איך מכינים ג’חנון קפוא
מאת:
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות,
5 אוק 2016
גם כשקונים בצק ג’חנון מוכן (קפוא) צריך לדעת איך להכין אותו.
איך מכינים ג’חנון קפוא?
- מפשירים את בצק הג’חנון- מומלץ יום לפני במקרר או כשעתיים בחוץ. אין צורך להפשיר עד הסוף, רק עד שניתן לחתוך את הבצק עם סכין.
- משמנים (בשמן או במרגרינה) סיר שמיועד לג’חנון (בתחתית וגם בדפנות).
- חותכים כל ג’חנון לחצי ומניחים בסיר. יש להשאיר מרווח קטן בין כל חתיכה לחתיכה מאחר והג’חנון מקבל נפח לאחר אפיה.
- מפזרים מעל כפית גדושה סוכר (חום או לבן) ומניחים שכבה נוספת. גם עליה מפזרים סוכר.
- מכסים ומכניסים לתנור בטמפ’ של 100 מעלות למשך כל הלילה (8-9 שעות). כחצי שעה- שעה לפני ההגשה מומלץ להגביר את המעלות ל180 לקבלת צבע שחום יפה.
*ניתן גם להכין על הפלטה למשך 7-8 שעות. כדי שהחלק התחתון לא יישרף מומלץ לשים בתחתית הסיר 2 פרוסות לחם ומעל להניח את בצק הג’חנון (כך גם הלחם סופג את השמן).
מומלץ להגיש את הג’חנונים המוכנים עם רוטב סלסה- חותכים 2 עגבניות לחצי ומגרדים בפומפיה. מוסיפים מלח ומעט פלפל שחור. מי שאוהב חריף יכול להכין רוטב סלסה חריף.
>> חזרה לתפריט “איך להכין“.
היי אפרת אם אני רוצה לחמם על הפלטה ג’חנון אפוי קפוא האם צריך להפשיר לפני אם כן כמה זמן ? במקרר או על השיש?
תודה רבה
כן כדאי להפשיר לפני על השיש.
היי אפרת
אם אני רוצה לאפות לפני כניסת שבת ואז רק לחם בשבת על הפלטה
1.רשמת שבתנור יוצא יותר מוצלח האם יש דרך לקצר את זמן האפייה?
2. כיצד כדי לאחסן לאחר האפייה (להשאיר על השיש)?
3. כמה זמן לדעתך יצטרך להיות על הפלטה לפני הגשה?
והכי חשוב האם לדעתך יצא מוצלח בדרך הזו או עדיף כבר להכין על הפלטה ?
סליחה מראש על כל השאלות
ותודה על העזרה
1. ג’חנון עדיף לאפות בטמפ’ נמוכה כמה שעות טובות. אפשר לנסות לאפות בטמפ’ גבוהה יותר, נגיד ב130 מעלות.
2. אפשר להשאיר על השיש
3. תלוי בעוצמה של הפלטה. בין חצי שעה לשעתיים.
אין בעיה להכין בצורה שהצעת.
תודה אפרת
שאלה נוספת נראה לך שיצא טוב אם אני אכין בתנור כמו שרשמת במתכון ביום חמישי ואז אשמור במקרר על שבת בבוקר ואז אחמם על הפלטה ?
כן. לא אמורה להיות בעיה
היי,
אני רוצה להכין ג’חנון כל הלילה, ובבוקר אני צריכה להשתמש בתנור ולאפות דברים נוספים.
האם אפשר להוציא אותו מהתנור לשעתיים – שלוש, ואז לחמם אותו שוב בתנור, או שהוא ייצא יבש ולא טעים?
תודה!
כן אפשר.
היי אפשר חמאה במקום מרגרינה?
כן
תודה עוד שאלה … חח. … פעם ראשונה שמכינה ג’חנון שמעלים ל 180 המכסה סגור גם?
כן:)
אפשר להכין על פלטה עם תבנית ..
שהייה כול הלילה על הפלטה ?
היי
לא בטוחה שיצא מוצלח בתבנית, צריך סיר לג’חנון.
היי אפרת, אשמח לעזרתך.
בד”כ אני קונה ג’חנון אפוי עוטפת בניילון ונייר כסף ומסדרת בסיר של ג’חנון.
עם לחם רטוב מעט ומים.
עכשיו קניתי בטעות לא אפוי.
איך אני אמורה להכין אותו בסיר ?
