חיטה מלאה ערך תזונתי
מאת:
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות,
10 מאי 2020
חיטה מלאה היא דגן מלא בניגוד לקמח חיטה לבן שהינו מוצר מעובד.
קמח לבן מתקבל לאחר שקולפים מגרעין החיטה את הסובין שהינו עשיר בסיבים תזונתיים, מינרלים וויטמינים ואת הנבט העשיר במרכיבי תזונה חיוניים. מה שנשאר זה בעיקר העמילן הבלתי מזין שמעלה את רמות הסוכר. בנוסף, בקמח הלבן נשארים רק חמישית מנוגדי החמצון אשר מצויים בקמח מלא.
החיטה המלאה מכילה את כל ארבעת מרכיבי הדגן – נבט, אנדוספרם, מעטפת גרעין פנימית וחיצונית ולכן מומלצת יותר לאכילה.
חיטה מלאה מהווה מקור לסיבים תזונתיים ועשירה בויטמינים B2, B1 וE, ברזל ואבץ.
מתכן עם חיטה:
מתכון לחיטה עם ירקות
מתכונים עם קמח מלא:
לחם מקמח מלא
פנקייק מקמח מלא
שבלולי פיצה מקמח מלא
קרקרים מקמח מלא
עוגיות טחינה מקמח מלא