חזה עוף במחבת
איך מכינים חזה עוף במחבת?
חזה העוף נחשב לחלק הבריא בעוף היות והוא מכיל ממש מעט שומן ולכן יש לו נטייה להתייבש.
מה שעוזר מאוד לחזה העוף לא להתייבש זה טיגון נכון ומרינדה טובה.
היות וחזה העוף הוא חלק יבש יחסית חשוב להוסיף לו שמן כדי להחדיר טיפה עסיסיות פנימה ולשמור אותה במהלך הצלייה.
מתכון לחזה עוף במחבת
חומרים:
500 גרם חזה עוף, רצוי טרי (מומלץ לבקש מהקצב “חצי פרפר” שהוא נתח עבה)
מרינדה שאוהבים (ראו – מרינדות לחזה עוף)
אופן הכנה:
שוטפים את חזה העוף היטב ומנערים את המים, מנקים שומנים או גידים מיותרים במידת הצורך.
חותכים את העוף בהתאם למה שאוהבים: אפשר לחתוך לרצועות דקות, לקוביות, או להשאיר חתיכות שלמות (רק רצוי שהחתיכות לא יהיו גדולות מידי).
מייבשים את העוף היטב (אפשר עם מגבת נייר).
מחממים מחבת עם 1-2 כפות שמן, וכשהמחבת חמה מניחים את חתיכות חזה העוף אחת ליד השניה. מטגנים על אש בינונית. כאשר השוליים מתחילים להלבין הופכים בזהירות כל חתיכה ומטגנים מהצד השני. סה”כ 1-2 דקות מכל צד (תלוי בעובי ובגודל של חזה עוף. אם הוא דק מאוד, חצי דקה מכל צד תספיק).
לאחר ש”סגרנו” את העוף מכל הצדדים אפשר להוסיף את המרינדה ולהנמיך לאש נמוכה ולבשל 1-3 דקות עד לספיגת הטעמים (משך זמן הבישול תלוי בגודל הנתחים). אני ממליצה בשלב זה לכסות את המחבת, במיוחד אם הנתחים יחסית עבים, כדי שהבשר יתבשל כמו שצריך מבפנים.
הערות וטיפים:
*מומלץ להשתמש במחבת עבה עם ציפוי שאינו נדבק (כמו מחבת מיציקת ברזל, מחבת עם ציפוי קרמי או מחבת מסוג טפלון).
*אם משרים את חתיכות חזה עוף במרידנה, יש לטגן את העוף 1-2 דקות מכל צד ואז לשפוך מעל את שאריות המרינדה שנותרו בקערה.
*אם אתם מכינים מוקפץ או חזה עוף עם ירקות, יש לטגן תחילה את חתיכות חזה העוף בנפרד כדקה-דקה וחצי מכל צד. להוציא לצלחת. לנגב את המחבת ולטגן/להקפיץ בה את הירקות. לאחר שהירקות מוכנים- להחזיר את העוף ולתבל ברוטב.
למתכונים נוספים עם חזה עוף לחצו כאן.
איך מכינים חזה עוף, איך להכין חזה עוף
היי אפרת המהממת, אין עליך!!!
שאלה קצת מצחיקה.. אני חוששת קצת מלהתעסק עם דברי עוף ובשר בבישול – כשקונים לדוגמא שוק עוף או פרגית מהקצב\סופר, צריך להשרות לפני כן את חלקי העוף במים עם לימון כדי לחטא?
או רק לשטוף במים? מה נכון לעשות?
וגם.. מה צריך לעשות כדי שהעוף ייצא נימוח ומתפורר? אפשר להגיע לתוצאה כזו רק בבישול או שצריך לעטוף את הסיר לפני שמכניסים לתנור?
לדוגמא, יש לי סיר סוטאז’ ורשום שאסור לשים בתנור מעל מאה מעלות
אולי התשובות שלך יתנו לי אומץ לקנות שוקי עוף מהסופר ולהכין משהו עם אורז ושוקי עוף טעימים מאחד מהמתכונים שבטוח יש פה! תודה רבה ובשורות טובות!
היי נועה,
אין צורך להשרות בכלל. מספיק לשטוף במים ולייבש.
כדי שהעוף ייצא רך יש לבשל/לאפות אותו יותר זמן.
בתנור את יכולה לשים בתבנית. לא בסיר. ואז לכסות את התבנית בנייר אלומיניום.
תנסי ותראי שזה באמת קל. בהצלחה🙂
היי,על איזה גובה אש מומלץ לטגן את החזה משני הצדדים ?
החזה יוצא לי לבן ולא שחום כמו בתמונה- איך משחימים?
