איך ממיסים שוקולד

איך להמיס שוקולד? כל הדרכים להמסת שוקולד
שוקולד מומס מתאים לציפוי של עוגיות, כדורי שוקולד או עוגות, לרטבים, לטבילה של פירות ולעוד מגוון של רעיונות יצירתיים מתוקים.
השאלה – באלו דרכים ניתן להמיס שוקולד?
שוקולד מומס על בן מארי
זו היא כביכול השיטה המסורתית להמסה, בה עושים שימוש קונדיטורים מקצועיים. היא נחשבת ליעילה שכן המסת השוקולד בצורה כזו מאפשרת מצד אחד בקרה טובה על התהליך ומצד שני עוזרת לנו לשמור על הטמפרטורה המאוזנת שמבטיחה מרקם מושלם.
בכדי להמיס שוקולד בשיטת בן מארי הניחו סיר עם 2 כוסות מים רותחים על אש בינונית. מעל הסיר הניחו קערה עמידה בפני חום ובתוכה את קוביות השוקולד. וודאו שהקערה איננה נוגעת במים הרותחים. ערבבו את הקוביות לאט ובעדינות עד להמסה מלאה (מומלץ עם מרית סיליקון). הסירו את הקערה מהסיר עם המים ונגבו בעדינות את האדים.
המסת שוקולד במיקרוגל
בשונה משיטות אחרות, זו אולי השיטה שגורמת להכי פחות לכלוך ובלאגן במטבח. כל מה שצריך זה לקצוץ את השוקולד ולהניח בקערה שמתאימה לחימום מהסוג הזה. מכניסים את השוקולד למיקרוגל למשך 20-30 שניות ומוציאים. מערבבים עם מרית סיליקון ומחזירים לסיבוב נוסף של כ-20 שניות. חוזרים על הפעולה עד שהשוקולד מומס לחלוטין. הקפידו על הפולסים הקצרים, זה ימנע מהשוקולד שלכם להישרף.
המסת שוקולד בתנור
אם אין לכם כיריים, תנור יכול להוות חלופה אופטימלית. כל מה שאתם צריכים לעשות זה לקצוץ את השוקולד ולהניח אותו בקערה עמידה לאש. מדליקים את התנור ומניחים את הקערה עליו. את השוקולד מערבבים עד להמסה מוחלטת וקבלת מרקם חלק.
דגשים חשובים להמסת שוקולד
- בחרו בשוקולד איכותי וטוב עם אחוז גבוה של מוצקי קקאו.
- תהליך המסת שוקולד דורש סבלנות ויש לבצע אותו בהדרגיות ובאיטיות, מבלי להוריד את העיניים ממנו.
- המסת שוקולד על מחבת איננה מומלצת שכן המחבת תעניק לו טעם שרוף.
- אל תעשו שימוש בכלים רטובים שכן המים יהרסו את כל תהליך ההמסה.
כמה דברים לגבי מרקם השוקולד שכדאי לדעת:
אם רוצים ליצור ציפוי שוקולד שמתקשה בקור (יכול להתאים לציפוי עוגיות או כדורי שוקולד) – יש להמיס את השוקולד מבלי להוסיף לו טיפת מים. חשוב גם שהקערה בה ממיסים תהיה יבשה לגמרי.
אם רוצים ליצור ציפוי שוקולד שנשאר רך או נוזלי גם לאחר קירור (יכול להתאים לציפוי עוגות) – יש להוסיף לשוקולד שמנת מתוקה (זה נקרא ציפוי גנאש) או שילוב של חמאה ומים. רעיונות לציפויים שונים תוכלו למצוא כאן – ציפוי שוקולד לעוגה.
המסתי שוקולד עם קצת חמאת בוטנים ובטעות נשפך אליו קצת מים והוא התקשה במקום להיות נוזלי. יש דרך להמיס מחדש?
רק לנסות להוסיף קצת שמן ומים ולהמיס שוב
תודה:)
איך ממסים שוקולד לבן חלבי בצורה שיצא נוזלי ואחיד- לזילוף , מילוי סופגניות וקישוט עוגות
ממיסים במיקרוגל למשך כמה שניות 100 גרם שוקולד עם כפית שמן ומערבבים עד להמסה.
