מדריך שימוש במיקסר
איך להשתמש במיקסר?
לרבים מאיתנו יש מיקסר ביתי שיכול לשמש אותנו להכנת מגוון של מתכונים כמו עוגות, פשטידות, מאפים וכדומה אך בשל חוסר הידע לגבי תפעול המכשיר, אנו נמנעים מלעשות בו שימוש. במדריך הבא תקבלו מידע חיוני שיסייע לכם אחת ולתמיד להבין מה התפקיד של כל חלק במיקסר וכך לעשות בו שימוש מתאים על פי המתכון אותו אתם מעוניינים להכין.
וו לישה
תפקידו של וו הלישה הוא כמובן ללוש. הוא מתאים לערבוב מגוון של תערובות וללישת בצק. מצוין להכנת בצק שמרים. צורתו כצורת קרס.
וו גיטרה
תפקידו לעבד את החומרים והוא מתאים להכנת עוגות בחושות ובצקים לעוגיות, בצק פריך, תערובות חלקות המשלבות חמאה רכה. מצוין לבצקים קצרים שלא דורשים הרבה אוויר. צורתו כצורת מעוין שטוח.
וו הקצפה
מתאים לתערובת הדורשות הקצפה, כלומר זקוקות לכמות גדולה של אוויר. ניתן להכין איתו קצפות מסוגים שונים, להקציף חלבונים, להכין מרנגים ושלל ציפויים לעוגות. צורתו כצורת בלון.
יש גם מיקסר ידני שיש לו בדר”כ 2 ווי הקצפה ו-2 ווי לישה.
בווי ההקצפה ניתן להקציף ביצים לעוגות, חלבונים, קצפות, קרמים וכו’.
בווי הלישה אפשר להשתמש לצורך ערבוב של תערובות קשות יותר כמו בצק פריך, בצק שמרים ובצק תפוח אדמה. חשוב לקחת בחשבון שהמיקסר יותר עדין ממיקסר שולחני רגיל ולכן כדאי להשתמש בו לערבוב תערובות בכמויות קטנות ושאינן קשות במיוחד.
שלום אפרת,
רק עכשיו התחלתי להשתמש בוו לישה במיקסר לצורך לישת בצק. בשלב מסויים הבצק כולו מתחבר לוו ומסתובב איתו. האם צריך לעצור את פעולת המיקסר כדי להפריד את הבצק או לתת לו להמשיך להסתובב ככה עם הבצק
תודה, מירי
זה קורה, אפשר לתת לו להמשיך ללוש.
תודה רבה 🙏💙
אפרת שלום
אני רוצה לעשות עוגיות ואני לא יודעת באיזה חלק לשהשתמש .
המתכון הוא לקילו קמח .
2 מרגרינה .
סוכר וניל , וחצי כוס סוכר לבן .
2 אבקת אפיה .
חצי כוס שמן .
וחצי כוס מים .
זה מתכון של אימי ז”ל .
אז לאיזה וו לישה זה מתאים ?
אשמח מאוד לעזרה .
תודה .
וו גיטרה🙂
אפרת שלום .
במתכון הזה ששלחתי לך .
אני רוצה למרוח תמרים .
לכמה חתיכות לחלק את הבצק ?
אשמח לעזרה .
תודה .
תחלקי את הבצק ל-4 ולכל חלק תרדדי למלבן ואז תמרחי את ממרח התמרים.
היי אפרת!
קודם כל אני נהנית מהאתר שלך בתדירות יומיומית!! המתכונים גם קלים להכנה וגם פשוט יוצאים טעימים! מקבלת אין סוף מחמאות!!
רציתי לשאול, יש לי מיקסר של LUXOR שנה וחצי, עשיתי בצק לחלות והחלק העליון (שאותו אני מחברת למיקסר) של הוו לישה ממש התפורר ונכנסו פירורים לבצק. האם אני יכולה להשתמש בבצק?
כמו כן רציתי לשאול האם מיקסר מהסוג הזה נחשב לטוב? או שזה הגיוני שאחרי שנה וחצי אני כבר צריכה להחליף חלקים?
תודה רבה רבה!!
היי דסי🙂
מבחינת בריאותית זה לא נשמע לי טוב שנכנסו פירורים מהוו לישה לבצק.