כמה זמן מומלץ לטגן מכל צד כשפורסים לחתיכות שניצל עבות( כמו בתמונה)
תודה רבה!!!
אני בתפריט דיאטה ואסור לי רטבים כמו סויה וטריאקי אז אני לא יכולה להשחים אותם ע”י השרייה במרינדות עם הרכיבים הנ”ל.
אני משרה במרינדה של שמן זית, לימון,שום,מלח ופלפל שחור.
גם מעולה.
היי,
יש לטגן על אש בינונית. אם העוף עבה מאד הטיגון יארך כ-2 דקות מכל צד.
למראה שחום יותר אפשר להשרות במרינדה (עם סילאן, רוטב סויה או טריאקי).
תודה על המענה.
אש בינונית הכוונה לגובה האש או לקוטר של העיגול?
גם וגם(:
אפרת היקרה שלום וברכה!
יש לנו דיון כבר הרבה זמן-
האם אפשר לטגן שניצל בלי הפירורים שלו, כמו שרואים כאן במתכון? או שזה רק עניין לבשלנים מיומנים ולא כל אחד יכול לעשות?
והכי חשוב: יש הבדל בהכנה או בידע או במיומנות בין טיגון שניצל (פירורים) לחזה עוף (בלי פירורים)??? והבדל בטעם- באיכות והרכות (זאת אומרת אם הפירורים עושים את השניצל רך יותר ועסיסי?) או שאפשר לוותר עליהם.
נודה מאוד לתשובתך המקצועית והמפורטת!
תודה גדולה על כל המתכונים המוצלחים כל כך!!!
היי,
שמחה ששאלת! כל אחד יכול לטגן שניצל ללא פירורים. למעשה, טיגון שניצל ללא פירורים הוא מהיר וקל ביותר…
מה שכן, הפירורים הופכים את השניצל לפריך מבחוץ ורך יותר בפנים, בשונה מחזה עוף ללא פירורים.
דבר נוסף- כשמכינים חזה עוף ללא פירורים חשוב להקפיד על שימון טוב של המחבת (מומלץ להשתמש במחבת עם ציפוי מונע הידבקות) ומומלץ לתת השרייה של שעתיים-שלוש במרינדה.
יש לך מתכון לחזה עוף בלי ירקות ?
המתכון שהגבת עליו הוא בדיוק מתכון לחזה עוף ללא ירקות(:
היי אפרת
חתכתי פרוסות חזה עוף לנתחים בינוניים. הטעם יצא טוב אבל הבשר גם מעט צמיגי וגם חיוור.
לגבי הצמיגי מניחה שהייתי צריכה לבשל יותר זמן עד שיתרכך? ויש טיפ למראה שחום ומגרה יותר?
תודה
היי נעמי,
יש להקפיד על הוספת מעט שמן למחבת ולתת זמן בישול מספיק כדי שהעוף יתרכך.
למראה שחום יותר אפשר להשרות במרינדה עם סילאן וגם רוטב סויה או טריאקי.
הכנתי ךארוחת ערב ביותר דק לצד הסלט כרוב וגזר [ותפוחי אדמה בתנור]
טעם נפלא! תודה
מהמם 🙂
תודה קרול ושבת שלום!
היי אפרת, יש לי חזה עוף שפרוסים לשניצלים דקים. זה מתאים? תודה מראש
זה בסדר.
האם ניתן לאפות חזה עוף המוכן לשניצלים עם אחת המרינדות במקום טיגון
וכן על איזה מהמרינדות את ממליצה
תודה רבה
לאה
כן אפשר. אופן ההכנה כמו במתכון הזה- חזה עוף בתנור.
כל המרינדות מתאימות. מה שאת אוהבת 🙂
שאלה-
אם אני מכסה את החזה עוף נוצרים נוזלים מהשמן והמרינדה, זה לא בעייתי בחימום? (הכוונה רעיל( יש לציין שהשימוש שלי הוא בשמן אבוקדו,סילאן ושום כתוש
תודה!
הנוזלים שמופרשים מחזה העוף אינם רעילים.
אין בעיה בחימום.
היי
אני מעוניינת להכין חזה עוף על המחבט אך ללא מרינדה, רק מלח פלפל ושמן זית.
כיצד להכין?
תודה
קלרה
היי קלרה,
תתבלי את חזה העוף במלח ופלפל שחור.
יש לחמם מחבת עם 1-2 כפות שמן זית. כשהמחבת חמה להניח את חתיכות חזה העוף אחת ליד השניה ולטגן על אש בינונית. כאשר השוליים מתחילים להלבין להפוך בזהירות כל חתיכה ולטגן מהצד השני. כ-2 דקות מכל צד (תלוי בעובי ובגודל של חזה עוף).
