שום דבר לא נמצא

מתכון לבצק פריך

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
מאת: אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות, 28 יונ 2017

בצק פריך –  שני מתכונים מנצחים + טיפים שחשוב להכיר

מתכון לבצק פריך

אם פועלים לפי ההוראות ניתן להכין בצק פריך ביתי נימוח בפה וממכר. עם בצק פריך אפשר להכין עוגיות, רולדות פריכות במילוי שוקולד או ממרח תמרים, תחתיות קישים וכדו'. כמובן שאם מכינים עוגיות או רולדות מתוקות יש להכין בצק פריך מתוק ואם מכינים קישים במילוי מלוח יש להכין בצק פריך מלוח.

מתכון לבצק פריך מתוק
רכיבים:
*כמויות לתבנית פאי בקוטר 22

  • 200 גרם קמח לבן
  • 100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
  • 2 חלמונים
  • קורט מלח
  • 4 כפות סוכר

 

מתכון לבצק פריך מלוח
רכיבים:
*כמויות לתבנית פאי בקוטר 22

  • 200 גרם קמח לבן
  • 100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
  • 2 חלמונים
  • חצי כפית מלח

שלבי ההכנה:

  1. מניחים את הקמח, המלח  והסוכר במיקסר (וו גיטרה) ומפעילים כמה שניות על מנת לאוורר את הקמח.
  2. מוסיפים את קוביות החמאה ומפעילים בפולסים קצרים (אם מכינים ידנית פשוט מועכים את החמאה אל הקמח ומשפשפים בין כפות הידיים עד שמתקבלים פירורים דקים במרקם של חול לח.
  3. מוסיפים חלמונים ומפעילים בפולסים קצרים עד למרקם בצקי (אם מכינים ידנית מועכים עד שמתקבל מרקם בצקי).
  4. אם אפשר ליצור כדור מהבצק הוא מוכן, אם הבצק מתפרק או לא מתהדק יש לעבד אותו עוד קצת (יש להזהר מעיבוד יתר!)
  5. אם רוצים לרדד את הבצק עם מערוך- יש לעטוף אותו בניילון נצמד ולקרר במקרר בין חצי שעה לשעה. אפשרות אחרת היא לוותר על קירור הבצק בשלב זה ולפזר את פירורי הבצק בתבנית. להדק היטב אל התחתית ואל השוליים וליצור שכבת בצק אחידה בעובי ככל האפשר. את עודפי הבצק שגולשים מעל השוליים חותכים בסכין.
  6. מעבירים את הבצק למקרר לחצי שעה עד שעה. במקום זה אפשר גם להקפיא למשך 20 דקות.
  7. מניחים נייר כסף או נייר אפיה על הבצק ומפזרים מעל שעועית יבשה או קטנית כבדה אחרת. אפשרות אחרת היא לדקור את כל שטח הבצק במזלג.
  8. אופים בתנור שחומם מראש ל180 מעלות. אם יש לאפות גם את המלית, אופים את הבצק כ-12 דקות בלבד (חצי אפיה). אם המלית אינה דורשת אפיה, אופים 12 דקות, לאחר מכן מסירים את הנייר והקטניות (במידה והשתמשנו בהן) וממשיכים לאפות עד שהבצק מזהיב, בסביבות 10-15 דקות נוספות.

*מניחים לבצק להתקרר מעט לפני שיוצקים מלית שדורשת אפייה. אם רוצים למלא במלית קרה שאינה דורשת אפיה- מקררים לחלוטין.

 

גיוונים לבצק פריך:

• בבצק מתוק אפשר להחליף כרבע מכמות הקמח באבקת שקדים.
• אפשר להחליף 2 כפות קמח רגיל ב-2 כפות קורנפלור. הבצק שיתקבל יהיה פריך ונימוח יותר.
• לבצק מלוח אפשר להוסיף מעט עשבי תיבול יבשים.

 

דגשים חשובים וטיפים לשתי הגרסאות:

  • ניתן להכפיל כמויות רק מומלץ לשמור על יחסים שווים.
  • שמרו על החמאה שלכם קרה וחתוכה לקוביות קטנות.
  • ככל שהמרכיבים יהיו קרים יותר, כך יהיה לכם יותר קל לעבוד עם הבצק.
  • את תהליך פתיחת הבצק חייבים לעשות עם מערוך. חשוב לעבוד מהר ולצקת את המילוי כמה שיותר מהר כדי שהבצק יישאר קר.
  • אל תעשו שימוש רב בקמח. קמח מייבש את הבצק.
  • את הבצק מומלץ לרדד כלפי מעלה תוך שאתם מפעילים לחץ, מחזירים אותו למרכז ועוברים לכיוון השני כלפי מטה.
  • ניתן מדי פעם להפוך את הבצק, זה עוזר למנוע הידבקות.
  • חלמון הביצה מעניק לבצק פריכות ומעשיר אותו.
  • מומלץ כמה שפחות לגעת בבצק וכאשר עושים שימוש במיקסר להעדיף פולסים קטנים.
  • מומלץ לעשות שימוש בקמח המכיל כמות קטנה של גלוטן (להשתמש בקמח לבן רגיל ולא בקמח לבן בתוספת גלוטן כמו קמח ללחם).

