שום דבר לא נמצא

טיפים לקיצור הזמן במטבח

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
מאת: אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות, 10 יול 2013
טיפים לקיצור הזמן במטבח

לא תמיד יש לנו זמן לכן קבלו טיפים לקיצור משך הזמן במטבח:

קילוף שום בקלות- מכניסים את שיני השום למיקרוגל למשך 10 שניות ואז השום מתקלף בנגיעה.

קילוף עגבניות בקלות- חולטים את העגבניות במים רותחים לפני שמקלפים.

בישול פסטה- מרתיחים את המים קודם בקומקום חשמלי.

ריכוך ובישול ירקות- משתמשים בירקות קפואים.

תפוחי אדמה- לפני שאופים בתנור, מכניסים אותם למיקרוגל ל 5 דקות או חולטים אותם במים רותחים כ-10 דקות.

מיץ לימונים– ניתן לסחוט מיץ לימונים ולהקפיא בתבנית של קוביות קרח.

התפחת בצק שמרים– לחמם תנור ל 50 מעלות למשך 10 דקות ולכבות. להכניס את הקערה מכוסה בניילון נצמד לתנור וכך יוצרים סביבה חמה.

רוטב עגבניות לפסטה– הכינו כמות של רוטב עגבניות לפסטה, חלקו לקופסאות והקפיאו. בפעם הבאה שתרצו להכין, תצטרכו לבשל רק את הפסטה ולהפשיר במיקרוגל קופסה של רוטב.

קטניות- השרו כמות של קטניות (חומוס, עדשים, שעועית) ובשלו במים רותחים עד שמתרככות. חלקו לשקיות והקפיאו.

 

 

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
Avatar
מנוחי (09:08 2.06.2020)

לגבי המקרו, בקשר לשום ולהקלת הקילוף
אפשר במים חמים גם?
(בתוך שקית או משהו

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:14 2.06.2020)

אפשר לנסות לשים כחצי דקה במים רותחים ואז לקלף.

Avatar
חנה (13:30 24.03.2020)

תודה על האתר!
תמיד נהנית מכל הרעיונות והטיפים!

מה שכתבת ביחס לשום , זה גם עובד מעולה בשביל לקלף או לחתוך ירקות קשים,
דלורית, דלעת, מכניסים זמן קצר למיקרוגל ואז לא צריך להלחם 🙂

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:47 24.03.2020)

תודה חנה 🙂

Avatar
רחלי (23:27 10.01.2019)

הי אפרת שתדעי לך שבזכותך התחלתי להיכנס חזק חזק חזק לתחום המטבח הכל אפיה בישול ועוד פשוט יש פה דברים מדהימים
תודה נשמה
יש לי שאלה את יודעת מה אני יכולה לעשות להאיץ את המהירות של תפוא בתנור נאפה לאאאאאאאאאאאאאאאאאט מה עושים

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:33 10.01.2019)

שמחה לשמוע 🙂
לגבי תפו"א כדאי לרכך אותו לפני האפיה ע"י חימום במיקרוגל של לפחות 6 דקות (עם מכסה) או בישול במים רותחים עד שהוא מתרכך באופן חלקי. עדיף כשהוא כבר חתוך.
אם תפוחי האדמה ברגע זה בתנור ואת רוצה להאיץ את האפיה אז תוציאי אותם, תחממי במיקרוגל ותחזירי לתנור.

Avatar
אילנה (23:18 7.01.2019)

היי, לגבי התפחת בצק שמרים שרשמת, לא מצויין כמה זמן להשאיר בתנור.

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:54 8.01.2019)

עד שהבצק מכפיל את נפחו. בסביבות 40 דקות -שעה וקצת.

Avatar
אסתי (18:54 18.11.2018)

היי אפרת,
תודה על כל המתכונים לאחרונה גיליתי את האתר שלך פשוט מדהים,
רציתי לשאול אם יש לך טיפ לשימוש בפטרוזיליה וכוסברה ושאר העלים
לוקח לי המון זמן לשטוף ולהפריד את העלים מהגבעול.

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:20 18.11.2018)

היי אסתי,
לצערי עדיין לא מצאתי דרך קלה לעשות זאת 🙂

Avatar
אביגיל (22:46 14.07.2018)

שבוע טוב!
יש לך אולי טיפ לזרז טיגון בצל?
תודה רבה!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:09 15.07.2018)

שבוע טוב 🙂
אומרים להוסיף לבצל קמצוץ אבקת סודה לשתיה.

