מתכון לבצק פריך
בצק פריך – שני מתכונים מנצחים + טיפים שחשוב להכיר
אם פועלים לפי ההוראות ניתן להכין בצק פריך ביתי נימוח בפה וממכר. עם בצק פריך אפשר להכין עוגיות, רולדות פריכות במילוי שוקולד או ממרח תמרים, תחתיות קישים וכדו’. כמובן שאם מכינים עוגיות או רולדות מתוקות יש להכין בצק פריך מתוק ואם מכינים קישים במילוי מלוח יש להכין בצק פריך מלוח.
מתכון לבצק פריך מתוק
רכיבים:
*כמויות לתבנית פאי בקוטר 22
- 200 גרם קמח לבן
- 100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
- 2 חלמונים
- קורט מלח
- 4 כפות סוכר
מתכון לבצק פריך מלוח
רכיבים:
*כמויות לתבנית פאי בקוטר 22
- 200 גרם קמח לבן
- 100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
- 2 חלמונים
- חצי כפית מלח
שלבי ההכנה:
- מניחים את הקמח, המלח והסוכר במיקסר (וו גיטרה) ומפעילים כמה שניות על מנת לאוורר את הקמח.
- מוסיפים את קוביות החמאה ומפעילים בפולסים קצרים (אם מכינים ידנית פשוט מועכים את החמאה אל הקמח ומשפשפים בין כפות הידיים עד שמתקבלים פירורים דקים במרקם של חול לח.
- מוסיפים חלמונים ומפעילים בפולסים קצרים עד למרקם בצקי (אם מכינים ידנית מועכים עד שמתקבל מרקם בצקי).
- אם אפשר ליצור כדור מהבצק הוא מוכן, אם הבצק מתפרק או לא מתהדק יש לעבד אותו עוד קצת (יש להזהר מעיבוד יתר!)
- אם רוצים לרדד את הבצק עם מערוך- יש לעטוף אותו בניילון נצמד ולקרר במקרר בין חצי שעה לשעה. אפשרות אחרת היא לוותר על קירור הבצק בשלב זה ולפזר את פירורי הבצק בתבנית. להדק היטב אל התחתית ואל השוליים וליצור שכבת בצק אחידה בעובי ככל האפשר. את עודפי הבצק שגולשים מעל השוליים חותכים בסכין.
- מעבירים את הבצק למקרר לחצי שעה עד שעה. במקום זה אפשר גם להקפיא למשך 20 דקות.
- מניחים נייר כסף או נייר אפיה על הבצק ומפזרים מעל שעועית יבשה או קטנית כבדה אחרת. אפשרות אחרת היא לדקור את כל שטח הבצק במזלג.
- אופים בתנור שחומם מראש ל180 מעלות. אם יש לאפות גם את המלית, אופים את הבצק כ-12 דקות בלבד (חצי אפיה). אם המלית אינה דורשת אפיה, אופים 12 דקות, לאחר מכן מסירים את הנייר והקטניות (במידה והשתמשנו בהן) וממשיכים לאפות עד שהבצק מזהיב, בסביבות 10-15 דקות נוספות.
*מניחים לבצק להתקרר מעט לפני שיוצקים מלית שדורשת אפייה. אם רוצים למלא במלית קרה שאינה דורשת אפיה- מקררים לחלוטין.
גיוונים לבצק פריך:
• בבצק מתוק אפשר להחליף כרבע מכמות הקמח באבקת שקדים.
• אפשר להחליף 2 כפות קמח רגיל ב-2 כפות קורנפלור. הבצק שיתקבל יהיה פריך ונימוח יותר.
• לבצק מלוח אפשר להוסיף מעט עשבי תיבול יבשים.
דגשים חשובים וטיפים לשתי הגרסאות:
- ניתן להכפיל כמויות רק מומלץ לשמור על יחסים שווים.
- שמרו על החמאה שלכם קרה וחתוכה לקוביות קטנות.
- ככל שהמרכיבים יהיו קרים יותר, כך יהיה לכם יותר קל לעבוד עם הבצק.
- את תהליך פתיחת הבצק חייבים לעשות עם מערוך. חשוב לעבוד מהר ולצקת את המילוי כמה שיותר מהר כדי שהבצק יישאר קר.
- אל תעשו שימוש רב בקמח. קמח מייבש את הבצק.
- את הבצק מומלץ לרדד כלפי מעלה תוך שאתם מפעילים לחץ, מחזירים אותו למרכז ועוברים לכיוון השני כלפי מטה.
- ניתן מדי פעם להפוך את הבצק, זה עוזר למנוע הידבקות.
- חלמון הביצה מעניק לבצק פריכות ומעשיר אותו.
- מומלץ כמה שפחות לגעת בבצק וכאשר עושים שימוש במיקסר להעדיף פולסים קטנים.
- מומלץ לעשות שימוש בקמח המכיל כמות קטנה של גלוטן (להשתמש בקמח לבן רגיל ולא בקמח לבן בתוספת גלוטן כמו קמח ללחם).
מתכונים שניתן להכין עם בצק פריך:
רולדת בצק פריך
עוגיות חמאה
אוזני המן מבצק פריך
עוגיות סנדוויץ’
מתכוני קיש
היי אפרת! האם אפשר להכין מהבצק המלוח בורקס? תודה!
