שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 16-18 דקות

סוג: פרווה

מצרכים:

400 גרם שעועית ירוקה עדינה משקית קפואה

4 שיני שום קצוצות

3 כפות מים

שליש כוס חמוציות

שליש כוס אגוזי מלך (35 גרם)

תיבול: 2 כפות סילאן, כף רוטב סויה, כף רוטב צ’ילי מתוק, שליש כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור

אופן הכנה:

-מחממים מחבת רחבה עם כף שמן זית ומטגנים את השום כחצי דקה על אש בינונית-נמוכה (יש לשים לב שהשום לא נשרף).

-מוסיפים את השעועית הירוקה ומבשלים על אש בינונית, תוך כדי ערבוב, במשך כ-7 דקות.

-מוסיפים חמוציות ו-3 כפות מים ומתבלים בסילאן, סויה, צ’ילי מתוק, מלח ופלפל שחור. מערבבים ומבשלים 8-10 דקות נוספות.

-מוסיפים אגוזי מלך ומערבבים כדקה נוספת. טועמים ומשפרים תיבול בהתאם.

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
כדורי תמרים
עוגת קפה, קינמון וטחינה

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
יעל (13:06 18.06.2021)

טעים מאוד עשיתי כבר הרבה פעמים!

מתכונים ב-10 דקות (13:56 18.06.2021)

שמחה שאהבת את המתכון😊

שרית (20:56 2.04.2021)

כמו תמיד, יצא מעולה. פעם ראשונה עשיתי שעועית ירוקה עם חמוציות וזה באמת מעדן.
מאד קל להכנה וטעים.
המון תודה.

מתכונים ב-10 דקות (18:41 3.04.2021)

נראה מעולה! תודה על השיתוף:)

מיכל (15:09 27.01.2021)

האם אפשר להכין עם שעועית טריה ואם כן, מה ואיך זמן הבישול?

מתכונים ב-10 דקות (17:02 27.01.2021)

בטח שאפשר באותו אופן.

מירי (13:17 12.01.2020)

תודה על אתר מדהים,שימושי במיוחד! אני נמצאת בתכנית דיאטה שלא מאשרת סילאן,רק כזה שאני עושה לבד(תמרים ומים רותחים ביחס זהה,טחונים),האם זה יתאים למתכון הזה? או שחובה סילאן מקורי.
ועוד דבר-אני מכינה סעודה ל-30 מנות,3 חבילות שעועית,להכפיל את כל החומרים ב-3?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:39 12.01.2020)

כן אפשר. אני מציעה שתתחילי ב-4 כפות (לכמות המשולשת), תטעמי ושימי יותר לפי הטעם.
אם אלה שקיות של 400 גרם אז כן.

מלכה (11:56 12.07.2019)

שלום,
נשמע מעולה!
אפשר לשים סוכר חום במקום סילאן? אם כן כמה?
אשמח לתשובתך המהירה.
תודה רבה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:59 12.07.2019)

כן. תתחילי בכף אחת ותטעמי.

גלית (13:30 30.05.2019)

הי אפרת,
אתר נפלא.
המתכון נהדר וטעיםםםםם אך צבע השעועית יצא ירוק “עיף” כזה.
איך אפשר לשמור על צבע ירוק בוהק?
תודה מראש
גלית

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:50 30.05.2019)

היי גלית,
זה תלוי בסוג השעועית שאת משתמשת בה (בחברה).
אם רוצים שהצבע יהיה ממש ירוק בוהק ורענן אז יש להשתמש בשעועית ירוקה טריה ולא משקית קפואה.

לאה אלכביר (13:22 17.05.2019)

היי רציתי לדעת האם צריך להכין את השעועית לפני? עצמו שכתוב בהוראות של השקית?
או לשים אותה ככה קפואה ישר בתבשיל?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:41 17.05.2019)

אפשר להוסיף אותה קפואה ישר לתבשיל.

יעל (12:19 17.05.2019)

הי, אם מכינים יום קודם . מתי להוסיף את האגוזים?תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:25 17.05.2019)

כדאי להוסיף באותו יום שמגישים ולערבב עם יתר החומרים.

שירי (15:59 5.04.2019)

הי אפרת, נשמע טעים אבל אין לי חמוציות. אפשר צימוקים במקום, או עדיף כבר לוותר? תודה וסופש טוב, שירי

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:42 5.04.2019)

אפשר לשים כרבע כוס צימוקים.

שירי (21:28 5.04.2019)

קניתי בסוף חמוציות, יצא מעולה, תודה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:47 6.04.2019)

מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן.

