.

avatar
Zipi (07:51 20.07.2017)

ושכחתי יש להשרותו לפני כן

avatar
Zipi (18:34 19.07.2017)

מבקשת להכין אורז שצבעו אדום. איך להתייחס אליו.????תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:08 19.07.2017)

היי ציפי,
אותו דבר למעט כמות המים. על כל כוס אורז אדום מומלץ לשים 2 כוסות מים.

avatar
Zipi (07:51 20.07.2017)

תודה למענה המהיר. מבחינה ערכים איך להתייחס אליו כמו מלא/בסמטי/רגיל.☺יום נפלא את נהדרת

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:39 20.07.2017)

מבחינת ערכים תזונתיים האורז האדום דומה יותר לאורז המלא אבל אפילו יותר בריא ממנו. הוא עשיר יותר בסיבים תזונתיים, מכיל סידן ברזל וחלבון.
מומלץ להשרות אותו לפחות שעתיים לפני ההכנה.
דרך אגב יש באתר מתכון טעים לאורז אדום עם גזר.

לקריאת כל התגובות