זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 18 דקות
מס’ מנות: 4-5 מנות
סוג: פרווה
מצרכים:
בצל בינוני קצוץ
250 גרם ברוקולי טרי קצוץ (4 כוסות)
500 גרם שעועית ירוקה עדינה קפואה (6 כוסות דחוסות)
4 שיני שום פרוסות
תיבול: 4 כפות רוטב סויה, כף סילאן, חצי כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור
אופן הכנה:
-מחממים מחבת רחבה עם 2 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה.
-מוסיפים את השעועית הירוקה (אין צורך להפשיר לפני) ומערבבים כדקה.
-מוסיפים את הברוקולי הקצוץ ופרוסות השום ומבשלים במשך כ-10 דקות, תוך כדי ערבוב.
הפעל טיימר (10 דק’)
+
טיימר פועל
-מתבלים ברוטב סויה, סילאן, מלח ופלפל שחור. מערבבים במשך 1-2 דקות עד לספיגת הטעמים. טועמים ומשפרים מליחות לפי הטעם.
ראו גם
מתכון זה שייך לאוסף: מתכונים צמחוניים
בוקר טוב
רציתי לדעת האם אפשר להשים 250 גרם כרובית במקום שעועית
ואם כן האם לשנות בטיבול או להשאיר אותו דבר?
כן. אין שינוי
הי אפרת, לא מכסים את המחבת בשום שלב?
יצא ממש טעים! חלק מהזמן כיסיתי..
💜
מה אפשר לשים במקום רוטב סויה?
אפשר פשוט לוותר ולהמליח לפי הטעם.
תודה:)
אין כמו המתכונים שלך,
קלים, טעימים ומיוחדים!
מה אפשר לשים במקום השעועית הירוקה?
כרובית, פלפל, דלעת וכדומה(:
יאמי,ממש פשוט וטעים.
תודה רבה.
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️
ככה פשוט ככה מעולה! תודה רבה!
שמחה מאד שאהבת את המתכון! תודה על הפרגון❤
האם ברוקולי קפו הולך ואם כן משמה בהכנה?
היי חוה,
אפשר להשתמש בברוקולי קפוא, ללא שינוי במתכון.
בהצלחה!
הי, אם מכינה עם שעועית משימורים משנה משהו בהכנה? תודה!
היי לילי,
אין שינוי😊
היי, האם יצא טעים גם בלי בצל?
היי,
הבצל מוסיף מאד אבל אפשר לוותר אם לא אוהבים😊
תודה על עוד מתכון קל וטעים. כיף לבשל עם המתכונים שלך.
תודה דורית ❤️
האם יש חלופה לרוטב סויה?
היי שירה
זה טעים יותר עם סויה אבל אם אין לך תתבלי ב 1-2 כפות סילאן, מלח ופלפל שחור לפי הטעם.
האם תחליף זה מתאים תמיד במקום רוטב סויה או רק במתכון הזה?
לסויה יש טעם ייחודי משלו אבל האופצייה עם הסילאן מאוד דומה ויכולה להוות כתחליף לעיתים קרובות
היי אפרת, ראיתי בתגובות שניתן להשתמש בברוקולי קפוא, השאלה שלי היא אם צריך להפשיר/לחלוט אותו קודם?
מספיק להפשיר קצת.
תודה רבה יצא מעולה!
שמחה לקרוא נעם 🙂
שבת שלום❤️
היי , האם ניתן להוסיף גם אפונה קפואה?
אפשר בהחלט.
תודה רבה !! מתכונים נהדרים
האם אפשר להכין עם שעועית וכרובית טריות בלי ברוקולי?
כן.
הכנתי כבר הרבה פעמים מהמתכונים שלך והכל יוצא מושלם!
רציתי לשאול, אפשר עם שועית ירוקה רגילה, לא עדינה?
כן 🙂
בפשטידתקישואים וברוקולי
מה אפשרבמקוםשמנת ,גבינה?
אפשר לשים קוטג’ או יוגורט.
שלום, במה ניתן להחליף את הרוטב סויה?
זה טעים יותר עם סויה אבל אם אין לך תתבלי ב 1-2 כפות סילאן, מלח ופלפל שחור לפי הטעם.
אם אני רוצה להוסיף פטריות טריות,כמה להוסיף?
כן. כחצי סלסלה.
באיזה שלב להוסיף את הפטריות?
יחד עם השעועית הירוקה.
אפשר להשתמש במקום ברוקולי טרי בברוקולי קפוא?
כן.
היי אפרת
איך להכין למנה אחת?
מבחינת הירקות השעועית ושאר התבלון?
אני מכינה בסיר בלי שמן כמה להוסיף מים כדי שהתבשיל יצא טוב ולא יתייבש אבל לא יותר מידי מים?
תודה.
שימי כוס וחצי פרחי ברוקולי וכוס וחצי שעועית ירוקה.
1-2 שיני שום פרוסות.
כף רוטב סויה, כפית שטוחה סילאן, מעט מלח ופלפל לפי הטעם.
תתחילי ברבע כוס מים ותוסיפי יותר לפי הצורך.
היי אפרת,
אני שמה כרובית קפואה במקום ברוקולי, ורוצה גם להוסיף פטריות למתכון, באיזה שלב להוסיף אותן?
עוד שאלה, במה אני יכולה לתבל אם אין לי סויה?
אה, ויש לי דבש במקום סילאן אם זה בסדר..
