שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 40 דקות

מס’ מנות: 10-14 יחידות

סוג: פרווה

מצרכים:

2 כוסות גרגירי תירס מקופסת שימורים (קופסא של 550 גרם לפני סינון)

1 ביצה (לטבעוניים: ניתן להמיר בכף טחינה גולמית)

2 כפות (20 מ”ל) שמן קנולה

1 כף קטשופ

⅔ כוס (95 ג’) קמח לבן רגיל

חצי כוס (55 ג’) פירורי לחם

1 כפית שטוחה מלח

לציפוי: פירורי לחם (רצוי מוזהבים)

אופן הכנה:

-מחממים תנור ל180 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה משומן.

-טוחנים במעבד מזון מחצית מכמות התירס (כוס אחת) ומערבבים בקערה את כל החומרים (מערבבים תחילה עם כף ולאחר מכן עם ידיים רטובות).

-מרטיבים את הידיים ויוצרים קציצות (יוצרים כדור בגודל הרצוי ומשטחים לעובי של כחצי ס”מ). מפזרים פירורי לחם על צלחת שטוחה וטובלים כל קציצה בפירורים משני הצדדים. מניחים על נייר אפייה משומן ומרססים מעל שמן.

-אופים בתנור כ-30 דקות.

הפעל טיימר (30 דק’)
+
טיימר פועל

-לאחר מכן הופכים בזהירות את השניצלים צד ומשאירים עוד כ-10 דקות, עד שהשניצלים מזהיבים.

הפעל טיימר (10 דק’)
+
טיימר פועל

שניצל תירס ביתי, שניצל תירס טבעוני, מתכון לשניצל תירס

טיפים והערות

מחפשים תוספת טעימה לצד השניצל? לחצו כאן –  תוספות לשניצל.

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
אטריות עם פטריות ושעועית ירוקהאטריות עם פטריות ושעועית ירוקה
פירה כרובית פירה כרובית

תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
תמר (14:21 12.09.2021)

היי אפרת תודה ענקית על האתר המושלם רציתי לשאול וזה די דחוף האם אני יכולה להמיר את פרורי הלחם בקמח מצה או בפרורית מוזהבת ואם כן מה עדיף בציפוי ומה בתערובת?

מתכונים ב-10 דקות (15:46 12.09.2021)

היי תמר,
אפשר להשתמש בפירורית מוזהבת בציפוי ובתערובת, זה עדיף על קמח מצה(:

יסכה (14:39 5.09.2021)

כבר פעם חמישית שאני מכינה ומשום מה יוצא לי קצת צמיג, האם כך זה אמור להיות או שזו פשלה שלי?
תודה.

מתכונים ב-10 דקות (15:39 5.09.2021)

היי יסכה,
האם דייקת בכמויות והשתמשת בכוס מדידה? אפית בחום המתאים ולמשך הזמן הדרוש? סיננת היטב את התירס?

נתנאל (15:56 15.06.2021)

שלום ותודה, את התירס לשים עם המים שבשימורים או מסונן?

מתכונים ב-10 דקות (18:22 15.06.2021)

היי,
עדיף לסנן את התירס.

עדן אלבז (12:31 10.05.2021)

היי שאלה
לא לצפות בביצה ?
והאם ניתן להקפיא כמו שניצל תירס קנוי
תודה רבה

מתכונים ב-10 דקות (13:39 10.05.2021)

היי עדן,
אין צורך לצפות בביצה, ואפשר לשמור בהקפאה עד חודש😊

רות (22:01 16.02.2021)

האם ניתן להחליף את הקמח ומקורי לחם לקניה תירס?
צריך ללא גלוטן
תודה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:15 17.02.2021)

היי רות,
לא ניסיתי אבל יש מתכון לחטיפי תירס ללא גלוטן.

אורטל (14:59 14.02.2021)

נהניתי מאד מהאוכל. החלפתי פירורי לחם בש.שועל, ואת הקמח הרגיל בקמח אורז – ושמתי מלאאא תירס 🌽🌽 תודה רבה על המתכון 😊

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:34 14.02.2021)

שמחה שיצא טעים ❤️
תודה אורטל

פנינה (20:12 13.02.2021)

היי אפרת,
המתכון נראה טעים. אשמח אם תכתבי את המתכונים עם כמויות מדויקות יותר כמו גר’, מ”ל. זה מאוד מקל על הבישול והאפיה.
חוץ מזה המתכונים שלך נפלאים. ניסיתי כבר הרבה מהם.