 

מתכונים שניתן להכין עם בצק פריך:
רולדת בצק פריך
עוגיות חמאה
אוזני המן מבצק פריך
עוגיות סנדוויץ'
מתכוני קיש

ספרי מתכונים
ראו גם

תגובות

הוספת תגובה
Avatar
לירון (08:48 7.02.2020)

היי אפרת 🌸😃🌸😃
הכנתי עוגיות ריבה ולאחר האפייה התברר שהבצק לא אפוי מספיק
כלומר כנראה מהפחד שהעוגיות יצאו קשות הוצאתי מהר מידי
האם יש דרך לתקן או שלזרוק
הכנתי אתמול בערב ושמתי בקופסה
האם אפשר להכניס לתנור שוב?
מחפשת פיתרון טוב ובריא
תודה לירון

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:27 7.02.2020)

היי לירון,
נסי להחזיר לתנור, אין מה להפסיד.
אפשר לחמם את התנור ל170 מעלות וכשהתנור חם להכניס את העוגיות.
שמת כבר ריבה בעוגיות? אם כן רצוי לאפות בטמפ' נמוכה יותר, נגיד ב160 מעלות.

Avatar
חן (11:23 14.01.2020)

היי אפרת,
יש לך מתכון לפאי אגוזים?
אני רומ מתכון שהוא בלי מרגרינה וחמאה. ..
תודה רבה .

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:31 14.01.2020)

אין לי אבל אני מתכננת להכין ולפרסם בקרוב.

Avatar
חן (17:52 14.01.2020)

תודה רבה זה ממש יעזור לי, אני מחפשת בנרות מתכון לבצק פריך על בסיס שמן..
תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:06 14.01.2020)

יש את הבצק של המתכון הזה – פאי תפוחים.

Avatar
דבי (22:36 14.11.2019)

שמתי מספיק אך יצא לא פריך ואני מנסה לתקן את הבצק.
תודה!

Avatar
דבי (16:48 14.11.2019)

לא להוסיף מרגרינה או שמן קוקוס?

תודה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:35 14.11.2019)

ראיתי עכשיו, אם שמת פחות ממה שצריך אז כדאי להוסיף.

Avatar
דבי (14:12 14.11.2019)

צהריים טובים!

הכנתי בצק ואפיתי מספר עוגיות והפעם הן לא יצאו פריכות. (שיטחתי על תבנית שקעים ואפיתי).

מה להוסיף לשארית הבצק כדי לשפרו?

הרבה תודה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:48 14.11.2019)

שמת מספיק חמאה?
אפשר לנסות להכין אותן קטנות יותר.

Avatar
ציפי (17:18 23.10.2019)

היי אפרת, צהריים טובים!!
אני רוצה להכין בצק פריך חום בטעם שוקולד, מה אני צריכה לשנות בשביל זה?
תודה רבה על האתר ועל ההענות המהירה תמיד!!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:47 23.10.2019)

היי ציפי,
תוסיפי יחד עם הקמח 2 כפות שוקולית (עדיף) או כף וחצי קקאו.

Avatar
דבי (13:31 11.10.2019)

סליחה אין צורך!!!

מצאתי טבלה שאומרת שכל כף זה רבע כפית מחוקה של סטיביה.

צריך לעשות בצק חדש!!! שמתי בערך פי 4.

תודה בכל מקרה ושבת שלום!

Avatar
דבי (13:25 11.10.2019)

עברתי לכאן:

הכנתי בצק ויצא מדי מתוק.

כמה שקיקי סטיביה (כל שקיק – 1 גרם) צריך לשים במקום ה-4 כפות סוכר?

קצת דחוף!

תודה רבה!

Avatar
סיון (13:16 7.10.2019)

היי
תודה על התשובה המהירה אבל 280 גרם קמח זה לא 2 כוסות?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:21 7.10.2019)

נכון! טעות שלי. חישבתי את זה כאילו זה נוזלים.

Avatar
סיון (23:26 6.10.2019)

היי

מה הכמויות לתבנית פאי קוטר 26? אם תוכלי לרשום את כמות הקמח בכוסות ולא בגרמים
תודה מראש

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:09 7.10.2019)

כמויות לתבנית 26:
280 גרם קמח לבן (כוס + 3 כפות קמח)
140 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
2 חלמונים
קורט מלח
5 כפות סוכר
*כמה כפות מים בהדרגה ולפי הצורך.

Avatar
שרי (03:58 30.08.2019)

אם אני עושה עוגת מספרים הכמות הזו תספיק לי לשלוש שכבות?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:20 30.08.2019)

הכוונה לשלושה מספרים? תלוי בגודל.
אני מציעה להכין את הכמות שבמתכון ומקסימום תמיד אפשר להכין עוד חצי כמות או כמות נוספת.

