בצק שמרים

מאת: אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות, 25 ינו 2017

מדריך בצק שמרים: איך לעבוד עם שמרים ולהכין בצק שמרים מוצלח

בצק שמרים

מה הם שמרים?

השמרים הם הגורם המתפיח. שמרים הם יצורים חיים (מיקרו אורגניזמים) חד תאיים מקבוצת הפטריות, החיים על צמחים, גרעינים ופירות. כמו כל יצור חי, גם השמרים זקוקים לחמצן, נוזלים וטמפרטורה חמימה כדי לנשום, להתפתח ולהתרבות. תאי השמרים יכולים להתקיים באריזתם במצב רדום ולהמשיך לחיות מבלי להתרבות. מרגע שנוצרים סביבם תנאים של לחות גבוהה, טמפ’ חמימה וחומרי מזון זמינים, השמרים מתעוררים ומתחיל תהליך תסיסה, שבו הם מתרבים.

סוגי שמרים

שמרים לחים טריים ארוזים בקוביות דחוסות של 50 גרם – לשמרים לחים חיי מדף קצרים יחסית והם נשמרים במקרר במצב ראוי לשימוש בין שבועיים לחודש. בזמן הקנייה חשוב לשים לב לתאריך התפוגה הרשום על גבי האריזה. אם השמרים נראים צמיגיים, נמרחים או נדבקים, בצבע אפור-חום כהה או שיש להם ריח חריף ולא נעים- השמרים אינם טריים ולא מומלצים לשימוש.

איך להשתמש בשמרים טריים? יש לערבב אותם תחילה עם סוכר עד לקבלת מרקם משחתי ואז להמיס אותם במים חמימים. לאחר כ-10 דקות אמורה להיווצר תסיסה בתערובת (קצף עדין). אם לא נוצרת תסיסה כעבור רבע שעה, השמרים אינם ראויים לשימוש.

שמרים לחים גרגיריים – מגיעים ארוזים בשקיות של 50 גרם.  זהו סוג נוסף של שמרים טריים אשר עובדו בתהליך ייצורם לגרגירים זעירים, כך שיתאפשר פיזור טוב שלהם בקמח ללא צורך בהמסה מקדימה. משתמשים באותה כמות (גרם) כמו של שמרים טריים בקוביה. את השמרים שומרים במקרר ואפשר להשתמש בהם במשך 3-4  השבועות שלאחר פתיחת השקית, ובהתאם לתאריך התפוגה. אם השמרים נראים דביקים או נוזליים, בצבע חום כהה או עם ריח חריף ולא נעים, הם אינם ראויים לשימוש.

איך משתמשים בשמרים טריים גרגירים? מוסיפים אותם ישירות לקמח ומערבבים.

שמרים יבשים אינסטנט – נראים כמו אבקה גרגירית בצבע אפרפר-קרם בהיר ונמכרים בשקיות  קטנות או אריזות ואקום גדולות, מחוץ למקרר. שמרים אלה עברו תהליך ייבוש עמוק בזמן ייצורם. מסיבה זאת הם גם מרוכזים יותר כך שיש להשתמש בכמות קטנה יותר של שמרים יבשים לעומת הכמות של השמרים הטריים. כל עוד השמרים באריזתם, יש להם חיי מדף ארוכים מאוד.

איך משתמשים בשמרים יבשים? שמרים יבשים אין צורך להמיס ולהתסיס, פשוט לערבב עם הקמח.

אז באלה שמרים כדאי להשתמש?

היתרון בשימוש בשמרים יבשים הוא בנוחות השימוש (אין צורך להתסיס לפני) ובזמינות שלהם בכל עת (ניתן לקנות חבילה מראש ולשמור לעת הצורך). לעומת זאת, שמרים טריים מוסיפים טעם וניחוח מיוחד למאפים ששמרים יבשים לא תמיד מצליחים להעביר.

המרה בין סוגי השמרים השונים:

קוביית שמרים טריים (50 גרם) = שקית שמרים גרגירים (50 גרם) = 2 כפות שמרים יבשים (20 גרם)

סדר הערבוב

שמן ומלח מעכבים את פעולת השמרים. לעומת זאת, סוכר הוא חומר המזון של השמרים והם זקוקים לו כדי להתפתח. לכן כדאי קודם כל לערבב את השמרים עם הקמח והסוכר. אח”כ להוסיף נוזלים (כולל ביצה). בסוף את השמן והמלח.

