שום דבר לא נמצא

חלב מרוכז ממותק

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
מאת: אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות, 17 יול 2018

חלב מרוכז ממותק

חלב מרוכז ממותק (נקרא גם "חלב משומר") הוא חלב פרה רגיל שהוציאו ממנו את המים והוסיפו לו סוכר. הוא חלב סמיך ומתוק ומגיע ארוז בקופסת שימורים. כל עוד לא פותחים אותו אפשר לשמור אותו ללא צורך בקירור המון זמן.
חלב מרוכז ממותק משמש להכנת קינוחים כמו גלידות (הוא למעשה תורם למרקם הדומה לגלידה אמיתית) , פאדג' שוקולד ועוד קינוחים נוספים.

איך להכין חלב מרוכז ממותק ביתי?
מחממים בסיר קטן על להבה בינונית-נמוכה 2 כוסות חלב (480 מ"ל) + שני שליש כוס סוכר (133 גרם) ומערבבים עד שהסוכר נמס.
לאחר שהחלב רותח (מבעבע קלות), מעבירים ללהבה הקטנה ביותר ומנמיכים לאש הנמוכה ביותר וממשיכים לבשל במשך 40 דקות עד שהחלב מסמיך ומצטמצם לחצי כמות ממה שהיה (החלב אמור לשנות את הצבע למעט צהבהב והמרקם יהפוך לסמיך). במהלך הבישול יש לערבב כל 5-10 דקות ואין לכסות את הסיר.
לאחר מכן מסירים את החלב מהאש ומעבירים אותו במסננת לצנצנת זכוכית או כוס. מצננים על השיש במשך כשעה. לאחר מכן מכסים ושומרים במקרר. החלב ימשיך להסמיך לאחר קירור.
*הערה: במתכון זה אין אפשרות להפחית את כמות הסוכר.

מתכונים עם חלב מרוכז:
קוקילידה
גלידת אוראו
פאדג' שוקולד
פרפה חלבה
גלידת ריבת חלב
גלידת פירות יער
גלידת יוגורט

ספרי מתכונים
ראו גם

תגובות

הוספת תגובה
Avatar
אנונימית (20:38 28.03.2020)

במידה ומכפילים את הכמות,זמן הבישול מתארך?
ועוד שאלה,ראיתי במתכונים אחרים שמוסיפים חמאה,למה במתכון הזה לא מוסיפים ומה החמאה נותנת?
תודה מראש.

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:15 28.03.2020)

זמן הבישול לא אמור להתארך הרבה. אולי 5-10 דקות יותר.
החמאה מוסיפה שומניות ומסמיכה קצת את המרקם לאחר קירור. לדעתי זה יוצא מוצלח גם בלי חמאה (אני מעדיפה להשתמש בכמה שפחות מצרכים).

Avatar
רינה (23:35 27.03.2020)

תודה רבה, יישמתי את מה שאמרת והמתכון הצליח.

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:23 28.03.2020)

שמחה לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן.

Avatar
רינה (18:26 25.03.2020)

היי, הכנתי את המתכון לפי ההוראות והוא יצא נוזלי למרות שצבע הנוזל השתנה גם לאחר הקירור במקרר, יש מה לעשות עם מה שיצא , או לזרוק ולהכין מחדש. אודה לתשובתך

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:48 26.03.2020)

היי רינה,
לפני שאת זורקת אני ממליצה להחזיר את החלב לחימום על הגז, לערבב כף קורנפלור עם 3 כפות חלב ולהוסיף לחלב הממותק. לבשל על אש בינונית כמה דקות, תוך כדי ערבוב, עד שזה מסמיך.

Avatar
רותי (00:43 19.03.2020)

היי אפרת,
האם יש לך מתכון להכנת ריבת חלב ביתית?
תודה!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:12 19.03.2020)

לא, אין לי.
יום מקסים 🌺

Avatar
מה מה (13:07 17.03.2020)

הי אפרת
במידה והכפלתי את הכמות האם הזמן נשאר אותו דבר כמו 40 דקות או מתארך

Avatar
מה מה (15:36 17.03.2020)

יצא מושלם!
עשיתי ×5

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:33 17.03.2020)

מהמם 🙂
תודה על השיתוף

Avatar
עינת (19:24 29.12.2019)

היי אפרת

סוכר חום גם מתאים במקום הסוכר הלבן?

תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:26 30.12.2019)

לא ניסיתי אבל אני מניחה שכן.

Avatar
חוי (15:55 26.12.2019)

תודה יצא נהדר
אני מכינה את הגלידת ריבת חלב נטעם כשיהיה מוכן ואשתף איך יצא בינתיים נראה מגרה…..

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:27 26.12.2019)

מעולה 🙂

Avatar
חוי (14:59 25.12.2019)

אני מנסה לעשות את זה אך עבר כבר 40 דקות והחלב כמעט נשאר אותו הדבר מה עושים?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:41 25.12.2019)

אפשר לנסות להוסיף קורנפלור. לערבב כף קורנפלור עם 3 כפות חלב ולהוסיף לחלב הממותק. לבשל על אש בינונית כמה דקות, תוך כדי ערבוב, עד שזה מסמיך.

Avatar
יובל (19:08 28.11.2019)

אלופה תודה רבה

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:37 28.11.2019)

תודה 🌺

Avatar
יובל (07:21 27.11.2019)

היי אפרת
קודם כל תודה רבה על המתכון, זה ממש הציל אותי ,כי לא מצאתי חלב מרוכז ממותק כשר .
רציתי רק לשאול :אם אני צריכה קופסת שימורים אחת של חלב מרוכז כמה זה מתוך המתכון שלך?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:46 27.11.2019)

יש קופסאות שימורים של כ400 גרם (כמות של כוס ושליש) ויש של 300 גרם (כמות של כוס). כמה גרם צריך?
הכמות שבמתכון יוצאת בסוף ההכנה כ-300 גרם.

Avatar
מעיין אסרף (21:48 9.10.2019)

היי אפרת יש אפשרות להכין את המתכון פרווה ?
לדוגמא עם חלב שקדים או סויה אפילו שיבולת שועל?
(כי במקומות אחרים כתוב שהשימוש הוא רק בחלב קוקוס)

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (01:03 10.10.2019)

לא ניסיתי אבל שמעתי שאפשר להכין עם חלב סויה.

Avatar
דניאלה (21:06 19.09.2019)

הי אפרת,
אני מנסה עכשיו להכין את החלב המרוכז, ומיד אחרי ההרתחה הראשונה נוצרה מעין היפרדות של הנוזלים ויש מעין שכבה של קוטג' ? מוצקי חלב? למעלה. ומים למטה. שמתי את הכמות הרצויה..
להמשיך לבשל או שקיקלתי אותו איכשהו?
תודה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:29 20.09.2019)

מתנצלת, ראיתי עכשיו.
מה עשית בסוף?

Avatar
קרן ג. (11:39 25.08.2019)

היי, הכנתי ביום שישי גלידה ביתית ונשארה לי כמות של בערך 3/4 כוס חלב ממותק, נראה לך שניתן להשתמש בזה לסתם עוגה בחושה? אולי במקום סוכר או נוזלים? ידוע לך על מישהו שניסה? מתכון שקיים לדבר כזה? עד כה לא מצאתי כלום ואני שוקלת פשוט לנסות וזהו.

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:17 25.08.2019)

היי קרן,
לא ניסיתי להכין עוגה על בסיס חלב ממותק אבל נשמע לי אפשרי במקום חלק מכמות הסוכר וחלק מכמות הנוזלים.
בכל מקרה אפשר לשמור את החלב המרוכז במקרר עד כחודש בקופסה סגורה.

Avatar
רעות (11:44 24.08.2019)

הי אפרת,
יש ברשותי קרטון חלב מלא שהתוקף שלו לעוד יומיים (26.8) וחשבתי "לנצל" ולהשתמש בו להכנת חלב מרוכז. האם זה אפשרי?
במידה וכן, עולות שתי שאלות:
1. מהי כמות הסוכר הדרושה לליטר חלב?
2. האם תוקף החלב הטרי משפיע על ה"תוקף" של החלב המרוכז שאכין?
תודה 🙂

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:58 24.08.2019)

היי רעות,
אפשרי בתנאי שהחלב עכשיו טועם בסדר.
1. לליטר חלב מומלץ לשים כוס וחצי סוכר (יש להשתמש בכוס זכוכית רגילה עם ידית).
2. הסוכר משמש כחומר משמר אז אין בעיה.