Avatar
שרי (03:57 30.08.2019)

אפשר לשים מחמאה(מרגרינה) במקום חמאה?
נשארים עם אותה כמות כמו החמאה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:17 30.08.2019)

כן. אותה כמות.

Avatar
אפרת (20:18 27.06.2019)

היי יש לי בצק פריך מלוח מוכן , האם אני יכולה להכין איתו עוגת מספרים?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:42 27.06.2019)

אפשר אבל זה יצא קצת מלוח. כדאי לקנות בצק פריך מתוק.

Avatar
קוקו ס (07:35 26.02.2020)

עוגת מבפרים ובצל או פלפלים?

Avatar
שרי (19:30 5.06.2019)

אפרת שלום,
תודה על ההמתכונים המעולים!

האם ניתן לעשות את הבצק הפריך המלוח עם קמח כוסמין ושמן קוקוס?

אשמח לתשובה

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:04 10.06.2019)

היי שרי, יש להניח שהבצק ייצא מתפורר.

Avatar
shiranmessica (23:21 13.05.2019)

למה אין אפשרות במתכון הזה לצרף למחברת המתכונים?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:46 14.05.2019)

אבדוק את זה.

Avatar
שרה (20:02 10.03.2019)

שלום אפרת!
האם הבצק הצלול הזה יתאים לדעתך להכנת אוזני המן מלוחות? עם רוטב פיצה, או פטריות, גבינות וכו'
תודה רבה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:28 10.03.2019)

לדעתי כן.

Avatar
לאפרת (17:19 25.02.2019)

אפשר לשים חמאה במקום מחמאה?
זה דחוף

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:00 25.02.2019)

כן.

Avatar
אורית (13:48 10.02.2019)

כמה זמן הבצק פריך של המספרים צריך ךהיות בתנור?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:39 10.02.2019)

יש לחמם תנור מראש ל- 170 מעלות ולאפות במשך 15-18 דקות, עד להזהבה קלה. להוציא ולצנן היטב.

Avatar
פז (20:48 10.01.2019)

היי אפרת
האם אפשר לקרר את הבצק במקרר למשך לילה ?
זה יפגע בפריכות שלו ?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:12 10.01.2019)

כן אפשר. יש לעטוף אותו בניילון נצמד.
יכול להיות שמחר הוא יהיה קצת קשה לכן כדאי להוציא אותו כמה דקות החוצה לפני שמשתמשים בו.

Avatar
אסתי (14:10 8.01.2019)

האם מתאים כבסיס לפאי?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:09 8.01.2019)

כן.

Avatar
ש.ק. (18:07 8.11.2018)

שלום אפרת,שתדעי שכל מתכון שלך-מצליח!!
האם יש לך מתכון לעוגת תפוחים על בסיס בצק פריך?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:33 9.11.2018)

תודה 🙂
אין לי מתכון אבל אשתדל להעלות בהמשך.

Avatar
רחל צור (10:23 8.11.2018)

האם אפשר להכין בצק פריך עם שמן במקום חמאה/מרגרינה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:37 8.11.2018)

לא כי זה משנה את המרקם של הבצק והפריכות נפגעת.

Avatar
ליזי (23:28 3.10.2018)

תודה אפרת על מתכון טעים

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:04 4.10.2018)

שמחה שאהבת 🙂
תודה ויום מקסים 🌺

Avatar
ליזי (23:27 3.10.2018)

מתכון מוצלח טעים במיוחד!

Avatar
אורית (08:57 30.09.2018)

היי אני רוצה להכין תבצק המתןק שמשולב עם אבקת שקדים אבל לא הבנתי כמה לשים?
יש לי כמעט 100 גרם מחמאה ניתן לשלב עם קצת חמאה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:04 30.09.2018)

היי אורית,
אלה הכמויות:
150 גרם קמח לבן
50 גרם אבקת שקדים
100 גרם חמאה/מחמאה קרה חתוכה לקוביות
2 חלמונים
קורט מלח
4 כפות סוכר
*אפשר לשלב חמאה עם מחמאה. עדיף לשים יותר חמאה אם יש לך, זה יותר טעים.
חג שמח 🙂

Avatar
דבי (01:53 30.09.2018)

שבוע טוב,

הכנתי עם תערובת שוקולד אבל כנראה לא מה שהתכוונת (רציתי כבר להכין כך שלא שאלתי שוב).

קקאו סוכר מים מעט שוקולד ובסוף מרגרינה.

יצא בסדר אבל כנראה השוקולד שהיה חלקית חשוף לא הכי מתאים. כנראה עדיף עם ריבה.

בכל מקרה תודה רבה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:25 30.09.2018)

בוקר טוב,
תודה על העדכון 🙂

Avatar
דבי (00:50 28.09.2018)

שלום לך אפרת,

כנראה שאלתי כבר אך אני לא זוכרת היכן:

יש לי את הבצק הזה מוכן בפריזר, הייתי רוצה לשטח אותו על תבנית ולפזר מלמעלה משהו.

אם לא ריבה מה אפשר?

ממרח שוקולד קנוי לא מדבר אלי. אפשר להניח קוביות שוקולד ולהכניס לתנור או עדיף להכין
תערובת שוקולד בסיר?

