שום דבר לא נמצא

חלב מרוכז ממותק

מאת: אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות, 17 יול 2018

חלב מרוכז ממותק

חלב מרוכז ממותק (נקרא גם “חלב משומר”) הוא חלב פרה רגיל שהוציאו ממנו את המים והוסיפו לו סוכר. הוא חלב סמיך ומתוק ומגיע ארוז בקופסת שימורים. כל עוד לא פותחים אותו אפשר לשמור אותו ללא צורך בקירור המון זמן.
חלב מרוכז ממותק משמש להכנת קינוחים כמו גלידות (הוא למעשה תורם למרקם הדומה לגלידה אמיתית) , פאדג’ שוקולד ועוד קינוחים נוספים.

איך להכין חלב מרוכז ממותק ביתי?

מחממים בסיר קטן על להבה בינונית-נמוכה 2 כוסות חלב (480 מ”ל) + שני שליש כוס סוכר (133 גרם) ומערבבים עד שהסוכר נמס.
לאחר שהחלב רותח (מבעבע קלות), מעבירים ללהבה הקטנה ביותר ומנמיכים לאש הנמוכה ביותר וממשיכים לבשל במשך 40 דקות עד שהחלב מסמיך ומצטמצם לחצי כמות ממה שהיה (החלב אמור לשנות את הצבע למעט צהבהב והמרקם יהפוך לסמיך). במהלך הבישול יש לערבב כל 5-10 דקות ואין לכסות את הסיר.
לאחר מכן מסירים את החלב מהאש ומעבירים אותו במסננת לצנצנת זכוכית או כוס. מצננים על השיש במשך כשעה. לאחר מכן מכסים ושומרים במקרר. החלב ימשיך להסמיך לאחר קירור.

הערות:
*במתכון זה אין אפשרות להפחית את כמות הסוכר.
*אם במקרה החלב לא הסמיך אפשר לערבב כף קורנפלור עם 3 כפות חלב ולהוסיף לחלב הממותק. לבשל על אש בינונית כמה דקות, תוך כדי ערבוב, עד שזה מסמיך.

מתכונים עם חלב מרוכז:

קוקילידה
גלידת אוראו
פאדג’ שוקולד
פרפה חלבה
גלידת ריבת חלב
גלידת פירות יער
גלידת יוגורט

ראו גם
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים – השאלות חוזרות על עצמן אז בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם. 

הוספת תגובה
avatar
.. (19:09 31.10.2024)

חייב לסנן את החלב?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:11 1.11.2024)

רצוי לסנן את החלב כי יכול להיות שיש בו גושים.

avatar
הדס (07:03 23.09.2024)

אפרת יקרה תודה על האתר המקסים! 💗 ותודה שאת זמינה לשאלות… 🤗 רציתי לשאול על מתכון אחר…. ניסיתי להכין ריבת חלב ביתית, לצערי התחלתי מאוחר מדי ואחרי כמה שעות בישול כבר היה מאוחר אבל הריבת חלב עוד לא היתה מוכנה. יודעת אם אפשר להמשיך את הבישול אחרי לילה שזה עמד בחוץ? אם לא- להשתמש בזה כמו חלב מרוכז? או שיש לך הצעה אחרת מנסיונך….?
שוב המון תודה 😀

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:53 23.09.2024)

היי הדס,
אפשר להמשיך את הבישול:)

avatar
הדס (20:56 23.09.2024)

רק בזכותך בכ’ז ניסיתי…וזה עבד!!וואוו מדליק 🙂
תגידי…אפשר להקפיא את הריבת חלב? או שאין צורך כי זה עמיד?
תודה ענקית אפרת!!!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:18 24.09.2024)

שמחה שהצלחת:)
אני חושבת שאפשר להקפיא למרות שזה נשמר כחודש לפחות במקרר.

avatar
מיכל (16:03 22.08.2024)

רציתי לדעת אם יש לך למתכונים וידיאו

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:29 23.08.2024)

היי,
יש לי מלא מתכונים בוידאו בעמוד האינסטגרם או בדף הפייסבוק.

avatar
איילת (19:40 2.08.2024)

תודה על מתכונים נהדרים. האם אפשר להשתמש בסוויטנגו במקום סוכר?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:26 2.08.2024)

לא ניסיתי אבל אני לא בטוחה.
אני חושבת שהסוכר הלבן זה מה שעושה את המרקם.

avatar
המלכה (08:33 18.06.2024)

האם במתכונים יש תחליף לחלב מרוכז?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:35 18.06.2024)

בגדול אפשר לשים חלב רגיל אבל זה לא ייצא במרקם גלידתי-רך אלא קצת יותר קפוא/קשה.

avatar
ל. (16:29 9.06.2024)

כשאני מכפילה, הזמן משתנה?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:20 9.06.2024)

לא

avatar
בתיה (15:37 9.06.2024)

היי אפרת
הכנתי אתמול את החלב לא יצא לי סמיך בכלל אז הוספתי את הקורנפלור ועדיין לא יצא סמיך אז הכנסתי למקרר למשך לילה בתקווה שיסמיך וגם היום הוא לא הסמיך והוספתי עוד קורנפלור ועדיין…לא
😮‍💨
מה אפשר לעשות?
אשמח לתשובה מהירה
תודה בתיה😁

נ.ב. הכפלתי את הכמות וכמובן שהכפלתי את הקורנפלור ושמתי בדיוק כמה שצריך

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:12 10.06.2024)

היי בתיה,
האמת שאין לי רעיון נוסף חוץ מלהוסיף עוד קורנפלור ולבשל על אש נמוכה 10 דקות לפחות.

avatar
אביטל (19:53 17.06.2024)

סליחה שאני נדחפת, מניסיון אישי- להגביר טיפה את האש. ולבשל עד שרואים הסמכה. יכול להיות שהאש היתה נמוכה מידי לכן לא הסמיך מספיק

avatar
הודיה (13:06 15.05.2024)

שלום!
עשיתי את החלב לפני שבוע. הוא לא הסמיך לי בכלל.
אני יכולה היום – שבוע אחרי להרתיח ואתו שוב עם קרונפלור?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:55 15.05.2024)

אפשר לנסות.

avatar
tamar (22:20 10.08.2023)

היי אפרת,
ראשית תודה רבה על המתכונים באתר, אני מאד נהנית מהם!!
הכנתי בעבר את החלב מרוכז ויצא לי מצויין, אך בפעמיים האחרונות שהכנתי מישום מה לא הסמיך לי, והוספתי קורנפלור
מה הסיבה? אולי בגלל שהכנתי בסיר של פוד אפיל כי לא רציתי שיישרף? בפעמים הקודמות הכנתי בסיר פשוט יותר עם תחתית רגילה
תודה רבה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:30 11.08.2023)

היי,
יכול להיות שהשתמשת בסיר עם תחתית כפולה ולכן היה צריך להגביר חום ו/או להאריך את משך הבישול(:

avatar
דינה (11:00 10.08.2023)

האם אפשר להכין את הגלידה פרווה ולהשתמש בחלב סויה ?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:16 10.08.2023)

היי
אפשר(:

avatar
נילי (09:27 10.08.2023)

למה לא ניתן להפחית את כמות הסוכר?
בכל מתכון אני מפחיתה.
לא אוהבת מתוק מידי וגם לא בריא לצערי.
אודה לתשובה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:07 10.08.2023)

היי
המרקם והטעם של החלב המרוכז תלויים בכמות הסוכר, לכן לא מומלץ להפחית.

avatar
נ (11:59 13.07.2023)

אפשר להחליף את הסוכר עם אריתריטול?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:35 13.07.2023)

פחות מומלץ אבל אמור להיות אפשרי.

avatar
נ (19:13 13.07.2023)

עשיתי עם אריתריטול ולא יצא טעים. בפעם הבאה אעשה לפי המלצתך עם סוכר.
תודה רבה

avatar
חדוה (16:02 11.06.2023)

כמה זמן החלב נשמר במקרר

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:23 11.06.2023)

החלב נשמר כחודש במקרר.

avatar
צפורה (13:52 17.05.2023)

אם אני צריכה למתכון 300 מ”ל חלב מרוכז-
כמה מתקבל מהמתכון הנ”ל??

