טיפים לקיצור הזמן במטבח
מאת:
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות,
10 יול 2013
לא תמיד יש לנו זמן לכן קבלו טיפים לקיצור משך זמן העבודה במטבח:
- קילוף שום בקלות – מכניסים את שיני השום למיקרוגל למשך 10 שניות ואז השום מתקלף בנגיעה.
- קילוף עגבניות בקלות – חולטים את העגבניות במים רותחים לפני שמקלפים.
- בישול פסטה – מרתיחים את המים קודם בקומקום חשמלי.
- ריכוך ובישול ירקות – משתמשים בירקות קפואים.
- תפוחי אדמה – לפני שאופים בתנור, מכניסים אותם למיקרוגל ל 5 דקות או חולטים אותם במים רותחים כ-10 דקות.
- מיץ לימונים – ניתן לסחוט מיץ לימונים ולהקפיא בתבנית של קוביות קרח.
- התפחת בצק שמרים – לחמם תנור ל 50 מעלות למשך 10 דקות ולכבות. להכניס את הקערה מכוסה בניילון נצמד לתנור וכך יוצרים סביבה חמה.
- רוטב עגבניות לפסטה– הכינו כמות של רוטב עגבניות לפסטה, חלקו לקופסאות והקפיאו. בפעם הבאה שתרצו להכין, תצטרכו לבשל רק את הפסטה ולהפשיר במיקרוגל קופסה של רוטב.
- קטניות – השרו כמות של קטניות (חומוס, עדשים, שעועית) ובשלו במים רותחים עד שמתרככות. חלקו לשקיות והקפיאו.
היי אפרת
לחלוט תפוחי אדמה (לא במיקרוגל)האם הכוונה לבשל על אש במים רותחים
או להשרות במים רותחים בקערה לא על אש?
ודבר שני האם אפשרי לחלוט תפוחי אדמה שלמים בקליפתם
או הכרחי לקלוף ולחתוך ?
תודה רבה לך מראש על העזרה .
לחלוט זה להשרות במים רותחים ללא בישול.
אפשר גם לחלוט תפו”א שלמים עם קליפה אבל אם זה למטרת ריכוך זה יהיה פחות אפקטיבי
מעולה!! תודה
❤️
היי,
אם אני מכינה ארוחה לעצמי או לאורחים וחלק מהארוחה זה פחמימה, האם לעשות סוג אחד או שניים?
למשל, אם זה אני ועוד אחת ונניח כל אחת 200 גרם פחמימה.
אז האם להכין 400 גרם אורז / כוסמת / בורגול / קינואה / משהו אחר דומה.
או להכין 200 גרם משהו אחד ו-200 גרם משהו אחר וכך יש בעצם 2 סוגים וכל אחת לוקחת 100 גרם מסוג אחד + 100 גרם מסוג אחר.
אני מבינה שאפשר לעשות או זה או זה… השאלה מה הכי נכון / נהוג? איך רוב האנשים עושים?
תודה
היי יעל,
כמו שאמרת אין חוקיות בזה. כל אחד עושה מה שהוא רוצה.
בדר”כ אם את מכינה ארוחה רק לעצמך או לעוד שניים-שלושה, זה בסדר להגיש רק סוג אחד של פחמימה (בדר”כ זה מוגש בתוספת מנת חלבון וירקות).
אם את מכינה ארוחה ליותר אז אפשר להכין שני סוגים של פחמימות.
היי,
יש לי עוד שאלה – אם אני מתכננת ארוחה למספר אנשים, כמה גרם (לפני הבישול) של פחמימה אני צריכה לחשב לכל אדם? למשל אני יודעת שצריך לחשב בערך 250 גרם בשר, אז כמה גרם בתוספת של הפחמימה? תודה רבה
באיזו פחמימה מדובר? זה תלוי.
הפחמימות בהן אני משתמשת בדרך כלל הן מאלו:
– אורז
– כוסמת
– קינואה
– בורגול
– פסטה
תודה!!