הרבה תודה וחג שמח!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:20 28.09.2018)

היי דבי,
אפשר להכין תערובת שוקולד ולהמיס חבילת שוקולד עם 20 גרם מרגרינה (או חמאה אם זה חלבי) ו-2 כפות מים.
אפשר גם להמיס חבילת שוקולד מריר עם רבע כוס שמנת צמחית (כמו שמכינים גנאש).
את תערובת השוקולד יש לקרר לטמפ' החדר ואז למרוח על הבצק. מעל תצטרכי לפזר פירורי בצק אחרת השוקולד יישרף באפיה.
כדי שהתחתית תהיה אפויה כמו שצריך אני ממליצה לאפות אותה בנפרד במשך 7-8 דקות. להוציא ולמרוח את תערובת השוקולד והפירורים ולהחזיר להמשך אפיה עד שהפירורים מזהיבים.

Avatar
דבי (10:12 28.09.2018)

תודה רבה על התשובה המפורטת.

אפשר סתם קוביות להניח על הבצק?

תודה רבה רבה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:32 28.09.2018)

לגבי קוביות שוקולד אני מתלבטת כי אם את לא מערבבת שוקולד עם נוזלים לרוב הוא חוזר להיות מוצק לאחר צינון. השאלה אם את רוצה שהשכבה של השוקולד תהיה רכה או קשה.

Avatar
דבי (19:57 9.08.2018)

פגז של בצק!

לדעתך פטריות ישתלבו בתבשיל של קישואים עם עגבניות ופלפל?

תודה לך!
קצת דחוף!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:12 9.08.2018)

חצילים יותר מתאימים אבל נראה לי שגם עם פטריות זה יילך.

Avatar
דבי (13:48 9.08.2018)

הי,
נראה לך מתאים אבקת שקדים משקדים קלויים?

אבקת שקדים זה שקדים טחונים דק? מה לבקש?

תודה ושבת שלום!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:57 9.08.2018)

נראה לי שכן.
אבקת שקדים או שקדים טחונים דק זה אותו דבר.
שבת שלום 🌷

Avatar
ידידה (10:17 16.07.2018)

שלום אפרת
אין לי משקל בבית את יכולה לשלוח לי את הכמויות בכוסות.
תודה מראש

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:00 16.07.2018)

היי ידידה,
200 גרם קמח לבן זה יוצא כוס וחצי פחות כף שטוחה. יש להשתמש בכוס בנפח של 240 מ"ל כמו זו שצירפתי בתמונה.
לגבי החמאה, רשום על האריזה. 100 גרם זה חבילה קטנה.

Avatar
סיון (15:42 9.07.2018)

היי אפרת,שאני מחפשת מתכון אני מראש רושמת בגוגל ב10 דק ומגיעה אליל בזכות האתר שלך התחלתי לבשל ולאפות ולגלות שיש לי את זה.. רכשתי גם רעיונות וגם ביטחון..
רציתי לשאול כמה שאלות: 1. אפשר להשתמש במרגרינה במקום בחמאה? 2. ועד כמה נורא זה יהיה אם אשתמש בשמן? אני מתכננת להכין עוגת מספרים.3. האם אני חייבת להוסיף שקדים טחונים?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:20 10.07.2018)

היי סיון,
קודם כל כיף לשמוע 🙂
1. אפשר.
2. שמן משנה לגמרי את המרקם. עם חמאה/מרגרינה הבצק יוצא פריך.
3. לא חובה להוסיף שקדים טחונים. אפשר להכין רק עם קמח.
יום מקסים🌷

Avatar
סיון (15:13 26.07.2018)

תודה רבה, אפרת.

ראיתי בתגובות שהכמות מספיקה לשכבה אחת. שכבה אחת של 2 אותיות? או רק לאות אחת? אני רוצה להכין שתי שכבות עוגת מספרים מספר 19 מה הכמות שכדאי להכין? אני צריכה שני 1 ושני 9.

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:09 26.07.2018)

לדעתי הכמות במתכון תספיק לשכבה אחת של 19.
אם נשאר לך בצק עודף את יכולה להכין עוגיות ולהוסיף שוקולד צ'יפס.

Avatar
סיון (12:29 30.07.2018)

היי אפרת. הכפלתי כמויות ועשיתי בדיוק לפי ההוראות ויצא מדהיםם וטעים וקיבלתי מלא מחמאות!! תודה רבה 🙂

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:26 30.07.2018)

איזה אלופה!! נראה מדהים 😍

Avatar
אביגיל (19:35 30.05.2018)

היי אפרת
תודה על האתר המדהים!!! אני משתמשת בו המון!
אפשר להשתמש בבצק המתוק כבסיס לעוגת גבינה פירורים?
תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (00:19 31.05.2018)

כן, אפשר.

