שום דבר לא נמצא
    >

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 45 דקות

סוג: פרווה

מצרכים:

3 תפוחי אדמה גדולים חתוכים לקוביות בינוניות

1 סלסלת פטריות שמפיניון (ניתן להשאיר את הפטריות שלמות או לחתוך לחצי, לפי גודל הפטריות).

5 שיני שום שלמות קלופות

1 בצל גדול חתוך ל-8 חלקים

תיבול: 3 כפות שמן זית, 1/2 כפית מלח, 1/2 כפית כורכום, כפית פפריקה מתוקה, כפית שטוחה תבלין פטרוזיליה (ניתן להשתמש בעלי פטרוזיליה טריים קצוצים),  פלפל שחור לפי הטעם.

אופן הכנה:

-מערבבים את כל המרכיבים בקערה ומתבלים היטב.

-מעבירים לתבנית גדולה ומכניסים לתנור ב180 מעלות למשך כ-45 דקות, עד שתפוחי האדמה מתרככים ומזהיבים.

הפעל טיימר (45 דק’)
+
טיימר פועל

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
לביבות תפוחי אדמה וגזר
עוגת שוקולד עם קצפת

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
בתאל רוטנברג (15:17 8.08.2021)

היי, האם ניתן להחליף ללא כורכום/להחליפו במשהו אחר? באיזו תכנית תנור לאפור – עליון ותחתון או טורבו?
תודה

מתכונים ב-10 דקות (15:33 8.08.2021)

היי בתאל,
אפשר לוותר על הכורכום ואפשר להוסיף עשבי תיבול אחרים שאוהבים כמו רוזמרין או טימין.
תכנית התנור יכולה להיות טורבו במתכון הנוכחי.
בהצלחה(:

בתאל (16:28 8.08.2021)

תודה על המענה המהיר! הכפלתי כמויות, יצא מושלם 🙁

מתכונים ב-10 דקות (17:10 8.08.2021)

שמחה ממש לשמוע! תודה שחזרת לעדכן😊

רינת (11:48 30.04.2021)

אפשר לאפות עם הקליפה?

מתכונים ב-10 דקות (12:47 30.04.2021)

היי רינת,
אם אוהבים תפו”א עם הקליפה-אפשר בהחלט😊

שושקה (16:32 19.04.2021)

אין על האתר הזה המתכונים פשוטים וקצרים מתה עליך

מתכונים ב-10 דקות (16:52 19.04.2021)

איזה כיף שאת נהנית מהמתכונים😊 תודה שושקה

תפארת (11:10 31.12.2020)

אני יכולה לוותר על הפתריות? פחות מתחברת..

מתכונים ב-10 דקות (11:15 31.12.2020)

אפשר לוותר 🙂

שרה (13:23 29.12.2020)

היי אפרת!
אין לי כרגע תבלין פטרוזיליה או עלי פטרוזיליה יש לי כוסברה
זה ניראה לך יכול להתאים במקום???
תודה מראש
שרה.

מתכונים ב-10 דקות (14:01 29.12.2020)

אפשר עם כוסברה 🙂

שרה (14:06 29.12.2020)

תודה

חני סולומון (12:44 28.08.2020)

כדאי לחלוט את תפו”א במים חמים ואם כן אז לכמה זמן
אשמח לתשובה מהירה תודה רבה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:40 28.08.2020)

אפשר לחלוט במים רותחים כ-20 דקות, עד לריכוך חלקי.

חני סולומון (15:26 28.08.2020)

תודה רבה יצא מעדן

חני סולומון (12:22 28.08.2020)

היי אפרת אין לי שמן זית
זה נורא אם אשתמש בקנולה?
ותודה ענקית על המתכונים פשוט מעולים!!!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:41 28.08.2020)

אין בעיה.

ורד (13:02 17.05.2020)