שלום רציתי לשאול- המסתי שוקולד חלב בקערה בתוך סיר עם מים רותחים (לא על האש) ואז כשנמס לגמרי הוספתי חלב ופתאום כל השוקולד הפך להיות פירורי ושומני, למה?
היי,
זה בגלל החלב. נסי לערבב עוד קצת (אם לא מסתדר- תוכלי להמיס יחד על אש נמוכה כדקה תוך ערבוב).
הי
רציתי לשאול מה לגבי הוספת שמן לשוקולד?
תודה
היי,
לא תמיד יש צורך בשמן. מצרפת לך מדריך לציפוי שוקולד.
👍
אני רוצה לזלף על עוגיות, איך אפשר להשאיר את הזילוף קשה ושלא יימס וימרח? אם אני שמה בקופסה ולוקחת למקום אחר?
היי רונית,
כדי להכין זילוף שוקולד יש להמיס במיקרוגל או על גז שוקולד, להעביר לשקית זילוף ולזלף.
את העוגיות יש להניח לקירור במשך לפחות שעה.
מומלץ להשתמש בשוקולד מריר שלאחר קירור מתקשה היטב וכך תוכלי לאחסן בקופסה.
איך אוכל להמיס שוקולד שישאר נוזלי ? לדוג אני רוצה לשים בבקבוק לופל בלגי
היי נעמי,
אפשר להמיס 100 גרם שוקולד מריר + 3 כפות מים + 20 גרם חמאה/מרגרינה + 2 כפות סוכר (אם רוצים ממש רוטב יותר נוזלי אפשר להוסיף עוד 2 כפות מים).
בהצלחה 🙂
אם כתוב לי במתכון להמיס שוקולד עם שמנת במיקרוגל בפולסים קצרים למילוי של רולדה האם אפשר לעשות את זה על בן מארי
היי רבקה,
אפשר😊
היי, להמסת שוקולד צריך סוג מסוים?
אני המסתי את השוקולד טבלתי עלה מסיליקון ולא הצלחתי להפריד זה התפצ’קר לי
אשמח לעזרה תודה
היי אסתי,
אין סוג מסויים שכדאי להמיס, כול הסוגים מתאימים😃
רק בחרי בשוקולד איכותי וטוב עם אחוז גבוה של מוצקי קקאו.
ושימי לב שהקערה יבשה ממים.
בטוחה שתצליחי😍
שוקולד מריר מומלץ
שלום וברכה,
אני מעוניינת להמיס שוקולד לתבנית
פי וי סי. האם להוסיף לו משהו כדי שיחלץ בקלות מהתבנית?
היי נעמה,
אין צורך להוסיף כלום, השוקולד נחלץ בקלות
בהצלחה♥
היי, קניתי צימקאו בטעם שוקולד לבן של חברת אופנהיימר, ואני רוצה להמיס אותה ולצרף לקצפת. איך אני ממיסה? האם להוסיף מים? או שמן? אני רוצה שהעוגה תהיה פרווה
מומלץ להמיס עם 3 כפות קצפת צמחית/ריצ’. לערבב לתערובת חלקה, לצנן קצת ואז להוסיף לקצפת ולהקציף.
היי, כמה גרם צימקאו ל3 כפות שמנת? והאם להמיס במיקורגל או בסיר על הגז?
בין שליש לחצי כוס צימקאו.
אפשר להמיס 20-30 שניות במיקרו.
היי אפרת רציתי שתדעי שאת תמיד מצילה אותי!!
הטיפים והמתכונים מדוייקים. תודה
רציתי לדעת האם ניתןלהמיס ממרח שוקולד מקופסא?
(כמו ממרח פסק זמן?)
אפשר להמיס ממרח שוקולד כמה שניות במיקרו או על הגז באש הכי נמוכה. אם זה על הגז אפשר להוסיף כמה כמות מים.
תודה יסכה, שמחה לשמוע 💜
הי
המסתי כמות גדולה של שוקולד על בן מארי
והמים נכנסו לשוקולד.
מה אני יכולה לעשות???
למה מיועד השוקולד המומס?
הוא אמור להתקשות חזרה לאחר קירור או שיכול להשאר נוזלי?
