זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 45 דקות
סוג: פרווה
מצרכים:
3 תפוחי אדמה גדולים חתוכים לקוביות בינוניות
1 סלסלת פטריות שמפיניון (ניתן להשאיר את הפטריות שלמות או לחתוך לחצי, לפי גודל הפטריות).
5 שיני שום שלמות קלופות
1 בצל גדול חתוך ל-8 חלקים
תיבול: 3 כפות שמן זית, 1/2 כפית מלח, 1/2 כפית כורכום, כפית פפריקה מתוקה, כפית שטוחה תבלין פטרוזיליה (ניתן להשתמש בעלי פטרוזיליה טריים קצוצים), פלפל שחור לפי הטעם.
אופן הכנה:
-מערבבים את כל המרכיבים בקערה ומתבלים היטב.
-מעבירים לתבנית גדולה ומכניסים לתנור ב180 מעלות למשך כ-45 דקות, עד שתפוחי האדמה מתרככים ומזהיבים.
הפעל טיימר (45 דק’)
+
טיימר פועל
ראו גם
אפרת, הכנתי ויצא מעדן!! ממש טעים.
בישלתי את התפו”א לפני, 20 דקות. פטרוזילה אני לא אוהבת אז לא שמתי. והאמת שרק אחרי שהסתיים הזמן בתנור נוכחתי לדעת ששכחתי פפריקה.. אבל יצא ממש ממש טעים גם בלי. תודה רבה❤️
איזה כיף שיצא מוצלח! תודה על השיתוף🌷
מתכון מנצח! הכנתי כבר כמה פעמים.
תודה רבה!
איזה כיף שאהבת את המתכון! תודה על השיתוף🌺
הי, רוצה לשתף שהכנתי את המתכון לשבת, היה לנו אורחים,
כמובן שהכפלתי כמות מראש, והכל ה-ת-ח-ס-ל!!
טעים מאוד!!!
ממליצה בחום!
תודה ענקית,
עכשיו אני הולכת להכין גם לחג:}
היי יעל,
איזה כיף שאהבת את המתכון! תודה שחזרת לשתף וחג שמח❤
היי, האם ניתן להחליף ללא כורכום/להחליפו במשהו אחר? באיזו תכנית תנור לאפור – עליון ותחתון או טורבו?
תודה
היי בתאל,
אפשר לוותר על הכורכום ואפשר להוסיף עשבי תיבול אחרים שאוהבים כמו רוזמרין או טימין.
תכנית התנור יכולה להיות טורבו במתכון הנוכחי.
בהצלחה(:
תודה על המענה המהיר! הכפלתי כמויות, יצא מושלם 🙁
שמחה ממש לשמוע! תודה שחזרת לעדכן😊
אפשר לאפות עם הקליפה?
היי רינת,
אם אוהבים תפו”א עם הקליפה-אפשר בהחלט😊
אין על האתר הזה המתכונים פשוטים וקצרים מתה עליך
איזה כיף שאת נהנית מהמתכונים😊 תודה שושקה
אני יכולה לוותר על הפתריות? פחות מתחברת..
אפשר לוותר 🙂
היי אפרת!
אין לי כרגע תבלין פטרוזיליה או עלי פטרוזיליה יש לי כוסברה
זה ניראה לך יכול להתאים במקום???
תודה מראש
שרה.
אפשר עם כוסברה 🙂
תודה
כדאי לחלוט את תפו”א במים חמים ואם כן אז לכמה זמן
אשמח לתשובה מהירה תודה רבה
אפשר לחלוט במים רותחים כ-20 דקות, עד לריכוך חלקי.
תודה רבה יצא מעדן
היי אפרת אין לי שמן זית
זה נורא אם אשתמש בקנולה?
ותודה ענקית על המתכונים פשוט מעולים!!!
אין בעיה.
הכנתי את זה בטוסטר אובן ואחרי 45 דקות תפוחי האדמה היו עדיין קשים (אפיתי בחום של 180 מעלות, כפי שרשום במתכון). הפטריות כבר היו מוכנות ולא רציתי שיישרפו, אז הוצאתי את הפטריות והכנסתי לאפייה את תפוחי האדמה ושאר המרכיבים לעוד 30 דקות ותפוחי האדמה התרככו מעט אך עדיין נשארו די קשים… הייתי משאירה את זה לעוד זמן, אבל כבר הייתי רעבה אז לא רציתי לחכות עוד.
לדעתי צריך לאפות את זה שעתיים אולי כדי שתפוחי האדמה יתרככו כמו שצריך. אין לי מושג למה אצלי זה לקח כל כך הרבה זמן… השינויים היחידים שעשיתי זה שהפחתתי את כמות השמן במתכון ולא השתמשתי בפטרוזיליה. חוץ מזה, הכול אותו הדבר… מה לדעתך יכולה להיות הבעיה?