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:12 17.05.2023)

מהמתכון יוצאת כוס חלב מרוכז- 240 מ”ל. את יכולה להכפיל כמויות פי 1.5 ולקבל 360 מ”ל.

avatar
טלי (18:45 11.05.2023)

היי
האם אפשר לעשות חצי כמות?
תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:10 11.05.2023)

היי
אפשר(:

avatar
מיכל (22:19 9.05.2023)

הי אפרת, זה ייצא לי מוצלח גם עם סוכר קנים או סוכר חום? תודה מראש, מיכל

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:01 10.05.2023)

היי
עדיף סוכר לבן.

avatar
רות (08:52 1.05.2023)

יוצא מדהים ללא סוכר האם אפשר תחליף חלב?
והאם את יודעת איך אפשר להכין וניל דובדבנים כמו בקצפת?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:35 1.05.2023)

אפשר להשתמש בחלב צמחי/סויה וכדומה.
מה הכוונה וניל דובדבנים?

avatar
אילה (19:12 30.04.2023)

היי אפרת
ראיתי בחנות מוצר בשם “קרם חלבי מרוכז” של פוליבה, האם את יודעת אם זה “חלב מרוכז” ?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:59 30.04.2023)

היי
עד כמה שידוע לי מדובר בחלב מרוכז(:

avatar
חני (11:41 11.09.2022)

היי
רציתי לשאול האם קרב חלבי מרוכז זה כמו חלב מורכז ?
תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:13 11.09.2022)

היי,
לא הבנתי את שם המוצר ששאלת לגביו?

avatar
חני (16:44 11.09.2022)

קניתי בחנות קרם חלבי מרוכז רציתי לשאול אם זה אותו דבר כמו חלב מרוכז

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:46 11.09.2022)

איזה קרם? קרם בטעמים כמו נוגט, קינדר… או משהו אחר?
אם תעלי תמונה ברורה של המוצר אוכל לעזור יותר.

avatar
חני (16:50 11.09.2022)

מצורף תמונה
תודה

חלב מרוכז ממותק
avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:16 11.09.2022)

לא מכירה את המוצר הזה אישית, אבל אני כמעט בטוחה שלא מדובר בחלב מרוכז.

avatar
אפרת (11:42 7.05.2023)

כן זה חלב מרוכז. אני משתמשת בו באופן קבוע

avatar
אוריין טייאר (13:17 17.08.2022)

היי הכנתי ויצא ממש נחמד, כמה זמן אפשר לשמור את זה במקרר? אפשר אולי לשמור בהקפאה ולהפשיר לפני שרוצים להכין?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:31 17.08.2022)

היי,
שמחה שיצא טוב(:
אפשר לשמור במקרר כחודש או להקפיא למשך ארוך יותר.
שימי לב שאם את מקפיאה, תחלקי את החלב לכמויות שתשתמשי בהם בכל פעם כדי לא להפשיר את כל הכמות.

avatar
לאה (10:25 4.08.2022)

היי אפרת, הכנתי ויצא מקסים!! אני רוצה לנסות גלידה ללא סוכר, אפשר להחליף את הסוכר בממתיק ואם כן איזה מומלץ?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:35 4.08.2022)

היי,
איזה כיף שיצא מוצלח!
יש המון ממתיקים טובים, אני באופן אישי אוהבת את סוויטאנגו.

avatar
נחמה (20:20 28.07.2022)

הי אפרת,
רצינו חלב מרוכז פרווה אז עשינו את המתכון עם חלב סויה ללא תוספת סוכר.
הגלידות יוצאות מעולות ואנשים תמיד שואלים אם זה בטוח לא חלבי…

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:04 28.07.2022)

מעולה! איזה כיף שאהבתם את המתכון, תודה שחזרת לשתף❤

avatar
מרגלית (13:38 26.07.2022)

איזה סוג מסננת?
אני מכינה את זה בשביל העוגת פאדג שלך, כמה חלב מהכמות הזאת צריך לשים בעוגה
כתוב 200 גרם, כמה זה בכוסות
תודה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:12 26.07.2022)

היי,
כל מסננת דקה יחסית תתאים.
בשביל הפאדג’ שוקולד תצטרכי להשתמש ב2/3 כוס חלב מרוכז.

avatar
יעל (22:17 30.06.2022)

שלום, אשמח לתגובה מהירה. תודה
החלב נדבק לתחתית הסיר ונשרף, וחלקים מהחלב השרוף התערבבו עם שאר החלב המרוכז.
האם אפשר להשתמש בו? הוא יהיה טוב? או שצריך לזרוק אותו?
תודה רבה אפרת.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:29 30.06.2022)

היי יעל,
על מנת לא לבזבז את החלב את יכולה לסנן עם מסננת וכך החלקים השרופים לא יישארו. כדאי גם לטעום את החלב כדי לוודא שאין בו טעם שרוף מודגש.

avatar
מרים (20:41 2.06.2022)

שלום אפרת,
אני צריכה כמות של 300 מ”ל חלב מרוכז.
איזו כמות אני צריכה להכין?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:13 2.06.2022)

היי,
את יכולה כמות כפולה פי 1.5 כדי שיצא לך 360 מ”ל.

avatar
ר (15:06 29.05.2022)

שלום, רציתי לדעת האם אפשרי לוותר על הסינון ועד כמה זה ישפיע על הגלידה ( קפה ופקאן )?
בנוסף על כך הכנתי את החלב לפי ההוראות הנ”ל אך משום מה זה יצא מאוד מאוד סמיך ( עד קשה ), ולכן רציתי לשאול האם כך זה אמור לצאת ואם לא – במה אני יכולה לשפר בפעם הבא?
תודה רבה ויום נעים!!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:06 29.05.2022)

היי,
מומלץ שלא לוותר על הסינון- עלולים להישאר גושים.
החלב אמור לצאת די סמיך אבל לא קשה/מוצק…
האם השתמשת בכוס מדידה ודייקת בכמויות?
יכול להיות שבישלת קצת יותר מהדרוש?

avatar
ברורית דויד (11:25 29.05.2022)

שלום,

נהנית כל פעם מהמתכונים מחדש!
שאלה, כמה זמן החלב הממותק יכול להיות במקרר?
תודה.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:52 29.05.2022)

היי,
מומלץ לאחסן במקרר עד חודש.
שמחה שאת נהנית מהמתכונים(:

avatar
שירה (20:55 16.05.2022)

שלום, תודה על המתכון ועל כל המתכונים המעולים שלך!
יש לי 2 שאלות-
א. הכנתי חלב מרוכז כמו במתכון ולא הסמיך בכלל בכלל. איך בדיוק להוסיף את הקורנפלור? לבשל עם הקורנפור? לא בדיוק הבנתי איך עושים.
ב. אחרי שאכין את החלב (בתקווה שיצא טוב), אני רוצה להכין גלידת מנגו. יש לי מנגו קפוא. איך להכין גלידה משניהם? איזה עוד חומרים צריך? תודה.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:31 16.05.2022)

היי,
שמחה שאת נהנית מהמתכונים(:
אם החלב לא הסמיך לך זה בד”כ קורה בגלל אי שימוש בכוס מדידה/ חוסר דיוק בכמויות. אפשר לערבב כף קורנפלור עם 3 כפות חלב ולהוסיף לחלב הממותק. לבשל על אש בינונית כמה דקות, תוך כדי ערבוב, עד שזה מסמיך.
מצרפת לך מתכון לגלידה ביתית שתוכלי להוסיף לה מנגו מרוסק לקראת סיום ההקצפה. מנגו קפוא פחות מתאים לגלידה ויותר מתאים לסורבה או פרוזן יוגורט.

avatar
בלה (20:19 28.04.2022)

כמה מ”ל זה יוצא?
תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:04 28.04.2022)

היי,
יוצא בערך כוס- 240 מ”ל(:

avatar
לאה (18:08 18.04.2022)

חייבים לסנן?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:21 18.04.2022)

היי,
רצוי לסנן את החלב כי יכול להיות שיש בו גושים.
חג שמח(:

avatar
יהודה (17:07 8.02.2022)

שלום,
ניסיתי להכין עם חלב שיבולת שועל.
לאחר כמה שעות במקרר, זה לא נהיה סמיך, ולכן הוספתי קורנפלור.
זה נהיה סמיך במעט, אבל לא כמו בתמונה שצילמת פה (גם אחרי עוד שהות במקרר).
זה מספיק? או שכדאי להוסיף עוד כף קורנפלור?

