שום דבר לא נמצא

העוגה שקעה

מאת: אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות, 29 יונ 2014
עוגה שקעה

העוגה שקעה/נפלה:

  1. אפיה לא מספיקה: העוגה הוצאה מהתנור לפני גמר האפיה.
  2. חום התנור היה גבוהה מידי.
  3. פתיחה מוקדמת של דלת התנור עלולה לפגוע בטמפרטורת התנור ולהביא לצניחת העוגה.
  4. מעבר קיצוני בין חום לקור.
  5. אם מדובר בעוגה ללא קמח או עוגות עם מעט קמח (כמו עוגות גבינה, עוגות טורט וכדו’) זו תופעה שכיחה שאמורה לקרות עם צינון העוגה.

 

מה עושים?

אפשר להכין ציפוי לעוגה או קרם קצפת שימלא את השקע ויתן לה מראה ישר.

העוגה צנחה

ראו גם
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים – השאלות חוזרות על עצמן אז בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם. 

הוספת תגובה
avatar
שיר (22:00 19.01.2023)

היי, אפרת. מה שלומך? חייבת חייבת חייבת לעזור לי בבקשה. אני כבר משתגעת. אני אופה המון המון שנים ב”ה, אבל עם עוגה אחת אני פשוט לא מצליחה להסתדר!!! עוגת תפוזים פשוטה. הבלילה יוצאת נהדרת, אוורירית ותפוחה, ממלאת תבנית עד למעלה, אבל כשמוציאה את העוגה, היא צונחת לגמרי. והלמטה שלה נשאר לח ודחוס כזה. מה לא ניסיתי? לאפות שעה ומשהו על 160, להוסיף קמח, להפחית נוזלים, לאפות בתבניות שונות. ניסיתי מתכונים עם 6 ביצים והפרדת ביצים, וניסיתי מתכונים בחושים. כלום לא עזר. במשך 2 עשורים שאני אופה – אני מקבלת פעם אחר פעם עוגות נפולות ודחוסות. פשוט מיואשת כבר ממש. לא יודעת מה עוד לעשות.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:01 19.01.2023)

היי שיר,
אמנם אני לא יודעת מה המתכון כך שקשה לי לעזור, אבל כמה שאלות כדי שננסה להבין מה מקור הבעיה:
הבעיה הזו קורית לך בעוגות תפוזים בלבד? במתכון ספציפי לעוגת תפוזים (ולא בכל עוגות התפוזים שניסית)?
האם את משתמשת בכוס מדידה (בנפח 240 מ”ל)? מדייקת בכמויות ומשתמשת בביצים בגודל הדרוש?
את משתמשת בתבנית בגודל המדויק הדרוש למתכון?
האם את נמנעת מערבוב יתר אחרי הוספת הקמח?
את מחממת את התנור לפחות 9 דקות מראש? אופה בתכנית קו עליון ותחתון (לא טורבו)?
האם את נמנעת מפתיחת דלת התנור או הזזת התבנית במהלך האפייה?

avatar
שיר (11:36 20.01.2023)

תודה על התגובה. כן, בעוגות תפוזים בלבד.. קורה כמעט בכל מתכון שניסיתי. אני מדייקת בכמויות ובגודל הביצים, משתמשת בכוס מדידה של 240 מ”ל, מחממת תנור מראש, אופה בחימום של קו עליון ותחתון ובלי טורבו, ניסיתי מגוון של תבניות (עגולות, מרובעות, אינגליש קייק). נמנעת מערבוב יתר של הקמח. אני לא יודעת מה הבעיה. ניסיתי לשנות יחסי הקמח-נוזלים. גם זה לא עזר. ניסיתי לאפות על חום נמוך ממש למשך שעה, וגם שעה וחצי. גם זה לא עזר. ממש משתגעת… זורקת עוגה אחרי עוגה אחרי עוגה.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:30 20.01.2023)

ממש מוזר… והכי מוזר שגם אחרי אפייה של שעה וחצי עדיין את אומרת שהעוגה צונחת ורטובה מלמטה.
אני יכולה לחשוב על עוד שתי סיבות אפשריות:
1. בעיה במיץ התפוזים- יכול להיות שהוא לא טרי וכדומה אם הוא קנוי. ואם מדובר במיץ סחוט- אולי את מאחסנת את התפוזים במקרר ומוסיפה את המיץ כשהוא קר לתערובת?
2. בעיה באבקת האפייה- אם את משתמשת באבקת אפייה משקית שפתחת והשתמשת בחלק ממנה לפני כן, או שאבקת האפייה עצמה לא טובה/ישנה וכדומה.