ערבוב בצק שמרים

לישה ידנית– בלישה ידנית יש להפעיל כוח, שלא כל אחד מסוגל לו. חשוב להתמיד וללוש במשך זמן ארוך מספיק ובתנועות נכונות על מנת לפתח את רשת הגלוטן בצורה טובה. ברוב הבצקים יש צורך בלישה ידנית של 10-12 דקות.

לישה במיקסר– הלישה במיקסר תיעשה במהירות איטית-בינונית, בקרס לישה (שצורתו דומה לאות S).  במהלך הלישה, הבצק נעשה גמיש ומתיח יותר, רך ופחות דביק והוא נפרד ונמשך מדופנות הקערה ומתגבש לכדור סביב קרס הלישה. ברוב הבצקים יש צורך בלישה של 8-10 דקות במיקסר.

בתום הלישה הבצק צריך להיות רך וחלק, גמיש ומתיח ופחות דביק.

איך בודקים אם הבצק עבר לישה מספיקה? לוקחים חתיכת בצק קטנה ומותחים אותה בעדינות בין האצבע לאגודל. אם חלקה האמצעי הופך לשקוף ולא נקרע – הבצק מוכן להתפחה.

התפחה

בדר”כ ברוב המתכונים יש 2 התפחות. התפחה ראשונה של הבצק והתפחה שניה שנעשית לאחר עיצוב הצורה.
יש להניח את הבצק בקערה גדולה שתאפשר לו לעלות ולתפוח. מומלץ לשמן קצת את הקערה כדי שהבצק לא יידבק. מומלץ לכסות במגבת או בד כלשהו נושם (אם מתפיחים במקרר כל הלילה מומלץ לכסות בניילון נצמד).
זמן ההתפחה תלוי בבצק עצמו ובטמפרטורה – ככל והבצק מכיל יותר שומן (חמאה, שמן וביצים), הוא צריך יותר זמן כדי לתפוח. בחורף לוקח יותר זמן להתפיח את הבצק.
בכל מקרה יש להתפיח את הבצק עד שמכפיל את נפחו.

שני מוצרים לשיפור התוצאה:
קמח רב תכליתי – קמח לבן רגיל נותן תוצאות טובות אך שימוש בקמח תכליתי עשוי לשפר את המרקם. בצק שמרים אוהב מאוד גלוטן ולכן הקמח המומלץ ביותר להכין ממנו בצק שמרים הוא “קמח ללחם” שהוא עשיר בגלוטן.
משפר אפיה- כיום מוכרים משפרי אפיה שתפקידם למקסם את פעולת השמרים. משפר אפיה תורם להשגת נפח גדול יותר ומרקם אוורירי, מקצר את תהליך ההתפחה ושומר על טריות המאפה לאורך זמן. את משפר האפיה יש לערבב עם הקמח והשמרים.

הקפאת בצק שמרים
ניתן להקפיא בצק שמרים לפני אפיה. את בצק השמרים יש לעטוף בניילון נצמד ולהקפיא לפני ההתפחה הראשונה או לאחר עיצוב המאפה ולפני ההתפחה השניה.
לפני השימוש מומלץ להפשיר את הבצק לילה במקרר בתוך בניילון ואז להוציא להתפחה בטמפ’ החדר עד להכפלת הנפח.
ניתן לשמור את הבצק במקפיא עד חודש.

המרות:

1 שקית שמרים טריים גרגירים (50 גרם = 6 כפות) = 1 קובייה שמרים טריים (50 גרם) = 2 כפות שמרים יבשים (20 גרם) 

מתכונים מומלצים מקמח שמרים:
מתכון לחלה
עוגת שמרים שוקולד

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
avatar
אור (13:51 18.08.2021)

היי מה שלומך? אודה לך אם תוכלי לעזור לי להבין למה יש הבדל בכמויות השמרים ביחס לקמח בין המתכונים השונים לבצקי שמרים? נגיד לרוזלך שמים ממש מעט ולפיצה שמים יותר וללחמניות זה גם כמות אחרת

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:42 18.08.2021)

היי אור,
כמות השמרים קשורה למרקם ולנפח הבצק הסופי שמעוניינים בו. כך למשל לחם צורך יותר שמרים על מנת לקבל בצק רך ותפוח.

avatar
גיטי בידניק (17:37 25.05.2021)