Avatar
עלמה (20:32 22.05.2018)

היי אפרת, קוראים לי עלמה ואני בת 12.אני רוצה להכין את עוגת המספרים ואשמח לכמויות מדויקות של הבצק ולטיפים. (כל שאר המתכונים הם עם שקדים). אני אעשה בצורה של 49 ושתי שכבות בצק. אשמח גם לתמונה של הצנתר שצריך ולטיפים.
תודה רבה

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:53 23.05.2018)

היי עלמה המקסימה,
לדעתי הכמויות במתכון בצק פריך מתוק אמורות להספיק לשכבה אחת. את יכולה גם לחסוך בהכנת הבצק ולהשתמש בבצק פריך קנוי מוכן.
לגבי הצנתר את יכולה להשתמש בצנתר חלק (עם פיה עגולה רגילה). מצרפת תמונה.
מצרפת סרטון שמסביר איך מכינים עוגת מספרים.

בהצלחה 🙂

Avatar
עלמה (12:51 23.05.2018)

תודה רבה💓💓
נ.ב- אני מכינה המון מהאתר והכל יוצא מושלם!

Avatar
טופז (14:37 16.06.2018)

תודה אפרת אני גם בדיוק מחפשת מתכון לעןגת מספרים ועזרת לי מאוד
אני מתה על האתר הזה הכל אני מוצאת פה אני אופה כבר שלוש שנים מגיל 11 וממש עפים על הכל תוך יומיים הכל מתחסל

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:48 16.06.2018)

כל הכבוד לך, תמשיכי לאפות בהצלחה❤️

Avatar
הדס (20:05 18.04.2018)

הכנתי את הבצק ואני רוצה למלא אותו במילוי תמרים ולא בממרח תמרים, איך אני הופכת תמרים אמיתיים לממרח למילוי?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:24 19.04.2018)

היי הדס,
אין לי מתכון לממרח תמרים אבל בגדול אפשר להשרות תמרים מגולענים עם כחצי כוס מים רותחים במשך כמה דקות ואז לטחון במעבד מזון עד למחית.

Avatar
כלב (15:38 25.02.2018)

בקשר לבצק פריך כשעושים אותו אסור שיהיה בו נוזלים סך הכל מרגרינה, סוכר, קמח, וביצה אחת בלבד וללוש היטיב לא יהיה פירורים ליצור כל מה שעולה על רוחניים ולתנור

Avatar
מיקי (16:17 15.02.2018)

הבצק יצא לי ממש פירורי, עשיתי ממנו כדור בקושי שאם נוגעים בו הוא מיד מתפרק לפירורים וחתיכות. שמתי במקרר עכשיו ואני רוצה לרדד אותו בהמשך. מה צריך לעשות כדי שיהיה אפשר לרדד בקלות מבלי שזה יתפרק?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:47 15.02.2018)

כנראה שהיה יותר מידי קמח בתערובת. כדאי להוסיף כמה כפות מים עד שהבצק נעשה אחיד.

Avatar
מיקי (23:21 13.02.2018)

היי, האם הבצק הפריך המלוח מתאים למילוי בשר טחון? אם כן מה התחליף כדי שיצא פרווה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:13 14.02.2018)

היי,
הבצק הפריך המלוח מתאים למילוי בשר.
במקום חמאה יש לשים מרגרינה או מחמאה.

Avatar
מיקי (23:02 14.02.2018)

תודה, בעיקרון אני רוצה להכין אוזני המן במילוי בשר טחון, כמה אוזני המן יצאו לי לדעתך?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:16 15.02.2018)

לדעתי פחות מתאים להכין מלית בשר עם בצק פריך. אני חושבת שכדאי לך להשתמש דווקא בבצק עלים מוכן.
לקרוץ ממנו עיגולים, למלא בבשר טחון ולקפל לצורה של אוזני המן. להבריש בביצה טרופה ולאפות בתנור שחומם מראש ל190-200 מעלות במשך 15-20 דקות , עד להזהבה יפה. זה יכול לצאת מאוד טעים ועדיין ברוח של חג פורים 🙂

Avatar
מיקי (20:21 15.02.2018)

תודה. בסוף הכנתי עם הבצק הפריך ולא עם בצק עלים כי לא היה לי בבית, וזה יצא ממש ממש טעים וטוב.

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:13 15.02.2018)

מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן.

Avatar
אביטל (16:31 8.02.2018)

תבנית פיירקס עגולה.

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:42 8.02.2018)

לדעתי כדאי להכין את הכמויות האלה: כוס וחצי קמח רגיל + כף וחצי אבקת סוכר + חלמון ביצה + חצי כוס שמן.
בהצלחה 🙂

Avatar
אביטל (16:30 8.02.2018)

הי אפרת.
הכוונה לתבנית פיירקס שרשום עליה 25, ייתכן והכוונה לס"מ.
האם הכמויות של בצק עוגת הגבינה האפוייה שלך תספקנה?

