זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 30 דקות
סוג: פרווה
מצרכים:
שקית תפו”א קטנים עם הקליפה- “תפוחי אדמה למיקרוגל” (750 גרם)
4 כפות גדושות שמן זית
2 שיני שום כתושות
עלי רוזמרין
מלח, פלפל שחור גרוס
אופן הכנה:
מערבבים היטב את כל החומרים בקערה, מניחים על נייר אפיה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל200 מעלות כ-30 דקות עד שתפוחי האדמה נעשים רכים וזהובים.
הפעל טיימר (30 דק’)
+
טיימר פועל
מתכון לתפוחי אדמה בתנור, תפוחי אדמה אפויים
ראו גם
אופס שכחתי..
אגב-
זה מתקבל טוב עם המתכון של העוף בזעתר?
זה- https://www.10dakot.co.il/recipe/%d7%a2%d7%95%d7%a3-%d7%91%d7%96%d7%a2%d7%aa%d7%a8/
או שעדיף לשלב משהו אחר?
תודה ושבת שלום!
כן, גם במתכון הזה מתאים להשתמש בתפוחי אדמה רגילים.
תודה על המתכונים הנפלאים!
האם אפשרי להכין עם תפו”א רגיל? אין לי שקית כזו.
ואם כן כמה?
בנוסף אשמח לדעת איזה טעם פחות או יותר מתקבל?
תודה רבה!
היי,
ניתן להכין עם 750 גרם תפוחי אדמה רגילים.
הטעם שמתקבל עשיר בטעמים אבל עדין🙂
היי אפרת,
יש לי עלי רוזמרין טריים, כמה בערך לשים ? מפחדת זה יצא דומיננטי מידי. ואם אני עושה כמות כפולה של תפוחי אדמה אז להכפיל כמויות ולשים בשתי תבניות? החום בתנור משתנה? ועל איזה פונקציה לשים אם אני מכסה בנייר כסף
היי עדי,
שימי 5-6 עלי רוזמרין.
לכמות כפולה יש להכפיל את כל הכמויות פי 2, ואפשר להכין בשתי תבניות.
החום אינו משתנה.
תכנית התנור יכולה להיות טורבו או קו עליון ותחתון- לבחירתך.
זמן האפייה עשוי להתארך מעט עד 10 דקות נוספות אם אופים עם כיסוי.
מעולה תודה רבה!
מה הכמות של רוזמרין יבש שיש להוסיף לשקית תפוחי אדמה? עברתי על כל התגובות וראיתי שבמקום אחד כתוב כפית ובמקום אחר כתוב 2 עד 3 כפות.
תודה מראש.
בין חצי כפית לכפית.
היי… תודה על כל המתכונים המגוונים והקלים והטעימים שמשדרגים פלאות את הארוחות!!!!
יש לי תפו”א קטנים. אין לי רוזמרין. לא טרי ולא יבש.
יש לך רעיון אחר לתיבול?
אני רוצה אותם אפויים בתנור ללא קליפה.
תודה רבה!!!
אם יש לך עלי טימין טריים אז אפשר.
אפשר גם לשים כפית כוסברה או פטרוזיליה מיובשים.
אם אין, תכיני בלי.
חג שמח 🌺
היי .
האם צריך בזמן האפייה לכסות עם נייר כסף ? חוששת שב- 200 מעלות הם ישרפו מבחוץ וישארו קשים מבפנים .
אפשר לכסות בנייר כסך ואח”כ להסיר את הנייר כדי שיקבלו צבע.
ואפשר לבשל את תפוחי האדמה במים או לחמם במיקרוגל עד לריכוך חלקי ואז לתבל ולשים בתנור ללא כיסוי.
בוקר טוב.
אני צריכה תפוחי אדמה ליום השני של החג. זה ישרוד במקרר יומיים או עדיף מתכון אחר?
כן זה בסדר.
שנה טובה 🌺
שלום.