הי אפרת,
רציתי לשאול על מתכון לחם כוסמין שיש על חבילת קמח מנופה של חברת “שדות”
עשיתי אות הבצק אתמול בלילה והתפחתי עד הכפלת נפח ואז העברתי לשיש ליצירת צורה- וקיבלתי טלפון דחוף ויצאתי מהבית לשעה -שחכתי מהבצק בחזרתי במקום להכין- הורדתי את הנפח והקפאתי כי היה מאוחר- השאלה היא:
האם ניתן עכשיו להפשיר אותו בטמפרטורת החדר וישר להכין
או שיש להתפיח שוב זמן מסוים, אם כן כמה זמן?
ואולי הוא כבר לא ראוי להכנה כי הוקפא לאחר שתי תפיחות…..?!
אודה לך על מענה מהיר ככל הניתן
גיטי

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:13 25.05.2021)

היי,
אומנם הקפאה אחרי 2 התפחות אינה אידיאלית, אך הבצק לא אבוד:)
תוציאי מהמקפיא ותפשירי על השיש כ3 שעות, ואז תמשיכי בהתפחה של חצי שעה נוספת ותמשיכי בהכנה ואפייה.
יתכן שהמרקם יצא שונה מעט בגלל זה…😊

avatar
גיטי בידניק (19:47 25.05.2021)

רקם שונה, את מתכוונת דחוס?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:42 25.05.2021)

לאו דווקא. יכול לצאת אולי יבש יותר או אפילו מעט מתפורר…

avatar
גיטי (20:38 26.05.2021)

הי חזרתי להודות לך
איזה כייף שיש עם מי להתייעץ
עשיתי כפי שהורית לי ויצא ממש טעים
ברור שלא הכי פריך ואורירי כמו שאמור להיות
אבל ממש בסדר לעומת מה שחשבתי…
תודה על מענה מדויק ומהיר

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:25 26.05.2021)

מעולה, שמחה מאד לשמוע! תודה שחזרת לעדכן😊

avatar
כבי (23:22 28.04.2021)

שמתי את שהמרים הלחים לתסיסה ושכחתי מהם עכשיו עברו 3 שעות האם כדאי להכין מהם בצק לחלות או להתסיס שמרים חדשים? תודה רבה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (08:08 29.04.2021)

היי כבי,
עדיף להתסיס שמרים חדשים😊

avatar
בתאל (21:49 4.03.2021)

בהמשך לשאלה שלי.. שמתי בנוסף לשמרים, משפר אפיה ולא תפח בכלל.
לא הצלחתי להבין למה לא תפח… והאם יש מה לעשות בבצק עכשיו???

avatar
בתאל (21:41 4.03.2021)

היי אפרת,
הכנתי בצק שמרים, אך משום מה לא תפח לי… האם יש מה לעשות במקרה כזה?? או שהבצק לפח??
(כמובן שעשיתי הכל כמו שכתוב…)

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:48 4.03.2021)

היי בתאל,
האם שמת כמויות מדויקות של המצרכים? בדקת שהשמרים טובים? ונתת מספיק זמן לתפיחה במקום חמים?
את יכולה לנסות להמשיך בהתפחה במקום חמים…

avatar
בתאל (21:53 4.03.2021)

שמתי כמיות מדויקות, לרוב יוצא לי בצק טוב ולפעמים לא (כמו עכשיו) התפחתי אותו מעל 3 שעות עם שמכת צמר מלמעלה. האם יש מה לעשות עכשיו עם הבצק??

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:12 4.03.2021)

אני חושבת שכדאי להמשיך בהכנה ואפייה.
גם בגלל שחבל (בינינו, בצק שמרים תמיד יוצא טעים😊) וגם בגלל שלפעמים בצק שמרים שלא תפח תופח באפייה, בעיקר בחורף כשקר.
בהצלחה:)

avatar
ניני (01:22 9.02.2021)

הכי אוהבת שמרים .אפיתי עם שמרית רינג קטן ותורידו קצת את זמן האפיה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (07:36 9.02.2021)

תודה רבה על העצה😃שמחה שאהבת❤️

avatar
אנומימי (18:29 18.01.2021)

שמרים עובדים אם קמח תפוח אדמה או קמח אורז?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:54 18.01.2021)

כן, שמרים מתאימים לכל סוגי הקמחים.

avatar
ענתי (08:49 6.12.2020)

היי אפרת תודה על ההסבר.
שמתי כף משפר אפיה לקילו קמח של רובינפלד וזה נתן ממש ריח חזק לבצק. תקין?
השמרים האינסטנד בשקית הקטנה-מספיק בדיוק לכמות של קילו קמח?
והיה וקניתי שמרים אינטנסט בואקום בחבילה הגדולה- היכן עלי לאחסן?במקרר?במקפיא?בארון מטבח? והאם צריך להעביר לצנצנת זכוכית?תודה וסליחה על הבורות