Avatar
אביטל (15:17 7.02.2018)

הי אפרת,
שאלה כללית, יש את הבצק הזה ויש משהו דומה, רק עם שמן , ששימש במתכון לעוגת הגבינה האפויה המדהימה שלך, ההיא עם ציפוי השמנת מעל.
אני מעוניינת לשחזר מתכון קל יחסית של אמי ז"ל, של עוגת תפוחים, היא היתה מכינה בידיים בצק עדין וחלק שישמש לתחתית ומעל פוזרו תפוחים מגורדים בפומפיה גסה עם לימון, קינמון וסוכר ומה שנותר מהבצק פוזר כפירורים מעל.
לפי הטעם זה לא היה בצק פריך, יכול להיות שזה היה בצק שק"ם? איזו תחתית מומלצת ולא קנויה וגם לא כזו שמצריכה עיבוד במיקסר. האם תחתית עוגת הגבינה?
מבקשת כמות שתתאים לתבנית פיירקס עגולה 25 אינטש.
אני ממש משתוקקת להכין עוגת תפוחים כזו ואשמח לעצתך.
אביטל

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:23 8.02.2018)

היי אביטל,
בדר"כ מכינים פאי תפוחים עם תחתית מבצק פריך אבל אם את מחפשת משהו על בסיס שמן אז אולי התחתית של עוגת הגבינה יכולה להתאים.
בצק שק"ם בדר"כ מכינים עם שמנת חמוצה/יוגורט וחמאה אבל אם את רוצה משהו עם שמן אז עדיף את תחתית הגבינה.
הכוונה לתבנית עגולה בקוטר 25 או בקוטר קטן יותר? אם כן, מה הקוטר בס"מ?

Avatar
עדן (19:26 30.01.2018)

הייי
אני רוצה להכין את הבצק אם שמן ואני יודעת שזה לא יצא אותו דבר אבל אני חייבת אז יש מצב את אומרת לי בכמה להמיר?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:34 30.01.2018)

כעקרון 100 גרם חמאה ממירים בחצי כוס שמן אבל מאחר ובמקרה הזה השמן נוזלי ועלול לגרום לבצק להיות מאוד דביק כדאי לשים כשליש כוס.

Avatar
צבי (10:46 26.01.2018)

היי אתר מדהים
יש לי רק תבנית של 28 מה אפשר לעשות?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:20 26.01.2018)

היי צבי,
מקוטר 22 לקוטר 28 בדר"כ יש להכפיל כמויות ב60%:
320 גרם קמח לבן
160 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
3 חלמונים
קורט מלח
6.5 כפות סוכר

Avatar
דבי (18:30 9.12.2017)

שבוע טוב!

תקנתי כהבנתי את הבצק ויצא מאד טעים: עוגיות בלי כלום עוגה עם ריבה ופירורים למעלה.

2 שכבות בצק וביניהן שוקולד למריחה- יצא טעים אבל אולי פחות פריך.

שוקולד שמכינים לבד (קקאו, סוכר, מים ומרגרינה), יתאים?

תודה רבה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:41 9.12.2017)

שבוע טוב דבי,
שמחה שהתמודדת עם הבצק בהצלחה 🙂
אם זה לא רק קקאו וסוכר ואת ממש מכינה שוקולד ומוסיפה גם מרגרינה וסוכר, אז נראה לי שכן.

Avatar
דבי (21:25 6.12.2017)

אפרת, טעיתי בחשבון:
הכמויות ששמתי:
3.5 כוסות קמח
2 וחצי חבילות מחמאה (טעות)
5 חלמונים
מלח
10 כפות סוכר
מה לעשות כעת? מה להוסיף וכמה?
מקווה שלא הרבה, אם בכלל חלמונים.
תודה לך!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:35 6.12.2017)

כמה מחמאה זה בגרם? 250?
נסי לרדד את הבצק בין 2 ניירות אפיה.
אם את לא מצליחה והבצק דביק מידי תוסיפי קצת קמח.

Avatar
דבי (20:42 6.12.2017)

אגב, שוקולד מומס מתאים?

טנק יו!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:36 6.12.2017)

שוקולד מומס לרוב מתקשה אחרי אפיה וקירור. עדיף ממרח שוקולד אם יש לך.

Avatar
דבי (20:34 6.12.2017)

שמתי את החלמונים.(הכנתי כמות של חצי קילו קמח).

הבצק בלתי ניתן לרידוד, האם להוסיף קמח.

בכל מקרה אני חושבת להכין מזה רק מחר.

תודה לך ולילה טוב!

Avatar
דבי (19:53 6.12.2017)

עדיין לא שמתי שום חלמון, וזה לא פירורי כמו שאמרת,
להוסיף את החלמונים וזהו או קודם קמח עד שיצא בצק פירורים?

תודה, תודה, תודה.

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:03 6.12.2017)

לא נורא שזה לא פירורי. זה כנראה בגלל המרגרינה.
כמו שרשמתי לך, שימי חלמון אחד ותערבבי. ואז תחליטי אם להוסיף עוד.

Avatar
דבי (17:44 6.12.2017)

קצת דחוף!

אלפי סליחות!

כועסת שמנדנדת?

אני מכינה עכשיו ושמתי את המרגרינה ועוד לא את החלמונים, וזה לא פירורי אלא ביצקי.

מ'לעשות?