avatar
יפית (21:41 21.11.2022)

אפרת היקרה!
אני מאוד מאוד אוהבת את האתר שלך!
כל המתכונים כתובים כ”כ יפה! בטוב טעם (תרתי משמע) ודעת!
תצליחי!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:46 21.11.2022)

שמחה כל כך שאת נהנית מהמתכונים!
תודה שחזרת לפרגן❤

avatar
איציק זעזה (01:27 20.02.2021)

אשמח לקבל מתכון עוגת שוקולד גבוהה שלא צונחת

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:25 20.02.2021)

היי איציק,
הנה מתכון לעוגת שוקולד טובה:)
בהצלחה

avatar
סיגל מרציאנו (08:16 30.11.2019)

אני עושה עוגה היא עולה יפה ואז נופלת מה הסיבה?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:26 30.11.2019)

זה בדר”כ אומר שהעוגה עדיין לא אפויה כמו שצריך. יש לתת לה עוד זמן בתנור.

avatar
ח (23:41 1.06.2024)

אשמח לשמוע ממך למה שני אופה עוגה היא עולה יפה בתנור מהממת שאני מוציאה אותה היא נופלת ונראת נוראה טעימה אבל פיתה 😢אשמח לשמוע למה לא יודעת מה אני עושה לא טוב כול עוגע עצוב לי איך אני ידע שאני לא מערבבת הרבה ועל איזה חום מומלץ לחממם את התנור ואיזה חום מומלץ לאפות אותה ואיך אני בודקת אותה שהיא אפויה בלי לפתוח את התנור מתי אני יגע כול השאלות האלה בגלל שאני קראתי את התגובות שלך בגלל זה אני רוצה בבקשה שתעני לי כי אני עצובה מאוד שזה ככה תודה מראש מחכה לתשובה 🙋‍♀️💛

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (08:53 2.06.2024)

אם העוגה נופלת זה אומר שהיא לא אפויה לגמרי.
יש לחמם את התנור ל-180 מעלות על חום עליון ותחתון (לא טורבו).
רק אחרי הזמן שרשום במתכון אפשר לפתוח את התנור ולבדוק עם קיסם עם העוגה מוכנה. לפני זה, לא מומלץ לפתוח את התנור.
תנעצי קיסם בכמה מקומות במרכז העוגה ורק אם הוא יוצא יבש לגמרי, העוגה מוכנה.
בכל מקרה אני ממליצה להשאיר את העוגה 7 דקות יותר ממה שאת שמה בדרך כלל.
בהצלחה:)

avatar
🙋‍♀️💛 (00:13 3.06.2024)

תודה רבה על המענה אני באמת ינסה שוב ונראה בעזרת השם נעשה ונצלח רוצה עוגה גבוע מאוד אמןן ויצליח לי אני יגיד לך

avatar
איילת (09:49 28.11.2019)

אני רוצה לדעת מה הסוד בעוגה גבוהה ואורירית?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:35 28.11.2019)

יש לחמם את התנור לפחות 10 דקות מראש.
להשתמש בכוס נכונה (240 מ”ל) ובתבנית בגודל הרשום במתכון.
כדאי להקציף את הביצים עם הסוכר כ-2 דקות ורק אז להוסיף את יתר החומרים.
קמח תמיד מוסיפים בסוף ואין לערבב יותר מידי אחרת האווריריות נפגעת.

avatar
מיכלי (14:31 20.10.2019)

שלום אפרת🤗
אני יודעת שאת בחופשה… אבל אשמח אם תעני לי מתי שתוכלי…
האם כדאי להוציא עוגה בחושה מהתנור כשהיא מוכנה או עדיף לכבות את התנור ולצנן בפנים?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:02 21.10.2019)

חייבים להוציא אותה מיד לאחר שהיא אפויה כדי שלא תתייבש.

avatar
מרי (20:26 29.03.2019)

באופן כללי למה השוקולד ציפס נופלים למטה בזמן האפיה…בעסה משנה את הטעם והטקסטורה של העוגה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:32 30.03.2019)