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:42 14.02.2021)

תודה פנינה 🙂
לבקשתך- כמובן. חלק מהמתכונים עדיין לא עודכנו אבל רובם כבר עם מידות מדויקות יותר.

פנינה (11:03 14.02.2021)

תודה רבה 😀

Gideon Mandel (23:37 11.02.2021)

היה טעים מאוד. כולם אהבו ואמרו שיצא כמו השניצלים שקונים בסופר. תודה על המתכונים הנפלאים. כל מה שמנסים באתר יוצא מוצלח מאוד.

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (23:39 11.02.2021)

איזה כיף לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן

אסתר (19:11 11.02.2021)

וואו… יצא משגע!!הילדים זללו.. מומלץ לשלש כמויות למי שאוהב תירס. אפרת תודה רבהאת אלופה! זה קל פשוט וטעיםםם

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:56 11.02.2021)

שמחה שהילדים אהבו!
תודה יקרה ❤️

מירב (01:17 30.12.2020)

אפשר לטחון את התירס בנינג’הואם אני רוצה להכין חצי מהכמות מה הרכיבים?

מתכונים ב-10 דקות (10:02 30.12.2020)

היי מירב, אפשר..
תוכלי פשוט לחלק את המתכון בחצי.
1 כוס גרגירי תירס מקופסת שימורים
1 ביצה קטנה
1 כף שמן קנולה
חצי כף קטשופ
רבע כוס קמח לבן רגיל
רבע כוס פירורי לחם
חצי כפית שטוחה מלח

חנה (20:17 22.12.2020)

שלום אפשרת, המתכונים שלך מעולים וזה מרים את הבית שלי בכמה רמות קדימה! תמיד אנחנו נהנים מהאוכל שיוצא מהמתכונים שלך😀 תבורכי! רציתי לדעת, האם יש אפשרות להקפיא את השניצל תירס הביתיים אחרי אפייה, במקפיא ואז לחמם כשנרצה ואם כן כמה זמן זה יכול להישאר במקפיא.. תודה רבה!

מתכונים ב-10 דקות (22:09 22.12.2020)

הייי חנה 🙂
תודה רבה לך! שמחה לקרוא שאת נהנת❤
אין בעיה להקפיא אחר האפייה, אני מניחה שתוכלי להקפיא למשך חודש פחות או יותר

Chana Gindi (17:56 23.12.2020)

אוקי מעולה תודה רבה!

מאשה (12:07 10.11.2020)

מה מרקם הבלילה ?יצא לי סמיך ודביק

מתכונים ב-10 דקות (14:59 10.11.2020)

סמיך ודביק זה מעולה 🙂
יום מקסים

מאור (15:32 9.11.2020)

מה אפשר במקום טחינה או ביצה(ילד אלרגי)?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:28 9.11.2020)

אני חושבת שאפשר לשים תפו”א בינוני מבושל מעוך.

גלי (16:13 27.10.2020)

אפשר לשים טחינה במקום קטשופ? או שלא קשור?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:23 27.10.2020)

נראה לי שעדיף לוותר כי לפעמים זה עלול להיות מורגש בטעם.

שיר (00:50 29.09.2020)

הכנתי ויצא מדהים! בפעם הנוספת שעשיתי- הכפלתי כמויות. תודה רבה!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:52 29.09.2020)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שיר

מישהי (16:40 14.09.2020)

אפשר לטגן?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:45 14.09.2020)

אני חושבת שכן.

שי (15:09 18.10.2020)

טיגנתי יצא נהדר!!

חן (21:38 10.09.2020)

יצא נדיר!! תודה על המתכון

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:55 10.09.2020)

שמחה שיצא טעים 🙂

Lital Kennet (14:23 19.07.2020)

שלום אפרת,
הכנתי בדיוק לפי המתכון והשניצל יוצא יבש מעט (כמו שארית אוכל שחוממה במיקרו).
בנוסף, פירורי הלחם של הציפוי לא מקבלים את הצבע שלהם ונשארים בהירים כמו בשקית…
מה יכולה להיות הבעיה לדעתך?
תודה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:48 19.07.2020)

היי ליטל,
השניצל יצא יבש מבפנים או מבחוץ?
רצוי להשתמש בפירורי לחם מוזהבים אחרת הציפוי באמת נראה קצת חיוור.