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:06 6.12.2020)

כן, תקין.
אמור להספיק (תראי מה רשום על האריזה).
שמרים יבשים כדאי לאחסן בארון מטבח וחשוב שזה יהיה סגור היטב (לא חובה להעביר לצנצנת).

avatar
ענתי (14:01 6.12.2020)

תודה על התשובה.
עברתי על התגובה שלך-שרשמת חצי כף (5 גרם)- לחצי קילו קמח.
אם כך הייתי אמורה לשים לקילו קמח – 10 גרם .נראה לי ששמתי כף שזה הרבה ומזה נבע הריח שלא אהבתי.תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:31 6.12.2020)

תודה שחזרת לעדכן ענת,
בהצלחה לפעם הבאה 🌸

avatar
ענתי (11:11 7.12.2020)

אם ככה לשים על קילו 10 גרם משפר נכון?תודה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:25 7.12.2020)

כן.
*וקחי בחשבון שהוספת משפר אפיה גורמת לריח בבצק.

avatar
ענתי (11:43 7.12.2020)

תודה. כשהייתי שמה כף גלוטן לבצק שמרים כגון לחמניות או חלות לא היה ריח כזה חזק. מה השונים בין המשפר לגלוטן?תודה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:12 7.12.2020)

אלה חומרים שונים. גלוטן לא עושה ריח.
משפר אפייה הוא תוסף למאפי שמרים ותפקידו לשפר את עבודת השמרים ולהביא לתוצאות אפייה טובות ומהירות יותר. התפחה טובה יותר שגורמת לבצק להיות אוורירי ורך יותר.
הגלוטן מאפשר “הדבקה” של מרכיבי הקמח והפיכתם לבצק. במהלך פעולת הלישה, הגלוטן מתפתח. אם משתמשים בקמח לבן אין טעם להוסיף גלוטן. רצוי להוסיף גלוטן להוסיף כשמשתמשים בקמחים מלאים או קמחים ללא גלוטן.

avatar
[email protected] (21:16 8.12.2020)

היתי רוצה גם לדעת היכן לאחסן חבילה גדולה של שמרים יבשים. בארון או להעביר לצינצנת. או לפריזר. תודה אשמח לתשובה.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:38 8.12.2020)

מומלץ לשמור בארון במקום מוצל 🙂

avatar
נעמי (12:50 21.11.2020)

תודה על האתר.. אני חדשה בתחום והעצות, ההסברים והמענה שלך ממש לתפארת.. יישר כח

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:33 21.11.2020)

שמחה לקרוא שאת נהנת נעמי 🙂
שבוע נפלא🌸

avatar
ענתי (08:52 22.10.2020)

היי אפרת .לחצי קילו קמח -כמה לערך שמים מים?תודה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:23 22.10.2020)

בערך כוס מים (זה תלוי בכמות השמן ואם יש במתכון גם ביצה).

avatar
מור (11:14 22.08.2020)

היי, בהמרה בחלק העליון כתבת ש50 ג’ שמרים טריים = 22 ג’ שמרים יבשים,
בסוף הפוסט כתבת ש50 ג’ טריים=17 ג’ יבשים.
השאלה מה מבין השניים הוא הנכון?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:40 22.08.2020)

טעות שלי (פעם חישבתי כף גדושה ופעם שטוחה).
2 כפות רגילות שמרים יבשים = 20 גרם.

avatar
שי (21:07 3.07.2020)

היי אפרת הכנתי בצק שמרים חצי קילו ל2 תבניות אינגליש קייק. הבעיה היום בגלל שהיה יום שישי והתעסקתי עם הרבה דברים אז זה תפח שעתיים במקום חשוך וקריר ואחר כך הכנסתי למקרר לעוד שעתיים וחצי . לדעתי הוא בהרבה מאוד מעל הכפיל את עצמו. המילוי הלך קל ואז נתתי תפיחה שנייה 45 דקות . שאפיתי את זה כ25 דקות המאפה הלך וגדל וגדל עד שדחף את התבנית בצדדים .בסך הכל בכללי הוא נראה יפה רק דחף את התבנית בצדדים מה שגרם לו לקריסה למעלה.

1.השאלה האם ההתפחתי יתר וזה מה שפגע ?
2. אולי דחפתי יותר מידי למשל בגבינה שהתבנית לא עמדה בזה ?
3. אולי ההתפחתי יתר בהתפחה השנייה?
4. אולי פשוט התבנית לא מתאימה וצריך משהו מפיירקס או מתכת קשיחה.

