חצילים קלויים
איך קולים חצילים?
קליית חצילים היא דרך טובה להנות מהטעם הייחודי של החציל. יש כמה דרכים לקלות חצילים, כל אחת והיתרונות והחסרונות שלה.
חצילים על האש (קליית החציל על להבה ישירה)– היתרון: טעם שרוף-מעושן. החיסרון – מלכלך את הגז.
מניחים על הלהבה הגדולה ביותר רשת ברזל ומעליה מניחים את החציל בשלמותו. מדליקים את האש ושורפים את החציל כ-10 דקות מכל צד. החציל מוכן כאשר המעטפת החיצונים שלו שרופה וניתן לנעוץ בו מזלג בקלות.
חצילים קלויים במחבת– היתרון: לא מלכלך את הגז. החיסרון: פחות טעם מעושן- שרוף.
אם רוצים להמנע מלכלוך הגז ניתן להשתמש במחבת כבדה מברזל (לא מומלץ להשתמש במחבת מנירוסטה). מניחים את החציל בעודו שלם על מחבת, מדליקים על הלהבה הגדולה ביותר במשך כ 10-15 דקות מכל צד.
חצילים קלויים בתנור -היתרון: לא מלכלך. מכניסים לתנור ולא מתעסקים עם זה יותר. החיסרון: פחות טעם שרוף-מעושן.
-מחממים תנור מראש ל200 מעלות.
-חוצים את החציל לאורך. משמנים נייר אפיה ומניחים את חצאי החצילים כשהם הפוכים על נייר האפיה (כאשר החלק הפנימי כלפי מטה). דוקרים את החצילים בעזרת מזלג ואופים במשך כ-45 דקות, עד שהחציל נחרך ומצטמק. כאשר מזלג ננעץ בקלות בחציל, הוא מוכן.
בכל שיטות קליית החצילים (על האש, במחבת או בתנור) יש להניח את החצילים, מיד לאחר שהם מוכנים, בתוך מסננת למשך 10 דקות לפחות. בשלב זה החצילים יגירו נוזלים.
לאחר מכן מסירים את הקליפה, מוצאים את בשר החציל ומעבירים לקערה.
טיפ לבחירת חצילים טעימים:
בחרו חצילים שהקליפה שלהם חלקה, מתוחה ומבריקה, ללא כתמים. הרימו את החציל ביד ובחרו את החציל הקל ביותר מבחינת משקל. שימו לב לגבעול החציל, הוא צריך להיות בצבע ירוק בהיר ורענן ולא “חולה” הנוטה להשחיר. צבע החציל- שחור סגול (לא שחור מידי ולא סגול בהיר).
התמונה של החציל על הגז אותי בילבלה. בתמונה רואים רשת כמו זאת שיש בתנור. אחרי כ-5 דקות של הרשת הזאת על הלהבה הגדולה של הגז, המתכת שלה נהיתה אדומה והתחילה להתרופף. מיד עצרתי את האש והוצאתי את הרשת. היא קיבלה צבע כחול מהחציל, לא נורא. אבל חשוב לדעת שהיא לא מתאימה לגז.
הרשת בתמונה היא לא רשת של תנור. היא רשת שמיועדת לצריבה על הגז.
שאלה די דחופה – אני רוצה להכין גלילות חצילים עם גבינה וכן סלט חצילים בטחינה. האם אפשר להכין את הסלט יום לפני האירוח ובנוגע לגלילות החצילים – האם ניתן לקלות אותן בתנור יום לפני, לשמור במקרר ולמחרת להמשיך בעשיית המתכון? נראה לי שאם ישבו עם גבינה ברוטב עגבניות אחרי יום יהיה פחות מוצלח ויהיה לי מעט זמן ביום ההגשה להכנות…
תודה!!
היי,
את הסלט אפשר להכין יום קודם.
אפשר לאפות את החצילים יום קודם ולהמשיך בהכנה למחרת, זה יכול להשפיע מעט על מרקם החצילים הסופי.
בהצלחה!
תודה על התשובה המהירה!
חידשת לי. לא חשבתי שאפשר לקלות חציל על מחבת פסים :-). מקווה לנסות בקרוב. יש שיטה מתוחכמת לקילוף/ הוצאת התוכן? תמיד בחלק הזה אני מסתבכת וכל המטבח בסוף שחור. תודה.
היי שרון,
שמחה שאהבת את המתכון(:
לא ידוע לי על שיטה מסוימת לריקון החציל מלבד שימוש בסכין מתאימה…
בהצלחה❤
כדי להוציא בקלות את בשר החציל אני חוצה את החציל לאורך, ומוציאה בעזרת כף גדולה.