הכנתי את זה בטוסטר אובן ואחרי 45 דקות תפוחי האדמה היו עדיין קשים (אפיתי בחום של 180 מעלות, כפי שרשום במתכון). הפטריות כבר היו מוכנות ולא רציתי שיישרפו, אז הוצאתי את הפטריות והכנסתי לאפייה את תפוחי האדמה ושאר המרכיבים לעוד 30 דקות ותפוחי האדמה התרככו מעט אך עדיין נשארו די קשים… הייתי משאירה את זה לעוד זמן, אבל כבר הייתי רעבה אז לא רציתי לחכות עוד.
לדעתי צריך לאפות את זה שעתיים אולי כדי שתפוחי האדמה יתרככו כמו שצריך. אין לי מושג למה אצלי זה לקח כל כך הרבה זמן… השינויים היחידים שעשיתי זה שהפחתתי את כמות השמן במתכון ולא השתמשתי בפטרוזיליה. חוץ מזה, הכול אותו הדבר… מה לדעתך יכולה להיות הבעיה?
וגם, הטעם של תפוחי האדמה יצא קצת מריר, לא יודעת למה. אולי בגלל הקליפה?
זו הפעם הראשונה שאני מכינה תפוחי אדמה, אשמח לתובנות 🙂

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:29 17.05.2020)

היי ורד,
זמן האפיה בטוסטר אובן לרוב שונה מאשר תנור.
יש תפוחי אדמה שלוקח להם יותר זמן להאפות. אם משתמשים בטוסטר אובן אני ממליצה לרכך את תפוחי האדמה באופן חלקי לפני ההכנה. אפשר ע”י בישול במים רותחים או כ-5 דקות במיקרוגל (לאחר שחתכת לקוביות).
לגבי הטעם המר, תפוחי האדמה היו במקרה עם כתמים ירקרקים או דהויים או עם נבטים?

ורד (20:29 20.05.2020)

למחרת חיממתי לי מנה במיקרוגל והרגיש לי שתפוחי האדמה התרככו, כנראה החימום במיקרוגל שיפר להם את המרקם 🙂 להבא גם אחמם אותם במיקרוגל לפני ההכנה בתנור.
ואני חושבת שהיו עליהם נבטים, כן (אם ככה זה נקרא). זו הסיבה? אגב, אחרי החימום במיקרוגל גם הטעם המריר נעלם, אם אני זוכרת נכון.

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:43 20.05.2020)

שמחה שבסוף הם התרככו 🙂
אומרים שלא כדאי לאכול תפוחי אדמה שמתחילים לצוץ עליהם נבטים או כאלה שיש בהם כתמים כי יש בהם כמות גדולה של רעלנים, מה שגורם גם לטעם מר.

רינה (14:37 20.08.2020)

תלוי בסוג תפוח האדמה..הסוג הלבן מתרכך מהר.
פתרון נוסף לבשל תפוחי אדמה במים חצי בישול

שרה מייליש (14:21 11.05.2020)

לכמה מנות המתכון שרשמת? ואם אני רוצה לארבעה אז מתאימה הכמות או לא?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:22 11.05.2020)

אם זה מוגש כתוספת אז זה מספיק ל-4 אנשים.

ורד (00:39 21.04.2020)

היי אפרת, זה נראה נהדר!
אם אני מכינה בטוסטר אובן, היית ממליצה להפחית כמויות? אם כן, איך להפחית?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:29 21.04.2020)

זה תלוי בגודל של התבנית. יצא לך כבר להכין תפוחי אדמה בטוסטר? אם כן, את זוכרת כמה תפו”א נכנסו בתבנית?
יש טוסטרים שנכנסים בהם 2 תפוחי אדמה ויש כאלה שאחד גדול (כשהם חתוכים לקוביות).

ורד (18:06 22.04.2020)

לא יצא לי עדיין, בגלל זה אני לא יודעת… אבל הכנתי בו את תבשיל הירקות הכתומים שלך וזה נכנס (היה מעולה, אגב! ממש טעים :)).
איך להפחית את שאר המצרכים (הפטריות והתיבול) אם אני מפחיתה את כמות תפוחי האדמה?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:09 22.04.2020)

אם הירקות הכתומים נכנסו בתבנית של הטוסטר אני מניחה שתוכלי להכין גם את הכמויות שבמתכון. תשתמשי ב3 תפו”א בינוניים ליתר ביטחון.

אורי (09:32 4.04.2020)

אפרת היי
אם משתמשים בפטרוזיליה טרייה עדיף להוסיפה למנה אחרי שמוציאים בתנור, שאחרת היא נשרפת. ממליץ גם להוסיף עלי תימין מיובשים

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:50 4.04.2020)

תודה אורי

אורי (03:32 5.04.2020)

חשוב לומר שהמנה ממש מצויינת. טעים מאד

עדי (00:35 20.12.2019)

יצא ממש טעים! תודה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:37 20.12.2019)

שמחה לשמוע 🙂

רינה (12:56 1.08.2019)

אפשר להוסיף לתיבול מעט רוזמרין?
אצלנו במשפחה אוהבים להוסיף להרבה תבשילים את התבלין המיוחד הזה כי אוהבים את הטעם שלו…
אם אפשר להוסיף, אז לשים רוזמרין טרי או מיובש?
וכמה מעלות? 180?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:47 1.08.2019)

אפשר להוסיף כחצי כפית רוזמרין מיובש.
כן, 180 מעלות.

