איך מכינים צ’יפס

מאת: אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות, 3 מאי 2017

איך מכינים צ’יפס מושלם? 

איך מכינים צ'יפס

טיפים להכנת צ’יפס פריך מבחוץ ונימוח מבפנים

  • סוג תפוח האדמה:  מומלץ להשתמש בזן שהוא יבש יחסית כדי שהצ’יפס לא ייצא קמחי או ספוגי. מומלץ לבחור בתפוחי אדמה שקליפתם אדומה ומבפנים הם צהבהבים. אלה מושלמים להכנת צ’יפס.
  • כדי שייצא לכם צ’יפס פריך מומלץ להשרות את תפוחי האדמה במים קרים לאחר שחתכנו אותם. פעולה זו מסירה את עודפי העמילן, מה שיתרום למרקם פריך יותר.
  • לאחר ההשריה במים יש  לנגב את תפוחי האדמה בעזרת נייר מגבת. ככל שתפוחי האדמה יהיו יבשים יותר כך המרקם יהיה מוצלח ופריך יותר.

 
איך לחתוך את תפוחי האדמה?
מומלץ לקלף את תפוחי האדמה ולחתוך למקלות בעובי של עד 1 ס”מ. יש להשתדל לחתוך אותם לגודל אחיד כדי שיטגנו בצורה אחידה.

מתכון לצ’יפס מטוגן בשמן עמוק:
-מחממים על אש גבוהה שמן לטיגון עמוק במשך דקה-שתיים (השמן צריך להיות לפחות בגובה של 5 ס”מ).  זורקים צ’יפס אחד לשמן. אם הוא שקע  ונוצרו סביבו בועות עדינות – השמן מוכן לטיגון. אם הוא נשרף מיד, זה אומר שהשמן חם ויש להוסיף מעט שמן קר כדי לאזן את הטמפרטורה.
כשהשמן בטמפרטורה הנכונה, מוסיפים את יתר הצ’יפס ומנמיכים לאש בינונית. מטגנים עד לצבע זהוב-שחום. מוציאים את הצ’יפס בעזרת כף מחוררת ומעבירים לנייר סופג.
*מומלץ לטגן את הצ’יפס בכמה סבבים, כמות קטנה בכל פעם, כדי לא להוריד את טמפרטורת השמן.

למי שרוצה לחסוך בקלוריות ניתן להכין צ’יפס אפוי בתנור.

 איך להכין צ’יפס

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
avatar
שניאור (19:18 4.11.2020)

תודה על המתכונים המהממים!!!!

אהבתי מאוד😋😛

תודה רבה!!🙏 תמשיכו כך!!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:03 5.11.2020)

שמחה לקרוא שנהנת ♥
המשך סופ”ש נעים

—–
מזמינה אתכם לרכוש את ספרי המתכונים האהובים עלייכם, במבצע מיוחד ועם שליח עד הבית-
https://10dakot-shop.co.il/

avatar
שניאור (19:33 5.01.2021)

ברור, קנינו כבר מזמן אנחנו לא פריירים!!!!!
תודה !!! מתכונים מהממים!!!!!!!

avatar
שניאור (19:41 5.01.2021)

ולמי שעדיין לא הספיק לקנות את הספרים של המתכונים המהממיםםםםם שיזדרז….. תודה רבה:-)

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:32 5.01.2021)

❤️❤️

avatar
שירלי (12:20 21.07.2020)

תודה אפרת המתכונים שלך מדהימים!!!
הכנתי את הציפס ויצא מש טוב!👌👌😘

איך מכינים צ’יפס
avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:26 21.07.2020)

מהמם 😍
תודה שירלי

avatar
ילדודס (14:48 13.11.2019)

הי, אני ואחי מנסים להכין.אני לא בטוחה אם יצא טוב או לא- אבל מה שחשוב זה הדרך!
התוצאה היא רק בונוס:)
תודה על המתכון!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:10 13.11.2019)

בהצלחה! ❤️

avatar
FUT KAREAN (21:27 7.11.2020)

תקנו קפוא מומלץ בחום בלי כאבי ראש <3

איך מכינים צ’יפס
avatar
שניאור (21:33 29.11.2020)

תשאלו את ההורים

avatar
אני (19:44 22.07.2019)

😑😐😐😐🥖🥖🥖🥖🍟🍟🍟🍟🍟🍟אפשר לדעת מי לא יודע להכין צ’יפס????

avatar
תהל (21:22 30.06.2020)

חחח כל כך צודק/ת

avatar
חני (19:12 12.07.2020)

זה לא נכון להגיד מי לא יודע להכין ציפס
גם במאכלים שנראים פשוטים להכנה יש דקויות שחשוב ללמוד
למשל באיזה זן של תפו”א להשתמש
אני אהבתי ולי זה חידש המון
תודה אפרת-מקסימה!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:29 12.07.2020)

❤️

avatar
חני (19:15 12.07.2020)

זה ממש כפיות טובה להגיב כך
אתה משתמש במתכונים,נהנה ואחר כך מלגלג?

avatar
חסוי (16:17 21.10.2020)

את צודקת

avatar
בתיה (06:49 11.06.2021)

מתה על דבר הזה אבל .אם משהו מבטיח לי שלא אשמין ולא אקבל שומנים בכבד ושאר מרעין בישין…

avatar
אלמה (13:55 26.03.2019)

