זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 25 דקות
מס’ מנות: 5 מנות
סוג: פרווה
רכיבים
בצל בינוני קצוץ
2 סלסלות פטריות שמפיניון חתוכות
2 גזרים בינוניים חתוכים ל”גפרורים”
חצי פלפל ירוק חריף קצוץ (לא חובה)
2 כוסות נבטים סיניים
כוס בצל ירוק חתוך לעיגולים
¾ כוס עלי כוסברה קצוצים
תיבול: 3 כפות רוטב סויה, שליש כפית מלח, מעט פלפל שחור
כף שומשום
אופן ההכנה
– מחממים מחבת רחבה או סיר סוטאז’ עם 2-3 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה (רצוי להשתמש במחבת או סיר עם ציפוי שאינו נדבק).
-מוסיפים פטריות, גזר ופלפל חריף, ממליחים מעל עם המלחייה, מכסים ומבשלים על אש בינונית במשך 15 דקות.
הפעל טיימר (15 דק’)
+
טיימר פועל
-מוסיפים נבטים, בצל ירוק, כוסברה ומתבלים ברוטב סויה, מלח ופלפל שחור.
-מבשלים ללא מכסה במשך כ-5 דקות, תוך כדי ערבוב. מפזרים שומשום, מערבבים ומסירים מהאש.
הפעל טיימר (5 דק’)
+
טיימר פועל
ראו גם
מתכון זה שייך לאוסף: מתכונים צמחוניים
שלום אפרת שאלה דחופה
בטעות קצצתי את הגזר בפוטפרוססור של הפסים דקים, מה עושים?
זה לא נורא.
אפשר לשחק עם המרכיבים?
להוריד נבטים, לשים בצל רגיל, לשים פטרוזליה במקום כוסברה ולהוסיף אטריות
תודה!
היי
בטח, אפשר(:
בטח, אפשר😊
אפשר להוסיף לזה חזה עוף , אם כן מתי?
היי,
אפשר להוסיף חזה עוף לאחר טיגון הבצל.
בהצלחה!
שלום,
אין לי עלי כוסברה טריים. רציתי לדעת עם אפשר להשתמש עם כוסברה טחונה(-תבלין)?
תודה רבה על האתר הכל כך שימושי!!!!
היי,
אפשר לשים תבלין כוסברה.
שמחה מאד שאת נהנית מהאתר!
היי
האם אפשר משהו אחר במקום סויה?
היי,
אפשר לוותר על סויה ולהוסיף כף סילאן+ כף מים.
האם אפשרי להשתמש באטריות עבות במקום נבטים?
היי,
את האטריות רצוי לבשל בנפרד ולערבב אותן עם הירקות בסוף הבישול, הן לא יכולות להיות תחליף לנבטים(:
מעולה תודה רבה!
מעולה, תודה רבה!
הכנתי כבר פעמיים ויצא מדהים!!
את חושבת שתירס ילך עם זה?
איזה כיף שאהבת את המתכון! תירס ילך מצוין😊
האם אפשר פטריות משימור?
כן, אפשר😊
אפשר להוריד את הבצל ירוק וכוסברה? צריך משהו אחר במקום?
אפשר לוותר, אבל זה מאד מוסיף🙂
יצא מעולה תודה על האתר…
שמחה לשמוע🌺
במה ניתן להחליף את הנבטים? כרוב, גמבה?
היי מרים,
אפשר בהחלט להחליף בכרוב/גמבה:)
עשיתי זאת גם עם כרוב וגם הוספתי גמבה. יצא טעים. תודה!
מעולה, שמחה שאהבת!
מתי להוסיף את הכרוב?
לאחר הבצל.
האם התבשיל טוב גם למחרת הכנתו?
היי יהודית,
התבשיל יותר טעים סמוך לזמן ההכנה, אבל אפשר גם יום אחרי🙂
אפרת היקרה,
כמו תמיד, מושלם !
טעים, דיאטטי וקל להכנה.
אין כמוך, תודה.
שמחה שאהבת! תודה לך מיכל🌺