צופיה (11:15 12.04.2019)

הי אפרת, רציתי לדעת האם התפו”א צריכים להיות מכוסים?
כ”כ האם אפשר לוותר על הפטרוזיליה (אני ממש לא סובלת את הדבר הזה)?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:38 12.04.2019)

אין צורך לכסות.
אפשר לוותר על הפטרוזיליה.

ציפי (17:12 10.03.2019)

ממש טעים! עשיתי מראש כמות כפולה וגם כך הכל חוסל. תודה על מתכון שיישמר.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:26 10.03.2019)

שמחה לשמוע 🙂
תודה ציפי

שלמה (15:56 5.02.2019)

אפרת שלום.
הפעם למדתי מהטעויות שלי ושמתי ישר על 200 מעלות.
שמתי פטריות משמורים.
התפוא יצאו פריכים וטעימים.
הפטריות קצת מלוחותץ כנראה כיון שהם באים כבר עם מלח.
תודה לך.של

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:36 5.02.2019)

תודה לך שחזרת לעדכן 🙂

אמיר (09:45 10.01.2019)

אין צורך לבשל את תפוחי האדמה מראש?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:24 10.01.2019)

אין צורך לבשל לפני אבל אפשר אם רוצים לזרז את משך האפיה.

תמרה (15:39 7.09.2018)

שלום אפרת, כיצד לחתוך את הבצל? אני חתכתי לשמונה חלקים, אך כל חלק יצא כחתיכה עבה אחת ולא התפרק לשכבות ולכן הבצל לא ממש התערבב עם תפוא.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:39 7.09.2018)

היי תמרה,
חתכת מצוין. לאחר האפיה את אמורה לערבב את הבצל עם תפוחי האדמה 🙂

.... (20:53 22.03.2018)

מתכון משולם יצא נורא טעים

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:12 22.03.2018)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שחזרת לעדכן.

שחף (18:14 26.08.2017)

יצא מאוד טעים. הוספתי טימין וכוסברה.
אני חושב שלהבא אעשה זאת בפיירקס עם מיכסה.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:16 26.08.2017)

תודה על העדכון 🙂

אנונימית (10:36 2.12.2016)

היי.. חייב בצל?

מתכונים ב-10 דקות (10:56 2.12.2016)

אפשר לוותר על הבצל אם לא אוהבים.

רחלי (19:37 10.10.2016)

וואהו, יצא מדהים!! הוספתי כפית א.מרק ויצא מושלם! רך וכריספי, תודה!

מתכונים ב-10 דקות (20:32 10.10.2016)

תודה רחלי, שמחה לשמוע 🙂

קריסטינה (15:28 22.08.2016)

שוב אני 🙂
אז הכנתי ללא הפפריקה המתוקה בתנור אייר פרי עם מעט שמן….יצא טעים מאוד! תודה

מתכונים ב-10 דקות (15:33 22.08.2016)

מעולה! תודה יקירה 🙂

קריסטינה (14:08 22.08.2016)

היי יקירה!
קניתי פפריקה מתוקה והסתבר שהיא חריפה!!!
מסכן הקטן כשטעם את המרק שהכנתי אתמול 🙁
אם אין לי פפריקה מתוקה , מה עלי להוסיף?
תודה

מתכונים ב-10 דקות (14:24 22.08.2016)

אוי מסכן 😐
במתכון הזה את יכולה לוותר על הפפריקה המתוקה.
יום נפלא ומתוק 😉

אפי (21:18 30.06.2016)

מתאים עם פורטובלו?
(תודה על המתכונים הטעימים)

מתכונים ב-10 דקות (21:23 30.06.2016)

כן אפי, אפשר.

יפית (11:12 6.05.2016)

האם לכסות בנייר כסף את התבנית?

מתכונים ב-10 דקות (11:46 6.05.2016)

לא יפית, אין צורך לכסות.
שבת שלום 🙂

ליטל (13:30 3.03.2016)

הרגע הכנתי ויצא טעים ממש! תודה!

