חלב מרוכז ממותק

חלב מרוכז ממותק (נקרא גם “חלב משומר”) הוא חלב פרה רגיל שהוציאו ממנו את המים והוסיפו לו סוכר. הוא חלב סמיך ומתוק ומגיע ארוז בקופסת שימורים. כל עוד לא פותחים אותו אפשר לשמור אותו ללא צורך בקירור המון זמן.
חלב מרוכז ממותק משמש להכנת קינוחים כמו גלידות (הוא למעשה תורם למרקם הדומה לגלידה אמיתית) , פאדג’ שוקולד ועוד קינוחים נוספים.
איך להכין חלב מרוכז ממותק ביתי?
מחממים בסיר קטן על להבה בינונית-נמוכה 2 כוסות חלב (480 מ”ל) + שני שליש כוס סוכר (133 גרם) ומערבבים עד שהסוכר נמס.
לאחר שהחלב רותח (מבעבע קלות), מעבירים ללהבה הקטנה ביותר ומנמיכים לאש הנמוכה ביותר וממשיכים לבשל במשך 40 דקות עד שהחלב מסמיך ומצטמצם לחצי כמות ממה שהיה (החלב אמור לשנות את הצבע למעט צהבהב והמרקם יהפוך לסמיך). במהלך הבישול יש לערבב כל 5-10 דקות ואין לכסות את הסיר.
לאחר מכן מסירים את החלב מהאש ומעבירים אותו במסננת לצנצנת זכוכית או כוס. מצננים על השיש במשך כשעה. לאחר מכן מכסים ושומרים במקרר. החלב ימשיך להסמיך לאחר קירור.
הערות:
*במתכון זה אין אפשרות להפחית את כמות הסוכר.
*אם במקרה החלב לא הסמיך אפשר לערבב כף קורנפלור עם 3 כפות חלב ולהוסיף לחלב הממותק. לבשל על אש בינונית כמה דקות, תוך כדי ערבוב, עד שזה מסמיך.
מתכונים עם חלב מרוכז:
קוקילידה
גלידת אוראו
פאדג’ שוקולד
פרפה חלבה
גלידת ריבת חלב
גלידת פירות יער
גלידת יוגורט
חייב לסנן את החלב?
רצוי לסנן את החלב כי יכול להיות שיש בו גושים.
אפרת יקרה תודה על האתר המקסים! 💗 ותודה שאת זמינה לשאלות… 🤗 רציתי לשאול על מתכון אחר…. ניסיתי להכין ריבת חלב ביתית, לצערי התחלתי מאוחר מדי ואחרי כמה שעות בישול כבר היה מאוחר אבל הריבת חלב עוד לא היתה מוכנה. יודעת אם אפשר להמשיך את הבישול אחרי לילה שזה עמד בחוץ? אם לא- להשתמש בזה כמו חלב מרוכז? או שיש לך הצעה אחרת מנסיונך….?
שוב המון תודה 😀
היי הדס,
אפשר להמשיך את הבישול:)
רק בזכותך בכ’ז ניסיתי…וזה עבד!!וואוו מדליק 🙂
תגידי…אפשר להקפיא את הריבת חלב? או שאין צורך כי זה עמיד?
תודה ענקית אפרת!!!
שמחה שהצלחת:)
אני חושבת שאפשר להקפיא למרות שזה נשמר כחודש לפחות במקרר.
רציתי לדעת אם יש לך למתכונים וידיאו
היי,
יש לי מלא מתכונים בוידאו בעמוד האינסטגרם או בדף הפייסבוק.
תודה על מתכונים נהדרים. האם אפשר להשתמש בסוויטנגו במקום סוכר?
לא ניסיתי אבל אני לא בטוחה.
אני חושבת שהסוכר הלבן זה מה שעושה את המרקם.
האם במתכונים יש תחליף לחלב מרוכז?
בגדול אפשר לשים חלב רגיל אבל זה לא ייצא במרקם גלידתי-רך אלא קצת יותר קפוא/קשה.
כשאני מכפילה, הזמן משתנה?
לא
היי אפרת
הכנתי אתמול את החלב לא יצא לי סמיך בכלל אז הוספתי את הקורנפלור ועדיין לא יצא סמיך אז הכנסתי למקרר למשך לילה בתקווה שיסמיך וגם היום הוא לא הסמיך והוספתי עוד קורנפלור ועדיין…לא
😮💨
מה אפשר לעשות?
אשמח לתשובה מהירה
תודה בתיה😁
נ.ב. הכפלתי את הכמות וכמובן שהכפלתי את הקורנפלור ושמתי בדיוק כמה שצריך
היי בתיה,
האמת שאין לי רעיון נוסף חוץ מלהוסיף עוד קורנפלור ולבשל על אש נמוכה 10 דקות לפחות.
סליחה שאני נדחפת, מניסיון אישי- להגביר טיפה את האש. ולבשל עד שרואים הסמכה. יכול להיות שהאש היתה נמוכה מידי לכן לא הסמיך מספיק
שלום!
עשיתי את החלב לפני שבוע. הוא לא הסמיך לי בכלל.
אני יכולה היום – שבוע אחרי להרתיח ואתו שוב עם קרונפלור?
אפשר לנסות.
היי אפרת,
ראשית תודה רבה על המתכונים באתר, אני מאד נהנית מהם!!
הכנתי בעבר את החלב מרוכז ויצא לי מצויין, אך בפעמיים האחרונות שהכנתי מישום מה לא הסמיך לי, והוספתי קורנפלור
מה הסיבה? אולי בגלל שהכנתי בסיר של פוד אפיל כי לא רציתי שיישרף? בפעמים הקודמות הכנתי בסיר פשוט יותר עם תחתית רגילה
תודה רבה!
היי,
יכול להיות שהשתמשת בסיר עם תחתית כפולה ולכן היה צריך להגביר חום ו/או להאריך את משך הבישול(:
האם אפשר להכין את הגלידה פרווה ולהשתמש בחלב סויה ?
היי
אפשר(:
למה לא ניתן להפחית את כמות הסוכר?
בכל מתכון אני מפחיתה.
לא אוהבת מתוק מידי וגם לא בריא לצערי.
אודה לתשובה
היי
המרקם והטעם של החלב המרוכז תלויים בכמות הסוכר, לכן לא מומלץ להפחית.
אפשר להחליף את הסוכר עם אריתריטול?
פחות מומלץ אבל אמור להיות אפשרי.
עשיתי עם אריתריטול ולא יצא טעים. בפעם הבאה אעשה לפי המלצתך עם סוכר.
תודה רבה
כמה זמן החלב נשמר במקרר
החלב נשמר כחודש במקרר.
אם אני צריכה למתכון 300 מ”ל חלב מרוכז-
כמה מתקבל מהמתכון הנ”ל??
מהמתכון יוצאת כוס חלב מרוכז- 240 מ”ל. את יכולה להכפיל כמויות פי 1.5 ולקבל 360 מ”ל.
היי
האם אפשר לעשות חצי כמות?
תודה
היי
אפשר(:
הי אפרת, זה ייצא לי מוצלח גם עם סוכר קנים או סוכר חום? תודה מראש, מיכל
היי
עדיף סוכר לבן.
יוצא מדהים ללא סוכר האם אפשר תחליף חלב?
והאם את יודעת איך אפשר להכין וניל דובדבנים כמו בקצפת?
אפשר להשתמש בחלב צמחי/סויה וכדומה.
מה הכוונה וניל דובדבנים?
היי אפרת
ראיתי בחנות מוצר בשם “קרם חלבי מרוכז” של פוליבה, האם את יודעת אם זה “חלב מרוכז” ?
היי
עד כמה שידוע לי מדובר בחלב מרוכז(:
היי
רציתי לשאול האם קרב חלבי מרוכז זה כמו חלב מורכז ?
תודה
היי,
לא הבנתי את שם המוצר ששאלת לגביו?
קניתי בחנות קרם חלבי מרוכז רציתי לשאול אם זה אותו דבר כמו חלב מרוכז
איזה קרם? קרם בטעמים כמו נוגט, קינדר… או משהו אחר?
אם תעלי תמונה ברורה של המוצר אוכל לעזור יותר.
מצורף תמונה
תודה
לא מכירה את המוצר הזה אישית, אבל אני כמעט בטוחה שלא מדובר בחלב מרוכז.
כן זה חלב מרוכז. אני משתמשת בו באופן קבוע
היי הכנתי ויצא ממש נחמד, כמה זמן אפשר לשמור את זה במקרר? אפשר אולי לשמור בהקפאה ולהפשיר לפני שרוצים להכין?
היי,
שמחה שיצא טוב(:
אפשר לשמור במקרר כחודש או להקפיא למשך ארוך יותר.
שימי לב שאם את מקפיאה, תחלקי את החלב לכמויות שתשתמשי בהם בכל פעם כדי לא להפשיר את כל הכמות.
היי אפרת, הכנתי ויצא מקסים!! אני רוצה לנסות גלידה ללא סוכר, אפשר להחליף את הסוכר בממתיק ואם כן איזה מומלץ?
היי,
איזה כיף שיצא מוצלח!
יש המון ממתיקים טובים, אני באופן אישי אוהבת את סוויטאנגו.
הי אפרת,
רצינו חלב מרוכז פרווה אז עשינו את המתכון עם חלב סויה ללא תוספת סוכר.
הגלידות יוצאות מעולות ואנשים תמיד שואלים אם זה בטוח לא חלבי…
מעולה! איזה כיף שאהבתם את המתכון, תודה שחזרת לשתף❤
איזה סוג מסננת?
אני מכינה את זה בשביל העוגת פאדג שלך, כמה חלב מהכמות הזאת צריך לשים בעוגה
כתוב 200 גרם, כמה זה בכוסות
תודה!
היי,
כל מסננת דקה יחסית תתאים.
בשביל הפאדג’ שוקולד תצטרכי להשתמש ב2/3 כוס חלב מרוכז.
שלום, אשמח לתגובה מהירה. תודה
החלב נדבק לתחתית הסיר ונשרף, וחלקים מהחלב השרוף התערבבו עם שאר החלב המרוכז.
האם אפשר להשתמש בו? הוא יהיה טוב? או שצריך לזרוק אותו?
תודה רבה אפרת.
היי יעל,
על מנת לא לבזבז את החלב את יכולה לסנן עם מסננת וכך החלקים השרופים לא יישארו. כדאי גם לטעום את החלב כדי לוודא שאין בו טעם שרוף מודגש.
שלום אפרת,
אני צריכה כמות של 300 מ”ל חלב מרוכז.
איזו כמות אני צריכה להכין?
היי,
את יכולה כמות כפולה פי 1.5 כדי שיצא לך 360 מ”ל.
שלום, רציתי לדעת האם אפשרי לוותר על הסינון ועד כמה זה ישפיע על הגלידה ( קפה ופקאן )?
בנוסף על כך הכנתי את החלב לפי ההוראות הנ”ל אך משום מה זה יצא מאוד מאוד סמיך ( עד קשה ), ולכן רציתי לשאול האם כך זה אמור לצאת ואם לא – במה אני יכולה לשפר בפעם הבא?
תודה רבה ויום נעים!!!
היי,
מומלץ שלא לוותר על הסינון- עלולים להישאר גושים.
החלב אמור לצאת די סמיך אבל לא קשה/מוצק…
האם השתמשת בכוס מדידה ודייקת בכמויות?
יכול להיות שבישלת קצת יותר מהדרוש?
שלום,
נהנית כל פעם מהמתכונים מחדש!
שאלה, כמה זמן החלב הממותק יכול להיות במקרר?
תודה.
היי,
מומלץ לאחסן במקרר עד חודש.
שמחה שאת נהנית מהמתכונים(:
שלום, תודה על המתכון ועל כל המתכונים המעולים שלך!
יש לי 2 שאלות-
א. הכנתי חלב מרוכז כמו במתכון ולא הסמיך בכלל בכלל. איך בדיוק להוסיף את הקורנפלור? לבשל עם הקורנפור? לא בדיוק הבנתי איך עושים.
ב. אחרי שאכין את החלב (בתקווה שיצא טוב), אני רוצה להכין גלידת מנגו. יש לי מנגו קפוא. איך להכין גלידה משניהם? איזה עוד חומרים צריך? תודה.
היי,
שמחה שאת נהנית מהמתכונים(:
אם החלב לא הסמיך לך זה בד”כ קורה בגלל אי שימוש בכוס מדידה/ חוסר דיוק בכמויות. אפשר לערבב כף קורנפלור עם 3 כפות חלב ולהוסיף לחלב הממותק. לבשל על אש בינונית כמה דקות, תוך כדי ערבוב, עד שזה מסמיך.
מצרפת לך מתכון לגלידה ביתית שתוכלי להוסיף לה מנגו מרוסק לקראת סיום ההקצפה. מנגו קפוא פחות מתאים לגלידה ויותר מתאים לסורבה או פרוזן יוגורט.
כמה מ”ל זה יוצא?
תודה
היי,
יוצא בערך כוס- 240 מ”ל(:
חייבים לסנן?
היי,
רצוי לסנן את החלב כי יכול להיות שיש בו גושים.
חג שמח(:
שלום,
ניסיתי להכין עם חלב שיבולת שועל.
לאחר כמה שעות במקרר, זה לא נהיה סמיך, ולכן הוספתי קורנפלור.
זה נהיה סמיך במעט, אבל לא כמו בתמונה שצילמת פה (גם אחרי עוד שהות במקרר).
זה מספיק? או שכדאי להוסיף עוד כף קורנפלור?
תודה!
היי,
השתמשת בכוס מדידה?
אם יצא יחסית נוזלי אפשר להוסיף עוד כף קורנפלור. יש לקחת בחשבון שעם חלב רגיל יוצא סמיך קצת יותר.