כבר הכנתי את הסיר עם הלחם והכל
ובהוראות כתוב בישול בתנור 8 שעות
היום שישי אני בחיים לא יוכל לבשל בתנור 🥺
אשמח שתעזרי לי ומקווה שתעני היום
היי
אם הגחנון לא אפוי יש להכניס לסיר ולאפות למשך הלילה/ כמה שעות. אין דרך לקצר את משך האפייה.
היי אפרת המדהימה שבזכותה למדתי לאהוב לבשל!!! באמת!!!
יש סוג מסוים של ג’חנון שאת קונה? כי ההוראות על גבי האריזה שונות לגמרי, אפייה רק של שעתיים, ללא סוכר וכו. אשמח להמלצה. המון תודה
היי
אין לי חברה ספציפית אבל אני לרוב משתמשת במעדנות או בשלושת האופים.
שמחה שאת נהנית מהאתר🩷
תודה רבה אפרת!!
אפשר להכין על הפלטה בפיירקס?
היי,
לא בטוחה אם סיר פיירקס יתאים לבישול ארוך על הפלטה… את יכולה לבדוק לגבי הסיר שיש לך האם הוא מתאים לבישול ארוך.
בהצלחה!
שלום,
אני רוצה להכין בתנור, איך אפשר לקצר את זמן האפייה ל-6-8 שעות?
תודה מראש
היי אור,
לא ידוע לי על דרך לקיצור משך האפייה… ג’חנון נועד להיאפות למשך זמן רב, אחרת הוא לא יצא טוב (אם תאפי על חום גבוה יותר למשך קצר יותר זה עשוי לפגוע במרקם).
שלום,
בכל פעם שאני אופה את הג׳חנונים הם נדבקים אחד לשני ונוצרת עוגה רכה. אני שמה למטה פרוסות לחם מעט רטובות ועליהן נייר אפייה וגם נייר אפייה מעל הג׳חנונים ואופה בסיר ג׳חנון.
אשמח לעזרה!
היי שקמה,
יכול להיות שאת משתמשת בסוג ג’חנון שהוא רך יותר ולכן זה קורה. יכול להיות שיעזור לעטוף כל ג’חנון בנפרד בנייר אפייה.
בהצלחה!
היי אפרת. רציתי לשאול האם אפשר לשים בתחתית הסיר משהו אחר חוץ מלחם? למשל פריכיות וכו?
ממש תודה רבה ושבת שלום
היי מושקא,
אפשר לשים גם פיתות ואולי גם טורטיות שמרטיבים במים. פריכיות או קרקרים למיניהם לא יתאימו כאן.
שימי תפוחי אדמה פרוס ומעל קצת מים על זה נייר אפיה ואז שימי הגחנון
היי, אני רוצה להכין בסיר בישול איטי עם ביצים מעל ולא בטוחה אם לעטוף או לרפד את הסיר? וגם האם הביצים יתבשלו בלי מים? ואיך אני מניחה את הביצים? צריך עוד שכבת הפרדה?
היי שירן,
את יכולה להכין את הביצים באותו סיר אם הוא גדול מספיק.
מעל הג’חנון כדאי לשפוך רבע כוס מים מעורבב עם כפית דבש.
מומלץ לבשל את הביצים לפני כן (כך מתקבלות ביצים חומות) ,להניח מעל הג’חנון נייר אפייה ואז את הביצים מעל.
אישית אני מעדיפה להכין ביצים קשות בנפרד, להרתיח אותן ולאחר שהן מוכנות לשים אותן בסיר (שמיועד לתנור), לכסות במים ולשים בתנור כל הלילה.
למה לא סוכר כמו במתכון אצלך?
אפשר גם רק סוכר, אבל היות ורצית להוסיף ביצים כדאי לשים משהו יותר נוזלי שימנע מהן להישרף:)
הי אפרת, אני רוצה להכין כמות גדולה של עגבניות לג’חנון, אפשר לדעתך לבשל אותן קצת במים חמים כדי שיהיה קל לקלף, לקרר אותן ולטחון במג’ימיקס? או שיהרוס את המרקם של העגבניה? (במקום לגרד אחת אחת בפומפייה)
היי גלי,
המרקם של העגבניות הוא לגמרי ענין של טעם🙂
את יכולה לגרד, ואת גם יכולה לחלוט אותן במים רותחים לכחצי דקה, לקלף אותן ולטחון למרקם חלק יותר…
לא הבנתי מה הכוונה בלחצות את החנונים לחצי? הם נראים שלמים בתמונות שלך. אשמח להסבר..