Lital Kennet (14:11 20.07.2020)

יבש מבפנים בעיקר…

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:42 20.07.2020)

הכנת בדיוק לפי המתכון? עם ביצה?
אפית את זה בחום עליון ותחתון?
אולי אפית קצת יותר מידי או שהתנור שלך חזק יחסית?

רייזי (13:14 18.06.2020)

כמה קציצות זה מכין? יכולה להקפיא חצי?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:41 18.06.2020)

12 קציצות.
לא ניסיתי להקפיא אבל אני חושבת שאפשר.

שרונה (11:18 18.03.2020)

מתכון מעולה יצא ממש טעים.
איך אפשר להפוך לכשר לפסח?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:21 18.03.2020)

היי שרונה,
יש מתכון לחטיפי תירס שאפשר להכין עם קמח מצה (כמעט על אותו עקרון).

דניאל (19:11 17.03.2020)

האם ניתן למעוך את התירס בעזרת מועך שניצלים? אין לי אפשרות לטחון

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:10 17.03.2020)

היי דניאל,
מעבד מזון מרסק את התירס למחית. אני לא בטוחה אם אפשר להגיע למרקם כזה עם מועך שניצלים אבל אפשר לנסות.

רחלי (08:30 31.12.2019)

הי אפרת, שאלה קצת מצחיקה.. אבל אפשר להכין בלי תירס? אני מחפשת מתכון לקציצות פשוטות פרווה אבל אנחנו לא משתמשים בתירס..
תודה (:

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:26 31.12.2019)

היי,
בלי תירס זה לא ייצא טעים כי הוא תורם למרקם ולטעם.
יש קציצות עדשים כתומות או קציצות חומוס.

Chaya (22:51 25.12.2019)

היי,הכנתי וייצא קשה מדי…אולי הבעיה בזמן ובתנור…אם אני אופה על חום פחות גבוהה ופחות שמן זה ייצא יותר רך?או שהבעיה ברכיבים?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:23 26.12.2019)

באיזה תוכנית אפית?

Chaya (17:21 25.12.2019)

היי
אפשר להכין מקמח מלא??

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:03 25.12.2019)

נראה לי שכן.

מיטל (13:19 24.12.2019)

האם אפשר להוסיף בצל לעיסה? בצל מטוגן או אולי בצל ירוק קצוץ?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:37 24.12.2019)

נראה לי שעדיף בצל מטוגן.

מירב (12:46 10.12.2019)

האם אפשר להקפיא כשניצלים לפני האפיה בתנור( כולל כל החומרים)? ואז לאפות כשרוצים..?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:09 10.12.2019)

כן אפשר.

גלי (04:10 2.12.2019)

אפשר לוותר על הקטשופ?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:51 2.12.2019)

כן.

מירב (18:29 27.11.2019)

שלום אפרת,
הביצה היא חלק מהעיסה ולא כחלק מהציפוי נכון?(כלומר לא כמו בשניצל…)
תודה רבה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:02 27.11.2019)

נכון 🙂

תהילה (10:35 9.09.2019)

שלום אפרת (המוכשרת!)

נראה ממש טוב.
קוואקר טחון גס יכול להחליף את פירורי הלחם? לפחות בעיסה ולא בציפוי?
ותודה על הגירסה הטבעונית, זה סופר משמח!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:37 9.09.2019)

היי תהילה 🙂
נראה לי שכן, בתערובת עצמה. בציפוי פחות מתאים.

יעל (11:22 31.07.2019)

הי
נראה ממש טוב
אני חייבת לשבח את האתר שלך… לא לימדו אותי לבשל ולמדתי הרבה מהמתכונים שלך.
המתכון לנולדס עם ירקות וצ’ילי וסויה נטרף עי בלי והילדים וגם כדורי השוקולד נחטפו במסיבת יום הולדת ..
ולשאלתי- אפשר להוסיף עוד ירקות לשניצל שיהיה מעין שניצל ירקות עם תירס כמרכיב דומיננטי?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:31 31.07.2019)

היי יעל,
שמחה שאת נהנית מהאתר 🙂
במתכון הזה לא ניסיתי להוסיף ירקות נוספים אבל יש את המתכון הזה- נאגטס ירקות.