לא מכירה את המיקסר הזה ספציפית אבל בגדול זה תלוי בתדירות השימוש שלך בו ובאיכות החלקים.
לי יש מיקסר כבר כמה שנים ולא החלפתי לו חלקים. בכל מקרה אם החלקים מתפוררים אז מומלץ מאוד להחליף חלקים.
היי אפרת
אני נהנית מאוד מהמתכונים באתר והכי חשוב הבעל אוהב…:)
רציתי לשאול אם יש איזה מיקסר שאת באופן אישי ממליצה עליו?
תודה רבה
היי נעמי🙂
ממליצה על מיקסר Sauter KM890S (יש לי אותו כמה שנים ואני מאוד מרוצה).
או מיקסר kenwood mixer titanium chef
תודה רבה
הי אפרת 🙂
רציתי לשאול לגבי מהירות המיקסר: בצק ללחם או פיצה באיזו מהירות לישה מומלץ? תודה
בינונית:)
מהירות 3 או 4? יש לי 6 מהירויות
4
אפרת שלום
מותר להפעיל מיקסר קנווד שהוא ריק מחלקים ?
רק רציתי לבדוק שהוא עובד .
זה בסדר ? זה לא עשה נזק למיקסר ?
לא אמורה להיות בעיה:)
אפרת היי
מה שלומך?
יש לי מיקסר קיטשן אייד 5KSm105, עד כה השתמשתי בו רק להכנת לחמניות או חלות.
בזמן האחרון יצא לי לשמוע מבנות משפחות שקלי קלות להכין גם את העוגות הבחושות למיניהן. עבור הבחושות משתמשים בוו ההקצפה נכון?
כי ניסיתי והוא לא נוגע בבלילה, כמו קצר מדי, זה הגיוני?
* בדקתי והוא ישב טוב כשחיברתי.
אשמח להכוונתך 🙂
תודה!
היי
זה הגיוני, בחלק גדול מהמיקסרים הוו לא מגיע לעומק הקערה😊
רק לומר לך תודה.
אין על האתר שלך.
המתכונים, המדריכים.
חטפתי פתאום פיק בנוגע לחלקי המיקסר.
גדלתי בבית שלא ממש אפו ובישלו 😉
תמיד כשאני שואלת בגוגל – האתר שלך עולה לי עם תשובות.
תודה גדולה !!
איזה כיף שנעזרת במדריך ושאת נהנית מהאתר!
תודה על המילים הטובות❤️
היי תודה רבה על המדריך
תמיד נדבק לי הבצק לקערה של המיקסר / שלא מתערבב טוב ונשאר מלא קמח למטה שלא נדבק לבצק
מה אני עושה לא נכון? כשקנינו אותו המוכר אמר שלא כדאי להשתמש במהירות גבוהה לבצק של לחם .. מיקסר של קנווד
היי,
בהרבה מיקסרים (גם של קנווד) יש את הבעיה הזו של ערבוב לא יעיל בתחתית הקערה. מומלץ במהלך הלישה לעצור ולערבב מעט ידנית או עם כף כדי לאחד את התערובת שבתחתית.
היי אני מאוד אוהבת את כל האתר שלך יש בו מתכונים מדהימים!!!
יש לי שאלה
האם אפשר להכין אלפחורס ושיצא בצק טוב עם מיקסר ידני , כי הכנתי כבר ויצא עוגיות קשות..
היי אגם,
שמחה שאת נהנית מהאתר!
אפשר להכין עם מיקסר בעזרת וו גיטרה. אפשר גם להכין עם מעבד מזון בפולסים קצרים.
באלפחורס זמן האפייה קריטי- חשוב מאד לאפות רק עד להזהבה קלה בקצוות העוגיות, כדי שהן לא תצאנה קשות.
תודה רבה!!
גם על התשובה המהירה!!
היי:)
כשאני לשה בצק ומשתמשת בוו לישה, המיקסר קצת רועד (החלק העליון) זה בסדר? וגם כאשר מתגבש כבר בצק והצריך עוד קמח/מים קשה להוסיף את זה…
כן, זה יכול לקרות בסוגים מסוימים של מיקסרים.
מאיזה בחינה קשה להוסיף קמח/מים?
תודה רבה על התשובה ההמהירה!
