שום דבר לא נמצא

מדריך שימוש במיקסר

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
מאת: אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות, 8 אוג 2017

איך להשתמש במיקסר?

איך להשתמש במיקסר

לרבים מאיתנו יש מיקסר ביתי שיכול לשמש אותנו להכנת מגוון של מתכונים כמו עוגות, פשטידות, מאפים וכדומה אך בשל חוסר הידע לגבי תפעול המכשיר, אנו נמנעים מלעשות בו שימוש. במדריך הבא תקבלו מידע חיוני שיסייע לכם אחת ולתמיד להבין מה התפקיד של כל חלק במיקסר וכך לעשות בו שימוש מתאים על פי המתכון אותו אתם מעוניינים להכין.

  1. וו לישה- תפקידו של וו הלישה הוא כמובן ללוש. הוא מתאים לערבוב מגוון של תערובות וללישת בצק. מצוין להכנת בצק שמרים. צורתו כצורת קרס.
  2. וו גיטרה- תפקידו לעבד את החומרים והוא מתאים להכנת עוגות בחושות ובצקים לעוגיות, בצק פריך, תערובות חלקות המשלבות חמאה רכה. מצוין לבצקים קצרים שלא דורשים הרבה אוויר. צורתו כצורת מעוין שטוח.
  3. וו הקצפה – מתאים לתערובת הדורשות הקצפה, כלומר זקוקות לכמות גדולה של אוויר. ניתן להכין איתו קצפות מסוגים שונים, להקציף חלבונים, להכין מרנגים ושלל ציפויים לעוגות. צורתו כצורת בלון.

 

מיקסר שולחני

 

יש גם מיקסר ידני שיש לו בדר"כ 2 ווי הקצפה ו2 ווי לישה.

מיקסר ידני

בווי ההקצפה ניתן להקציף ביצים לעוגות, חלבונים, קצפות, קרמים וכו'.

בווי הלישה אפשר להשתמש לצורך ערבוב של תערובות קשות יותר כמו בצק פריך, בצק שמרים ובצק תפוח אדמה. חשוב לקחת בחשבון שהמיקסר יותר עדין ממיקסר שולחני רגיל ולכן כדאי להשתמש בו לערבוב תערובות בכמויות קטנות ושאינן קשות במיוחד.

וו לישה

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם

תגובות

לפני שאתם שואלים מומלץ לחפש בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
Avatar
אורנה (12:27 17.05.2020)

היי אפרת,
יש לך הסבר דומה למעבד מזון ולמה הוא משמש?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:19 17.05.2020)

אין לי מדריך ספציפי למעבד מזון.
משתמשים במעבד מזון בעיקר לצורך קיצוץ ירקות וטחינת מזון.
יש גם חלק מפלסטיק שבאמצעותו ניתן ללוש בצקים אבל לא בכמות גדולה.

Avatar
אור (21:57 10.02.2020)

מושלם

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (08:41 11.02.2020)

תודה אור 🙂

Avatar
אסתי (00:14 20.12.2019)

קבלתי ממשהומקסר כזה רציתי לדעת כמה קמח אפשרי ללוש איתו, תודה:
מיקסר – Mix Chef אדום מטאלי 1500W
מיקסר מקצועי 1500W. מנוע רב עוצמה 2 כ”ס
בסיס רחב ליציבות בזמן העבודה
קערת נירוסטה גדולה 5.5 ליטר עם מכסה למניעת התזה
3 מערבלים להקצפה, לישה וקיפול עם התאמה מושלמת לדפנות ותחתית הקערה
10 מהירויות הפעלה
תודה רבה אתר מקסים אופה הרבה דברים מפה!!!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:29 20.12.2019)

תתחדשי 🙂
לא רשום בחוברת?
לדעתי בסביבות 1.5-2 קילו קמח.

Avatar
נועה (19:46 11.11.2019)

הי אפרת, עוקבת אחרי המתכונים ונהנית!!
תודה!!
לגבי מיקסר- יש לי מיקסר קנווד חדש ושמתי בו בצק שהייתי לשה במשך שנים ביד, אך במיקסר הוא יצא דחוס ודביק?
האם יש משמעות לסדר הכנסת המצרכים?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:56 11.11.2019)

כן, סדר הכנסת המצרכים חשוב ומשפיע גם על התפיחה של הבצק.
אני ממליצה לך להוסיף את המים בהדרגה ולפי הצורך ואז הבצק ייצא פחות דביק.