תודה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:31 8.02.2022)

היי,
השתמשת בכוס מדידה?
אם יצא יחסית נוזלי אפשר להוסיף עוד כף קורנפלור. יש לקחת בחשבון שעם חלב רגיל יוצא סמיך קצת יותר.

avatar
יהודה (00:56 9.02.2022)

כן.
הוספתי עוד כף. זה נראה בסדר. אבל זה עוד צריך להיבחן בתוך מתכון. לכבוד שבת..
אז אולי בהכנת חלב מרוכז מתחליפי חלב, כדאי להוסיף קורנפלור לכתחילה.
תודה רבה!

avatar
רבקה (08:06 30.01.2022)

בוקר טוב!
אם היום אני מכינה את החלב ורוצה גם היום להכין את הגלידת ריבת חלב, אפשר אחרי שעה שזה התקרר בחוץ להכין את הגלידה או שזה צריך להיות לפני כן במקרר?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:18 30.01.2022)

היי,
עדיף לחכות שעתיים שלוש כדי שהחלב המרוכז יתקרר לחלוטין ויתייצב.

avatar
לירון (12:44 23.12.2021)

האם אפשר להחליף את הסוכר בארטיתול?. ואם כן מה הכמות?. תודה רבה . 🙏🙏

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:35 23.12.2021)

היי,
לא הייתי ממליצה היות ועלול להתקבל טעם לוואי בכמות כזו של סוכר.

avatar
אורנה (15:56 4.12.2021)

וואוו,את מהממת,כמה מתכונים,כמה אפשר ללמוד ממך.
תודה רבה אהובה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:53 4.12.2021)

איזה כיף שאת נהנית מהמתכונים! תודה על המילים החמות🌺

avatar
לאה ל (21:49 29.11.2021)

כמה זמן אפשר לשמור את זה בהקפאה עמוקה?
הכנתי כבר פעם, ויצא מושלם!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:21 29.11.2021)

היי,
שמחה שאהבת את המתכון!
ניתן לשמור בהקפאה כ-3 חודשים.

avatar
תמר (19:52 20.10.2021)

הי, הכנתי כמה פעמים ויצא מצוין, אבל לא סיננתי.
אפשר לסנן דרך נפה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:02 20.10.2021)

היי תמר,
אני חושבת שזה אפשרי, פשוט ייקח יותר זמן לסנן כי החורים בנפה ממש קטנים…

avatar
תמר (21:56 20.10.2021)

תודה על התשובה

avatar
מירי (12:41 18.10.2021)

האם אפשר להכין מחלב שקדים?
אני רוצה גלידה פרווה…

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:41 18.10.2021)

היי מירי,
אפשר, אבל יתכן שינוי קל במרקם ובטעם.
בהצלחה!

avatar
יעל (19:13 2.09.2021)

הסמיך ונראה טוב, אבל הצבע לא צהוב. זה בסדר?
חוצמזה, האם לכל מתכון גלידה עם חלב עדיף חלב מרוכז?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:50 2.09.2021)

היי יעל,
זה בסדר, החלב אמור להיות צהבהב ולא צהוב.
באופן כללי חלב מרוכז מעשיר מאד גלידות ונותן מרקם גלידתי יותר מאשר חלב רגיל.

avatar
עדי (05:27 12.08.2021)

היי אפרת, הכנתי ולמרות שהסמיך עשיתי טעות וביצעתי את שלב הקורנפלור.. עכשיו כבר אחרי קירור של לילה במקרר סמיך נורא שזה בסדר כי זה עבור גלידה אך הבעיה האמיתית היא שנוצרו גושים קטנים ולא נעימים בכלל במרקם בפה…איך אני יכולה להציל את המצב? כבר אי אפשר לסנן לצערי. האם ישנה דרך לחמם על הגז ולהוסיף מרכיב נוזלי כדי שאוכל לסנן ולהוריד את הגושים שנוצרו? אשמח לתשובתך המהירה… אין לי מיקרוגל לכן שואלת אם אפשר על הגז, מרוב שיצא סמיך אני בטוחה שאם אחמם על הגז מבלי להוסיף נוזל אז מיד יישרף לי.
תודה מראש על תשובתך יקירה וסליחה על אורך השאלה..

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:03 12.08.2021)

היי עדי,
אני חושבת שאפשר להוסיף רבע כוס חלב ולחמם על אש הכי נמוכה תוך ערבוב מתמיד, ולאחר שמגיע לסף רתיחה לכבות את האש ולסנן.

avatar
עדי (10:51 12.08.2021)

תודה רבה על המענה המהיר

avatar
michal (22:41 22.07.2021)

היי אפרת יקרה,
בישלתי לפי ההוראות, החלב הצטמצם, אבל לא הסמיך,
החלטתי לנסות לקרר קודם, ובטעות שמתי מיד במקרר ולא קודם על השיש.
זו בעיה?
אם לא יסמיך לי, לחמם שוב ולהוסיף קונפלור, נכון?
תודה!!!
שבת שלום!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:51 22.07.2021)

היי,
זה לא קריטי שהכנסת ישירות למקרר, אבל אם יצא ממש נוזלי הקירור לא יעזור. ולכן כדאי שתוציאי מהמקרר, תוסיפי קורנפלור ותמשיכי לבשל עוד קצת.

avatar
michal (22:54 22.07.2021)

תודה!!
אטפל בו.

avatar
michal (20:30 26.07.2021)

אפרת, יצא לי מעולה!!
שמתי קצת קמח תפו”א כי נעלם לי הקורנפלור,
יצא מדהים 🙂 גם בצבע וגם במרקם.
והגלידה לילדים… כמו מגנום… הכנסתי ג’לים ועדשים,
והלכה הבריאות, כל היום הם מנשנשים לי מהמקפיא 😉

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:42 26.07.2021)

חחח איזה כיף לשמוע! שמחה ממש שכולם אהבו😊

avatar
אורטל גאולה (18:03 16.07.2021)

רציתי לשאול למה אי אפשר להפחית הסוכר?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:55 16.07.2021)

היי,
כמות הסוכר חשובה מאד למרקם הסמיך, וכמובן גם לטעם…

avatar
שי-לי (12:34 12.07.2021)

אפשר לחמם ולהכין את הכל המיקרוגל?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:22 12.07.2021)

אני לא בטוחה שבמיקרוגל זה יצא מוצלח. את יכולה לנסות(:

avatar
יעל (10:24 9.07.2021)

היי, האם אפשר להחליף את החלב בנוזל קוקוס?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:10 9.07.2021)

אפשר אבל המרקם יצא קצת יותר נוזלי ויהיה טעם מורגש מעט של קוקוס😊

avatar
שירלי (10:41 12.05.2021)

האם אפשרי להכין עם חלב דל לקטוז ?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:26 12.05.2021)

היי שירלי,
כן, אין בעיה😊

avatar
דוד (21:31 9.05.2021)

יצא קצת יותר סמיך מחלב רגיל , אבל הרבה יותר נוזלי מהתמונה ששמת למעלה , זה עדיין טוב? או שעדיף להוסיף קורונפלור?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:29 9.05.2021)

היי דוד,
החלב המרוכז ממשיך להסמיך לאחר שהוא מתקרר, אבל אם הוא יחסית נוזלי כדאי להוסיף קורנפלור מעורבב עם חלב ולערבב על אש בינונית כמה דקות עד שמסמיך.

avatar
דוד (18:31 6.05.2021)

לכמה זמן אפשר לשמור את החלב הממותק במקרר? והאם אפשר להכין בכמות גדולה יותר? (להגדיל את כמות הסוכר והחלב)

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:55 6.05.2021)

היי דוד,
אפשר להכפיל כמויות, ומומלץ לשמור במקרר עד חודש.

avatar
מוריה (18:02 26.04.2021)

האים אפשר לעשות חלב סמיך עים סוכר גם בחלב קוקוס? (בישביל הפרווה)

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:58 26.04.2021)

היי מוריה,
לא ניסיתי, אבל יתכן שאפשרי😊

avatar
יהודה (00:05 10.05.2021)

כן יצא מעולה !!

avatar
שירה (12:10 12.04.2021)

תודה רבה על המתכון! אני גרה בחו”ל ואף פעם לא מצאתי תחליף. אנסה בקרוב 🙂 אפשר לשאול מה הכמות שיוצאת? כוס?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:33 12.04.2021)

היי שירה,
אמורה לצאת כמות של כוס מלאה בנפח 240 מ”ל = 300 גרם.
בהצלחה😊

avatar
יהודית אזואלוס (22:39 21.01.2021)

היי אפרת,
דבר ראשון תודה על מתכונים מדהימים,
אני קוצרת מלא מחמאות בזכותך!!
אני בישלתי את החלב כברלפחות שעה ורבע , הוא נהיה בצבע צהוב בז’ ונהיה חצי מהכמות, אך הוא לא סמיך.
להמשיך לבשל עוד?
זה על אש בינונית.
אשמח לתשובה😊😊

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:33 22.01.2021)

היי יהודית,
מתנצלת, ראיתי רק עכשיו. מקווה שהסתדרת.
אם החלב נעשה צהבהב והצטמצם לחצי מהכמות הוא היה אמור גם להסמיך.
לפעמים הוא מסמיך לאחר קירור. שמת אותו במקרר? איך הוא עכשיו?