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:51 4.07.2020)

היי שי,
כן, זה נבע מתפיחת יתר וגם בגלל שזאת תבנית מנייר אז התבנית התעוותה.
אפשר פעם הבאה להשתמש בתבנית מתכת ואז לא תהיה השפעה על התבנית, מקסימום זה יתפח לגובה.
בהתפחה השניה היה מספיק להתפיח עד 30 דקות, במיוחד כשההתפחה הראשונה היתה ארוכה ובמיוחד שאנחנו נמצאים בימים חמים 🙂

avatar
לילך (19:57 7.06.2020)

האם ניתן להקפיא שמרים טריים?
ואם הקפאתי שמרים טריים מה צריך לעשות לפני שמשתמשים בהם?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:09 7.06.2020)

אפשר להקפיא בצק שמרים. להפשיר על השיש או כל הלילה במקרר.
אם הבצק לא עבר התפחה ראשונה יש להתפיח אותו לאחר ההפשרה.

avatar
ש ר. (21:11 3.06.2020)

שלום! רציתי לשאול אם בטעות שמתי בבצק כפול שמרים ממה שכתוב זה הורס את הבצק או שאפשר עדיין להשתמש בו והוא רק יתפח יותר?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:18 3.06.2020)

אפשר להשתמש בבצק אבל לפעמים זה יכול לגרום לטעם של שמרים (לא תמיד).

avatar
ש ר. (21:26 3.06.2020)

תודה רבה!! משתמשת המון באתר, הוא מצוין ויעיל, תודה רבה!!!

avatar
מורן (13:06 3.06.2020)

תודה על ההסבר מפורט וברור

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:17 3.06.2020)

❤️

avatar
מיכל (09:23 16.05.2020)

הי אפרת,
איך הכי מומלץ לשמור שמרים יבשים?
והאם צריך שהם יהיו בטמפרטורת החדר לפני השימוש בהם?
שאלה נוספת- הכנתי לחם עם שמרים שהיו במקרר, והלחם בקושי נאפה מבפנים, למרות שהיה הרבה זמן בתנור. יכול להיות שזה בגלל שהשמרים היו לפני כן במקרר? או שיש לך רעיון אחר מה הסיבה לכך? תודה!! מיכל

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:42 16.05.2020)

שמרים יבשים יש לשמור בארון מטבח ולא במקרר.
רצוי שיהיו בטמפ’ החדר לפני שימוש.
לגבי הלחם, הבצק תפח כמו שצריך?

avatar
שי (17:32 6.05.2020)

היי אפרת
התפחתי בצק שמרים שעה וחצי בשקית במקום חמים. עכשיו בחום קשה יותר לעבוד איתו והוא רך ודביק מידי . שאלתי האם אפשר לאחר ההתפחה במקום חמים להעביר אותו למקרר נגיד לרבע שעה על מנת שיהיה נוח יותר לעבודה. לא אוהב התפחה במקרר

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:07 7.05.2020)

כן אפשר.

avatar
Hila (17:40 27.03.2020)

אם רשום לי במתכון לשים 500 גרם קמח שמרים, ואין לי כרגע. ניתן להשתמש וקמח רגיל + שמרים? כמה קמח רגיל וכמה שמרים יבשים. אשמח למענה!!!!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:01 27.03.2020)

כן, אפשר לשים 500 גרם קמח רגיל + כף גדושה שמרים יבשים

avatar
ח' (08:07 21.02.2020)

יש לי קוביית שמרים טריים שהתוקף שרשום פג לפני ימים ספורים.
האם דינה לפח?
או לנסות לפתוח בקערה נפרדת ורק אם אין תסיסה לפח?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:10 21.02.2020)

אני לא בטוחה אם כדאי להשתמש בשמרים טריים שפג תוקפם כי לפעמים גם אם זה תוסס, זה לא מתפיח כמו שצריך.

avatar
יערה כהן (19:48 8.02.2020)

אם כתוב לי במתכון 3 3/4 כוסות קמח שמרים.
אפשר במקום קמח שמרים לשים קמח ושמרים?
אם כן, כמה שמרים על כמות כזו של קמח?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:49 8.02.2020)

שימי כף ורבע שמרים יבשים.

avatar
מימי (08:41 2.02.2020)

הי אפרת,
ראיתי שמוכרים בחנויות למוצרי אפייה גלוטן.
את ממליצה להוסיף לבצק? ואם כן כמה?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:26 2.02.2020)

