שום דבר לא נמצא

חצילים קלויים

מאת: אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות, 14 מאי 2017

איך קולים חצילים?

קליית חצילים היא דרך טובה להנות מהטעם הייחודי של החציל. יש כמה דרכים לקלות חצילים, כל אחת והיתרונות והחסרונות שלה.

חצילים על האש (קליית החציל על להבה ישירה)– היתרון: טעם שרוף-מעושן. החיסרון – מלכלך את הגז.

מניחים על הלהבה הגדולה ביותר רשת ברזל ומעליה מניחים את החציל בשלמותו. מדליקים את האש ושורפים את החציל כ-10 דקות מכל צד. החציל מוכן כאשר המעטפת החיצונים שלו שרופה וניתן לנעוץ בו מזלג בקלות.

חצילים על האש

 

חצילים קלויים במחבת– היתרון: לא מלכלך את הגז. החיסרון: פחות טעם מעושן- שרוף.

אם רוצים להמנע מלכלוך הגז ניתן להשתמש במחבת כבדה מברזל (לא מומלץ להשתמש במחבת מנירוסטה). מניחים את החציל בעודו שלם על מחבת, מדליקים על הלהבה הגדולה ביותר במשך כ 10-15 דקות מכל צד.

חצילים קלויים במחבת חצילים קלויים במחבת

 

חצילים קלויים בתנור -היתרון: לא מלכלך. מכניסים לתנור ולא מתעסקים עם זה יותר. החיסרון: פחות טעם שרוף-מעושן.

-מחממים תנור מראש ל200 מעלות.

-חוצים את החציל לאורך. משמנים נייר אפיה ומניחים את חצאי החצילים כשהם הפוכים על נייר האפיה (כאשר החלק הפנימי כלפי מטה). דוקרים את החצילים בעזרת מזלג ואופים במשך כ-45 דקות, עד שהחציל נחרך ומצטמק. כאשר מזלג ננעץ בקלות בחציל, הוא מוכן.

חצילים קלויים במחבת

בכל שיטות קליית החצילים (על האש, במחבת או בתנור)  יש להניח את החצילים, מיד לאחר שהם מוכנים, בתוך מסננת למשך 10 דקות לפחות. בשלב זה החצילים יגירו נוזלים.

סינון חצילים קלויים

לאחר מכן מסירים את הקליפה, מוצאים את בשר החציל ומעבירים לקערה.

טיפ לבחירת חצילים טעימים:

בחרו חצילים שהקליפה שלהם חלקה, מתוחה ומבריקה, ללא כתמים. הרימו את החציל ביד ובחרו את החציל הקל ביותר מבחינת משקל. שימו לב לגבעול החציל, הוא צריך להיות בצבע ירוק בהיר ורענן ולא “חולה” הנוטה להשחיר. צבע החציל- שחור סגול (לא שחור מידי ולא סגול בהיר).

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים – השאלות חוזרות על עצמן אז בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם. 

הוספת תגובה
avatar
אמיר (12:32 27.04.2024)

התמונה של החציל על הגז אותי בילבלה. בתמונה רואים רשת כמו זאת שיש בתנור. אחרי כ-5 דקות של הרשת הזאת על הלהבה הגדולה של הגז, המתכת שלה נהיתה אדומה והתחילה להתרופף. מיד עצרתי את האש והוצאתי את הרשת. היא קיבלה צבע כחול מהחציל, לא נורא. אבל חשוב לדעת שהיא לא מתאימה לגז.

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:28 27.04.2024)

הרשת בתמונה היא לא רשת של תנור. היא רשת שמיועדת לצריבה על הגז.

avatar
צילה (12:41 9.11.2022)

שאלה די דחופה – אני רוצה להכין גלילות חצילים עם גבינה וכן סלט חצילים בטחינה. האם אפשר להכין את הסלט יום לפני האירוח ובנוגע לגלילות החצילים – האם ניתן לקלות אותן בתנור יום לפני, לשמור במקרר ולמחרת להמשיך בעשיית המתכון? נראה לי שאם ישבו עם גבינה ברוטב עגבניות אחרי יום יהיה פחות מוצלח ויהיה לי מעט זמן ביום ההגשה להכנות…
תודה!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:14 9.11.2022)