היי,
הכוונה לחתוך אותם לחצי. הם מגיעים שלמים.
היי אפרת מכור לאתר שלך !!!
אני מכין גחנון ביתי אז אם אני מכין באמצע שבוע אז לעטוף בניילון נצמד ואז להוציא שעתיים לפני אפייה ? בדרכ שם שעה על 180 ואז כל הלילה בפלטה.
אז להכין ומה עדיף ניילון נצמד או שקית אוכל? ואז בבקשה ההוראות לפני אפייה.
תודה
היי שמעון,
לא משנה אם זה ניילון נצמד או שקית אוכל, העיקר שזה יהיה אטום.
אם אתה מקפיא את זה אז תעביר למקרר כשעתיים-שלוש לפני האפיה.
שלום רב לך, אפרת!
נראה מעניין מאוד!
האם יש אפשרות להכין את הג’חנון הנ”ל בפחות שעות תנור?
(הרבה חשמל, חום, סבלנות וכו’..)
ואם-כן, האם זה בא על חשבון הטעם?
היי דוד,
אפשר לנסות לאפות ב180 מעלות במשך 3-4 שעות (ממליצה לבדוק כבר אחרי שעתיים).
אם הג’חנון שחום הוא אמור להיות מוכן.
היי אפרת,
עשיתי בליל חמישי , שישי לפנות בוקר ב1:00 בלילה , את הבצק כידררתי כדורים נחים בפיירקס עם שמן עטופים ואטומים. הבנתי שניתן לתת לו מנוחה לילה אז אני לא יכול לחכות איתו כדי להכין שעה לפני כניסת שבת שישר יילך לפלטה.
במילים אחרות ניתן להכין ביום שישי בבוקר את הגחנון בתוך הסיר כבר מסודר ולשים במקרר עד שתיכנס שבת? (כבר עשיתי בשישי לפנות בוקר ב1 בלילה כמו שרשמתי למעלה)
תודה
כן אפשר.
האם לאחר האפייה ניתן להקפיא (את הג׳חנון כשהוא מוכן הפעם) ולחממו כעבור כמה ימים?
כן.
היי יש לי תגחנון הזה.
זה באותה שיטה שכתוב במתכון?
אני גם מכינה בתנור
ישצורך בלחם בתחתית?
פעם הכנתי תסוג הזה ויצא יבש ועל הפנים אולי עשיתי משהו לא בסדר.
היי אורית,
אם זה ג’חנון לא אפוי (הכוונה בצק) אז כן ואז מומלץ לשים לחם בתחתית.
כל סוג ג’חנון יוצא אחרת. צריך למצוא סוג שיוצא טעים.
אפשר להכין בטוסטר אובן? הוא חזק יותר מתנור כי הוא יותר קטן
לא ניסיתי אבל אני מניחה שאפשר.
היי,
האם ניתן לשים את הג׳חנון בתבנית אלומיניום בתנור לכמה שעות במקום בסיר המיועד לכך?
לא ניסיתי אבל שמעתי שאפשר. יש לשמן את התבנית היטב ולכסות בנייר כסף.
הי ואם אני רוצה להכין גחנון קפוא שיהיה מוכן ליום שישי בבוקר לכבוד אירוע ?
אפשר לשים אותו כל הלילה בתנור. מיום חמישי בלילה.
היי אפרת!
איך אפשר לשמור על הג’חנון כך שיהיה טעים לאכול אותו גם יום אחרי שאפיתי אותו??
היי ירדן,
אפשר לשמור במקרר בקופסה סגורה ולחמם במיקרוגל.
אני משתמשת באינגליש קייק מרפדת בנייר אפיה מניחה את הג’חנון בלי הניילון כמובן וסוגרת עם נייר אפיה מניחה ביצים טריות נייר אפיה נוסף וסוגרת הרמטי עם נייר כסף אפשר מעט סילן בין הג’חנונים או כמה שעות לפני סוף האפיה מעט מים חמים עם כף דבש מסביב וגם על הג’חנון עוד שעה שעתיים אפיה וזה יוצא מעדן שבת שלום ובתאבון
היי אפרת
מה עושים בשבת כשאסור לגעת במעלות של התנור?
אפשר להכניס את הג’חנון לתנור שחומם ל 90-100 מעלות לפני כניסת השבת. מוקדם בבוקר כדאי לבדוק אם מוכן.