נורא תודה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:47 6.12.2017)

הכל בסדר 🙂
המרגרינה היתה קרה?
בכל מקרה, תוסיפי חלמון אחד ותערבבי ותחליטי אם להוסיף חלמון נוסף לפי המרקם. בסופו של דבר אמור לצאת לך בצק נוח לעבודה.

Avatar
דבי (14:04 6.12.2017)

הי אפרת יקרה,

שוב אני מנדנדת.

אני חושבת לעשות כמות גדולה ואז מה עושים עם החלבונים, יש לך מתכון?

יש תחליף לחלמונים?

בקמח כוסמין זה יוצא פחות פריך, מאד שונה?

יש בצק פריך משמן?

מתאים מילוי של קקאו וסכר בין 2 פסים סנדויץ?

הרבה תודה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:24 6.12.2017)

היי דבי,
הכנתי מדריך לחלבונים מיותרים.
אם את מכפילה כמויות את יכולה לוותר על 1-2 חלמונים ולשים במקום כמה כפות מים/חלב לפי הצורך.
עם קמח כוסמין יוצא פריך אבל מעט שונה. אין ספק שבצק פריך עם קמח רגיל הכי טעים.
בצק פריך עשוי מ חמאה. שמן הופך אותו לקשה יותר ופחות פריך ונימוח בפה.
לגבי המילוי, אפשרי למרות שבצק פריך הולך טוב יותר עם ממרח שוקולד. מילוי של קקאו וסוכר יותר מתאים לבצק שמרים וכו'.

Avatar
דבי (13:59 5.12.2017)

תודה רבה על תשובותיך, אני מבינה שאי אפשר להשתמש בבצק הזה כמו שהוא לעוגה עם מילוי?
רעיון אחר מהבצק הזה ממש?

שוב תודה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:20 5.12.2017)

יכול להיות שכן. הבצק הוא די גמיש אחרת הוא היה נשבר כשהיו שמים אותו בתבנית.
אני אומרת שתכיני את הבצק ותחליטי באותו רגע. זאת עוד הזדמנות שלך להיות יצירתית 😉 אם הוא גמיש מספיק תכיני איתו רולדה במילוי ואם לא אז את יכולה לרדד אותו ולחתוך אותו ל 3-4 פסים כמו שהצעת בהתחלה, למרוח ממרח בין כל פס ואז לאפות.
ושיהיה בהצלחה! תעדכני..

Avatar
דבי (00:04 5.12.2017)

בפעם הקודמת שהשתמשתי בבצק לא נראה לי שהיה שייך לגלגל אותו, אני בכל מקרה לא רציתי אז לגלגל.

אבל הפעם אני כן חושבת על רולדה או עוגה עם מילוי, לכן אני שואלת.

למה הבצק משתנה בכל מתכון, אם כולם לבצק פריך.

יש זמן עד יום חמישי.

הרבה תודה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:30 5.12.2017)

בוקר טוב 🙂
הבסיס של בצק פריך הוא קמח וחמאה. החלמון נותן צבע ומעשיר את הטעם.
במתכון הזה יש את הכמויות המדויקות לבצק פריך קלאסי. חוץ מזה יש מתכוני בצק פריך אחרים שהכמויות בהן מעט שונות לפי הצורך של המתכון עצמו. לדוג' ברולדת בצק פריך יש ביצה שלמה וכמה כפות מים וזה נועד להעניק יותר גמישות לבצק כדי שיהיה קל לגלגל את הבצק. בכל מקרה, גם הבצק של הרולדה הוא פריך ומאוד טעים.

Avatar
דבי (21:19 4.12.2017)

קודם כל, המתכון של הבצק משתנה מעט ברולדה והעיקר, לא נראה לי שאפשר לרדד ולגלגל את הבצק.

אני חושבת שהצלחתי רק להצמיד לתבנית.

וחבל לי כי הוא טעים שאין מילים.

תודה לך!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:26 4.12.2017)

לא הבנתי, איזה מתכון בסוף הכנת? את לא מצליחה לרדד את הבצק?
את רוצה להכין עוגה עם מילוי?

Avatar
דבי (18:37 4.12.2017)

ערב טוב,

אני מניחה שאי אפשר להכין מה"בצק פריך מתוק שלך" שכאן, רולדות, נכון?

מה כן אפשר להכין, כי ב"עוגיות סנדויץ' הבצק כבר שונה?

נראה לך שאפשר לאפות 2 פסים של בצק שכאן ולצרף אותם עם שוקולד בפנים?

יש לך רעיון לעוגה מהבצק הזה ממש?

תודה רבה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:01 4.12.2017)

היי דבי,
את יכולה להכין רולדה לפי המתכון הזה- רולדת בצק פריך.
לדעתי עדיף להכין רולדה במילוי שוקולד מאשר לאפות 2 פסים של בצק ולמלא אותם אח"כ.