לכל פחמימה יש משקל שונה.
את צריכה להסתכל מה כמות המנות שרשומה במתכון.
2 כוסות אורז למשל מספיקות לכ-5 מנות.
חבילת פסטה מספיקה לכ-5 מנות.
היי
אפשר להשרות גם שעועית לבנה ואדומה ביחד?
ולבשל ביחד?
או שזה זמן בישול שונה?
היי,
אפשר להשרות ולבשל יחד(:
בס”ד
היי אפרת ערב טוב,
האם אפשר לחלוט תפוחי אדמה ולשמור במקרר למחר? אם כן פשוט לשים בקופסא סגורה?
תודה רבה
היי,
כן, אפשר. יש לשמור בקופסה סגורה. אפשר גם לשים מעט מים בקופסה כדי לשמור עליהם עוד יותר טוב.
היי אפרת חג שמח ,
רציתי לשאול
שחכתי אתמול להשרות פול לילה שלם בשביל שיתרכך , הוצאתי היום ב10 בבוקר מהארון את הפול והרתחתי בסיר להבה נמוכה עד עכשיו , עדיין לא ממש רך ואני צריכה אותו להיום בערב רך… (פול הכוונה לפול גדול חום שאוכלים עם לימון מלח ופלפל אחרי האוכל עם הפיצוחים… ) מה לעשות כדי לזרז ? יש לך רעיון? או שעד הערב על הגז זה יתרכך? תודה
היי עדן,
את יכולה לקצר את זמן הבישול ע”י שימוש בסיר לחץ. כ-40 דקות בסיר לחץ יספיקו לריכוך מלא.
חג שמח!
תודה וחג שמחח 🙏🏽😍
לגבי המקרו, בקשר לשום ולהקלת הקילוף
אפשר במים חמים גם?
(בתוך שקית או משהו
אפשר לנסות לשים כחצי דקה במים רותחים ואז לקלף.
תודה על האתר!
תמיד נהנית מכל הרעיונות והטיפים!
מה שכתבת ביחס לשום , זה גם עובד מעולה בשביל לקלף או לחתוך ירקות קשים,
דלורית, דלעת, מכניסים זמן קצר למיקרוגל ואז לא צריך להלחם 🙂
תודה חנה 🙂
הי אפרת שתדעי לך שבזכותך התחלתי להיכנס חזק חזק חזק לתחום המטבח הכל אפיה בישול ועוד פשוט יש פה דברים מדהימים
תודה נשמה
יש לי שאלה את יודעת מה אני יכולה לעשות להאיץ את המהירות של תפוא בתנור נאפה לאאאאאאאאאאאאאאאאאט מה עושים
שמחה לשמוע 🙂
לגבי תפו”א כדאי לרכך אותו לפני האפיה ע”י חימום במיקרוגל של לפחות 6 דקות (עם מכסה) או בישול במים רותחים עד שהוא מתרכך באופן חלקי. עדיף כשהוא כבר חתוך.
אם תפוחי האדמה ברגע זה בתנור ואת רוצה להאיץ את האפיה אז תוציאי אותם, תחממי במיקרוגל ותחזירי לתנור.
היי, לגבי התפחת בצק שמרים שרשמת, לא מצויין כמה זמן להשאיר בתנור.
עד שהבצק מכפיל את נפחו. בסביבות 40 דקות -שעה וקצת.
היי אפרת,
תודה על כל המתכונים לאחרונה גיליתי את האתר שלך פשוט מדהים,
רציתי לשאול אם יש לך טיפ לשימוש בפטרוזיליה וכוסברה ושאר העלים
לוקח לי המון זמן לשטוף ולהפריד את העלים מהגבעול.
היי אסתי,
לצערי עדיין לא מצאתי דרך קלה לעשות זאת 🙂
שבוע טוב!
יש לך אולי טיפ לזרז טיגון בצל?
תודה רבה!!
שבוע טוב 🙂
אומרים להוסיף לבצל קמצוץ אבקת סודה לשתיה.