avatar
יהודית אזואלוס (23:19 24.01.2021)

בסוף ערבבתי כף קורנפלור עם 3 כפות חלב והוספתי לחלב המרוכז הוא הסמיך והכנסתי אותו למקרר למשך לילה.
בבוקר הקצפתי אותו עם השמנת וכל השאר והגלידה יצאה חלומית!!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (07:54 25.01.2021)

שמחה לשמוע❤️תודה שחזרת לעדכן😃

avatar
Meital Tzadikov (15:24 21.11.2020)

היי אפרת
החלב לא ממש הסמיך לי וכבר אחרי קירור בחוץ. האם יסמיך בקירור או שכבר אבוד?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:03 21.11.2020)

היי מיטל
תנסי לבשל שוב את החלב על חום קצת גבוהה יותר ותערבבי עד שיסמיך
אני לא חושבת שזה יסמיך במקרר
שבוע נפלא❤️

avatar
יהודה (20:15 16.11.2020)

ממש שמח שיש מתכון לחלב מרוכז
כי מלא פעמים לא עשיתי מתכונים כי לא היה לי את זהי
במקרה ראיתי את הקישור לפה רק במתכון אחד ונראה לי שכדאי לשים קישור גם בגלידת ריבת חלב ועוד..
תודה עצומה על האתר!!
בזכותך נהיתי ממש מקצועי תוך 3 חודשים והכל יוצא מטורף!!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:37 16.11.2020)

אוסיף קישורים, תודה 🙂

avatar
דורית (11:21 1.10.2020)

יכול להיות שככל שאחוז השומן בחלב גבוה יותר, ככה יצא פחות דליל..

avatar
מיכל (17:00 21.09.2020)

הי אפרת,
לכמה זמן החלב הזה יכול להישמר במקרר?
ובנוסף- האם ייצא טוב אם אחליף את הסוכר בממתיק בריא יותר? (כמו מייפל טבעי, דבש או סילאן? אם כן- מה כדאי לשים? תודה!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:20 21.09.2020)

היי מיכל,
החלב נשמר כחודש במקרר.
אין אפשרות להחליף את הסוכר במקרה הזה. זה מה שעושה את המרקם.

avatar
מיכל (09:39 29.09.2020)

תודה על ההתייחסות. שאלה נוספת ברשותך- מהי כמות החלב המרוכז שמתקבלת ממתכון זה?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:13 29.09.2020)

אמורה לצאת כמות של כוס מלאה בנפח 240 מ”ל = 300 גרם.
*בתנאי שמשתמשים בכוס בנפח 240 מ”ל.

avatar
עינת (09:45 31.08.2020)

בוקר טובאפרת
אם שמה חלב שקדים או חלב שיבולת שועל
צריך לשים לב שיהיו בלי סוכר?

תודה ויום נפלא.

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:02 31.08.2020)

חייבת לציין שללא ניסיתי להכין עם חלב שקדים או שיבולת שועל (אני חושבת שעדיף שקדים).
אם את מנסה רצוי שיהיה ללא תוספת סוכר.

avatar
ברוריה (09:20 27.08.2020)

היי החלב ממש הסמיך לי , הוא ממש נהיה מוצק.
הבנתי שאפשרי להשתמש בו אבל האם זה ישפיע על מרקם הגלידה? ואם כן, איך?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:30 27.08.2020)

תוציאי אותו מהמקרר כמה זמן לפני כדי שיתרכך קצת.

avatar
שלומית (21:58 18.08.2020)

יצא פשוט נהדר !
הרבה יותר טעים מהחלב המרוכז הקנוי.
שאלה – אם אני רוצה להכין את גלידת ריבת החלב בכמות כפולה כמה חלב מרוכז להוסיף?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:00 19.08.2020)

היי שלומית,
שמחה שיצא מוצלח 🙂
אם את מכינה כמות כפולה של גלידה אז שימי שני שליש כוס חלב מרוכז.

avatar
רונה כהן (13:17 14.08.2020)

היי, החלב המרכז עכשיו על השיש, ורציתי לשאול – כמה זמן הוא צריך להיות במקרר?

avatar
רונה כהן (13:18 14.08.2020)

כלומר עד שיהיה אפשר להשתמש בו? תודה רבה! האתר מעולה!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:15 14.08.2020)

חצי שעה-שעה.

avatar
רוזי (19:43 25.07.2020)

הכנתי כבר כמה פעמים ותמיד יוצא מוצלח. לפעמים זה מסמיך אחרי 35 דקות ולפעמים אחרי שעה. תהיו סבלניים ותבשלו עד שזה מסמיך.

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:44 25.07.2020)

תודה רוזי 🙂

avatar
חגית (11:23 23.07.2020)

היי,
לאחר שעשיתי בפעם השלישית הצלחתי להגיע לסמיכות של טחינה לפני שהורדתי מהאש.
עכשיו לאחר שהתקרר המרקם כמעט מוצק.
האם עדיין ניתן להשתמש בו להכנת גלידה ?

אני חושבת שהיה עוזר לכל המסתבכים עם הסמיכות (ואני ביניהם) אם הבית מעלה סרטון שבו ניתן יהיה לראות את הסמיכות בשלבים השונים.

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:08 23.07.2020)

אפשר להשתמש בו. תוציאי אותו מהמקרר כמה דקות לפני ההכנה כדי שיתרכך קצת.
בהזדמנות אכין ואעלה סרטון.

avatar
אלי (08:05 23.07.2020)

אם רוצים להשתמש במתכון הזה להכנת גלידה- כמה שמנת מתוקה (של 250 מל) צריך להוסיף לכמות של חלב מרוכז שיוצאת מהמתכון הזה (על בסיס 2 כוסות חלב ו2/3 כוס סוכר)?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:15 23.07.2020)

אם רוצים להכין גלידה יש להקציף מיכל שמנת מתוקה (250 מ”ל) + שליש כוס חלב מרוכז + כף גדושה אינסטנט פודינג וניל.
מהכמות שבמתכון אמורה לצאת כוס אחת של חלב מרוכז, זאת אומרת שזה מספיק ל-3 מיכלי שמנת + 3 כפות פודינג וניל.

avatar
שילת (00:04 22.07.2020)

מצטרפת גם למתוסכלות.. הכנתי ולא יצא לי סמיך..
הוספתי קמח (אין לי קורנפלור) ואחרי סינון (אולי המסננת שלי דקה מדי?) הוא עדיין נוזלי..
אכניס למקרר, מקווה שיסמיך.. רעיון מה יכול להועיל?
אולי לבשל על הגז באש גבוהה יותר? [עם כיריים חשמליות.. אולי זה קשור גם? :|]

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:46 22.07.2020)

היי שילת,
בישלת בלי מכסה?
זה הסמיך במקרר?

avatar
שילת (23:14 22.07.2020)

אכן, בלי מכסה.. לא הסמיך במקרר
אבל.. (:
בישלתי שוב בבוקר (אותו תהליך של הרתחה ואז 40 דק’, רק על אש גבוהה יותר) והצליח
תודה רבה!!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (08:35 23.07.2020)

מעולה 🙂
יום נפלא!

avatar
טהר (09:03 5.08.2020)

מתוסכלת? קצת סבלנות בחיים, בכל דבר!! אתם דור האיסטנט וזו הבעיה. שבי קראי ספר ליד הכיריים ולא משנה איזה, לא באש גבוהה לטעם מושלם ולא שרוף.. לערבב עד שיסמיך מעט, אין צורך שיהפוך לגבינה..

avatar
לאה ל (18:27 25.11.2020)

יש לי גם כיריים חשמליות, והוא הרבה יותר חלש,
בכיריים כאלו, האש הכי נמוכה פשוט לא עושה כלום,
לא ניתן לטגן בו אפילו חביתה בשעה.

avatar
ליבי (09:29 21.07.2020)

היי אפרת, הכנתי לפני כמה שבועות את המתכון ויצא טוב. אבל אתמול הכפלתי כמויות והחלב לא הסמיך בכלל גם אחרי שעתיים של בישול.

