שום דבר לא נמצא

חלבונים מיותרים

מתכונים ב-10 דקות
מאת: מתכונים ב-10 דקות, 6 דצמ 2017
ניצול חלבונים מיותרים

מה עושים עם חלבונים מיותרים? 

החלבון הוא הלבן-שקוף של הביצה. ניתן לשמור אותו בכלי אטום או מכוסה בניילון נצמד במקרר 3-4 ימים או להקפיא אותו עד חודש (אם אתם מקפיאים אז כדאי לחלק לכמה שקיות אטומות כדי שתדעו כמה חלבונים יש בכל שקית). הפשרת החלבונים נעשית במקרר.

1. אפשר להוסיף חלבון במקום ביצה אחת בפשטידות. 

פשטידות לדוגמה:
פשטידת ברוקולי וגזר
פשטידת פטריות קלה
פשטידת כרובית דיאטטית

2. אפשר להכין נשיקות מרנג – מקציפים 2 חלבונים בטמפרטורת החדר עם קמצוץ מלח כחצי דקה, מוסיפים חצי כוס סוכר בהדרגה וממשיכים להקציף במשך כ-10 דקות (מהירות גבוהה) עד לקבלת קצפת נוקשה. מזלפים עם צנתר משונן נשיקות על נייר אפיה. מכניסים לתנור שחומם מראש לחום נמוך במיוחד (כ-80 מעלות) ואופים במשך 4-5 שעות, עד שהן נפרדות בקלות מנייר האפייה ומוכנות לגמרי מבפנים.
*מהכמות יוצאות 25-30 נשיקות
נשיקות מרנג

3. אפשר להכין מוס תותים טעים ודיאטטי.
מוס תותים

4. מתכוני עוגיות המבוססות על חלבונים:
עוגיות קוקוס
עוגיות קוקוס

עוגיות “כל טוב”

עוגיות ללא סוכר

עוגיות שומשום ללא סוכר

עוגיות שומשום ללא סוכר

עוגיות בוטנים

עוגיות בוטנים

עוגיות שוקולד ואגוזים

עוגיות שוקולד ואגוזים

עוגיות שקדים פרוסים ללא סוכר

עוגיות שקדים ללא סוכר

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
Avatar
חנה כהן (10:35 26.03.2021)

אני מכינה תדיר נשיקות.בהתחלה הבלילה יוצאת כמו הצורה של הקונוס אבל לאחר מכן המרקם משתנה.מדוע זה?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (11:38 26.03.2021)

היי חנה,,
יתכן שאת לא אופה את הנשיקות מספיק זמן, או אופה בחום קצת יותר גבוה- ואז זה נראה כאילו מוכן מבחוץ אך מבפנים עדיין לא…

Avatar
הדר (12:56 25.02.2021)

יכול להיות שבתא עליון של תנור זה ייקח פחות זמן? זה תא קטן… הדר

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (14:57 25.02.2021)

היי הדר,
יתכן שייקח פחות זמן. בכל מקרה ממליצה לאפות במרכז התנור ולא בתא העליון/התחתון:)

Avatar
מוריה (21:10 20.12.2020)

ואוו הנשיקות יצאו כאלה מושלמות שאני חיבת לשחזר שוב
אפילו שזה עדיין היה בתנור הכניס ו ידים לתנור (כי אין טמ גבוהה) ופשוט חטפנו
תודה רבה😋

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (00:36 21.12.2020)

נראה מעולההה מוריה 🙂
תודה שחזרת לשתף❤️

Avatar
מוריה (22:34 12.12.2020)

שלום אני רוצה להכין נשיקות כאלה רק מחלבון וסוכר יש לי על זה 2 שאלות
הראשונה על חלבון ביצה רגילה כמה סוכר לשים?
שאלה שנייה יש לי תבנית תנור קטנה כמה חלבונים לעשות כדי שהכל יכנס ביחד?
ואוו איזה כיף שיש את מי לשאול תודה תודה תודה😀

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:46 12.12.2020)

היי מוריה,
על כל חלבון מומלץ לשים רבע כוס סוכר.
זה תלוי בגודל התבנית, מכמות של חלבון אחד יוצאות בערך 12-15 נשיקות קטנות.
חנוכה שמח 🙂

Avatar
Nofit (06:13 27.08.2020)

רשום שצריך לאפות 4-5 שעות..זה 4-5 דקות או באמת שעות?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:27 27.08.2020)

שעות. נשיקות יש לאפות הרבה זמן בטמפ’ נמוכה.

Avatar
פריאל (14:55 1.05.2020)

הכנתי את האלפחורס ואז את הנשיקות (מהחלבונים שנשארו…) שניהם יצאו מצוין! לכבוד עונג שבת! תודה שאת מלמדת איך לעשות בקלות,מאכלים שנראים מסובכים.. ויוצאים טעימים!! תודה אלופה!!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:03 1.05.2020)

שמחה שיצא טעים ❤️
תודה פריאל ושבת שלום!

Avatar
שירה אשכנזי (18:50 5.03.2020)

האלפחורס מעולות!
תודה רבה על המתכון

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:28 5.03.2020)

שמחה שאהבת 🙂

לקריאת כל התגובות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.