זה ייצא טעים אם אוסיף גם בזיליקום או אורגנו?
מה עדיף? או לא להוסיף?
אפשר שמן קנולה/סויה? שוב מה עדיף?
אשמח לתשובה
אפשר לשים חצי כפית שטוחה מכל סוג.
עדיף שמן קנולה.
היי, אם אני רוצה לעשות את התפוא אדומים/ צהובים מה לשים? או שלא כדאי?
אפשר להוסיף כפית פפריקה מתוקה (לצבע אדום) או שליש כפית כורכום (לצבע צהוב).
האם לאפות על טורבו או רגיל?
ובאופן כללי המתכונים שלך… כשאת כותבת האם את מתכוונת לטורבו?
האתר הכי שווה שיש!!!
היי ליאת 🙂
אני תמיד מתכוונת לתוכנית הרגילה (קו עליון וקו תחתון).
היי אפרת,
בתור אחת שסובלת מהפרעת קשב ויכוז אני משתעממת מהר, וזה תקף גם בקטע של הכנת אוכל..
פעם ראשונה אין לי בעיה להכין כל מתכון כי זה מעניין אבל פעם שנייה זה כבר מאבד עניין אצלי
בנוסף לזה אני גם סווווופר עצלנית וכל מה שדורש טיפונת השקעה לא ממש יתפוס אצלי מעבר לפעם האחת
אז בשביל שמישהי עצלנית עם הפרעת קשב וריכוז תתמיד במתכון צרכים להיות בו שני מרכיבים מנצחים: הוא צריך להיות סופר פשוט וקל (עם מינימום כלים לשטוף) + התוצאה הסופית צריכה להיות ממש ממש ממש טעימה
וזה בדיוק מה שהמתכון הזה עבורי, סופר קל וסופר טעים.
כבר מעל לחצי שנה שבכל ארוחת שישי התפוחי אדמה האלה נוכחים והם אף פעם לא נמאסים, לא בטע של ההכנה ולא בקטע של האכילה
מתכון סופר טעים וסופר פשוט (אומנם מחליפה את השום הקצוץ הטרי בכתוש קפוא ואת הרוזמרין ברוזמרין יבש, בכל זאת עצלנית)
תודה שסגרת לי את הפינה של איזו תוספת להכין לשישי בערב
נ.ב היום תיזמנתי כמה זמן זה לוקח לי להכין מהרגע שכנסת למטבח ועד שהם בתנור – ויצא 6 דקות על השעון (זה אפילו פחות מעשר דקות)
נראה מעולה!
תודה ❤️
קל וטעים
תודה 🙂
שלום
האם אפשר לשים שום גבישי/אבקת שום במקום שום כתוש?
אם כן,כמה לשים
תודה
היי מלי,
אפשר לשים חצי כפית אבקת שום.
אני תמיד קונה שום כתוש קפוא הזה שבא בקוביות במקפיא.. לצערי היום לא היה בסופר וקניתי במכולת שום כתוש בצנצנת ששומרים בקרור ולא בהקפאה. יש הבדל בין שום קפוא לשום ממקרר מבחינת ההשפעה על המתכון?
אין בעיה. ההבדל לא אמור להיות קריטי.
הגבתי מקודם אבל משום מה לא רואה את התגובה שלי…
רוצה להכין את המתכון הזה ויש לי כמה שאלות:
1. במקום שום טרי יש לי במקרר שום כתוש – האם אפשר להשתמש בו? אם כן כמה כפיות לשים?
2. אני לא טובה בלקצוץ עשבי תיבול. רוצה לשים רוזמרין יבש מצנצנת תבלינים – כמה לשים? ההאם יש יפגע משמעותית בטעם?
3. בתור בשלנית מתחילה רציתי לשאול כמה מלח וכמה פלפל גרוס לשים?
4. כמה מנות יוצאות מהמתכון הזה?
תודה!!!!