היי קרן,
אפשר להכין בוריקיטס (זה שבצורת חצי ירח😊), בורקס עשוי מבצק עלים ולא מבצק פריך.
כדי ליצור את הצורה יש לרדד את הבצק, לקרוץ עיגולים, למלא במילוי גבינה/כל מילוי שאוהבים ולסגור לחצי ירח תוך לחיצה עם האצבעות על סיומת הבוריקיטס.
בהצלחה!
היי אפרת! קודם כל תודה ענקית על המתכונים, מכינה בלי סוף וכולם יוצאים מוצלחים אחד אחד! רציתי לשאול, איך מודדים גרמים בקמח? זאת אומרת, כמה גרם קמח זה נגיד כוס חד פעמית לשתיה חמה? )מה שאני משתמשת בדרך כלל לאפייה) אשמח למענה מהיר. תודה! 😀
היי יעל,
שמחה מאד שאת נהנית מהמתכונים באתר!
כוס קמח= 140 גרם. אם את לא בטוחה לגבי חומרים אחרים- את יכולה למלא כוס ולמדוד במשקל כמה גרמים יש בה.
בהצלחה😊
היי אפרת המתכונים שלך מעולים באיכותם ומועילים בקלות הכנתם…
רציתי לשאול האם ניתן להשתמש ב”מחמאה” במקום חמאה ודבר נוסף- בד”כ אני ממיסה מעט את המרגרינה \ החמאה להכנת בצק כאן לא צריך להמיס? פשוט אין לי מיקסר ואני מערבלת ביד…
תודה!
היי שירה,
שמחה מאד שאת נהנית מהמתכונים!
אפשר להשתמש במחמאה, ולא רצוי להמיס אותה לפני כן היות וזה פוגע במרקם הפריך.
אם את מעבדת ידנית את יכולה להוציא את המחמאה כ-10 דקות-רבע שעה לפני לפני ההכנה רק כדי שתוכלי לחתוך אותה לקוביות קטנות.
היי, אני לא משתמשת בחמאה ומרגרינה. איזו כמות שמן אפשר לשים במקום? תודה!!
היי שירה,
בבצק פריך אין אפשרות להמיר את החמאה בשמן כי זה משנה את המרקם של הבצק והפריכות נפגעת. אפשר להשתמש בחלק המוצק של שמן קוקוס.
רציתי לדעת אם יש אפשרות להכין את הבצק כבסיס, לאפות, להקפיא ולהשתמש אחרי שבוע.
מה אומרת?
ועל הדרך חייבת להחמיא לאתר הכיף הזה.
היי נחמה,
אפשר לעשות ככה,
ורצוי לאחר ההפשרה לאפות את הבסיס כ-5 דקות על 170 מעלות כדי שהמרקם יחזור לעצמו.
שמחה שאת נהנית מהאתר!
תודה! תודה! תודה
חוסכת לי עבודה לפני שבועות!
בשמחה ובהצלחה😊
היי,
אני רוצה להכין תחתית לפאי, הבעיה שיש לי רק תבנית חפ נמוכה עגולה מאלומיניום.. איך מכינים בתוכה תחתית עם הדפנות מבלי שידבק ושיהיה קל לשלוף החוצה?
היי דורית, לאיזו תבנית את מתכוונת?
אם זו תבנית פאי עגולה מאלומיניום את יכולה להכין בה פאי. (לרדד לעיגול את הבצק ולהניח בתבנית. להדק את הדפנות בזוית 90 מעלות ולחתוך בסכין עודפי בצק)
בהצלחה🙂
הכוונה לתבנית חד פעמית רגילה.. עגולה ונמוכה בקוטר 24.
האם צריך לשים נייר אפיה? זה לא ידבק לי לדפנות?
את יכולה להכין פאי בתבנית הזו אם היא נמוכה (גובה לא יותר מ4-5 ס”מ) ואין צורך לשים נייר אפיה מתחת לבצק:)
תודה 😍
היי, האם אפשר להוסיף קקאו/שוקולית לבצק? כדי שיהיה מתאים לפאי שוקולד?
אפשר להוסיף יחד עם הקמח 2 כפות שוקולית (עדיף) או כף וחצי קקאו.
היי האם אפשר להכין את הבצק ללא אפיה יום קודם, ולשמור במקרר בניילון נצמד? אודה לך על תשובתך המהירה
כן אפשר. יש לעטוף אותו בניילון נצמד.
יכול להיות שלמחרת הוא יהיה קצת קשה לכן כדאי להוציא אותו כמה דקות החוצה לפני שמשתמשים בו.
תודה🤗
היי, האם את יכולה לרשום מתכון לפאי פיקאן, עם הבצק פריך הזה? אשמח מאד אם כן🙂
היי יפעת,
אין לי מתכון אבל מתכננת להכין בקרוב 🙂
תודה, תודה רבה על כל המתכונים הטעימים🤗
❤️😊
היי, אני מתכוונת לעשות מלית:
3 ביצים
חצי כוס סילאן
חצי כוס סוכר חום
פקאן קצוץ 100 גרם.ולפזר מעל פקאנים
כמה זמן לאפות על הבצק פריך, אחרי שאפיתי ( בנפרד) את הבצק 12 דקות?
