שום דבר לא נמצא
    >
ספרי מתכונים ב10 דקות

תפוחי אדמה עם פטריות, בצל ושום מתובלים ואפויים בתנור

תפוחי אדמה ופטריות בתנור

מצרכים:

3 תפוחי אדמה גדולים חתוכים לקוביות בינוניות

1 סלסלת פטריות שמפיניון (ניתן להשאיר את הפטריות שלמות או לחתוך לחצי, לפי גודל הפטריות).

5 שיני שום שלמות קלופות

1 בצל גדול חתוך ל-8 חלקים

תיבול: 3 כפות שמן זית, 1/2 כפית מלח, 1/2 כפית כורכום, כפית פפריקה מתוקה, כפית שטוחה תבלין פטרוזיליה (ניתן להשתמש בעלי פטרוזיליה טריים קצוצים),  פלפל שחור לפי הטעם.

אופן הכנה:

-מערבבים את כל המרכיבים בקערה ומתבלים היטב.

-מעבירים לתבנית גדולה ומכניסים לתנור ב180 מעלות למשך כ-45 דקות, עד שתפוחי האדמה מתרככים ומזהיבים.

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
לביבות תפוחי אדמה וגזר
עוגת שוקולד עם קצפת

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
Avatar
ורד (13:02 17.05.2020)

הכנתי את זה בטוסטר אובן ואחרי 45 דקות תפוחי האדמה היו עדיין קשים (אפיתי בחום של 180 מעלות, כפי שרשום במתכון). הפטריות כבר היו מוכנות ולא רציתי שיישרפו, אז הוצאתי את הפטריות והכנסתי לאפייה את תפוחי האדמה ושאר המרכיבים לעוד 30 דקות ותפוחי האדמה התרככו מעט אך עדיין נשארו די קשים… הייתי משאירה את זה לעוד זמן, אבל כבר הייתי רעבה אז לא רציתי לחכות עוד.
לדעתי צריך לאפות את זה שעתיים אולי כדי שתפוחי האדמה יתרככו כמו שצריך. אין לי מושג למה אצלי זה לקח כל כך הרבה זמן… השינויים היחידים שעשיתי זה שהפחתתי את כמות השמן במתכון ולא השתמשתי בפטרוזיליה. חוץ מזה, הכול אותו הדבר… מה לדעתך יכולה להיות הבעיה?
וגם, הטעם של תפוחי האדמה יצא קצת מריר, לא יודעת למה. אולי בגלל הקליפה?
זו הפעם הראשונה שאני מכינה תפוחי אדמה, אשמח לתובנות 🙂

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:29 17.05.2020)

היי ורד,
זמן האפיה בטוסטר אובן לרוב שונה מאשר תנור.
יש תפוחי אדמה שלוקח להם יותר זמן להאפות. אם משתמשים בטוסטר אובן אני ממליצה לרכך את תפוחי האדמה באופן חלקי לפני ההכנה. אפשר ע"י בישול במים רותחים או כ-5 דקות במיקרוגל (לאחר שחתכת לקוביות).
לגבי הטעם המר, תפוחי האדמה היו במקרה עם כתמים ירקרקים או דהויים או עם נבטים?

Avatar
ורד (20:29 20.05.2020)

למחרת חיממתי לי מנה במיקרוגל והרגיש לי שתפוחי האדמה התרככו, כנראה החימום במיקרוגל שיפר להם את המרקם 🙂 להבא גם אחמם אותם במיקרוגל לפני ההכנה בתנור.
ואני חושבת שהיו עליהם נבטים, כן (אם ככה זה נקרא). זו הסיבה? אגב, אחרי החימום במיקרוגל גם הטעם המריר נעלם, אם אני זוכרת נכון.

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:43 20.05.2020)

שמחה שבסוף הם התרככו 🙂
אומרים שלא כדאי לאכול תפוחי אדמה שמתחילים לצוץ עליהם נבטים או כאלה שיש בהם כתמים כי יש בהם כמות גדולה של רעלנים, מה שגורם גם לטעם מר.

Avatar
שרה מייליש (14:21 11.05.2020)

לכמה מנות המתכון שרשמת? ואם אני רוצה לארבעה אז מתאימה הכמות או לא?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:22 11.05.2020)

אם זה מוגש כתוספת אז זה מספיק ל-4 אנשים.

Avatar
ורד (00:39 21.04.2020)

היי אפרת, זה נראה נהדר!
אם אני מכינה בטוסטר אובן, היית ממליצה להפחית כמויות? אם כן, איך להפחית?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:29 21.04.2020)

זה תלוי בגודל של התבנית. יצא לך כבר להכין תפוחי אדמה בטוסטר? אם כן, את זוכרת כמה תפו"א נכנסו בתבנית?
יש טוסטרים שנכנסים בהם 2 תפוחי אדמה ויש כאלה שאחד גדול (כשהם חתוכים לקוביות).