היי אפרת,
קודם כל תודה על כל המתכונים הטעימים שלך😋😋😋
דבר שני-רציתי להכין שוקולד מומס לציפוי עוגיות, באיזה שוקולד כדאי להשתמש ובאיזו דרך???
תודה רבה
היי הדסה,
לציפוי עוגיות מומלץ להמיס שוקולד בבן מארי. אפשר להשתמש בשוקולד מריר או חלב ואין להוסיף לשוקולד אפילו טיפת מים או שמן.
תודה רבה!❤
אני רוצה להכין שוקולד לבן מקורי- עם איזו תוספת שתעביר את הטעם שלו המקורי
מספיק חלב? עדיף לי חומרים זמינים…
לא בטוחה שהבנתי.
הכוונה להמיס שוקולד לבן? ומה הכוונה להעביר את הטעם שלו?
לאיזה מטרה/מתכון זה?
לא הסברתי את עצמי טוב
התכוונתי להמיס שוקולד(לא משנה איזה) ולשבח את טעמו המקורי…ובחומרים זמינים
המטרה היא לוופל בלגי…
תודה!
האמת שאם את משתמשת בשוקולד איכותי הוא טעים כמו שהוא.
אפשר להוסיף לשוקולד המומס תמציות כמו תמצית וניל או 2-3 כפות שמנת מתוקה/קצפת צמחית.
ואיזה שוקולד את ממליצה שהוא טוב בלי תוספות?
שוקולד לבן חלבי או שוקולד חלב (אפילו שוקולד פרה).
אם את רוצה משהו יותר מעניין את יכולה להמיס שוקולד במילוי קרם נוגט או קרם חלב (יש כזה שוקולד פרה).
יש חברות מועדפות?
וואו תודה על התשובות! את עוזרת לי מאוד!
אם זה לצורך המסה אז שוקולד פרה של עלית הוא אחלה (ושוב, מומלץ לקחת שוקולד במילוי אם רוצים טעם מיוחד).
שלום אפרת היקרה
בקשר לציפוי לעוגות, רצוי יותר להשתמש בגנאש בשמנת מתוקה כפי שאמרת, אבל אם נתקעים בלי מספיק שמנת מתוקה או שכל השמנת מיועדת למוס בעוגה ואין מספיק לקחת ממנה גם לציפוי , ורק לשם הציפוי לא רוצים לפתוח שמנת נוספת.
אז במקרה הזה כמה בדיוק כפות חלב שמים לכל אחד מהשוקולדים: מריר, חלב ושוקולד לבן. ושהגנאש ייצא לא נוזלי מידי וסמיך ככל שניתן כמו שיוצא עם השמנת מתוקה
במקרה כזה מכינים עם כמות השמנת שיש ולאחר ההמסה מוסיפים 1-3 כפות חלב לפי הסמיכות הרצויה.
ואם בכל זאת רוצים רק בחלב, מה הכמות לכל סוג?
אי אפשר להכין גנאש רק עם חלב.
אבל אפשר להכין ציפוי שוקולד פשוט מ100 גרם שוקולד מריר + 20 גרם חמאה + 3 כפות חלב
*אם זה שוקולד לבן או חלב מספיק לשים כף חלב אחת.
שאלה לגבי גאנש שוקולד:
כשאני מצפה את העוגות בגאנש שוקולד מריר חלב או לבן, תמיד למחרת הגאנש מתייצב במירקם מושלם אבל נוצרות על כולו מין מלא מלא בועות או אדים של מים.
כשאוכלים לא מרגישים אבל למראית עיין זה מעצבן ולא נעים.
אני מניחה שככה זה אולי מהאדים במקרר. המקרר שלי די חדש ותקין ככה שאין לי מושג למה זה. אם אני לא טועה בתקופות מסויימות זה לא קורה כמו בחורף.
את נתקלת גם בתופעה הזאת, ואיך ניתן למנוע את זה ?
אולי את לא מכסה כמו שצריך את העוגה?
דווקא אני מכסה ממש טוב בניילון נצמד וגם בתוך שקית את התבנית. ולאחר שהעוגה מתייצבת אני מעבירה לקופסא עם מכסה(כמו שמוכרים של העוגות) שהיא עטומה ומכסה לחלוטין.
