זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 16-18 דקות
סוג: פרווה
מצרכים:
400 גרם שעועית ירוקה עדינה משקית קפואה
4 שיני שום קצוצות
3 כפות מים
שליש כוס חמוציות
שליש כוס אגוזי מלך (35 גרם)
תיבול: 2 כפות סילאן, כף רוטב סויה, כף רוטב צ’ילי מתוק, שליש כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור
אופן הכנה:
-מחממים מחבת רחבה עם כף שמן זית ומטגנים את השום כחצי דקה על אש בינונית-נמוכה (יש לשים לב שהשום לא נשרף).
-מוסיפים את השעועית הירוקה ומבשלים על אש בינונית, תוך כדי ערבוב, במשך כ-7 דקות.
-מוסיפים חמוציות ו-3 כפות מים ומתבלים בסילאן, סויה, צ’ילי מתוק, מלח ופלפל שחור. מערבבים ומבשלים 8-10 דקות נוספות.
-מוסיפים אגוזי מלך ומערבבים כדקה נוספת. טועמים ומשפרים תיבול בהתאם.
ראו גם
מתכון זה שייך לאוסף: תוספות
היי אפרת.
אפשר להשתמש עם שעועית צהובה במקום?
תודה 🌸
כן
האם ניתן להשתמש באגוזי פקאן במקום אגוזי מלך?
כן
האם מגישים אותו חם?
אפשר בטמפ’ החדר או חם.
אפשר לאפות בתנור?
היי,
אפשר לאפות אך יצא קצת שונה- יותר יבש, פחות מוצלח לטעמי.
טעים מאוד עשיתי כבר הרבה פעמים!
שמחה שאהבת את המתכון😊
כמו תמיד, יצא מעולה. פעם ראשונה עשיתי שעועית ירוקה עם חמוציות וזה באמת מעדן.
מאד קל להכנה וטעים.
המון תודה.
נראה מעולה! תודה על השיתוף:)
האם אפשר להכין עם שעועית טריה ואם כן, מה ואיך זמן הבישול?
בטח שאפשר באותו אופן.
תודה על אתר מדהים,שימושי במיוחד! אני נמצאת בתכנית דיאטה שלא מאשרת סילאן,רק כזה שאני עושה לבד(תמרים ומים רותחים ביחס זהה,טחונים),האם זה יתאים למתכון הזה? או שחובה סילאן מקורי.
ועוד דבר-אני מכינה סעודה ל-30 מנות,3 חבילות שעועית,להכפיל את כל החומרים ב-3?
כן אפשר. אני מציעה שתתחילי ב-4 כפות (לכמות המשולשת), תטעמי ושימי יותר לפי הטעם.
אם אלה שקיות של 400 גרם אז כן.
שלום,
נשמע מעולה!
אפשר לשים סוכר חום במקום סילאן? אם כן כמה?
אשמח לתשובתך המהירה.
תודה רבה!
כן. תתחילי בכף אחת ותטעמי.
הי אפרת,
אתר נפלא.
המתכון נהדר וטעיםםםםם אך צבע השעועית יצא ירוק “עיף” כזה.
איך אפשר לשמור על צבע ירוק בוהק?
תודה מראש
גלית
היי גלית,
זה תלוי בסוג השעועית שאת משתמשת בה (בחברה).
אם רוצים שהצבע יהיה ממש ירוק בוהק ורענן אז יש להשתמש בשעועית ירוקה טריה ולא משקית קפואה.
היי רציתי לדעת האם צריך להכין את השעועית לפני? עצמו שכתוב בהוראות של השקית?
או לשים אותה ככה קפואה ישר בתבשיל?
אפשר להוסיף אותה קפואה ישר לתבשיל.
הי, אם מכינים יום קודם . מתי להוסיף את האגוזים?תודה
כדאי להוסיף באותו יום שמגישים ולערבב עם יתר החומרים.
הי אפרת, נשמע טעים אבל אין לי חמוציות. אפשר צימוקים במקום, או עדיף כבר לוותר? תודה וסופש טוב, שירי
אפשר לשים כרבע כוס צימוקים.
קניתי בסוף חמוציות, יצא מעולה, תודה!
מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
המתכון הזה פשוט אלוף אני מכינה אותו כל פעם שאני צריכה תוספת קצת יותר מיוחדת וכולם נדלקים עליו.
ואת כולם אני כמובן מפנה לאתר הזה בתוספת המלצות חמות.
תודה
שמחה לשמוע! תודה יקירה 🌷
נראה טוב, עם מה אפשר לתבל במקום הסויה והצ’ילי?
תתבלי רק בסילאן, מלח ופלפל שחור.
הי.
אפשר להכין יום לפני?
כן.
למה סילאן?
הסילאן מוסיף לטעם.
מתכון פשוט מעולה! תודה רבה!
הולכת לנסות את העוגיות קינואה…
שמחה שיצא טעים 🙂
האם רוטב סויה הוא הרוטב הקלאסי הדליל ומלוח מאוד או רוטב סויה בסגנון סיני, שהוא סמיך יותר ומתקתק? תודה רבה, שלומית
הכוונה לרוטב סויה בסגנון סיני.
האם ניתן להשתמש בשעועית ירוקה רגילה של סנפרוסט במקום בשעועית עדינה?
לגבי פשטידת הכרובית, האם ניתן להוסיף מיונז וכמה (כולל בהכפלת כמויות).
תודה על המתכונים המעולים.
כן אפשר.
לגבי פשטידת כרובית, אפשר לשים 2 כפות מיונז (אם מכפילים כמויות אז 4 כפות מיונז).
חג שמח 🌺
היי האם אפשר ללא חמוציות? והאם זה מוקפץ בווק ?
ולגבי השעועית יש לחלוט במים חמים לפני ? תודה
אפשר לוותר על החמוציות למרות שהן מוסיפות טעם.
מומלץ להקפיץ בווק אבל לא חובה. אין צורך לחלוט את השעועית לפני.
חג שמח 🌺
נדמע נהדר, מגישים חם או קר? הייתי רוצה להכין יום מראש אם מגישים חם כיצד כדאי לחמם?
אפשר להגיש חם או בטמפ’ החדר.
אפשר לחמם בכל דרך – בתנור, במיקרוגל, במחבת או על הפלטה. מספיק חימום קל.
שלום אפרת וחג שמח!
עשיתי לחג ומאד אהבו!
(שמתי תבלין צ’ילי במקום רוטב)
תודה לך!
שמחה שיצא טעים 🙂
אפשר להקפיא?
כן אפשר. את האגוזים רצוי להוסיף לאחר הפשרה.
הכנתי את השעועית לסעודה מפסקת, אבל היא יצאה קצת קשה, אני לא אוהבת את זה קשה, אפשר לבשל עוד קצת שיהיה רך יותר?
דרך אגב-
מתכון מעולה, תודה ענקית!!♥
בטח, תמשיכי לבשל עד שזה יתרכך 🙂
בוקר אור!
נראה לי מאד מעניין!
חייבים רוטב צילי? צילי בתבלין הולך?
מה אפשר להוריד בכלל או בכמות של התיבול?
אפשר לשמור במקרר? במקפיא?
הרבה תודה וגמר חתימה טובה לך ולכולם!
היי דבי,
הצ’ילי מוסיף טעם. את יכולה לפזר קצת צ’ילי בתבלין אבל ממש מעט שלא יהיה חריף מידי.
אם את רוצה להוריד בתיבול את יכולה לתבל רק בכף סילאן, מלח ופלפל שחור.
עדיף לשמור במקרר. זה נשמר במקרר 3-4 ימים.
גמר חתימה טובה 🌺