זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 35 דקות
מס’ מנות: 4 מנות
סוג: פרווה
מצרכים:
1 כוס קינואה
כפית מלאה מלח
5 כוסות מים
1 בצל בינוני קצוץ
2 גזרים בינוניים קלופים חתוכים לקוביות קטנטנות
1 קישוא גדול קלוף חתוך לקוביות קטנטנות
כוס חמוציות (*רצוי ללא תוספת סוכר)
שני שליש כוס פטרוזיליה קצוצה
שני שליש כוס כוסברה קצוצה
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
*חצי כפית כמון (לא חובה)
אופן הכנה:
–בישול הקינואה: מחממים סיר עם 5 כוסות מים וכפית מלאה מלח ומביאים לרתיחה על אש גבוהה. מוסיפים כוס קינואה ומבשלים במשך כ-20 דקות עד שהקינואה מכפילה נפחה ונעשית רכה לאכילה (יש לערבב מידי פעם במהלך הבישול).
-מעבירים את הקינואה למסננת.
-מחממים מחבת רחבה או סיר רחב עם 2 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה.
-מוסיפים את הגזר והקישוא, ממליחים מעט ומבשלים עם מכסה על אש בינונית במשך כ-10 דקות, עד שהירקות מתרככים (יש לערבב מידי פעם).
-מוסיפים את הקינואה, החמוציות, הכוסברה והפטרוזיליה ומערבבים. מתבלים במלח ופלפל שחור לפי הטעם. ניתן להוסיף חצי כפית כמון מי שאוהב.
מתכון מעולהההה!! הכנתי מלא פעמים וכולם אהבו!!
שמחה שיצא טעים❤️
תודה רבה על עוד מתכון נהדר. הכנתי פעם אחת עם קינואה ופעם אחת עם בורגול ויצא מאוד טעים ב-2 הנסיונות.
ממליץ להוסיף מיץ לימון לשדרוג הטעמים למי שאוהב מעט חמצמצות.
שמחה מאד שיצא מוצלח!
תודה שחזרת לשתף😊
בוקר טוב וחג שמח אפרת:)
יש לי פטרוזיליה טחונה וכוסברה טחונה כמה לשים מזה(יש לי משקל מטבח אז יעזור המון כמות מדוייקת)
ואני עושה על חצי קילו קינואה אז צריך כמות שמתאימה לזה
היי,
אין צורך לשקול את העלים(:
פשוט תיקח כוס מדידה או כוס חד”פ לשתייה חמה, ותמלא בה 2/3 מכל סוג עלים.
לחצי קילו קינואה יש להכין כמות כפולה פי 3.
בגלל שזה טחון בכל זאת תתני לי כמויות בערך
לא צריך לטחון אלא לקצוץ.
בערך 33 גרם מכל סוג.
האם 5 כוסות מים ? יצא לי מרק
היי,
5 כוסות מים זו הכמות הדרושה, לא יוצא מרק כי יש לסנן את הקינואה מהמים לאחר הבישול😊
אוכלים את זה חם או קר?
היי,
מומלץ להגיש חם.
5 כוסות מים זה יותר מדי, על כוס קינואה אחת! למרות שרוקנתי את המים יצא לי ממש מימי ):
היי ניצן,
כפי שכתוב במתכון- יש להשתמש במסננת היות וכמות המים גדולה, כדי לתת לקינואה להתבשל בצורה טובה.😊
כמה זה כוס קינואה 240 מ”ל?
200 גרם.
כמו תמיד, אין שבת בלי מתכון מנצח שלך…
הגיוון, היופי, והטעם כמובן!
את מדהימה!🤗
נראה מעולה!!
תודה אסתר ❤️
הי אפרת האלופה, למה לא להכין את הירקות ועליהם להוסיף את הקינואה והמים?
למה בשני שלבים, מה זה נותן?
אפשר אבל בשני שלבים זה יוצא פחות עיסתי.
אלופה על התשובה המהירה, תודה!!
חשבתי שיוצא יותר עיסתי כשעושים הכל יחד.
🌸🙏
האם אמורים לאכול את התשביל קר או חם?
עדיף חם.
מתכון מעולה, לא הייתי יודעת שאני אוהבת קינואה בלעדייך 🙂 תודה רבה!!
שמחה לשמוע 🙂
בוקר טוב אפרת
לגבי הקינואה האם אפשרי קינואה שחורה ואם כן משהוו משתנה במשך זמן הבישול ?
והאם לא יוצא חמוץ בגלל החמוציות ?
תודה לך חג שמח ורק בריאות.
בוקר טוב,
אני חושבת שכן. לא אמור להיות שינוי בזמן בישול.
הטעם של החמוציות הוא חמוץ-מתוק. אפשר גם להפחית מהכמות.
