שום דבר לא נמצא

איך עובדים עם בצק פילו

מאת: אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות, 4 דצמ 2013

טיפים לעבודה עם בצק פילו:

קצת על בצק פילו:
עלי פילו דלים משומן, עשויים רק מקמח ומים.
ניתן למלא עלי פילו במגוון מילויים: מלוח, מתוק, דיאטטי, צמחוני, בשרי ועוד.

הפשרת הבצק:
מומלץ להפשיר את בצק הפילו במקרר לילה לפני. הפשרה מהירה תגרום לעלים להישבר.

עבודה עם בצק פילו:
– חשוב להשתמש בבצק פילו מיד לאחר הוצאתו מהמקרר ויש לעבוד איתו בזריזות.
– בזמן העבודה ועד לסיומה, יש לכסות במגבת הלחה את יתר עלי הפילו על מנת שלא יתייבשו וישברו: יש להרטיב מגבת נקייה במים ולסחוט אותה היטב.
– יש לפרוס עלה פילו על משטח עבודה ולהבריש אותו בחמאה מומסת או בשמן (ניתן להשתמש גם בספריי שמן). השמן מונע מהדפים להישבר בזמן האפיה.
– יש לקרר את המלית לפני שמניחים אותה על עלי הפילו ומומלץ שלא לשים מלית רטובה מידי למניעת ריכוך הדפים.
– אם רוצים להבריש את בצק הפילו בביצה, יש להבריש רק את החלק העליון.

אפית הבצק:
במרכז התנור, תוכנית רגילה, 190 מעלות בתנור שחומם מראש.

חימום חוזר של מאפה מוכן:
בתנור ולא במיקרוגל.

קיפול הבצק:
יש לקפל קודם את השוליים ואחר כך לגלגל לרולדה/סיגר (כדי שהמלית לא תזלוג מהצדדים).

לחצו כאן לצפייה במתכונים עם בצק פילו.

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
אילה (22:45 28.04.2021)

אני מעונינת להכין פילו במילוי ירקות, ואני מעדיפה לאפות עכשיו כדי להגיש מחר בבוקר. השאלה אם אפשר, זאת אומרת- אם ניתן לשמור במקרר במהלך הלילה ואחכ לחמם באיזשהוא צורה או שלמלא בבוקר ולאפות סמוך להגשה?
כמו כן מה לגבי כל הנל עם מילוי פירה?
תודה!!

מתכונים ב-10 דקות (23:22 28.04.2021)

היי איילה,
אפשר לשמור במקרר, ולפני ההגשה לחמם בתנור כ10 דקות על 170 מעלות, אבל כמובן שהכי טעים לאכול סמוך לזמן האפייה…
מילוי פירה גם אמור להתאים כאן😊

מירב (03:16 5.04.2021)

היי אפרת,
קניתי בצק וכתוב עליו “בצק פילאס תורכי בצק עלים מרודד דק ומעודן למגוון מאפים מלוחים ומתוקים” האם זה דפי פילו רגילים שמתאימים למתכוני פילו שלך?
האם זה מגיע כעלים או שזה מגיע כבצק אחד שצריך לחתוך לעלים?
תודה על עזרתך האדיבה…

מתכונים ב-10 דקות (07:16 5.04.2021)

היי מירב,
אלו שני דברים שונים- בצק פילאס הוא בצק עלים ושונה מבצק פילו. בצק פילו מגיע בעלים חתוכים, אבל בצק עלים/פילאס מגיע בחתיכה אחת.

שרית (12:04 28.05.2021)

פילאס זה בצק טעים מסוג אחר.
קל יותר לעבודה, אבל שומני יותר

דבי (07:45 28.02.2021)

בוקר אור ופורים שמח!
לא הפשרתי מאתמול, אפשר על השיש להפשרה מהירה?
לא מוצאת את הסרטון שמראה איך משתמשים.
למה את מתכוונת מקפלים את השוליים?
תודה רבה!