לך זה לא קרה מעולם ?
גם כשמורידים את הניילון הנצמד רואים שהוא רטוב עם אדים וגם הקופסא שאני מעבירה את העוגה תמיד המכסה גם עם מלא אדים בכל הצד הפנימי שלו למעלה.
אם אני לא טועה, עם שוקולד מריר כציפוי זה לא קורה או קורה פחות. עם שאר הסוגים כן.
יכול להיות שדווקא האטימות זאת שגורמת לזה? אולי עם איוורור מסויים של חורים בכיסוי העוגה יעזור , לא נראה לי אבל אולי. אבל לא מוכרים קופסא לאחסון עוגה עם חורים הן תמיד אטומות לגמרי. אולי גם הוספת דבש שמבריק ציפויים יכול למנוע זאת?
אולי את מכניסה את העוגה למקרר כשהיא עדיין מעט חמה? או שהציפוי עדיין חם קצת?
העוגה בוודאות קרה כי אני שמה תמיד להתייצבות שעתיים ויותר לפני שאני שמה את הגאנש.
לגבי הגאנש אני מכינה , מחכה בערך 7 דקות שיתקרר לטמפרטורת החדר ואז שופכת על העוגה ואז עוטפת ומכניסה למקרר.
זאת אומרת לאחר שאני מצפה בגאנש שוב הייתי צריכה לחכות עם העוגה בחוץ לפני שאני שמה במקרר? כמה זמן ?
כי דווקא אני כן רואה שהציפוי מתחיל להתגבש ולהתקשות ולכן אני מכניסה ישר למקרר.
בגלל זה ,זה קורה לדעתך ?
יכול להיות שהערבוב עצמו מכניס אויר לגנאש וזה מה שיוצר בועות.
אני חושבת שכדאי לנסות לערבב את הגנאש בצורה עדינה כדי שלא ייכנסו אליו בועות אוויר.
היי ,אני רוצה להכין שוקולד כדי לשים על תבנית סיליקון בצורת כפיות ולהקפיא איך אני עושה את זה ?
תודה רבה ♡♡
היי תהילה,
תמיסי שוקולד מריר בשיטת הבן מארי.
שלום הכנתי שוקולד והוא יצא ממש נוזלי איך אני יוכל להקשות אותו?
המסת שוקולד? מה הוספת לו?
שלום
אם המסתי שוקולד מריר והוא התקשה חזרה והתייבש יש מה לעשות איתו?
אציין שהוא בתוספת חמאת בוטנים ודבש
תודה רבה
נסי להוסיף לו 2-3 כפות מים ולהמיס שוב.
הכנתי גלידה מ 6 ביצים + 2 ריצ פרווה
הגלידה קפואה יום שלם.
אני מעוניינת להכין ציפוי שוקולד שיקפא על הגלידה)גלידה בצורת בומב(
יש מצב שהגלידה תימס והצורה תתפרק כשאשפוך את השוקולד?
אם הגלידה קפואה ומספיק יציבה אז היא תימס אבל לא יותר מידי. לאחר שאת שמה את השוקולד תכניסי מיד למקפיא.
מישהו יודע למה אני מוציא את השוקולד מהמקפיא והוא ישר נמס ?
יש דרך שזה לא יקרה
תודה
כדי שזה לא יקרה צריך לטמפרר את השוקולד.
איך ממסים שוקולד לבן במיקרו
כדאי להוסיף 2-3 כפות שמנת מתוקה ולהמיס בפולסים קצרים במשך כמה שניות.
רציתי לשאול אם אפשר להציל את השוקולד- המסתי בבן מארי
אחרי שנמס לחלוטין הוספתי ליקר שוקולד והוא התקשה לגוש מעצבן יבשושי
הלך עליו? ניסיתי להמיס שוב בבן מארי אבל זה לא עזר ואני לא רוצה לשרוף אותו.
היי אסתר,
אם השוקולד אמור לשמש כציפוי נוזלי אז אפשר לנסות להוסיף לו 3-4 כפות חלב או מים ולהכניס למיקרוגל לכמה שניות ולערבב.
איך מחזירים גנאש שהתייצב למצב נוזלי בחזרה (שיהיה ניתן ליצוק אותו)?