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:18 21.07.2020)

היי ליבי,
שמת 4 כוסות חלב וכוס ושליש סוכר?
ניסית להוסיף קורנפלור?

avatar
ליבי (13:17 21.07.2020)

שמתי ארבע כוסות חלב ושתי כוסות ושני שליש סוכר

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:48 22.07.2020)

מספיק היה לשים כוס ושליש סוכר.

avatar
מירב (14:49 20.07.2020)

היי אפרת,
פעלתי בדיוק לפי ההוראות והחלב לא הסמיך בכלל. הוספתי קורנפלור מעורבב עם חלב כפי שרשמת והמשכתי לערבב עוד רבע שעה על האש, אך לא היה כל שינוי במירקם והוא נותר דליל ללא הסמכה.
יש לזה הסבר למה זה קרה? ובכל מיקרה אשמור את זה- היכן לשמור (מקרר/פריזר) ולכמה זמן זה יכול להישמר?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:03 20.07.2020)

מוזר, זה לא הסמיך בכלל?
תשמרי את זה בינתיים במקרר בתקווה שזה יסמיך קצת לאחר שיתקרר (זה נשמר כחודש במקרר).
אפשר גם להקפיא.

avatar
מירב (11:53 24.07.2020)

ניסיתי פעמיים, בול לפי ההוראות וממש לא מסמיך, גם אחרי קורנפלור.
על איזה גובה אש את מחממת? אולי יש הסבר יותר מפורט לכל שלב? כי ראיתי בתגובות שלרוב לא הסמיך..

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:41 25.07.2020)

את שמה את זה בסיר קטן?
את מביאה את החלב לרתיחה על אש גבוהה ואח”כ מעבירה ללהבה הכי נמוכה ומבשלת על אש נמוכה ללא מכסה?
יש לך כיריים גז או אינדוקציה?
כמה זמן בישלת את זה?

avatar
טובה (09:50 20.07.2020)

מה ההבדל בין חלב מרוכז לריבת חלב
תודה.

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:39 20.07.2020)

חלב מרוכז מבשלים פחות זמן והוא פחות סמיך וכהה מריבת חלב.
לריבת חלב מוסיפים גם קצת סודה לשתיה.

avatar
חגית (10:56 15.07.2020)

היי
איזו רמה של סמיכות צריכה להתקבל לפני הקירור ?
טחינה גולמית ?
שוקולד מומס ?

עשיתי לפי המתכון ועד שהסמיך ברמה שנראתה לי סבירה לקח 3 שעות וקיבל צבע של נס קפה. 😳

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:28 15.07.2020)

יותר כמו טחינה גולמית.
ואו כל כך הרבה זמן?

avatar
אביגיל (11:56 12.06.2020)

שלום אפרת, ריסקתי כבר את הבננות עם היוגורט. ואז בישלתי את החלב המרוכז. כמה זמן מינימום אפשר לתת לזה להתקרר כדי להוסיף לתערובת הבננות?
אוהבת מאד את המתכונים שלך

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:20 12.06.2020)

את מכינה גלידת יוגורט בלי שמנת?
אם כן, אפשר להוסיף אחרי חצי שעה של קירור.

avatar
אביגיל (12:38 12.06.2020)

זה החומרים שכתוב במתכון. מצרכים (4-5 מנות):

4 בננות גדולות חתוכות קפואות (יש להקפיא מראש)

200 מ”ל יוגורט BIO

4-5 כפות מלאות חלב מרוכז ממותק .
***
לא הבנתי איפה צריך שמנת. ואיזו?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:46 12.06.2020)

רציתי לוודא שזה לא מתכון אחר.
אין בעיה, את יכולה להשתמש בחלב המרוכז.

avatar
יונית (10:53 11.06.2020)

הי.
איך אפשר להפוך אותה לגלידת פרווה?
מה לשים במקום חלב מרוכז?
או שאי אפשר?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:30 11.06.2020)

היי יונית,
לא ניסיתי אבל שמעתי שאפשר להכין עם חלב סויה.

avatar
יונית (17:35 11.06.2020)

וואלה.
אנסה.
תודה רבה על המתכונים והתגובות המהירות שלך!

avatar
דוד (22:37 8.06.2020)

האם אפשר להשתמש בסוכרזית?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:44 9.06.2020)

במקרה הזה לא חושבת שיעבוד.

avatar
שירה גלבוע (02:51 1.06.2020)

ד”א, ב”אושר עד” ראיתי חלב מרוכז בד”ץ, והבנתי שיש גם ב”רמי לוי”, אבל ראיתי אחרי שכבר הכנתי אז לא קניתי, ואני חושבת שהחלב יצא לי מושלם כי הגלידה שהכנתי עם החלב יצאה במרקם אמיתי.

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:56 1.06.2020)

הכי טוב להכין לבד 🙂

avatar
שירה גלבוע (13:47 1.06.2020)

אמת!

avatar
Mbiomed (20:04 31.05.2020)

האם ניתן להכין חלב מרוכז גם מחלב נטול לקטוז?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:20 31.05.2020)

לא ניסיתי אבל אני מניחה שכן.

avatar
הדס (09:13 27.05.2020)

היי אני רוצה להכין גלידה
הכמות הזאת של החלב מרוכז היא כמות של פחית?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:45 27.05.2020)

אמורה לצאת כמות של כוס מלאה בנפח 240 מ”ל = 300 גרם.
לכמות של פחית יש להכין בערך 3 כוסות (720 מ”ל) חלב + כוס סוכר (200 גרם).

avatar
מישל (15:05 26.05.2020)

הי אפרת ותודה על המתכונים המהממים. החלב לא הסמיך, אפשר להשאיר על האש עוד שעה? זה יעזור? מעדיפה לא להוסיף קרונפלור

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:18 26.05.2020)

מתנצלת ראיתי עכשיו.
המשכת לבשל? זה הסמיך?

avatar
מישל (10:01 31.05.2020)

המשכתי עוד קצת לבשל ובסוף שמתי כף קרונפלור ויצא מדהים
תודה רבה איזה מהממת את!!!!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:13 31.05.2020)

שמחה שבסוף הסתדרת ❤️

avatar
פנינה (22:57 25.05.2020)

הי אפרת היקרה,
הכנתי את החלב ויצא מדהים! יש לי שאלה די דחופה- האם אני יכולה להקפיא את החלב המרוכז- פשוט לא רוצה עוד להתשמש בו בשבוע הקרוב. אשמח לשמוע ממך, ותודה!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:46 26.05.2020)

כן אפשר 🙂

avatar
ורד (08:36 21.05.2020)

יצא לי דליל, לא כתוב במתכון להוסיף קורנפלור?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:58 21.05.2020)

זה אמור להסמיך בלי קורנפלור אבל אם זה לא הסמיך אפשר לערבב כף קורנפלור עם 3 כפות חלב ולהוסיף לחלב הממותק. לבשל על אש בינונית כמה דקות, תוך כדי ערבוב, עד שזה מסמיך.

avatar
Vered Carmel Dahbash (11:07 21.05.2020)

תודה אפרת על התשובה המהירה!

avatar
אחת (15:09 20.05.2020)

נשאר לי במרקם של חלב דליל בטרוף וגם לא השתנה הצבע(היה שעה על האש)
ואין לי קורנפלור
פודינג או קמח יעזרו???
אשמח לתשובה במהירותתת

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:22 20.05.2020)

נראה לי עדיף פודינג.

avatar
אחת (15:40 20.05.2020)

מתי אני אמורה להעביר למקרר
באיזה מרקם זה אמור להיות??

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:02 20.05.2020)

זה אמור להסמיך.
זה הסמיך?

avatar
אחת (18:06 20.05.2020)

כן
השתמשתי בקמח תפו\”א
הסמיך מצוין
הכנסתי למקרר
תודה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:10 20.05.2020)

מעולה 🙂

avatar
יעל (11:51 14.05.2020)

יוצא ממש טוב, בדיוק כמו חלב מרוכז הפחית… תודה רבה⁦⁦;)⁩

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:08 14.05.2020)

שמחה לשמוע 🙂

avatar
יונית (22:10 6.05.2020)

איזו כמות של חלב מרוכז מתקבלת?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:28 7.05.2020)

אמורה לצאת כמות של כוס מלאה בנפח 240 מ”ל = 300 גרם.
*בתנאי שמשתמשים בכוס בנפח 240 מ”ל.

avatar
ספיר (14:13 6.05.2020)

עשיתי כפי שאמרת ולא יצא לי סמיך, החלב שינה את צבעו ומעט הצטמצם אבל לא הסמיך, הוספתי כף קוונפלור בדיוק כמו שאמרת ועדיין לא הסמיך, כשסיננתי ראיתי שנשארו למטה מלא גושים קטנים, זה בסדר? מה עוד אני יכולה לעשות שזה יסמיך??

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:45 6.05.2020)

ערבבת את הקונפלור עם מים קרים לפני?
מה זמן בישלת את החלב?
אני מציעה לנסות להוסיף עוד כף גדושה קורנפלור מעורבב עם 2 כפות מים קרים. לפעמים כף אחת לא מספיקה.

avatar
ספיר (17:54 6.05.2020)

עשיתי עכשיו את מה שאמרת, ויצא כמו בתמונה המצורפת.
זה טוב? צריך עוד משהו? לעשות מחדש?