Avatar
אמירה (20:24 26.09.2019)

עוקבת אחרייך ומאמצת מתכונים בשמחה😊 רוצה לקנות מיקסר שיתאים בעיקר ללישת שני קילו קמח והמליצו על סאוטר עם קערה של 10 ליטר והספק של 1800וואט כי הוא חזק. אשמח לדעתך לגביו והאם יתאים גם לסוגי לישה שונים? תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:53 26.09.2019)

היי אמירה,
אין לי ניסיון אישי עם המיקסר הזה אבל לפי הנתונים שלו הוא אמור לעשות את העבודה ואמור להתאים לסוגי לישה שונים.

Avatar
ניר (12:00 12.09.2019)

היי אפרת,
רציתי לדעת, אם אין לי וו גיטרה אלא רק מיקסר ידני, יש אפשרות לערבב חומרים עם אחד הווים של המיקסר הידני או לערבב ביד?

תודה רבה.

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:58 16.09.2019)

היי ניר,
תלוי מה אתה מכין. אם זה עוגות או קצפות אז אפשר להשתמש במיקסר ידני.
אם זה בצק פריך או בצק עוגיות אפשר להכין ידנית.

Avatar
חן (13:59 12.08.2019)

ראיתי שכתוב במתכון לעבד במעבד מזון קמח,חמאה,סוכר בשביל ליצור את התחתית של עוגת פירורים..

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:47 12.08.2019)

אה אוקי. אז אפשר לעשות את זה גם ידנית וגם במיקסר.

Avatar
חן (10:59 12.08.2019)

אפרת התותחית(:
רציתי לשאול אם לי מיקסר אני לא צריכה לקנות גם מעבד מזון? מיקסר יכול לעשות את העבודה במתכונים של עוגות? כי יש מתכונים(לא שלך) שכתוב לעבד חמאה, סוכר, סוכר וניל וקמח אז השאלה שלי האם אפשר במקום המעבד מזון להשתמש במיקסר(עם הווג גיטרה) ? תודה גדולה על העזרה ועל המתכונים המדהימים שלך…

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:21 12.08.2019)

היי חן,
מעבד מזון הוא בשביל לטחון תערובות. בעיקר טוב לקציצות. ראית שרשום במתכונים להשתמש במעבד מזון בשביל הכנת בצק?
מיקסר עם וו גיטרה טוב להכנת בצקים פריכים, עוגיות ועוגות ואין צורך לקנות מעבד מזון בשביל זה.

Avatar
רינת (19:40 11.08.2019)

שלום אפרת
עד כה הסתדרתי עם מיקסר ידני. עכשיו אני מעוניינת לרכוש מיקסר שולחני אך אין לי הרבה מקום. כמו כן אני לא אופה הרבה. האם מיקסר קומפקטי עם מנוע 900w וקערה בנפח 4.3 של קנווד יכול להספיק? איזה כמות מקסימלית של קמח יכולה להכנס בקערה כזו?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:17 11.08.2019)

הנתונים שלו הם בסדר גמור.
זה יכול ללוש 2 קילו קמח.

Avatar
אבי (15:04 30.07.2019)

שלום אפרת,
אודה על חוות דעתך לגבי מיקסר בוש עם הספק של 900 וואט ואו 100 וואט.
המטרה העיקרית לרכישת המיקסר היא לישת בצק ללחם בתכולה של 1 ק"ג בממוצא.
השאלות הן:
* יכולת המיקסר ללוש בצק לחם
* חומר מימנו עשויה וו הלישה
* אופן ביצוע הלישה של הבצק,קראתי קצת חוות דעת ויש כאלו שכותבים שהוו לישה לא אוספת את כל החומרים מהדפנות וכן המנוע מתחמם.

לגבי החומר שמימנו עשוי המיקסר, לא מצאתי הסברים על כך.
הסיבה העיקרית לבוש היא צורתו ומחירו.
תודה מראש
אבי

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:45 31.07.2019)

היי אבי,
יש לי מיקסר של בוש 900 וואט ואני מרוצה ממנו.
וו הלישה הוא ממתכת והוא עושה את העבודה.

Avatar
אבי (00:27 1.08.2019)

הי אפרת,
תודה על תשובתך.
אפשר בבקשה לדעת את המודל/דגם של המיקסר?
אבי

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:24 1.08.2019)

MUM54A00

Avatar
אבי (08:11 6.08.2019)

הי אפרת,
עוד שאלה ברשותך לגבי מיקסר בוש.
בלישת בצק ללחם איך וו הלישה אוסף את הבצק מדפנות הקערה היות וראיתי שיש לו קשיים לאסוף הכל, כך שנשאר קמח/בצק על הדפנות ולא כל הבצק נילוש וכן בעירבוב נוזלים עם מחמצת לא מבצע כערבוב מלא.
תודה
אבי

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (00:51 7.08.2019)

אם זה בצק שהוא לא דביק מידי אז בדר"כ בקערה נוצר כדור בצק והכדור אוסף את הבצק מהדפנות.
אם קרה ונשאר בצק דביק בדפנות אפשר לאסוף אותו ידנית.

