העוגה לא תפחה
מאת:
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות,
29 יונ 2014
העוגה לא תפחה/ תפחה בצורה לא אחידה
- העוגה עמדה בטמפרטורת החדר לפני שהיא נכנסה לתנור – יש לאפות את העוגה בתנור מיד לאחר שהבלילה מוכנה מאחר ואבקות ההתפחה (אבקת אפיה וסודה לשתיה) מתחילות “לעבוד” מיד.
- פג תוקפה של אבקת האפיה.
- ערבוב לא אחיד של אבקת האפיה – יש לערבב את אבקת האפיה עם הקמח באופן אחיד ורק אז להוסיפם לשאר מרכיבי הבלילה.
- התבנית לא שומנה והעוגה נדבקה לתבנית ולכן לא תפחה בכלל או שתפחה בצורה לא אחידה.
- לעיתים ששחום התנור גבוה מידי העוגה לא תופחת בצורה אחידה.
היי אפרת
תודה רבה על המתכונים והיחס!
נעזרתי באתר רבות!
שאלה- הכנתי בלילה לעוגת גזר, ומחוסר זמן השארתי את הבלילה במקרר
אני רוצה לאפות את העוגה הערב, הבנתי עכשיו שהשהייה בין הכנת הבלילה לבין האפיה יכולה לגרום לעוגה ליפול, האם יש דרך עדיין להציל את העוגה?
שבת שלום 🙂
נכון, האפקט של חומרי ההתפחה נפגע אם לא אופים את העוגה מיד.
אפשר לנסות להוסיף לבלילה חצי כפית אבקת אפיה ולערבב (רק לא לערבב יותר מידי כי ערבוב יתר פוגע באווריריות).
חשוב לחמם תנור לפחות 8 דקות מראש.
שבת שלום 🌺
עוגת טורט שוקולד, לא טעמתי אותה, אני צריכה אותה למסיבה היום, איך אני יכולה להגביה אותה?
אי אפשר להגביה עוגה לאחר שהיא כבר נאפתה אבל אפשר להוסיף לה קצפת ואז זה יוסיף לה גובה.
תודה, אני יעשה את זה. האם אפשר לשים גנאש שוקולד על הקצפת?
כן אפשר. אבל קודם כל כדאי לשים את העוגה עם הקצפת במקפיא לרבע שעה לפחות כדי שהקצפת תתייצב ורק אז לשים מעל את ציפוי הגנאש. חשוב שציפוי הגנאש יתקרר לטמפ’ החדר לפני ששמים אותו על הקצפת. אם הוא יהיה חם הוא יכול להמיס את הקצפת.
בהצלחה 🙂
תודה רבה רבה
היי,מה עושים שהעוגה יוצאת נמוכה?
היי יפעת,
איזה עוגה הכנת? היא טועמת בסדר?
אהבתי לקרוא את הטיפים עזר לי מאוד. קראתי גם את כל ההמרות.. כמה חשוב לדעת לפני שאופים. עד עכשיו לא שמתי לב לזה.. מעכשיו אני מעיינת בהקפדה!