(אין לי בעיה גם לעשות תיבול אחר לגמרי, השאלה מה מומלץ..)
תודה רבה!! 💜
את הפטריות אפשר להוסיף יחד עם השעועית הירוקה.
זה טעים יותר עם סויה אבל אם אין לך תתבלי ב 1-2 כפות דבש, מלח ופלפל שחור.
אפשר להוסיף קצת אבקת מרק אם חסר לזה טעם.
מעולה! (כרגיל)
תודה שלומית 🌺
האמת? נהייתי כבר מכורה למתכונים הנהדרים שלך!
היום אני מקווה להכין \’מלבניות שוקולד משלושה מצרכים\’ (את כינית זאת משום-מה \”עוגת כדורי שוקולד\”).
שתי הערות חשובות: בחיפוש, לא מופיעות כל התוצאות. לדוגמה: לחצתי \”שוקולד\” ולא-הצלחתי להגיע למתכון הנ\”ל (רק כשלחצתי \”כדורי שוקולד\” הצלחתי להגיע אליו, רק שהמתכון הוא אֵינו \”כדורים\”, אלא \”מלבניות\”).
כמו-כן, חסרה אפשרות \”עריכה\”.
למשל, אם כותבים הודעה באתר ועושים \”שלחו תגובה\”, ולאחר המשלוח מגלים שרוצים להוסיף פרט כלשהו או לתקן שגיאת הקלדה, האופציה הזו חסרה.
חוץ מזה, כפי שכבר אמרתי, תענוג של מתכונים!!!
את היורשת האמיתית של רות סירקיס המיתולוגית, רק יותר קליל לימינו (ואני עדיין משתמשת במתכוניה מ\”מהמטבח באהבה\”), אבל את יותר ויותר כובשת את המטבח שלי 🙂
היי יקרה 🙂
קודם כל כיף לשמוע 💕
לגבי החיפוש, זה מציג את חמשת התוצאות הכי רלוונטיות למילת החיפוש ואם לוחצים על “כל התוצאות” זה מציג את כל מה שיש בו את מילת החיפוש, כולל תמונות.
לגבי התגובות, אני אבדוק אם אפשר לפתוח אפשרות לעריכה.
היי , יצא מעולהההה כרגיל.
שאלה קלה
רציתי לשאול מתכון לשעועית ירוקה.
את מכירה את המקומות האלה שמוכרים אוכל מוכן ? אז בדרך כלל במקומות האלה או לפחות היכן שאני קונה
מוכרים שעועית ירוקה דקה קריספית שבדרך כלל מגיעה עם שום ושומשום, ממש טעימה!!
אני יודע שזה יחסית דבר שקל לעשות
אבל אני לא מצליחחחחחח , כל הזמן יוצא לי לא טעים ושעועית רכה מאוד.
רציתי לדעת האם יש לך מתכון לדבר כזה?
תודה רבה!!
היי גיא,
שמחה שיצא טעים 🙂
לגבי שאלתך, שלחתי לך אתמול מייל לגבי זה, קיבלת?
היי
כן קיבלתי.
אעשה ואעדכן
תודה רבה !!
הכנתי את המתכון בפעם הראשונה ויצא מהמם!!
באיזה גודל של כוס את משתמשת למתכונים שלך? אני השתמשכתי בכוס גדולה של 240 מ”ל ונראה שיצא הרבה מדי – מילאתי 5 כוסות (כשאחת מהן לא דחוסה) של שעועית ירוקה ויצא בערך 500 גרם (מתוך שקית של 600 גרם). הכמויות של הברוקולי והשעועית בקושי נכנסו לתוך המחבת והיה ממש קשה לערבב עם הכמות הגדולה. אז אולי הכוס שהשתמשתי בה היא לא הכוס הנכונה?
בכל מקרה, יצאה כמות גדולה יחסית וזה כיף 🙂 ממש אוהבת את המתכונים שלך!
היי ורד,
מוזר, גם אני משתמשת בכוס בנפח 240 מ”ל.
טוב, העיקר שיצא טעים, זה הכי חשוב 🙂
מעולה! הוספתי גם פטריות ויצא נפלא!
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה מיטל
היי אפרת, תודה על המתכון, כמה שאלות:
– אם מכינה מראש האם ניתן לשמור במקרר ואם כן כמה זמן ואיך מחממים?
– אם אין מחבת רחבה אפשר להשתמש בווק?
– הברוקולי לאיזה גודל לקצוץ אותו? עם סכין או מעבד מזון? להשתמש רק בפרחים או גם בגבעולים?
– את הבצל לקצוץ במעבד מזון או לחתוך בסכין?
– כמה זמן בערך לטגן את הבצל עד שהוא מזהיב?
– בזמן הבישול של ה 12 דקות סך הכל הברוקולי מספיק להתרכך? כמה רך הוא צריך להיות שאדע שהוא מוכן?
המון תודה
-כן במשך כ-4 ימים. אפשר לחמם במיקרו או במחבת.
-כן
-בפרחים ובגבעולים הקטנים. לקצוץ בסכין לחתיכות בגודל בינוני.
-בסכין
-כ-4 דקות
-עד שננעץ בו מזלג בקלות.
היי, אפשר להוסיף גם כרובית? יתאים כאן?
כן אפשר.
שלום אפרת, אפשרי להכין עם ברוקולי קפוא?
כן אפשר.