אחסון נכון במקרר
רובנו מבשלים במהלך השבוע ושומרים את האוכל המבושל במקרר, בכדי שכאשר נגיע הביתה אחרי יום עבודה עמוס או כשהילדים יחזרו מבית הספר, כל שנצטרך לעשות הוא לחמם את המזון על הגז או במיקרוגל. בנוסף, פעולה כמו הפשרה, למשל, מחייבת תשומת לב מיוחדת, כדי למנוע מהמזון להתקלקל. איך מאחסנים כמו שצריך, מה עושים עם מזון שנשאר, איך לשמור על הסדר במקרר ובמקפיא? על כך במאמר הבא.
תאריכי תפוגה
מומלץ לסדר את המזונות השונים על פי תאריך התפוגה שלהם (הישן מלפנים, החדש מאחור) ובכל מקרה, מראש לא כדאי לרכוש מוצרי חלב שתאריך התפוגה שלהם הוא פחות משבוע מיום הרכישה קדימה. לפני שתשלבו את השמנת או היוגורט במתכון שלכם, הסתכלו על התאריך. זכרו, כי קיים הבדל בין: ״עדיף להשתמש לפני״ לבין ״לשיווק עד התאריך״. השתמשו במבחן הריח- אם אתם בטוחים שהריח תקין, השתמשו במוצר. אם אתם לא בטוחים לגבי מזון מסוים, עדיף לא לקחת סיכונים, ולהשליכו לפח.
מה לעשות עם מזון שבושל?
אחרי שבישלתם את המרק, התבשיל או האורז, בתוך שעתיים מומלץ להעבירם למקרר או למקפיא. במזונות שנשארים בחוץ למעלה משעתיים בטמפרטורת החדר (בקיץ רק שעה) חיידקים עלולים להתרבות. בנוסף, לא מומלץ לחמם שאריות יותר מפעם אחת. מזונות של פעוטות אין לשמור לאחר הארוחה. חשוב מאוד לשמור על ניקיון ואסתטיקה הן בתהליך ההכנה והבישול, והן בתוך המקרר עצמו. האחסון חייב להתבצע בידיים נקיות ובכלים נקיים ואטומים לחלוטין.
כמה זמן?
מזונות שבושלו ואוחסנו במקרר עדיף לאכול בתוך יומיים אם כי יש פריטים שיכולים לשרוד יותר זמן במקרר לדוג’ מרקים יכולים לשרוד גם 4 ימים, בשר בקר 3-5 ימים. לאחר שהוצאתם משהו מהפריזר כמו עופות, בשרים או דגים, יש לבשלם תוך 24 שעות לכל המאוחר. ירקות ופירות מומלץ לאכול או לעשות בהם שימוש לבישול תוך 7 ימים. אם מדובר בירקות ובפירות שצריכים להבשיל, כמו עגבניות קשות, אבוקדו, מנגו או פפאיה, רצוי להשאירם מחוץ למקרר באזור נקי עד להבשלה. ניתן לארוז עגבניות ואבוקדו בנייר עיתון או שקית ניילון וכך ההבשלה בחוץ תהיה מהירה יותר.
הקפאה והפשרה
הפשרה ניתן לבצע בשלוש דרכים: במיקרוגל, תחת מי ברז קרים ובמקרר עצמו. הדרך הטובה ביותר היא המקרר, אך מי שאין לו את הזמן לכך, יכול גם להפשיר בדרכים האחרות. אין להחזיר למקפיא מזון גולמי שכבר הופשר, לא משנה מאיזה סוג. למרות שההקפאה משמרת את המזון, לא מומלץ להקפיא בשרים, דגים ועופות לתקופה של יותר מארבעה חודשים.
טיפים לסידור המקרר
- שמרו על טמפרטורה של 5 מעלות צלזיוס.
- נסו שלא להעמיס על המקרר יתר על המידה.
- עטפו מזונות פתוחים כמו גבינות וירקות שנשארו מיום קודם.
- שקיות וואקום הן הדרך הטובה ביותר לשמור על טריות המזון.
- מומלץ שלא לאחסן ירקות ופירות בגב המקרר שכן אזור זה הוא הקר ביותר והם עשויים לקפוא.
- המדף התחתון מתאים לאחסון בשרים, עופות ודגים שכן זהו האזור הקר ביותר במקרר.
- ביצים וגבינות מומלץ לאחסן באזור העליון של המקרר.
- שמרו את המגרות לאחסון של ירקות ופירות.
- בדלת כדאי לאחסן מוצרים שלא זקוקים לקירור קיצוני, כמו למשל ריבות, ממרחים, משקאות קלים וכדומה.
לסיכום, שמירה על תנאי אחסון נאותים, מקרר מסודר ונקי יסייעו להאריך את חיי המדף של הירקות, הפירות והמזונות השונים, ישמרו על הטעם, על הריח ועל הטריות, ולא פחות חשוב- יפחיתו את הסיכוי להיווצרות של חיידקים.
היי אפרת כמה זמן אפשר לשמור סלרי קצוץ במקרר?.
תודה
כמה ימים.
אפשר להקפיא ליותר זמן אבל זה ישמש רק למרקים ותבשילים.
היי אפרת כמה זמן ניתן לשמור במקרר בצל מטוגן ?
היי,
מומלץ לשמור בצל מטוגן במעט שמן כ-4 ימים במקרר.
הי אפרת,
איפה כדאי לאחסן ממרח שוקולד ( נוטלה)?
תודה וחג שמח !
היי,
אפשר לאחסן מחוץ למקרר במקום קריר יחסית (כמו מגירה או ארון).
חג שמח!
היי אפרת
הוצאתי אתמול בשר טחון מהמקפיא וחשבתי שהיום אכין המבורגר .. הוא במקרר עד עכשיו וכבר הפשיר כמובן …
בסוף לא הסתדר היום שאכין …
ומחר יש לנו אירוע וגם כן אני לא אכין את ההמבורגר
אפשרי להחזיר את הבשר למקפיא ?
או לשמור במקרר ליום חמישי
תודה 😘😘😘
היי,
ככל הידוע לי ממש לא מומלץ להחזיר להקפאה בשר שהופשר כבר פעם אחת. הבשר המופשר צובר חיידקים ולכן מסוכן להקפיאו בשנית.
מציעה לך להכין מהבשר אפילו משהו זריז העיקר שתנצלי אותו ולא תצטרכי לזרוק.
בהצלחה😊