טיפים לאפייה – שאלות נפוצות
איך למנוע מהאגוזים לשקוע בתחתית התבנית/ העוגה?
לפני שאתם מוסיפים אותם לתערובת הבצק, חממו אותם מעט בתנור וקמחו אותם.
איך כדאי להפריד ביצים? חלמון וחלבון?
רצוי להפרידם מייד לאחר שהוצאנו אותם מהמקרר בעודן קרות.
איך כדאי להקציף ביצים?
רצוי להוציא ביצים מהמקרר לפני ולתת להן להתחמם מעט לטמפרטורת החדש ורק אז להקציפן.
איך להקציף חלבונים?
-רצוי להקציפם שהם בטמפרטורת החדר.
-עדיף להקציפם בתוך קערה ממתכת או זכוכית (יש נטייה לשומן להידבק לכלים מפלסטיק והשומן עלול לפגום בהקצפה).
-חשוב להקפיד שלא תכנס טיפה אחת של חלמון (הצהוב) או שומן לכלי ההקצפה.
איך לחתוך עוגה קרה?
רצוי לחתוך עוגה קרה עם סכין שטבלנו אותה במים רותחים.
איך להוציא עוגה מתבנית מאפינס בקלות?
הניחו את תבנית המאפינס על מגבת רטובה.
איך לגרד שוקולד בקלות?
הכניסו להקפאה למספר שעות לפני שאתם מגרדים.
איך להקציף שמנת מתוקה?
לפני ההקצפה, רצוי להכניס למקרר את כלי ההקצפה כדי שיהיה קר בזמן ההקצפה.
איך יודעים אם העוגה מוכנה?
יש לנעוץ קיסם במרכז העוגה ולהוציא. אם הקיסם יוצא רטוב, העוגה עדיין לא מוכנה ויש להשאירה בתנור. אם הקיסם יוצא נקי ויבש, העוגה מוכנה ויש להוציאה מהתנור.
כללים לאפיית עוגות בחושות:
-רצוי לערבב בעדינות בתנועות קיפול.
-להשתמש בביצים בטמפרטורת החדר.
-סודה לשתייה ואבקת אפייה רצוי להוסיף לבלילה בסוף ומיד לאפות (האבקות מתחילות לתסוס מיד כשהן במגע עם נוזלים).
-לחמם תנור מראש (כרבע שעה לפני).
איך הופכים עוגה בחושה לרכה ועסיסית?
רצוי לעטוף בניילון נצמד את העוגה בעודה חמה.
איך כדאי לעבוד עם בצק עלים מוכן?
-רצוי להפשיר במקרר לילה לפני.
-רצוי לעבוד עם בצק עלים בעודו קר, מייד לאחר הוצאתו מהמקרר (מחשש לקריעתו).
-לאפות כשהבצק עדיין קר בחום גבוה של 200 מעלות לפחות.
הכל היה כמו שכתבת…אולי משהו במהירות של ההקצפה?
לרוב זה קורה מאחת הסיבות שציינתי.
מהירות ההקצפה לא אמורה להשפיע כל כך. באיזו מהירות הקצפת?
כששברת את הביצים כל החלמונים (הצהוב) נשארו בשלמותם?
היי אפרת, יש לי שאלה.הקצפתי היום חלבונים לעוגיות שושנים.
לא התערבב חלבון, אבל בכל אופן המרקם שלהן נהרס לגמרי, לא נראה אורירי וקצפתי כמו שאמור להיות, אלא צמיגי ובלי נפח..מה עשיתי לא נכון? הוספתי בהדרגה סוכר ופודינג..
היי תהילה,
כדי שהחלבונים יוקצפו כמו שצריך אסור שטיפת חלמון (צהוב) תיגע בחלבונים.
כדאי שהחלבונים יהיו בטמפ’ החדר.
וחשוב שהקערה בה מקציפים תהיה נקייה ויבשה.
שמרים יבשים שהיו במקפיא הרבה זמן איך יודעים אם הם עדיין טובים?
היי
מסתכלים על תאריך התפוגה בשקית. אם אין- כדאי לא להשתמש בהם אם היו במקפיא שנה ויותר.
שלום
האם ההקצפה נעשית ידנית או עם מכשיר?
אם במתכון לא כתוב שצריך להקציף במיקסר- ההקצפה ידנית.
היי אחרי שמוצאים את העוגה מהתנור אחרי כמה זמן את שמה ניילון ניצמד?
היי,
אחרי כ-5 דקות.