תודה רבה אפרת
היי אפרת.
תודה על מתכונים נפלאים.
בדכ אני משרה את החזה במרינדה ואז מטגנת.
החלטתי לנסות בדרך שאת מציעה.
אני מחפשת מרינדה בסגנון מזרחי (גריל עוף,שום, כורכום,…)
את יכולה בבקשה להציע?
המון תודה
רותי
היי רותי,
יש את המתכון הזה- חזה עוף עם בצל. את יכולה להוסיף לתיבול הקיים 2 שיני שום קצוצות/כתושות וכפית תבלין גריל עוף.
תודה רבה על מתכונים מעולים.
האם ניתן להקפיא? כמה ימים אפשר לשמור במקרר?
ניתן לשמור במקרר 3-4 ימים.
אפשר להקפיא.
אני אוהבת את החזה דק ונקי אבל מסתבכת המון עם חיתוך החזה והניקוי שלו… בישול לא הצד החזק תמיד העדפתי אפייה 🙂
יש לך אולי טיפים שיוכלו לעזור?
היי דנה,
לא כולם אוהבים לעשות את זה ולכן אפשר לבקש מהקצב לעשות את זה.
חזה עוף זה חלק יחסית נקי. אם קנית נתח שלם את יכולה לחתוך אותו לקוביות ואם את רואה שיש עליו גידים או שומנים בעזרת סכין תסירי אותם.
בהצלחה ויום מקסים 🙂
היי אפרת,
אפשר להכין חצי פרפר שלם במחבת בלי לפרוס אותו? בא לי נתח שלם ואז לחתוך אותו כמו פסטרמה.. אולי להשרות במרינדה מהלילה כדי שלא יתייבש?
תודה 😊
היי איילת,
פסטרמה מנתח שלם מכינים בדרך אחרת. משרים במרינדה כל הלילה ואח”כ אופים בתנור שחומם מראש ל160 מעלות במשך כ- 40 דקות או ב- 180 מעלות במשך כ-30 דקות.
יאוו יאוו חייבים לטעום. התמונה ממש גורמת לכם לעשות אותו באותו רגע. אני עשיתי אותו בעמצה לילהה. תמשיכי כך
תודה, שמחה שיצא טעים 🙂
מחפשת מתכון לחזה עוף במחבת (ללא סוכר וסיליאן, ודל שומן) אך עם פפריקה מעושנת. תודה
היי אופירה,
אפשר להכין חזה עוף לפי מה שמוסבר בדף זה ולתבל אותו רק בפפריקה, מלח ופלפל שחור.
אפשר לטגן במחבת עם כף שמן אחת או להשתמש במחבת פסים ואז מספיק חצי כף שמן.
תודה מלוא הטנא תשבוחות . מוקירה ומעריכה את פועלך
תודה ובשמחה 🙂
מחפשת מתכון ריבת תאנים
היי ציפי,
אין לי מתכון. אשתדל להעלות בהמשך.
היי
יש לי שאלה עקרונית..
האם אפשר להמיר את חזה העוף בפילה הודו אדום, בו יש יותר ויטמינים?
הוא לא ייטה להתייבש?
יום מקסים
היי אלינור,
אפשר. מומלץ לחתוך לקוביות.
אם מקפידים על טיגון קצר הוא לא מתייבש.
יום מקסים 🙂
היי אפרת, עשיתי את החזה כפי ההוראות, במרינדת טריאקי. עדיין יצא לי יבש וגם תפל משום מה. אולי כדאי לחתוך לרצועות?
היי ענת,
השתמשת בחזה עוף קפוא או טרי? הכנת כנתח אחד מבלי לחתוך את חזה העוף? כמה זמן טיגנת את חזה העוף במחבת?
אם חסר טעם אפשר להוסיף יותר טריאקי, יכול להיות שהכמות ששמת לא מספיקה לכל כמות חזה העוף.
אפשר לחתוך לרצועות אבל אז יש לטגן פחות זמן כדי לא לייבש את הנתחים.
אם את אוהבת בצל, אפשר לטגן לפני גם קצת בצל. זה יכול להוסיף לטעם.
השתמשתי בחזה טרי שהקאתי והפשרתי. טיגנתי 4 חתיכות דקות יחסית
הקפדתי לטגן מעט, אבל הבעיה שבפנים הבשר ורוד ונא, אז המשכתי עוד קצת
פעם הבאה נסי להשתמש בחתיכות עבות וחתכי אותן לרצועות. תטגני כחצי דקה מכל צד, לאחר מכן תוסיפי מרינדה, ערבבי ותכסי את המחבת במשך 2-3 דקות. כך הטעמים ייספגו בנתחים והעוף יישאר עסיסי.