מתכונים ב-10 דקות (10:01 28.02.2021)

היי,
אפשר להפשיר על השיש, ייקח כשעתיים. את השוליים את מקפלת משני הצדדים לאורך של העלים ואז מגלגלת לגליל ברוחב העלים.
במתכון הזה לשטרודל תפוחים יש תמונות שמסבירות את הקיפול:)

מירב (19:23 6.10.2020)

הי
אני עומדת להשתמש בבצק פילו פעם ראשונה וקראתי פה תגובות ועדיין לא הבנתי..
אשמח מאוד לעצתך…
יש לי חבילת בצק פילו 500 גרם, אני רוצה להכין 5 מאפים אישיים בערך. איך אני מתנהלת עם האריזה כדי לשמור את שאר הדפים במצב טוב?
הבנתי שצריך לילה לפני להפשיר המקרר .
האם אפשר לפתוח את החבילה ולהצליח להפריד בין הדפים ורק אותם להעביר למקרר? (חוששת שאי אפשר)
אחרי זה אני חוששת שאין דרך חזרה וצריך להשתמש בכל הדפים..?
אודה לעצתך איך לשמור דפי פילו לשימוש עתידי בהמשך

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:03 6.10.2020)

כדי שהדפים לא יתייבשו – בזמן העבודה ועד לסיומה, יש לכסות במגבת הלחה את עלי הפילו. יש להרטיב מגבת נקייה במים ולסחוט אותה היטב.
כשאת שומרת את הדפים במקרר יש להחזיר אותם לאריזה ולכסות את האריזה היטב בניילון נצמד או מגבת. אם יש פתח קטן הדפים מתייבשים.
נכון, יש להפשיר לילה במקרר.
תצטרכי לעבוד עם כל החבילה כי קשה להפריד ולהוציא רק כמה דפים בודדים.

מירב (08:39 7.10.2020)

תודה על התשובה המהירה 🙂
ואם השתמשתי בכמות חלקית ואני מחזירה חלק מהעלים לאריזה סגורה במקרר, כמה ימים אפשר להחזיק כך במקרר את דפי פילו המופשרים ?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:09 7.10.2020)

עד 3-4 ימים.

מירי (09:59 19.03.2020)

אפשר לטגן סיגרים מבצק פילו?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:02 19.03.2020)

כן.

מאיה (11:08 31.01.2020)

שלום אפרת!
האם יש מתכון גם לפילו במילוי גבינה?אבל במתוק? לקינוח..זה נראה טוב!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:41 31.01.2020)

היי מאיה,
אין לי מתכון לפילו מתוק עם גבינה אבל אשתדל להכין ולהעלות בהמשך 🙂

מיכאלה (06:39 13.11.2019)

בוקר טוב, מאפה פילו גבינה ,האם ניתן לאפות ולהקפיא?אני צריכה אותו לקידוש שבת בבוקר.תודה רבה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:04 13.11.2019)

אפשר להכין מראש ולהקפיא עד שבוע. אח”כ כבר הטעם נפגע.

מורן (14:19 11.10.2019)

היי
אודה לתשובתך המהירה זה קצת דחוף.
הקפאתי פילו בשר לראשון ערב חג סוכות.
מתי להוציא להפשרה במקרר? שבת ערב או ראשון בוקר?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:00 11.10.2019)

במוצ”ש.

דקלה (13:51 4.10.2019)

הכנתי רולדות מבצק פילו בהתאם להוראות יצא מוצלח. טרם אפיתי. האם ניתן להשאיר במקרר עד האפיה בערב? אם כן האם להניח עליהן מטלית לחה? יבשה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:53 4.10.2019)

אפשר בתנאי שהמלית לא רטובה מידי. אפשר להניח מעל מגבת יבשה אבל עדיף לעטוף בניילון נצמד.

