זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 25-30 דקות
מס’ מנות: כ-3 מנות
סוג: פרווה
רכיבים
400 גרם שעועית ירוקה שלמה (טרייה או משקית קפואה)
3 כפות שמן זית
תיבול: שליש כפית פפריקה מתוקה, שליש כפית מלח, כפית שטוחה אבקת שום, קמצוץ פלפל שחור, חצי כפית טימין מיובש
כף רוטב סויה
אופן ההכנה
-שמים את השעועית הירוקה בתבנית עם נייר אפיה ומתבלים בשמן זית, פפריקה, מלח, אבקת שום, פלפל שחור וטימין מיובש.
-מכניסים לתנור שחומם ל-180 מעלות (טורבו) ואופים במשך 20 דקות.
הפעל טיימר (20 דק’)
+
טיימר פועל
-מוציאים בזהירות את התבנית, מתבלים בכף רוטב סויה ומערבבים. מחזירים לתנור ואופים 5-10 דקות נוספות.
הפעל טיימר (5 דק’)
+
טיימר פועל
ראו גם
מתכון זה שייך לאוסף: תוספות
טעים מאודדד
אני הוספתי פפריקה מעושנת במקום רגילה ויצא מדהים
תודה שחזרת לשתף❤️
צריך להפשיר לפני אם היא קפואה?
להפשיר קצת
תודה, יצא טעים!
שמחה לשמוע❤️
אפשר להכין גם בנינג’ה גריל?
כן אפשר.
בתוכנית אייר פריי 180 מעלות.
האם המתכון המעולה הזה (שמככב אצלנו כמעט כל שבת) יכול להתאים גם לאפונה?
אני חושבת שכן.
אפונה קפואה כן? לא יבשה.
וכמובן שיהיה צורך לאפות פחות זמן.
תודה רבה על התשובה, האפונה אכן קפואה. האם היא באמת צריכה פחות זמן מהשעועית? משום מה לוקח לי תמיד המון זמן להגיע לרמת רכות טובה של אפונה (קפואה). יכול להיות שבישול יתר/אפיית יתר גורמים לה להתקשות?
כן, אפית יתר במיוחד.
אפונה עדיף לבשל במחבת ולהוסיף לה קצת נוזלים.
תודה. החכמת אותי! נפתרה התעלומה… אף פעם לא חשבתי על זה קודם…
בהזדמנות זו אצדיע לך על הסבלנות לכל השאלות, על המענה הנעים תמיד, על הטוב שלך שפשוט זורם מתוך כל התשובות. את אישיות מיוחדת!
תודה רבה ושבת שלום!
תודה רבה יקרה❤️
שבת שלום ומבורך!
היי, אם אשתמש בשעועית טריה ולא קפואה, אין צורך לבשלה לפני הכנסה לתנור?
אין צורך.
אפשר עם שעועית צהובה?
(ואגב, למה שעועית שלמה ולא חתוכה?)
כן אפשר.
אין בעיה להשתמש בשעועית חתוכה רק קחי בחשבון שזמן האפיה יכול להתקצר.
שמים בתנור את השעועית יש מהמקפיא?
כדאי להפשיר קצת לפני.
מה אפשר להכין ליד? שיהיה משביע ופרווה?
אפשר להגיש עם מנת אורז, קינואה או בורגול (יש המון מתכונים באתר).
פחות אוהבים בורגול וקינואה. אורז לא טוב לי. פרווה שהוא לא דגים…
טופו הולך?
שלום אפרת, תודה על המתכונים שלך.
האם לא צריך לבשל את השעועית הקפואה לפני האפייה שלה?
תודה רבה
היי
אין צורך(:
אפשר להכין כמה שעות מראש
כן(:
היי אפרת , יש לך אתר ומתכונים מהממים שאין מילים .
תבורכי בכל העזרה שלך
שאלה קטנה במידה ואתם לי אבקת שום האם. זה משמעותי בטעם?
היי,
שמחה מאד שאת נהנית מהמתכונים❤
אין בעיה לוותר על אבקת שום.
שלום אפרת
מאז שגיליתי את האתר שלך הארוחות שלנו נהיו מגוונות יותר…
רציתי לשאול, האם אפשר לשים אורגנו במקום טימין?
וגם, כמה כוסות זה 400 גרם שעועית קפואה?
היי,
איזה כיף שאת נהנית מהמתכונים באתר(:
אורנו קצת פחות מתאים למנה הזו אבל אפשר לשים אם את אוהבת.
400 גרם שעועית= כ-4 כוסות.
במה אפשר להחליף את הטימין? כמה?
אפשר לוותר על טימין או להוסיף כפית מחוקה רוזמרין מיובש.
אפשר גם בלי טימין ויוצא נהדר
מתכון נהדר, תודה רבה!!
הוספתי גם סומסום. כולם נהנו מאוד!
כל כך כיף שיש אתר שכ-ל המתכונים בו נפלאים. מאז נחשפתי אליו הוא העלה לי פלאים את הביטחון העצמי בבישולים(•‿•)
תודה על הכול
שמחה מאד שאהבתם את המתכון ושאת נהנית מהאתר!
תודה שחזרת לשתף ולפרגן🌺
אפשר להוסיף קוביות דלעת? או שלוקח להן יותר מעשרים דקות להיצלות?
היי,
אפשר, רק צריך לחתוך לקוביות קטנות.
שלום אפרת, אנו לא אוהבים רוטב סויה/ טריאקי. אפשר לוותר או לשים משהו אחר במקום?
היי,
אפשר לשים כף רוטב צ’ילי מתוק או לערבב כף מים עם כפית סילאן.
האם צריך להפשיר קודם את השועית?
היי,
מספיק לשטוף את השעועית, אין צורך להפשיר.