ראי את התשובות שלי בתגובה קודמת. רק לגבי שאלה 3 – מומלץ לשים כשליש כפית מלח וקמצוץ פלפל גרוס.
רוצה להכין את המתכון ויש לי כמה שאלות:
1.כמה מנות זה יוצא בערך?
2. אם במקום שתי שיני שום כתוש אני רוצה לשים שום כתוש מוכן מצנצנת שיש לי במקרר האם זה אפשרי ואם כן כמה לשים?
3. אני גרועה בלקצוץ תבלינים!האם אפשר לשים רוזמרין יבש במקום טרי ואם כן כמה לשים? האם זה יפחית משמעוית מהטעם?
תודה על אתר מדהם עם מתכונים טעימים ופשוטים
היי,
1. בהנחה ומגישים את זה כתוספת זה יוצא כ-4 מנות.
2. אפשר לשים כפית שום.
3. אפשר לשים כחצי כפית רוזמרין יבש.
תודה על התשובות!
לצערי התחלתי להכין לפני שענית לי ושמתי שתי כפיות שום וכפית אח של רוזמרין. מקווה שזה לא יהרוס את המתכון. מקסימום אדע לפעם האה.
ולגבי פעם הבאה – מבחינת הטעם כמה זה קריטי שום טרי ולא כתוש מצנצנת במקרר? וכמה זה קריטי רוזמרין טרי ולא יבש? כמה זה משנה את הטעם?
תתודה על מתכון נפלא!!!!
לא נורא. הטעמים יהיו חזקים יותר. אולי אפילו ייצא יותר טעים ככה, מי יודע? 🙂
אין בעיה להשתמש בשום כתוש קפוא (אני משתמשת בו המון). לגבי הרוזמרין, בעלים טריים הטעם חזק יותר אבל זה טעים גם עם תבלין מיובש.
אז שמתי יותר שום ויותר רוזמרין ויותר פלפל והאמת שיצא פשוט מושלם.. נגמר ברגע
תודה על מתכון מהמם
שמחה לשמוע!
תודה שחזרת לעדכן.
אוי ואבוי נראה לי שהגזמתי קמ עם המלח ועם הפלפל.. לא נורא ככה לומדים
עשיתי את המתכון ויצא מושלם. רוצה להכין שוב אבל כמות כפולה. האם אני צריכה להכפיל את כל הרכיבים (תפוחי אדמה, שמן, שום, רוזמרין)?
בנוסף האם זמן האפייה וחום התנור משתנים או שזה עדיין 200 מעלות 30 דקות?
תודה על מתכון נפלא!
היי ענת,
כן, צריך להכפיל את כל הרכיבים.
זמן האפיה והטמפ’ אינם משתנים.
שבוע נפלא 🌷
מושלמים !!!!!
תודה ימית, שמחה שאהבת 🙂
אפשר לשים שום כתוש שנמצא במקפיא ? בתוך תבנית תבלין כזאת – שקונים בסופר ?
אם כן כמה?
כן, אפשר לשים 2-3 קוביות.
משום מה התגובה לא עלתה
האם ניתן לשים בשקת קוקי ולאפות מחר בבוקר? ההגשה היא למחר בערב
כן, כל עוד אופים באותו יום אין בעיה.
היי,
אין לי שום. מה אני יכולה לשים במקום?? תודה
אז תכיני בלי השום.
שלום אפרת
לא מצליחה להשיג לא טימין ולא רוזמרין.
מה אפשר כתחליף?
תודה
היי מלכי,
אפשר לשים תבלין אורגנו או בזיליקום (בסביבות כפית שטוחה).
אפשר לשלוק תפוח”א לפני האפיה?
כן.
תודה,תודה
חג שמח
שלום
אני יכולה להחליף לרוזמרין יבש ואם כן מה כמות?
תודה רבה על המתכונים!!!!!
היי נטליה,
אפשר לשים כפית מלאה רוזמרין יבש.