Avatar
דוד (15:37 3.07.2019)

צהריים טובים,

לשתי את הבצק של המתכון שלך ללחם שום בלי שינוי פרטים.
הנוזלים בבצק היו תקינים עד כמה שידוע לי, אולי לא מתאים המיקסר ידני בכל זאת ללישת בצק.
נ.ב תוכלי להגיד בבקשה איך את לשה את הבצק – ידנית או במיקסר חשמלי ?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:17 3.07.2019)

מיקסר ידני יכול להתאים ללישת בצק רק בכמויות קטנות. יכול להיות שהלישה לא היתה מספיקה במקרה הזה.
אני משתמשת במיקסר חשמלי אבל אפשר ללוש גם ידנית.

Avatar
דוד (22:39 1.07.2019)

שלום, ניסיתי להשתמש בוו לישה במיקסר ידני אך במקום שהבצק יהפוך לאחיד הווי לישה פוררו אותו , כך צריך להיות ?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:35 2.07.2019)

היי דוד,
ניסית להכין בצק למאפה (עם שמרים) או בצק פריך?
מה כמות הקמח שניסית לערבב? כי הוו לישה שנמצא במיקסר הידני עדין.
בגדול אם הבצק לא הפך לאחיד זאת אומרת שהיו חסרים בו נוזלים.

Avatar
מני (10:07 1.05.2019)

שלו'
אשמח מאוד לדעת כמה בצק \ קמח אפשר ללוש במיקסר ידני
תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:42 1.05.2019)

לא מומלץ יותר מ-2 כוסות קמח (280 גרם).

Avatar
דליה (22:12 28.04.2019)

בס"ד
פשוט מדהים-כמה סבלנות יש לך לכל ההסברים המפורטים האלה ולכל השאלות!
מאוד מתפעלת ממך ומהאתר. יישר כוח

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:01 29.04.2019)

תודה רבה דליה ❤️

Avatar
עינת (12:49 7.10.2018)

היי אפרת.

האם כאשר רשום "לעבד את המצרכים לבצק" והכונה למיקסר האם אפשר ללוש בידיים (לא במיקסר ידני גם ) כי הבנתי שהידני לא טוב לבצק והמיקסר עם הקערה יקר מאוד . האם אפשר תמיד ללוש עם הידיים?

תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:28 7.10.2018)

כן, אפשר ללוש עם הידיים.

Avatar
עדן (16:07 26.07.2018)

שלום אפרת,
בשביל להכין ק"ג בצק איזה גודל מיקסר אני צריכה?

תודה,
מראש

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:28 26.07.2018)

היי עדן,
הכוונה לנפח קערה? גם קערה בנפח 3.9 מספיקה לקילו בצק.

Avatar
אודליה (21:38 24.02.2018)

היי אפרת, אז הגיע הזמן להשקיע במיקסר טוב! לא ידעתי מה זה "אפייה" עד שהכרתי את האתר שלך לפני פחות משנתיים, ומאז יצאתי לדרך, בעזרת ההסברים והסבלנות שלך (וואו כמה סבלנות !)! אז כאמור, השלב הבא – מיקסר! אני די מתרגשת כי אף פעם לא חלמתי שיהיה לי צורך בו 🙂 קראתי את כל המדריך והתגובה שלך למטה, ורציתי לשאול אותך: אולי בכל זאת את יכולה להמליץ על מיקסר מסוים שהשתמשת בו והיית מרוצה ממנו? חשוב לי במיוחד שיש לו תפעול נוח – הכנסת/פירוק/החלפת חלקים, שטיפה וכו' – זה דבר שבאמת מלחיץ אותי קצת! אשמח אם תוכלי לעזור לי ולהמליץ על חברה/דגם מסוים (אני מוכנה להשקיע כסף). רוצה לקנות לפני פסח, כך שלפחות שנה אחת יהיה לי מיקסר שאפשר להשתמש בו בפסח 🙂 תודה רבה ושבוע טוב!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:35 24.02.2018)

שבוע טוב אודליה,
אני חייבת לציין שמיקסר זה כיף אמיתי. הכל הרבה יותר קל, מהיר ומוצלח עם מיקסר כך שההחלטה שלך מעולה 🙂
אני משתמשת במיקסר של BOSH. מצרפת לך לינק לדגם הספציפי.
https://www.ace.co.il/electric/appliances/food-processors-and-mixers/7130425.html
הסיבה שקניתי אותו היא שהיתה עליו הנחה של כמעט 50% (קניתי ב ACE) ואני מרוצה ממנו.
אני ממליצה לפני שאת רוכשת לבדוק מחירים במקומות אחרים כי לדעתי תוכלי למצוא אותו גם בחצי מחיר.
ראי למשל בזאפ – http://www.zap.co.il/modelyad2stores.aspx?modelid=887407
בהצלחה!