Avatar
יואב (17:57 18.08.2019)

אפשר להחליף את חלב הפרה לחלב עיזים ולהשתמש בסוכר קוקוס במקום סוכר לבן?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:29 18.08.2019)

לא יודעת, לא ניסיתי.

Avatar
שלי (16:07 29.07.2019)

היי אפרת,

עקבתי במדויק אחרי ההוראות, לצערי הכמות אכן הצטמטמה, אבל המרקם נשאר דליל לחלוטין גם לאחר קירור של 8 שעות. מה עושים?

תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:06 29.07.2019)

זה לא הסמיך גם לאחר קירור? נסי לערבב כף קורנפלור עם 3 כפות חלב ותוסיפי לחלב הממותק. תבשלי על אש בינונית כמה דקות, תוך כדי ערבוב, עד שזה מסמיך.

Avatar
אחינועם (13:35 29.07.2019)

היי אם אני צריכה למתכון שלי רק שליש כוס חלב מרוכז אפשר להקטין את הכמויות? כי כתוב שהכמות מצטמצמת לחצי

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:04 29.07.2019)

אם לדעתך תכיני בחודש הקרוב מתכון נוסף עם חלב מרוכז אז כדאי לך כבר להכין את הכמות במתכון ולשמור במקרר (נשמר עד חודש).
אם לא, אז תכיני רק כוס חלב + שליש כוס סוכר.

Avatar
עידן (10:38 26.07.2019)

יש יחס נמוך יותר שניתן להוסיף סוכר? או תחליף אחר לסוכר?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:40 26.07.2019)

היי עידן,
במקרה הזה אין אפשרות להמיר את הסוכר או להפחית את הכמות כי זה משפיע על מרקם החלב.

Avatar
Cc (23:32 20.06.2019)

היי, האם ניתן להשתמש לאחר שהתקרר או חובה לאחר קירור במקרר? ואם כן כמה זמן מומלץ?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:07 21.06.2019)

עדיף לתת לחלב להסמיך קצת במקרר. כשעה לפחות.

Avatar
רחלי (22:10 21.05.2019)

עדיף להכין חלב מרוכז בבית או לקנות בחנות?
תודה רבה על הכול!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:18 21.05.2019)

הכי קל זה לקנות 🙂

Avatar
עידן (10:36 26.07.2019)

שימי לב שבחנות יש המון פעמים חומרים משמרים ושמנים מן הצומח ללא צורך

Avatar
נועה (00:55 17.05.2019)

אפשר לשם במקום חלב מרוכז דבש? כי המרקם של דבש וחלב מרוכז זהה.

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:08 17.05.2019)

היי נועה,
ברוב המתכונים זה לא יעבוד כי כי המרקם לא זהה בדיוק וגם הטעם שונה.

Avatar
מעיין (14:36 6.05.2019)

היי היה עוד מתכון לעוגת גלידה עם חלב מרוכז לא מוצאת אותו

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:24 6.05.2019)

יש שתי עוגות גלידה:
עוגת גלידה
עוגת קרם קפואה
בשני המתכונים ניתן ואפילו מומלץ לשים חלב מרוכז במקום החלב הרגיל.

Avatar
שלי (12:56 27.04.2019)

היי

פעלתי בדיוק לפי ההוראות ולצערי החלב נשאר דליל גם לאחר קירור במקרר. הכמות ירדה לחצי אבל לא הסמיך.
אפשר לעשות משהו או לזרוק?

תודה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:01 27.04.2019)

לפני שאת זורקת אני ממליצה להחזיר את החלב לחימום על הגז, לערבב כף קורנפלור עם 3 כפות חלב ולהוסיף לחלב הממותק. לבשל על אש בינונית כמה דקות, תוך כדי ערבוב, עד שזה מסמיך.