היי,
אין צורך להוסיף גלוטן. במקום זה אפשר להשתמש בקמח לחם במקום בקמח לבן רגיל (בקמח לחם יש יותר גלוטן) ואפשר לקנות משפר אפיה שיש בכל סופר.
זה בימים קרים שלוקח לבצק יותר זמן לתפוח.
בימים חמים אין צורך להשתמש במשפר אפיה.

avatar
ענתי (09:29 6.12.2020)

יש הבדל בין משפר אפייה לגלוטן? קניתי את שניהם. משתמשת בקמח רגיל.אשמח לדעת.תודה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:12 6.12.2020)

משפר אפייה הוא תוסף למאפי שמרים ותפקידו לשפר את עבודת השמרים ולהביא לתוצאות אפייה טובות ומהירות יותר. התפחה טובה יותר שגורמת לבצק להיות אוורירי ורך יותר.
הגלוטן מאפשר “הדבקה” של מרכיבי הקמח והפיכתם לבצק. במהלך פעולת הלישה, הגלוטן מתפתח. אם משתמשים בקמח לבן אין טעם להוסיף גלוטן. רצוי להוסיף גלוטן להוסיף כשמשתמשים בקמחים מלאים או קמחים ללא גלוטן.

avatar
תמר (08:06 11.12.2019)

תודה על ההסבר והמפורט!
יש לי שאלה,
הכנתי בצק שמרים ולקראת הסוף אני מגלה שאין לי ביצים. כרגע לילה ואין חנות פתוחה. אני רוצה להטפיח לילה במקרר.
האם אפשר להוסיף למחרת את הביצים? מה אפשר לעשות?

תודה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:49 11.12.2019)

תכיני בלי הביצים. פשוט תוסיפי קצת יותר מים לפי הצורך.

avatar
רעות גושן (15:38 12.10.2019)

אם הכנתי בצק עם שמרים והכל ואחרי שהוא היה מוכן נזכרתי שלא שמתי סוכר. איך אני יכולה להוסיף סוכר בשביל שהחלה תהיה מתוקה ?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:44 12.10.2019)

אם כבר אפית את הבצק אז אפשר רק לפזר מעל אבקת סוכר.

avatar
שיר (19:26 7.10.2019)

אני רוצה להכין שמרים מקמח כוסמין- יש לך מתכון?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:34 7.10.2019)

יש את הבצק במתכון הזה- עוגת שמרים שוקולד שאפשר להכין מקמח כוסמין במקום קמח לבן רגיל.
את המים יש להוסיף בהדרגה ולפי הצורך.

avatar
שקד תורג׳מן (17:35 7.09.2019)

מה יותר מומלץ להשים בשמרים חלב /מים ?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:36 7.09.2019)

עדיף מים.

avatar
אילנה (07:24 6.06.2019)

אנא, כמה מים חמימים צריך להוסיף לקוביות שמרים טריים?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:43 10.06.2019)

כחצי כוס מים חמימים (יש לזכור להוריד את כמות המים מהמתכון עצמו).

avatar
רבקי (21:12 4.06.2019)

שלום,
הכנתי כבר כמה פעמים בצק שמרים ואף פעם זה לא תפח, מה יכול להיות?
נ.ב. האתר שלך מדההההיייייייייייייםםםםםםםםםםם!!!!!!!!!!!!!
עושה חשק לנסות דברים חדשים

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:31 5.06.2019)

היי רבקי,
באיזה סוג שמרים את משתמשת? אולי הם לא טובים?
את לשה מספיק את הבצק?

avatar
רבקי (22:59 5.06.2019)

אני משתמשת בשמרים של חברת פאקא- הבנתי שהם הכי טובים,
אני לשה את הבצק עד שכל החומרים מתערבבים לגוש אחד ונפרדים מהקערה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:40 10.06.2019)

חשוב ללוש את הבצק במשך 10-12 דקות. כמה שיותר – יותר טוב.
נסי פעם הבאה להשתמש בסוג אחר של שמרים ועדכני אותי (שווה לנסות).

avatar
דורית (11:29 3.06.2019)

שאלה
האם אפשר להכין את הבצק נגיד בצהרים לשים במקרר עד למחרת בצהרים ואז להכין ממנו מה שרציתי?
תודה רבה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:15 3.06.2019)

כן אבל אם הוא תופח, תורידי ממנו את האוויר ותחזירי למקרר (אין בעיה שיתפח כמה פעמים).
יש לשים את הבצק בקערה מספיק גדולה ולעטוף את הקערה בניילון נצמד.

avatar
דורית (08:21 4.06.2019)