זה תלוי. באיזה קוטר תבנית הפאי שאת רוצה להשתמש בה?
24
את התחתית תאפי לחוד אפילו כ-15 דקות.
אחרי שאת מוסיפה את המלית תחזירי לאפיה ב170 מעלות במשך 25-30 דקות (השערה שלי).
תודה רבה🤗
היי, כמה זה בכוס : 200 גרם קמח לבן?
היי יפעת
200 גרם קמח לבן זה יוצא כוס וחצי פחות כף שטוחה. יש להשתמש בכוס בנפח של 240 מ”ל כמו זו במדריך- המרת מידות אפיה
והנה פאי פקאן מבצק פריך
וואו מושלם!!!! 😍
תודה רבה, בזכותך, את האלופה!🙂❤
שלום אפרת, אני רוצה להשתמש בבצק הזה כתחתית לפאי נוגט. רציתי לדעת אם אני יכולה להוסיף לבצק קצת מחית נוגט, ואם כן, באיזה כמות בערך.
תודה רבה!
היי תהילה,
את יכולה להוסיף 1-2 כפות מחית נוגט לבצק, אבל זה מיותר לדעתי כי בכל מקרה אני מבינה שאת שמה מילוי נוגט מעל הבצק
כדאי שיהיה משהו שיאזן, מה גם שבצק הפאי הוא מתוק.
היי אם אין לי מיקסר אפשר ללוש את זה בידיים ואם כן איך
כן, אפשר לערבב בהתחלה עם כף ואח”כ עם הידיים עד לקבלת בצק אחיד.
היי אפרת 🌸😃🌸😃
הכנתי עוגיות ריבה ולאחר האפייה התברר שהבצק לא אפוי מספיק
כלומר כנראה מהפחד שהעוגיות יצאו קשות הוצאתי מהר מידי
האם יש דרך לתקן או שלזרוק
הכנתי אתמול בערב ושמתי בקופסה
האם אפשר להכניס לתנור שוב?
מחפשת פיתרון טוב ובריא
תודה לירון
היי לירון,
נסי להחזיר לתנור, אין מה להפסיד.
אפשר לחמם את התנור ל170 מעלות וכשהתנור חם להכניס את העוגיות.
שמת כבר ריבה בעוגיות? אם כן רצוי לאפות בטמפ’ נמוכה יותר, נגיד ב160 מעלות.
היי אפרת,
יש לך מתכון לפאי אגוזים?
אני רומ מתכון שהוא בלי מרגרינה וחמאה. ..
תודה רבה .
אין לי אבל אני מתכננת להכין ולפרסם בקרוב.
תודה רבה זה ממש יעזור לי, אני מחפשת בנרות מתכון לבצק פריך על בסיס שמן..
תודה
יש את הבצק של המתכון הזה – פאי תפוחים.
שמתי מספיק אך יצא לא פריך ואני מנסה לתקן את הבצק.
תודה!
לא להוסיף מרגרינה או שמן קוקוס?
תודה!
ראיתי עכשיו, אם שמת פחות ממה שצריך אז כדאי להוסיף.
צהריים טובים!
הכנתי בצק ואפיתי מספר עוגיות והפעם הן לא יצאו פריכות. (שיטחתי על תבנית שקעים ואפיתי).
מה להוסיף לשארית הבצק כדי לשפרו?
הרבה תודה!
שמת מספיק חמאה?
אפשר לנסות להכין אותן קטנות יותר.
היי אפרת, צהריים טובים!!
אני רוצה להכין בצק פריך חום בטעם שוקולד, מה אני צריכה לשנות בשביל זה?
תודה רבה על האתר ועל ההענות המהירה תמיד!!!
היי ציפי,
תוסיפי יחד עם הקמח 2 כפות שוקולית (עדיף) או כף וחצי קקאו.
סליחה אין צורך!!!
מצאתי טבלה שאומרת שכל כף זה רבע כפית מחוקה של סטיביה.
צריך לעשות בצק חדש!!! שמתי בערך פי 4.
תודה בכל מקרה ושבת שלום!
עברתי לכאן:
הכנתי בצק ויצא מדי מתוק.
כמה שקיקי סטיביה (כל שקיק – 1 גרם) צריך לשים במקום ה-4 כפות סוכר?
קצת דחוף!
תודה רבה!
היי
תודה על התשובה המהירה אבל 280 גרם קמח זה לא 2 כוסות?
נכון! טעות שלי. חישבתי את זה כאילו זה נוזלים.
היי
מה הכמויות לתבנית פאי קוטר 26? אם תוכלי לרשום את כמות הקמח בכוסות ולא בגרמים
תודה מראש
כמויות לתבנית 26:
280 גרם קמח לבן (כוס + 3 כפות קמח)
140 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
2 חלמונים
קורט מלח
5 כפות סוכר
*כמה כפות מים בהדרגה ולפי הצורך.
אם אני עושה עוגת מספרים הכמות הזו תספיק לי לשלוש שכבות?
הכוונה לשלושה מספרים? תלוי בגודל.
