שום דבר לא נמצא

איך ממיסים שוקולד

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
מאת: אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות, 29 מאי 2017

איך להמיס שוקולד? כל הדרכים להמסת שוקולד

איך ממיסים שוקולד

שוקולד מומס מתאים לציפוי של עוגיות, כדורי שוקולד או עוגות, לרטבים, לטבילה של פירות ולעוד מגוון של רעיונות יצירתיים מתוקים.

השאלה- באלו דרכים ניתן להמיס שוקולד?

שוקולד מומס על בן מארי

זו היא כביכול השיטה המסורתית להמסה, בה עושים שימוש קונדיטורים מקצועיים. היא נחשבת ליעילה שכן המסת השוקולד בצורה כזו מאפשרת מצד אחד בקרה טובה על התהליך ומצד שני עוזרת לנו לשמור על הטמפרטורה המאוזנת שמבטיחה מרקם מושלם.

בכדי להמיס שוקולד בשיטת בן מארי הניחו סיר עם 2 כוסות מים רותחים על אש בינונית. מעל הסיר הניחו קערה עמידה בפני חום ובתוכה את קוביות השוקולד. וודאו שהקערה איננה נוגעת במים הרותחים. ערבבו את הקוביות לאט ובעדינות עד להמסה מלאה (מומלץ עם מרית סיליקון). הסירו את הקערה מהסיר עם המים ונגבו בעדינות את האדים.

המסת שוקולד במיקרוגל

בשונה משיטות אחרות, זו אולי השיטה שגורמת להכי פחות לכלוך ובלאגן במטבח. כל מה שצריך זה לקצוץ את השוקולד ולהניח בקערה שמתאימה לחימום מהסוג הזה. מכניסים את השוקולד למיקרוגל למשך 20-30 שניות ומוציאים. מערבבים עם מרית סיליקון ומחזירים לסיבוב נוסף של כ-20 שניות. חוזרים על הפעולה עד שהשוקולד מומס לחלוטין. הקפידו על הפולסים הקצרים, זה ימנע מהשוקולד שלכם להישרף.

המסת שוקולד בתנור

אם אין לכם כיריים, תנור יכול להוות חלופה אופטימלית. כל מה שאתם צריכים לעשות זה לקצוץ את השוקולד ולהניח אותו בקערה עמידה לאש. מדליקים את התנור ומניחים את הקערה עליו. את השוקולד מערבבים עד להמסה מוחלטת וקבלת מרקם חלק.

דגשים חשובים להמסת שוקולד

  • בחרו בשוקולד איכותי וטוב עם אחוז גבוה של מוצקי קקאו.
  • תהליך המסת שוקולד דורש סבלנות ויש לבצע אותו בהדרגיות ובאיטיות, מבלי להוריד את העיניים ממנו.
  • המסת שוקולד על מחבת איננה מומלצת שכן המחבת תעניק לו טעם שרוף.
  • אל תעשו שימוש בכלים רטובים שכן המים יהרסו את כל תהליך ההמסה.

 
כמה דברים לגבי מרקם השוקולד שכדאי לדעת:

אם רוצים ליצור ציפוי שוקולד שמתקשה בקור (יכול להתאים לציפוי עוגיות או כדורי שוקולד) – יש להמיס את השוקולד מבלי להוסיף לו טיפת מים. חשוב גם שהקערה בה ממיסים תהיה יבשה לגמרי.

אם רוצים ליצור ציפוי שוקולד שנשאר רך או נוזלי גם לאחר קירור (יכול להתאים לציפוי עוגות) – יש להוסיף לשוקולד שמנת מתוקה (זה נקרא ציפוי גנאש) או שילוב של חמאה ומים. רעיונות לציפויים שונים תוכלו למצוא כאן – ציפוי שוקולד לעוגה.

