חלבונים מיותרים
מה עושים עם חלבוני ביצים מיותרים?
החלבון הוא הלבן-שקוף של הביצה. ניתן לשמור אותו בכלי אטום או מכוסה בניילון נצמד במקרר 3-4 ימים או להקפיא אותו עד חודש (אם אתם מקפיאים אז כדאי לחלק לכמה שקיות אטומות כדי שתדעו כמה חלבונים יש בכל שקית). הפשרת החלבונים נעשית במקרר.
1. אפשר להוסיף חלבון במקום ביצה אחת בפשטידות.
פשטידות לדוגמה:
פשטידת ברוקולי דיאטטית
פשטידת פטריות דלת קלוריות
פשטידת כרובית דיאטטית
2. אפשר להכין נשיקות מרנג
מקציפים 2 חלבונים בטמפרטורת החדר עם קמצוץ מלח כחצי דקה, מוסיפים חצי כוס סוכר בהדרגה וממשיכים להקציף במשך כ-10 דקות (מהירות גבוהה) עד לקבלת קצפת נוקשה. מזלפים עם צנתר משונן נשיקות על נייר אפיה. מכניסים לתנור שחומם מראש לחום נמוך במיוחד (כ-80 מעלות) ואופים במשך 4-5 שעות, עד שהן נפרדות בקלות מנייר האפייה ומוכנות לגמרי מבפנים.
*מהכמות יוצאות 25-30 נשיקות
3. אפשר להכין מוס תותים טעים ודיאטטי.
4. מתכוני עוגיות המבוססות על חלבונים:
עוגיות קוקוס
תודה רבה
היי אפרת,
איזה צנתר יכול להתאים להכנת נשיקות מרנג ? הכנתי עם מה שיש לי בבית(משונן) אבל לא יצאה לי צורה כל כך טובה . תודה
היי שירן,
זה צריך להיות צנתר רחב מספיק ומבחינת הצורה צירפתי תמונה של מה שהכי מומלץ.
היי אפרת,
אני רוצה להכין את הנשיקות כקינוח לליל הסדר. יש לך רעיון מה אפשר להגיש ביחד עם זה? אולי רוטב פירות יער או משהו אחר?
אשמח לשמוע את המלצתך.
תודה רבה וחג שמח
אפשר להכין רוטב פירות יער כמו במתכון הזה- עוגת גבינה עם פירות יער
יצא מושלם!!!!
שמחה לשמוע🙂
אני מכינה עכשיו את הנשיקות.
האם זה בסדר לאפות על מצב טורבו ? יש לי יותר מתבנית אחת…
תודה אפרת !
כן.
כן?
אפשר במיקסר גדול שבו אני עושה חלות רק לשים את המקצף?
סליחה על השאלות עומק אבל לא הבנתי אם חייב ביד או שבמיקסר גם טוב
נכון🙂 אפשר להקציף במיקסר שולחני ולהחליף מוו לישה למקצף.
אפשר להקציף את החלבונים עם בלנדר יד?
או מיקסר, מה עדיף?
לא משנה.
תוכלי אולי ליצור גם דף לחלמונים מיותרים?
היי
עם חלמונים ניתן להכין קרם ברולה, קרם פטיסייר, בצק פריך ואלפחורס. תוכלי למצוא הרבה מתכונים ברשת(:
איך יודעים מתי הנשיקות מוכנות?
כשהן יציבות ונפרדות בקלות מנייר האפייה.
אפשר לשמור ביצה פתוחה (חלמון + חלבון) במקרר?
אם כן, לכמה זמן?
תודה רבה על האתר המדהים!
היי
לא מומלץ לשמור למשך יותר מ-6-8 שעות במקרר.
היי אפרת
אני רוצה להכין את המרנג ולאפות במהלך הלילה. יש לי 4 חלבונים. זה יספיק לתבנית תנור 1 לדעתך? או שצריך 2? ואם זה יספיק ל2 תבניות אז אפשר לאפות 2 תבניות יחד?
היי,
אני מניחה שהכמות תתאים לקצת יותר מתבנית אחת, לכן עדיף להשתמש בשתי תבניות תנור.
אפשר לאפות 2 תבניות יחד, אם תראי שהאפייה לא שווה לאחר שעתיים-שלוש תחליפי בין מיקום התבניות.
מתכון מעולה! מומלץ! שאלה לגבי אחסון, איך לאחסן ואיפה? מקרר אפשרי? כשחם הם לא שומרים על המרקם
היי,
אפשר להקפיא את החלבונים, לא במקרר(:
היי קוראים לי מאירה,
רציתי לשאול אם אפשר להגביה את המעלות ולאפות את הנשיקות לזמן יותר קצר?