מתכונים ב-10 דקות (13:59 3.03.2016)

מעולה! שמחה לשמוע 🙂

נטע לי (13:47 24.12.2015)

צריך לבשל לפני את התפוחי אדמה?

מתכונים ב-10 דקות (13:56 24.12.2015)

לא, אין צורך.

עדן (17:33 10.12.2015)

שאלה לי ….הבצל חתוך לשמונה חלקים ,מה אופן החיתוך .והאם השיני שום נכנסות לתערובת שלמות וגם באפייה?

מתכונים ב-10 דקות (17:44 10.12.2015)

היי עדן,
חותכים את הבצל לחצי וכל חצי חותכים ל-4 חלקים.
שיני השום נשארות שלמות גם באפיה.
בהצלחה 😉

בתיה פטל (19:41 17.11.2015)

יצא ממש מעדן אכלתי חצי מגש עשיתי את תפוחי אדמה ופטריות יחד עם קציצות בשר ארוחה ממש מושלמת טעימה קלה ומריחה נהדר שווה לנסות ולפי המלצת האתר הוספתי רבע כוס מיים וזה יצא פריך וקריספי תודה לכם תבורכו.

מתכונים ב-10 דקות (19:44 17.11.2015)

איזה כיף שחזרת לעדכן! תודה בתיה 🙂

בתיה פטל (18:58 17.11.2015)

לגבי המתכון של תפוחי אדמה אפויים אני עושה כעת והריח נהדר אך זה בתנור יותר משעה והתחיל להתרכך מעט רציתי בבקשה לדעת אם צריכים להוסיף מיים או להשאיר את זה ככה.
לתשובתכם אודה
עלי לציין שהמתכונים אותם אתם מפרסמים נהדרים

מתכונים ב-10 דקות (19:05 17.11.2015)

היי בתיה,
אין צורך אבל אם זה נראה לך יבש מידי את יכולה להוסיף כרבע כוס מים, גם כדי שתפוחי האדמה יתרככו יותר מהר.
בהצלחה וערב נעים 🙂

איריס (18:05 23.10.2015)

הוספתי גם תבלין למעורב ויצא מעולה 🙂 תודה

מתכונים ב-10 דקות (18:41 23.10.2015)

נשמע מעולה 🙂
שבת שלום!

ד (16:31 23.10.2015)

שלום. רציתי לשאול אם אין לי פטרוזיליה בשום צורה, מה לעשות? אפשר לוותר או אולי לשים רוזמרין מיובש שיש לי…אני מכינה את זה עכשיו..

מתכונים ב-10 דקות (16:42 23.10.2015)

כן, אפשר לשים במקום רוזמרין מיובש.
שבת שלום 🙂

נועה (20:46 16.09.2015)

יצא פצצה!
ממליצה בחום!
חיסלתי חצי עוד לפני שהגשתי…………
פעם הבאה אכין כמות משולשת…

מתכונים ב-10 דקות (22:04 16.09.2015)

היי נועה,
אני ממש שמחה לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן ושנה טובה!

דור (21:08 22.08.2015)

אם אני מכין תפוחי אדמה עם בטטה יחד והבטטה נאפת יותר מהר, ניתן לרכך קודם את התפוד במיקרוגל? אם כן כמה זמן לתת לו?

מתכונים ב-10 דקות (21:48 22.08.2015)

היי דור,
אני בדר”כ מכינה אותם ביחד ופשוט חותכת את תפוחי האדמה לקוביות מעט קטנות יותר.
אם בכל זאת אתה רוצה לרכך קודם את תפוחי האדמה במיקרוגל, תקלף אותם ותחתוך לקוביות ושים אותם 4-5 דקות.

אורלי (14:16 12.05.2015)

שלום.
רציתי לדעת האם ניתן להחליף את הפטריות הטריות לפטריות מקופסת שימורים?

מתכונים ב-10 דקות (14:32 12.05.2015)

כן אורלי, אפשר.

טלי (18:18 21.05.2015)

אבל זה הרבה פחות טעים………

ליאור בן חמו (21:16 17.01.2016)

יצא פשוט מעולה! מדהים! מתכון נפלא! ממש מעדן! בתוספת סלט חסה ומתכון של טחינה שגם מצאתי באתר מנה מנצחת!

מתכונים ב-10 דקות (22:15 17.01.2016)

תודה ליאור, שמחה לשמוע!
שיהיה לך שבוע נפלא 🙂

לקריאת כל התגובות
ספרי מתכונים ב10 דקות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.