הם לא מחזיקים בבלילה ושוקעים. כדאי לקמח אותם עם קמח לפני שמוסיפים אותם לבלילה.

avatar
אסתר (23:51 2.06.2018)

זאת עוגה עם הפרדת ביצים,אופה אותה תוכנית רגילה קו עליון תחתון. אני משתמשת בתבנית חד פעמית רגילה או ב 3 אינגליש קייק אלומיניום, קורה את אותה בעיה.אני בודקת עם קיסם במרכז העוגה כשיוצא יבש אני בודקת ליתר ביטחון בעוד מקום.
אם הקיסם יוצא יבש למה שלא אוציא את העוגה?איך אני ידע שאפויה מספיק?!
ממש כיף לדעת שיש עם מי לדבר שמבין בעינין,ותודה רבה על האתר המדהים שלך!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:44 3.06.2018)

היי אסתר,
פעם הבאה אני ממליצה להשאיר את העוגה בתנור 5 דקות אחרי שבדקת עם קיסם. לאחר מכן לכבות את התנור ולפתוח את דלת התנור באופן חלקי. להמתין 5 דקות ורק אז להוציא אותה.
סיבה נוספת שיכולה לגרום לצניחת העוגה היא הקצפת יתר של הביצים. נסי להקציף פחות.
שבוע נפלא 🙂

avatar
אסתר (17:29 3.06.2018)

תודה רבה!
אנסה, מקווה שיצא הפעם טוב!
אעדכן…

avatar
10matkonim (22:35 14.06.2018)

אפרת יקירתי,
צר לי אבל שוב העוגה צנחה לי, הקצפתי פחות את הביצים,השארתי יותר זמן בתנור(לעיתים יותר זמן בתנור מפיל לי את העוגה עוד ליפני שהוצאתי אותה. אני לא פותחת את דלת התנור,משמנת היטב תתבנית,אני הבאתי כבר טכנאי שהחליף טרמוסטט בתקוה שזו הבעיה וזה לא עזר. אולי יש לי בעיה עם הגופי חימום? זה תנור חדש ונחשב אפיתי בו שנה שלמה עוגות יצאו מעולה ופתאום זה ישתנה מה יכול להיות?!
יש לציין שאני מקירה את כל כללי האפיה.
אם יש לך רעיון ממה זה נובע אשמח לישמוע.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:50 15.06.2018)

אם עבדת לפי כל כללי האפיה וזאת עוגה שהיית מכינה בעבר בהצלחה, סביר להניח שזה קשור לתנור. כדי לדעת אם הבעיה היא בגופי החימום אני ממליצה שתנסי לאפות את אותה עוגה בתנור של מישהו אחר, אם יש לך אפשרות כזאת.

avatar
אסתר (11:22 1.06.2018)

אני מכינה עוגת טורט עם 2 כוסות קמח, 5 ביצים, 1 אפיה -שקית, 1כוס שמן,1כוס מיץ,1סוכר על 160 מעלות למשך 40-50 דק בשליש השלישי של התנור,העוגה טופחת מאוד יפה,אחרי 40 דק אני פותחת ובודקת עם קיסם כשהוא יבש אני מוציאה תעוגהלפעמים אני משאירה אותה יותר, לאחר כמה דקות היא נופלת לי ולא אוורירית כמו שצריכה להיות.מה אני צריכה לעשות כדי שזה לא יקרה?אגב הייתי מכינה תעוגה הזאת שנים והיא היתה יוצאת מדהימה גבוה ויפה,אני לא מצליחה להבין מה קרה?
אשמח שתעזרי לי להבין למה זה קורה?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:53 1.06.2018)

היי אסתר,
התנור מכוון על תוכנית רגילה? קו עליון וקו תחתון?
באיזה גודל תבנית את משתמשת?
לדעתי זה בגלל שהעוגה לא אפויה עד הסוף. את בודקת עם קיסם במרכז מקומות בעוגה או רק במקום אחד?
זאת עוגה עם הפרדת ביצים?

avatar
הדר (15:19 25.08.2017)

מעניין ליקרוא ממה שאפשר.. (התמונה של העוגה מסתירה חלק מהטקס)

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:49 25.08.2017)

סודר. תודה.

avatar
הילה (15:09 16.08.2015)

מקסים

לקריאת כל התגובות