איך מבשלים כרובית
כרובית היא אחד הירקות הבריאים שיש. הכרובית מכילה המון ויטמין C, B,A , חומצה פולית וסידן. הכרובית מסייעת בפעילות אנטי סרטנית. נלחמת בדלקות ומחזקת את המערכת החיסונית שלנו.
כדי להנות בצורה הטובה ביותר מהיתרונות התזונתיים שלה מומלץ לאדות אותה או לבשלה כמה שפחות זמן.
מתכון כרובית מאודה :
חומרים:
ראש כרובית בגודל בינוני-גדול
אופן הכנה:
חותכים את הכרובית לפרחים קטנים ושוטפים היטב מתחת לברז.
מרתיחים מים בסיר מכוסה. כשמים רותחים, מסירים את המכסה ומניחים מסננת (רצוי ממתכת) מעל הסיר ובתוכה מניחים את פרחי הכרובית. מכסים את המסננת ומאדים במשך כ-5 דקות, עד שמזלג ננעץ די בקלות בגבעול הכרובית.
איך חולטים כרובית?
מרתיחים מים בסיר. כשהמים רותחים מוסיפים את פרחי הכרובית ומבשלים במשך כ-5 דקות, עד שמזלג ננעץ די בקלות בגבעול הכרובית. מסננים. מומלץ להעביר לקערה עם מי קרח (זה שומר על פריכות הכרובית).
כמה מתכונים מומלצים:
כרובית בתנור
פשטידת כרובית
ברוקולי וכרובית מוקפצים
כרובית בטחינה
לביבות כרובית אפויות
יש לי כרובית וברוקולי קפואים (600 גרם כל שקית)
איזה מתכון מומלץ לי להשתמש איתם?
פשטידת ברוקולי וכרובית
תודה!
אין לי בולגרית
מה מתאים במקום?
גבינה צהובה מתאימה? כמה?
כן, אפשר לשים 3/4 כוס גבינה צהובה מגורדת.
היי אפרת, תמיד כשאני מנסה לרכך כרובית ללביבות נגיד זה לוקח לי ממש המון זמן, בערך שעה. אני מרתיחה את הפרחים, לאחר מכן מורידה את האש ולוקח לזה המון זמן לקרות. יש לך רעיון למה?
היי גלי,
זה לא אמור לקחת כל כך הרבה זמן.
את מרתיחה קודם את המים לפני שאת מכניסה את הכרובית?
אולי הפרחים גדולים מידי?
אני לא מרתיחה לפני, שמה את הכרובית עם המים ואז מרתיחה
אז פעם הבאה תנסי להרתיח לפני.
היי אפרת
נאמר לי פעם שצריך להשרות את הכרובית לפני במים עם חומץ כדי שיצאו ממנה כל הרמשים. זה נכון?
כן, רצוי.
זה הכרחי לחלוטין
היי אפרת .יש לי כרובית קפואה של סנפורסט שמחולקת לפרחים-יש צורך בהרתחה קודם לפני הכנסת לתנור?תודה
כדאי להפשיר קודם או לשים כ-2 דקות במים רותחים ולסנן היטב.
אפשר לחלוט כרובית ולהקפיא?
כן.
שלום,
מה הכוונה שרושמים לאדות?מה הפעולה שצריך לעשות?
בישול באידוי הוא בישול שאינו מצריך שמן ומתבצע באמצעות אדים של מים חמים.
אם אין לך סיר אידוי אפשר להרתיח מים בסיר רגיל ומעל הסיר לשים מסננת (רצוי מנירוסטה). מה שבעצם קורה זה שהאדים חודרים דרך הנקבים שבמסננת ומבשלים את הירק.
יש דרך אחרת לאידוי אולי לשים במחבת או בסיר עם קצת מים או בלי מים?
אני מניחה שאפשר לשים במחבת עם קצת מים. יהיה כדאי לכסות את המחבת.
אם זה ישר לתנור לא לתת לזה בישול קצר?
אפשר גם פשוט להרתיח מים רותחים לשפוך על הכרובית להשאיר 5 דק ואז לסנן מהמים?זה גם בסדר בשביל ההכנה של הכרובית?
במקום להשתמש בסיר עם מים רתוחים?
לא חובה לבשל לפני.
וכן, אפשר להרתיח מים ולשפוך על הכרובית, להשאיר 5 דקות ולסנן מהמים (במקום לבשל בסיר).
אז מתי כן לבשל לפני?
כל עוד נכנס לתנור מספיק לשטוף את זה ?
נגיד אני לא רוצה להשתמש בתנור?
אם את לא רוצה לאפות את הכרובית תבשלי במים.
מים מעל הסיר התכוונת שהמסננת לא תיכנס לתוך הסיר אלה מעל הסיר?
כן.
אם אני רוצה להעביר אחר כך לתנור גם לעשות את השלב הזה עם הסיר ?
אם את מכינה בתנור את לא חייבת לבשל לפני.
היי
רציתי לשאול לגבי הכרובית
ידוע שכשחותכים ירק ושומרים למשך זמן הערך התזונתי יורד ככל שעובר הזמן
האם ידוע לך מה בקשר לכרובית
אם אני חותכת חלק מפרחי הכרובית נגיד חצי מהכרובית ומשתמשת בפרחים שחתכתי ולא חותכת את שאר הפרחים משאירה אותם
ומשתמשת למחרת האם גם פה יורד הערך התזונתי?
היי עינת,
זה נכון לגבי כל ירק. ככל שחותכים קטן יותר את הירק הוא מאבד יותר מהר מערכו התזונתי. לכן לגבי כרובית ככל שהפרחים יהיו גדולים יותר זה יותר טוב.
היי לא הבנתי. שמים מים חמים בסיר ומעל את הכרובית וממשיכים לחמם לכמה זמן ועל איזה אש? מכסה סגור?
ממלאים סיר במים רגילים, מכסים ומביאים לרתיחה על אש גבוהה. כשהמים מבעבעים מוסיפים את פרחי הכרובית ומבשלים במשך כ-5 דקות על אש בינונית (בלי מכסה), עד שניתן לנעוץ מזלג בקלות בכרובית (הזמן יכול להתארך אם הכרובית חתוכה גדול או לפי סוג הכרובית).
תודה אפרת.
כן לסלט עם הברוקולי והכרובית המוקפצים.
שוב תודה ושבת שלום!
אז כן, את יכולה להכין בלי הברוקולי.
שבת שלום 🙂
סליחה השאלה הקודמת היא בקשר לסלט עם הברוקולי.
האם כרובית מאודה כזו טעימה וכיצד להגישה? חם או קר?
שוב תודה!
מניחה שיצא טעים גם בלי ברוקולי, נכון?
תודה רבה!
היי דבי,
איזה סלט? את מתכוונת למתכון של הברוקולי מוקפץ עם כרובית?
כרובית מאודה זאת פשוט הדרך הכי בריאה לאכול כרובית כי אז הערכים התזונתיים של הכרובית נשמרים בצורה הכי טובה. הטעם הוא טבעי של כרובית כי אין פה תיבול. אפשר להוסיף קצת מלח ופלפל. אפשר להגיש את זה כתוספת לצד כל ארוחה או לקצוץ את הכרובית ולהוסיף לסלט טרי.