שום דבר לא נמצא

טיפים לאפייה

מאת: אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות, 24 יונ 2013

איך למנוע מהאגוזים לשקוע בתחתית התבנית/ העוגה? 

לפני שאתם מוסיפים אותם לתערובת הבצק, חממו אותם מעט בתנור וקמחו אותם. 

איך כדאי להפריד ביצים? חלמון וחלבון?

רצוי להפרידם מייד לאחר שהוצאנו אותם מהמקרר בעודן קרות.

איך כדאי להקציף ביצים?

רצוי להוציא ביצים מהמקרר לפני ולתת להן להתחמם מעט לטמפרטורת החדש ורק אז להקציפן.

איך להקציף חלבונים?

-רצוי להקציפם שהם בטמפרטורת החדר.

 -עדיף להקציפם בתוך קערה ממתכת או זכוכית (יש נטייה לשומן להידבק לכלים מפלסטיק והשומן עלול לפגום בהקצפה).

-חשוב להקפיד שלא תכנס טיפה אחת של חלמון (הצהוב) או שומן לכלי ההקצפה.

איך לחתוך עוגה קרה?

רצוי לחתוך עוגה קרה עם סכין שטבלנו אותה במים רותחים.

איך להוציא עוגה מתבנית מאפינס בקלות?

הניחו את תבנית המאפינס על מגבת רטובה.

איך לגרד שוקולד בקלות?

הכניסו להקפאה למספר שעות לפני שאתם מגרדים.

 איך להקציף שמנת מתוקה?

לפני ההקצפה, רצוי להכניס למקרר את כלי ההקצפה כדי שיהיה קר בזמן ההקצפה.

איך יודעים אם העוגה מוכנה?

יש לנעוץ קיסם במרכז העוגה ולהוציא. אם הקיסם יוצא רטוב, העוגה עדיין לא מוכנה ויש להשאירה בתנור. אם הקיסם יוצא נקי ויבש, העוגה מוכנה ויש להוציאה מהתנור.

כללים לאפיית עוגות בחושות:

-רצוי לערבב בעדינות בתנועות קיפול.

-להשתמש בביצים בטמפרטורת החדר.

-סודה לשתייה ואבקת אפייה רצוי להוסיף לבלילה בסוף ומיד לאפות (האבקות מתחילות לתסוס מיד כשהן במגע עם נוזלים).

-לחמם תנור מראש (כרבע שעה לפני).

איך הופכים עוגה בחושה לרכה ועסיסית?

רצוי לעטוף בניילון נצמד את העוגה בעודה חמה.

איך כדאי לעבוד עם בצק עלים מוכן?

-רצוי להפשיר במקרר לילה לפני.

-רצוי לעבוד עם בצק עלים בעודו קר, מייד לאחר הוצאתו מהמקרר (מחשש לקריעתו).

-לאפות כשהבצק עדיין קר בחום גבוה של 200 מעלות לפחות.

 

 

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
רימה (12:20 13.06.2021)

אפרת, שבוע טוב.
יש לי משמשים רכים שאינם מתאימים לאכילה. האם אפשר לנצל אותם לעוגה כלשהי? תוכלי להציע לי משהו?
תודה

מתכונים ב-10 דקות (13:58 13.06.2021)

היי,
אני חושבת שאת יכולה לחתוך אותם לקוביות קטנות, לערבב עם מעט סוכר, ולהכין במקום תפוחים במתכון הזה לעוגת תפוחים וקראמבל, או להכין במקום שזיפים במתכון הזה לעוגת שזיפים.
בהצלחה😊

נעמי (19:20 2.01.2021)

1.כוס 240 מל
2.כשזו עוגה שצריך להפריד בה את החלבונים /או להקציף את הביצים יכול להיות שאני מקציפה יותר מדי זמן?
אחרי ההקצפה אני לא מערבבת יותר מדי.
3.מחממת לפני אפילו ב20 דק
4.לא מערבבת לפני אלא שמה קמח ולאחר מכן א”א..
תודה ענקית אפרת היקרה❤
אני כבר שנים מתוסכלת מאיך שהעוגות יוצאות לי…

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:27 3.01.2021)

נראה לי שהסיבה היא שאת לא מערבבת את הקמח בנפרד עם אבקת האפיה.
כדי שהעוגה תתפח כמו שצריך חשוב קודם לערבב אותם היטב בנפרד ורק אז להוסיף לבלילה.

נעמי (22:47 31.12.2020)

העוגות נבקעות לי באמצע..
איך ניתן למנוע זאת?
ומאז ומתמיד לא יוצאות לי גבוהות ויפות אלא יותר דחוסות…😂😂😂
ואני תמיד משתדלת לדייק במתכון…
מה אני עושה לא טוב?…

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:25 1.01.2021)

היי נעמי,
יש עוגות שזו תופעה טבעית שהן נבקעות באמצע, במיוחד אם אופים באינגליש קייק.
לגבי מרקם דחוס של העוגה, יש לי כמה שאלות:
1. באיזו כוס את משתמשת?
2. אולי את מערבבת יותר מידי את התערובת לאחר הוספת הקמחים? ערבוב ממושך פוגע באווריריות העוגה והופך אותה לדחוסה.
3. האם את מחממת את התנור מראש? כמה זמן לפני?
4. כשאת משתמשת בקמח ואבקת אפיה, את מערבבת אותם קודם בנפרד לפני שאת מוסיפה לבלילה?

יעל (01:48 7.10.2020)

יש מקומות בחו”ל שאין שם שמנת/שמנת מתוקה.
איך אפשר לייצר את זה בבית?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:12 7.10.2020)

סורי, אין לי מתכון לשמנת להקצפה אבל יכול להיות שקוראים לזה בשם אחר.

שרה (17:37 30.08.2020)

איך לחתוך עוגה קרה או קפואה שיצאו חתיכות יפות?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:58 30.08.2020)

כדאי להרטיב את הסכין בכל חיתוך ולחתוך את העוגה כשהיא קפואה.

אגם (11:03 14.08.2020)

תודה רבה על הטיפים המצוינים
שבת שלום ומבורך !

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:47 14.08.2020)

בשמחה 🙂

לקריאת כל התגובות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.