זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 35 דקות

מס’ מנות: 4 מנות

סוג: פרווה

מצרכים:

1 כוס קינואה

כפית מלאה מלח

5 כוסות מים

1 בצל בינוני קצוץ

2 גזרים בינוניים קלופים חתוכים לקוביות קטנטנות

1 קישוא גדול קלוף חתוך לקוביות קטנטנות

כוס חמוציות (*רצוי ללא תוספת סוכר)

שני שליש כוס פטרוזיליה קצוצה

שני שליש כוס כוסברה קצוצה

מלח ופלפל שחור לפי הטעם

*חצי כפית כמון (לא חובה)




אופן הכנה:

בישול הקינואה: מחממים סיר עם 5 כוסות מים וכפית מלאה מלח ומביאים לרתיחה על אש גבוהה. מוסיפים כוס קינואה ומבשלים במשך כ-20 דקות עד שהקינואה מכפילה נפחה ונעשית רכה לאכילה (יש לערבב מידי פעם במהלך הבישול).

הפעל טיימר (20 דק’)
+
טיימר פועל

-מעבירים את הקינואה למסננת.

-מחממים מחבת רחבה או סיר רחב עם 2 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה.

-מוסיפים את הגזר והקישוא, ממליחים מעט ומבשלים עם מכסה על אש בינונית במשך כ-10 דקות, עד שהירקות מתרככים (יש לערבב מידי פעם).

הפעל טיימר (10 דק’)
+
טיימר פועל

-מוסיפים את הקינואה, החמוציות, הכוסברה והפטרוזיליה ומערבבים. מתבלים במלח ופלפל שחור לפי הטעם. ניתן להוסיף חצי כפית כמון מי שאוהב.

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

ראו גם
קומפוטקומפוט
עוגת קוקוס ושוקולד צ’יפס עוגת קוקוס ושוקולד צ’יפס
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
avatar
עינת (12:19 27.05.2022)

אוכלים את זה חם או קר?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:36 27.05.2022)

היי,
מומלץ להגיש חם.

avatar
ניצן (17:42 22.07.2021)

5 כוסות מים זה יותר מדי, על כוס קינואה אחת! למרות שרוקנתי את המים יצא לי ממש מימי ):

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:54 22.07.2021)

היי ניצן,
כפי שכתוב במתכון- יש להשתמש במסננת היות וכמות המים גדולה, כדי לתת לקינואה להתבשל בצורה טובה.😊

avatar
‪haim (11:41 2.03.2021)

כמה זה כוס קינואה 240 מ”ל?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:51 2.03.2021)

200 גרם.

avatar
אסתר (13:47 5.02.2021)

כמו תמיד, אין שבת בלי מתכון מנצח שלך…
הגיוון, היופי, והטעם כמובן!
את מדהימה!🤗

תבשיל קינואה
avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:50 5.02.2021)

נראה מעולה!!
תודה אסתר ❤️

avatar
שירי (11:06 28.12.2020)

הי אפרת האלופה, למה לא להכין את הירקות ועליהם להוסיף את הקינואה והמים?
למה בשני שלבים, מה זה נותן?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:24 28.12.2020)

אפשר אבל בשני שלבים זה יוצא פחות עיסתי.

avatar
שירי (12:29 28.12.2020)

אלופה על התשובה המהירה, תודה!!
חשבתי שיוצא יותר עיסתי כשעושים הכל יחד.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:14 28.12.2020)

🌸🙏

avatar
אור (15:20 4.06.2020)

האם אמורים לאכול את התשביל קר או חם?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:29 4.06.2020)

עדיף חם.

avatar
רז (17:16 20.04.2020)

מתכון מעולה, לא הייתי יודעת שאני אוהבת קינואה בלעדייך 🙂 תודה רבה!!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:32 20.04.2020)

שמחה לשמוע 🙂

avatar
עינת (09:36 7.04.2020)

בוקר טוב אפרת

לגבי הקינואה האם אפשרי קינואה שחורה ואם כן משהוו משתנה במשך זמן הבישול ?

והאם לא יוצא חמוץ בגלל החמוציות ?