צופיה (11:07 15.03.2019)

המתכון הזה פשוט אלוף אני מכינה אותו כל פעם שאני צריכה תוספת קצת יותר מיוחדת וכולם נדלקים עליו.
ואת כולם אני כמובן מפנה לאתר הזה בתוספת המלצות חמות.
תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:52 15.03.2019)

שמחה לשמוע! תודה יקירה 🌷

מעין (20:34 19.12.2018)

נראה טוב, עם מה אפשר לתבל במקום הסויה והצ’ילי?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:24 20.12.2018)

תתבלי רק בסילאן, מלח ופלפל שחור.

נעמי (17:59 2.12.2018)

הי.
אפשר להכין יום לפני?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:26 2.12.2018)

כן.

דליה (13:46 6.10.2018)

למה סילאן?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:56 6.10.2018)

הסילאן מוסיף לטעם.

עינת (11:20 4.10.2018)

מתכון פשוט מעולה! תודה רבה!
הולכת לנסות את העוגיות קינואה…

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:31 4.10.2018)

שמחה שיצא טעים 🙂

Shlomsa (22:27 30.09.2018)

האם רוטב סויה הוא הרוטב הקלאסי הדליל ומלוח מאוד או רוטב סויה בסגנון סיני, שהוא סמיך יותר ומתקתק? תודה רבה, שלומית

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:30 1.10.2018)

הכוונה לרוטב סויה בסגנון סיני.

חיה (12:31 30.09.2018)

האם ניתן להשתמש בשעועית ירוקה רגילה של סנפרוסט במקום בשעועית עדינה?

לגבי פשטידת הכרובית, האם ניתן להוסיף מיונז וכמה (כולל בהכפלת כמויות).

תודה על המתכונים המעולים.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:43 30.09.2018)

כן אפשר.
לגבי פשטידת כרובית, אפשר לשים 2 כפות מיונז (אם מכפילים כמויות אז 4 כפות מיונז).
חג שמח 🌺

טליה (19:19 29.09.2018)

היי האם אפשר ללא חמוציות? והאם זה מוקפץ בווק ?
ולגבי השעועית יש לחלוט במים חמים לפני ? תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:09 29.09.2018)

אפשר לוותר על החמוציות למרות שהן מוסיפות טעם.
מומלץ להקפיץ בווק אבל לא חובה. אין צורך לחלוט את השעועית לפני.
חג שמח 🌺

MiMer (09:42 28.09.2018)

נדמע נהדר, מגישים חם או קר? הייתי רוצה להכין יום מראש אם מגישים חם כיצד כדאי לחמם?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:35 28.09.2018)

אפשר להגיש חם או בטמפ’ החדר.
אפשר לחמם בכל דרך – בתנור, במיקרוגל, במחבת או על הפלטה. מספיק חימום קל.

דבי (15:19 25.09.2018)

שלום אפרת וחג שמח!

עשיתי לחג ומאד אהבו!

(שמתי תבלין צ’ילי במקום רוטב)

תודה לך!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:12 25.09.2018)

שמחה שיצא טעים 🙂

שולמית (16:11 20.09.2018)

אפשר להקפיא?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:52 20.09.2018)

כן אפשר. את האגוזים רצוי להוסיף לאחר הפשרה.

לאה כהן (13:46 18.09.2018)

הכנתי את השעועית לסעודה מפסקת, אבל היא יצאה קצת קשה, אני לא אוהבת את זה קשה, אפשר לבשל עוד קצת שיהיה רך יותר?
דרך אגב-
מתכון מעולה, תודה ענקית!!♥

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:59 18.09.2018)

בטח, תמשיכי לבשל עד שזה יתרכך 🙂

דבי (10:06 16.09.2018)

בוקר אור!

נראה לי מאד מעניין!

חייבים רוטב צילי? צילי בתבלין הולך?

מה אפשר להוריד בכלל או בכמות של התיבול?

אפשר לשמור במקרר? במקפיא?

הרבה תודה וגמר חתימה טובה לך ולכולם!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:25 16.09.2018)

היי דבי,
הצ’ילי מוסיף טעם. את יכולה לפזר קצת צ’ילי בתבלין אבל ממש מעט שלא יהיה חריף מידי.
אם את רוצה להוריד בתיבול את יכולה לתבל רק בכף סילאן, מלח ופלפל שחור.
עדיף לשמור במקרר. זה נשמר במקרר 3-4 ימים.
גמר חתימה טובה 🌺

לקריאת כל התגובות
ספרי מתכונים ב10 דקות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.