היי,
אפייה על חום גבוה יותר תפגע במרקם, הנשיקות עלולות להישרף מבחוץ ומבפנים הן לא יאפו.
אפרת יקרה,
אני קצת במצוקה כאן…
הכנתי קצף לעוגת חלבה בשכבות.
הקצף ממש נפל ולא נראה מוצלח.
לכן:
א. למה אפשר לנצל אותו? (6 חלבונים עם 2/3 כוססוכר)
ב. אם אני מכינה חדש, מה יעזור לו לא ליפול שוב?
ג. יש לך רעיון מה לעשות עם 6 חלמונים שישארו לי אחרי ההקצפה המחודשת?
ד. תודה מראש
היי אסתר,
אפשר לנצל את החלבונים להכנת פבלובה או קצפיות מרנג, אין באתר מתכונים כאלו אבל ברשת יש המון מתכונים מעולים.
הנה כמה טיפים להקצפת חלבונים:
*שימוש בקערה יבשה ונקייה לגמרי.
*שימוש בחלבונים בטמפרטורת החדר (יש להוציא את הביצים מהמקרר כשעה לפני ההכנה).
*בהפרדת הביצים חשוב לשמור שהחלמון הצהוב לא יתערבב עם החלבון הלבן.
*התחלת ההקצפה במהירות בינונית ורק כשמתחיל להיווצר קצף לבן לעבור למהירות גבוהה.
*רצוי להקציף את החלבונים ממש לפני השימוש. אחרת הקצף נופל והופך נוזלי.
מהחלמונים שיישארו לך תוכלי להכין: קרם פטיסייר, עוגיות אלפחורס, ויש גם מתכוני סופלה שוקולד שבהם יש שימוש בחלמונים.
היי
החום הכי נמוך אצלי בטוסטר אובן הוא 100 מעלות אפשר לדעתך להכין?
לנסות כי ממילא יהיו לי חלבונים מיותרים..
היי,
אפשר לנסות אבל יקח יותר זמן…
זה לא הגיוני שצריך לאפות אותן כ”כ הרבה זמן במתכונים אחרים שבדקתי צריך לאפות אותן רק חצי שעה
היי,
זמן האפייה הארוך הוא בגלל החום הנמוך.
אני מכינה תדיר נשיקות.בהתחלה הבלילה יוצאת כמו הצורה של הקונוס אבל לאחר מכן המרקם משתנה.מדוע זה?
היי חנה,,
יתכן שאת לא אופה את הנשיקות מספיק זמן, או אופה בחום קצת יותר גבוה- ואז זה נראה כאילו מוכן מבחוץ אך מבפנים עדיין לא…
יכול להיות שבתא עליון של תנור זה ייקח פחות זמן? זה תא קטן… הדר
היי הדר,
יתכן שייקח פחות זמן. בכל מקרה ממליצה לאפות במרכז התנור ולא בתא העליון/התחתון:)
ואוו הנשיקות יצאו כאלה מושלמות שאני חיבת לשחזר שוב
אפילו שזה עדיין היה בתנור הכניס ו ידים לתנור (כי אין טמ גבוהה) ופשוט חטפנו
תודה רבה😋
נראה מעולההה מוריה 🙂
תודה שחזרת לשתף❤️
שלום אני רוצה להכין נשיקות כאלה רק מחלבון וסוכר יש לי על זה 2 שאלות
הראשונה על חלבון ביצה רגילה כמה סוכר לשים?
שאלה שנייה יש לי תבנית תנור קטנה כמה חלבונים לעשות כדי שהכל יכנס ביחד?
ואוו איזה כיף שיש את מי לשאול תודה תודה תודה😀
היי מוריה,
על כל חלבון מומלץ לשים רבע כוס סוכר.
זה תלוי בגודל התבנית, מכמות של חלבון אחד יוצאות בערך 12-15 נשיקות קטנות.
חנוכה שמח 🙂
רשום שצריך לאפות 4-5 שעות..זה 4-5 דקות או באמת שעות?
שעות. נשיקות יש לאפות הרבה זמן בטמפ’ נמוכה.
הכנתי את האלפחורס ואז את הנשיקות (מהחלבונים שנשארו…) שניהם יצאו מצוין! לכבוד עונג שבת! תודה שאת מלמדת איך לעשות בקלות,מאכלים שנראים מסובכים.. ויוצאים טעימים!! תודה אלופה!!
שמחה שיצא טעים ❤️
תודה פריאל ושבת שלום!
האלפחורס מעולות!
תודה רבה על המתכון
שמחה שאהבת 🙂