פנינה (10:11 3.10.2019)

האם ניתן להכין בצק פילו ממולא בשר ולהקפיא לפני החג ולחמם בחג?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:44 3.10.2019)

היי פנינה,
את יכולה לשמור בקופסה אטומה ולהקפיא אבל קחי בחשבון שזה יהיה פחות טעים כי המרקם של הבצק משתנה מעט לאחר הקפאה והפשרה.

אורן (10:18 29.09.2019)

האם אפשר להכין פסטיה עוף עם בצק פילו בצהרים ולאפות בערב?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:37 29.09.2019)

כן.

קלמי סלונים (15:44 8.09.2019)

שאלתי היא: בחבילה שלי היו 10 דפי פילו. לכמה עלי פילו
אנו זקוקים להכנת שטרודל למשל בן 5 תפוחים גדולים?
ומה עושים עם שאר העלים ?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:33 8.09.2019)

הכוונה להכין את זה לפי המתכון הזה? שטרודל תפוחים מבצק פילו. אם כן אז בסביבות 7-8 דפים.
את יתר הדפים לא ניתן להקפיא. כדאי להשתמש בהם.
מצורפים מתכונים עם בצק פילו.

איריס (14:53 8.06.2019)

הייי אני מכניסה את המאפים לתנור שחומם כ20 דק לפני כניסת המאפים בחום 200.
אחרי כניסת המאפה לתנור אני מורידה ל180 אופה 20 דק ואז מעבירה לתוכנית טורבו עד הפיכת העלים לקריספיים בצבע שחום.
זה עובד גם שהמילית רטובה
בהצלחה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:16 9.06.2019)

תודה איריס 🙂

עדן (22:08 9.05.2019)

רציתי לשאול אני יכולה להכין כיסונים ממולאים בבשר ולא לאפות אותם עד למחרת? כלומר להכי את הצורה ולתת לזה לילה במקרר ולאפות למחרת או שאי אפשר
תודה ענקית!!!!!!!!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:13 10.05.2019)

כן 🙂

שני (05:37 18.02.2019)

הי הכנתי את המתכון הזה כבר כמה פעמים והוא ממש טוב. אבל בעל פעם הצד העליון יוצא שחום וקריספי, אבל החלק התחתון רך יותר… אני אמנם משתמשת השלושה דפים כדי שיהיה יותר קריספי אבל לא נראה לי שזו הבעיה… מה דעתך?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:14 18.02.2019)

היי שני,
איזה מתכון של פילו הכנת?

אודליה (20:54 29.09.2018)

האם אפשר לחמם את בצק הפילו על הפלטה כיום לאחר ההכנה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:46 29.09.2018)

אפשר אבל זה לא יוצא פריך כמו ביום ההכנה.

אווי (09:32 29.09.2018)

מה המשמעות למריחת ביצה על עלי פילו
?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:57 29.09.2018)

ביצה מוסיפה צבע למאפה.

אביבה (11:30 30.08.2018)

קודם כל אחלה אתר, משתמשת בו המון!
אפשר להשתמש במקום בצק פילו בעלי סיגר?
אם כן איך אופים עלי סיגר?
תודה ויישר כוח!
אביבה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:57 30.08.2018)

היי אביבה,
בדר”כ אפשר.
לדעתי בצק פילו יותר נוח לעבודה מעלי סיגר.
יש למלא במלית ולגלגל לצורה של סיגר. להניח את הסיגרים על תבנית עם נייר אפייה כשצד הפתח פונה כלפי מטה. להבריש בשמן זית או קנולה כל עלה סיגר ולאפות בתנור שחומם מראש ל- 190 מעלות למשך 20-25 דקות עד להשחמה (חשוב שהתנור יהיה חם מאוד).

איריס (09:21 17.08.2018)

האם אפשר להכין כמות של רולדות ולהקפיא לשימוש בפעם אחרת לפני אפיה?וזאת כמובן בתנאי שהמילו לא רטוב מדי

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:29 17.08.2018)

לא ניסיתי אבל לפי מה שרשום על האריזה לא מומלך להקפיא שנית בצק פילו לאחר שהופשר. המרקם שלו עלול להפגע.