תודה לך חג שמח ורק בריאות.

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:55 7.04.2020)

בוקר טוב,
אני חושבת שכן. לא אמור להיות שינוי בזמן בישול.
הטעם של החמוציות הוא חמוץ-מתוק. אפשר גם להפחית מהכמות.
חג שמח 🌺

avatar
כינרת מטבריה (15:27 9.02.2020)

יישר כוח על האתר החדש!!!!!!
כל מתכון שאני מכינה יוצא מעדן!
יבורכו ידייך.

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:52 9.02.2020)

שמחה לשמוע!
תודה ❤️

avatar
קרן (02:09 23.09.2019)

שלום אפרת
מקווה שתראי את השאלה בהקדם, לפני עריכת הקניות לחג.
האם ניתן להכין את הסלט יום קודם ולשמרו במקרר או שטעמו יפגם במקרה זה? השאלה תקפה גם לגבי סלטי הקינואה האחרים. (כמדומתני היה סלט קינואה אחד עם חציל,הניתן להמירו בקישוא?)
תודה ושנה טובה!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:38 23.09.2019)

אפשר להכין מראש ולשמור במקרר.
*לא זכור לי על מתכון של סלט קינואה עם חציל אבל אם יש כזה אז לא אמורה להיות בעיה להמיר בקישוא.
שנה טובה ❤️

avatar
יעל (10:31 29.07.2019)

ראשית, המתכונים שלך פשוט נפלאים, תודה
האם אפשר להשתמש בבורגול במקום קינואה?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:44 29.07.2019)

כן אפשר.

avatar
אור (13:46 31.03.2019)

יצאה לי כמות שמתאימה יותר למנה וחצי, אולי כי הקינואה אצלי נראית כמו בצק.
הייתי צריכה לעשות משהו בסינון? לשטוף אותה במים?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:29 31.03.2019)

באיזה גודל כוס השתמשת?
מספיק היה לסנן.
מה הכוונה לנראית כמו בצק? היא יצאה בגוש אחד?

avatar
אפרת (18:30 29.01.2019)

תודה על אתר נפלא!
הכנתי פעם אחת יצא מעולה והפעם הקינואה הפכה לדייסה דביקה ולא טעימה ושמתי בדיוק 5 כוסות מים. איפה טעיצי? תודה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:50 29.01.2019)

היי אפרת,
זה אותו סוג קינואה שהשתמשת בו פעם קודמת?
סיננת את הקינואה מהמים לאחר 20 דקות בישול?

avatar
בתיה (12:08 10.10.2018)

הי, אפשר לשים פטרוזיליה מיובשת במקום?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:07 10.10.2018)

במתכון הזה עדיף להשתמש בעלים טריים. אם אין לך פטרוזיליה טריה אפשר לשים יותר כוסברה.

avatar
יונית (21:30 10.07.2018)

תודה על המתכון!
נשמע מעולה ואני הולכת “בחרדת קודש” להכין פעם ראשונה קינואה…
האם אפשר לבשל כמות גדולה יותר של קינואה ולהקפיא אותה, בלי התבלינים והירקות?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:40 10.07.2018)

בהצלחה 🙂
וכן אפשר להקפיא קינואה מבושלת.

avatar
יונית (12:06 11.07.2018)

יצא סבבה:)
עכשיו השאלה רק אם זה ימכר טוב…
אלפי תודות!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:55 11.07.2018)

בהצלחה 😉

avatar
אורן (13:56 27.06.2018)

היי, אצלנו קצת פחות אוהבים עלים מכל הסוגים ושמנו חצי כוס חמוציות במקום כוס שיהיה קצת יותר דל, והוספנו גמבה ועגבניה בנוסף לשאר הדברים – יצא ממש מעולה! כמו שכתבו למעלה נעלם טעם הלוואי של הקינואה.
שאלה קטנה – צריך לשטוף את הקינואה לפני כמו אורז או שלא צריך?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:34 27.06.2018)