Avatar
אודליה (13:52 25.02.2018)

תודה רבה אפרת!! בדקתי והוא נראה מעולה! מה לדעתך ההבדל בין הדגם שלך לדגם בלינק: http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=916141
הם נראים אותו דבר, אולי פשוט הדגם בלינק יותר חדש? בנוסף, את חושבת שכדאי לי לקנות את התוספות של המעבד מזון ודיסקטים? אין לי מעבד מזון כרגע ואז חשבתי לקנות כבר הכל במכשיר אחד, אפילו אם אין לי צורך בהם כרגע, כי אולי ארצה בעתיד. מה דעתך? תודה רבה מראש!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:07 25.02.2018)

עברתי על המפרט של שני סוגי המיקסרים ולא מצאתי הבדל. יכול להיות שזה עניין של דגם חדש יותר.
אם אין לך מעבד מזון את יכולה לקנות את התוספות. אני אישית לא קניתי את התוספות והעדפתי לקנות מעבד מזון נפרד. זה עניין של נוחות. מכשירים נפרדים מצריכים מקום במטבח לשני מכשירים אבל מצד שני לדעתי נוח יותר להשתמש במיקסר כמיקסר ובמעבד מזון כמעבד מזון. תבדקי גם עלויות. יכול להיות שהתוספות עולות יותר ממעבד מזון או להפך. שאלה נוספת היא עד כמה את משתמשת במעבד מזון אם בכלל ואז אולי עדיף באמת לקנות את התוספות למקרה הצורך. בכל מקרה אם החלטת לקנות מעבד מזון אני ממליצה על משהו קומפקטי, לא מגושם וגדול מידי.

Avatar
אודליה (20:25 25.02.2018)

אפרת – באמת תודה רבה על התשובה המפורטת! איך עלייך – ואני אומרת את זה בשיא הרצינות! את בשבילי ה"food bible" ואני מאוד מעריכה את הדעות/טיפים וכו' שלך! באמת אין לי מקום לשני המכשירים במטבח הצפוף שלי, בקושי יש לי מקום לאחד מהם חחח! אני לא חושבת שמעבד מזון זה משהו שאצטרך להשתמש בו הרבה, יש לי כבר קוצץ מזון קטן חשמלי וגם מיני מעבד מזון (ראי תמונה) שאפילו לא יצא לי עדיין להשתמש בו! אני חושבת שמכשירים אלה, יחד עם המיקסר ותוספות, יספיקו לי. תודה רבה אפרת! מקווה לקנות בקרוב בע"ה. ערב מקסים 🙂

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:31 25.02.2018)

בשמחה יקירה 🙂

Avatar
יהודית פאר (11:55 10.08.2017)

רציתי לדעת על איזה חברה היית ממליצה קיצן איד או קנווד או כל החברות הנוספות שהוציאו מיקסרים גדולים לאחרונה בוש וכו?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:09 10.08.2017)

לא התנסתי בכל הסוגים לכן אין לי תשובה מוחלטת. כמו בכל מוצר יש יתרונות וחסרונות לכל מוצר וצריך לבדוק את הנתונים.
כמה דברים שמומלץ להתייחס אליהם:
*נפח הקערה (כדאי שתהיה לפחות בנפח של 5 ליטרים ומעלה)
*הספק מנוע – מיקסר סביר רצוי שיהיה 700 ואט ומעלה או לפחות 1 כוס סוס. לצורך השוואה מיקסר מקצועי וחזק הוא בדר"כ 1500 ואט ומעלה.
*עדיף לבחור במיקסר ממתכת מאשר פלסטיק, הוא יותר עמיד ואינטנסיבי. אם זה יקר מידי, אפשר ללכת על פסטיק יצוק אבל שיהיה באיכות טובה.
*עדיף שהקערה תהיה מנירוסטה.
*כדאי לשאול אם יש אחריות ולכמה זמן.
מניסיון חשוב גם לבדוק שהתפעול הוא נוח- הכנסת הקערה, נעילת המיקסר, החלפת המערבלים וכו'. אני ממליצה גם לבדוק את המכשיר מבחינת הרעש שהוא עושה. יש מכשירים שעושים רעש חזק ומטריד.

לקריאת כל התגובות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.