אני מציעה להכין את הכמות שבמתכון ומקסימום תמיד אפשר להכין עוד חצי כמות או כמות נוספת.
אפשר לשים מחמאה(מרגרינה) במקום חמאה?
נשארים עם אותה כמות כמו החמאה?
כן. אותה כמות.
היי יש לי בצק פריך מלוח מוכן , האם אני יכולה להכין איתו עוגת מספרים?
אפשר אבל זה יצא קצת מלוח. כדאי לקנות בצק פריך מתוק.
עוגת מבפרים ובצל או פלפלים?
אפרת שלום,
תודה על ההמתכונים המעולים!
האם ניתן לעשות את הבצק הפריך המלוח עם קמח כוסמין ושמן קוקוס?
אשמח לתשובה
היי שרי, יש להניח שהבצק ייצא מתפורר.
למה אין אפשרות במתכון הזה לצרף למחברת המתכונים?
אבדוק את זה.
שלום אפרת!
האם הבצק הצלול הזה יתאים לדעתך להכנת אוזני המן מלוחות? עם רוטב פיצה, או פטריות, גבינות וכו’
תודה רבה!
לדעתי כן.
אפשר לשים חמאה במקום מחמאה?
זה דחוף
כן.
כמה זמן הבצק פריך של המספרים צריך ךהיות בתנור?
יש לחמם תנור מראש ל- 170 מעלות ולאפות במשך 15-18 דקות, עד להזהבה קלה. להוציא ולצנן היטב.
היי אפרת
האם אפשר לקרר את הבצק במקרר למשך לילה ?
זה יפגע בפריכות שלו ?
כן אפשר. יש לעטוף אותו בניילון נצמד.
יכול להיות שמחר הוא יהיה קצת קשה לכן כדאי להוציא אותו כמה דקות החוצה לפני שמשתמשים בו.
האם מתאים כבסיס לפאי?
כן.
שלום אפרת,שתדעי שכל מתכון שלך-מצליח!!
האם יש לך מתכון לעוגת תפוחים על בסיס בצק פריך?
תודה 🙂
אין לי מתכון אבל אשתדל להעלות בהמשך.
האם אפשר להכין בצק פריך עם שמן במקום חמאה/מרגרינה?
לא כי זה משנה את המרקם של הבצק והפריכות נפגעת.
תודה אפרת על מתכון טעים
שמחה שאהבת 🙂
תודה ויום מקסים 🌺
מתכון מוצלח טעים במיוחד!
היי אני רוצה להכין תבצק המתןק שמשולב עם אבקת שקדים אבל לא הבנתי כמה לשים?
יש לי כמעט 100 גרם מחמאה ניתן לשלב עם קצת חמאה?
היי אורית,
אלה הכמויות:
150 גרם קמח לבן
50 גרם אבקת שקדים
100 גרם חמאה/מחמאה קרה חתוכה לקוביות
2 חלמונים
קורט מלח
4 כפות סוכר
*אפשר לשלב חמאה עם מחמאה. עדיף לשים יותר חמאה אם יש לך, זה יותר טעים.
חג שמח 🙂
שבוע טוב,
הכנתי עם תערובת שוקולד אבל כנראה לא מה שהתכוונת (רציתי כבר להכין כך שלא שאלתי שוב).
קקאו סוכר מים מעט שוקולד ובסוף מרגרינה.
יצא בסדר אבל כנראה השוקולד שהיה חלקית חשוף לא הכי מתאים. כנראה עדיף עם ריבה.
בכל מקרה תודה רבה!
בוקר טוב,
תודה על העדכון 🙂
שלום לך אפרת,
כנראה שאלתי כבר אך אני לא זוכרת היכן:
יש לי את הבצק הזה מוכן בפריזר, הייתי רוצה לשטח אותו על תבנית ולפזר מלמעלה משהו.
אם לא ריבה מה אפשר?
ממרח שוקולד קנוי לא מדבר אלי. אפשר להניח קוביות שוקולד ולהכניס לתנור או עדיף להכין
תערובת שוקולד בסיר?
הרבה תודה וחג שמח!
היי דבי,
אפשר להכין תערובת שוקולד ולהמיס חבילת שוקולד עם 20 גרם מרגרינה (או חמאה אם זה חלבי) ו-2 כפות מים.
אפשר גם להמיס חבילת שוקולד מריר עם רבע כוס שמנת צמחית (כמו שמכינים גנאש).
את תערובת השוקולד יש לקרר לטמפ’ החדר ואז למרוח על הבצק. מעל תצטרכי לפזר פירורי בצק אחרת השוקולד יישרף באפיה.
כדי שהתחתית תהיה אפויה כמו שצריך אני ממליצה לאפות אותה בנפרד במשך 7-8 דקות. להוציא ולמרוח את תערובת השוקולד והפירורים ולהחזיר להמשך אפיה עד שהפירורים מזהיבים.
תודה רבה על התשובה המפורטת.
אפשר סתם קוביות להניח על הבצק?
תודה רבה רבה!
לגבי קוביות שוקולד אני מתלבטת כי אם את לא מערבבת שוקולד עם נוזלים לרוב הוא חוזר להיות מוצק לאחר צינון. השאלה אם את רוצה שהשכבה של השוקולד תהיה רכה או קשה.