היי
יכולה להתחיל הפוך באפיה לפני השבת 180 מעלות לשעה ואז להנמיך ל 100 מעלות
היי אפרת
אני רוצה להכין את בצק הג’חנון לבד והשאלה שלי היא האם אפשר להכין אותו בבוקר ולשים במקרר ורק בערב להכניס לתנור? חייבת לציין שמעולם לא הכני לבד קודם לכן
כן.
הי אפרת, אני גרה בחו״ל, אין כאן ג’חנון, יש משהו שדומה למיני מלוואח קפוא, מה את אומרת? אפשר לגלגל ולהכין מזה ג’חנון? ואם כן, איך לעשות בסיר לבישול איטי?
היי שירי,
אני לא יודעת ממה המיני מלוואח עשוי אבל זה אמור להיות בערך מאותם מרכיבים מהם עשוי ג’חנון (קמח, סוכר ומרגרינה/חמאה) לכן אני מניחה שאפשר.
לגבי סיר לבישול איטי, אני לא יודעת (לא ניסיתי) אבל שמעתי שיש כאלה שמכינים בזה ג’חנון.
עידכון- גילגלתי את המלוואחים לג׳חנונים קטנים, שמתי בתוך תבנית אפיה חד פעמית קטנה, בסיר לבישול איטי עם קצת מים בתחתית, יצא מעולה!
נראה ממש כמו ג’חנון אמיתי 🙂
תודה שחזרת לעדכן!
יש אפשרות להכניס ג’חנון בתוך שקית קוקי ולהכניס לחמין
יוצא ממש סבבה
בהצלחה
תודה 🙂
בחצי שעה האחרונה להוריד את המכסה ? (כאשר צריך לשנות ל180 מעלות)?
לא, להשאיר מכוסה.
היי אני רוצה להכין ג’חנון בתנור אך יש לי טיימר בתנור שכאשר הוא נגמר נסגר התנור מה עלי לעשות?
אפשר לכוון אותו?
היי אפרת גם לי הייתה בעייה דומה. מציע 2 אפשרויות:
1. טיימר נוסף בפלאפון. מה לעשות, צריך לקום כמה פעמים בלילה
2. שימי קיסם שיימנע מהטיימר לזוז
אין בעד מה
שבת שלום
אפשר להפעיל את התנור על פעולה קבועה ולהשים שעון שבת לשקע
שלום, אני מכינה ג׳חנון לבד משלב הקמח. אופה בתנור כל הלילה בחום נמוך. הצבע יוצא נהדר אבל החלקים שנמצאים בדפנות הסיר ובתחתית, למרות פרוסות הלחם, יוצאים קשה ובלתי אכילים כמעט. מדוע זה קורה? מה עלי לעשות כדי שכל החלקים ייצאו רכים? תודה
עדנה
פרוסות הלחם לא מיועדות לאכילה אלא לספיגת השומנים ולמניעת התקשות הג’חנון בחלק התחתון.
ניסית לרפד את הסיר בנייר אפיה? גם בתחתית וגם בדפנות.
ניתן לרפד תבנית בנייר אפייה
הי אפרת,
אז עשיתי את הג׳חנון לפי ההוראות שלך ויצא מעולה. גם את החמין למדתי ממך והוא יוצא מדהים מאז שהתחלנו לעשות אותו. עכשיו השאלה המתבקשת הבאה: ניתן לשלב אותם ביחד? כלומר לדחוף ג׳חנונים לתוך החמין? ואם כן – אז איך ומתי? (ג׳חנון אפוי או בצק? באיזה שלב של החמין להכניס אותו? האם זה דורש הוספת עוד מים וכו׳)
תודה!
היי גיא,
שמחה שהכל יצא טעים 🙂
לא מומלץ לשים את הג’חנון באותו סיר כי הוא צריך מקום לתפוח. כדאי לשים אותו בסיר נפרד. גם התיבול של החמין לא מתאים לו.
הצעה לשילוב הג’חנון בסיר של החמין: מניחים את הג’חנון על נייר אפיה, מפזרים חצי כפית סוכר חום וכף סילאן, עוטפים ומכניסים לשקית קוקי, יש לסגור את השקית ולהניח בסיר של החמין למעלה (להשתדל שהשקית לא תשחה בנוזלים של החמין)ניתן להניח את הסיר על הפלטה או בתנור.