היי אורן,
שמחה שיצא טעים 🙂
אם מבשלים את הקינואה במים (כמו שמבשלים פסטה) אין צורך לשטוף את הקינואה לפני כי היא נשטפת במי הבישול. כמו במתכון הזה.
אם מכינים את הקינואה בצורה כזו שכל המים נספגים בקינואה (כמו שמבשלים אורז) מומלץ לשטוף אותה כדקה מתחת לברז ולסנן.

avatar
אדוה (15:23 26.06.2018)

מתכון טעים ובריא!!
תודה רבה לך!
בלי קשר תודה על כך שאת עונה תמיד בסבלנות ובפתיחות להמלצות של מגיבים.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:26 26.06.2018)

תודה אדוה 🙂

avatar
איה (13:27 10.06.2018)

היי
לא אוהבים חמוציות בבית, מה אפשר לשים במקום?
תודה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:34 10.06.2018)

היי איה,
אפשר לשים כשני שליש כוס צימוקים. אם לא אוהבים, תכיני בלי.

avatar
יעקב (23:19 28.05.2018)

שלום
ואוווווווווו אחד הדברים הטעימים שאכלתי !!
מעדן נדיר !!
הכנתי בערב שיהיה למחר לאחה”צ – אבל…בטעות טעמנו..ו..לא נשאר כלום !!
תודה רבה
תבורכי משמים 🙂

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:29 29.05.2018)

תודה יעקב, שמחה שאהבת 🙂
יום נפלא!

avatar
שיר (10:51 3.05.2018)

היי אם עושים כמות של 2 כוסות קינואה להכפיל גם את הכמות של הירקות ושאר המצרכים?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:39 3.05.2018)

נכון.

avatar
דנה (17:44 10.04.2018)

מתכון נהדר, בדיוק מה שחיפשתי. תודה רבה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:40 10.04.2018)

תודה דנה, שמחה שאהבת 🙂

avatar
איילת (20:24 29.03.2018)

הי אפרת, המתכון נראה נהדר. מיד אגש להכינו.
שאלה: אין לי קישואים. אפשר לשים במקום זה בטטה ופטריות? זה יילך יחד עם יתר הירקות והתיבול?
תודה,
איילת
חג שמח!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:24 29.03.2018)

היי איילת,
פטריות קצת פחות הולכות עם חמוציות אבל אפשר להכין עם בטטה.
חג שמח 🙂

avatar
איילת (22:47 29.03.2018)

הכנתי עם הבטטה( ללא גזר) ועם יתר התוספות. יצא מושלם!
תודה וחג שמח!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:50 29.03.2018)

מעולה! תודה שחזרת לעדכן 🙂
חג שמח 🌷

avatar
שני (16:59 22.02.2018)

הכנתי. יצא טעים! תודה על המתכון

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:30 22.02.2018)

שמחה שיצא טעים.
תודה על העדכון 🙂

avatar
הילה (10:42 26.01.2018)

הי. האם ניתן להחליף את הקינואה בבורגול כי אין לי קינואה?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:08 26.01.2018)

כן, אפשר.

avatar
תמי (16:12 11.01.2018)

מתכון מעולה, חוזרת ומכינה אותו שוב ושוב, וגם “מכרתי” אותו לחברות 🙂

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:07 11.01.2018)

תודה תמי, כיף לשמוע 🙂

avatar
מיתר (15:08 9.01.2018)

יצא מעולה!!! הוספתי גם גרעיני חמנייה ואפונה.
בגדול לדעתי אפשר לשחק בתבשיל הזה עם כל ירק, הכל מוסיף ובריא..

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:18 9.01.2018)

נשמע מצוין 🙂
תודה שחזרת לעדכן.

avatar
טלי (14:14 18.11.2017)

לא היה לי כוסברה, פטרוזיליה וקישואים..
אז המרתי תבלינים במה שיש בגינה – אורגנו, זעטר (אזוב מצוי) וקורנית, והוספתי קצת ג’ינג’ר – ותחליף לקישואים.. קצת נבטי שעועית.. כמו שהמליצו כאן גם קצת סילאן.. אחלה..