פגז של בצק!
לדעתך פטריות ישתלבו בתבשיל של קישואים עם עגבניות ופלפל?
תודה לך!
קצת דחוף!
חצילים יותר מתאימים אבל נראה לי שגם עם פטריות זה יילך.
הי,
נראה לך מתאים אבקת שקדים משקדים קלויים?
אבקת שקדים זה שקדים טחונים דק? מה לבקש?
תודה ושבת שלום!
נראה לי שכן.
אבקת שקדים או שקדים טחונים דק זה אותו דבר.
שבת שלום 🌷
שלום אפרת
אין לי משקל בבית את יכולה לשלוח לי את הכמויות בכוסות.
תודה מראש
היי ידידה,
200 גרם קמח לבן זה יוצא כוס וחצי פחות כף שטוחה. יש להשתמש בכוס בנפח של 240 מ”ל כמו זו שצירפתי בתמונה.
לגבי החמאה, רשום על האריזה. 100 גרם זה חבילה קטנה.
היי אפרת,שאני מחפשת מתכון אני מראש רושמת בגוגל ב10 דק ומגיעה אליל בזכות האתר שלך התחלתי לבשל ולאפות ולגלות שיש לי את זה.. רכשתי גם רעיונות וגם ביטחון..
רציתי לשאול כמה שאלות: 1. אפשר להשתמש במרגרינה במקום בחמאה? 2. ועד כמה נורא זה יהיה אם אשתמש בשמן? אני מתכננת להכין עוגת מספרים.3. האם אני חייבת להוסיף שקדים טחונים?
היי סיון,
קודם כל כיף לשמוע 🙂
1. אפשר.
2. שמן משנה לגמרי את המרקם. עם חמאה/מרגרינה הבצק יוצא פריך.
3. לא חובה להוסיף שקדים טחונים. אפשר להכין רק עם קמח.
יום מקסים🌷
תודה רבה, אפרת.
ראיתי בתגובות שהכמות מספיקה לשכבה אחת. שכבה אחת של 2 אותיות? או רק לאות אחת? אני רוצה להכין שתי שכבות עוגת מספרים מספר 19 מה הכמות שכדאי להכין? אני צריכה שני 1 ושני 9.
לדעתי הכמות במתכון תספיק לשכבה אחת של 19.
אם נשאר לך בצק עודף את יכולה להכין עוגיות ולהוסיף שוקולד צ’יפס.
היי אפרת. הכפלתי כמויות ועשיתי בדיוק לפי ההוראות ויצא מדהיםם וטעים וקיבלתי מלא מחמאות!! תודה רבה 🙂
איזה אלופה!! נראה מדהים 😍
היי אפרת
תודה על האתר המדהים!!! אני משתמשת בו המון!
אפשר להשתמש בבצק המתוק כבסיס לעוגת גבינה פירורים?
תודה
כן, אפשר.
היי אפרת, קוראים לי עלמה ואני בת 12.אני רוצה להכין את עוגת המספרים ואשמח לכמויות מדויקות של הבצק ולטיפים. (כל שאר המתכונים הם עם שקדים). אני אעשה בצורה של 49 ושתי שכבות בצק. אשמח גם לתמונה של הצנתר שצריך ולטיפים.
תודה רבה
היי עלמה המקסימה,
לדעתי הכמויות במתכון בצק פריך מתוק אמורות להספיק לשכבה אחת. את יכולה גם לחסוך בהכנת הבצק ולהשתמש בבצק פריך קנוי מוכן.
לגבי הצנתר את יכולה להשתמש בצנתר חלק (עם פיה עגולה רגילה). מצרפת תמונה.
מצרפת סרטון שמסביר איך מכינים עוגת מספרים.
בהצלחה 🙂
תודה רבה💓💓
נ.ב- אני מכינה המון מהאתר והכל יוצא מושלם!
תודה אפרת אני גם בדיוק מחפשת מתכון לעןגת מספרים ועזרת לי מאוד
אני מתה על האתר הזה הכל אני מוצאת פה אני אופה כבר שלוש שנים מגיל 11 וממש עפים על הכל תוך יומיים הכל מתחסל
כל הכבוד לך, תמשיכי לאפות בהצלחה❤️
הכנתי את הבצק ואני רוצה למלא אותו במילוי תמרים ולא בממרח תמרים, איך אני הופכת תמרים אמיתיים לממרח למילוי?
היי הדס,
אין לי מתכון לממרח תמרים אבל בגדול אפשר להשרות תמרים מגולענים עם כחצי כוס מים רותחים במשך כמה דקות ואז לטחון במעבד מזון עד למחית.
בקשר לבצק פריך כשעושים אותו אסור שיהיה בו נוזלים סך הכל מרגרינה, סוכר, קמח, וביצה אחת בלבד וללוש היטיב לא יהיה פירורים ליצור כל מה שעולה על רוחניים ולתנור
הבצק יצא לי ממש פירורי, עשיתי ממנו כדור בקושי שאם נוגעים בו הוא מיד מתפרק לפירורים וחתיכות. שמתי במקרר עכשיו ואני רוצה לרדד אותו בהמשך. מה צריך לעשות כדי שיהיה אפשר לרדד בקלות מבלי שזה יתפרק?