כן.
הוספתי עוד כף. זה נראה בסדר. אבל זה עוד צריך להיבחן בתוך מתכון. לכבוד שבת..
אז אולי בהכנת חלב מרוכז מתחליפי חלב, כדאי להוסיף קורנפלור לכתחילה.
תודה רבה!
בוקר טוב!
אם היום אני מכינה את החלב ורוצה גם היום להכין את הגלידת ריבת חלב, אפשר אחרי שעה שזה התקרר בחוץ להכין את הגלידה או שזה צריך להיות לפני כן במקרר?
היי,
עדיף לחכות שעתיים שלוש כדי שהחלב המרוכז יתקרר לחלוטין ויתייצב.
האם אפשר להחליף את הסוכר בארטיתול?. ואם כן מה הכמות?. תודה רבה . 🙏🙏
היי,
לא הייתי ממליצה היות ועלול להתקבל טעם לוואי בכמות כזו של סוכר.
וואוו,את מהממת,כמה מתכונים,כמה אפשר ללמוד ממך.
תודה רבה אהובה
איזה כיף שאת נהנית מהמתכונים! תודה על המילים החמות🌺
כמה זמן אפשר לשמור את זה בהקפאה עמוקה?
הכנתי כבר פעם, ויצא מושלם!
היי,
שמחה שאהבת את המתכון!
ניתן לשמור בהקפאה כ-3 חודשים.
הי, הכנתי כמה פעמים ויצא מצוין, אבל לא סיננתי.
אפשר לסנן דרך נפה?
היי תמר,
אני חושבת שזה אפשרי, פשוט ייקח יותר זמן לסנן כי החורים בנפה ממש קטנים…
תודה על התשובה
האם אפשר להכין מחלב שקדים?
אני רוצה גלידה פרווה…
היי מירי,
אפשר, אבל יתכן שינוי קל במרקם ובטעם.
בהצלחה!
הסמיך ונראה טוב, אבל הצבע לא צהוב. זה בסדר?
חוצמזה, האם לכל מתכון גלידה עם חלב עדיף חלב מרוכז?
היי יעל,
זה בסדר, החלב אמור להיות צהבהב ולא צהוב.
באופן כללי חלב מרוכז מעשיר מאד גלידות ונותן מרקם גלידתי יותר מאשר חלב רגיל.
היי אפרת, הכנתי ולמרות שהסמיך עשיתי טעות וביצעתי את שלב הקורנפלור.. עכשיו כבר אחרי קירור של לילה במקרר סמיך נורא שזה בסדר כי זה עבור גלידה אך הבעיה האמיתית היא שנוצרו גושים קטנים ולא נעימים בכלל במרקם בפה…איך אני יכולה להציל את המצב? כבר אי אפשר לסנן לצערי. האם ישנה דרך לחמם על הגז ולהוסיף מרכיב נוזלי כדי שאוכל לסנן ולהוריד את הגושים שנוצרו? אשמח לתשובתך המהירה… אין לי מיקרוגל לכן שואלת אם אפשר על הגז, מרוב שיצא סמיך אני בטוחה שאם אחמם על הגז מבלי להוסיף נוזל אז מיד יישרף לי.
תודה מראש על תשובתך יקירה וסליחה על אורך השאלה..
היי עדי,
אני חושבת שאפשר להוסיף רבע כוס חלב ולחמם על אש הכי נמוכה תוך ערבוב מתמיד, ולאחר שמגיע לסף רתיחה לכבות את האש ולסנן.
תודה רבה על המענה המהיר
היי אפרת יקרה,
בישלתי לפי ההוראות, החלב הצטמצם, אבל לא הסמיך,
החלטתי לנסות לקרר קודם, ובטעות שמתי מיד במקרר ולא קודם על השיש.
זו בעיה?
אם לא יסמיך לי, לחמם שוב ולהוסיף קונפלור, נכון?
תודה!!!
שבת שלום!
היי,
זה לא קריטי שהכנסת ישירות למקרר, אבל אם יצא ממש נוזלי הקירור לא יעזור. ולכן כדאי שתוציאי מהמקרר, תוסיפי קורנפלור ותמשיכי לבשל עוד קצת.
תודה!!
אטפל בו.
אפרת, יצא לי מעולה!!
שמתי קצת קמח תפו”א כי נעלם לי הקורנפלור,
יצא מדהים 🙂 גם בצבע וגם במרקם.
והגלידה לילדים… כמו מגנום… הכנסתי ג’לים ועדשים,
והלכה הבריאות, כל היום הם מנשנשים לי מהמקפיא 😉
חחח איזה כיף לשמוע! שמחה ממש שכולם אהבו😊
רציתי לשאול למה אי אפשר להפחית הסוכר?
היי,
כמות הסוכר חשובה מאד למרקם הסמיך, וכמובן גם לטעם…
אפשר לחמם ולהכין את הכל המיקרוגל?
אני לא בטוחה שבמיקרוגל זה יצא מוצלח. את יכולה לנסות(:
היי, האם אפשר להחליף את החלב בנוזל קוקוס?
אפשר אבל המרקם יצא קצת יותר נוזלי ויהיה טעם מורגש מעט של קוקוס😊
האם אפשרי להכין עם חלב דל לקטוז ?
היי שירלי,
כן, אין בעיה😊
יצא קצת יותר סמיך מחלב רגיל , אבל הרבה יותר נוזלי מהתמונה ששמת למעלה , זה עדיין טוב? או שעדיף להוסיף קורונפלור?
היי דוד,
החלב המרוכז ממשיך להסמיך לאחר שהוא מתקרר, אבל אם הוא יחסית נוזלי כדאי להוסיף קורנפלור מעורבב עם חלב ולערבב על אש בינונית כמה דקות עד שמסמיך.
לכמה זמן אפשר לשמור את החלב הממותק במקרר? והאם אפשר להכין בכמות גדולה יותר? (להגדיל את כמות הסוכר והחלב)
היי דוד,
אפשר להכפיל כמויות, ומומלץ לשמור במקרר עד חודש.
האים אפשר לעשות חלב סמיך עים סוכר גם בחלב קוקוס? (בישביל הפרווה)
היי מוריה,
לא ניסיתי, אבל יתכן שאפשרי😊
כן יצא מעולה !!
תודה רבה על המתכון! אני גרה בחו”ל ואף פעם לא מצאתי תחליף. אנסה בקרוב 🙂 אפשר לשאול מה הכמות שיוצאת? כוס?
היי שירה,
אמורה לצאת כמות של כוס מלאה בנפח 240 מ”ל = 300 גרם.
בהצלחה😊
היי אפרת,
דבר ראשון תודה על מתכונים מדהימים,
אני קוצרת מלא מחמאות בזכותך!!
אני בישלתי את החלב כברלפחות שעה ורבע , הוא נהיה בצבע צהוב בז’ ונהיה חצי מהכמות, אך הוא לא סמיך.