חג שמח 🌺
יישר כוח על האתר החדש!!!!!!
כל מתכון שאני מכינה יוצא מעדן!
יבורכו ידייך.
שמחה לשמוע!
תודה ❤️
שלום אפרת
מקווה שתראי את השאלה בהקדם, לפני עריכת הקניות לחג.
האם ניתן להכין את הסלט יום קודם ולשמרו במקרר או שטעמו יפגם במקרה זה? השאלה תקפה גם לגבי סלטי הקינואה האחרים. (כמדומתני היה סלט קינואה אחד עם חציל,הניתן להמירו בקישוא?)
תודה ושנה טובה!
אפשר להכין מראש ולשמור במקרר.
*לא זכור לי על מתכון של סלט קינואה עם חציל אבל אם יש כזה אז לא אמורה להיות בעיה להמיר בקישוא.
שנה טובה ❤️
ראשית, המתכונים שלך פשוט נפלאים, תודה
האם אפשר להשתמש בבורגול במקום קינואה?
כן אפשר.
יצאה לי כמות שמתאימה יותר למנה וחצי, אולי כי הקינואה אצלי נראית כמו בצק.
הייתי צריכה לעשות משהו בסינון? לשטוף אותה במים?
באיזה גודל כוס השתמשת?
מספיק היה לסנן.
מה הכוונה לנראית כמו בצק? היא יצאה בגוש אחד?
תודה על אתר נפלא!
הכנתי פעם אחת יצא מעולה והפעם הקינואה הפכה לדייסה דביקה ולא טעימה ושמתי בדיוק 5 כוסות מים. איפה טעיצי? תודה
היי אפרת,
זה אותו סוג קינואה שהשתמשת בו פעם קודמת?
סיננת את הקינואה מהמים לאחר 20 דקות בישול?
הי, אפשר לשים פטרוזיליה מיובשת במקום?
במתכון הזה עדיף להשתמש בעלים טריים. אם אין לך פטרוזיליה טריה אפשר לשים יותר כוסברה.
תודה על המתכון!
נשמע מעולה ואני הולכת “בחרדת קודש” להכין פעם ראשונה קינואה…
האם אפשר לבשל כמות גדולה יותר של קינואה ולהקפיא אותה, בלי התבלינים והירקות?
בהצלחה 🙂
וכן אפשר להקפיא קינואה מבושלת.
יצא סבבה:)
עכשיו השאלה רק אם זה ימכר טוב…
אלפי תודות!
בהצלחה 😉
היי, אצלנו קצת פחות אוהבים עלים מכל הסוגים ושמנו חצי כוס חמוציות במקום כוס שיהיה קצת יותר דל, והוספנו גמבה ועגבניה בנוסף לשאר הדברים – יצא ממש מעולה! כמו שכתבו למעלה נעלם טעם הלוואי של הקינואה.
שאלה קטנה – צריך לשטוף את הקינואה לפני כמו אורז או שלא צריך?
היי אורן,
שמחה שיצא טעים 🙂
אם מבשלים את הקינואה במים (כמו שמבשלים פסטה) אין צורך לשטוף את הקינואה לפני כי היא נשטפת במי הבישול. כמו במתכון הזה.
אם מכינים את הקינואה בצורה כזו שכל המים נספגים בקינואה (כמו שמבשלים אורז) מומלץ לשטוף אותה כדקה מתחת לברז ולסנן.
מתכון טעים ובריא!!
תודה רבה לך!
בלי קשר תודה על כך שאת עונה תמיד בסבלנות ובפתיחות להמלצות של מגיבים.
תודה אדוה 🙂
היי
לא אוהבים חמוציות בבית, מה אפשר לשים במקום?
תודה
היי איה,
אפשר לשים כשני שליש כוס צימוקים. אם לא אוהבים, תכיני בלי.
שלום
ואוווווווווו אחד הדברים הטעימים שאכלתי !!
מעדן נדיר !!
הכנתי בערב שיהיה למחר לאחה”צ – אבל…בטעות טעמנו..ו..לא נשאר כלום !!
תודה רבה
תבורכי משמים 🙂
תודה יעקב, שמחה שאהבת 🙂
יום נפלא!
היי אם עושים כמות של 2 כוסות קינואה להכפיל גם את הכמות של הירקות ושאר המצרכים?
נכון.
מתכון נהדר, בדיוק מה שחיפשתי. תודה רבה
תודה דנה, שמחה שאהבת 🙂
הי אפרת, המתכון נראה נהדר. מיד אגש להכינו.
שאלה: אין לי קישואים. אפשר לשים במקום זה בטטה ופטריות? זה יילך יחד עם יתר הירקות והתיבול?
תודה,
איילת
חג שמח!
היי איילת,
פטריות קצת פחות הולכות עם חמוציות אבל אפשר להכין עם בטטה.