כנראה שהיה יותר מידי קמח בתערובת. כדאי להוסיף כמה כפות מים עד שהבצק נעשה אחיד.
היי, האם הבצק הפריך המלוח מתאים למילוי בשר טחון? אם כן מה התחליף כדי שיצא פרווה?
היי,
הבצק הפריך המלוח מתאים למילוי בשר.
במקום חמאה יש לשים מרגרינה או מחמאה.
תודה, בעיקרון אני רוצה להכין אוזני המן במילוי בשר טחון, כמה אוזני המן יצאו לי לדעתך?
לדעתי פחות מתאים להכין מלית בשר עם בצק פריך. אני חושבת שכדאי לך להשתמש דווקא בבצק עלים מוכן.
לקרוץ ממנו עיגולים, למלא בבשר טחון ולקפל לצורה של אוזני המן. להבריש בביצה טרופה ולאפות בתנור שחומם מראש ל190-200 מעלות במשך 15-20 דקות , עד להזהבה יפה. זה יכול לצאת מאוד טעים ועדיין ברוח של חג פורים 🙂
תודה. בסוף הכנתי עם הבצק הפריך ולא עם בצק עלים כי לא היה לי בבית, וזה יצא ממש ממש טעים וטוב.
מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
תבנית פיירקס עגולה.
לדעתי כדאי להכין את הכמויות האלה: כוס וחצי קמח רגיל + כף וחצי אבקת סוכר + חלמון ביצה + חצי כוס שמן.
בהצלחה 🙂
הי אפרת.
הכוונה לתבנית פיירקס שרשום עליה 25, ייתכן והכוונה לס”מ.
האם הכמויות של בצק עוגת הגבינה האפוייה שלך תספקנה?
הי אפרת,
שאלה כללית, יש את הבצק הזה ויש משהו דומה, רק עם שמן , ששימש במתכון לעוגת הגבינה האפויה המדהימה שלך, ההיא עם ציפוי השמנת מעל.
אני מעוניינת לשחזר מתכון קל יחסית של אמי ז”ל, של עוגת תפוחים, היא היתה מכינה בידיים בצק עדין וחלק שישמש לתחתית ומעל פוזרו תפוחים מגורדים בפומפיה גסה עם לימון, קינמון וסוכר ומה שנותר מהבצק פוזר כפירורים מעל.
לפי הטעם זה לא היה בצק פריך, יכול להיות שזה היה בצק שק”ם? איזו תחתית מומלצת ולא קנויה וגם לא כזו שמצריכה עיבוד במיקסר. האם תחתית עוגת הגבינה?
מבקשת כמות שתתאים לתבנית פיירקס עגולה 25 אינטש.
אני ממש משתוקקת להכין עוגת תפוחים כזו ואשמח לעצתך.
אביטל
היי אביטל,
בדר”כ מכינים פאי תפוחים עם תחתית מבצק פריך אבל אם את מחפשת משהו על בסיס שמן אז אולי התחתית של עוגת הגבינה יכולה להתאים.
בצק שק”ם בדר”כ מכינים עם שמנת חמוצה/יוגורט וחמאה אבל אם את רוצה משהו עם שמן אז עדיף את תחתית הגבינה.
הכוונה לתבנית עגולה בקוטר 25 או בקוטר קטן יותר? אם כן, מה הקוטר בס”מ?
הייי
אני רוצה להכין את הבצק אם שמן ואני יודעת שזה לא יצא אותו דבר אבל אני חייבת אז יש מצב את אומרת לי בכמה להמיר?
כעקרון 100 גרם חמאה ממירים בחצי כוס שמן אבל מאחר ובמקרה הזה השמן נוזלי ועלול לגרום לבצק להיות מאוד דביק כדאי לשים כשליש כוס.
היי אתר מדהים
יש לי רק תבנית של 28 מה אפשר לעשות?
היי צבי,
מקוטר 22 לקוטר 28 בדר”כ יש להכפיל כמויות ב60%:
320 גרם קמח לבן
160 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
3 חלמונים
קורט מלח
6.5 כפות סוכר
שבוע טוב!
תקנתי כהבנתי את הבצק ויצא מאד טעים: עוגיות בלי כלום עוגה עם ריבה ופירורים למעלה.
2 שכבות בצק וביניהן שוקולד למריחה- יצא טעים אבל אולי פחות פריך.
שוקולד שמכינים לבד (קקאו, סוכר, מים ומרגרינה), יתאים?
תודה רבה!
שבוע טוב דבי,
שמחה שהתמודדת עם הבצק בהצלחה 🙂
אם זה לא רק קקאו וסוכר ואת ממש מכינה שוקולד ומוסיפה גם מרגרינה וסוכר, אז נראה לי שכן.
אפרת, טעיתי בחשבון:
הכמויות ששמתי:
3.5 כוסות קמח
2 וחצי חבילות מחמאה (טעות)
5 חלמונים
מלח
10 כפות סוכר
מה לעשות כעת? מה להוסיף וכמה?
מקווה שלא הרבה, אם בכלל חלמונים.
