שום דבר לא נמצא

איך מכינים צ’יפס

מאת: אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות, 3 מאי 2017

איך מכינים צ’יפס מושלם? 

איך מכינים צ'יפס

טיפים להכנת צ’יפס פריך מבחוץ ונימוח מבפנים

  • סוג תפוח האדמה:  מומלץ להשתמש בזן שהוא יבש יחסית כדי שהצ’יפס לא ייצא קמחי או ספוגי. מומלץ לבחור בתפוחי אדמה שקליפתם אדומה ומבפנים הם צהבהבים. אלה מושלמים להכנת צ’יפס.
  • כדי שייצא לכם צ’יפס פריך מומלץ להשרות את תפוחי האדמה במים קרים לאחר שחתכנו אותם. פעולה זו מסירה את עודפי העמילן, מה שיתרום למרקם פריך יותר.
  • לאחר ההשריה במים יש  לנגב את תפוחי האדמה בעזרת נייר מגבת. ככל שתפוחי האדמה יהיו יבשים יותר כך המרקם יהיה מוצלח ופריך יותר.

 
איך לחתוך את תפוחי האדמה?
מומלץ לקלף את תפוחי האדמה ולחתוך למקלות בעובי של עד 1 ס”מ. יש להשתדל לחתוך אותם לגודל אחיד כדי שיטגנו בצורה אחידה.

מתכון לצ’יפס מטוגן בשמן עמוק:
-מחממים על אש גבוהה שמן לטיגון עמוק במשך דקה-שתיים (השמן צריך להיות לפחות בגובה של 5 ס”מ).  זורקים צ’יפס אחד לשמן. אם הוא שקע  ונוצרו סביבו בועות עדינות – השמן מוכן לטיגון. אם הוא נשרף מיד, זה אומר שהשמן חם ויש להוסיף מעט שמן קר כדי לאזן את הטמפרטורה.
כשהשמן בטמפרטורה הנכונה, מוסיפים את יתר הצ’יפס ומנמיכים לאש בינונית. מטגנים עד לצבע זהוב-שחום. מוציאים את הצ’יפס בעזרת כף מחוררת ומעבירים לנייר סופג.
*מומלץ לטגן את הצ’יפס בכמה סבבים, כמות קטנה בכל פעם, כדי לא להוריד את טמפרטורת השמן.

למי שרוצה לחסוך בקלוריות ניתן להכין צ’יפס אפוי בתנור.

 איך להכין צ’יפס

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
שניאור (19:18 4.11.2020)

תודה על המתכונים המהממים!!!!

אהבתי מאוד😋😛

תודה רבה!!🙏 תמשיכו כך!!!

מתכונים ב-10 דקות (10:03 5.11.2020)

שמחה לקרוא שנהנת ♥
המשך סופ”ש נעים

—–
מזמינה אתכם לרכוש את ספרי המתכונים האהובים עלייכם, במבצע מיוחד ועם שליח עד הבית-
https://10dakot-shop.co.il/

שניאור (19:33 5.01.2021)

ברור, קנינו כבר מזמן אנחנו לא פריירים!!!!!
תודה !!! מתכונים מהממים!!!!!!!

שניאור (19:41 5.01.2021)

ולמי שעדיין לא הספיק לקנות את הספרים של המתכונים המהממיםםםםם שיזדרז….. תודה רבה:-)

מתכונים ב-10 דקות (21:32 5.01.2021)

❤️❤️

שירלי (12:20 21.07.2020)

תודה אפרת המתכונים שלך מדהימים!!!
הכנתי את הציפס ויצא מש טוב!👌👌😘

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:26 21.07.2020)

מהמם 😍
תודה שירלי

ילדודס (14:48 13.11.2019)

הי, אני ואחי מנסים להכין.אני לא בטוחה אם יצא טוב או לא- אבל מה שחשוב זה הדרך!
התוצאה היא רק בונוס:)
תודה על המתכון!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:10 13.11.2019)

בהצלחה! ❤️

FUT KAREAN (21:27 7.11.2020)

תקנו קפוא מומלץ בחום בלי כאבי ראש <3

שניאור (21:33 29.11.2020)

תשאלו את ההורים

אני (19:44 22.07.2019)

😑😐😐😐🥖🥖🥖🥖🍟🍟🍟🍟🍟🍟אפשר לדעת מי לא יודע להכין צ’יפס????

תהל (21:22 30.06.2020)

חחח כל כך צודק/ת

חני (19:12 12.07.2020)

זה לא נכון להגיד מי לא יודע להכין ציפס
גם במאכלים שנראים פשוטים להכנה יש דקויות שחשוב ללמוד
למשל באיזה זן של תפו”א להשתמש
אני אהבתי ולי זה חידש המון
תודה אפרת-מקסימה!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:29 12.07.2020)

❤️

חני (19:15 12.07.2020)

זה ממש כפיות טובה להגיב כך
אתה משתמש במתכונים,נהנה ואחר כך מלגלג?

