שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 30 דקות

סוג: פרווה

מצרכים:

שקית תפו”א קטנים עם הקליפה- “תפוחי אדמה למיקרוגל” (750 גרם)

4 כפות גדושות שמן זית

2 שיני שום כתושות

עלי רוזמרין

מלח, פלפל שחור גרוס

אופן הכנה:

מערבבים היטב את כל החומרים בקערה, מניחים על נייר אפיה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל200 מעלות כ-30 דקות עד שתפוחי האדמה נעשים רכים וזהובים.

הפעל טיימר (30 דק’)
+
טיימר פועל

 

מתכון לתפוחי אדמה בתנור, תפוחי אדמה אפויים

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
פיצה מקמח מלא
מאפינס עם הפתעה

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
עדי (00:32 6.09.2021)

היי אפרת,
יש לי עלי רוזמרין טריים, כמה בערך לשים ? מפחדת זה יצא דומיננטי מידי. ואם אני עושה כמות כפולה של תפוחי אדמה אז להכפיל כמויות ולשים בשתי תבניות? החום בתנור משתנה? ועל איזה פונקציה לשים אם אני מכסה בנייר כסף

מתכונים ב-10 דקות (09:01 6.09.2021)

היי עדי,
שימי 5-6 עלי רוזמרין.
לכמות כפולה יש להכפיל את כל הכמויות פי 2, ואפשר להכין בשתי תבניות.
החום אינו משתנה.
תכנית התנור יכולה להיות טורבו או קו עליון ותחתון- לבחירתך.
זמן האפייה עשוי להתארך מעט עד 10 דקות נוספות אם אופים עם כיסוי.

עדי (11:58 6.09.2021)

מעולה תודה רבה!

ציפי (14:16 16.07.2020)

מה הכמות של רוזמרין יבש שיש להוסיף לשקית תפוחי אדמה? עברתי על כל התגובות וראיתי שבמקום אחד כתוב כפית ובמקום אחר כתוב 2 עד 3 כפות.
תודה מראש.

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:21 16.07.2020)

בין חצי כפית לכפית.

לאה (21:23 12.10.2019)

היי… תודה על כל המתכונים המגוונים והקלים והטעימים שמשדרגים פלאות את הארוחות!!!!

יש לי תפו”א קטנים. אין לי רוזמרין. לא טרי ולא יבש.
יש לך רעיון אחר לתיבול?
אני רוצה אותם אפויים בתנור ללא קליפה.

תודה רבה!!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:40 13.10.2019)

אם יש לך עלי טימין טריים אז אפשר.
אפשר גם לשים כפית כוסברה או פטרוזיליה מיובשים.
אם אין, תכיני בלי.
חג שמח 🌺

מאיה (19:16 10.10.2019)

היי .
האם צריך בזמן האפייה לכסות עם נייר כסף ? חוששת שב- 200 מעלות הם ישרפו מבחוץ וישארו קשים מבפנים .

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:25 10.10.2019)

אפשר לכסות בנייר כסך ואח”כ להסיר את הנייר כדי שיקבלו צבע.
ואפשר לבשל את תפוחי האדמה במים או לחמם במיקרוגל עד לריכוך חלקי ואז לתבל ולשים בתנור ללא כיסוי.

מרב (09:04 29.09.2019)

בוקר טוב.
אני צריכה תפוחי אדמה ליום השני של החג. זה ישרוד במקרר יומיים או עדיף מתכון אחר?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:47 29.09.2019)

כן זה בסדר.
שנה טובה 🌺

קיילא (20:01 13.06.2019)

שלום.
זה ייצא טעים אם אוסיף גם בזיליקום או אורגנו?
מה עדיף? או לא להוסיף?
אפשר שמן קנולה/סויה? שוב מה עדיף?
אשמח לתשובה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:52 14.06.2019)

אפשר לשים חצי כפית שטוחה מכל סוג.
עדיף שמן קנולה.

שירהלה (15:14 31.05.2019)

היי, אם אני רוצה לעשות את התפוא אדומים/ צהובים מה לשים? או שלא כדאי?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:27 31.05.2019)

אפשר להוסיף כפית פפריקה מתוקה (לצבע אדום) או שליש כפית כורכום (לצבע צהוב).

ליאת (11:20 17.05.2019)

האם לאפות על טורבו או רגיל?
ובאופן כללי המתכונים שלך… כשאת כותבת האם את מתכוונת לטורבו?

האתר הכי שווה שיש!!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:41 17.05.2019)

היי ליאת 🙂
אני תמיד מתכוונת לתוכנית הרגילה (קו עליון וקו תחתון).