היי האם צריך לכסות את תפוחי האדמה בנייר כסף?
תודה
לא, אין צורך.
הי, אני רוצה להשתמש במלח גס. כמה לשים?
בין שליש כפית לחצי כפית.
האם זה יוצא טעים גם עם תימין במקום רוזמרין?
תודה.
כן, אפשר להכין עם תימין.
הכנתי כעת עם שניצלונים, כמובן שיצא טעים אין מילים,שוב תודה לך, לפני כשבועיים הכרתי את האתר שלך ומאז אנשי הבית התחילו לאכול….
כיף גדול לשמוע 🙂
כמה טעים ויממש קל להכנה , ברכות על האתר הנהדר
תודה ציפי!
אפשר לשים בתבנית חד פעמית ?
כן, אין בעיה.
הי
אם משתמשים בתפו”א בייבי רגילים (לא למיקרו) כמה זמן צריך להשאיר בתנור?
היי נעמה,
אני מניחה שזמן האפיה יתארך ל 45-60 דקות, עד שתפו”א מתרככים. ניתן לבדוק בעזרת נעיצת מזלג.
בהצלחה 🙂
שלום, אם אין לי פלפל שחור גרוס אפשר פשוט עם טחון רגיל או שפוגם בטעם הסופי? תודה על כל המתכונים באתר וחג פסח כשר ושמח.
כן דינה, אפשר להשתמש גם בפלפל שחור רגיל.
חג שמח 🙂
תפוחי אדמה עדיין קשים למרות שהם כבר מעל חצי שעה בתנור, מ אני לא עושה נכון?
היי שרה,
כנראה שזה קשור בסוג תפוחי האדמה. יש כאלה שלוקח להם יותר זמן להתרכך.
בס”ד
מעדן!!!
עשיתי מתפו”א רגילים וכן קילפתי וחתכתי קוביות והוספתי גזר ובטטה ופשוט מעדן!
אני כל היום במטבח בגללך! אני שהיתה לי אלרגיה למטבח! המתכונים שלך עושים חשק לבשל ולאפות והכל טעים!!! יש לך סיעתא דשמיא ב”ה
תודה תודה תודה
תודה הילה! איזה כיף שאת מכינה ונהנית מהמתכונים 🙂
כמה עלי רוזמרין צריך לשים?
בסביבות כוס עלי רוזמרין.
לא צריך לחלוט אותם לפני ???
אין צורך דודו כי הם קטנים ומתרככים די מהר.
שבת שלום 🙂
המתכוןן הזה פשוט נפלא הוא מענג ואני ממליצה לנסות אותו בחום לב !
תודה רבה לאתר !!!
תודה קורל! שמחה שאהבת 🙂
האם צריך לשטוף את תפוחי האדמה?
היי ענת,
צריך לשטוף את תפוחי האדמה ולנגב היטב.
שנה טובה 🙂
שלום!אפשר להכין את המתכון מראש(לילה לפני או כמה שעות לפני)?זה לא פוגע בטעם?
תודה
היי,
עדיף להכין כמה שעות לפני (כי אם מכינים לילה לפני צריך לשמור במקרר והטעם קצת נפגע) ולפני ההגשה לחמם בתנור.
חג שמח 🙂
תודה רבה!
האם צריך לכסות בנייר אלומיניום? האם אפשר תפוחי אדמה בלי קליפה?
היי שיר,
אפשר לקלף את תפוחי האדמה ואין צורך לכסות בנייר אלומיניום.
אם תפוחי האדמה גדולים מומלץ לחתוך אותם לפלחים.
יום נפלא 🙂
מה כמות הפלפל והמלח שמומלץ לשים?
אני ממליצה בין 1/3 ל- 1/2 כפית מלח ומעט פלפל שחור (עד 1/4 כפית).
זה עניין של טעם 😉
יש לי רוזמרין יבש- כמה לשים ממנו לשים לכמות זאת?
הי שירן, בין חצי לכפית.