שום דבר לא נמצא

חלבונים מיותרים

מאת: מתכונים ב-10 דקות, 6 דצמ 2017
ניצול חלבונים מיותרים

מה עושים עם חלבוני ביצים מיותרים?

החלבון הוא הלבן-שקוף של הביצה. ניתן לשמור אותו בכלי אטום או מכוסה בניילון נצמד במקרר 3-4 ימים או להקפיא אותו עד חודש (אם אתם מקפיאים אז כדאי לחלק לכמה שקיות אטומות כדי שתדעו כמה חלבונים יש בכל שקית). הפשרת החלבונים נעשית במקרר.

1. אפשר להוסיף חלבון במקום ביצה אחת בפשטידות. 

פשטידות לדוגמה:
פשטידת ברוקולי דיאטטית
פשטידת פטריות דלת קלוריות
פשטידת כרובית דיאטטית

2. אפשר להכין נשיקות מרנג

מקציפים 2 חלבונים בטמפרטורת החדר עם קמצוץ מלח כחצי דקה, מוסיפים חצי כוס סוכר בהדרגה וממשיכים להקציף במשך כ-10 דקות (מהירות גבוהה) עד לקבלת קצפת נוקשה. מזלפים עם צנתר משונן נשיקות על נייר אפיה. מכניסים לתנור שחומם מראש לחום נמוך במיוחד (כ-80 מעלות) ואופים במשך 4-5 שעות, עד שהן נפרדות בקלות מנייר האפייה ומוכנות לגמרי מבפנים.
*מהכמות יוצאות 25-30 נשיקות
נשיקות מרנג

3. אפשר להכין מוס תותים טעים ודיאטטי.
מוס תותים

4. מתכוני עוגיות המבוססות על חלבונים:
עוגיות קוקוס
עוגיות קוקוס

עוגיות “כל טוב”

עוגיות ללא סוכר

עוגיות שומשום ללא סוכר

עוגיות שומשום ללא סוכר

עוגיות בוטנים

עוגיות בוטנים

עוגיות שוקולד ואגוזים

עוגיות שוקולד ואגוזים

עוגיות שקדים פרוסים ללא סוכר

עוגיות שקדים ללא סוכר

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
תגובותתגובות

שימו לב – לפני שאתם שואלים בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם.

הוספת תגובה
avatar
תהילה (23:41 21.01.2024)

יצא מושלם!!!!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (08:41 22.01.2024)

שמחה לשמוע🙂

avatar
תהילה (18:48 20.01.2024)

אני מכינה עכשיו את הנשיקות.
האם זה בסדר לאפות על מצב טורבו ? יש לי יותר מתבנית אחת…
תודה אפרת !

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:06 20.01.2024)

כן.

avatar
שני (18:19 28.12.2023)

כן?
אפשר במיקסר גדול שבו אני עושה חלות רק לשים את המקצף?

סליחה על השאלות עומק אבל לא הבנתי אם חייב ביד או שבמיקסר גם טוב

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:45 28.12.2023)

נכון🙂 אפשר להקציף במיקסר שולחני ולהחליף מוו לישה למקצף.

avatar
שני (12:20 28.12.2023)

אפשר להקציף את החלבונים עם בלנדר יד?
או מיקסר, מה עדיף?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:16 28.12.2023)

לא משנה.

avatar
יעל (19:24 16.10.2023)

תוכלי אולי ליצור גם דף לחלמונים מיותרים?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:00 17.10.2023)

היי
עם חלמונים ניתן להכין קרם ברולה, קרם פטיסייר, בצק פריך ואלפחורס. תוכלי למצוא הרבה מתכונים ברשת(:

avatar
גפן ורימון זק (13:48 13.10.2023)

איך יודעים מתי הנשיקות מוכנות?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:18 13.10.2023)

כשהן יציבות ונפרדות בקלות מנייר האפייה.

avatar
נחמי (17:05 29.08.2023)

אפשר לשמור ביצה פתוחה (חלמון + חלבון) במקרר?
אם כן, לכמה זמן?
תודה רבה על האתר המדהים!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:58 29.08.2023)

היי
לא מומלץ לשמור למשך יותר מ-6-8 שעות במקרר.

avatar
שרית (22:20 8.01.2023)

היי אפרת
אני רוצה להכין את המרנג ולאפות במהלך הלילה. יש לי 4 חלבונים. זה יספיק לתבנית תנור 1 לדעתך? או שצריך 2? ואם זה יספיק ל2 תבניות אז אפשר לאפות 2 תבניות יחד?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:33 8.01.2023)

היי,
אני מניחה שהכמות תתאים לקצת יותר מתבנית אחת, לכן עדיף להשתמש בשתי תבניות תנור.
אפשר לאפות 2 תבניות יחד, אם תראי שהאפייה לא שווה לאחר שעתיים-שלוש תחליפי בין מיקום התבניות.

avatar
טל (06:18 20.09.2022)

מתכון מעולה! מומלץ! שאלה לגבי אחסון, איך לאחסן ואיפה? מקרר אפשרי? כשחם הם לא שומרים על המרקם

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:18 20.09.2022)

היי,
אפשר להקפיא את החלבונים, לא במקרר(:

avatar
מאירה (16:40 14.07.2022)

היי קוראים לי מאירה,
רציתי לשאול אם אפשר להגביה את המעלות ולאפות את הנשיקות לזמן יותר קצר?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:06 14.07.2022)