להמשיך לבשל עוד?
זה על אש בינונית.
אשמח לתשובה😊😊
היי יהודית,
מתנצלת, ראיתי רק עכשיו. מקווה שהסתדרת.
אם החלב נעשה צהבהב והצטמצם לחצי מהכמות הוא היה אמור גם להסמיך.
לפעמים הוא מסמיך לאחר קירור. שמת אותו במקרר? איך הוא עכשיו?
בסוף ערבבתי כף קורנפלור עם 3 כפות חלב והוספתי לחלב המרוכז הוא הסמיך והכנסתי אותו למקרר למשך לילה.
בבוקר הקצפתי אותו עם השמנת וכל השאר והגלידה יצאה חלומית!!!
שמחה לשמוע❤️תודה שחזרת לעדכן😃
היי אפרת
החלב לא ממש הסמיך לי וכבר אחרי קירור בחוץ. האם יסמיך בקירור או שכבר אבוד?
היי מיטל
תנסי לבשל שוב את החלב על חום קצת גבוהה יותר ותערבבי עד שיסמיך
אני לא חושבת שזה יסמיך במקרר
שבוע נפלא❤️
ממש שמח שיש מתכון לחלב מרוכז
כי מלא פעמים לא עשיתי מתכונים כי לא היה לי את זהי
במקרה ראיתי את הקישור לפה רק במתכון אחד ונראה לי שכדאי לשים קישור גם בגלידת ריבת חלב ועוד..
תודה עצומה על האתר!!
בזכותך נהיתי ממש מקצועי תוך 3 חודשים והכל יוצא מטורף!!
אוסיף קישורים, תודה 🙂
יכול להיות שככל שאחוז השומן בחלב גבוה יותר, ככה יצא פחות דליל..
הי אפרת,
לכמה זמן החלב הזה יכול להישמר במקרר?
ובנוסף- האם ייצא טוב אם אחליף את הסוכר בממתיק בריא יותר? (כמו מייפל טבעי, דבש או סילאן? אם כן- מה כדאי לשים? תודה!
היי מיכל,
החלב נשמר כחודש במקרר.
אין אפשרות להחליף את הסוכר במקרה הזה. זה מה שעושה את המרקם.
תודה על ההתייחסות. שאלה נוספת ברשותך- מהי כמות החלב המרוכז שמתקבלת ממתכון זה?
אמורה לצאת כמות של כוס מלאה בנפח 240 מ”ל = 300 גרם.
*בתנאי שמשתמשים בכוס בנפח 240 מ”ל.
בוקר טובאפרת
אם שמה חלב שקדים או חלב שיבולת שועל
צריך לשים לב שיהיו בלי סוכר?
תודה ויום נפלא.
חייבת לציין שללא ניסיתי להכין עם חלב שקדים או שיבולת שועל (אני חושבת שעדיף שקדים).
אם את מנסה רצוי שיהיה ללא תוספת סוכר.
היי החלב ממש הסמיך לי , הוא ממש נהיה מוצק.
הבנתי שאפשרי להשתמש בו אבל האם זה ישפיע על מרקם הגלידה? ואם כן, איך?
תוציאי אותו מהמקרר כמה זמן לפני כדי שיתרכך קצת.
יצא פשוט נהדר !
הרבה יותר טעים מהחלב המרוכז הקנוי.
שאלה – אם אני רוצה להכין את גלידת ריבת החלב בכמות כפולה כמה חלב מרוכז להוסיף?
היי שלומית,
שמחה שיצא מוצלח 🙂
אם את מכינה כמות כפולה של גלידה אז שימי שני שליש כוס חלב מרוכז.
היי, החלב המרכז עכשיו על השיש, ורציתי לשאול – כמה זמן הוא צריך להיות במקרר?
כלומר עד שיהיה אפשר להשתמש בו? תודה רבה! האתר מעולה!
חצי שעה-שעה.
הכנתי כבר כמה פעמים ותמיד יוצא מוצלח. לפעמים זה מסמיך אחרי 35 דקות ולפעמים אחרי שעה. תהיו סבלניים ותבשלו עד שזה מסמיך.
תודה רוזי 🙂
היי,
לאחר שעשיתי בפעם השלישית הצלחתי להגיע לסמיכות של טחינה לפני שהורדתי מהאש.
עכשיו לאחר שהתקרר המרקם כמעט מוצק.
האם עדיין ניתן להשתמש בו להכנת גלידה ?
אני חושבת שהיה עוזר לכל המסתבכים עם הסמיכות (ואני ביניהם) אם הבית מעלה סרטון שבו ניתן יהיה לראות את הסמיכות בשלבים השונים.
אפשר להשתמש בו. תוציאי אותו מהמקרר כמה דקות לפני ההכנה כדי שיתרכך קצת.
בהזדמנות אכין ואעלה סרטון.
אם רוצים להשתמש במתכון הזה להכנת גלידה- כמה שמנת מתוקה (של 250 מל) צריך להוסיף לכמות של חלב מרוכז שיוצאת מהמתכון הזה (על בסיס 2 כוסות חלב ו2/3 כוס סוכר)?
אם רוצים להכין גלידה יש להקציף מיכל שמנת מתוקה (250 מ”ל) + שליש כוס חלב מרוכז + כף גדושה אינסטנט פודינג וניל.
מהכמות שבמתכון אמורה לצאת כוס אחת של חלב מרוכז, זאת אומרת שזה מספיק ל-3 מיכלי שמנת + 3 כפות פודינג וניל.
מצטרפת גם למתוסכלות.. הכנתי ולא יצא לי סמיך..
הוספתי קמח (אין לי קורנפלור) ואחרי סינון (אולי המסננת שלי דקה מדי?) הוא עדיין נוזלי..
אכניס למקרר, מקווה שיסמיך.. רעיון מה יכול להועיל?
אולי לבשל על הגז באש גבוהה יותר? [עם כיריים חשמליות.. אולי זה קשור גם? :|]
היי שילת,
בישלת בלי מכסה?
זה הסמיך במקרר?
אכן, בלי מכסה.. לא הסמיך במקרר
אבל.. (:
בישלתי שוב בבוקר (אותו תהליך של הרתחה ואז 40 דק’, רק על אש גבוהה יותר) והצליח
תודה רבה!!
מעולה 🙂
יום נפלא!
מתוסכלת? קצת סבלנות בחיים, בכל דבר!! אתם דור האיסטנט וזו הבעיה. שבי קראי ספר ליד הכיריים ולא משנה איזה, לא באש גבוהה לטעם מושלם ולא שרוף.. לערבב עד שיסמיך מעט, אין צורך שיהפוך לגבינה..
יש לי גם כיריים חשמליות, והוא הרבה יותר חלש,
בכיריים כאלו, האש הכי נמוכה פשוט לא עושה כלום,
לא ניתן לטגן בו אפילו חביתה בשעה.