חג שמח 🙂
הכנתי עם הבטטה( ללא גזר) ועם יתר התוספות. יצא מושלם!
תודה וחג שמח!
מעולה! תודה שחזרת לעדכן 🙂
חג שמח 🌷
הכנתי. יצא טעים! תודה על המתכון
שמחה שיצא טעים.
תודה על העדכון 🙂
הי. האם ניתן להחליף את הקינואה בבורגול כי אין לי קינואה?
כן, אפשר.
מתכון מעולה, חוזרת ומכינה אותו שוב ושוב, וגם “מכרתי” אותו לחברות 🙂
תודה תמי, כיף לשמוע 🙂
יצא מעולה!!! הוספתי גם גרעיני חמנייה ואפונה.
בגדול לדעתי אפשר לשחק בתבשיל הזה עם כל ירק, הכל מוסיף ובריא..
נשמע מצוין 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
לא היה לי כוסברה, פטרוזיליה וקישואים..
אז המרתי תבלינים במה שיש בגינה – אורגנו, זעטר (אזוב מצוי) וקורנית, והוספתי קצת ג’ינג’ר – ותחליף לקישואים.. קצת נבטי שעועית.. כמו שהמליצו כאן גם קצת סילאן.. אחלה..
האמת שנשמע מצוין 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
היי אפרת, רוצה להכין השבוע (פעם ראשונה שאכין קינואה!) – אבל שאלה בבקשה: אני פחות אוהבת חמוציות, כוסברה ופטרוזיליה בתבשילים כאלה, האם במקום אפשר לשים עוד ירקות (בנוסף לקישוא וגזר שאני מאוד אוהבת 🙂 )? אולי גמבה, פטריות, בטטה וכו’? אני רוצה שהמנה תהיה עשירה בירקות ולא רק לוותר על דברים בלי להחליף במשהו אחר. ומה דעתך להוסיף תרד במידה ויש לי רק קפוא? תודה רבה מראש ושבוע טוב ומבורך 🙂
היי אודליה,
את לא מבינה כמה העלים והחמוציות מוסיפים במקרה של קינואה 🙂
בכל מקרה, אם את ממש לא אוהבת אז תעשירי את התבשיל בהמון ירקות. כל מה שהצעת יכול ללכת- גמבה, פטריות, בטטה. תרד לדעתי פחות מתאים.
שבוע נפלא!
חחח יכול להיות שאת צודקת, ואולי יום אחד אנסה, אבל כרגע בשבילי חמוציות זה נשנוש שאוכלים עם פיצוחים, וכוסברה ופטרוזיליה אצלי הולך רק במרקים, דגים וקציצות, זה הראש שלי חח 🙂 אכין עם כל הירקות ואעדכן 🙂 תודה רבה!!
אפרת, יצא ממש מעולה. אני לא אוהבת קינואה בד”כ, אבל השיטת בישול שלה מוציאה ממנה את טעמי הלוואי. כמו שכבר אמרתי… אלופה.
תודה ענת, שמחה שאהבת את המתכון!
היי
לא שמים מים עם הגזר וקישואים?
אם את משתמשת במחבת עם ציפוי שאינו נדבק אז בדר”כ אין צורך. כמובן שאם התבשיל מתייבש יש להוסיף כרבע כוס מים.
אתמול בישלתי קינואה בשינויים ולזה הוספתי
1/2 פלפל אדום; 1/4 כרוב לבן רצועות
צ’לי מוכן כמו שמוכרים תופסת לג’חנון
2 כפות רוטב סויה דל נתרן
1 כף סילאן
לא הוספתי קישוא כי לא היה לי.
יצא לי טעים טעים
נשמע מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
היי אפרת,
על כוס אחת של קינואה צריך חמש כוסות מים? זאת לא טעות?
כשאני מכינה קינואה אני מוסיפה כוס וחצי מים על כוס קינואה אחרת זה יצוא מאוד בצקי
היי צילה,
אפשר להכין את הקינואה בשתי דרכים: אחת כמו שמכינים אורז – כמו שהצעת עם כוס וחצי מים. השניה היא כמו שמכינים פסטה- מרתיחים 5 כוסות מים, מבשלים את הקינואה עד לריכוך ומסננים את הקינואה מעודפי המים.
עדיפה דרך זו של בישול הקינואה משום שחשוב בסוף לסננה ו/או לשוטפה מחומרים נילווים פחות טובים לטעם ולבריאות…
האם בסוף מוסיפים את הקינואה לסיר על האש או מורידים מהאש ואז מערבבים הכל
היי דבי,
מבשלים את הקינואה בנפרד ומעבירים למסננת.
בסיר נפרד מבשלים את הבצל הגזר והקישוא. אח”כ מוסיפים את הקינואה, החמוציות, עשבי תיבול ומתבלים.