האתר משתמש בעוגיות כדי לנתח את תעבורת הגולשים, לייעודי אבטחת המידע שלכם ובאתרו המסור מילויו או חצייה על "מאשר/ת הכל" מהווים הסכמה לשימוש בעוגיות בהתאם למדיניות הפרטיות.
חלמון של ביצה טרוף (הצהוב) + שומשום (לטבעונים – ניתן להבריש בשמן)
אופן ההכנה
מחממים תנור ל175 מעלות ומשמנים תבנית.
מניחים בקערית 100 גרם שוקולד לבן חתוך לקוביות ו¾ כוס שמן. ממיסים כ-20 שניות במיקרוגל ומערבבים לתערובת חלקה.
מערבבים בקערה (עם מטרפה או כף) את הביצים עם הסוכר הלבן וסוכר הוניל. מוסיפים את תערובת השוקולד הלבן ומערבבים. מוסיפים חלב ומערבבים. מוסיפים את הקמח התופח והקוקוס ומערבבים קלות עד לאיחוד החומרים.
יוצקים את הבלילה לתבנית משומנת ואופים בתנור במשך 30-35 דקות (תבנית אינגליש קייק) או 40-45 דקות (תבנית מלבנית), עד שקיסם יוצא יבש.
בזמן שהעוגה בתנור מכינים את סירופ השוקולד הלבן: מניחים בקערה 75 גרם שוקולד לבן חתוך לקוביות ורבע כוס חלב או מים. ממיסים כ-20 שניות במיקרוגל ומערבבים לתערובת חלקה. לאחר שהעוגה מוכנה ובעודה חמה, יוצקים את הסירופ על העוגה (הסירופ אמור להספג בעוגה). מפזרים מעל קצת קוקוס.