התחדשנו! אתר מתכונים ב-10 דקות בעיצוב חדש
התחדשנו! אתר מתכונים ב-10 דקות בעיצוב חדש
שום דבר לא נמצא

טיפים לאפייה

אפרת - מתכונים ב10 דקות
מאת: אפרת - מתכונים ב10 דקות ,
24 יונ 2013

איך למנוע מהאגוזים לשקוע בתחתית התבנית/ העוגה? 

לפני שאתם מוסיפים אותם לתערובת הבצק, חממו אותם מעט בתנור וקמחו אותם. 

איך כדאי להפריד ביצים? חלמון וחלבון?

רצוי להפרידם מייד לאחר שהוצאנו אותם מהמקרר בעודן קרות.

איך כדאי להקציף ביצים?

רצוי להוציא ביצים מהמקרר לפני ולתת להן להתחמם מעט לטמפרטורת החדש ורק אז להקציפן.

איך להקציף חלבונים?

-רצוי להקציפם שהם בטמפרטורת החדר.

 -עדיף להקציפם בתוך קערה ממתכת או זכוכית (יש נטייה לשומן להידבק לכלים מפלסטיק והשומן עלול לפגום בהקצפה).

-חשוב להקפיד שלא תכנס טיפה אחת של חלמון (הצהוב) או שומן לכלי ההקצפה.

איך לחתוך עוגה קרה?

רצוי לחתוך עוגה קרה עם סכין שטבלנו אותה במים רותחים.

איך להוציא עוגה מתבנית מאפינס בקלות?

הניחו את תבנית המאפינס על מגבת רטובה.

איך לגרד שוקולד בקלות?

הכניסו להקפאה למספר שעות לפני שאתם מגרדים.

 איך להקציף שמנת מתוקה?

לפני ההקצפה, רצוי להכניס למקרר את כלי ההקצפה כדי שיהיה קר בזמן ההקצפה.

איך יודעים אם העוגה מוכנה?

יש לנעוץ קיסם במרכז העוגה ולהוציא. אם הקיסם יוצא רטוב, העוגה עדיין לא מוכנה ויש להשאירה בתנור. אם הקיסם יוצא נקי ויבש, העוגה מוכנה ויש להוציאה מהתנור.

כללים לאפיית עוגות בחושות:

-רצוי לערבב בעדינות בתנועות קיפול.

-להשתמש בביצים בטמפרטורת החדר.

-סודה לשתייה ואבקת אפייה רצוי להוסיף לבלילה בסוף ומיד לאפות (האבקות מתחילות לתסוס מיד כשהן במגע עם נוזלים).

-לחמם תנור מראש (כרבע שעה לפני).

איך הופכים עוגה בחושה לרכה ועסיסית?

רצוי לעטוף בניילון נצמד את העוגה בעודה חמה.

איך כדאי לעבוד עם בצק עלים מוכן?

-רצוי להפשיר במקרר לילה לפני.

-רצוי לעבוד עם בצק עלים בעודו קר, מייד לאחר הוצאתו מהמקרר (מחשש לקריעתו).

-לאפות כשהבצק עדיין קר בחום גבוה של 200 מעלות לפחות.

 

 

ראו גם

תגובות

הוספת תגובה
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.