חסוי (16:17 21.10.2020)

את צודקת

בתיה (06:49 11.06.2021)

מתה על דבר הזה אבל .אם משהו מבטיח לי שלא אשמין ולא אקבל שומנים בכבד ושאר מרעין בישין…

אלמה (13:55 26.03.2019)

יצא טעים מאוד

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:40 26.03.2019)

שמחה לשמוע 🙂
תודה אלמה

אורי רגב (19:11 1.01.2019)

לקח טיפת זמן והרבה לכלוך

דנה (16:05 15.12.2018)

לוקח לי הרבה יותר מחמש דקות בתוך השמן… אני טועה איפשהו?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:31 15.12.2018)

אולי השמן לא חם מספיק?

אביבית (12:52 27.09.2018)

היי אפרת,
רציתי לדעת איך אפשר לשמור על תפוחי אדמה שחתוכים כבר, ליום יומיים, בלי שישחירו?
אנחנו יוצאים לקמפינג ואני רוצה לחסוך זמן עבודה בשטח, אז חשבתי לקלוף ולחתוך אותם מבעוד מועד. (אני יודעת שעדיף ציפס קנוי, אבל יש לי שק שלם של תפוחי אדמה שחבל לי שיתקלקלו)
תודה!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:10 27.09.2018)

היי אביבית,
כאשר חותכים תפוחי אדמה מראש בדר”כ שומרים אותם בתוך קערה עם מים במקרר וזה מונע את השחרתם.
חייבת לציין שלא ניסיתי לשמור בצורה הזאת יותר מחצי יום כך שאני לא יודעת איך זה יחזיק במשך יום-יומיים ללא קירור.

תמר (16:43 13.06.2018)

יפה מאוד אני היום הכנתי ציפס צא מאוד תים למרות שלא ראיתי מה את עושה אני עדיין מתגרה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:40 13.06.2018)

🙂

אוהבת לבשל (13:53 2.05.2018)

זה בכלל לא מזהיב זה מתרכך כמו פירה מה לעשות?תודה והמשך יום מושלם😘

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:55 2.05.2018)

אולי השמן לא חם מספיק?

רוני ליפשיץ (15:41 23.01.2018)

עכשיו אני מכינה לאחיות שלי מקווה שיצא טעים:)
כמה זמן הם צריכים להיות בשמן?
הוספתי מלח לשמן זה טוב?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:44 23.01.2018)

היי רוני,
מקווה שהסתדרת ושיצא טעים 🙂
כעקרון הצ’יפס צריך להיות בשמן עד שהוא מקבל צבע זהוב- שחום, בסביבות 5 דקות, תלוי העובי של הצ’יפס.

שרה (12:52 27.12.2017)

כמה זמן להשרות במים?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:31 27.12.2017)

5-10 דקות.

תהילה (12:52 5.12.2017)

היי אפרת רציתי לדעת אם יש אפשרות להכין את זה בתנור בכזו צורה או שזה לא יאפה טוב
נ.ב. יש לך פה אחלה מתכונים קלים וטעימים👅

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:59 5.12.2017)

היי תהילה,
יש מתכון לצ’יפס בתנור.

איל נתנזון (14:05 2.12.2017)

אני עכשיו מכין את זה אני ילד ואני מקווה שייצא טוב😉

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:09 2.12.2017)

מקווה שהצליח 😉

המלצה (23:49 26.11.2017)

המלצה-
להשרות את תפוחי האדמה לאחר הקילוף במי מלח חצי שעה.
זה הופך את הצ’יפס לרך יותר מבפנים.
בדיוק כמו במסעדות!!!

ניב עמר (22:06 8.10.2017)

מקווה שיצא לי טוב ותודה יש דברים שלא ידעתי

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:10 8.10.2017)

בהצלחה 🙂

בניהו חזן (02:00 15.08.2017)

וואלה בדרך לנסות נקווה שיצא טוב בכל מיקרה תודה על המתכון

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:19 15.08.2017)

בהצלחה 🙂

מאיר (16:59 2.07.2017)

תקשיבי….!!!!
אני גברררר ורק בזכותך אני מתחיל להכין אוכל!!! (כמובן אני מייחס את כל הכשורונות אלי.. חחח סתםםם)
אז אני, ו..כן גם אישתי והילדים מודים לך בלי סוףףףףףף!!!!!
אגב.. אין צורך בצ’יפס גם להשים בצל?

תודה!!!!

מתכונים ב-10 דקות (17:27 2.07.2017)

שמחה לשמוע!
אין צורך לשים בצל.
כל הכבוד לך, תמשיך לבשל אוכל טעים 🙂

דור (23:07 6.05.2017)

העמילן נותן מתיקות לא? חבל אם המים יסירו אותו

מתכונים ב-10 דקות (08:46 7.05.2017)

מתיקות ממש עדינה שלא כולם מבחינים בה. אם אתה רוצה להמנע משטיפת תפוחי האדמה לפחות כדאי לנגב אותם קצת לאחר חיתוך.
שבוע נפלא 🙂

סתיו (12:53 4.05.2017)

“מעבירים לנייר אפיה” את מתכוונת לנייר סופג?

מתכונים ב-10 דקות (13:04 4.05.2017)

כן, תוקן.

בתי (06:53 11.06.2021)

יש מצב להנות מציפס בלי שומנים בכבד וכו’

לקריאת כל התגובות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.