תודה רבה עם המענה !! הכנתי עכשיו עוגת שוקולד שלך שצריך לערבב בה רטובים לבד ויבשים לבד
אז הקצבתי ביצים לבד 5 דק ואח״כ הכנסתי שמן מים רותחים ומים חמימים , עשיתי טוב ?
נשמע שעשית כפי שצריך במתכון(:
היי, כמה זמן צריך להקציף ביצים לעוגה בחושה ? איך הביצים צריכות להיראות לפני שאני מוסיפה את שאר המצרכים ?
היי,
בהכנת עוגה בחושה יש להקציף את הביצים עד שהסוכר נטמע בהן ונוצרת תערובת חלקה, צהובה אחידה ומעט תפוחה. זה לוקח בד”כ דקה-שתיים.
תודה רבה על המענה יקרה 🙂
יש לך רעיון טוב בשבילי איך מפרידים ביצים? חיפשתי באתר ולא מצאתי משהו כזה.
להפרדת ביצים קלה יותר עדיף להשתמש בביצים בטמפ’ החדר ולא ישר מהמקרר. כמו כן כדאי להפריד כל ביצה בכלי אחר כדי שאם ביצה אחת לא תישבר טוב זה לא יפגע בביצים שכבר הופרדו.
כדי לחלץ עוגה מתבנית מאפינס צריך לשמן את התבנית. (אני גם גוזרת עיגולי נייר אפייה ומניחה בתחתית התבנית).לא הבנתי מה הקשר, למה את ממליצה להניח את התבנית על מגבת רטובה.(כשהעוגה קרה או חמה?)
היי,
כמובן שיש לשמן את התבניות לפני השימוש, ללא קשר לשימון כדי להקל על חילוץ המאפינס אפשר להיעזר במגבת רטובה כשהתבנית חמה.
אפרת, שבוע טוב.
יש לי משמשים רכים שאינם מתאימים לאכילה. האם אפשר לנצל אותם לעוגה כלשהי? תוכלי להציע לי משהו?
תודה
היי,
אני חושבת שאת יכולה לחתוך אותם לקוביות קטנות, לערבב עם מעט סוכר, ולהכין במקום תפוחים במתכון הזה לעוגת תפוחים וקראמבל, או להכין במקום שזיפים במתכון הזה לעוגת שזיפים.
בהצלחה😊
1.כוס 240 מל
2.כשזו עוגה שצריך להפריד בה את החלבונים /או להקציף את הביצים יכול להיות שאני מקציפה יותר מדי זמן?
אחרי ההקצפה אני לא מערבבת יותר מדי.
3.מחממת לפני אפילו ב20 דק
4.לא מערבבת לפני אלא שמה קמח ולאחר מכן א”א..
תודה ענקית אפרת היקרה❤
אני כבר שנים מתוסכלת מאיך שהעוגות יוצאות לי…
נראה לי שהסיבה היא שאת לא מערבבת את הקמח בנפרד עם אבקת האפיה.
כדי שהעוגה תתפח כמו שצריך חשוב קודם לערבב אותם היטב בנפרד ורק אז להוסיף לבלילה.
העוגות נבקעות לי באמצע..
איך ניתן למנוע זאת?
ומאז ומתמיד לא יוצאות לי גבוהות ויפות אלא יותר דחוסות…😂😂😂
ואני תמיד משתדלת לדייק במתכון…
מה אני עושה לא טוב?…
היי נעמי,
יש עוגות שזו תופעה טבעית שהן נבקעות באמצע, במיוחד אם אופים באינגליש קייק.
לגבי מרקם דחוס של העוגה, יש לי כמה שאלות:
1. באיזו כוס את משתמשת?
2. אולי את מערבבת יותר מידי את התערובת לאחר הוספת הקמחים? ערבוב ממושך פוגע באווריריות העוגה והופך אותה לדחוסה.
3. האם את מחממת את התנור מראש? כמה זמן לפני?
4. כשאת משתמשת בקמח ואבקת אפיה, את מערבבת אותם קודם בנפרד לפני שאת מוסיפה לבלילה?
יש מקומות בחו”ל שאין שם שמנת/שמנת מתוקה.
איך אפשר לייצר את זה בבית?
סורי, אין לי מתכון לשמנת להקצפה אבל יכול להיות שקוראים לזה בשם אחר.
איך לחתוך עוגה קרה או קפואה שיצאו חתיכות יפות?
כדאי להרטיב את הסכין בכל חיתוך ולחתוך את העוגה כשהיא קפואה.
תודה רבה על הטיפים המצוינים
שבת שלום ומבורך !
בשמחה 🙂