Grace (21:06 27.06.2018)

שלום לך..יש לי שאלה לגבי בצק פילו.
האם אפשר להכינו לבד בבית? אם כן האם ניתן מכל קמח אחר?
תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:48 27.06.2018)

אין לי מתכון לבצק פילו אבל אפשר להכין בצק פילו ביתי. אני יודעת שאפשר להכין גם עם קמח מלא. לגבי קמחים אחרים, אין לי מושג.

הדס (17:54 25.05.2018)

וואי תודה לך בדיוק השאלות שחיפשתי פעם ראשונה שלי ויצא מעולה👍👍

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:42 25.05.2018)

שמחה שהצלחת 🙂

אני (11:11 20.05.2018)

יש לי שאלה שלא קשורה רק לבצק פילו. שכחנו למרוח ביצה מעל הבצק לפני שהוכנס לתנור. המילוי יצא טוב אבל הבצק די יבש. ניתן להציל אותו באיזו שהיא דרך? תודה וחג שמח !!!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:18 20.05.2018)

במקרה כזה אפשר לנסות למרוח שמן על המאפה ולהחזיר אותו לתנור למשך 5-10 דקות על חום גבוה.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:57 29.12.2017)

אפשר, בתנאי שהמילוי שלו לא רטוב (אחרת הדפים יירטבו והקריספיות תפגע).

מירב (06:36 29.12.2017)

האים ניתן להכין את הסיגר ממולא בבשר בבוקר , להכניס למקרא ובערב לבשל בתנור ?
לא יקרה כלום לבצק?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:58 29.12.2017)

אפשר, בתנאי שהמילוי שלו לא רטוב (אחרת הדפים יירטבו והקריספיות תפגע).

נועה (11:53 17.11.2017)

הי יש אפשרות להפשיר בדרך אחרת? אני רוצה להכין היום בערב בורקס פילו בשר
תודה מראש 🙂

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:38 17.11.2017)

תפשירי בחוץ שעתיים ואח”כ תעבירי למקרר.
כחצי שעה לפני שאת רוצה להכין תוציאי החוצה.

תמי גולן (17:49 9.10.2017)

שלום, באתר שלכם מצוין שהבצק מכיל רק קמח + מים ואילו על גבי האריזה מצוין שהוא מכיל גם שמן סויה + E…. למיניהם מה נכון? למה להתייחס לאתרכם או מה שמצוין ע”ג האריזה?
אנא העבירו תשובתכם למייל שלי.
חג שמח, תמי

אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:16 9.10.2017)

היי תמי,
את בטוחה שמדובר בבצק פילו? כי בצק פילו אמור להכיל רק קמח ומים.
אם זה אכן בצק פילו, תוכלי לרשום לי איזה סוג זה?
שלחתי תשובה גם למייל.
חג שמח 🙂

קובריגרו עופרה (08:10 27.09.2017)

שלום,
הפשרתי במקרר בצק פילו ושחתי אותו במקרר כבר שבוע
האם עוד ניתן לשימוש? הוא עדיין באריזה סגור

תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:39 27.09.2017)

ממליצה לבדוק את הבצק. אם הדפים עדיין לחים וגמישים אז אין בעיה. אם הבצק התייבש אז לא ניתן להשתמש בו.
לעיתים רק השוליים מתייבשים והמרכז עדיין לח. במצב כזה אפשר לחתוך את החלקים היבשים ולהשתמש בלחים.
יום נפלא 🌺

ישראלה (09:52 20.09.2017)

בוקר טוב
הפשרתי עלי פילו לפי ההוראות, במשך הלילה במקרר. האם אני יכולה להשאיר אותם באריזה כמו שהם ולהשתמש רק מחר? האם הם לא יתקלקלו?
תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:00 20.09.2017)

כן, אפשר.
שנה טובה 🙂

לאה (21:04 10.09.2017)

האם אפשר להקפיא עלי פילו ממולאים לפני אפיה ? כדי לאפות אותם ישר לפני הארוחה ?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:03 10.09.2017)

היי לאה,
רשום על האריזה שאין להקפיא שנית לאחר הפשרה כי זה עלול לפגוע במרקם אבל אני יודעת שיש כאלה שמקפיאים ואופים ומדווחים שאין בעיה עם זה.