היי אפרת, הכנתי לפני כמה שבועות את המתכון ויצא טוב. אבל אתמול הכפלתי כמויות והחלב לא הסמיך בכלל גם אחרי שעתיים של בישול.
היי ליבי,
שמת 4 כוסות חלב וכוס ושליש סוכר?
ניסית להוסיף קורנפלור?
שמתי ארבע כוסות חלב ושתי כוסות ושני שליש סוכר
מספיק היה לשים כוס ושליש סוכר.
היי אפרת,
פעלתי בדיוק לפי ההוראות והחלב לא הסמיך בכלל. הוספתי קורנפלור מעורבב עם חלב כפי שרשמת והמשכתי לערבב עוד רבע שעה על האש, אך לא היה כל שינוי במירקם והוא נותר דליל ללא הסמכה.
יש לזה הסבר למה זה קרה? ובכל מיקרה אשמור את זה- היכן לשמור (מקרר/פריזר) ולכמה זמן זה יכול להישמר?
מוזר, זה לא הסמיך בכלל?
תשמרי את זה בינתיים במקרר בתקווה שזה יסמיך קצת לאחר שיתקרר (זה נשמר כחודש במקרר).
אפשר גם להקפיא.
ניסיתי פעמיים, בול לפי ההוראות וממש לא מסמיך, גם אחרי קורנפלור.
על איזה גובה אש את מחממת? אולי יש הסבר יותר מפורט לכל שלב? כי ראיתי בתגובות שלרוב לא הסמיך..
את שמה את זה בסיר קטן?
את מביאה את החלב לרתיחה על אש גבוהה ואח”כ מעבירה ללהבה הכי נמוכה ומבשלת על אש נמוכה ללא מכסה?
יש לך כיריים גז או אינדוקציה?
כמה זמן בישלת את זה?
מה ההבדל בין חלב מרוכז לריבת חלב
תודה.
חלב מרוכז מבשלים פחות זמן והוא פחות סמיך וכהה מריבת חלב.
לריבת חלב מוסיפים גם קצת סודה לשתיה.
היי
איזו רמה של סמיכות צריכה להתקבל לפני הקירור ?
טחינה גולמית ?
שוקולד מומס ?
עשיתי לפי המתכון ועד שהסמיך ברמה שנראתה לי סבירה לקח 3 שעות וקיבל צבע של נס קפה. 😳
יותר כמו טחינה גולמית.
ואו כל כך הרבה זמן?
שלום אפרת, ריסקתי כבר את הבננות עם היוגורט. ואז בישלתי את החלב המרוכז. כמה זמן מינימום אפשר לתת לזה להתקרר כדי להוסיף לתערובת הבננות?
אוהבת מאד את המתכונים שלך
את מכינה גלידת יוגורט בלי שמנת?
אם כן, אפשר להוסיף אחרי חצי שעה של קירור.
זה החומרים שכתוב במתכון. מצרכים (4-5 מנות):
4 בננות גדולות חתוכות קפואות (יש להקפיא מראש)
200 מ”ל יוגורט BIO
4-5 כפות מלאות חלב מרוכז ממותק .
***
לא הבנתי איפה צריך שמנת. ואיזו?
רציתי לוודא שזה לא מתכון אחר.
אין בעיה, את יכולה להשתמש בחלב המרוכז.
הי.
איך אפשר להפוך אותה לגלידת פרווה?
מה לשים במקום חלב מרוכז?
או שאי אפשר?
היי יונית,
לא ניסיתי אבל שמעתי שאפשר להכין עם חלב סויה.
וואלה.
אנסה.
תודה רבה על המתכונים והתגובות המהירות שלך!
האם אפשר להשתמש בסוכרזית?
במקרה הזה לא חושבת שיעבוד.
ד”א, ב”אושר עד” ראיתי חלב מרוכז בד”ץ, והבנתי שיש גם ב”רמי לוי”, אבל ראיתי אחרי שכבר הכנתי אז לא קניתי, ואני חושבת שהחלב יצא לי מושלם כי הגלידה שהכנתי עם החלב יצאה במרקם אמיתי.
הכי טוב להכין לבד 🙂
אמת!
האם ניתן להכין חלב מרוכז גם מחלב נטול לקטוז?
לא ניסיתי אבל אני מניחה שכן.
היי אני רוצה להכין גלידה
הכמות הזאת של החלב מרוכז היא כמות של פחית?
אמורה לצאת כמות של כוס מלאה בנפח 240 מ”ל = 300 גרם.
לכמות של פחית יש להכין בערך 3 כוסות (720 מ”ל) חלב + כוס סוכר (200 גרם).
הי אפרת ותודה על המתכונים המהממים. החלב לא הסמיך, אפשר להשאיר על האש עוד שעה? זה יעזור? מעדיפה לא להוסיף קרונפלור
מתנצלת ראיתי עכשיו.
המשכת לבשל? זה הסמיך?
המשכתי עוד קצת לבשל ובסוף שמתי כף קרונפלור ויצא מדהים
תודה רבה איזה מהממת את!!!!
שמחה שבסוף הסתדרת ❤️
הי אפרת היקרה,
הכנתי את החלב ויצא מדהים! יש לי שאלה די דחופה- האם אני יכולה להקפיא את החלב המרוכז- פשוט לא רוצה עוד להתשמש בו בשבוע הקרוב. אשמח לשמוע ממך, ותודה!
כן אפשר 🙂
יצא לי דליל, לא כתוב במתכון להוסיף קורנפלור?
זה אמור להסמיך בלי קורנפלור אבל אם זה לא הסמיך אפשר לערבב כף קורנפלור עם 3 כפות חלב ולהוסיף לחלב הממותק. לבשל על אש בינונית כמה דקות, תוך כדי ערבוב, עד שזה מסמיך.
תודה אפרת על התשובה המהירה!
נשאר לי במרקם של חלב דליל בטרוף וגם לא השתנה הצבע(היה שעה על האש)
ואין לי קורנפלור
פודינג או קמח יעזרו???
אשמח לתשובה במהירותתת
נראה לי עדיף פודינג.
מתי אני אמורה להעביר למקרר
באיזה מרקם זה אמור להיות??
זה אמור להסמיך.
זה הסמיך?
כן
השתמשתי בקמח תפו\”א
הסמיך מצוין
הכנסתי למקרר
תודה
מעולה 🙂
יוצא ממש טוב, בדיוק כמו חלב מרוכז הפחית… תודה רבה;)
שמחה לשמוע 🙂
איזו כמות של חלב מרוכז מתקבלת?
אמורה לצאת כמות של כוס מלאה בנפח 240 מ”ל = 300 גרם.
*בתנאי שמשתמשים בכוס בנפח 240 מ”ל.
עשיתי כפי שאמרת ולא יצא לי סמיך, החלב שינה את צבעו ומעט הצטמצם אבל לא הסמיך, הוספתי כף קוונפלור בדיוק כמו שאמרת ועדיין לא הסמיך, כשסיננתי ראיתי שנשארו למטה מלא גושים קטנים, זה בסדר? מה עוד אני יכולה לעשות שזה יסמיך??