Avatar
ורד (18:06 22.04.2020)

לא יצא לי עדיין, בגלל זה אני לא יודעת… אבל הכנתי בו את תבשיל הירקות הכתומים שלך וזה נכנס (היה מעולה, אגב! ממש טעים :)).
איך להפחית את שאר המצרכים (הפטריות והתיבול) אם אני מפחיתה את כמות תפוחי האדמה?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:09 22.04.2020)

אם הירקות הכתומים נכנסו בתבנית של הטוסטר אני מניחה שתוכלי להכין גם את הכמויות שבמתכון. תשתמשי ב3 תפו"א בינוניים ליתר ביטחון.

Avatar
אורי (09:32 4.04.2020)

אפרת היי
אם משתמשים בפטרוזיליה טרייה עדיף להוסיפה למנה אחרי שמוציאים בתנור, שאחרת היא נשרפת. ממליץ גם להוסיף עלי תימין מיובשים

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:50 4.04.2020)

תודה אורי

Avatar
אורי (03:32 5.04.2020)

חשוב לומר שהמנה ממש מצויינת. טעים מאד

Avatar
עדי (00:35 20.12.2019)

יצא ממש טעים! תודה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:37 20.12.2019)

שמחה לשמוע 🙂

Avatar
רינה (12:56 1.08.2019)

אפשר להוסיף לתיבול מעט רוזמרין?
אצלנו במשפחה אוהבים להוסיף להרבה תבשילים את התבלין המיוחד הזה כי אוהבים את הטעם שלו…
אם אפשר להוסיף, אז לשים רוזמרין טרי או מיובש?
וכמה מעלות? 180?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:47 1.08.2019)

אפשר להוסיף כחצי כפית רוזמרין מיובש.
כן, 180 מעלות.

Avatar
צופיה (11:15 12.04.2019)

הי אפרת, רציתי לדעת האם התפו"א צריכים להיות מכוסים?
כ"כ האם אפשר לוותר על הפטרוזיליה (אני ממש לא סובלת את הדבר הזה)?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:38 12.04.2019)

אין צורך לכסות.
אפשר לוותר על הפטרוזיליה.

Avatar
ציפי (17:12 10.03.2019)

ממש טעים! עשיתי מראש כמות כפולה וגם כך הכל חוסל. תודה על מתכון שיישמר.

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:26 10.03.2019)

שמחה לשמוע 🙂
תודה ציפי

Avatar
שלמה (15:56 5.02.2019)

אפרת שלום.
הפעם למדתי מהטעויות שלי ושמתי ישר על 200 מעלות.
שמתי פטריות משמורים.
התפוא יצאו פריכים וטעימים.
הפטריות קצת מלוחותץ כנראה כיון שהם באים כבר עם מלח.
תודה לך.של

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:36 5.02.2019)

תודה לך שחזרת לעדכן 🙂

Avatar
אמיר (09:45 10.01.2019)

אין צורך לבשל את תפוחי האדמה מראש?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:24 10.01.2019)

אין צורך לבשל לפני אבל אפשר אם רוצים לזרז את משך האפיה.

Avatar
תמרה (15:39 7.09.2018)

שלום אפרת, כיצד לחתוך את הבצל? אני חתכתי לשמונה חלקים, אך כל חלק יצא כחתיכה עבה אחת ולא התפרק לשכבות ולכן הבצל לא ממש התערבב עם תפוא.

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:39 7.09.2018)

היי תמרה,
חתכת מצוין. לאחר האפיה את אמורה לערבב את הבצל עם תפוחי האדמה 🙂

Avatar
.... (20:53 22.03.2018)

מתכון משולם יצא נורא טעים

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:12 22.03.2018)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שחזרת לעדכן.

Avatar
שחף (18:14 26.08.2017)

יצא מאוד טעים. הוספתי טימין וכוסברה.
אני חושב שלהבא אעשה זאת בפיירקס עם מיכסה.

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:16 26.08.2017)

תודה על העדכון 🙂

Avatar
אנונימית (10:36 2.12.2016)

היי.. חייב בצל?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (10:56 2.12.2016)

אפשר לוותר על הבצל אם לא אוהבים.

Avatar
רחלי (19:37 10.10.2016)

וואהו, יצא מדהים!! הוספתי כפית א.מרק ויצא מושלם! רך וכריספי, תודה!

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (20:32 10.10.2016)

תודה רחלי, שמחה לשמוע 🙂

Avatar
קריסטינה (15:28 22.08.2016)

שוב אני 🙂
אז הכנתי ללא הפפריקה המתוקה בתנור אייר פרי עם מעט שמן….יצא טעים מאוד! תודה

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (15:33 22.08.2016)

מעולה! תודה יקירה 🙂

Avatar
קריסטינה (14:08 22.08.2016)

היי יקירה!
קניתי פפריקה מתוקה והסתבר שהיא חריפה!!!
מסכן הקטן כשטעם את המרק שהכנתי אתמול 🙁
אם אין לי פפריקה מתוקה , מה עלי להוסיף?
תודה

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (14:24 22.08.2016)

אוי מסכן 😐
במתכון הזה את יכולה לוותר על הפפריקה המתוקה.
יום נפלא ומתוק 😉

Avatar
אפי (21:18 30.06.2016)

מתאים עם פורטובלו?
(תודה על המתכונים הטעימים)

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (21:23 30.06.2016)

כן אפי, אפשר.