חלב מרוכז ממותק
avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:10 7.05.2020)

מתנצלת על העיכוב בתשובה. אני לא מצליחה לראות בתמונה את רמת הסמיכות.
איך זה יצא אחרי לילה במקרר? זה אמור להסמיך יותר.

avatar
ספיר (10:36 7.05.2020)

כבר עשיתי עם זה את הגלידה והיא יצאה מצויין,
זה לא כל כך היה סמיך אבל לא היה מידי נוזלי.

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:18 7.05.2020)

יופי, שמחה לשמוע 🙂

avatar
שירה גלבוע (07:48 1.05.2020)

ראשית כל תודה רבה, הכנתי וזה נראה ממש טוב.
שנית, כמה זמן זה אמור להיות בקרור עד שאפשר להשתמש?
וכן, אחרי הקרור נהיה כמין שכבה עבה, משתמשים איתה או זורקים?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:12 1.05.2020)

מספיק שעה במקרר.
מה הכוונה שכבה עבה? אם זה לא משהו גושי כדאי לערבב את זה לפני השימוש.

avatar
שירה גלבוע (13:09 1.05.2020)

זה הזכיר לי את הקרום ממנו מכינים את החמאה, רק שזו תהיה חמאה מתוקה מידי:)

avatar
רינה (20:24 30.04.2020)

היי, האם אפשר להכין את החלב מרוכז מחלב סויה או שקדים? בעצם חלב מרוכז טבעוני

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:43 30.04.2020)

לא ניסיתי אבל שמעתי שאפשר להכין עם חלב סויה.

avatar
שירי (15:36 13.05.2020)

הכנתי עם חלב קוקוס יצא מדהים

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:46 13.05.2020)

תודה שחזרת לעדכן 🙂

avatar
רות טרגנו (23:30 18.06.2020)

תודה! בדיוק באתי לשאול… מעניין איך זה יעבוד עם חלב שקדים

avatar
שירה גלבוע (19:20 30.04.2020)

באיזו מסננת להעביר? בד או משהו אחר?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:29 30.04.2020)

מסננת רגילה אם יש לך, כמו בתמונה.

חלב מרוכז ממותק
avatar
תיקי (22:02 5.08.2021)

אם יש לי רק מסננת עם חורים גדולים יותר זה יעזור? אפשר לוותר וזהו? עד כמה זה משנה?
תודה רבה !!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (01:12 6.08.2021)

תלוי עד כמה החורים במסננת גדולים…
אפשר לוותר על הסינון (ואם יש גושים גדולים להסיר אותם עם כף מהחלב), במקרה כזה עלולים להישאר גושים בחלב.

avatar
מיה (19:20 28.04.2020)

אווקי ..
ניהיה באמת סמיך אכניס למקרר ואכין גלידה!!
אני תמיד עוקבת אחרי השאלות ורושמת תיקונים במידה ויצא לי כמו לאחרות וזה טוב כי ידעתי לתקן למרות שענית זריז!!
מודה לך מאוד תודה רבה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:50 28.04.2020)

❤️

avatar
מיה (18:25 28.04.2020)

היי,
אז חיכיתי וניהיה גושים..
הוספתי 2 כפות קרונפלור ו3 כפות חלב וזה ניהיה לדעתי סמיך קצת
סיננתי במסננת ועכשיו זה בשיש..
במידה וזה סמיך אפשר מיד להכין גלידה? או שזה חייב להיות במקרר..
תודה על התשובה המהירה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:55 28.04.2020)

זה צריך להתקרר לפחות לטמפ’ החדר.
תכניסי רבע שעה למקפיא, לקירור זריז 🙂

avatar
מיה (17:45 28.04.2020)

היי אפרת,
שמתי בטעות כוס שלמה של סוכר עם הכוס שאת משתמשת ועוד 2 כפות סוכר ו2 כפיות ו2 כוסות חלב כמו שלך ואז הבנתי ששמתי יותר מידי סוכר אז הוספתי עוד ככה בקטנה חלב וזה על הגז כבר 20 דקות.. מה אני אעשה? אשמח לתשובה מהירה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:16 28.04.2020)

זה אמור להיות בסדר. זה הסמיך?

avatar
מיטל (18:30 27.04.2020)

אפשר להקפיא במנות ואז להשתמש שוב לאחר הפשרה בכל פעם כשמכינה גלידה? או שזה הקפאה הפשרה והקפאה אז בעייתי?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:47 27.04.2020)

לא חושבת שזה בעייתי אבל בכל מקרה רצוי לא להקפיא יותר מפעמיים.

avatar
מאיה (15:05 25.04.2020)

כמה זמן החלב המרוכז יכול להישאר במקרר?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:22 25.04.2020)

כחודש.

avatar
נחמה (11:25 24.04.2020)

בוקר טוב!
איזה כמויות אני צריכה להשים שיצא לי כמיות של 400 גרם? (פחית)

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:12 24.04.2020)

בערך 3 כוסות (720 מ”ל) חלב + כוס סוכר (200 גרם).

avatar
בל (21:23 19.04.2020)

שלום, כמה כמות יוצאת ממתכון זה? (כשכתוב לי במתכון פחית חלב מרוכז- האם זו כמות זהה? )

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:37 19.04.2020)

אמור לצאת כמות של כוס מלאה בנפח 240 מ”ל = 300 גרם.
*בתנאי שמשתמשים בכוס בנפח 240 מ”ל.
בפחית נדמה לי שיש 400 גרם.

avatar
מיכל (16:12 6.04.2020)

חייבים להעביר במסננת?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (23:29 6.04.2020)

רצוי לסנן את החלב כי יכול להיות שיש בו גושים.

avatar
ענבר (12:29 5.04.2020)

שלום, הכנתי את המתכון לפי ההוראות ויצא נוזלי ורק שינה את הצבע. מה עליי לעשות כדי שזה יהפוך למרקם סמיך? תודה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:56 5.04.2020)

היי ענבר,
בישלת 40 דקות?
אם כן, אפשר לערבב בכוס כף קורנפלור עם 3 כפות חלב קר ולהוסיף לחלב הממותק. לבשל על אש בינונית כמה דקות, תוך כדי ערבוב, עד שזה מסמיך.

avatar
צבי (17:36 16.04.2020)

האם אפשר קמח תפוחי אדמה במקום קורנפלור?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:42 16.04.2020)

לא ניסיתי אבל אני משערת שכן.

avatar
רוחמה ב (09:56 31.03.2020)

האם ניתן להחליף חלב פרה בחלב אורז שקדים?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:56 31.03.2020)

לא יודעת, לא ניסיתי.

avatar
אנונימית (20:38 28.03.2020)

במידה ומכפילים את הכמות,זמן הבישול מתארך?
ועוד שאלה,ראיתי במתכונים אחרים שמוסיפים חמאה,למה במתכון הזה לא מוסיפים ומה החמאה נותנת?
תודה מראש.

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:15 28.03.2020)

זמן הבישול לא אמור להתארך הרבה. אולי 5-10 דקות יותר.
החמאה מוסיפה שומניות ומסמיכה קצת את המרקם לאחר קירור. לדעתי זה יוצא מוצלח גם בלי חמאה (אני מעדיפה להשתמש בכמה שפחות מצרכים).

avatar
רינה (23:35 27.03.2020)

תודה רבה, יישמתי את מה שאמרת והמתכון הצליח.

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:23 28.03.2020)

שמחה לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן.

avatar
רינה (18:26 25.03.2020)

היי, הכנתי את המתכון לפי ההוראות והוא יצא נוזלי למרות שצבע הנוזל השתנה גם לאחר הקירור במקרר, יש מה לעשות עם מה שיצא , או לזרוק ולהכין מחדש. אודה לתשובתך

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:48 26.03.2020)

היי רינה,
לפני שאת זורקת אני ממליצה להחזיר את החלב לחימום על הגז, לערבב כף קורנפלור עם 3 כפות חלב ולהוסיף לחלב הממותק. לבשל על אש בינונית כמה דקות, תוך כדי ערבוב, עד שזה מסמיך.

avatar
רותי (00:43 19.03.2020)

היי אפרת,
האם יש לך מתכון להכנת ריבת חלב ביתית?
תודה!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:12 19.03.2020)

לא, אין לי.
יום מקסים 🌺

avatar
מה מה (13:07 17.03.2020)

הי אפרת
במידה והכפלתי את הכמות האם הזמן נשאר אותו דבר כמו 40 דקות או מתארך

avatar
מה מה (15:36 17.03.2020)

יצא מושלם!
עשיתי ×5

חלב מרוכז ממותק
avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:33 17.03.2020)

מהמם 🙂
תודה על השיתוף

avatar
עינת (19:24 29.12.2019)

היי אפרת

סוכר חום גם מתאים במקום הסוכר הלבן?