 

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם

תגובות

לפני שאתם שואלים מומלץ לחפש בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
Avatar
תהילה (13:04 16.04.2020)

היי ,אני רוצה להכין שוקולד כדי לשים על תבנית סיליקון בצורת כפיות ולהקפיא איך אני עושה את זה ?
תודה רבה ♡♡

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:54 16.04.2020)

היי תהילה,
תמיסי שוקולד מריר בשיטת הבן מארי.

Avatar
יפה (21:31 8.12.2019)

שלום הכנתי שוקולד והוא יצא ממש נוזלי איך אני יוכל להקשות אותו?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:13 8.12.2019)

המסת שוקולד? מה הוספת לו?

Avatar
שרי (18:34 18.11.2019)

שלום
אם המסתי שוקולד מריר והוא התקשה חזרה והתייבש יש מה לעשות איתו?
אציין שהוא בתוספת חמאת בוטנים ודבש
תודה רבה

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:42 18.11.2019)

נסי להוסיף לו 2-3 כפות מים ולהמיס שוב.

Avatar
דנה (00:37 30.08.2019)

הכנתי גלידה מ 6 ביצים + 2 ריצ פרווה
הגלידה קפואה יום שלם.
אני מעוניינת להכין ציפוי שוקולד שיקפא על הגלידה)גלידה בצורת בומב(
יש מצב שהגלידה תימס והצורה תתפרק כשאשפוך את השוקולד?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:16 30.08.2019)

אם הגלידה קפואה ומספיק יציבה אז היא תימס אבל לא יותר מידי. לאחר שאת שמה את השוקולד תכניסי מיד למקפיא.

Avatar
קותי (09:01 26.07.2019)

מישהו יודע למה אני מוציא את השוקולד מהמקפיא והוא ישר נמס ?
יש דרך שזה לא יקרה
תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:21 26.07.2019)

כדי שזה לא יקרה צריך לטמפרר את השוקולד.

Avatar
שוש קליש (09:34 8.06.2019)

איך ממסים שוקולד לבן במיקרו

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:20 9.06.2019)

כדאי להוסיף 2-3 כפות שמנת מתוקה ולהמיס בפולסים קצרים במשך כמה שניות.

Avatar
אסתר (22:30 29.04.2019)

רציתי לשאול אם אפשר להציל את השוקולד- המסתי בבן מארי
אחרי שנמס לחלוטין הוספתי ליקר שוקולד והוא התקשה לגוש מעצבן יבשושי
הלך עליו? ניסיתי להמיס שוב בבן מארי אבל זה לא עזר ואני לא רוצה לשרוף אותו.

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:23 30.04.2019)

היי אסתר,
אם השוקולד אמור לשמש כציפוי נוזלי אז אפשר לנסות להוסיף לו 3-4 כפות חלב או מים ולהכניס למיקרוגל לכמה שניות ולערבב.

Avatar
מלי (15:38 19.03.2019)

איך מחזירים גנאש שהתייצב למצב נוזלי בחזרה (שיהיה ניתן ליצוק אותו)?
תודה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:16 19.03.2019)

מחממים אותו כמה שניות במיקרוגל.

Avatar
עדן מאיר שליו (18:17 14.03.2019)

האם אפשר להמיס ממרח שוקולד? אם כן תגידי לי איך

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:18 14.03.2019)

לא צריך להמיס אותו. אפשר פשוט להוסיף לו כמה כפות מים או חלב ולערבב, עד שהוא מקבל מרקם נוזלי.

Avatar
חנה (14:58 8.03.2019)

אני והוספתי שמנת מתוקה בגלל יש נקרש על הבנמרי אם זה בסדר להוסיף שמנת מתוקה

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:05 8.03.2019)

אם ממיסים בשיטת בן מארי אין להוסיף שום דבר לשוקולד.

Avatar
ספיר (17:24 15.02.2019)

היי האם הקערה שעושים על הגז צריכה להיות בתוך הסיר או מעל הסיר והשוקולד מומס עם האדים?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:55 16.02.2019)

מעל הסיר. השוקולד מומס מהאדים.