היי,
את הסלט אפשר להכין יום קודם.
אפשר לאפות את החצילים יום קודם ולהמשיך בהכנה למחרת, זה יכול להשפיע מעט על מרקם החצילים הסופי.
בהצלחה!

avatar
צילה (08:53 10.11.2022)

תודה על התשובה המהירה!

avatar
שרון (17:40 21.10.2021)

חידשת לי. לא חשבתי שאפשר לקלות חציל על מחבת פסים :-). מקווה לנסות בקרוב. יש שיטה מתוחכמת לקילוף/ הוצאת התוכן? תמיד בחלק הזה אני מסתבכת וכל המטבח בסוף שחור. תודה.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:26 21.10.2021)

היי שרון,
שמחה שאהבת את המתכון(:
לא ידוע לי על שיטה מסוימת לריקון החציל מלבד שימוש בסכין מתאימה…
בהצלחה❤

avatar
עינב (16:08 4.11.2021)

כדי להוציא בקלות את בשר החציל אני חוצה את החציל לאורך, ומוציאה בעזרת כף גדולה.

avatar
רוית (14:38 10.06.2021)

תודה לך. עזרת לי מאד ביסודיות ובפשטות שלך. קצר וקולע!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:36 10.06.2021)

בשמחה😊

avatar
רחלי (12:07 27.05.2021)

אחרי הקליה ואחרי קילוף הקליפה מה עושים?
לא רשמת במתכון…
רשמת רק להסיר את הקליפה ומה אחכ עושים כדי לקבל סלט חצילים טעים?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:26 27.05.2021)

לאחר ההכנה הזו פשוט מעבירים לקערה את בשר החציל ומערבבים עם תבלינים שאוהבים.
מצרפת לך מתכונים: סלט חצילים בטחינה, סלט חציל קלוי.

avatar
רחלי (12:30 27.05.2021)

את מדהימה!!
אין על האתר שלך!!!!
קניתי את כל הספרים שלך ומאז הבנות שלי לא גומרות להיות במטבח ולהפתיע אותי!!
אני זוכרת שהיתי עם קורונה לפני כמה חודשים ושהיתי במלונית בבידוד
כשחזרתי הביתה חיכו לי מלא הפתעות טעימות מעשי ידי בנותי והכל מהסדרת ספרים שלך המדהימים!!
ממליצה בחום!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:09 27.05.2021)

איזה כיף לקרוא תגובה כזו, שמחה מאד שאתם נהנים מהאתר ומספרי המתכונים!
נ.ב- ציון לשבח לבנות החרוצות שלך😊

avatar
ליאור (02:00 22.12.2020)

בשביל לקלות פרוסות ולשים בסנדוויץ אפשר לפרוס לפרוסות בעובי 1 ס”מ ולחרוך או לקלות על רשת שעל הגז או שעדיף בתנור כנ”ל לגבי פלפל?
תודה על האתר המדהים😉

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:38 22.12.2020)

היי ליאור, אם מדובר על פרוסות חצילים ניתן לעשות לפי המתכון הזה –חצילים בתנור
כנ”ל לגבי פלפלים 🙂
בהצלחה ♥

avatar
רחלי (15:05 5.10.2020)

הי
תודה אפרת על כול המתכונים
אני פותחת את האתר שלך כול פעם שאין לי חשק לבשל
ואכשהוא תמיד חוזר לי החשק…
בנוגע לחצילים אפשר לצלות אותם גם על מנגל וזה יוצא ממש טעים
המשך יום נעים

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:02 5.10.2020)

תודה רחלי 🙂

avatar
אני (12:29 17.08.2020)

אני רוצה חציל קלוי בשביל להכין פשטידה. שאלה, האם צריך לשים שמן וכל ההכנות הקודמות לפני שנכנס לתנור?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:05 17.08.2020)

לפשטידה צריך להשתמש בתוכן החציל הקלוי או בפרוסות חצילים קלויים?
איזה הכנות מוקדמות? אפשר להכין לפי המתכון.

avatar
יעל (13:45 24.07.2020)

אפשר לצלות גם בכלי יעודי – “חציליה”.
מרוויחים את היתרונות בלי החסרונות, יוצא טעם מעושן בדיוק כמו על האש והכיריים לא מתלכלכות בכלל. ממש טעים ובקלות. ממליצה לכל מי שמכינה בתדירות.
ותודה כל ההוראות המפורטות. פעם ראשונה שאני מעזה להכין- תודה.