ערבבת את הקונפלור עם מים קרים לפני?
מה זמן בישלת את החלב?
אני מציעה לנסות להוסיף עוד כף גדושה קורנפלור מעורבב עם 2 כפות מים קרים. לפעמים כף אחת לא מספיקה.
עשיתי עכשיו את מה שאמרת, ויצא כמו בתמונה המצורפת.
זה טוב? צריך עוד משהו? לעשות מחדש?
מתנצלת על העיכוב בתשובה. אני לא מצליחה לראות בתמונה את רמת הסמיכות.
איך זה יצא אחרי לילה במקרר? זה אמור להסמיך יותר.
כבר עשיתי עם זה את הגלידה והיא יצאה מצויין,
זה לא כל כך היה סמיך אבל לא היה מידי נוזלי.
יופי, שמחה לשמוע 🙂
ראשית כל תודה רבה, הכנתי וזה נראה ממש טוב.
שנית, כמה זמן זה אמור להיות בקרור עד שאפשר להשתמש?
וכן, אחרי הקרור נהיה כמין שכבה עבה, משתמשים איתה או זורקים?
מספיק שעה במקרר.
מה הכוונה שכבה עבה? אם זה לא משהו גושי כדאי לערבב את זה לפני השימוש.
זה הזכיר לי את הקרום ממנו מכינים את החמאה, רק שזו תהיה חמאה מתוקה מידי:)
היי, האם אפשר להכין את החלב מרוכז מחלב סויה או שקדים? בעצם חלב מרוכז טבעוני
לא ניסיתי אבל שמעתי שאפשר להכין עם חלב סויה.
הכנתי עם חלב קוקוס יצא מדהים
תודה שחזרת לעדכן 🙂
תודה! בדיוק באתי לשאול… מעניין איך זה יעבוד עם חלב שקדים
באיזו מסננת להעביר? בד או משהו אחר?
מסננת רגילה אם יש לך, כמו בתמונה.
אם יש לי רק מסננת עם חורים גדולים יותר זה יעזור? אפשר לוותר וזהו? עד כמה זה משנה?
תודה רבה !!
תלוי עד כמה החורים במסננת גדולים…
אפשר לוותר על הסינון (ואם יש גושים גדולים להסיר אותם עם כף מהחלב), במקרה כזה עלולים להישאר גושים בחלב.
אווקי ..
ניהיה באמת סמיך אכניס למקרר ואכין גלידה!!
אני תמיד עוקבת אחרי השאלות ורושמת תיקונים במידה ויצא לי כמו לאחרות וזה טוב כי ידעתי לתקן למרות שענית זריז!!
מודה לך מאוד תודה רבה
❤️
היי,
אז חיכיתי וניהיה גושים..
הוספתי 2 כפות קרונפלור ו3 כפות חלב וזה ניהיה לדעתי סמיך קצת
סיננתי במסננת ועכשיו זה בשיש..
במידה וזה סמיך אפשר מיד להכין גלידה? או שזה חייב להיות במקרר..
תודה על התשובה המהירה
זה צריך להתקרר לפחות לטמפ’ החדר.
תכניסי רבע שעה למקפיא, לקירור זריז 🙂
היי אפרת,
שמתי בטעות כוס שלמה של סוכר עם הכוס שאת משתמשת ועוד 2 כפות סוכר ו2 כפיות ו2 כוסות חלב כמו שלך ואז הבנתי ששמתי יותר מידי סוכר אז הוספתי עוד ככה בקטנה חלב וזה על הגז כבר 20 דקות.. מה אני אעשה? אשמח לתשובה מהירה
זה אמור להיות בסדר. זה הסמיך?
אפשר להקפיא במנות ואז להשתמש שוב לאחר הפשרה בכל פעם כשמכינה גלידה? או שזה הקפאה הפשרה והקפאה אז בעייתי?
לא חושבת שזה בעייתי אבל בכל מקרה רצוי לא להקפיא יותר מפעמיים.
כמה זמן החלב המרוכז יכול להישאר במקרר?
כחודש.
בוקר טוב!
איזה כמויות אני צריכה להשים שיצא לי כמיות של 400 גרם? (פחית)
בערך 3 כוסות (720 מ”ל) חלב + כוס סוכר (200 גרם).
שלום, כמה כמות יוצאת ממתכון זה? (כשכתוב לי במתכון פחית חלב מרוכז- האם זו כמות זהה? )
אמור לצאת כמות של כוס מלאה בנפח 240 מ”ל = 300 גרם.
*בתנאי שמשתמשים בכוס בנפח 240 מ”ל.
בפחית נדמה לי שיש 400 גרם.
חייבים להעביר במסננת?
רצוי לסנן את החלב כי יכול להיות שיש בו גושים.
שלום, הכנתי את המתכון לפי ההוראות ויצא נוזלי ורק שינה את הצבע. מה עליי לעשות כדי שזה יהפוך למרקם סמיך? תודה
היי ענבר,
בישלת 40 דקות?
אם כן, אפשר לערבב בכוס כף קורנפלור עם 3 כפות חלב קר ולהוסיף לחלב הממותק. לבשל על אש בינונית כמה דקות, תוך כדי ערבוב, עד שזה מסמיך.
האם אפשר קמח תפוחי אדמה במקום קורנפלור?
לא ניסיתי אבל אני משערת שכן.
האם ניתן להחליף חלב פרה בחלב אורז שקדים?
לא יודעת, לא ניסיתי.
במידה ומכפילים את הכמות,זמן הבישול מתארך?
ועוד שאלה,ראיתי במתכונים אחרים שמוסיפים חמאה,למה במתכון הזה לא מוסיפים ומה החמאה נותנת?
תודה מראש.
זמן הבישול לא אמור להתארך הרבה. אולי 5-10 דקות יותר.
החמאה מוסיפה שומניות ומסמיכה קצת את המרקם לאחר קירור. לדעתי זה יוצא מוצלח גם בלי חמאה (אני מעדיפה להשתמש בכמה שפחות מצרכים).
תודה רבה, יישמתי את מה שאמרת והמתכון הצליח.
שמחה לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
היי, הכנתי את המתכון לפי ההוראות והוא יצא נוזלי למרות שצבע הנוזל השתנה גם לאחר הקירור במקרר, יש מה לעשות עם מה שיצא , או לזרוק ולהכין מחדש. אודה לתשובתך
היי רינה,
לפני שאת זורקת אני ממליצה להחזיר את החלב לחימום על הגז, לערבב כף קורנפלור עם 3 כפות חלב ולהוסיף לחלב הממותק. לבשל על אש בינונית כמה דקות, תוך כדי ערבוב, עד שזה מסמיך.
היי אפרת,
האם יש לך מתכון להכנת ריבת חלב ביתית?
תודה!
לא, אין לי.