יצא טעים מאוד

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:40 26.03.2019)

שמחה לשמוע 🙂
תודה אלמה

avatar
אורי רגב (19:11 1.01.2019)

לקח טיפת זמן והרבה לכלוך

avatar
דנה (16:05 15.12.2018)

לוקח לי הרבה יותר מחמש דקות בתוך השמן… אני טועה איפשהו?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:31 15.12.2018)

אולי השמן לא חם מספיק?

avatar
אביבית (12:52 27.09.2018)

היי אפרת,
רציתי לדעת איך אפשר לשמור על תפוחי אדמה שחתוכים כבר, ליום יומיים, בלי שישחירו?
אנחנו יוצאים לקמפינג ואני רוצה לחסוך זמן עבודה בשטח, אז חשבתי לקלוף ולחתוך אותם מבעוד מועד. (אני יודעת שעדיף ציפס קנוי, אבל יש לי שק שלם של תפוחי אדמה שחבל לי שיתקלקלו)
תודה!!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:10 27.09.2018)

היי אביבית,
כאשר חותכים תפוחי אדמה מראש בדר”כ שומרים אותם בתוך קערה עם מים במקרר וזה מונע את השחרתם.
חייבת לציין שלא ניסיתי לשמור בצורה הזאת יותר מחצי יום כך שאני לא יודעת איך זה יחזיק במשך יום-יומיים ללא קירור.

avatar
תמר (16:43 13.06.2018)

יפה מאוד אני היום הכנתי ציפס צא מאוד תים למרות שלא ראיתי מה את עושה אני עדיין מתגרה!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:40 13.06.2018)

🙂

avatar
אוהבת לבשל (13:53 2.05.2018)

זה בכלל לא מזהיב זה מתרכך כמו פירה מה לעשות?תודה והמשך יום מושלם😘

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:55 2.05.2018)

אולי השמן לא חם מספיק?

avatar
רוני ליפשיץ (15:41 23.01.2018)

עכשיו אני מכינה לאחיות שלי מקווה שיצא טעים:)
כמה זמן הם צריכים להיות בשמן?
הוספתי מלח לשמן זה טוב?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:44 23.01.2018)

היי רוני,
מקווה שהסתדרת ושיצא טעים 🙂
כעקרון הצ’יפס צריך להיות בשמן עד שהוא מקבל צבע זהוב- שחום, בסביבות 5 דקות, תלוי העובי של הצ’יפס.

avatar
שרה (12:52 27.12.2017)

כמה זמן להשרות במים?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:31 27.12.2017)

5-10 דקות.

avatar
תהילה (12:52 5.12.2017)

היי אפרת רציתי לדעת אם יש אפשרות להכין את זה בתנור בכזו צורה או שזה לא יאפה טוב
נ.ב. יש לך פה אחלה מתכונים קלים וטעימים👅

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:59 5.12.2017)

היי תהילה,
יש מתכון לצ’יפס בתנור.

avatar
איל נתנזון (14:05 2.12.2017)

אני עכשיו מכין את זה אני ילד ואני מקווה שייצא טוב😉

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:09 2.12.2017)

מקווה שהצליח 😉

avatar
המלצה (23:49 26.11.2017)

המלצה-
להשרות את תפוחי האדמה לאחר הקילוף במי מלח חצי שעה.
זה הופך את הצ’יפס לרך יותר מבפנים.
בדיוק כמו במסעדות!!!

avatar
ניב עמר (22:06 8.10.2017)

מקווה שיצא לי טוב ותודה יש דברים שלא ידעתי

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:10 8.10.2017)

בהצלחה 🙂

avatar
בניהו חזן (02:00 15.08.2017)

וואלה בדרך לנסות נקווה שיצא טוב בכל מיקרה תודה על המתכון

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:19 15.08.2017)

בהצלחה 🙂

avatar
מאיר (16:59 2.07.2017)

תקשיבי….!!!!
אני גברררר ורק בזכותך אני מתחיל להכין אוכל!!! (כמובן אני מייחס את כל הכשורונות אלי.. חחח סתםםם)
אז אני, ו..כן גם אישתי והילדים מודים לך בלי סוףףףףףף!!!!!
אגב.. אין צורך בצ’יפס גם להשים בצל?

תודה!!!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:27 2.07.2017)

שמחה לשמוע!
אין צורך לשים בצל.
כל הכבוד לך, תמשיך לבשל אוכל טעים 🙂

avatar
דור (23:07 6.05.2017)

העמילן נותן מתיקות לא? חבל אם המים יסירו אותו

avatar
מתכונים ב-10 דקות (08:46 7.05.2017)

מתיקות ממש עדינה שלא כולם מבחינים בה. אם אתה רוצה להמנע משטיפת תפוחי האדמה לפחות כדאי לנגב אותם קצת לאחר חיתוך.
שבוע נפלא 🙂

avatar
סתיו (12:53 4.05.2017)

“מעבירים לנייר אפיה” את מתכוונת לנייר סופג?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:04 4.05.2017)

כן, תוקן.

avatar
בתי (06:53 11.06.2021)

יש מצב להנות מציפס בלי שומנים בכבד וכו’

לקריאת כל התגובות