Avatar
ענתי (13:08 20.01.2019)

שבוע מבורך אפרת

הכנתי ציפוי לעוגה שמנת + 200 גרם שוקולד מריר -בכדי שהציפוי ישאר נוזלי ורך-ושמתי במקרר .

משום מה הציפוי כאילו נפרד מהעוגה מדוע?

העוגה נפרסה יפה אך הציפוי נפרד מהעוגה.אשמח לטיפים.

תודה רבה

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:10 20.01.2019)

היי ענתי,
הציפוי היה חם או קר כששמת אותו על העוגה?
העוגה היתה קרה או חמה? זו עוגת קרם או עוגה בחושה?

Avatar
יונית (21:04 15.10.2018)

אפרת המקסימה.
מה אני עושה????
המסתי במקרוגל שוקולד לבן-פרווה (מטבעות)
ואני ממיסה בלי סוף שוקולד מריר וחלבי ויוצא מעולה.
וזה התקשה לי.
יש דרך לתקן או שזה אבוד???

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:07 15.10.2018)

מקווה שזה יעבוד אבל נסי להוסיף לזה 2-3 כפות חלב או מים, לחמם שוב כמה שניות בודדות ולערבב.

Avatar
צופיה (16:02 2.07.2018)

אפרת, הרעיון עם השקית בהחלט מעולה!

Avatar
אפרת (23:11 2.04.2018)

עוד שיטה: לשים בשקית סנדוויץ קוביות שוקולד ולקשור. (אשפר גם להוסיף שמנת אם רוצים גנאש) להכניס את השקית לתוך ספל או כלי קטן עם מים רותחים.להמתין כמה דקות עד להמסת השוקולד. השוקולד נמס כמו בבן מארי, אבל לא משאיר שום לכלוך מלבד השקית שנזרקת.

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:06 3.04.2018)

תודה על השיתוף 🙂

Avatar
באר (14:35 29.03.2018)

שלום שלום דחוף!!
אני ממיסה את השוקולד בתנור אבל הוא לא נמס! הוא נהיה קצר קשה ומתפורר..מה אפשר לעשות??

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:54 29.03.2018)

קצצת את השוקולד ושמת בקערת זכוכית? על כמה מעלות וכמה זמן הוא כבר בתנור?

Avatar
חלי (16:16 9.02.2018)

אפשר להמיס שוקולד עם חלב?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:20 9.02.2018)

כן, אפשר.

Avatar
צדוק (01:28 16.08.2017)

היי אפרת
רציתי לשאול איך לטמפרר שוקולד
אני הבנתי שצריך להביא אותו ל 45 -50 מעלות ואח"כ לקרר ל26-27 ואז שוב לחממם ל29-30 אבל ניסתי את זה על בן מארי ולפני שהשוקולד נמס כבר הוא הגיע ל50 מעלות אז מה עושים במצב כזה
תודה רבה רבה
אחלה אתר שבעולם!!!!!!!!!!!
כל מתכון שווה בטירוף!!!!!!!!!!!!!!!!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:34 16.08.2017)

היי צדוק,
שמחה שאתה נהנה מהאתר.
לגבי טמפרור השוקולד, מאחר וזה דורש דיוק מסוים אני ממליצה לקרוא מדריך מסודר. עדיין לא רשמתי מדריך כזה אבל אני מאמינה שתוכל למצוא בחיפוש מהיר בגוגל.
בהצלחה ויום מקסים 🙂

Avatar
מלכי (16:49 22.06.2017)

הי אפרת
המידע ערוך כל כך ממוקד ויעיל.
שאלה קטנה- אני רוצה להמיס שוקולד לתוך תבנית צורות, למסיבה של הילדה.
האם עלי להוסיף משהו?
מדובר בשוקולד חלבי לא מאד איכותי.
לא יודעת כמה אחוזי מוצקי קקאו.
תודה רבה מאד

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (17:51 22.06.2017)

היי מלכי,
לא צריך להוסיף לשוקולד שום דבר. חשוב רק שהקערית תהיה יבשה לגמרי ממים.
בהצלחה 🙂

לקריאת כל התגובות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.