יעל שוורץ (14:51 7.08.2017)

השתמשתי בבצק פילו שלכם ושמחתי לראות שיש בו רק קמח ומים. האם אכן כך?
קשה לי למצוא אותו בסופרים האם אפשר לקבל כתובת של מקומות שמוכרים אותו?
חשוב לי מאוד שהוא לא מכיל שומנים וחמרים כימיים אחרים.
תודה, יעל

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:57 7.08.2017)

היי יעל,
בצק פילו אכן מכיל רק קמח ומים. עד היום מצאתי אותו בכל סופר. הוא נמצא במקררים, בדר”כ ליד בצק העלים.

שולי (13:47 6.06.2017)

שלום,
האם עלי סיגר ועלי פילו זה אותו דבר?

מתכונים ב-10 דקות (20:44 6.06.2017)

היי שולי,
במרקם הסופי לאחר טיגון הם מאוד מזכירים אחד את השני, שניהם יוצאים קריספיים אבל במרקם לפני האפיה ובאופן ההכנה יש הבדל.

יסמין (08:57 31.05.2017)

הי אחרי שהפשרתי את הבצק פילו לילה במקרר הוצאתי ו…שמתי במגבת לחה ניסיתי להפריד ולא יצא לי זרקתי לפח הכל התפקשש יש מצב שעשיתי משהו לא בסדר???

מתכונים ב-10 דקות (23:46 31.05.2017)

היי יסמין,
אולי הבצק לא היה עטוף לגמרי בכל הצדדים? או שהמגבת לא הייתה מספיק לחה.

איילת (11:24 28.02.2017)

האם אפשר להקפיא עלי פילו ממולאים?
וכשארצה להשתמש להוציא מהמקפיא ולאפות?

מתכונים ב-10 דקות (11:28 28.02.2017)

היי איילת,
לא מומלץ להקפיא דפי פילו לאחר הפשרתם כי זה פוגע במרקם הבצק.

ת (11:19 23.10.2016)

האם ניתן להכין עם המילוי ולאפות רק סמוך לארוחה?
אולי לשמור במקרר למספר שעות?

מתכונים ב-10 דקות (11:30 23.10.2016)

היי,
אם המילוי יחסית יבש אז אפשר להכין מראש ולשמור במקרר עד לאפיה.
אם המילוי רטוב אז אפשר להכין מראש את המילוי ולשמור במקרר ולפני שרוצים לאפות- למלא את דפי הפילו ולאפות מיד. הסיבה היא שמילוי רטוב עלול להרטיב את הדפים ולפגוע בפריכות בתוצאה הסופית.
חג שמח 🙂

ת (13:20 23.10.2016)

תודה רבה וחג שמח (-:

טל (19:45 28.09.2016)

היי אפרת.
איך עושים רול כמו בתמונה ולא רולדה אחת גדולה?
בנוסף, אני רוצה לקנות מחר עלי פילו ועל הכל רשום בצק פילו האם זה עלים?