Avatar
יפה (21:00 14.04.2019)

האם אפשר להשתמש בחלב קוקוס במקום חלב? הארוחה בשרית ואני לא רוצה לפגוע במישהו.
תודה מראש על תשובתך

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:53 15.04.2019)

היי יפה,
אני לא יודעת לגבי חלב קוקוס אבל שמעתי שאפשר להכין עם חלב סויה ללא סוכר. חייבת לציין שלא ניסיתי.
חג שמח 🌷

Avatar
סילביה :) (18:00 29.03.2019)

כמה חלב מרוכז יוצא לעומת פחית חלב מרוכז? תודה 🙂

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:09 29.03.2019)

אמורה לצאת כמות של כוס אחת = 240 מ"ל (החלב אמור להצטמצם בבישול לחצי כמות ממה שהיה).

Avatar
רחל (14:30 22.02.2019)

היי!
האם אפשר להכין חלב מרוכז מחלב בטעמים? כמו משקה חלב בטעם בננה? ואז להשתמש בזה להכנת גלידה..
תודה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:50 22.02.2019)

אהבתי את הרעיון 🙂 אבל לא ניסיתי כך שאין לי מושג.

Avatar
אור (21:19 25.01.2019)

הכנתי בדיוק לפי ההוראות ויצא מעולה!
תודה רבה

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:19 26.01.2019)

שמחה לשמוע 🙂
תודה אור

Avatar
אביעד (20:31 17.12.2018)

יצא מעולה המון תודה! ואם כבר תודה כללית על האתר המעולה הזה 🙂

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:04 17.12.2018)

שמחה לשמוע 🙂
תודה אביעד

Avatar
תירנית (23:34 12.12.2018)

שלום וברכה
אם מקפיאים אי אפשר בזכוכית. או שאני טועה?
תודה רבה ולילה טוב

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:33 13.12.2018)

יש זכוכיות שניתנות להקפאה. בכל אופן אפשר לשים בקופסת פלסטיק אטומה.
יום מקסים 🙂

Avatar
דוד בן ישי (12:21 2.12.2018)

אפרת יש לך אחלה של אתר תודה לך הרבה מתכונים שנעזרתי בהן יצא חבל על הזמן תודה לך

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:24 2.12.2018)

תודה 💜

Avatar
דבורה (09:53 26.09.2018)

הי
עשיתי לפי המתכון והחלב לא הסמיך לי, שמתי אותו לילה במקרר וזה נשאר אותו דבר, נראה לך אני יכולה לשים אותו בגלידה או שזה יהרוס את המרקם של הגלידה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:49 26.09.2018)

היי דבורה,
זה לא הסמיך אפילו מעט? את יכולה להשתמש בזה לגלידה. היה עדיף שזה יהיה סמיך אבל את יכולה להשתמש בזה לגלידה (זה עדיף משימוש בחלב רגיל).

Avatar
דבורה (14:13 26.09.2018)

הרגע עשיתי את זה בגלידה זה יצא מאד טעים אבל נראה איך זה יצא בהקפאה.
תודה לך!! והאתר שלך מושלם….

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:33 26.09.2018)

מאמינה שייצא טעים גם אחרי הקפאה 😉

Avatar
רואי (08:17 24.08.2018)

שלום.
יצא מצויין!!!
עשיתי את זה פעמיים. בפעם הראשונה בסיר קטן ולא ניהיה סמיך
בפעם השניה עשיתי את זה בפנג'אן ואז יצא מצויין.
מתכון פצצה1

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:51 24.08.2018)

שמחה שהצלחת! 🙂

Avatar
רואי (15:30 23.08.2018)

שלום
עשיתי את ההוראות ההכנה לחלב המרוכז.
אך לצערי, אע"פ שהשארתי אותו על אש נמוכה בערך 45 דקות עדיין לא ניהיה סמיך. הכמות פחתה לחצי אבל לא ניהיה סמיך.
מה עושים?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:16 23.08.2018)

שמת סוכר בכמות של המתכון? אם כן, אני מציעה להכניס לקירור במקרר לכמה שעות. יכול להיות שזה יסמיך את המרקם.