זה בסדר, זה מיקסר חדש ואני לאט לאט לומדת אותו. אתמול עשיתי בצק לפיצה, והבנתי שפשוט צריך להפעיל על עוצמה נמוכה וזה פותר הכל.
הי
לי יש מיקסר של בוש דגם NUM6N11
וזה מגיע רק עם וו לישה ווו הקצפה (יש עוד פלסטיק לבן כלשהו אבל הוא מתחבר לוו לישה)
הגיוני שאין להם מענה למה שנקרא וו גיטרה?
תודה מראש
מוזר שאין לזה גם וו גיטרה.
תשאלי בחנות שקנית, אולי את יכולה לרכוש את זה בנפרד.
לא חושבת שזה קשור לחנות, גם באתר של בוש זה מופיע רק עם החלקים שיש לי..
התכוונתי שתפני לחנות ותשאלי אם ניתן לרכוש וו גיטרה בנפרד.
יכול להיות שניתן לרכוש אביזרים למיקסר כיחידים. אבל חשוב לוודא שזה מתאים למיקסר שלך.
גם לי יש את המיקסר הזה והוא מגיע ללא וו גיטרה.
במידה ואני רוצה להכין בצק פריך אני יכולה להשתמש בוו לישה במקום בוו גיטרה?
וו לישה נועד לבצקים שמצריכים לישה ופחות מתאים לבצק פריך…
בזמנו בררתי בחברת בוש. הם ענו שבאמת לדגם שיש לי אין אפשרות להוסיף וו גיטרה 🙁
יש להם סדרות אחרות שכן אפשר.
בקיצור היה ממש חסר לי שאין לי אפשרות להכין בצק פריך אז מצאתי את עצמי קונה דגם של קנווד רק בגלל זה…
אז אני עם 2 מיקסרים עכשיו 🙂
אשמח לדעת מה אפשר לעשות לבצק פריך עם מיקסר בוש?
יש פתרון לוו גיטרה?
האם ניתן לטחון עם מיקסר בסקוויטים או בייגלה?
עם מעבד מזון.
מיקסר פחות מתאים.
תודה על המתכונים המושלמים
האם החלק הפלסטיק הלבן במעבד מזון זה שמיועד להקצפה, באמת אפשר להקציף איתו כי תמיד שאני מנסה לא יוצא לי טוב
איך הפלסטיק נראה? מה את מנסה להכין איתו?
היי אפרת,
יש לך הסבר דומה למעבד מזון ולמה הוא משמש?
אין לי מדריך ספציפי למעבד מזון.
משתמשים במעבד מזון בעיקר לצורך קיצוץ ירקות וטחינת מזון.
יש גם חלק מפלסטיק שבאמצעותו ניתן ללוש בצקים אבל לא בכמות גדולה.
מושלם
תודה אור 🙂
קבלתי ממשהומקסר כזה רציתי לדעת כמה קמח אפשרי ללוש איתו, תודה:
מיקסר – Mix Chef אדום מטאלי 1500W
מיקסר מקצועי 1500W. מנוע רב עוצמה 2 כ”ס
בסיס רחב ליציבות בזמן העבודה
קערת נירוסטה גדולה 5.5 ליטר עם מכסה למניעת התזה
3 מערבלים להקצפה, לישה וקיפול עם התאמה מושלמת לדפנות ותחתית הקערה
10 מהירויות הפעלה
תודה רבה אתר מקסים אופה הרבה דברים מפה!!!!
תתחדשי 🙂
לא רשום בחוברת?
לדעתי בסביבות 1.5-2 קילו קמח.
היי האם מותר ללוש בצק פסטה במיקסר? הבצק היה קשה
ניסיתי והמיקסר השתולל . במה טעיתי
מיקסר קיצןאייד 475w
היי יהודה,
בעיקרון ממה שאני יודעת בצק פסטה לא מכינים במיקסר אלא רק בלישה ידנית ופתיחה של הבצק באמצעות מכונת פסטה.
אז ככל הנראה הבצק לא מתאים למיקסר הזה.
הי אפרת, עוקבת אחרי המתכונים ונהנית!!
תודה!!
לגבי מיקסר- יש לי מיקסר קנווד חדש ושמתי בו בצק שהייתי לשה במשך שנים ביד, אך במיקסר הוא יצא דחוס ודביק?
האם יש משמעות לסדר הכנסת המצרכים?
כן, סדר הכנסת המצרכים חשוב ומשפיע גם על התפיחה של הבצק.
אני ממליצה לך להוסיף את המים בהדרגה ולפי הצורך ואז הבצק ייצא פחות דביק.
עוקבת אחרייך ומאמצת מתכונים בשמחה😊 רוצה לקנות מיקסר שיתאים בעיקר ללישת שני קילו קמח והמליצו על סאוטר עם קערה של 10 ליטר והספק של 1800וואט כי הוא חזק. אשמח לדעתך לגביו והאם יתאים גם לסוגי לישה שונים? תודה
היי אמירה,
אין לי ניסיון אישי עם המיקסר הזה אבל לפי הנתונים שלו הוא אמור לעשות את העבודה ואמור להתאים לסוגי לישה שונים.
היי אפרת,
רציתי לדעת, אם אין לי וו גיטרה אלא רק מיקסר ידני, יש אפשרות לערבב חומרים עם אחד הווים של המיקסר הידני או לערבב ביד?
תודה רבה.
היי ניר,
תלוי מה אתה מכין. אם זה עוגות או קצפות אז אפשר להשתמש במיקסר ידני.
אם זה בצק פריך או בצק עוגיות אפשר להכין ידנית.
ראיתי שכתוב במתכון לעבד במעבד מזון קמח,חמאה,סוכר בשביל ליצור את התחתית של עוגת פירורים..
אה אוקי. אז אפשר לעשות את זה גם ידנית וגם במיקסר.
אפרת התותחית(:
רציתי לשאול אם לי מיקסר אני לא צריכה לקנות גם מעבד מזון? מיקסר יכול לעשות את העבודה במתכונים של עוגות? כי יש מתכונים(לא שלך) שכתוב לעבד חמאה, סוכר, סוכר וניל וקמח אז השאלה שלי האם אפשר במקום המעבד מזון להשתמש במיקסר(עם הווג גיטרה) ? תודה גדולה על העזרה ועל המתכונים המדהימים שלך…
היי חן,
מעבד מזון הוא בשביל לטחון תערובות. בעיקר טוב לקציצות. ראית שרשום במתכונים להשתמש במעבד מזון בשביל הכנת בצק?
מיקסר עם וו גיטרה טוב להכנת בצקים פריכים, עוגיות ועוגות ואין צורך לקנות מעבד מזון בשביל זה.
שלום אפרת
עד כה הסתדרתי עם מיקסר ידני. עכשיו אני מעוניינת לרכוש מיקסר שולחני אך אין לי הרבה מקום. כמו כן אני לא אופה הרבה. האם מיקסר קומפקטי עם מנוע 900w וקערה בנפח 4.3 של קנווד יכול להספיק? איזה כמות מקסימלית של קמח יכולה להכנס בקערה כזו?
הנתונים שלו הם בסדר גמור.
זה יכול ללוש 2 קילו קמח.
שלום אפרת,
אודה על חוות דעתך לגבי מיקסר בוש עם הספק של 900 וואט ואו 100 וואט.
המטרה העיקרית לרכישת המיקסר היא לישת בצק ללחם בתכולה של 1 ק”ג בממוצא.
השאלות הן:
* יכולת המיקסר ללוש בצק לחם
* חומר מימנו עשויה וו הלישה
* אופן ביצוע הלישה של הבצק,קראתי קצת חוות דעת ויש כאלו שכותבים שהוו לישה לא אוספת את כל החומרים מהדפנות וכן המנוע מתחמם.
לגבי החומר שמימנו עשוי המיקסר, לא מצאתי הסברים על כך.
הסיבה העיקרית לבוש היא צורתו ומחירו.
תודה מראש
אבי
היי אבי,
יש לי מיקסר של בוש 900 וואט ואני מרוצה ממנו.
וו הלישה הוא ממתכת והוא עושה את העבודה.
הי אפרת,
תודה על תשובתך.
אפשר בבקשה לדעת את המודל/דגם של המיקסר?
אבי
MUM54A00
הי אפרת,
עוד שאלה ברשותך לגבי מיקסר בוש.
בלישת בצק ללחם איך וו הלישה אוסף את הבצק מדפנות הקערה היות וראיתי שיש לו קשיים לאסוף הכל, כך שנשאר קמח/בצק על הדפנות ולא כל הבצק נילוש וכן בעירבוב נוזלים עם מחמצת לא מבצע כערבוב מלא.