תודה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:26 30.12.2019)

לא ניסיתי אבל אני מניחה שכן.

avatar
חוי (15:55 26.12.2019)

תודה יצא נהדר
אני מכינה את הגלידת ריבת חלב נטעם כשיהיה מוכן ואשתף איך יצא בינתיים נראה מגרה…..

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:27 26.12.2019)

מעולה 🙂

avatar
חוי (14:59 25.12.2019)

אני מנסה לעשות את זה אך עבר כבר 40 דקות והחלב כמעט נשאר אותו הדבר מה עושים?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:41 25.12.2019)

אפשר לנסות להוסיף קורנפלור. לערבב כף קורנפלור עם 3 כפות חלב ולהוסיף לחלב הממותק. לבשל על אש בינונית כמה דקות, תוך כדי ערבוב, עד שזה מסמיך.

avatar
יובל (19:08 28.11.2019)

אלופה תודה רבה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:37 28.11.2019)

תודה 🌺

avatar
יובל (07:21 27.11.2019)

היי אפרת
קודם כל תודה רבה על המתכון, זה ממש הציל אותי ,כי לא מצאתי חלב מרוכז ממותק כשר .
רציתי רק לשאול :אם אני צריכה קופסת שימורים אחת של חלב מרוכז כמה זה מתוך המתכון שלך?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:46 27.11.2019)

יש קופסאות שימורים של כ400 גרם (כמות של כוס ושליש) ויש של 300 גרם (כמות של כוס). כמה גרם צריך?
הכמות שבמתכון יוצאת בסוף ההכנה כ-300 גרם.

avatar
מעיין אסרף (21:48 9.10.2019)

היי אפרת יש אפשרות להכין את המתכון פרווה ?
לדוגמא עם חלב שקדים או סויה אפילו שיבולת שועל?
(כי במקומות אחרים כתוב שהשימוש הוא רק בחלב קוקוס)

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (01:03 10.10.2019)

לא ניסיתי אבל שמעתי שאפשר להכין עם חלב סויה.

avatar
אביטל (17:25 30.06.2022)

אני מכינה עם חלב סויה כי רוצה גלידה פרווה. הוא מסמיך אותו דבר. רק הצבע יותר צהבהב

avatar
דניאלה (21:06 19.09.2019)

הי אפרת,
אני מנסה עכשיו להכין את החלב המרוכז, ומיד אחרי ההרתחה הראשונה נוצרה מעין היפרדות של הנוזלים ויש מעין שכבה של קוטג’ ? מוצקי חלב? למעלה. ומים למטה. שמתי את הכמות הרצויה..
להמשיך לבשל או שקיקלתי אותו איכשהו?
תודה!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:29 20.09.2019)

מתנצלת, ראיתי עכשיו.
מה עשית בסוף?

avatar
קרן ג. (11:39 25.08.2019)

היי, הכנתי ביום שישי גלידה ביתית ונשארה לי כמות של בערך 3/4 כוס חלב ממותק, נראה לך שניתן להשתמש בזה לסתם עוגה בחושה? אולי במקום סוכר או נוזלים? ידוע לך על מישהו שניסה? מתכון שקיים לדבר כזה? עד כה לא מצאתי כלום ואני שוקלת פשוט לנסות וזהו.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:17 25.08.2019)

היי קרן,
לא ניסיתי להכין עוגה על בסיס חלב ממותק אבל נשמע לי אפשרי במקום חלק מכמות הסוכר וחלק מכמות הנוזלים.
בכל מקרה אפשר לשמור את החלב המרוכז במקרר עד כחודש בקופסה סגורה.

avatar
רעות (11:44 24.08.2019)

הי אפרת,
יש ברשותי קרטון חלב מלא שהתוקף שלו לעוד יומיים (26.8) וחשבתי “לנצל” ולהשתמש בו להכנת חלב מרוכז. האם זה אפשרי?
במידה וכן, עולות שתי שאלות:
1. מהי כמות הסוכר הדרושה לליטר חלב?
2. האם תוקף החלב הטרי משפיע על ה”תוקף” של החלב המרוכז שאכין?
תודה 🙂

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:58 24.08.2019)

היי רעות,
אפשרי בתנאי שהחלב עכשיו טועם בסדר.
1. לליטר חלב מומלץ לשים כוס וחצי סוכר (יש להשתמש בכוס זכוכית רגילה עם ידית).
2. הסוכר משמש כחומר משמר אז אין בעיה.

avatar
יואב (17:57 18.08.2019)

אפשר להחליף את חלב הפרה לחלב עיזים ולהשתמש בסוכר קוקוס במקום סוכר לבן?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:29 18.08.2019)

לא יודעת, לא ניסיתי.

avatar
שלי (16:07 29.07.2019)

היי אפרת,

עקבתי במדויק אחרי ההוראות, לצערי הכמות אכן הצטמטמה, אבל המרקם נשאר דליל לחלוטין גם לאחר קירור של 8 שעות. מה עושים?

תודה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:06 29.07.2019)

זה לא הסמיך גם לאחר קירור? נסי לערבב כף קורנפלור עם 3 כפות חלב ותוסיפי לחלב הממותק. תבשלי על אש בינונית כמה דקות, תוך כדי ערבוב, עד שזה מסמיך.

avatar
אחינועם (13:35 29.07.2019)

היי אם אני צריכה למתכון שלי רק שליש כוס חלב מרוכז אפשר להקטין את הכמויות? כי כתוב שהכמות מצטמצמת לחצי

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:04 29.07.2019)

אם לדעתך תכיני בחודש הקרוב מתכון נוסף עם חלב מרוכז אז כדאי לך כבר להכין את הכמות במתכון ולשמור במקרר (נשמר עד חודש).
אם לא, אז תכיני רק כוס חלב + שליש כוס סוכר.

avatar
עידן (10:38 26.07.2019)

יש יחס נמוך יותר שניתן להוסיף סוכר? או תחליף אחר לסוכר?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:40 26.07.2019)

היי עידן,
במקרה הזה אין אפשרות להמיר את הסוכר או להפחית את הכמות כי זה משפיע על מרקם החלב.

avatar
Cc (23:32 20.06.2019)

היי, האם ניתן להשתמש לאחר שהתקרר או חובה לאחר קירור במקרר? ואם כן כמה זמן מומלץ?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:07 21.06.2019)

עדיף לתת לחלב להסמיך קצת במקרר. כשעה לפחות.

avatar
רחלי (22:10 21.05.2019)

עדיף להכין חלב מרוכז בבית או לקנות בחנות?
תודה רבה על הכול!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:18 21.05.2019)

הכי קל זה לקנות 🙂

avatar
עידן (10:36 26.07.2019)

שימי לב שבחנות יש המון פעמים חומרים משמרים ושמנים מן הצומח ללא צורך

avatar
נועה (00:55 17.05.2019)

אפשר לשם במקום חלב מרוכז דבש? כי המרקם של דבש וחלב מרוכז זהה.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:08 17.05.2019)

היי נועה,
ברוב המתכונים זה לא יעבוד כי כי המרקם לא זהה בדיוק וגם הטעם שונה.

avatar
מעיין (14:36 6.05.2019)

היי היה עוד מתכון לעוגת גלידה עם חלב מרוכז לא מוצאת אותו

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:24 6.05.2019)

יש שתי עוגות גלידה:
עוגת גלידה
עוגת קרם קפואה
בשני המתכונים ניתן ואפילו מומלץ לשים חלב מרוכז במקום החלב הרגיל.

avatar
שלי (12:56 27.04.2019)

היי

פעלתי בדיוק לפי ההוראות ולצערי החלב נשאר דליל גם לאחר קירור במקרר. הכמות ירדה לחצי אבל לא הסמיך.
אפשר לעשות משהו או לזרוק?