מתכונים ב-10 דקות (20:52 28.09.2016)

היי טל,
במתכון שטרודל תפוחים מפורט איך מכינים סיגרים/רולים מבצק פילו (בתחתית המתכון יש תמונות להמחשה).
עלי פילו הכוונה לדפי פילו.
שנה טובה 🙂

לאה (03:04 26.09.2016)

שלום לך,
האם חייבים לסיים למלאות את כל הדפים ביום אחד או שיש דרך להחזיר למקרר ולמלא יום למחורת לפי הצורך? כי אני ניסיתי לשמור בקירור עם המגבת הרטובה ונדבקו לי יחד כל שאר הדפים , אז מילאתי כך ואפיתי כך ויצאו סיגרים קשים ממש.
או באיזו דרך ניתן להשתמש או להפשיר רק חצי חבילה כל פעם?
תודה ☺

מתכונים ב-10 דקות (09:59 26.09.2016)

היי לאה,
להפשיר חצי חבילה זאת בעיה אבל כעקרון אם עוטפים את הדפים בצורה טובה ונכונה אפשר להשתמש בהם גם 5 ימים לאחר פתיחת האריזה. לאחר השימוש אפשר לגלגל אותם בעדינות ולהחזיר אותם לאריזה ולסגור את הפתח בשקית.
בדר”כ הבעיה היא שהדפים מתייבשים ומתקשים ואז כבר לא ניתן להשתמש בהם. אם הדפים נדבקו במקרר אני מניחה שהבעיה היתה שהם היו יותר מידי זמן בחוץ והתחממו או שהמגבת היתה יותר רטובה ממה שהיא צריכה להיות (היא אמורה להיות לחה בלבד) לכן פעם הבאה שאת משתמשת בדפים כדאי לעשות זאת בסביבה קרה או לפחות לעבוד בצורה מהירה כדי שהדפים הנותרים לא יתחממו ולסחוט את המגבת היטב.
בהצלחה בפעם הבאה ושנה טובה! 🙂

איריס (11:52 30.06.2016)

אפשר לטגן

מתכונים ב-10 דקות (11:53 30.06.2016)

כן איריס, אפשר לטגן בשמן עמוק.

תמרה רונן (14:03 20.09.2015)

שאלתי אם אפשר לקפיא בקלאווה של עלי פילו ואחר כך להוציא להפשיר ולשים את הסירופ תודה

תמרה רונן (14:02 20.09.2015)

שלום תודה על המידע
שאלה חשובה לי האם אחרי שעשיתי בקלווה מעלי פילו ולא שמתי עדיין הסירופ האם אפשר
להקפיא ואחר כך להוציא ולשים סירופי אחרי ההפשרה תודה תודה

מתכונים ב-10 דקות (15:57 20.09.2015)

היי תמרה,
את יכולה לשמור בקופסה אטומה ולהקפיא אבל קחי בחשבון שזה יהיה פחות טעים כי המרקם של הבצק משתנה מעט לאחר הקפאה והפשרה.
שבוע נפלא 🙂

פרידה (12:26 8.07.2015)

האם אפשר להכין את הבצק עם המילוי ללא אפייה למקפיא ולאפות יום למחרת?

מתכונים ב-10 דקות (12:33 8.07.2015)

היי פרידה,
רצוי לא להקפיא את דפי הפילו לאחר שמפשירים אותם מאחר וזה פוגע במרקם הבצק.
הכי מומלץ זה להכין את המילוי מראש ולשמור במקרר ויום למחרת למלא את דפי הפילו ולאפות.
יום נעים 🙂

טולי הרצוג (20:16 17.09.2017)

היי
הכנתי והיה מאוד נוח לעבוד איתם,אך באפיה לא נהיה צבע שחום.נדארו חיוורים.כמו כן השכבה הראשונה מתפוררת בזמן חיתוך הרולדה.
האם לחתוך קר או חם?
תודה מראש על המענה
טולי

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:55 17.09.2017)

היי טולי,
שימנת את הדפים היטב בחלק העליון לפני האפיה?
זה טבעי שהשכבה העליונה מתפוררת, זה המרקם של הדפים לאחר האפיה. קריספיים אבל מתפוררים.
מה הכנת?
עדיף לצנן קצת לפני חיתוך.
שנה טובה 🙂

לקריאת כל התגובות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.