תודה
אבי
אם זה בצק שהוא לא דביק מידי אז בדר”כ בקערה נוצר כדור בצק והכדור אוסף את הבצק מהדפנות.
אם קרה ונשאר בצק דביק בדפנות אפשר לאסוף אותו ידנית.
צהריים טובים,
לשתי את הבצק של המתכון שלך ללחם שום בלי שינוי פרטים.
הנוזלים בבצק היו תקינים עד כמה שידוע לי, אולי לא מתאים המיקסר ידני בכל זאת ללישת בצק.
נ.ב תוכלי להגיד בבקשה איך את לשה את הבצק – ידנית או במיקסר חשמלי ?
מיקסר ידני יכול להתאים ללישת בצק רק בכמויות קטנות. יכול להיות שהלישה לא היתה מספיקה במקרה הזה.
אני משתמשת במיקסר חשמלי אבל אפשר ללוש גם ידנית.
שלום, ניסיתי להשתמש בוו לישה במיקסר ידני אך במקום שהבצק יהפוך לאחיד הווי לישה פוררו אותו , כך צריך להיות ?
היי דוד,
ניסית להכין בצק למאפה (עם שמרים) או בצק פריך?
מה כמות הקמח שניסית לערבב? כי הוו לישה שנמצא במיקסר הידני עדין.
בגדול אם הבצק לא הפך לאחיד זאת אומרת שהיו חסרים בו נוזלים.
שלו’
אשמח מאוד לדעת כמה בצק \ קמח אפשר ללוש במיקסר ידני
תודה
לא מומלץ יותר מ-2 כוסות קמח (280 גרם).
בס”ד
פשוט מדהים-כמה סבלנות יש לך לכל ההסברים המפורטים האלה ולכל השאלות!
מאוד מתפעלת ממך ומהאתר. יישר כוח
תודה רבה דליה ❤️
היי אפרת.
האם כאשר רשום “לעבד את המצרכים לבצק” והכונה למיקסר האם אפשר ללוש בידיים (לא במיקסר ידני גם ) כי הבנתי שהידני לא טוב לבצק והמיקסר עם הקערה יקר מאוד . האם אפשר תמיד ללוש עם הידיים?
תודה
כן, אפשר ללוש עם הידיים.
שלום אפרת,
בשביל להכין ק”ג בצק איזה גודל מיקסר אני צריכה?
תודה,
מראש
היי עדן,
הכוונה לנפח קערה? גם קערה בנפח 3.9 מספיקה לקילו בצק.
היי אפרת, אז הגיע הזמן להשקיע במיקסר טוב! לא ידעתי מה זה “אפייה” עד שהכרתי את האתר שלך לפני פחות משנתיים, ומאז יצאתי לדרך, בעזרת ההסברים והסבלנות שלך (וואו כמה סבלנות !)! אז כאמור, השלב הבא – מיקסר! אני די מתרגשת כי אף פעם לא חלמתי שיהיה לי צורך בו 🙂 קראתי את כל המדריך והתגובה שלך למטה, ורציתי לשאול אותך: אולי בכל זאת את יכולה להמליץ על מיקסר מסוים שהשתמשת בו והיית מרוצה ממנו? חשוב לי במיוחד שיש לו תפעול נוח – הכנסת/פירוק/החלפת חלקים, שטיפה וכו’ – זה דבר שבאמת מלחיץ אותי קצת! אשמח אם תוכלי לעזור לי ולהמליץ על חברה/דגם מסוים (אני מוכנה להשקיע כסף). רוצה לקנות לפני פסח, כך שלפחות שנה אחת יהיה לי מיקסר שאפשר להשתמש בו בפסח 🙂 תודה רבה ושבוע טוב!
שבוע טוב אודליה,
אני חייבת לציין שמיקסר זה כיף אמיתי. הכל הרבה יותר קל, מהיר ומוצלח עם מיקסר כך שההחלטה שלך מעולה 🙂
אני משתמשת במיקסר של BOSH. מצרפת לך לינק לדגם הספציפי.
https://www.ace.co.il/electric/appliances/food-processors-and-mixers/7130425.html
הסיבה שקניתי אותו היא שהיתה עליו הנחה של כמעט 50% (קניתי ב ACE) ואני מרוצה ממנו.
