שום דבר לא נמצא

איך מבשלים כרובית

מאת: אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות, 20 אפר 2017

כרובית מתכונים

כרובית היא אחד הירקות הבריאים שיש. הכרובית מכילה המון ויטמין C, B,A , חומצה פולית וסידן. הכרובית מסייעת בפעילות אנטי סרטנית. נלחמת בדלקות ומחזקת את המערכת החיסונית שלנו.
כדי להנות בצורה הטובה ביותר מהיתרונות התזונתיים שלה מומלץ לאדות אותה או לבשלה כמה שפחות זמן.

מתכון כרובית מאודה :
חומרים:
ראש כרובית בגודל בינוני-גדול
אופן הכנה:
חותכים את הכרובית לפרחים קטנים ושוטפים היטב מתחת לברז.
מרתיחים מים בסיר מכוסה. כשמים רותחים, מסירים את המכסה ומניחים מסננת (רצוי ממתכת) מעל הסיר ובתוכה מניחים את פרחי הכרובית. מכסים את המסננת ומאדים במשך כ-5 דקות, עד שמזלג ננעץ די בקלות בגבעול הכרובית.

איך חולטים כרובית?
מרתיחים מים בסיר.  כשהמים רותחים מוסיפים את פרחי הכרובית ומבשלים במשך כ-5 דקות, עד שמזלג ננעץ די בקלות בגבעול הכרובית. מסננים. מומלץ להעביר לקערה עם מי קרח (זה שומר על פריכות הכרובית).

כמה מתכונים מומלצים:
כרובית בתנור
פשטידת כרובית
ברוקולי וכרובית מוקפצים
כרובית בטחינה
לביבות כרובית אפויות

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
ספיר (15:25 10.02.2021)

היי אפרת
נאמר לי פעם שצריך להשרות את הכרובית לפני במים עם חומץ כדי שיצאו ממנה כל הרמשים. זה נכון?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:52 10.02.2021)

כן, רצוי.

נפתלי (15:24 2.07.2021)

זה הכרחי לחלוטין

ענתי (15:32 12.08.2019)

היי אפרת .יש לי כרובית קפואה של סנפורסט שמחולקת לפרחים-יש צורך בהרתחה קודם לפני הכנסת לתנור?תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:39 12.08.2019)

כדאי להפשיר קודם או לשים כ-2 דקות במים רותחים ולסנן היטב.

שני (12:50 27.04.2019)

אפשר לחלוט כרובית ולהקפיא?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:57 27.04.2019)

כן.

ספיר (10:46 5.02.2019)

שלום,
מה הכוונה שרושמים לאדות?מה הפעולה שצריך לעשות?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:34 5.02.2019)

בישול באידוי הוא בישול שאינו מצריך שמן ומתבצע באמצעות אדים של מים חמים.
אם אין לך סיר אידוי אפשר להרתיח מים בסיר רגיל ומעל הסיר לשים מסננת (רצוי מנירוסטה). מה שבעצם קורה זה שהאדים חודרים דרך הנקבים שבמסננת ומבשלים את הירק.

ספיר (23:07 5.02.2019)

יש דרך אחרת לאידוי אולי לשים במחבת או בסיר עם קצת מים או בלי מים?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:05 6.02.2019)

אני מניחה שאפשר לשים במחבת עם קצת מים. יהיה כדאי לכסות את המחבת.

ספיר (00:45 21.01.2019)

אם זה ישר לתנור לא לתת לזה בישול קצר?
אפשר גם פשוט להרתיח מים רותחים לשפוך על הכרובית להשאיר 5 דק ואז לסנן מהמים?זה גם בסדר בשביל ההכנה של הכרובית?
במקום להשתמש בסיר עם מים רתוחים?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:07 21.01.2019)

לא חובה לבשל לפני.
וכן, אפשר להרתיח מים ולשפוך על הכרובית, להשאיר 5 דקות ולסנן מהמים (במקום לבשל בסיר).

ספיר (16:36 1.02.2019)

אז מתי כן לבשל לפני?
כל עוד נכנס לתנור מספיק לשטוף את זה ?
נגיד אני לא רוצה להשתמש בתנור?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:13 3.02.2019)

אם את לא רוצה לאפות את הכרובית תבשלי במים.

ספיר (22:27 8.02.2019)

מים מעל הסיר התכוונת שהמסננת לא תיכנס לתוך הסיר אלה מעל הסיר?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:50 9.02.2019)

כן.

ספיר (00:05 9.01.2019)

אם אני רוצה להעביר אחר כך לתנור גם לעשות את השלב הזה עם הסיר ?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:56 9.01.2019)

אם את מכינה בתנור את לא חייבת לבשל לפני.

עינת (15:19 11.03.2018)

היי

רציתי לשאול לגבי הכרובית

ידוע שכשחותכים ירק ושומרים למשך זמן הערך התזונתי יורד ככל שעובר הזמן

האם ידוע לך מה בקשר לכרובית

אם אני חותכת חלק מפרחי הכרובית נגיד חצי מהכרובית ומשתמשת בפרחים שחתכתי ולא חותכת את שאר הפרחים משאירה אותם

ומשתמשת למחרת האם גם פה יורד הערך התזונתי?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:29 11.03.2018)

היי עינת,
זה נכון לגבי כל ירק. ככל שחותכים קטן יותר את הירק הוא מאבד יותר מהר מערכו התזונתי. לכן לגבי כרובית ככל שהפרחים יהיו גדולים יותר זה יותר טוב.

אבי (20:40 30.10.2017)

היי לא הבנתי. שמים מים חמים בסיר ומעל את הכרובית וממשיכים לחמם לכמה זמן ועל איזה אש? מכסה סגור?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:41 30.10.2017)

ממלאים סיר במים רגילים, מכסים ומביאים לרתיחה על אש גבוהה. כשהמים מבעבעים מוסיפים את פרחי הכרובית ומבשלים במשך כ-5 דקות על אש בינונית (בלי מכסה), עד שניתן לנעוץ מזלג בקלות בכרובית (הזמן יכול להתארך אם הכרובית חתוכה גדול או לפי סוג הכרובית).

דבי (21:25 20.04.2017)

תודה אפרת.
כן לסלט עם הברוקולי והכרובית המוקפצים.

שוב תודה ושבת שלום!

מתכונים ב-10 דקות (21:28 20.04.2017)

אז כן, את יכולה להכין בלי הברוקולי.
שבת שלום 🙂

דבי (17:12 20.04.2017)

סליחה השאלה הקודמת היא בקשר לסלט עם הברוקולי.
האם כרובית מאודה כזו טעימה וכיצד להגישה? חם או קר?
שוב תודה!

דבי (17:08 20.04.2017)

מניחה שיצא טעים גם בלי ברוקולי, נכון?

תודה רבה!

מתכונים ב-10 דקות (20:51 20.04.2017)

היי דבי,
איזה סלט? את מתכוונת למתכון של הברוקולי מוקפץ עם כרובית?
כרובית מאודה זאת פשוט הדרך הכי בריאה לאכול כרובית כי אז הערכים התזונתיים של הכרובית נשמרים בצורה הכי טובה. הטעם הוא טבעי של כרובית כי אין פה תיבול. אפשר להוסיף קצת מלח ופלפל. אפשר להגיש את זה כתוספת לצד כל ארוחה או לקצוץ את הכרובית ולהוסיף לסלט טרי.

לקריאת כל התגובות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.