זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 20 דקות
מס’ מנות: 4 מנות
סוג: פרווה
רכיבים
1 בצל קטן קצוץ
2-3 שיני שום קצוצות
2 כוסות אפונה משקית קפואה
3 כוסות שעועית ירוקה חתוכה משקית קפואה
שליש כוס מים
תיבול: חצי כפית מלח, רבע כפית כורכום, כפית אבקת מרק (רצוי מחומרים טבעיים), קמצוץ פלפל שחור
אופן ההכנה
-מחממים מחבת רחבה עם 1-2 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה (רצוי להשתמש במחבת עם ציפוי שאינו נדבק).
-מוסיפים שום קצוץ ומטגנים כחצי דקה. מוסיפים אפונה ושעועית ירוקה ומבשלים במשך 10 דקות, תוך כדי ערבוב מידי פעם (אש בינונית).
-מתבלים במלח, כורכום, אבקת מרק ופלפל שחור ומערבבים. מוסיפים שליש כוס מים ומבשלים במשך 4-5 דקות, תוך כדי ערבוב (אש בינונית).
ראו גם
- תבשיל ירקות אסייתי |
- תבשיל פטריות וקולורבי |
- ברוקולי בשום ולימון |
- תבשיל כרוב בסויה |
- סלט ברוקולי וירקות אפוי |
- תבשיל כרוב עם תפוח אדמה
מתכון זה שייך לאוסף: תוספות
תגובות
טעים מאד. לא צריך מיים בכלל
שמחה שאהבת, תודה על השיתוף😊
אפשר להשתמש בשימורי אפונה ושועית?
אפשר רק כדאי לשטוף היטב מנוזלי השימורים כדי שלא יהיה טעם לוואי.
בדיוק סיימתי להכין את האנטיפסטי והבורגול עם עוף המדהימים שלך ומיד חוזרת לחפש עוד מתכונים נהדרים לבשל מחר ( :
יש לי שעועית טרייה. מה ישתנה במתכון?
היי לילי,
תחלטי את השעועית קודם במים רותחים 10 דק’, תייבשי ואז תעבדי רגיל לפי המתכון
שמחה לקרוא שאת נהנת אהובה♥
היי אפרת,
אפשרי לדעתך להוסיף חזה עוף?
אם כן מה משתנה? תודה 🙂
ובנוסף האם אפשרי לוותר על אבקת מרק?
אפשר להוסיף קוביות חזה עוף.
אפשר לוותר על אבקת המרק ולהמליח יותר לפי הטעם.
אפשר להוסיף גם קצת פפריקה מתוקה.
מכיוון שמשתמשים באפונה ובשעועית קפואה, האם לא צריך לבשל אותם במים לכמה דקות לפני הטיגון במחבת???
לא, אין צורך.
ללילך, ממש לא צריך.