הי אפרת,
אני מכיר מוצרי ג׳חנון קפוא מוכן (מאוד לא טעים…). מאיפה אני משיג בצק ג׳חנון לאפייה בבית? יש לך המלצות?
היי גיא,
אתה מתכוון לבצק ג’חנון כמו במתכון הזה? שאופים כל הלילה?
אם כן, ניתן להשיג כמעט בכל סופר (זה נמצא במקררים ליד בצק העלים וכו’). אני משתמשת ב”צנעני”.
אני קניתי של מעדנות וגם יצא מעולה…
כן, התכוונתי לזה – ומצאתי! ננסה השבת לפי המתכון שלך. תודה רבה!
היי גיא.
אני מוכרת ג’חנון ביתי שאני מכינה.
להזמנות ניתן להתקשר 0544478711
אני יכולה להמליץ על הבצק גחנון שלי.
מומלץ בחום.מעשה ידיי.
לפרטים:0584565618 נטלי
שבת שלום
היי אפרת,
אין כאן אפשרות להוספה למחברת המתכונים.
נכון. בבדיקה.
תודה.
שלום לך. האם יש מתכון או דרך להכין את הגינון בסיר על הגז???
סורי, לא מכירה אפשרות כזאת.
בוודאי שיש! קוראים לזה ‘ניסוי וטעיה’…
אנחנו בני האדם, מומחים באמצאות המצאות וחידושים- פשוט קפצו למים…
פרוטוקול ראשוני? בבקשה
סיר נירוסטה רגיל – לא של ג’חנון מסורתי
הכל כמו במתכון ג’חנון רגיל קרקע לשים על אש קטנה מאוד
תבדקי אחרי שלוש ארבע שעות מה מצב הבצק ותחליטי איך להתקדם.
הייתי שוקל למזוג לתחתית מעט מים – אבל זאת רק הצעה.
אופציה נוספת – להכין על הגז בסיר פוייקה-או ברזל יצוק -ולדאוג שהוא משומן היטב בדפנות
בהצלחה!
קנינו בטעות גחנון במקום מלואח ,ואינני מכירה את המוצר והטעם שלו, האם אפשר להשתמש בו בתור מלואח ?
מה עוד ניתן להכין ממנו מלבד המתכון למעלה
תודה על האתר המהם שלך , עוזר לי מאוד !!
בעייתי כי אלה שני מוצרים שונים.
אני ממליצה שתכיני את הג’חנון כמו שמוסבר בעמוד הזה. אולי תתאהבי בטעם 🙂
שנה טובה!
הכי טוב גחנון של ציפור השרון
היי אפרת,
אני שמה פיתות בתחתית הסיר ומעליהם נייר אפיה ואז את הג’חנונים שתי וערב.
אבל משומה,הם לא מתנפחים כמו שאני אוהבת,הם יוצאים שטוחים.
יש לך עצה בשבילי?
תודה
באיזה חברה את משתמשת? ניסית להחליף סוג?
האם יש צורך לכסות את הסיר
כן.
האם אופים בטורבו או בתנור רגיל?
רגיל. חום עליון וחום תחתון.
היי , אני עושה את הגחנון על פלטה , בתוך סיר גחנון
וכל פעם הגחנון נרטב מהמכסה של הסיר מטפטף מים שמצוברים מהאדים על הגחנון
ניסיתי גם לעטוף את הגחנון עם נייר כסף אחד אחד וגם אז הגחנון יצא עם רטיבות
למה זה קורה ???
היי נופר,
אני מכירה את התופעה שהחלק הפנימי של המכסה נרטב מעט מהאדים אבל לא שזה ממש מטפטף ומרטיב את הג’חנון.
זה כנראה מהצטברות של אדים שאגב האדים מצוינים, הם למעשה שומרים על הג’חנון רך ועסיסי.
ניסית להכין בתנור? זה קרה גם אז?
מעל הגינון שימי נייר אפיה במין קיפול כדי שהמים שמטפטפים מהמכסה יטפטפו על הנייר ואז תביאי את הנייר בעדינות ושפכי את המים
האם יש צורך לכסות את סיר הג’חנון על הפלטה ?
פעם אחרונה שעשיתי הוא נשרף לי 🙁
ג’חנון הכי מומלץ להכין בתנור כי אז הוא מקבל חום אחיד.
אם רוצים להכין על הפלטה אז כדאי לשים פרוסות של לחם בתחתית הסיר ומעליהן לסדר את הג’חנון.