אלה (17:57 30.11.2018)

היי אפרת,
בתור אחת שסובלת מהפרעת קשב ויכוז אני משתעממת מהר, וזה תקף גם בקטע של הכנת אוכל..
פעם ראשונה אין לי בעיה להכין כל מתכון כי זה מעניין אבל פעם שנייה זה כבר מאבד עניין אצלי
בנוסף לזה אני גם סווווופר עצלנית וכל מה שדורש טיפונת השקעה לא ממש יתפוס אצלי מעבר לפעם האחת
אז בשביל שמישהי עצלנית עם הפרעת קשב וריכוז תתמיד במתכון צרכים להיות בו שני מרכיבים מנצחים: הוא צריך להיות סופר פשוט וקל (עם מינימום כלים לשטוף) + התוצאה הסופית צריכה להיות ממש ממש ממש טעימה
וזה בדיוק מה שהמתכון הזה עבורי, סופר קל וסופר טעים.
כבר מעל לחצי שנה שבכל ארוחת שישי התפוחי אדמה האלה נוכחים והם אף פעם לא נמאסים, לא בטע של ההכנה ולא בקטע של האכילה
מתכון סופר טעים וסופר פשוט (אומנם מחליפה את השום הקצוץ הטרי בכתוש קפוא ואת הרוזמרין ברוזמרין יבש, בכל זאת עצלנית)
תודה שסגרת לי את הפינה של איזו תוספת להכין לשישי בערב
נ.ב היום תיזמנתי כמה זמן זה לוקח לי להכין מהרגע שכנסת למטבח ועד שהם בתנור – ויצא 6 דקות על השעון (זה אפילו פחות מעשר דקות)

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:36 1.12.2018)

נראה מעולה!
תודה ❤️

ארי (22:50 22.03.2019)

קל וטעים

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:18 23.03.2019)

תודה 🙂

מלי (15:18 13.07.2018)

שלום
האם אפשר לשים שום גבישי/אבקת שום במקום שום כתוש?
אם כן,כמה לשים
תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:37 13.07.2018)

היי מלי,
אפשר לשים חצי כפית אבקת שום.

יאן (19:07 4.06.2018)

אני תמיד קונה שום כתוש קפוא הזה שבא בקוביות במקפיא.. לצערי היום לא היה בסופר וקניתי במכולת שום כתוש בצנצנת ששומרים בקרור ולא בהקפאה. יש הבדל בין שום קפוא לשום ממקרר מבחינת ההשפעה על המתכון?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:43 4.06.2018)

אין בעיה. ההבדל לא אמור להיות קריטי.

יוליה (16:11 4.06.2018)

הגבתי מקודם אבל משום מה לא רואה את התגובה שלי…
רוצה להכין את המתכון הזה ויש לי כמה שאלות:
1. במקום שום טרי יש לי במקרר שום כתוש – האם אפשר להשתמש בו? אם כן כמה כפיות לשים?
2. אני לא טובה בלקצוץ עשבי תיבול. רוצה לשים רוזמרין יבש מצנצנת תבלינים – כמה לשים? ההאם יש יפגע משמעותית בטעם?
3. בתור בשלנית מתחילה רציתי לשאול כמה מלח וכמה פלפל גרוס לשים?
4. כמה מנות יוצאות מהמתכון הזה?
תודה!!!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:26 4.06.2018)

ראי את התשובות שלי בתגובה קודמת. רק לגבי שאלה 3 – מומלץ לשים כשליש כפית מלח וקמצוץ פלפל גרוס.

יוליה (15:08 4.06.2018)

רוצה להכין את המתכון ויש לי כמה שאלות:
1.כמה מנות זה יוצא בערך?
2. אם במקום שתי שיני שום כתוש אני רוצה לשים שום כתוש מוכן מצנצנת שיש לי במקרר האם זה אפשרי ואם כן כמה לשים?
3. אני גרועה בלקצוץ תבלינים!האם אפשר לשים רוזמרין יבש במקום טרי ואם כן כמה לשים? האם זה יפחית משמעוית מהטעם?
תודה על אתר מדהם עם מתכונים טעימים ופשוטים

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:24 4.06.2018)

היי,
1. בהנחה ומגישים את זה כתוספת זה יוצא כ-4 מנות.
2. אפשר לשים כפית שום.
3. אפשר לשים כחצי כפית רוזמרין יבש.