הכנתי את הבצק יצא קצת יבש יש דרך לתקן את זה? פשוט היתי לחוצה בזמן וכנראה לא לשתי מספיק
תודה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:09 4.06.2019)

אפשר להוסיף לו קצת מים (אם עוד לא אפית אותו).

avatar
רואי (23:22 7.04.2019)

שלום שכחתי עוד משהו
רציתי להודות לך על אתר מדהים. כל שבוע אני מכין מתכונים והכל יוצא מדהײַיייייייםםםם! הכל מוסבר בצורה מושלמת.
תודה שאת משמחת אותנו.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:02 8.04.2019)

היי רואי,
קודם כל אני שמחה שאתה נהנה מהאתר 🙂
לגבי החלות, החלה גם נאפית באופה הלחם או שאתה משתמש באופה לחם רק לשלב הלישה וההתפחה?
סיבות אפשריות לצניחת חלה לאחר אפיה:
1. שימוש בשמרים שהיו במקרר/מקפיא.
2. עודף שמרים.
2. התפחת יתר.
דרך אגב, ניסית להכין את החלות בלי אופה לחם?

avatar
רואי (23:18 7.04.2019)

שלום רב
רציתי לשאול, אני אופה כל שישי לכבוד שבת חלות ויוצא מצויין. אמנם, לאחרונה קורה מדהו מוזר, אחרי שהחלות מוכנות יצאות גבוהות ויפות כשהם מתקררות הם צונחות כמעט לחצי הגובה. מאוד לא נחמד. האם יש מושג למה זה?
הבצק נעשה ע”י אופה לחם עם לישה ארוכה והתפחה טובה לסירוגין. הבצק יוצא חלק רך ומאוד נוח לעבודה.
אשמח לתשובה…..

avatar
איילה (10:38 22.02.2019)

שלום, יש לי שאלה בבקשה. איך להמיר שמרים יבשים אקטיביים לשמרים אינסטנט של סוגת? אלה בצנצנת קטנה צהובה. כלומר, אם כתוב במתכון 1.5 כפיות שמרים יבשים אקטיביים כמה זה באינסטנט גרגירים? תודה מראש.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:56 22.02.2019)

אותו יחס.

avatar
מזל (07:39 14.12.2018)

היי
רציתי לדעת בצק שמרים שלא תופח בחורף מה לעשות ניסיתי את כל הטיפים שיש הכל גם שמתי במקרר ללילה ולמחרת שמתי בטמ’פ החדר לא מצליח לא עוגת שמרים ולא חלות פעם אחר פעם זורקת יש לציין שהבצק יוצא רך ולשה 10 דקות במקסר
עוד שאלה חלות לאפות בשלב התחתון לפני הסוף מלמטה או באמצע באפיה או בטורבו

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:55 14.12.2018)

בחורף לוקח לבצק יותר זמן לתפוח.
נסי להוסיף לבצק משפר אפיה (ניתן להשיג בכל סופר וזה נמצא בדר”כ במקרר ליד השמרים הטריים).
חלות יש לאפות בתוכנית רגילה של קו עליון וקו תחתון ולהניח במרכז התנור.

avatar
בני ישוב (12:30 11.11.2018)

שלום,

מה יכולה להיות הסיבה שהעוגה יוצאת מהתנור, הבצק מתבקע/נסדק והחלק העליון במקום להיות מרקם אחיד וחלק הוא מבוקע.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:49 11.11.2018)

היי בני,
אתה מדבר על עוגות בחושות או עוגות שמרים?
אני מניחה שזה קורה כשאתה אופה תבנית אינגליש קייק?

avatar
שם *רחל (17:48 17.10.2018)

היי,
אשמח לתשובתך,

מהי הדרך הטובה ביותר לאפות חלות,עוגות שמרים?
כשאני אופה באפיה רגילה(עליון תחתון) כשלושים דקות.המאפה לא אפוי בפנים.האם כדאי טורבו?