תודה לך. עזרת לי מאד ביסודיות ובפשטות שלך. קצר וקולע!
בשמחה😊
אחרי הקליה ואחרי קילוף הקליפה מה עושים?
לא רשמת במתכון…
רשמת רק להסיר את הקליפה ומה אחכ עושים כדי לקבל סלט חצילים טעים?
לאחר ההכנה הזו פשוט מעבירים לקערה את בשר החציל ומערבבים עם תבלינים שאוהבים.
מצרפת לך מתכונים: סלט חצילים בטחינה, סלט חציל קלוי.
את מדהימה!!
אין על האתר שלך!!!!
קניתי את כל הספרים שלך ומאז הבנות שלי לא גומרות להיות במטבח ולהפתיע אותי!!
אני זוכרת שהיתי עם קורונה לפני כמה חודשים ושהיתי במלונית בבידוד
כשחזרתי הביתה חיכו לי מלא הפתעות טעימות מעשי ידי בנותי והכל מהסדרת ספרים שלך המדהימים!!
ממליצה בחום!!
איזה כיף לקרוא תגובה כזו, שמחה מאד שאתם נהנים מהאתר ומספרי המתכונים!
נ.ב- ציון לשבח לבנות החרוצות שלך😊
בשביל לקלות פרוסות ולשים בסנדוויץ אפשר לפרוס לפרוסות בעובי 1 ס”מ ולחרוך או לקלות על רשת שעל הגז או שעדיף בתנור כנ”ל לגבי פלפל?
תודה על האתר המדהים😉
היי ליאור, אם מדובר על פרוסות חצילים ניתן לעשות לפי המתכון הזה –חצילים בתנור
כנ”ל לגבי פלפלים 🙂
בהצלחה ♥
הי
תודה אפרת על כול המתכונים
אני פותחת את האתר שלך כול פעם שאין לי חשק לבשל
ואכשהוא תמיד חוזר לי החשק…
בנוגע לחצילים אפשר לצלות אותם גם על מנגל וזה יוצא ממש טעים
המשך יום נעים
תודה רחלי 🙂
אני רוצה חציל קלוי בשביל להכין פשטידה. שאלה, האם צריך לשים שמן וכל ההכנות הקודמות לפני שנכנס לתנור?
לפשטידה צריך להשתמש בתוכן החציל הקלוי או בפרוסות חצילים קלויים?
איזה הכנות מוקדמות? אפשר להכין לפי המתכון.
אפשר לצלות גם בכלי יעודי – “חציליה”.
מרוויחים את היתרונות בלי החסרונות, יוצא טעם מעושן בדיוק כמו על האש והכיריים לא מתלכלכות בכלל. ממש טעים ובקלות. ממליצה לכל מי שמכינה בתדירות.
ותודה כל ההוראות המפורטות. פעם ראשונה שאני מעזה להכין- תודה.
תודה יעל 🙂
ניסיתי בחציליה -לקוח הרבה זמן ולא היה שום טעם מעושן בדיוק כמו על האש.לא ממליצה
האם אפשר לקלות גם בכזו מחבת?
זה מה שיש לי בבית
אפשר.
הצלת אותי אני מכינה לליל הסדר
❤️
הי אפרת
תודה על המתכון הטעים
אני שמה תבנית ח”פ עם חור בגודל של האש מתחת וככה היא אוגרת את כל הנוזלים והלכלוך.
מעולה 🙂
תודה שרי
היי אפרת.אשמח לדעת איך קולים חצילים שיצאו טעימים ושחומים – פרוסות חציל.אני בדיאטה ורוצה לפעמים לשים בתוך כריך.תודה
ראי מתכון זה – פרוסות חצילים בתנור.
אשמח לדעת אם אפשר במקום על האש לעשות על כיריים חשמליות?
תודה רבה!!!
אין על המתכונים באתר…
אני חושבת שכן.
כי נראה לי שהקליפה רק נהיית יותר קשה לנעיצה עם האפייה.
אגב, באיזו תוכנית ובאיזו גובה אמורים לשים בתנור?
תודה רבהת!
היי דבי,
מתנצלת שרק עכשיו אני עונה (אני פחות זמינה הסופ”ש). מקווה שהסתדרת.
הקליפה אמורה להיות מקומטת וחרוכה וכך יודעים שזה מוכן. אין צורך לנעוץ מזלג.
אפשר לאפות בחום עליון וחום תחתון, במרכז התנור.
סליחה! דחוף!
