שום דבר לא נמצא

חלבונים מיותרים

מאת: מתכונים ב-10 דקות, 6 דצמ 2017
ניצול חלבונים מיותרים

מה עושים עם חלבונים מיותרים? 

החלבון הוא הלבן-שקוף של הביצה. ניתן לשמור אותו בכלי אטום או מכוסה בניילון נצמד במקרר 3-4 ימים או להקפיא אותו עד חודש (אם אתם מקפיאים אז כדאי לחלק לכמה שקיות אטומות כדי שתדעו כמה חלבונים יש בכל שקית). הפשרת החלבונים נעשית במקרר.

1. אפשר להוסיף חלבון במקום ביצה אחת בפשטידות. 

פשטידות לדוגמה:
פשטידת ברוקולי וגזר
פשטידת פטריות קלה
פשטידת כרובית דיאטטית

2. אפשר להכין נשיקות מרנג – מקציפים 2 חלבונים בטמפרטורת החדר עם קמצוץ מלח כחצי דקה, מוסיפים חצי כוס סוכר בהדרגה וממשיכים להקציף במשך כ-10 דקות (מהירות גבוהה) עד לקבלת קצפת נוקשה. מזלפים עם צנתר משונן נשיקות על נייר אפיה. מכניסים לתנור שחומם מראש לחום נמוך במיוחד (כ-80 מעלות) ואופים במשך 4-5 שעות, עד שהן נפרדות בקלות מנייר האפייה ומוכנות לגמרי מבפנים.
*מהכמות יוצאות 25-30 נשיקות
נשיקות מרנג

3. אפשר להכין מוס תותים טעים ודיאטטי.
מוס תותים

4. מתכוני עוגיות המבוססות על חלבונים:
עוגיות קוקוס
עוגיות קוקוס

עוגיות “כל טוב”

עוגיות ללא סוכר

עוגיות שומשום ללא סוכר

עוגיות שומשום ללא סוכר

עוגיות בוטנים

עוגיות בוטנים

עוגיות שוקולד ואגוזים

עוגיות שוקולד ואגוזים

עוגיות שקדים פרוסים ללא סוכר

עוגיות שקדים ללא סוכר

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
אסתר (11:28 12.09.2021)

אפרת יקרה,
אני קצת במצוקה כאן…
הכנתי קצף לעוגת חלבה בשכבות.
הקצף ממש נפל ולא נראה מוצלח.
לכן:
א. למה אפשר לנצל אותו? (6 חלבונים עם 2/3 כוססוכר)
ב. אם אני מכינה חדש, מה יעזור לו לא ליפול שוב?
ג. יש לך רעיון מה לעשות עם 6 חלמונים שישארו לי אחרי ההקצפה המחודשת?
ד. תודה מראש

מתכונים ב-10 דקות (15:40 12.09.2021)

היי אסתר,
אפשר לנצל את החלבונים להכנת פבלובה או קצפיות מרנג, אין באתר מתכונים כאלו אבל ברשת יש המון מתכונים מעולים.
הנה כמה טיפים להקצפת חלבונים:
*שימוש בקערה יבשה ונקייה לגמרי.
*שימוש בחלבונים בטמפרטורת החדר (יש להוציא את הביצים מהמקרר כשעה לפני ההכנה).
*בהפרדת הביצים חשוב לשמור שהחלמון הצהוב לא יתערבב עם החלבון הלבן.
*התחלת ההקצפה במהירות בינונית ורק כשמתחיל להיווצר קצף לבן לעבור למהירות גבוהה.
*רצוי להקציף את החלבונים ממש לפני השימוש. אחרת הקצף נופל והופך נוזלי.
מהחלמונים שיישארו לך תוכלי להכין: קרם פטיסייר, עוגיות אלפחורס, ויש גם מתכוני סופלה שוקולד שבהם יש שימוש בחלמונים.

Moran (13:10 15.06.2021)

היי
החום הכי נמוך אצלי בטוסטר אובן הוא 100 מעלות אפשר לדעתך להכין?
לנסות כי ממילא יהיו לי חלבונים מיותרים..

מתכונים ב-10 דקות (15:20 15.06.2021)

היי,
אפשר לנסות אבל יקח יותר זמן…

פלונית (18:25 11.06.2021)

זה לא הגיוני שצריך לאפות אותן כ”כ הרבה זמן במתכונים אחרים שבדקתי צריך לאפות אותן רק חצי שעה

מתכונים ב-10 דקות (18:50 11.06.2021)

היי,
זמן האפייה הארוך הוא בגלל החום הנמוך.

חנה כהן (10:35 26.03.2021)

אני מכינה תדיר נשיקות.בהתחלה הבלילה יוצאת כמו הצורה של הקונוס אבל לאחר מכן המרקם משתנה.מדוע זה?

מתכונים ב-10 דקות (11:38 26.03.2021)

היי חנה,,
יתכן שאת לא אופה את הנשיקות מספיק זמן, או אופה בחום קצת יותר גבוה- ואז זה נראה כאילו מוכן מבחוץ אך מבפנים עדיין לא…

הדר (12:56 25.02.2021)

יכול להיות שבתא עליון של תנור זה ייקח פחות זמן? זה תא קטן… הדר

מתכונים ב-10 דקות (14:57 25.02.2021)

היי הדר,
יתכן שייקח פחות זמן. בכל מקרה ממליצה לאפות במרכז התנור ולא בתא העליון/התחתון:)

מוריה (21:10 20.12.2020)

ואוו הנשיקות יצאו כאלה מושלמות שאני חיבת לשחזר שוב
אפילו שזה עדיין היה בתנור הכניס ו ידים לתנור (כי אין טמ גבוהה) ופשוט חטפנו
תודה רבה😋

מתכונים ב-10 דקות (00:36 21.12.2020)

נראה מעולההה מוריה 🙂
תודה שחזרת לשתף❤️

מוריה (22:34 12.12.2020)

שלום אני רוצה להכין נשיקות כאלה רק מחלבון וסוכר יש לי על זה 2 שאלות
הראשונה על חלבון ביצה רגילה כמה סוכר לשים?
שאלה שנייה יש לי תבנית תנור קטנה כמה חלבונים לעשות כדי שהכל יכנס ביחד?
ואוו איזה כיף שיש את מי לשאול תודה תודה תודה😀

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:46 12.12.2020)

היי מוריה,
על כל חלבון מומלץ לשים רבע כוס סוכר.
זה תלוי בגודל התבנית, מכמות של חלבון אחד יוצאות בערך 12-15 נשיקות קטנות.
חנוכה שמח 🙂

Nofit (06:13 27.08.2020)

רשום שצריך לאפות 4-5 שעות..זה 4-5 דקות או באמת שעות?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:27 27.08.2020)

שעות. נשיקות יש לאפות הרבה זמן בטמפ’ נמוכה.

פריאל (14:55 1.05.2020)

הכנתי את האלפחורס ואז את הנשיקות (מהחלבונים שנשארו…) שניהם יצאו מצוין! לכבוד עונג שבת! תודה שאת מלמדת איך לעשות בקלות,מאכלים שנראים מסובכים.. ויוצאים טעימים!! תודה אלופה!!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:03 1.05.2020)

שמחה שיצא טעים ❤️
תודה פריאל ושבת שלום!

שירה אשכנזי (18:50 5.03.2020)

האלפחורס מעולות!
תודה רבה על המתכון

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:28 5.03.2020)

שמחה שאהבת 🙂

לקריאת כל התגובות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.