Avatar
אביגיל (18:49 15.07.2018)

תודה! אנסה

Avatar
Rachel Lior (13:49 4.02.2020)

כשיש לי זמן ( או מבצע)
אני מקלפת המון בצל קוצצת (בקוצץ סלט) ומטגנת עם המון סבלנות. מניחה בתבנית קוביות מסילקון , מקפיאה
כשקפוא משחררת מהתבנית לשקית עם סגירה הרמטית .יש לי בצל מטוגן מוגן להמון תבשילים ומקצרת הכנות לחצי מהזמן. אפשר גם להניח בשקית ולגלגל
ולחתוך את המנה המתבקשת.

Avatar
ולרי בל (12:19 24.01.2018)

ואו. תודה רבה רבה רבה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:24 24.01.2018)

בשמחה 🙂

Avatar
רינה (21:40 23.11.2017)

תודה,
הטיפים האלו סופר עוזרים!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:58 23.11.2017)

שמחה לשמוע 🙂

Avatar
מאיר (02:54 22.10.2017)

היי אפרת
רציתי לשאול אם כתוב במתכון שצריך חמאה בטמ' החדר ושכחתי להפשיר אותה
יש אפשרות לקצר את התהליך של ההפשרה
תודה רבה רבה!
אין על האתר הזה כל מתכון שווה ביותר

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:21 22.10.2017)

היי מאיר,
אפשר לחתוך את החמאה לקוביות קטנטנות ולשים בצלוחית, אותה יש להניח על כוס או כלי עם מים רותחים (ואז בעצם האדים מסייעים בהמסת החמאה).
שיטה נוספת ומהירה יותר היא לחתוך לקוביות קטנטנות ולהכניס למיקרוגל לשניות ספורות, רק עד שהחמאה מתרככת מעט אבל לא נמסה לגמרי.
שבוע מצוין 🙂

Avatar
אילה (06:58 9.06.2016)

האתר מדהים!!! אין מילה אחרת!!!
במיוחד לאישה עובדת…

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (07:52 9.06.2016)

תודה אילה 🙂
יום נפלא!

Avatar
אילה (12:45 8.06.2016)

יש לי שאלה:
האם מוכרת לך תופעה, שתפוחי אדמה שנקנים טריים וטובים, לאחר תקופה קצרה הופכים לקשים? ושום אפיה לא מספיקה כדי לרכך אותם?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (12:58 8.06.2016)

היי אילה,
כעקרון תפוחי אדמה יש לשמור במקום מוצל וקריר. אם לוקח להם המון זמן להתרכך או שהם לא מתרככים בכלל זה בהחלט קשור לטריות שלהם. מה הכוונה קשים? זה דווקא טוב שתפוחי האדמה קשים ולא רכים, זאת אחת האינדיקציות לטריות שלהם.
כמה זמן חולף מרגע קנייתם טריים ועד לאפיה?
באיזה סוג תפוח אדמה מדובר?

Avatar
אילה (13:18 8.06.2016)

"קשים" אני מתכוונת גם אחרי האפיה.
קניתי אותם לפני שבועיים בערך, ושמרתי בארון סגור במטבח.
אני לא יודעת בדיוק את הסוג, הם גדולים ובהירים מאד.

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (13:27 8.06.2016)

זה קרה רק פעם אחת? אם כן יכול להיות שהם לא היו טריים כבר כשקנית אותם (אפילו שהיו נראים טוב).
אני ממליצה לקנות דווקא את תפוחי האדמה האדומים (עם הקליפה הורודה), הם יותר טעימים ונשמרים יותר זמן.
כמה זמן אפית אותם? ואגב, אפית אותם שלמים או שחתכת אותם?

Avatar
אילה (13:56 8.06.2016)

זה קורה מדי פעם. אני אעבור לקנות תפו"א במקום אחר.
אפיתי אותם חתוכים לקוביות קטנות שעתיים בתנור חם מאד של 200 מעלות

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (13:59 8.06.2016)

זה באמת המון זמן.
כן, אולי כדאי לנסות לקנות במקום אחר.

Avatar
אביגיל (18:05 12.01.2017)

עוד טיפ ששמעתי לגבי שום, שרצוי לא לחתוך עם סכין ברזל כי מאבד מהתכונות הסגוליות שלו והדרך הכי בריאה לאכול אותו היא לאחר ששמים אותו בטוסטר (גם נקלף בקלות) ודרך אגב, אכילת שום חי מחליש כח האדם לכן רצוי להמנע

Avatar
ציפי (15:28 22.02.2016)

שמחה להכיר,יש מה ללמוד. תודה על הטיפים.

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (17:00 22.02.2016)

בשמחה ציפי 🙂

Avatar
שירה (21:00 6.12.2015)

בס"ד
טיפים מעולים!
כבר אימצתי כמה:}

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (21:17 6.12.2015)

מעולה! תודה שירה 🙂

לקריאת כל התגובות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.