יום מקסים 🌺
הי אפרת
במידה והכפלתי את הכמות האם הזמן נשאר אותו דבר כמו 40 דקות או מתארך
יצא מושלם!
עשיתי ×5
מהמם 🙂
תודה על השיתוף
היי אפרת
סוכר חום גם מתאים במקום הסוכר הלבן?
תודה
לא ניסיתי אבל אני מניחה שכן.
תודה יצא נהדר
אני מכינה את הגלידת ריבת חלב נטעם כשיהיה מוכן ואשתף איך יצא בינתיים נראה מגרה…..
מעולה 🙂
אני מנסה לעשות את זה אך עבר כבר 40 דקות והחלב כמעט נשאר אותו הדבר מה עושים?
אפשר לנסות להוסיף קורנפלור. לערבב כף קורנפלור עם 3 כפות חלב ולהוסיף לחלב הממותק. לבשל על אש בינונית כמה דקות, תוך כדי ערבוב, עד שזה מסמיך.
אלופה תודה רבה
תודה 🌺
היי אפרת
קודם כל תודה רבה על המתכון, זה ממש הציל אותי ,כי לא מצאתי חלב מרוכז ממותק כשר .
רציתי רק לשאול :אם אני צריכה קופסת שימורים אחת של חלב מרוכז כמה זה מתוך המתכון שלך?
יש קופסאות שימורים של כ400 גרם (כמות של כוס ושליש) ויש של 300 גרם (כמות של כוס). כמה גרם צריך?
הכמות שבמתכון יוצאת בסוף ההכנה כ-300 גרם.
היי אפרת יש אפשרות להכין את המתכון פרווה ?
לדוגמא עם חלב שקדים או סויה אפילו שיבולת שועל?
(כי במקומות אחרים כתוב שהשימוש הוא רק בחלב קוקוס)
לא ניסיתי אבל שמעתי שאפשר להכין עם חלב סויה.
אני מכינה עם חלב סויה כי רוצה גלידה פרווה. הוא מסמיך אותו דבר. רק הצבע יותר צהבהב
הי אפרת,
אני מנסה עכשיו להכין את החלב המרוכז, ומיד אחרי ההרתחה הראשונה נוצרה מעין היפרדות של הנוזלים ויש מעין שכבה של קוטג’ ? מוצקי חלב? למעלה. ומים למטה. שמתי את הכמות הרצויה..
להמשיך לבשל או שקיקלתי אותו איכשהו?
תודה!
מתנצלת, ראיתי עכשיו.
מה עשית בסוף?
היי, הכנתי ביום שישי גלידה ביתית ונשארה לי כמות של בערך 3/4 כוס חלב ממותק, נראה לך שניתן להשתמש בזה לסתם עוגה בחושה? אולי במקום סוכר או נוזלים? ידוע לך על מישהו שניסה? מתכון שקיים לדבר כזה? עד כה לא מצאתי כלום ואני שוקלת פשוט לנסות וזהו.
היי קרן,
לא ניסיתי להכין עוגה על בסיס חלב ממותק אבל נשמע לי אפשרי במקום חלק מכמות הסוכר וחלק מכמות הנוזלים.
בכל מקרה אפשר לשמור את החלב המרוכז במקרר עד כחודש בקופסה סגורה.
הי אפרת,
יש ברשותי קרטון חלב מלא שהתוקף שלו לעוד יומיים (26.8) וחשבתי “לנצל” ולהשתמש בו להכנת חלב מרוכז. האם זה אפשרי?
במידה וכן, עולות שתי שאלות:
1. מהי כמות הסוכר הדרושה לליטר חלב?
2. האם תוקף החלב הטרי משפיע על ה”תוקף” של החלב המרוכז שאכין?
תודה 🙂
היי רעות,
אפשרי בתנאי שהחלב עכשיו טועם בסדר.
1. לליטר חלב מומלץ לשים כוס וחצי סוכר (יש להשתמש בכוס זכוכית רגילה עם ידית).
2. הסוכר משמש כחומר משמר אז אין בעיה.
אפשר להחליף את חלב הפרה לחלב עיזים ולהשתמש בסוכר קוקוס במקום סוכר לבן?
לא יודעת, לא ניסיתי.
היי אפרת,
עקבתי במדויק אחרי ההוראות, לצערי הכמות אכן הצטמטמה, אבל המרקם נשאר דליל לחלוטין גם לאחר קירור של 8 שעות. מה עושים?
תודה
זה לא הסמיך גם לאחר קירור? נסי לערבב כף קורנפלור עם 3 כפות חלב ותוסיפי לחלב הממותק. תבשלי על אש בינונית כמה דקות, תוך כדי ערבוב, עד שזה מסמיך.
היי אם אני צריכה למתכון שלי רק שליש כוס חלב מרוכז אפשר להקטין את הכמויות? כי כתוב שהכמות מצטמצמת לחצי
אם לדעתך תכיני בחודש הקרוב מתכון נוסף עם חלב מרוכז אז כדאי לך כבר להכין את הכמות במתכון ולשמור במקרר (נשמר עד חודש).
אם לא, אז תכיני רק כוס חלב + שליש כוס סוכר.
יש יחס נמוך יותר שניתן להוסיף סוכר? או תחליף אחר לסוכר?
היי עידן,
במקרה הזה אין אפשרות להמיר את הסוכר או להפחית את הכמות כי זה משפיע על מרקם החלב.
היי, האם ניתן להשתמש לאחר שהתקרר או חובה לאחר קירור במקרר? ואם כן כמה זמן מומלץ?
עדיף לתת לחלב להסמיך קצת במקרר. כשעה לפחות.
עדיף להכין חלב מרוכז בבית או לקנות בחנות?
תודה רבה על הכול!
הכי קל זה לקנות 🙂
שימי לב שבחנות יש המון פעמים חומרים משמרים ושמנים מן הצומח ללא צורך
אפשר לשם במקום חלב מרוכז דבש? כי המרקם של דבש וחלב מרוכז זהה.
היי נועה,
ברוב המתכונים זה לא יעבוד כי כי המרקם לא זהה בדיוק וגם הטעם שונה.
היי היה עוד מתכון לעוגת גלידה עם חלב מרוכז לא מוצאת אותו
יש שתי עוגות גלידה:
עוגת גלידה
עוגת קרם קפואה
בשני המתכונים ניתן ואפילו מומלץ לשים חלב מרוכז במקום החלב הרגיל.
היי
פעלתי בדיוק לפי ההוראות ולצערי החלב נשאר דליל גם לאחר קירור במקרר. הכמות ירדה לחצי אבל לא הסמיך.
אפשר לעשות משהו או לזרוק?
תודה!
לפני שאת זורקת אני ממליצה להחזיר את החלב לחימום על הגז, לערבב כף קורנפלור עם 3 כפות חלב ולהוסיף לחלב הממותק. לבשל על אש בינונית כמה דקות, תוך כדי ערבוב, עד שזה מסמיך.
האם אפשר להשתמש בחלב קוקוס במקום חלב? הארוחה בשרית ואני לא רוצה לפגוע במישהו.
