שום דבר לא נמצא

העוגה שקעה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
מאת: אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות, 29 יונ 2014
עוגה שקעה

העוגה שקעה/נפלה:

  1. אפיה לא מספיקה: העוגה הוצאה מהתנור לפני גמר האפיה.
  2. חום התנור היה גבוהה מידי.
  3. פתיחה מוקדמת של דלת התנור עלולה לפגוע בטמפרטורת התנור ולהביא לצניחת העוגה.
  4. מעבר קיצוני בין חום לקור.
  5. אם מדובר בעוגה ללא קמח או עוגות עם מעט קמח (כמו עוגות גבינה, עוגות טורט וכדו') זו תופעה שכיחה שאמורה לקרות עם צינון העוגה.

 

מה עושים?

אפשר להכין ציפוי לעוגה או קרם קצפת שימלא את השקע ויתן לה מראה ישר.

העוגה צנחה

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
Avatar
סיגל מרציאנו (08:16 30.11.2019)

אני עושה עוגה היא עולה יפה ואז נופלת מה הסיבה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:26 30.11.2019)

זה בדר"כ אומר שהעוגה עדיין לא אפויה כמו שצריך. יש לתת לה עוד זמן בתנור.

Avatar
איילת (09:49 28.11.2019)

אני רוצה לדעת מה הסוד בעוגה גבוהה ואורירית?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:35 28.11.2019)

יש לחמם את התנור לפחות 10 דקות מראש.
להשתמש בכוס נכונה (240 מ"ל) ובתבנית בגודל הרשום במתכון.
כדאי להקציף את הביצים עם הסוכר כ-2 דקות ורק אז להוסיף את יתר החומרים.
קמח תמיד מוסיפים בסוף ואין לערבב יותר מידי אחרת האווריריות נפגעת.

Avatar
מיכלי (14:31 20.10.2019)

שלום אפרת🤗
אני יודעת שאת בחופשה… אבל אשמח אם תעני לי מתי שתוכלי…
האם כדאי להוציא עוגה בחושה מהתנור כשהיא מוכנה או עדיף לכבות את התנור ולצנן בפנים?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:02 21.10.2019)

חייבים להוציא אותה מיד לאחר שהיא אפויה כדי שלא תתייבש.

Avatar
מרי (20:26 29.03.2019)

באופן כללי למה השוקולד ציפס נופלים למטה בזמן האפיה…בעסה משנה את הטעם והטקסטורה של העוגה

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:32 30.03.2019)

הם לא מחזיקים בבלילה ושוקעים. כדאי לקמח אותם עם קמח לפני שמוסיפים אותם לבלילה.

Avatar
אסתר (23:51 2.06.2018)

זאת עוגה עם הפרדת ביצים,אופה אותה תוכנית רגילה קו עליון תחתון. אני משתמשת בתבנית חד פעמית רגילה או ב 3 אינגליש קייק אלומיניום, קורה את אותה בעיה.אני בודקת עם קיסם במרכז העוגה כשיוצא יבש אני בודקת ליתר ביטחון בעוד מקום.
אם הקיסם יוצא יבש למה שלא אוציא את העוגה?איך אני ידע שאפויה מספיק?!
ממש כיף לדעת שיש עם מי לדבר שמבין בעינין,ותודה רבה על האתר המדהים שלך!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:44 3.06.2018)

היי אסתר,
פעם הבאה אני ממליצה להשאיר את העוגה בתנור 5 דקות אחרי שבדקת עם קיסם. לאחר מכן לכבות את התנור ולפתוח את דלת התנור באופן חלקי. להמתין 5 דקות ורק אז להוציא אותה.
סיבה נוספת שיכולה לגרום לצניחת העוגה היא הקצפת יתר של הביצים. נסי להקציף פחות.
שבוע נפלא 🙂

Avatar
אסתר (17:29 3.06.2018)

תודה רבה!
אנסה, מקווה שיצא הפעם טוב!
אעדכן…

Avatar
10matkonim (22:35 14.06.2018)

אפרת יקירתי,
צר לי אבל שוב העוגה צנחה לי, הקצפתי פחות את הביצים,השארתי יותר זמן בתנור(לעיתים יותר זמן בתנור מפיל לי את העוגה עוד ליפני שהוצאתי אותה. אני לא פותחת את דלת התנור,משמנת היטב תתבנית,אני הבאתי כבר טכנאי שהחליף טרמוסטט בתקוה שזו הבעיה וזה לא עזר. אולי יש לי בעיה עם הגופי חימום? זה תנור חדש ונחשב אפיתי בו שנה שלמה עוגות יצאו מעולה ופתאום זה ישתנה מה יכול להיות?!
יש לציין שאני מקירה את כל כללי האפיה.
אם יש לך רעיון ממה זה נובע אשמח לישמוע.

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:50 15.06.2018)

אם עבדת לפי כל כללי האפיה וזאת עוגה שהיית מכינה בעבר בהצלחה, סביר להניח שזה קשור לתנור. כדי לדעת אם הבעיה היא בגופי החימום אני ממליצה שתנסי לאפות את אותה עוגה בתנור של מישהו אחר, אם יש לך אפשרות כזאת.

Avatar
אסתר (11:22 1.06.2018)

אני מכינה עוגת טורט עם 2 כוסות קמח, 5 ביצים, 1 אפיה -שקית, 1כוס שמן,1כוס מיץ,1סוכר על 160 מעלות למשך 40-50 דק בשליש השלישי של התנור,העוגה טופחת מאוד יפה,אחרי 40 דק אני פותחת ובודקת עם קיסם כשהוא יבש אני מוציאה תעוגהלפעמים אני משאירה אותה יותר, לאחר כמה דקות היא נופלת לי ולא אוורירית כמו שצריכה להיות.מה אני צריכה לעשות כדי שזה לא יקרה?אגב הייתי מכינה תעוגה הזאת שנים והיא היתה יוצאת מדהימה גבוה ויפה,אני לא מצליחה להבין מה קרה?
אשמח שתעזרי לי להבין למה זה קורה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:53 1.06.2018)

היי אסתר,
התנור מכוון על תוכנית רגילה? קו עליון וקו תחתון?
באיזה גודל תבנית את משתמשת?
לדעתי זה בגלל שהעוגה לא אפויה עד הסוף. את בודקת עם קיסם במרכז מקומות בעוגה או רק במקום אחד?
זאת עוגה עם הפרדת ביצים?

Avatar
הדר (15:19 25.08.2017)

מעניין ליקרוא ממה שאפשר.. (התמונה של העוגה מסתירה חלק מהטקס)

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:49 25.08.2017)

סודר. תודה.

Avatar
הילה (15:09 16.08.2015)

מקסים

לקריאת כל התגובות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.