זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 20 דקות
מס’ מנות: 4 מנות
סוג: פרווה
רכיבים
1 בצל קטן קצוץ
2-3 שיני שום קצוצות
2 כוסות אפונה משקית קפואה
3 כוסות שעועית ירוקה חתוכה משקית קפואה
שליש כוס מים
תיבול: חצי כפית מלח, רבע כפית כורכום, כפית אבקת מרק (רצוי מחומרים טבעיים), קמצוץ פלפל שחור
אופן ההכנה
-מחממים מחבת רחבה עם 1-2 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה (רצוי להשתמש במחבת עם ציפוי שאינו נדבק).
-מוסיפים שום קצוץ ומטגנים כחצי דקה. מוסיפים אפונה ושעועית ירוקה ומבשלים במשך 10 דקות, תוך כדי ערבוב מידי פעם (אש בינונית).
-מתבלים במלח, כורכום, אבקת מרק ופלפל שחור ומערבבים. מוסיפים שליש כוס מים ומבשלים במשך 4-5 דקות, תוך כדי ערבוב (אש בינונית).
ראו גם
- תבשיל בטטה ופירות יבשים |
- תבשיל תפוחי אדמה וערמונים |
- ברוקולי אפוי |
- תפוחי אדמה בזעתר |
- אורז עם דלעת |
- חזה עוף עם שעועית ירוקה
מתכון זה שייך לאוסף: תוספות
אפשר להחליף את האפונה בחומוס משימורים?
התיבול זהה או שכדאי לשנות משהו?
היי שרית,
אין בעיה להחליף את האפונה בחומוס ללא שינוי במתכון. אפשר להוסיף מעט כמון שישתלב טוב עם החומוס(:
אוקי
מתי להוסיף את החומוס? כי הוא כבר מבושל ומוכן לאכילה.
אפשר להוסיף אותו לאחר 10 דקות הבישול של השעועית.
יצא מעולה!
כיף לשמוע❤
היי אפרת. הכנתי את המתכון הזה ביום ששי ויצא נהדר. אפשר לדעתך להוסיף טופו למנה הזו?
היי רעות,
שמחה שאהבת את המתכון!
אפשר בהחלט להוסיף טופו.
חג שמח(:
תודה רבה על התשובה המהירה. יצא נהדר!!
חג שמח 🙂
וואו נראה טעים כל כך! חג שמח(:
הייי. האם אפשר להשתמש באופנה מופשרת?
היי חן,
התכוונת לאפונה קפואה שהשארת להפשרה? אם כן אז אפשר…😊
טעים מאד. לא צריך מיים בכלל
שמחה שאהבת, תודה על השיתוף😊
אפשר להשתמש בשימורי אפונה ושועית?
אפשר רק כדאי לשטוף היטב מנוזלי השימורים כדי שלא יהיה טעם לוואי.
בדיוק סיימתי להכין את האנטיפסטי והבורגול עם עוף המדהימים שלך ומיד חוזרת לחפש עוד מתכונים נהדרים לבשל מחר ( :
יש לי שעועית טרייה. מה ישתנה במתכון?
היי לילי,
תחלטי את השעועית קודם במים רותחים 10 דק’, תייבשי ואז תעבדי רגיל לפי המתכון
שמחה לקרוא שאת נהנת אהובה♥
היי אפרת,
אפשרי לדעתך להוסיף חזה עוף?
אם כן מה משתנה? תודה 🙂
ובנוסף האם אפשרי לוותר על אבקת מרק?
אפשר להוסיף קוביות חזה עוף.
אפשר לוותר על אבקת המרק ולהמליח יותר לפי הטעם.
אפשר להוסיף גם קצת פפריקה מתוקה.
מכיוון שמשתמשים באפונה ובשעועית קפואה, האם לא צריך לבשל אותם במים לכמה דקות לפני הטיגון במחבת???
לא, אין צורך.
ללילך, ממש לא צריך.