תודה לך!
כמה מחמאה זה בגרם? 250?
נסי לרדד את הבצק בין 2 ניירות אפיה.
אם את לא מצליחה והבצק דביק מידי תוסיפי קצת קמח.
אגב, שוקולד מומס מתאים?
טנק יו!
שוקולד מומס לרוב מתקשה אחרי אפיה וקירור. עדיף ממרח שוקולד אם יש לך.
שמתי את החלמונים.(הכנתי כמות של חצי קילו קמח).
הבצק בלתי ניתן לרידוד, האם להוסיף קמח.
בכל מקרה אני חושבת להכין מזה רק מחר.
תודה לך ולילה טוב!
עדיין לא שמתי שום חלמון, וזה לא פירורי כמו שאמרת,
להוסיף את החלמונים וזהו או קודם קמח עד שיצא בצק פירורים?
תודה, תודה, תודה.
לא נורא שזה לא פירורי. זה כנראה בגלל המרגרינה.
כמו שרשמתי לך, שימי חלמון אחד ותערבבי. ואז תחליטי אם להוסיף עוד.
קצת דחוף!
אלפי סליחות!
כועסת שמנדנדת?
אני מכינה עכשיו ושמתי את המרגרינה ועוד לא את החלמונים, וזה לא פירורי אלא ביצקי.
מ’לעשות?
נורא תודה!
הכל בסדר 🙂
המרגרינה היתה קרה?
בכל מקרה, תוסיפי חלמון אחד ותערבבי ותחליטי אם להוסיף חלמון נוסף לפי המרקם. בסופו של דבר אמור לצאת לך בצק נוח לעבודה.
הי אפרת יקרה,
שוב אני מנדנדת.
אני חושבת לעשות כמות גדולה ואז מה עושים עם החלבונים, יש לך מתכון?
יש תחליף לחלמונים?
בקמח כוסמין זה יוצא פחות פריך, מאד שונה?
יש בצק פריך משמן?
מתאים מילוי של קקאו וסכר בין 2 פסים סנדויץ?
הרבה תודה!
היי דבי,
הכנתי מדריך לחלבונים מיותרים.
אם את מכפילה כמויות את יכולה לוותר על 1-2 חלמונים ולשים במקום כמה כפות מים/חלב לפי הצורך.
עם קמח כוסמין יוצא פריך אבל מעט שונה. אין ספק שבצק פריך עם קמח רגיל הכי טעים.
בצק פריך עשוי מ חמאה. שמן הופך אותו לקשה יותר ופחות פריך ונימוח בפה.
לגבי המילוי, אפשרי למרות שבצק פריך הולך טוב יותר עם ממרח שוקולד. מילוי של קקאו וסוכר יותר מתאים לבצק שמרים וכו’.
תודה רבה על תשובותיך, אני מבינה שאי אפשר להשתמש בבצק הזה כמו שהוא לעוגה עם מילוי?
רעיון אחר מהבצק הזה ממש?
שוב תודה!
יכול להיות שכן. הבצק הוא די גמיש אחרת הוא היה נשבר כשהיו שמים אותו בתבנית.
אני אומרת שתכיני את הבצק ותחליטי באותו רגע. זאת עוד הזדמנות שלך להיות יצירתית 😉 אם הוא גמיש מספיק תכיני איתו רולדה במילוי ואם לא אז את יכולה לרדד אותו ולחתוך אותו ל 3-4 פסים כמו שהצעת בהתחלה, למרוח ממרח בין כל פס ואז לאפות.
ושיהיה בהצלחה! תעדכני..
בפעם הקודמת שהשתמשתי בבצק לא נראה לי שהיה שייך לגלגל אותו, אני בכל מקרה לא רציתי אז לגלגל.
אבל הפעם אני כן חושבת על רולדה או עוגה עם מילוי, לכן אני שואלת.
למה הבצק משתנה בכל מתכון, אם כולם לבצק פריך.
יש זמן עד יום חמישי.
הרבה תודה!
בוקר טוב 🙂
הבסיס של בצק פריך הוא קמח וחמאה. החלמון נותן צבע ומעשיר את הטעם.
במתכון הזה יש את הכמויות המדויקות לבצק פריך קלאסי. חוץ מזה יש מתכוני בצק פריך אחרים שהכמויות בהן מעט שונות לפי הצורך של המתכון עצמו. לדוג’ ברולדת בצק פריך יש ביצה שלמה וכמה כפות מים וזה נועד להעניק יותר גמישות לבצק כדי שיהיה קל לגלגל את הבצק. בכל מקרה, גם הבצק של הרולדה הוא פריך ומאוד טעים.
קודם כל, המתכון של הבצק משתנה מעט ברולדה והעיקר, לא נראה לי שאפשר לרדד ולגלגל את הבצק.
אני חושבת שהצלחתי רק להצמיד לתבנית.
וחבל לי כי הוא טעים שאין מילים.
תודה לך!
לא הבנתי, איזה מתכון בסוף הכנת? את לא מצליחה לרדד את הבצק?
את רוצה להכין עוגה עם מילוי?
ערב טוב,
אני מניחה שאי אפשר להכין מה”בצק פריך מתוק שלך” שכאן, רולדות, נכון?