וגם, הטעם של תפוחי האדמה יצא קצת מריר, לא יודעת למה. אולי בגלל הקליפה?
זו הפעם הראשונה שאני מכינה תפוחי אדמה, אשמח לתובנות 🙂
היי ורד,
זמן האפיה בטוסטר אובן לרוב שונה מאשר תנור.
יש תפוחי אדמה שלוקח להם יותר זמן להאפות. אם משתמשים בטוסטר אובן אני ממליצה לרכך את תפוחי האדמה באופן חלקי לפני ההכנה. אפשר ע”י בישול במים רותחים או כ-5 דקות במיקרוגל (לאחר שחתכת לקוביות).
לגבי הטעם המר, תפוחי האדמה היו במקרה עם כתמים ירקרקים או דהויים או עם נבטים?
למחרת חיממתי לי מנה במיקרוגל והרגיש לי שתפוחי האדמה התרככו, כנראה החימום במיקרוגל שיפר להם את המרקם 🙂 להבא גם אחמם אותם במיקרוגל לפני ההכנה בתנור.
ואני חושבת שהיו עליהם נבטים, כן (אם ככה זה נקרא). זו הסיבה? אגב, אחרי החימום במיקרוגל גם הטעם המריר נעלם, אם אני זוכרת נכון.
שמחה שבסוף הם התרככו 🙂
אומרים שלא כדאי לאכול תפוחי אדמה שמתחילים לצוץ עליהם נבטים או כאלה שיש בהם כתמים כי יש בהם כמות גדולה של רעלנים, מה שגורם גם לטעם מר.
תלוי בסוג תפוח האדמה..הסוג הלבן מתרכך מהר.
פתרון נוסף לבשל תפוחי אדמה במים חצי בישול
לכמה מנות המתכון שרשמת? ואם אני רוצה לארבעה אז מתאימה הכמות או לא?
אם זה מוגש כתוספת אז זה מספיק ל-4 אנשים.
היי אפרת, זה נראה נהדר!
אם אני מכינה בטוסטר אובן, היית ממליצה להפחית כמויות? אם כן, איך להפחית?
זה תלוי בגודל של התבנית. יצא לך כבר להכין תפוחי אדמה בטוסטר? אם כן, את זוכרת כמה תפו”א נכנסו בתבנית?
יש טוסטרים שנכנסים בהם 2 תפוחי אדמה ויש כאלה שאחד גדול (כשהם חתוכים לקוביות).
לא יצא לי עדיין, בגלל זה אני לא יודעת… אבל הכנתי בו את תבשיל הירקות הכתומים שלך וזה נכנס (היה מעולה, אגב! ממש טעים :)).
איך להפחית את שאר המצרכים (הפטריות והתיבול) אם אני מפחיתה את כמות תפוחי האדמה?
אם הירקות הכתומים נכנסו בתבנית של הטוסטר אני מניחה שתוכלי להכין גם את הכמויות שבמתכון. תשתמשי ב3 תפו”א בינוניים ליתר ביטחון.
אפרת היי
אם משתמשים בפטרוזיליה טרייה עדיף להוסיפה למנה אחרי שמוציאים בתנור, שאחרת היא נשרפת. ממליץ גם להוסיף עלי תימין מיובשים
תודה אורי
חשוב לומר שהמנה ממש מצויינת. טעים מאד
יצא ממש טעים! תודה!
שמחה לשמוע 🙂
אפשר להוסיף לתיבול מעט רוזמרין?
אצלנו במשפחה אוהבים להוסיף להרבה תבשילים את התבלין המיוחד הזה כי אוהבים את הטעם שלו…
אם אפשר להוסיף, אז לשים רוזמרין טרי או מיובש?
וכמה מעלות? 180?
אפשר להוסיף כחצי כפית רוזמרין מיובש.
כן, 180 מעלות.
הי אפרת, רציתי לדעת האם התפו”א צריכים להיות מכוסים?
כ”כ האם אפשר לוותר על הפטרוזיליה (אני ממש לא סובלת את הדבר הזה)?
אין צורך לכסות.
אפשר לוותר על הפטרוזיליה.
ממש טעים! עשיתי מראש כמות כפולה וגם כך הכל חוסל. תודה על מתכון שיישמר.
שמחה לשמוע 🙂
תודה ציפי
אפרת שלום.
הפעם למדתי מהטעויות שלי ושמתי ישר על 200 מעלות.
שמתי פטריות משמורים.
התפוא יצאו פריכים וטעימים.
הפטריות קצת מלוחותץ כנראה כיון שהם באים כבר עם מלח.
תודה לך.של
תודה לך שחזרת לעדכן 🙂
אין צורך לבשל את תפוחי האדמה מראש?
אין צורך לבשל לפני אבל אפשר אם רוצים לזרז את משך האפיה.