חצילים קלויים
avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:51 24.07.2020)

תודה יעל 🙂

avatar
ענתי (15:09 12.01.2021)

ניסיתי בחציליה -לקוח הרבה זמן ולא היה שום טעם מעושן בדיוק כמו על האש.לא ממליצה

avatar
רות (22:40 23.07.2020)

האם אפשר לקלות גם בכזו מחבת?
זה מה שיש לי בבית

חצילים קלויים
avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:11 24.07.2020)

אפשר.

avatar
רחלי (22:17 6.04.2020)

הצלת אותי אני מכינה לליל הסדר

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (23:13 6.04.2020)

❤️

avatar
שרי גרטנר (12:05 3.01.2020)

הי אפרת
תודה על המתכון הטעים
אני שמה תבנית ח”פ עם חור בגודל של האש מתחת וככה היא אוגרת את כל הנוזלים והלכלוך.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:10 3.01.2020)

מעולה 🙂
תודה שרי

avatar
ענתי (11:02 22.10.2019)

היי אפרת.אשמח לדעת איך קולים חצילים שיצאו טעימים ושחומים – פרוסות חציל.אני בדיאטה ורוצה לפעמים לשים בתוך כריך.תודה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:19 23.10.2019)

ראי מתכון זה – פרוסות חצילים בתנור.

avatar
רבקה (02:41 20.10.2019)

אשמח לדעת אם אפשר במקום על האש לעשות על כיריים חשמליות?
תודה רבה!!!
אין על המתכונים באתר…

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:52 21.10.2019)

אני חושבת שכן.

avatar
דבי (15:24 25.07.2019)

כי נראה לי שהקליפה רק נהיית יותר קשה לנעיצה עם האפייה.

אגב, באיזו תוכנית ובאיזו גובה אמורים לשים בתנור?

תודה רבהת!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:20 25.07.2019)

היי דבי,
מתנצלת שרק עכשיו אני עונה (אני פחות זמינה הסופ”ש). מקווה שהסתדרת.
הקליפה אמורה להיות מקומטת וחרוכה וכך יודעים שזה מוכן. אין צורך לנעוץ מזלג.
אפשר לאפות בחום עליון וחום תחתון, במרכז התנור.

avatar
דבי (15:00 25.07.2019)

סליחה! דחוף!

המזלג אמור להינעץ בקלות בקליפה כשמוכן?

תודות!

avatar
דבי (08:27 25.07.2019)

תודה על תשובתך המהירה.

אני רוצה להכין סלט חצילים ופלפלים שראיתי אך צריך לקלות אותם על האש.

לכן רציתי לדעת עם אפשר במקום על האש, לקלות בתנור את החציל ואת הפלפלים ואיך עושים את הפלפלים.

שוב תודה ויום טוב לך!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:38 25.07.2019)

כן. את החצילים קולים כמו שרשום בעמוד (ראי “חצילים קלויים בתנור”).
את הפלפלים את יכולה לחצות לשניים ולקלות בתנור באותו אופן עד הקליפה מעט נשרפת ואז לאחר שהפלפלים מתקררים אפשר לקלף את הקליפה מהפלפלים.

avatar
דבי (00:25 25.07.2019)

לילה טוב!

אפשר גם פלפלים בתנור?

גם חוצים אותם?

באותו חום?

יתאים לסלט כמו “סלט פלפלים” שלך?

תודה!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (02:15 25.07.2019)

היי דבי,
אם את רוצה להכין בתנור אז כדאי להכין את המתכון הזה- פלפלים צלויים בתנור. אח”כ אפשר לחתוך להכין מזה סלט פלפלים.

avatar
ענתי (11:12 24.07.2019)

היי אפרת – שקולים חצילים על מחבת פסים – האם יש לחורר אותו?תודה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:00 24.07.2019)

לא חובה.

avatar
מוטי (06:22 12.04.2019)

המלצה: לקלות על המנגל בשלב ההדלקה, על האש הגלוייה. לא לשכוח ניקוב הקליפה מראש ולהפוך כל כמה דקות.
טיפ: לקלות על המנגל רק קליפה ולהוסיף אותה לחציל קלוי בתנור בשביל הטעם השרוף-מעושן.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:32 12.04.2019)

תודה מוטי 🙂

avatar
ליבי (19:17 27.07.2018)

אתמול קליתי חציל בתנור, כיביתי. ושכחתי אותו עד היום בתנור. אכיל או לזרוק?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:25 27.07.2018)

אם זה עד 12 שעות זה אמור להיות בסדר. בכל מקרה אפשר לטעום ולהחליט לפי הטעם.

avatar
טליה (16:08 11.07.2018)

באיזה חום לאפות בתנור?

תודה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:51 11.07.2018)

200 מעלות.

avatar
צופיה (15:57 2.07.2018)

אני בדרך כלל מטגנת חצילים או אופה אבל אני אנסה את השיטה – תשתפו אם יצא טעים!!
אבל במיילא אני יודעת שזה ייצא טעים – המתכונים של אפרת תמיד מיוחדים וטעימים!
תודה אפרת.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:50 2.07.2018)

תודה צופיה ❣️

avatar
רותי (20:01 15.12.2017)

תודה רבה אולגה. השיטה שלך נראית לי הכי פשוטה. ואל תשתמשו בנייר אלומיניום!!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:34 16.12.2017)

תודה רותי 🙂

avatar
ענתי (14:40 15.11.2017)

האם בשיטה של המחבת פסים,אין צורך קודם לחמם אותה?תודה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:43 15.11.2017)

אין צורך, היא מתחממת יחד עם החציל.

avatar
uri (10:47 18.05.2017)

ישנה שיטה נוספת שאני משתמש בה כבר כמה שנים והיא מעולה.
אין ספק שהדרך הטובה ביותר לקלות חציל היא על האש של הגז בלהבה ישירה. כדי למנוע את הלכלוך הרב, פשוט עוטפים את החציל בשתי שכבות של נייר אלומיניום. הטעם ממש כמו על אש ישירה והלכלוך נחסך.

avatar
פבון אביבה (12:16 18.05.2017)

זה גם מה שאני עושה.למדתי זאת מקשישה שטפלתי בה בזמנו וישר אמצתי את הרעיון.ניר הכסף שומר על החציל ולא מלכלך את הגז.

avatar
שרית (13:07 18.05.2017)

גם אני מצטרפת לשיטה זו….

avatar
Rut (21:41 18.05.2017)

הבעיה בשיטה עם ניר הכסף היא שזה לא בריא. נייר כסף שפוגע באש ישירה פולט חומרים רעילים.

avatar
sirot33 (14:41 18.05.2017)

וכיצד יודעת את מתי מוכן?

avatar
אולגה (10:35 18.05.2017)

חציל בתנור במצב “גריל”. יתרון: גם נקי וגם טעם של שרוף-מעושן. שמים חציל שלם, נקי ויבש על תבנית מרופדת עם נייר אפייה מתחת ל-“גריל” בתנור. עושים חריץ מלמעלה ומלמטה בחציל כדי שלא “יתפוצץ”. בוחרים מצב של “גריל” ו-200 עד 230 מעלות, ואופים כ-40 דקות מכל צד (או כשרואים שהחציל שרוף מלמעלה והקליפה אפילו קצת קשה, מוציאים את התבנית והופכים את החציל, ומחזירים שוב לתנור). כשהצד השני גם מוכן, מוצאים את התבנית ומקררים קצת, חוצים את החציל לאורכו, מגרדים עם כף את בשר החציל למסננת ומחכים שכל הנוזלים ירדו. אחרי זה מוסיפים תבלינים וכל מה שרוצים כדי להפוך אותו לסלט/ממרח…ויש גם טעם שרוף/מעושן.

avatar
לי (09:27 19.06.2019)

40 דקות ב-230 מעלות ישרוף את הנייר! זהירות!

לקריאת כל התגובות