המזלג אמור להינעץ בקלות בקליפה כשמוכן?
תודות!
תודה על תשובתך המהירה.
אני רוצה להכין סלט חצילים ופלפלים שראיתי אך צריך לקלות אותם על האש.
לכן רציתי לדעת עם אפשר במקום על האש, לקלות בתנור את החציל ואת הפלפלים ואיך עושים את הפלפלים.
שוב תודה ויום טוב לך!
כן. את החצילים קולים כמו שרשום בעמוד (ראי “חצילים קלויים בתנור”).
את הפלפלים את יכולה לחצות לשניים ולקלות בתנור באותו אופן עד הקליפה מעט נשרפת ואז לאחר שהפלפלים מתקררים אפשר לקלף את הקליפה מהפלפלים.
לילה טוב!
אפשר גם פלפלים בתנור?
גם חוצים אותם?
באותו חום?
יתאים לסלט כמו “סלט פלפלים” שלך?
תודה!
היי דבי,
אם את רוצה להכין בתנור אז כדאי להכין את המתכון הזה- פלפלים צלויים בתנור. אח”כ אפשר לחתוך להכין מזה סלט פלפלים.
היי אפרת – שקולים חצילים על מחבת פסים – האם יש לחורר אותו?תודה
לא חובה.
המלצה: לקלות על המנגל בשלב ההדלקה, על האש הגלוייה. לא לשכוח ניקוב הקליפה מראש ולהפוך כל כמה דקות.
טיפ: לקלות על המנגל רק קליפה ולהוסיף אותה לחציל קלוי בתנור בשביל הטעם השרוף-מעושן.
תודה מוטי 🙂
אתמול קליתי חציל בתנור, כיביתי. ושכחתי אותו עד היום בתנור. אכיל או לזרוק?
אם זה עד 12 שעות זה אמור להיות בסדר. בכל מקרה אפשר לטעום ולהחליט לפי הטעם.
באיזה חום לאפות בתנור?
תודה
200 מעלות.
אני בדרך כלל מטגנת חצילים או אופה אבל אני אנסה את השיטה – תשתפו אם יצא טעים!!
אבל במיילא אני יודעת שזה ייצא טעים – המתכונים של אפרת תמיד מיוחדים וטעימים!
תודה אפרת.
תודה צופיה ❣️
תודה רבה אולגה. השיטה שלך נראית לי הכי פשוטה. ואל תשתמשו בנייר אלומיניום!!
תודה רותי 🙂
האם בשיטה של המחבת פסים,אין צורך קודם לחמם אותה?תודה
אין צורך, היא מתחממת יחד עם החציל.
ישנה שיטה נוספת שאני משתמש בה כבר כמה שנים והיא מעולה.
אין ספק שהדרך הטובה ביותר לקלות חציל היא על האש של הגז בלהבה ישירה. כדי למנוע את הלכלוך הרב, פשוט עוטפים את החציל בשתי שכבות של נייר אלומיניום. הטעם ממש כמו על אש ישירה והלכלוך נחסך.
זה גם מה שאני עושה.למדתי זאת מקשישה שטפלתי בה בזמנו וישר אמצתי את הרעיון.ניר הכסף שומר על החציל ולא מלכלך את הגז.
גם אני מצטרפת לשיטה זו….
הבעיה בשיטה עם ניר הכסף היא שזה לא בריא. נייר כסף שפוגע באש ישירה פולט חומרים רעילים.
וכיצד יודעת את מתי מוכן?
חציל בתנור במצב “גריל”. יתרון: גם נקי וגם טעם של שרוף-מעושן. שמים חציל שלם, נקי ויבש על תבנית מרופדת עם נייר אפייה מתחת ל-“גריל” בתנור. עושים חריץ מלמעלה ומלמטה בחציל כדי שלא “יתפוצץ”. בוחרים מצב של “גריל” ו-200 עד 230 מעלות, ואופים כ-40 דקות מכל צד (או כשרואים שהחציל שרוף מלמעלה והקליפה אפילו קצת קשה, מוציאים את התבנית והופכים את החציל, ומחזירים שוב לתנור). כשהצד השני גם מוכן, מוצאים את התבנית ומקררים קצת, חוצים את החציל לאורכו, מגרדים עם כף את בשר החציל למסננת ומחכים שכל הנוזלים ירדו. אחרי זה מוסיפים תבלינים וכל מה שרוצים כדי להפוך אותו לסלט/ממרח…ויש גם טעם שרוף/מעושן.
40 דקות ב-230 מעלות ישרוף את הנייר! זהירות!