אני ממליצה לפני שאת רוכשת לבדוק מחירים במקומות אחרים כי לדעתי תוכלי למצוא אותו גם בחצי מחיר.
ראי למשל בזאפ – http://www.zap.co.il/modelyad2stores.aspx?modelid=887407
בהצלחה!
תודה רבה אפרת!! בדקתי והוא נראה מעולה! מה לדעתך ההבדל בין הדגם שלך לדגם בלינק: http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=916141
הם נראים אותו דבר, אולי פשוט הדגם בלינק יותר חדש? בנוסף, את חושבת שכדאי לי לקנות את התוספות של המעבד מזון ודיסקטים? אין לי מעבד מזון כרגע ואז חשבתי לקנות כבר הכל במכשיר אחד, אפילו אם אין לי צורך בהם כרגע, כי אולי ארצה בעתיד. מה דעתך? תודה רבה מראש!
עברתי על המפרט של שני סוגי המיקסרים ולא מצאתי הבדל. יכול להיות שזה עניין של דגם חדש יותר.
אם אין לך מעבד מזון את יכולה לקנות את התוספות. אני אישית לא קניתי את התוספות והעדפתי לקנות מעבד מזון נפרד. זה עניין של נוחות. מכשירים נפרדים מצריכים מקום במטבח לשני מכשירים אבל מצד שני לדעתי נוח יותר להשתמש במיקסר כמיקסר ובמעבד מזון כמעבד מזון. תבדקי גם עלויות. יכול להיות שהתוספות עולות יותר ממעבד מזון או להפך. שאלה נוספת היא עד כמה את משתמשת במעבד מזון אם בכלל ואז אולי עדיף באמת לקנות את התוספות למקרה הצורך. בכל מקרה אם החלטת לקנות מעבד מזון אני ממליצה על משהו קומפקטי, לא מגושם וגדול מידי.
אפרת – באמת תודה רבה על התשובה המפורטת! איך עלייך – ואני אומרת את זה בשיא הרצינות! את בשבילי ה”food bible” ואני מאוד מעריכה את הדעות/טיפים וכו’ שלך! באמת אין לי מקום לשני המכשירים במטבח הצפוף שלי, בקושי יש לי מקום לאחד מהם חחח! אני לא חושבת שמעבד מזון זה משהו שאצטרך להשתמש בו הרבה, יש לי כבר קוצץ מזון קטן חשמלי וגם מיני מעבד מזון (ראי תמונה) שאפילו לא יצא לי עדיין להשתמש בו! אני חושבת שמכשירים אלה, יחד עם המיקסר ותוספות, יספיקו לי. תודה רבה אפרת! מקווה לקנות בקרוב בע”ה. ערב מקסים 🙂
בשמחה יקירה 🙂
רציתי לדעת על איזה חברה היית ממליצה קיצן איד או קנווד או כל החברות הנוספות שהוציאו מיקסרים גדולים לאחרונה בוש וכו?
לא התנסתי בכל הסוגים לכן אין לי תשובה מוחלטת. כמו בכל מוצר יש יתרונות וחסרונות לכל מוצר וצריך לבדוק את הנתונים.
כמה דברים שמומלץ להתייחס אליהם:
*נפח הקערה (כדאי שתהיה לפחות בנפח של 5 ליטרים ומעלה)
*הספק מנוע – מיקסר סביר רצוי שיהיה 700 ואט ומעלה או לפחות 1 כוס סוס. לצורך השוואה מיקסר מקצועי וחזק הוא בדר”כ 1500 ואט ומעלה.
*עדיף לבחור במיקסר ממתכת מאשר פלסטיק, הוא יותר עמיד ואינטנסיבי. אם זה יקר מידי, אפשר ללכת על פסטיק יצוק אבל שיהיה באיכות טובה.
*עדיף שהקערה תהיה מנירוסטה.
*כדאי לשאול אם יש אחריות ולכמה זמן.
מניסיון חשוב גם לבדוק שהתפעול הוא נוח- הכנסת הקערה, נעילת המיקסר, החלפת המערבלים וכו’. אני ממליצה גם לבדוק את המכשיר מבחינת הרעש שהוא עושה. יש מכשירים שעושים רעש חזק ומטריד.