תודה מראש על תשובתך
היי יפה,
אני לא יודעת לגבי חלב קוקוס אבל שמעתי שאפשר להכין עם חלב סויה ללא סוכר. חייבת לציין שלא ניסיתי.
חג שמח 🌷
כמה חלב מרוכז יוצא לעומת פחית חלב מרוכז? תודה 🙂
אמורה לצאת כמות של כוס אחת = 240 מ”ל (החלב אמור להצטמצם בבישול לחצי כמות ממה שהיה).
היי!
האם אפשר להכין חלב מרוכז מחלב בטעמים? כמו משקה חלב בטעם בננה? ואז להשתמש בזה להכנת גלידה..
תודה!
אהבתי את הרעיון 🙂 אבל לא ניסיתי כך שאין לי מושג.
הכנתי בדיוק לפי ההוראות ויצא מעולה!
תודה רבה
שמחה לשמוע 🙂
תודה אור
יצא מעולה המון תודה! ואם כבר תודה כללית על האתר המעולה הזה 🙂
שמחה לשמוע 🙂
תודה אביעד
שלום וברכה
אם מקפיאים אי אפשר בזכוכית. או שאני טועה?
תודה רבה ולילה טוב
יש זכוכיות שניתנות להקפאה. בכל אופן אפשר לשים בקופסת פלסטיק אטומה.
יום מקסים 🙂
אפרת יש לך אחלה של אתר תודה לך הרבה מתכונים שנעזרתי בהן יצא חבל על הזמן תודה לך
תודה 💜
הי
עשיתי לפי המתכון והחלב לא הסמיך לי, שמתי אותו לילה במקרר וזה נשאר אותו דבר, נראה לך אני יכולה לשים אותו בגלידה או שזה יהרוס את המרקם של הגלידה?
היי דבורה,
זה לא הסמיך אפילו מעט? את יכולה להשתמש בזה לגלידה. היה עדיף שזה יהיה סמיך אבל את יכולה להשתמש בזה לגלידה (זה עדיף משימוש בחלב רגיל).
הרגע עשיתי את זה בגלידה זה יצא מאד טעים אבל נראה איך זה יצא בהקפאה.
תודה לך!! והאתר שלך מושלם….
מאמינה שייצא טעים גם אחרי הקפאה 😉
שלום.
יצא מצויין!!!
עשיתי את זה פעמיים. בפעם הראשונה בסיר קטן ולא ניהיה סמיך
בפעם השניה עשיתי את זה בפנג’אן ואז יצא מצויין.
מתכון פצצה1
שמחה שהצלחת! 🙂
שלום
עשיתי את ההוראות ההכנה לחלב המרוכז.
אך לצערי, אע”פ שהשארתי אותו על אש נמוכה בערך 45 דקות עדיין לא ניהיה סמיך. הכמות פחתה לחצי אבל לא ניהיה סמיך.
מה עושים?
שמת סוכר בכמות של המתכון? אם כן, אני מציעה להכניס לקירור במקרר לכמה שעות. יכול להיות שזה יסמיך את המרקם.
שלום
שמתי סוכר בכמות שכתובה 133 גרם.
וזה עד עכשיו במקרר ועדיין לא קיבל מרקם סמיך.
יש אפשרות לתקן את זה ע”י בישול חוזר?
או שימוש אחר?
זה נשאר ממש דליל כמו במרקם של חלב או שזה הסמיך אפילו מעט?
כמה זמן לוקח לחלב לרתוח?
1-2 דקות.
מה שחשוב זה סמיכות החלב שמאפשרת להוסיף אותו נניח לגלידה ביתית. האם נראה לך שאפשר להפחית הסוכר למינימום, נניח 2 כפיות? מה דעתך לגבי תחליף סכור
היי רותי,
תחליף סוכר לא יעבוד כאן. זה צריך להיות סוכר.
כמות הסוכר חשובה לקבלת הסמיכות הרצויה. אם תפחיתי את כמות הסוכר זה לא ייתן את אותו אפקט.
אפרת,
מה זה אומר להעביר את החלב במסננת?
תודה רבה!
היי שירה,
הכוונה לסנן את החלב כי יכול להיות שיש בו גושים.
מצרפת תמונה של מסננת.
שלום
רציתי לדעת אם ניתן להכפיל או לשלש את המתכון הזה?
תודה רבה!!
כן אפשר. ממליצה בשלב הראשון להכפיל ב-2.
אפשר לעשות רק כוס חלב ולהשאיר את אותו כמות הסוכר?
אם מכינים כוס אחת של חלב אפשר להפחית את כמות הסוכר לשליש כוס. זה סתם יהיה מתוק מידי עם שני שליש כוס סוכר.
האם אפשר בחלב סוייה ?????
היי כרמלה,
שמעתי שאפשר. חייבת לציין שלא ניסיתי. זה צריך להיות חלב סויה ללא סוכר.
כמה זמן דבר כזה נשמר במקרר?
כחודש ימים.
המלצה: כמו בריבות, גם בהכנה של חלב מרוכז כדאי להכניס גולות זכוכית (כאלה שהילדים משחקים בהם) שחיטאנו מראש, 2-4 גולות, לתוך הסיר על האש. הכנסת הגולות מאפשר לנו שחרור מהערבוב כל 5-10 דקות. הגולות נעות כל הזמן בתוך החלב (או הנוזל) עם גלי החום ויוצרות ערבול. ובכל זאת, מדי פעם כדאי לבדוק שהחלב לא נדבק לתחתית הסיר ונשרף. טעם חלב שרוף לא תורם לטעמו של החלב המרוכז.
תודה אורלי 🙂
יום מקסים
הרעיון של הגולות מאוד נצרך בבישול של חלב מרוכז או ריבת חלב כי לחלב יש נטיה להחרך ולהדבק לתחתית הסיר ובד”כ עירבוב כל 5 דקות לא מספיק
המלצה שלי לספור את הגולות לפני שמכניסים ולבדוק שזה הכמות שמוציאים (לא נחמד לשתות גולה)
אפשר עם גולות ואפשר עם כפיות ממתכת. הכפיות מתחממות וזזות בתחתית ובעצם מערבבות את הנוזל למניעת הידבקות
היי
איזו כמות של חלב מרוכז תצא ממתכון זה וכמה זמן זה נשאר במקרר? האם ניתן להקפיא?
תודה רבה!
היי שלי,
אמורה לצאת כמות של כוס אחת (החלב אמור להצטמצם בבישול לחצי כמות ממה שהיה).
ניתן לשמור במקרר כחודש. לדעתי ניתן להקפיא.
יום נפלא 🌷
שלום, אני עושה את החלב הוא לא נהייה סמיך וגם לא הקטין את הכמות שלו…
מה לעשות?
היי אוריה,
ההמלצה שלי היא להמשיך לבשל ולהוסיף כף קרונפלור.
האם הסתדרת בסוף?