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:51 18.11.2017)

האמת שנשמע מצוין 🙂
תודה שחזרת לעדכן.

avatar
אודליה (16:49 12.11.2017)

היי אפרת, רוצה להכין השבוע (פעם ראשונה שאכין קינואה!) – אבל שאלה בבקשה: אני פחות אוהבת חמוציות, כוסברה ופטרוזיליה בתבשילים כאלה, האם במקום אפשר לשים עוד ירקות (בנוסף לקישוא וגזר שאני מאוד אוהבת 🙂 )? אולי גמבה, פטריות, בטטה וכו’? אני רוצה שהמנה תהיה עשירה בירקות ולא רק לוותר על דברים בלי להחליף במשהו אחר. ומה דעתך להוסיף תרד במידה ויש לי רק קפוא? תודה רבה מראש ושבוע טוב ומבורך 🙂

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:13 12.11.2017)

היי אודליה,
את לא מבינה כמה העלים והחמוציות מוסיפים במקרה של קינואה 🙂
בכל מקרה, אם את ממש לא אוהבת אז תעשירי את התבשיל בהמון ירקות. כל מה שהצעת יכול ללכת- גמבה, פטריות, בטטה. תרד לדעתי פחות מתאים.
שבוע נפלא!

avatar
אודליה (09:51 13.11.2017)

חחח יכול להיות שאת צודקת, ואולי יום אחד אנסה, אבל כרגע בשבילי חמוציות זה נשנוש שאוכלים עם פיצוחים, וכוסברה ופטרוזיליה אצלי הולך רק במרקים, דגים וקציצות, זה הראש שלי חח 🙂 אכין עם כל הירקות ואעדכן 🙂 תודה רבה!!

avatar
ענת (12:50 6.11.2017)

אפרת, יצא ממש מעולה. אני לא אוהבת קינואה בד”כ, אבל השיטת בישול שלה מוציאה ממנה את טעמי הלוואי. כמו שכבר אמרתי… אלופה.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:45 6.11.2017)

תודה ענת, שמחה שאהבת את המתכון!

avatar
זהבה (17:20 24.10.2017)

היי
לא שמים מים עם הגזר וקישואים?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:15 24.10.2017)

אם את משתמשת במחבת עם ציפוי שאינו נדבק אז בדר”כ אין צורך. כמובן שאם התבשיל מתייבש יש להוסיף כרבע כוס מים.

avatar
אתי (08:46 15.10.2017)

אתמול בישלתי קינואה בשינויים ולזה הוספתי
1/2 פלפל אדום; 1/4 כרוב לבן רצועות
צ’לי מוכן כמו שמוכרים תופסת לג’חנון
2 כפות רוטב סויה דל נתרן
1 כף סילאן
לא הוספתי קישוא כי לא היה לי.
יצא לי טעים טעים

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:11 15.10.2017)

נשמע מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן.

avatar
צילה (15:45 14.10.2017)

היי אפרת,
על כוס אחת של קינואה צריך חמש כוסות מים? זאת לא טעות?
כשאני מכינה קינואה אני מוסיפה כוס וחצי מים על כוס קינואה אחרת זה יצוא מאוד בצקי

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:42 14.10.2017)

היי צילה,
אפשר להכין את הקינואה בשתי דרכים: אחת כמו שמכינים אורז – כמו שהצעת עם כוס וחצי מים. השניה היא כמו שמכינים פסטה- מרתיחים 5 כוסות מים, מבשלים את הקינואה עד לריכוך ומסננים את הקינואה מעודפי המים.

avatar
נאוה (13:19 15.10.2017)

עדיפה דרך זו של בישול הקינואה משום שחשוב בסוף לסננה ו/או לשוטפה מחומרים נילווים פחות טובים לטעם ולבריאות…

avatar
דבי (22:48 11.10.2017)

האם בסוף מוסיפים את הקינואה לסיר על האש או מורידים מהאש ואז מערבבים הכל

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:57 12.10.2017)

היי דבי,
מבשלים את הקינואה בנפרד ומעבירים למסננת.
בסיר נפרד מבשלים את הבצל הגזר והקישוא. אח”כ מוסיפים את הקינואה, החמוציות, עשבי תיבול ומתבלים.

לקריאת כל התגובות