תודה! אנסה
כשיש לי זמן ( או מבצע)
אני מקלפת המון בצל קוצצת (בקוצץ סלט) ומטגנת עם המון סבלנות. מניחה בתבנית קוביות מסילקון , מקפיאה
כשקפוא משחררת מהתבנית לשקית עם סגירה הרמטית .יש לי בצל מטוגן מוגן להמון תבשילים ומקצרת הכנות לחצי מהזמן. אפשר גם להניח בשקית ולגלגל
ולחתוך את המנה המתבקשת.
ואו. תודה רבה רבה רבה!
בשמחה 🙂
תודה,
הטיפים האלו סופר עוזרים!!
שמחה לשמוע 🙂
היי אפרת
רציתי לשאול אם כתוב במתכון שצריך חמאה בטמ’ החדר ושכחתי להפשיר אותה
יש אפשרות לקצר את התהליך של ההפשרה
תודה רבה רבה!
אין על האתר הזה כל מתכון שווה ביותר
היי מאיר,
אפשר לחתוך את החמאה לקוביות קטנטנות ולשים בצלוחית, אותה יש להניח על כוס או כלי עם מים רותחים (ואז בעצם האדים מסייעים בהמסת החמאה).
שיטה נוספת ומהירה יותר היא לחתוך לקוביות קטנטנות ולהכניס למיקרוגל לשניות ספורות, רק עד שהחמאה מתרככת מעט אבל לא נמסה לגמרי.
שבוע מצוין 🙂
האתר מדהים!!! אין מילה אחרת!!!
במיוחד לאישה עובדת…
תודה אילה 🙂
יום נפלא!
יש לי שאלה:
האם מוכרת לך תופעה, שתפוחי אדמה שנקנים טריים וטובים, לאחר תקופה קצרה הופכים לקשים? ושום אפיה לא מספיקה כדי לרכך אותם?
היי אילה,
כעקרון תפוחי אדמה יש לשמור במקום מוצל וקריר. אם לוקח להם המון זמן להתרכך או שהם לא מתרככים בכלל זה בהחלט קשור לטריות שלהם. מה הכוונה קשים? זה דווקא טוב שתפוחי האדמה קשים ולא רכים, זאת אחת האינדיקציות לטריות שלהם.
כמה זמן חולף מרגע קנייתם טריים ועד לאפיה?
באיזה סוג תפוח אדמה מדובר?
“קשים” אני מתכוונת גם אחרי האפיה.
קניתי אותם לפני שבועיים בערך, ושמרתי בארון סגור במטבח.
אני לא יודעת בדיוק את הסוג, הם גדולים ובהירים מאד.
זה קרה רק פעם אחת? אם כן יכול להיות שהם לא היו טריים כבר כשקנית אותם (אפילו שהיו נראים טוב).
אני ממליצה לקנות דווקא את תפוחי האדמה האדומים (עם הקליפה הורודה), הם יותר טעימים ונשמרים יותר זמן.
כמה זמן אפית אותם? ואגב, אפית אותם שלמים או שחתכת אותם?
זה קורה מדי פעם. אני אעבור לקנות תפו”א במקום אחר.
אפיתי אותם חתוכים לקוביות קטנות שעתיים בתנור חם מאד של 200 מעלות
זה באמת המון זמן.
כן, אולי כדאי לנסות לקנות במקום אחר.
עוד טיפ ששמעתי לגבי שום, שרצוי לא לחתוך עם סכין ברזל כי מאבד מהתכונות הסגוליות שלו והדרך הכי בריאה לאכול אותו היא לאחר ששמים אותו בטוסטר (גם נקלף בקלות) ודרך אגב, אכילת שום חי מחליש כח האדם לכן רצוי להמנע
שמחה להכיר,יש מה ללמוד. תודה על הטיפים.
בשמחה ציפי 🙂
בס”ד
טיפים מעולים!
כבר אימצתי כמה:}
מעולה! תודה שירה 🙂