תודה!
מחממים אותו כמה שניות במיקרוגל.
האם אפשר להמיס ממרח שוקולד? אם כן תגידי לי איך
לא צריך להמיס אותו. אפשר פשוט להוסיף לו כמה כפות מים או חלב ולערבב, עד שהוא מקבל מרקם נוזלי.
אני והוספתי שמנת מתוקה בגלל יש נקרש על הבנמרי אם זה בסדר להוסיף שמנת מתוקה
אם ממיסים בשיטת בן מארי אין להוסיף שום דבר לשוקולד.
היי האם הקערה שעושים על הגז צריכה להיות בתוך הסיר או מעל הסיר והשוקולד מומס עם האדים?
מעל הסיר. השוקולד מומס מהאדים.
שבוע מבורך אפרת
הכנתי ציפוי לעוגה שמנת + 200 גרם שוקולד מריר -בכדי שהציפוי ישאר נוזלי ורך-ושמתי במקרר .
משום מה הציפוי כאילו נפרד מהעוגה מדוע?
העוגה נפרסה יפה אך הציפוי נפרד מהעוגה.אשמח לטיפים.
תודה רבה
היי ענתי,
הציפוי היה חם או קר כששמת אותו על העוגה?
העוגה היתה קרה או חמה? זו עוגת קרם או עוגה בחושה?
אפרת המקסימה.
מה אני עושה????
המסתי במקרוגל שוקולד לבן-פרווה (מטבעות)
ואני ממיסה בלי סוף שוקולד מריר וחלבי ויוצא מעולה.
וזה התקשה לי.
יש דרך לתקן או שזה אבוד???
מקווה שזה יעבוד אבל נסי להוסיף לזה 2-3 כפות חלב או מים, לחמם שוב כמה שניות בודדות ולערבב.
אפרת, הרעיון עם השקית בהחלט מעולה!
עוד שיטה: לשים בשקית סנדוויץ קוביות שוקולד ולקשור. (אשפר גם להוסיף שמנת אם רוצים גנאש) להכניס את השקית לתוך ספל או כלי קטן עם מים רותחים.להמתין כמה דקות עד להמסת השוקולד. השוקולד נמס כמו בבן מארי, אבל לא משאיר שום לכלוך מלבד השקית שנזרקת.
תודה על השיתוף 🙂
שלום שלום דחוף!!
אני ממיסה את השוקולד בתנור אבל הוא לא נמס! הוא נהיה קצר קשה ומתפורר..מה אפשר לעשות??
קצצת את השוקולד ושמת בקערת זכוכית? על כמה מעלות וכמה זמן הוא כבר בתנור?
אפשר להמיס שוקולד עם חלב?
כן, אפשר.
היי אפרת
רציתי לשאול איך לטמפרר שוקולד
אני הבנתי שצריך להביא אותו ל 45 -50 מעלות ואח”כ לקרר ל26-27 ואז שוב לחממם ל29-30 אבל ניסתי את זה על בן מארי ולפני שהשוקולד נמס כבר הוא הגיע ל50 מעלות אז מה עושים במצב כזה
תודה רבה רבה
אחלה אתר שבעולם!!!!!!!!!!!
כל מתכון שווה בטירוף!!!!!!!!!!!!!!!!!
היי צדוק,
שמחה שאתה נהנה מהאתר.
לגבי טמפרור השוקולד, מאחר וזה דורש דיוק מסוים אני ממליצה לקרוא מדריך מסודר. עדיין לא רשמתי מדריך כזה אבל אני מאמינה שתוכל למצוא בחיפוש מהיר בגוגל.
בהצלחה ויום מקסים 🙂
הי אפרת
המידע ערוך כל כך ממוקד ויעיל.
שאלה קטנה- אני רוצה להמיס שוקולד לתוך תבנית צורות, למסיבה של הילדה.
האם עלי להוסיף משהו?
מדובר בשוקולד חלבי לא מאד איכותי.
לא יודעת כמה אחוזי מוצקי קקאו.
תודה רבה מאד
היי מלכי,
לא צריך להוסיף לשוקולד שום דבר. חשוב רק שהקערית תהיה יבשה לגמרי ממים.
בהצלחה 🙂