מתכונים עם בננות
10 מתכונים עם בננה טעימים וקלים להכנה
בננה היא קלה לעיכול, מכילה אנרגיה זמינה ולכן מתאימה לאכילה לפני פעילות גופנית. הבננה עשירה במגנזיום ואשלגן – מינרלים חשובים לאיזון לחץ דם ותפקוד תקין של שרירים, ולכן היא מומלצת ליתר לחץ דם. בניגוד למיתוס – בננה אינה גורמת לעצירות ומומלץ לאכול ממנה באופן קבוע בהיותה מסייעת לעיכול תקין.
זוכרים את הפרסומת הנהדרת שהכריזה: “בננה, פצצת אנרגיה צהובה”, ובכן, היא אכן כזו. זו הסיבה שספורטאים נוהגים לאכול אותה לפני או בזמן משחקים, והיא מככבת בקרב מי שמרימים משקולות כחלק משייק בתפריט קפדני.
אך עוד הרבה לפני אימונים של ספורטאים, אלה הם התינוקות שנהנים מהבננה, מעוכה או כחלק מדייסה טעימה.
בזכות הטעם המתקתק של הבננה היא מככבת בעולם הקינוחים. החל מעוגת בננה פשוטה, דרך הקינוח שהכי מזוהה עם תאילנד – בננה לוטי ועד למתכונים הרבה יותר מורכבים.
ומה תגידו על בננה בתוך פיתה? נשמע לכם מוזר או מגעיל? תנסו ותגלו איך הבננה מתאימה את עצמה לכל מצב. אם עשינו לכם חשק לקלף את הבננה ולנגוס ממנה זה מצוין, אבל אנחנו פה כדי לספק לכם מתכונים מהירים להכנה וכאלה שיגרמו לחך שלכם להתפוצץ, אז קדימה למשימה.
מומלץ לאכול את הבננה דווקא שהיא בשלה עם כתמים שחורים. במצב זה הערכים התזונתיים שלה הכי גבוהים.
אחסון בננות: הבננות רגישות לקור ולכן אין לאחסן אותן במקרר אלא במקום קריר ומוצל בבית.
לזירוז תהליך ההבשלה של בננה אפשר להניח אותה בשקית נייר או עיתון מגולגל. אם תשימו בקרבת תפוח עץ, התהליך יהיה מהיר יותר.
במקום סירופ מייפל אפשר לשים משהו אחר? נמצאת בבידוד ואין לי מייפל בבית אך הרבה בננות יש !
היי,
אפשר להמיר את המייפל בדבש(: