איך מכינים צ’יפס
איך מכינים צ’יפס מושלם?
טיפים להכנת צ’יפס פריך מבחוץ ונימוח מבפנים
- סוג תפוח האדמה: מומלץ להשתמש בזן שהוא יבש יחסית כדי שהצ’יפס לא ייצא קמחי או ספוגי. מומלץ לבחור בתפוחי אדמה שקליפתם אדומה ומבפנים הם צהבהבים. אלה מושלמים להכנת צ’יפס.
- כדי שייצא לכם צ’יפס פריך מומלץ להשרות את תפוחי האדמה במים קרים לאחר שחתכנו אותם. פעולה זו מסירה את עודפי העמילן, מה שיתרום למרקם פריך יותר.
- לאחר ההשריה במים יש לנגב את תפוחי האדמה בעזרת נייר מגבת. ככל שתפוחי האדמה יהיו יבשים יותר כך המרקם יהיה מוצלח ופריך יותר.
איך לחתוך את תפוחי האדמה?
מומלץ לקלף את תפוחי האדמה ולחתוך למקלות בעובי של עד 1 ס”מ. יש להשתדל לחתוך אותם לגודל אחיד כדי שיטגנו בצורה אחידה.
מתכון לצ’יפס מטוגן בשמן עמוק:
-מחממים על אש גבוהה שמן לטיגון עמוק במשך דקה-שתיים (השמן צריך להיות לפחות בגובה של 5 ס”מ). זורקים צ’יפס אחד לשמן. אם הוא שקע ונוצרו סביבו בועות עדינות – השמן מוכן לטיגון. אם הוא נשרף מיד, זה אומר שהשמן חם ויש להוסיף מעט שמן קר כדי לאזן את הטמפרטורה.
כשהשמן בטמפרטורה הנכונה, מוסיפים את יתר הצ’יפס ומנמיכים לאש בינונית. מטגנים עד לצבע זהוב-שחום. מוציאים את הצ’יפס בעזרת כף מחוררת ומעבירים לנייר סופג.
*מומלץ לטגן את הצ’יפס בכמה סבבים, כמות קטנה בכל פעם, כדי לא להוריד את טמפרטורת השמן.
למי שרוצה לחסוך בקלוריות ניתן להכין צ’יפס אפוי בתנור.
איך להכין צ’יפס
יצא מאוד טעים אבל לא קריספי….
מה אפשר לתקן לפעם הבאה?
היי
תוודאי שהשמן רותח כשאת מכניסה את הצ’יפס(:
מה עושים עם צ’יפס קפוא קנוי, להפשיר קודם?
מה עוד כדאי לדעת?
אין צורך להפשיר. ההוראות כתובות על אריזת הצ’יפס.
תודה על המתכונים המהממים!!!!
אהבתי מאוד😋😛
תודה רבה!!🙏 תמשיכו כך!!!
שמחה לקרוא שנהנת ♥
המשך סופ”ש נעים
—–
מזמינה אתכם לרכוש את ספרי המתכונים האהובים עלייכם, במבצע מיוחד ועם שליח עד הבית-
https://10dakot-shop.co.il/
ברור, קנינו כבר מזמן אנחנו לא פריירים!!!!!
תודה !!! מתכונים מהממים!!!!!!!
ולמי שעדיין לא הספיק לקנות את הספרים של המתכונים המהממיםםםםם שיזדרז….. תודה רבה:-)
❤️❤️
תודה אפרת המתכונים שלך מדהימים!!!
הכנתי את הציפס ויצא מש טוב!👌👌😘
מהמם 😍
תודה שירלי
וואו וואו וואו ממש טעים טוב קריספי רך מביפנים פשוט אין מילים אפרתוש המהממת
איזה כיף לשמוע(:
תודה שחזרת לשתף❤
הי, אני ואחי מנסים להכין.אני לא בטוחה אם יצא טוב או לא- אבל מה שחשוב זה הדרך!
התוצאה היא רק בונוס:)
תודה על המתכון!
בהצלחה! ❤️
תקנו קפוא מומלץ בחום בלי כאבי ראש <3
תשאלו את ההורים
😑😐😐😐🥖🥖🥖🥖🍟🍟🍟🍟🍟🍟אפשר לדעת מי לא יודע להכין צ’יפס????
חחח כל כך צודק/ת
זה לא נכון להגיד מי לא יודע להכין ציפס
גם במאכלים שנראים פשוטים להכנה יש דקויות שחשוב ללמוד
למשל באיזה זן של תפו”א להשתמש
אני אהבתי ולי זה חידש המון
תודה אפרת-מקסימה!
❤️
זה ממש כפיות טובה להגיב כך
אתה משתמש במתכונים,נהנה ואחר כך מלגלג?
את צודקת
מתה על דבר הזה אבל .אם משהו מבטיח לי שלא אשמין ולא אקבל שומנים בכבד ושאר מרעין בישין…
יצא טעים מאוד
שמחה לשמוע 🙂
תודה אלמה
לקח טיפת זמן והרבה לכלוך
לוקח לי הרבה יותר מחמש דקות בתוך השמן… אני טועה איפשהו?
אולי השמן לא חם מספיק?
היי אפרת,
רציתי לדעת איך אפשר לשמור על תפוחי אדמה שחתוכים כבר, ליום יומיים, בלי שישחירו?
אנחנו יוצאים לקמפינג ואני רוצה לחסוך זמן עבודה בשטח, אז חשבתי לקלוף ולחתוך אותם מבעוד מועד. (אני יודעת שעדיף ציפס קנוי, אבל יש לי שק שלם של תפוחי אדמה שחבל לי שיתקלקלו)
תודה!!
היי אביבית,
כאשר חותכים תפוחי אדמה מראש בדר”כ שומרים אותם בתוך קערה עם מים במקרר וזה מונע את השחרתם.
חייבת לציין שלא ניסיתי לשמור בצורה הזאת יותר מחצי יום כך שאני לא יודעת איך זה יחזיק במשך יום-יומיים ללא קירור.
יפה מאוד אני היום הכנתי ציפס צא מאוד תים למרות שלא ראיתי מה את עושה אני עדיין מתגרה!
🙂
זה בכלל לא מזהיב זה מתרכך כמו פירה מה לעשות?תודה והמשך יום מושלם😘
אולי השמן לא חם מספיק?
עכשיו אני מכינה לאחיות שלי מקווה שיצא טעים:)
כמה זמן הם צריכים להיות בשמן?
הוספתי מלח לשמן זה טוב?
היי רוני,
מקווה שהסתדרת ושיצא טעים 🙂
כעקרון הצ’יפס צריך להיות בשמן עד שהוא מקבל צבע זהוב- שחום, בסביבות 5 דקות, תלוי העובי של הצ’יפס.
כמה זמן להשרות במים?
5-10 דקות.
היי אפרת רציתי לדעת אם יש אפשרות להכין את זה בתנור בכזו צורה או שזה לא יאפה טוב
נ.ב. יש לך פה אחלה מתכונים קלים וטעימים👅
היי תהילה,
יש מתכון לצ’יפס בתנור.
אני עכשיו מכין את זה אני ילד ואני מקווה שייצא טוב😉
מקווה שהצליח 😉
המלצה-
להשרות את תפוחי האדמה לאחר הקילוף במי מלח חצי שעה.
זה הופך את הצ’יפס לרך יותר מבפנים.
בדיוק כמו במסעדות!!!
מקווה שיצא לי טוב ותודה יש דברים שלא ידעתי
בהצלחה 🙂
וואלה בדרך לנסות נקווה שיצא טוב בכל מיקרה תודה על המתכון
בהצלחה 🙂
תקשיבי….!!!!
אני גברררר ורק בזכותך אני מתחיל להכין אוכל!!! (כמובן אני מייחס את כל הכשורונות אלי.. חחח סתםםם)
אז אני, ו..כן גם אישתי והילדים מודים לך בלי סוףףףףףף!!!!!
אגב.. אין צורך בצ’יפס גם להשים בצל?
תודה!!!!
שמחה לשמוע!
אין צורך לשים בצל.
כל הכבוד לך, תמשיך לבשל אוכל טעים 🙂
העמילן נותן מתיקות לא? חבל אם המים יסירו אותו
מתיקות ממש עדינה שלא כולם מבחינים בה. אם אתה רוצה להמנע משטיפת תפוחי האדמה לפחות כדאי לנגב אותם קצת לאחר חיתוך.
שבוע נפלא 🙂
“מעבירים לנייר אפיה” את מתכוונת לנייר סופג?
כן, תוקן.
יש מצב להנות מציפס בלי שומנים בכבד וכו’