שאלה נוספת,
מדוע הבצק”נקרע”לאחר העיצוב? מה לא בסדר

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:03 17.10.2018)

היי רחל,
יש לאפות חלות בתוכנית רגילה של קו עליון וקו תחתון. טורבו דווקא עלול לייבש את המאפה. אם המאפה לא אפוי כמו שצריך מבפנים זה יכול להיות בגלל תפיחה לא טובה או שהתנור שלך חזק יחסית וזה גורם רק לחלק החיצוני להשחים בעוד שמבפנים זה לא נאפה. נסי פעם הבאה לאפות ב-10 מעלות פחות. יכול להיות שתצטרכי להוסיף 5 דקות נוספות לזמן האפיה.
לגבי הבצק שנקרע לאחר העיצוב, ככל הנראה את לא לשה את הבצק מספיק זמן. את משתמשת במיקסר או שאת לשה ידנית? כמה זמן לישה?

avatar
איריס בוסקילה (11:11 4.10.2018)

היי,
את מדהימה!!!
מסבירה כל כך ברור, שיתאים לכולם !!!
תבורכי
המתכונים שלך מלאי מלכות!
איריס בוסקילה פרץ

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:29 4.10.2018)

תודה איריס ❤️

avatar
Moran (22:08 15.04.2018)

ערב טוב,
ראיתי בשמרים ואקום של שמרית שמומלץ לשמור במקרר או בנצקפיא לאחר הפתיחה
איך הכי נכון לשמור כי אני בד’כ מעבירה לקופסא אטומה ושמה בארון..

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:40 15.04.2018)

היי מורן,
אלה שמרים טריים או יבשים?
כעקרון עדיף לשמור לפי ההמלצה שעל גבי האריזה.

avatar
Moran (18:00 16.04.2018)

יבשים..

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:25 16.04.2018)

אז מוזר כי בדר”כ שמרים יבשים שומרים בטמפ’ החדר.
בכל מקרה כדאי ללכת לפי מה שרשום על האריזה.

avatar
אמא לתינוקות (22:48 22.03.2018)

הי אפרת,
אני רוצה לגמור את כל הקמח לפני פסח. ונשאר לי מעט קמח לבן ויותר כוסמין. מניסיונך, האם אני יכולה לערבב כוסמין וקמח לבן לעוגת שמרים שוקולד שאני רוצה לעשות? או שזה נראה לך יצא לא משהו? ומקמח מלא? תודה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (07:57 23.03.2018)

אפשר לשלב קמח כוסמין עם קמח לבן.
אפשר לשלב גם קמח מלא אבל עדיף כוסמין.

avatar
נורית ארז (10:14 28.02.2018)

בקשר לחום ! באיזה חום יש להכניס לחמניות לתנור ואם יש צורך להנמיך בהמשך את החום ! אפיתי לחמניות נהדרת והבצק קיבל סדקים בתהליך האפיה ! כאילו נפתח … למה?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:23 28.02.2018)

היי נורית,
בדר”כ האפיה היא בתוכנית התנור הרגילה (קו עליון וקו תחתון) ב175 מעלות. אולי התנור שלך חזק יחסית וכדאי לאפות ב170 מעלות.

avatar
אודליה (22:16 17.02.2018)

שוב אני 🙂 קראתי לאחרונה על “משפר אפייה” וזה די מצא חן בעיני כי אני מאוד אוהבת מאפים קלים ואווריריים, כמו שקונים במאפיות. רציתי להתייעץ איתך – האם את ממליצה להוסיף את המשפר נגיד לחלה (מתכון שלך כמובן!) או כל לחם/מאפה אחר? האם יש במשפר אפייה מרכיב לא בריא/פחות בריא שיהפוך את הלחם אומנם לאוורירי יותר, אבל בריא פחות? ואם אין בעיה להשתמש בו, כמה לשים לחצי קילו קמח? תודה רבה 🙂

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:19 17.02.2018)

היי 🙂
היום רוב משפרי האפיה הם מחומרים טבעיים כך שאין בעיה.
אני משתמשת במשפר אפיה בעיקר בחורף שאז התפיחה איטית יותר מאשר בקיץ אבל אפשר להשתמש בזה כל הזמן.
על חצי קילו בדר”כ שמים חצי כף (5 גרם) אבל זה יכול להשתנות בהתאם לסוג משפר האפיה ולכן כדאי לקרוא מה רשום על האריזה לגבי מינונים.

avatar
שיינא (16:25 17.10.2017)

שלום, יש לי 50 גר שמרים טריים, עם איזה כמות מים וסוכר אני מתסיסה אותם?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:38 17.10.2017)

היי שיינא,
מומלץ לערבב אותם עם כף מלאה סוכר וחצי כוס מים חמימים.

avatar
דני (14:33 9.09.2017)

היי
אז כמה שמרים יבשים לחצי קילו קמח?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:10 9.09.2017)

לחצי קילו שמים בדר”כ כף גדושה שמרים יבשים.

avatar
עדי (09:01 26.01.2017)

תודה רבה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:12 26.01.2017)

בשמחה 🙂

לקריאת כל התגובות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.