Avatar
יעל ברמוחה (17:26 16.10.2017)

היי 😌אתר מדהים לא יודעת מה הייתי עושה בלעדיו 🤓
אני רוצה להכין את עוגת המספרים שרצה עכשיו ברשת .
השאלה דלי היא אם אפשר לעשות אותה עם המתכון של הבצק פריך שקדים מפה ?ואני צריכה כמות גדולה .אפשר להכפיל בכמה שאני רוצה ??תודנה רבה יעל אילת

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:53 17.10.2017)

היי יעל,
לא יצא לי להכין את העוגה אבל אני חושבת שמכינים אותה מבצק פריך עם תוספת של אבקת שקדים (שקדים טחונים דק-דק).
אין בעיה להכפיל כמויות.
יום מקסים 🙂

Avatar
נויה (17:55 13.10.2017)

היי אפרת,
אני מבשלת הרבה עפ"י המתכונים באתר שלך, שכפי שרבים כותבים לך,הוא מוצלח במיוחד. תודה לך!
האם לא ניתן להכין בצק פריך מקמח מלא?
תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:13 13.10.2017)

היי נויה,
קודם כל תודה, כיף לשמוע 🙂
אפשר להכין בצק פריך מקמח מלא. אפשר להשתמש בחצי כמות קמח מלא וחצי כמות קמח רגיל או להמיר את כל כמות הקמח הלבן בקמח כוסמין מלא (שהוא יותר אוורירי ומוצלח מקמח מלא רגיל).

Avatar
אריאלה (16:24 9.07.2017)

היי,
אפשר לשים קמח במקום קטניות כדי שהבצק לא יתפח? אם כן אז אפשר אחרי זה להחזיר לשקית ולהשתמש בקמח בפעם אחרת?

תודה מראש

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (21:36 9.07.2017)

היי,
לדעתי קמח פחות מתאים. אם אין לך קטניות אפשר לשים כל דבר כבד אחר שיכול לעבור אפיה, אפילו צלחת זכוכית בקוטר מתאים.

Avatar
moka (15:35 29.06.2017)

שלום רב לך ותודה על בלוג מקסים וכייפי.
דוקא משום כך, כל כך חבל שלא ניתן להדפיס את התגובות והתשובות שלך.
לעיתים קרובות אני מוצאת עצמי נאלצת להעתיק תגובות רלבנטיות לי, על דף המתכון המודפס, וחבל. זו טירחה מיותרת
בעיקר כשמדובר בתחליפים, שינויי כמויות, או תוספות.
היענות שלך תתקבל בברכה (לפחות ממני)
חן חן ושבת שלום

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (18:23 29.06.2017)

היי,
אבדוק כיצד ניתן להוסיף אפשרות כזאת.
שבת שלום 🙂

Avatar
רחמים סבן (14:37 29.06.2017)

בס ד
מכובדי
בהקשר לבצק הפריך יש לציין במיוחד למי שאן מערבל מיקסר
בנוגע למילית האם הבצק מתאים לכל מיני מליתים וכמה זמן אופים את הבצק עם המלית נא תשובתכם למייל זה תודה
אגב אני גבר בן 74 שמבשל בבית כבר 35 שנה

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (18:34 29.06.2017)

היי רחמים,
התייחסתי למי שמערבב ידנית ללא מיקסר בהערות בסוגריים (ראה אופן הכנה סעיפים 2+3).
הבצק מתאים כמעט לכל מלית רק שאם זאת מלית מתוקה יש להכין את הבצק הפריך המתוק ואם מלית מלוחה- את הבצק הפריך המלוח.
אם יש לאפות גם את המלית אז אופים את הבצק בנפרד במשך 12 דקות, מוסיפים את המלית וממשיכים לאפות בסביבות 15-30 דקות, תלוי מהי המלית. אתה מוזמן להתייעץ איתי לגבי כל מלית ספציפית שתרצה לאפות.
המשך יום נפלא 🙂

Avatar
מיכל (10:02 29.06.2017)

תודה. יש למה לצפות. ובכלל אתר מדהים! הכל מצליח! שבת שלום

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (13:27 29.06.2017)

תודה מיכל, שבת שלום 🙂

Avatar
דינה (09:12 29.06.2017)

שלום רב,
האם יש לך מתכון לבצק פריך מוצלח ללא מרגרינה וללא חמאה?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (13:27 29.06.2017)

היי דינה,
בצק פריך בדר"כ עשוי מחמאה כי היא מעניקה לו מרקם פריך ונימוח ששומנים אחרים לא יכולים להעניק.
כמובן שאפשר להכין עוגיות, תחתיות לקישים וכו' שהם על בסיס שמן רגיל וזה ייצא טעים אבל זה לא יהיה בצק פריך.
למשל ראי תחתית של קיש בטטה ופטריות (התחתית היא על בסיס שמן).

Avatar
דינה (10:49 9.07.2017)

אני לא ממש מבינה בזה הבצק הזה יתאים לפשטידות? איך הוא יהיה?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (11:33 9.07.2017)

היי דינה,
הבצק מתאים לקישים ולא לפשטידות. ההבדל הוא שפשטידות מכינים מתערובת של בלילה אחת וקישים מכינים מתחתית של בצק פריך שעליה יוצקים בלילה.
ראי רעיונות למתכוני קישים.

לקריאת כל התגובות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.