מה כן אפשר להכין, כי ב”עוגיות סנדויץ’ הבצק כבר שונה?
נראה לך שאפשר לאפות 2 פסים של בצק שכאן ולצרף אותם עם שוקולד בפנים?
יש לך רעיון לעוגה מהבצק הזה ממש?
תודה רבה!
היי דבי,
את יכולה להכין רולדה לפי המתכון הזה- רולדת בצק פריך.
לדעתי עדיף להכין רולדה במילוי שוקולד מאשר לאפות 2 פסים של בצק ולמלא אותם אח”כ.
היי 😌אתר מדהים לא יודעת מה הייתי עושה בלעדיו 🤓
אני רוצה להכין את עוגת המספרים שרצה עכשיו ברשת .
השאלה דלי היא אם אפשר לעשות אותה עם המתכון של הבצק פריך שקדים מפה ?ואני צריכה כמות גדולה .אפשר להכפיל בכמה שאני רוצה ??תודנה רבה יעל אילת
היי יעל,
לא יצא לי להכין את העוגה אבל אני חושבת שמכינים אותה מבצק פריך עם תוספת של אבקת שקדים (שקדים טחונים דק-דק).
אין בעיה להכפיל כמויות.
יום מקסים 🙂
היי אפרת,
אני מבשלת הרבה עפ”י המתכונים באתר שלך, שכפי שרבים כותבים לך,הוא מוצלח במיוחד. תודה לך!
האם לא ניתן להכין בצק פריך מקמח מלא?
תודה
היי נויה,
קודם כל תודה, כיף לשמוע 🙂
אפשר להכין בצק פריך מקמח מלא. אפשר להשתמש בחצי כמות קמח מלא וחצי כמות קמח רגיל או להמיר את כל כמות הקמח הלבן בקמח כוסמין מלא (שהוא יותר אוורירי ומוצלח מקמח מלא רגיל).
היי,
אפשר לשים קמח במקום קטניות כדי שהבצק לא יתפח? אם כן אז אפשר אחרי זה להחזיר לשקית ולהשתמש בקמח בפעם אחרת?
תודה מראש
היי,
לדעתי קמח פחות מתאים. אם אין לך קטניות אפשר לשים כל דבר כבד אחר שיכול לעבור אפיה, אפילו צלחת זכוכית בקוטר מתאים.
שלום רב לך ותודה על בלוג מקסים וכייפי.
דוקא משום כך, כל כך חבל שלא ניתן להדפיס את התגובות והתשובות שלך.
לעיתים קרובות אני מוצאת עצמי נאלצת להעתיק תגובות רלבנטיות לי, על דף המתכון המודפס, וחבל. זו טירחה מיותרת
בעיקר כשמדובר בתחליפים, שינויי כמויות, או תוספות.
היענות שלך תתקבל בברכה (לפחות ממני)
חן חן ושבת שלום
היי,
אבדוק כיצד ניתן להוסיף אפשרות כזאת.
שבת שלום 🙂
בס ד
מכובדי
בהקשר לבצק הפריך יש לציין במיוחד למי שאן מערבל מיקסר
בנוגע למילית האם הבצק מתאים לכל מיני מליתים וכמה זמן אופים את הבצק עם המלית נא תשובתכם למייל זה תודה
אגב אני גבר בן 74 שמבשל בבית כבר 35 שנה
היי רחמים,
התייחסתי למי שמערבב ידנית ללא מיקסר בהערות בסוגריים (ראה אופן הכנה סעיפים 2+3).
הבצק מתאים כמעט לכל מלית רק שאם זאת מלית מתוקה יש להכין את הבצק הפריך המתוק ואם מלית מלוחה- את הבצק הפריך המלוח.
אם יש לאפות גם את המלית אז אופים את הבצק בנפרד במשך 12 דקות, מוסיפים את המלית וממשיכים לאפות בסביבות 15-30 דקות, תלוי מהי המלית. אתה מוזמן להתייעץ איתי לגבי כל מלית ספציפית שתרצה לאפות.
המשך יום נפלא 🙂
תודה. יש למה לצפות. ובכלל אתר מדהים! הכל מצליח! שבת שלום
תודה מיכל, שבת שלום 🙂
שלום רב,
האם יש לך מתכון לבצק פריך מוצלח ללא מרגרינה וללא חמאה?
היי דינה,
בצק פריך בדר”כ עשוי מחמאה כי היא מעניקה לו מרקם פריך ונימוח ששומנים אחרים לא יכולים להעניק.
כמובן שאפשר להכין עוגיות, תחתיות לקישים וכו’ שהם על בסיס שמן רגיל וזה ייצא טעים אבל זה לא יהיה בצק פריך.
למשל ראי תחתית של קיש בטטה ופטריות (התחתית היא על בסיס שמן).
אני לא ממש מבינה בזה הבצק הזה יתאים לפשטידות? איך הוא יהיה?
היי דינה,
הבצק מתאים לקישים ולא לפשטידות. ההבדל הוא שפשטידות מכינים מתערובת של בלילה אחת וקישים מכינים מתחתית של בצק פריך שעליה יוצקים בלילה.
ראי רעיונות למתכוני קישים.