Avatar
רואי (18:16 23.08.2018)

שלום
שמתי סוכר בכמות שכתובה 133 גרם.
וזה עד עכשיו במקרר ועדיין לא קיבל מרקם סמיך.
יש אפשרות לתקן את זה ע"י בישול חוזר?
או שימוש אחר?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:20 23.08.2018)

זה נשאר ממש דליל כמו במרקם של חלב או שזה הסמיך אפילו מעט?

Avatar
מאיה (18:48 10.08.2018)

כמה זמן לוקח לחלב לרתוח?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:58 11.08.2018)

1-2 דקות.

Avatar
רותי (08:44 2.08.2018)

מה שחשוב זה סמיכות החלב שמאפשרת להוסיף אותו נניח לגלידה ביתית. האם נראה לך שאפשר להפחית הסוכר למינימום, נניח 2 כפיות? מה דעתך לגבי תחליף סכור

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:45 2.08.2018)

היי רותי,
תחליף סוכר לא יעבוד כאן. זה צריך להיות סוכר.
כמות הסוכר חשובה לקבלת הסמיכות הרצויה. אם תפחיתי את כמות הסוכר זה לא ייתן את אותו אפקט.

Avatar
שירה (23:43 22.07.2018)

אפרת,
מה זה אומר להעביר את החלב במסננת?
תודה רבה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:00 23.07.2018)

היי שירה,
הכוונה לסנן את החלב כי יכול להיות שיש בו גושים.
מצרפת תמונה של מסננת.

Avatar
גפן (12:15 22.07.2018)

שלום
רציתי לדעת אם ניתן להכפיל או לשלש את המתכון הזה?
תודה רבה!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:46 22.07.2018)

כן אפשר. ממליצה בשלב הראשון להכפיל ב-2.

Avatar
רז (18:30 19.07.2018)

אפשר לעשות רק כוס חלב ולהשאיר את אותו כמות הסוכר?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:52 19.07.2018)

אם מכינים כוס אחת של חלב אפשר להפחית את כמות הסוכר לשליש כוס. זה סתם יהיה מתוק מידי עם שני שליש כוס סוכר.

Avatar
כרמלה לב (12:24 19.07.2018)

האם אפשר בחלב סוייה ?????

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:48 19.07.2018)

היי כרמלה,
שמעתי שאפשר. חייבת לציין שלא ניסיתי. זה צריך להיות חלב סויה ללא סוכר.

Avatar
גברת (09:37 19.07.2018)

כמה זמן דבר כזה נשמר במקרר?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:06 19.07.2018)

כחודש ימים.

Avatar
אורלי (08:40 19.07.2018)

המלצה: כמו בריבות, גם בהכנה של חלב מרוכז כדאי להכניס גולות זכוכית (כאלה שהילדים משחקים בהם) שחיטאנו מראש, 2-4 גולות, לתוך הסיר על האש. הכנסת הגולות מאפשר לנו שחרור מהערבוב כל 5-10 דקות. הגולות נעות כל הזמן בתוך החלב (או הנוזל) עם גלי החום ויוצרות ערבול. ובכל זאת, מדי פעם כדאי לבדוק שהחלב לא נדבק לתחתית הסיר ונשרף. טעם חלב שרוף לא תורם לטעמו של החלב המרוכז.

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:08 19.07.2018)

תודה אורלי 🙂
יום מקסים

Avatar
חי (11:23 19.07.2018)

הרעיון של הגולות מאוד נצרך בבישול של חלב מרוכז או ריבת חלב כי לחלב יש נטיה להחרך ולהדבק לתחתית הסיר ובד"כ עירבוב כל 5 דקות לא מספיק
המלצה שלי לספור את הגולות לפני שמכניסים ולבדוק שזה הכמות שמוציאים (לא נחמד לשתות גולה)

Avatar
שלי (07:25 19.07.2018)

היי

איזו כמות של חלב מרוכז תצא ממתכון זה וכמה זמן זה נשאר במקרר? האם ניתן להקפיא?

תודה רבה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:08 19.07.2018)

היי שלי,
אמורה לצאת כמות של כוס אחת (החלב אמור להצטמצם בבישול לחצי כמות ממה שהיה).
ניתן לשמור במקרר כחודש. לדעתי ניתן להקפיא.
יום נפלא 🌷

לקריאת כל התגובות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.