היי,
אפייה על חום גבוה יותר תפגע במרקם, הנשיקות עלולות להישרף מבחוץ ומבפנים הן לא יאפו.

avatar
אסתר (11:28 12.09.2021)

אפרת יקרה,
אני קצת במצוקה כאן…
הכנתי קצף לעוגת חלבה בשכבות.
הקצף ממש נפל ולא נראה מוצלח.
לכן:
א. למה אפשר לנצל אותו? (6 חלבונים עם 2/3 כוססוכר)
ב. אם אני מכינה חדש, מה יעזור לו לא ליפול שוב?
ג. יש לך רעיון מה לעשות עם 6 חלמונים שישארו לי אחרי ההקצפה המחודשת?
ד. תודה מראש

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:40 12.09.2021)

היי אסתר,
אפשר לנצל את החלבונים להכנת פבלובה או קצפיות מרנג, אין באתר מתכונים כאלו אבל ברשת יש המון מתכונים מעולים.
הנה כמה טיפים להקצפת חלבונים:
*שימוש בקערה יבשה ונקייה לגמרי.
*שימוש בחלבונים בטמפרטורת החדר (יש להוציא את הביצים מהמקרר כשעה לפני ההכנה).
*בהפרדת הביצים חשוב לשמור שהחלמון הצהוב לא יתערבב עם החלבון הלבן.
*התחלת ההקצפה במהירות בינונית ורק כשמתחיל להיווצר קצף לבן לעבור למהירות גבוהה.
*רצוי להקציף את החלבונים ממש לפני השימוש. אחרת הקצף נופל והופך נוזלי.
מהחלמונים שיישארו לך תוכלי להכין: קרם פטיסייר, עוגיות אלפחורס, ויש גם מתכוני סופלה שוקולד שבהם יש שימוש בחלמונים.

avatar
Moran (13:10 15.06.2021)

היי
החום הכי נמוך אצלי בטוסטר אובן הוא 100 מעלות אפשר לדעתך להכין?
לנסות כי ממילא יהיו לי חלבונים מיותרים..

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:20 15.06.2021)

היי,
אפשר לנסות אבל יקח יותר זמן…

avatar
פלונית (18:25 11.06.2021)

זה לא הגיוני שצריך לאפות אותן כ”כ הרבה זמן במתכונים אחרים שבדקתי צריך לאפות אותן רק חצי שעה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:50 11.06.2021)

היי,
זמן האפייה הארוך הוא בגלל החום הנמוך.

avatar
חנה כהן (10:35 26.03.2021)

אני מכינה תדיר נשיקות.בהתחלה הבלילה יוצאת כמו הצורה של הקונוס אבל לאחר מכן המרקם משתנה.מדוע זה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:38 26.03.2021)

היי חנה,,
יתכן שאת לא אופה את הנשיקות מספיק זמן, או אופה בחום קצת יותר גבוה- ואז זה נראה כאילו מוכן מבחוץ אך מבפנים עדיין לא…

avatar
הדר (12:56 25.02.2021)

יכול להיות שבתא עליון של תנור זה ייקח פחות זמן? זה תא קטן… הדר

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:57 25.02.2021)

היי הדר,
יתכן שייקח פחות זמן. בכל מקרה ממליצה לאפות במרכז התנור ולא בתא העליון/התחתון:)

avatar
מוריה (21:10 20.12.2020)

ואוו הנשיקות יצאו כאלה מושלמות שאני חיבת לשחזר שוב
אפילו שזה עדיין היה בתנור הכניס ו ידים לתנור (כי אין טמ גבוהה) ופשוט חטפנו
תודה רבה😋

חלבונים מיותרים
avatar
מתכונים ב-10 דקות (00:36 21.12.2020)

נראה מעולההה מוריה 🙂
תודה שחזרת לשתף❤️

avatar
מוריה (22:34 12.12.2020)

שלום אני רוצה להכין נשיקות כאלה רק מחלבון וסוכר יש לי על זה 2 שאלות
הראשונה על חלבון ביצה רגילה כמה סוכר לשים?
שאלה שנייה יש לי תבנית תנור קטנה כמה חלבונים לעשות כדי שהכל יכנס ביחד?
ואוו איזה כיף שיש את מי לשאול תודה תודה תודה😀

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:46 12.12.2020)

היי מוריה,
על כל חלבון מומלץ לשים רבע כוס סוכר.
זה תלוי בגודל התבנית, מכמות של חלבון אחד יוצאות בערך 12-15 נשיקות קטנות.
חנוכה שמח 🙂

avatar
Nofit (06:13 27.08.2020)

רשום שצריך לאפות 4-5 שעות..זה 4-5 דקות או באמת שעות?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:27 27.08.2020)

שעות. נשיקות יש לאפות הרבה זמן בטמפ’ נמוכה.

avatar
פריאל (14:55 1.05.2020)

הכנתי את האלפחורס ואז את הנשיקות (מהחלבונים שנשארו…) שניהם יצאו מצוין! לכבוד עונג שבת! תודה שאת מלמדת איך לעשות בקלות,מאכלים שנראים מסובכים.. ויוצאים טעימים!! תודה אלופה!!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:03 1.05.2020)

שמחה שיצא טעים ❤️
תודה פריאל ושבת שלום!

avatar
שירה אשכנזי (18:50 5.03.2020)

האלפחורס מעולות!
תודה רבה על המתכון

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:28 5.03.2020)

שמחה שאהבת 🙂

לקריאת כל התגובות