יוליה (16:28 4.06.2018)

תודה על התשובות!
לצערי התחלתי להכין לפני שענית לי ושמתי שתי כפיות שום וכפית אח של רוזמרין. מקווה שזה לא יהרוס את המתכון. מקסימום אדע לפעם האה.
ולגבי פעם הבאה – מבחינת הטעם כמה זה קריטי שום טרי ולא כתוש מצנצנת במקרר? וכמה זה קריטי רוזמרין טרי ולא יבש? כמה זה משנה את הטעם?
תתודה על מתכון נפלא!!!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:56 4.06.2018)

לא נורא. הטעמים יהיו חזקים יותר. אולי אפילו ייצא יותר טעים ככה, מי יודע? 🙂
אין בעיה להשתמש בשום כתוש קפוא (אני משתמשת בו המון). לגבי הרוזמרין, בעלים טריים הטעם חזק יותר אבל זה טעים גם עם תבלין מיובש.

יוליה (21:04 4.06.2018)

אז שמתי יותר שום ויותר רוזמרין ויותר פלפל והאמת שיצא פשוט מושלם.. נגמר ברגע
תודה על מתכון מהמם

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:35 4.06.2018)

שמחה לשמוע!
תודה שחזרת לעדכן.

יוליה (16:34 4.06.2018)

אוי ואבוי נראה לי שהגזמתי קמ עם המלח ועם הפלפל.. לא נורא ככה לומדים

ענת (01:40 3.06.2018)

עשיתי את המתכון ויצא מושלם. רוצה להכין שוב אבל כמות כפולה. האם אני צריכה להכפיל את כל הרכיבים (תפוחי אדמה, שמן, שום, רוזמרין)?
בנוסף האם זמן האפייה וחום התנור משתנים או שזה עדיין 200 מעלות 30 דקות?
תודה על מתכון נפלא!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:27 3.06.2018)

היי ענת,
כן, צריך להכפיל את כל הרכיבים.
זמן האפיה והטמפ’ אינם משתנים.
שבוע נפלא 🌷

ימית (14:05 16.02.2018)

מושלמים !!!!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:13 16.02.2018)

תודה ימית, שמחה שאהבת 🙂

מעיין (00:52 14.01.2018)

אפשר לשים שום כתוש שנמצא במקפיא ? בתוך תבנית תבלין כזאת – שקונים בסופר ?
אם כן כמה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:15 14.01.2018)

כן, אפשר לשים 2-3 קוביות.

נתי (11:12 19.09.2017)

משום מה התגובה לא עלתה
האם ניתן לשים בשקת קוקי ולאפות מחר בבוקר? ההגשה היא למחר בערב

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:39 19.09.2017)

כן, כל עוד אופים באותו יום אין בעיה.

אלה (18:01 8.09.2017)

היי,

אין לי שום. מה אני יכולה לשים במקום?? תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:22 8.09.2017)

אז תכיני בלי השום.

מלכי (12:19 22.08.2017)

שלום אפרת
לא מצליחה להשיג לא טימין ולא רוזמרין.
מה אפשר כתחליף?
תודה

מתכונים ב-10 דקות (16:09 22.08.2017)

היי מלכי,
אפשר לשים תבלין אורגנו או בזיליקום (בסביבות כפית שטוחה).

נטליה (10:02 30.05.2017)

אפשר לשלוק תפוח”א לפני האפיה?

מתכונים ב-10 דקות (18:30 30.05.2017)

כן.

נטליה (09:58 30.05.2017)

תודה,תודה
חג שמח

נטליה (18:56 29.05.2017)

שלום
אני יכולה להחליף לרוזמרין יבש ואם כן מה כמות?
תודה רבה על המתכונים!!!!!

מתכונים ב-10 דקות (19:05 29.05.2017)

היי נטליה,
אפשר לשים כפית מלאה רוזמרין יבש.

תמר (14:20 28.04.2017)

היי האם צריך לכסות את תפוחי האדמה בנייר כסף?
תודה

מתכונים ב-10 דקות (14:43 28.04.2017)

לא, אין צורך.

דנה (19:42 9.04.2017)

הי, אני רוצה להשתמש במלח גס. כמה לשים?

מתכונים ב-10 דקות (20:35 9.04.2017)

בין שליש כפית לחצי כפית.

רועי (13:40 21.10.2016)

האם זה יוצא טעים גם עם תימין במקום רוזמרין?

תודה.

מתכונים ב-10 דקות (14:14 21.10.2016)

כן, אפשר להכין עם תימין.

דיקלה (18:40 13.10.2016)

הכנתי כעת עם שניצלונים, כמובן שיצא טעים אין מילים,שוב תודה לך, לפני כשבועיים הכרתי את האתר שלך ומאז אנשי הבית התחילו לאכול….

מתכונים ב-10 דקות (19:09 13.10.2016)

כיף גדול לשמוע 🙂

ציפי (22:25 28.07.2016)

כמה טעים ויממש קל להכנה , ברכות על האתר הנהדר

מתכונים ב-10 דקות (22:43 28.07.2016)

תודה ציפי!