שלום אפרת, כיצד לחתוך את הבצל? אני חתכתי לשמונה חלקים, אך כל חלק יצא כחתיכה עבה אחת ולא התפרק לשכבות ולכן הבצל לא ממש התערבב עם תפוא.
היי תמרה,
חתכת מצוין. לאחר האפיה את אמורה לערבב את הבצל עם תפוחי האדמה 🙂
מתכון משולם יצא נורא טעים
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
יצא מאוד טעים. הוספתי טימין וכוסברה.
אני חושב שלהבא אעשה זאת בפיירקס עם מיכסה.
תודה על העדכון 🙂
היי.. חייב בצל?
אפשר לוותר על הבצל אם לא אוהבים.
וואהו, יצא מדהים!! הוספתי כפית א.מרק ויצא מושלם! רך וכריספי, תודה!
תודה רחלי, שמחה לשמוע 🙂
שוב אני 🙂
אז הכנתי ללא הפפריקה המתוקה בתנור אייר פרי עם מעט שמן….יצא טעים מאוד! תודה
מעולה! תודה יקירה 🙂
היי יקירה!
קניתי פפריקה מתוקה והסתבר שהיא חריפה!!!
מסכן הקטן כשטעם את המרק שהכנתי אתמול 🙁
אם אין לי פפריקה מתוקה , מה עלי להוסיף?
תודה
אוי מסכן 😐
במתכון הזה את יכולה לוותר על הפפריקה המתוקה.
יום נפלא ומתוק 😉
מתאים עם פורטובלו?
(תודה על המתכונים הטעימים)
כן אפי, אפשר.
האם לכסות בנייר כסף את התבנית?
לא יפית, אין צורך לכסות.
שבת שלום 🙂
הרגע הכנתי ויצא טעים ממש! תודה!
מעולה! שמחה לשמוע 🙂
צריך לבשל לפני את התפוחי אדמה?
לא, אין צורך.
שאלה לי ….הבצל חתוך לשמונה חלקים ,מה אופן החיתוך .והאם השיני שום נכנסות לתערובת שלמות וגם באפייה?
היי עדן,
חותכים את הבצל לחצי וכל חצי חותכים ל-4 חלקים.
שיני השום נשארות שלמות גם באפיה.
בהצלחה 😉
יצא ממש מעדן אכלתי חצי מגש עשיתי את תפוחי אדמה ופטריות יחד עם קציצות בשר ארוחה ממש מושלמת טעימה קלה ומריחה נהדר שווה לנסות ולפי המלצת האתר הוספתי רבע כוס מיים וזה יצא פריך וקריספי תודה לכם תבורכו.
איזה כיף שחזרת לעדכן! תודה בתיה 🙂
לגבי המתכון של תפוחי אדמה אפויים אני עושה כעת והריח נהדר אך זה בתנור יותר משעה והתחיל להתרכך מעט רציתי בבקשה לדעת אם צריכים להוסיף מיים או להשאיר את זה ככה.
לתשובתכם אודה
עלי לציין שהמתכונים אותם אתם מפרסמים נהדרים
היי בתיה,
אין צורך אבל אם זה נראה לך יבש מידי את יכולה להוסיף כרבע כוס מים, גם כדי שתפוחי האדמה יתרככו יותר מהר.
בהצלחה וערב נעים 🙂
הוספתי גם תבלין למעורב ויצא מעולה 🙂 תודה
נשמע מעולה 🙂
שבת שלום!
שלום. רציתי לשאול אם אין לי פטרוזיליה בשום צורה, מה לעשות? אפשר לוותר או אולי לשים רוזמרין מיובש שיש לי…אני מכינה את זה עכשיו..
כן, אפשר לשים במקום רוזמרין מיובש.
שבת שלום 🙂
יצא פצצה!
ממליצה בחום!
חיסלתי חצי עוד לפני שהגשתי…………
פעם הבאה אכין כמות משולשת…
היי נועה,
אני ממש שמחה לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן ושנה טובה!
אם אני מכין תפוחי אדמה עם בטטה יחד והבטטה נאפת יותר מהר, ניתן לרכך קודם את התפוד במיקרוגל? אם כן כמה זמן לתת לו?
היי דור,
אני בדר”כ מכינה אותם ביחד ופשוט חותכת את תפוחי האדמה לקוביות מעט קטנות יותר.
אם בכל זאת אתה רוצה לרכך קודם את תפוחי האדמה במיקרוגל, תקלף אותם ותחתוך לקוביות ושים אותם 4-5 דקות.
שלום.
רציתי לדעת האם ניתן להחליף את הפטריות הטריות לפטריות מקופסת שימורים?
כן אורלי, אפשר.
אבל זה הרבה פחות טעים………
יצא פשוט מעולה! מדהים! מתכון נפלא! ממש מעדן! בתוספת סלט חסה ומתכון של טחינה שגם מצאתי באתר מנה מנצחת!
תודה ליאור, שמחה לשמוע!
שיהיה לך שבוע נפלא 🙂