מומלץ גם לכסות את הסיר.
בהצלחה ושבת שלום 🙂
הי,הכנתי בדיוק לפי ההוראות ,היה על 100 מעלות מאתמול בשמונה וחצי עד שמונה בבוקר והוא עדיין לבן.
יש דרך להציל אותו בשלוש שעות?
היי רעות,
היה צורך להעלות את הטמפ’ ל180 מעלות ולעקוב אחרי זה.
מקווה שהסתדרת.
ממליצה גם בחום למי שרוצה לשים את הביצים באותו הסיר של הגחנון..
לחתות נייר אפייה בגודל הסיר לשים אותו מעל הגחנון ואז לשים את הביצים כך שתיהיה בניהם הפרדה (בכל זאת קליפה של ביצה הוא לא דבר נקי)
בהצלחה
שלום,
האם יש לך המלצה על איזה ג׳חנון קפוא לקנות? של איזו חברה?
תודה רבה!
ממליצה על ג’חנון “צנעני”.
ממליצה בחום על ג’חנון או מלווח של חברת אלפא מעולה
בבאר יעקב בחלק הישן משה אוננה עושה גחנון ביתי מעולה. מומלץ מאוד
האם ניתן במקום סוכר לשים דבש?
נראה לי שכן.
שבת שלום 🙂
מומלץ לשים סילן בלבד
לא ניתן להכניס את הביצים יחד עם הג’חנון לתנור באותו הסיר?
אפשר לעטוף את הביצים בנייר כסף ולשים מעל הג’חנון אבל יכול להיות שהן יפעילו כובד על הג’חנונים שצריכים לתפוח.
אפשרות עדיפה יותר היא לשים את הביצים בסיר קטן עם מים בתוך התנור.
היי
האם אפשר לשים שלוש שכבות של הג’חנון?
כן, אין בעיה.
שבת שלום,
ניסיתי להכין מספר פעמים ותמיד נגמר בכישלון, ואחרי שהכנתי בדיוק כמו שרשמת במתכון, זו הפעם הראשונה שהוא יצא מעולה וטעים! תודה על כך שאת מצילה אותי כל פעם עם מתכונים נהדרים ❤
שמחה שיצא מוצלח 🙂
תודה שחזרת לעדכן
מה עושים אם אין סיר לג’חנון? אפשר לשים בסיר רגיל ולשים בתחתית לחם ונייר אפיה? אולי לאטום עם מגבת …
היי קארין,
אם את מכינה על הפלטה אני פחות ממליצה להשתמש בסיר רגיל. מניסיון זה יוצא פחות מוצלח.
אם את מכניסה לתנור אז אולי זה ייצא יותר מוצלח רק שחשוב להשתמש בסיר שניתן לחימום בתנור.
אבל זה אפשרי נכון? בתנור אני אשים…
כן. כמו שאמרת, שימי בתחתית פרוסות לחם ואפשר לעטוף את הסיר מבפנים בנייר אפיה או לשמן היטב.
תודה
אם אין סיר ג’חנון ניתן לקחת כל סיר אלא שאז יש לעטוף היטב את הידיות שבצדדים ואת ידית המכסה בנייר כסף
מה הסוכר עושה ??
הכנתי לשבת לפני כמה שבועות לא לפי השיטה שלך
ויצא מזעזע אחרי כל הלילה חצי לא מבושל …
אולי ננסה שוב נעשה חוויה מתקנת 🙂 🙂
כמו כן תודה על האתר הזה את מדהימה
שבת שלום..
היי דנית,
הסוכר משפר את הטעם.
אולי אפית על טמפ’ נמוכה מידי?
שבת שלום 🙂
גם לי אחרי 10 שעות בכלל לא נאפה….
מה הדרך הנכונה להוסיף ביצים? יש כאלה שמרתיחים לפני ויש כאלה שלא.. יש כאלה בסיר נפרד…
היי נופר,
אני מעדיפה להרתיח לפני ולהכין ביצים קשות.
לאחר שהן מוכנות אפשר לשים אותם בסיר קטן (שמיועד לתנור), לכסות במים ולשים בתנור כל הלילה. אם רוצים שהקליפה תצבע אפשר להוסיף למים קליפות של בצל או תיון של תה.
שבת שלום 🙂
אני שמה מעל פרוסות הלחם נייר אפייה ועליו את הג’חנון כדי שלא ידבק ללחם
מעולה 🙂