ציפי (22:18 27.07.2016)

אפשר לשים בתבנית חד פעמית ?

מתכונים ב-10 דקות (22:27 27.07.2016)

כן, אין בעיה.

נעמה (10:17 8.06.2016)

הי
אם משתמשים בתפו”א בייבי רגילים (לא למיקרו) כמה זמן צריך להשאיר בתנור?

מתכונים ב-10 דקות (10:40 8.06.2016)

היי נעמה,
אני מניחה שזמן האפיה יתארך ל 45-60 דקות, עד שתפו”א מתרככים. ניתן לבדוק בעזרת נעיצת מזלג.
בהצלחה 🙂

דינה (02:36 20.04.2016)

שלום, אם אין לי פלפל שחור גרוס אפשר פשוט עם טחון רגיל או שפוגם בטעם הסופי? תודה על כל המתכונים באתר וחג פסח כשר ושמח.

מתכונים ב-10 דקות (08:39 20.04.2016)

כן דינה, אפשר להשתמש גם בפלפל שחור רגיל.
חג שמח 🙂

שרה (14:26 27.02.2016)

תפוחי אדמה עדיין קשים למרות שהם כבר מעל חצי שעה בתנור, מ אני לא עושה נכון?

מתכונים ב-10 דקות (16:05 27.02.2016)

היי שרה,
כנראה שזה קשור בסוג תפוחי האדמה. יש כאלה שלוקח להם יותר זמן להתרכך.

הילה (17:30 25.02.2016)

בס”ד

מעדן!!!
עשיתי מתפו”א רגילים וכן קילפתי וחתכתי קוביות והוספתי גזר ובטטה ופשוט מעדן!

אני כל היום במטבח בגללך! אני שהיתה לי אלרגיה למטבח! המתכונים שלך עושים חשק לבשל ולאפות והכל טעים!!! יש לך סיעתא דשמיא ב”ה
תודה תודה תודה

מתכונים ב-10 דקות (17:39 25.02.2016)

תודה הילה! איזה כיף שאת מכינה ונהנית מהמתכונים 🙂

ניני (03:51 23.12.2015)

כמה עלי רוזמרין צריך לשים?

מתכונים ב-10 דקות (09:04 23.12.2015)

בסביבות כוס עלי רוזמרין.

דודו (10:46 27.11.2015)

לא צריך לחלוט אותם לפני ???

מתכונים ב-10 דקות (10:48 27.11.2015)

אין צורך דודו כי הם קטנים ומתרככים די מהר.
שבת שלום 🙂

קורל (16:44 7.11.2015)

המתכוןן הזה פשוט נפלא הוא מענג ואני ממליצה לנסות אותו בחום לב !
תודה רבה לאתר !!!

מתכונים ב-10 דקות (17:04 7.11.2015)

תודה קורל! שמחה שאהבת 🙂

ענת (04:49 13.09.2015)

האם צריך לשטוף את תפוחי האדמה?

מתכונים ב-10 דקות (08:54 13.09.2015)

היי ענת,
צריך לשטוף את תפוחי האדמה ולנגב היטב.
שנה טובה 🙂

פ (12:01 31.03.2015)

שלום!אפשר להכין את המתכון מראש(לילה לפני או כמה שעות לפני)?זה לא פוגע בטעם?
תודה

מתכונים ב-10 דקות (12:05 31.03.2015)

היי,
עדיף להכין כמה שעות לפני (כי אם מכינים לילה לפני צריך לשמור במקרר והטעם קצת נפגע) ולפני ההגשה לחמם בתנור.
חג שמח 🙂

פ (12:16 31.03.2015)

תודה רבה!

שיר (10:01 17.02.2015)

האם צריך לכסות בנייר אלומיניום? האם אפשר תפוחי אדמה בלי קליפה?

מתכונים ב-10 דקות (10:09 17.02.2015)

היי שיר,
אפשר לקלף את תפוחי האדמה ואין צורך לכסות בנייר אלומיניום.
אם תפוחי האדמה גדולים מומלץ לחתוך אותם לפלחים.
יום נפלא 🙂

ס (08:34 25.05.2014)

מה כמות הפלפל והמלח שמומלץ לשים?

מתכונים ב-10 דקות (09:45 25.05.2014)

אני ממליצה בין 1/3 ל- 1/2 כפית מלח ומעט פלפל שחור (עד 1/4 כפית).
זה עניין של טעם 😉

שירן (11:41 27.03.2014)

יש לי רוזמרין יבש- כמה לשים ממנו לשים לכמות זאת?

מתכונים ב-10 דקות (11:50 27.03.2014)

הי שירן, בין חצי לכפית.

לקריאת כל התגובות
ספרי מתכונים ב10 דקות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.