Avatar
יפית (11:12 6.05.2016)

האם לכסות בנייר כסף את התבנית?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (11:46 6.05.2016)

לא יפית, אין צורך לכסות.
שבת שלום 🙂

Avatar
ליטל (13:30 3.03.2016)

הרגע הכנתי ויצא טעים ממש! תודה!

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (13:59 3.03.2016)

מעולה! שמחה לשמוע 🙂

Avatar
נטע לי (13:47 24.12.2015)

צריך לבשל לפני את התפוחי אדמה?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (13:56 24.12.2015)

לא, אין צורך.

Avatar
עדן (17:33 10.12.2015)

שאלה לי ….הבצל חתוך לשמונה חלקים ,מה אופן החיתוך .והאם השיני שום נכנסות לתערובת שלמות וגם באפייה?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (17:44 10.12.2015)

היי עדן,
חותכים את הבצל לחצי וכל חצי חותכים ל-4 חלקים.
שיני השום נשארות שלמות גם באפיה.
בהצלחה 😉

Avatar
בתיה פטל (19:41 17.11.2015)

יצא ממש מעדן אכלתי חצי מגש עשיתי את תפוחי אדמה ופטריות יחד עם קציצות בשר ארוחה ממש מושלמת טעימה קלה ומריחה נהדר שווה לנסות ולפי המלצת האתר הוספתי רבע כוס מיים וזה יצא פריך וקריספי תודה לכם תבורכו.

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (19:44 17.11.2015)

איזה כיף שחזרת לעדכן! תודה בתיה 🙂

Avatar
בתיה פטל (18:58 17.11.2015)

לגבי המתכון של תפוחי אדמה אפויים אני עושה כעת והריח נהדר אך זה בתנור יותר משעה והתחיל להתרכך מעט רציתי בבקשה לדעת אם צריכים להוסיף מיים או להשאיר את זה ככה.
לתשובתכם אודה
עלי לציין שהמתכונים אותם אתם מפרסמים נהדרים

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (19:05 17.11.2015)

היי בתיה,
אין צורך אבל אם זה נראה לך יבש מידי את יכולה להוסיף כרבע כוס מים, גם כדי שתפוחי האדמה יתרככו יותר מהר.
בהצלחה וערב נעים 🙂

Avatar
איריס (18:05 23.10.2015)

הוספתי גם תבלין למעורב ויצא מעולה 🙂 תודה

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (18:41 23.10.2015)

נשמע מעולה 🙂
שבת שלום!

Avatar
ד (16:31 23.10.2015)

שלום. רציתי לשאול אם אין לי פטרוזיליה בשום צורה, מה לעשות? אפשר לוותר או אולי לשים רוזמרין מיובש שיש לי…אני מכינה את זה עכשיו..

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (16:42 23.10.2015)

כן, אפשר לשים במקום רוזמרין מיובש.
שבת שלום 🙂

Avatar
נועה (20:46 16.09.2015)

יצא פצצה!
ממליצה בחום!
חיסלתי חצי עוד לפני שהגשתי…………
פעם הבאה אכין כמות משולשת…

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (22:04 16.09.2015)

היי נועה,
אני ממש שמחה לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן ושנה טובה!

Avatar
דור (21:08 22.08.2015)

אם אני מכין תפוחי אדמה עם בטטה יחד והבטטה נאפת יותר מהר, ניתן לרכך קודם את התפוד במיקרוגל? אם כן כמה זמן לתת לו?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (21:48 22.08.2015)

היי דור,
אני בדר"כ מכינה אותם ביחד ופשוט חותכת את תפוחי האדמה לקוביות מעט קטנות יותר.
אם בכל זאת אתה רוצה לרכך קודם את תפוחי האדמה במיקרוגל, תקלף אותם ותחתוך לקוביות ושים אותם 4-5 דקות.

Avatar
אורלי (14:16 12.05.2015)

שלום.
רציתי לדעת האם ניתן להחליף את הפטריות הטריות לפטריות מקופסת שימורים?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (14:32 12.05.2015)

כן אורלי, אפשר.

Avatar
טלי (18:18 21.05.2015)

אבל זה הרבה פחות טעים………

Avatar
ליאור בן חמו (21:16 17.01.2016)

יצא פשוט מעולה! מדהים! מתכון נפלא! ממש מעדן! בתוספת סלט חסה ומתכון של טחינה שגם מצאתי באתר מנה מנצחת!

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (22:15 17.01.2016)

תודה ליאור, שמחה לשמוע!
שיהיה לך שבוע נפלא 🙂

לקריאת כל התגובות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.