תודה!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:01 27.04.2019)

לפני שאת זורקת אני ממליצה להחזיר את החלב לחימום על הגז, לערבב כף קורנפלור עם 3 כפות חלב ולהוסיף לחלב הממותק. לבשל על אש בינונית כמה דקות, תוך כדי ערבוב, עד שזה מסמיך.

avatar
יפה (21:00 14.04.2019)

האם אפשר להשתמש בחלב קוקוס במקום חלב? הארוחה בשרית ואני לא רוצה לפגוע במישהו.
תודה מראש על תשובתך

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:53 15.04.2019)

היי יפה,
אני לא יודעת לגבי חלב קוקוס אבל שמעתי שאפשר להכין עם חלב סויה ללא סוכר. חייבת לציין שלא ניסיתי.
חג שמח 🌷

avatar
סילביה :) (18:00 29.03.2019)

כמה חלב מרוכז יוצא לעומת פחית חלב מרוכז? תודה 🙂

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:09 29.03.2019)

אמורה לצאת כמות של כוס אחת = 240 מ”ל (החלב אמור להצטמצם בבישול לחצי כמות ממה שהיה).

avatar
רחל (14:30 22.02.2019)

היי!
האם אפשר להכין חלב מרוכז מחלב בטעמים? כמו משקה חלב בטעם בננה? ואז להשתמש בזה להכנת גלידה..
תודה!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:50 22.02.2019)

אהבתי את הרעיון 🙂 אבל לא ניסיתי כך שאין לי מושג.

avatar
אור (21:19 25.01.2019)

הכנתי בדיוק לפי ההוראות ויצא מעולה!
תודה רבה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:19 26.01.2019)

שמחה לשמוע 🙂
תודה אור

avatar
אביעד (20:31 17.12.2018)

יצא מעולה המון תודה! ואם כבר תודה כללית על האתר המעולה הזה 🙂

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:04 17.12.2018)

שמחה לשמוע 🙂
תודה אביעד

avatar
תירנית (23:34 12.12.2018)

שלום וברכה
אם מקפיאים אי אפשר בזכוכית. או שאני טועה?
תודה רבה ולילה טוב

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:33 13.12.2018)

יש זכוכיות שניתנות להקפאה. בכל אופן אפשר לשים בקופסת פלסטיק אטומה.
יום מקסים 🙂

avatar
דוד בן ישי (12:21 2.12.2018)

אפרת יש לך אחלה של אתר תודה לך הרבה מתכונים שנעזרתי בהן יצא חבל על הזמן תודה לך

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:24 2.12.2018)

תודה 💜

avatar
דבורה (09:53 26.09.2018)

הי
עשיתי לפי המתכון והחלב לא הסמיך לי, שמתי אותו לילה במקרר וזה נשאר אותו דבר, נראה לך אני יכולה לשים אותו בגלידה או שזה יהרוס את המרקם של הגלידה?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:49 26.09.2018)

היי דבורה,
זה לא הסמיך אפילו מעט? את יכולה להשתמש בזה לגלידה. היה עדיף שזה יהיה סמיך אבל את יכולה להשתמש בזה לגלידה (זה עדיף משימוש בחלב רגיל).

avatar
דבורה (14:13 26.09.2018)

הרגע עשיתי את זה בגלידה זה יצא מאד טעים אבל נראה איך זה יצא בהקפאה.
תודה לך!! והאתר שלך מושלם….

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:33 26.09.2018)

מאמינה שייצא טעים גם אחרי הקפאה 😉

avatar
רואי (08:17 24.08.2018)

שלום.
יצא מצויין!!!
עשיתי את זה פעמיים. בפעם הראשונה בסיר קטן ולא ניהיה סמיך
בפעם השניה עשיתי את זה בפנג’אן ואז יצא מצויין.
מתכון פצצה1

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:51 24.08.2018)

שמחה שהצלחת! 🙂

avatar
רואי (15:30 23.08.2018)

שלום
עשיתי את ההוראות ההכנה לחלב המרוכז.
אך לצערי, אע”פ שהשארתי אותו על אש נמוכה בערך 45 דקות עדיין לא ניהיה סמיך. הכמות פחתה לחצי אבל לא ניהיה סמיך.
מה עושים?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:16 23.08.2018)

שמת סוכר בכמות של המתכון? אם כן, אני מציעה להכניס לקירור במקרר לכמה שעות. יכול להיות שזה יסמיך את המרקם.

avatar
רואי (18:16 23.08.2018)

שלום
שמתי סוכר בכמות שכתובה 133 גרם.
וזה עד עכשיו במקרר ועדיין לא קיבל מרקם סמיך.
יש אפשרות לתקן את זה ע”י בישול חוזר?
או שימוש אחר?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:20 23.08.2018)

זה נשאר ממש דליל כמו במרקם של חלב או שזה הסמיך אפילו מעט?

avatar
מאיה (18:48 10.08.2018)

כמה זמן לוקח לחלב לרתוח?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:58 11.08.2018)

1-2 דקות.

avatar
רותי (08:44 2.08.2018)

מה שחשוב זה סמיכות החלב שמאפשרת להוסיף אותו נניח לגלידה ביתית. האם נראה לך שאפשר להפחית הסוכר למינימום, נניח 2 כפיות? מה דעתך לגבי תחליף סכור

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:45 2.08.2018)

היי רותי,
תחליף סוכר לא יעבוד כאן. זה צריך להיות סוכר.
כמות הסוכר חשובה לקבלת הסמיכות הרצויה. אם תפחיתי את כמות הסוכר זה לא ייתן את אותו אפקט.

avatar
שירה (23:43 22.07.2018)

אפרת,
מה זה אומר להעביר את החלב במסננת?
תודה רבה!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:00 23.07.2018)

היי שירה,
הכוונה לסנן את החלב כי יכול להיות שיש בו גושים.
מצרפת תמונה של מסננת.

avatar
גפן (12:15 22.07.2018)

שלום
רציתי לדעת אם ניתן להכפיל או לשלש את המתכון הזה?
תודה רבה!!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:46 22.07.2018)

כן אפשר. ממליצה בשלב הראשון להכפיל ב-2.

avatar
רז (18:30 19.07.2018)

אפשר לעשות רק כוס חלב ולהשאיר את אותו כמות הסוכר?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:52 19.07.2018)

אם מכינים כוס אחת של חלב אפשר להפחית את כמות הסוכר לשליש כוס. זה סתם יהיה מתוק מידי עם שני שליש כוס סוכר.

avatar
כרמלה לב (12:24 19.07.2018)

האם אפשר בחלב סוייה ?????

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:48 19.07.2018)

היי כרמלה,
שמעתי שאפשר. חייבת לציין שלא ניסיתי. זה צריך להיות חלב סויה ללא סוכר.

avatar
גברת (09:37 19.07.2018)

כמה זמן דבר כזה נשמר במקרר?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:06 19.07.2018)

כחודש ימים.

avatar
אורלי (08:40 19.07.2018)

המלצה: כמו בריבות, גם בהכנה של חלב מרוכז כדאי להכניס גולות זכוכית (כאלה שהילדים משחקים בהם) שחיטאנו מראש, 2-4 גולות, לתוך הסיר על האש. הכנסת הגולות מאפשר לנו שחרור מהערבוב כל 5-10 דקות. הגולות נעות כל הזמן בתוך החלב (או הנוזל) עם גלי החום ויוצרות ערבול. ובכל זאת, מדי פעם כדאי לבדוק שהחלב לא נדבק לתחתית הסיר ונשרף. טעם חלב שרוף לא תורם לטעמו של החלב המרוכז.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:08 19.07.2018)

תודה אורלי 🙂
יום מקסים

avatar
חי (11:23 19.07.2018)

הרעיון של הגולות מאוד נצרך בבישול של חלב מרוכז או ריבת חלב כי לחלב יש נטיה להחרך ולהדבק לתחתית הסיר ובד”כ עירבוב כל 5 דקות לא מספיק
המלצה שלי לספור את הגולות לפני שמכניסים ולבדוק שזה הכמות שמוציאים (לא נחמד לשתות גולה)

avatar
דבורה רות (14:24 1.05.2020)

אפשר עם גולות ואפשר עם כפיות ממתכת. הכפיות מתחממות וזזות בתחתית ובעצם מערבבות את הנוזל למניעת הידבקות

avatar
שלי (07:25 19.07.2018)

היי

איזו כמות של חלב מרוכז תצא ממתכון זה וכמה זמן זה נשאר במקרר? האם ניתן להקפיא?

תודה רבה!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:08 19.07.2018)

היי שלי,
אמורה לצאת כמות של כוס אחת (החלב אמור להצטמצם בבישול לחצי כמות ממה שהיה).
ניתן לשמור במקרר כחודש. לדעתי ניתן להקפיא.
יום נפלא 🌷

avatar
אוריה (12:53 28.01.2021)

שלום, אני עושה את החלב הוא לא נהייה סמיך וגם לא הקטין את הכמות שלו…
מה לעשות?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:07 28.01.2021)

היי אוריה,
ההמלצה שלי היא להמשיך לבשל ולהוסיף כף קרונפלור.
האם הסתדרת בסוף?

לקריאת כל התגובות