מירב (19:52 30.06.2019)

האם לא כדאי לבשל מעט את גרגירי התירס?
הם יצאו קצת קשים. מלבד זה המתכון מעולה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:47 1.07.2019)

היי מירב,
אולי השתמשת בתירס משקית קפואה? אם כן, אז כדאי לרכך קצת לפני במים רותחים.

אסתריקה (23:32 29.06.2019)

הי אפרת
ממש אוהבת את האתר שלך!
אפשר להכין את זה בלי גלוטן?
נניח עם קמח קונדיטור?
תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (00:19 30.06.2019)

לא ניסיתי אבל יש מתכון לחטיפי תירס ללא גלוטן.
שבוע טוב 🙂

גלי (18:08 10.06.2019)

היי אפרת, אפשר לוותר על הקטשופ או שזה יגרום לשניצל להיות יבש יותר? (לא אוהבת מיונז ורסק..)

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:12 10.06.2019)

היי גלי,
אם את מכינה עם ביצה אז לא אמורה להיות בעיה לוותר על הקטשופ.

מרין (16:52 21.05.2019)

הכנתי בדיוק לפי הכמויות חוץ מזה שהחלפתי את הקמח הרגיל בחצי כוס קמח כוסמין מלא (במקום 3/4 כוס קמח רגיל).לקח בדיוק 10 דקות הכנה. יצאו כ9 שניצלים בינוניים ומאוד מאוד משביעים וטעימים. הקפאתי אחד ואז חיממתי בתנור על 200 מעלות, יצא קריספי וטעים כאילו הרגע נאפה. ממש מתכון מעולה תודה אפרת כרגיל! 🙂

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:11 21.05.2019)

שמחה לשמוע 🙂
תודה מרין

לי (19:05 16.03.2019)

היי אפרת,

לא ממש הבנתי.. טוחנים כוס אחת של התירס ואותה מערבבים עם כל החומרים?
מה עם הכוס השניה של התירס שאותה לא טחנו? לא מצויין במתכון מה עושים איתה.. אשמח לעזרה.
תודה,
לי

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:29 16.03.2019)

כוס אחת טוחנים וכוס שניה מוסיפים לתערובת כמו שהיא (בלי לטחון).
את הכל מערבבים יחד עם החומרים.

רינת (23:34 15.05.2019)

כוס אחת טוחנים בשביל טעמה של העיסה, וכוס שני שמים בתוך העיסה שהם שלמים, בשביל הטעם ובעיקר בשביל המראה

עינת (10:30 30.01.2019)

היי אפרת

האם במקום טחינה או ביצה ניתן להשתמש בתפוח אדמה מבושל (אותו תפוח אדמה שהמלצת באחת בתגובות שישמש במקום קמח לבן ) מה עוד אפשר במקום ביצה ?

במקרה שלי אני משתמשת בקמח כוסמין לבן .

תודות

עינת (09:46 30.01.2019)

בוקר טוב אפרת
האם לטחון את התירס לעיסה ממש?
ושאלה נוספת
2 כפות השמן הם כחלק מהוספת החומרים לתערובת או כמריחה על נייר האפייה ומריחתו גם על גבי הקציצות?
תודה.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:33 30.01.2019)

היי עינת,
כן, לטחון לעיסה.
2 כפות שמן כחלק מהתערובת.
לגבי תחליף ביצה, אני מניחה שאפשר להשתמש בתפו”א קטן מבושל מעוך.
קמח כוסמין לבן- אין בעיה.

עינת (21:52 29.01.2019)

ערב טוב אפרת

מחר מכינה את המתכון הזה עם תירס קפוא אז צריך בטח להרתיחו מספר דקות?
האם במקום מעבד מזון ניתן להשתמש בבלנדר מוט? או בקוצץ ירקות או שזה פחות מתאים?
תודה רבה .

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:13 29.01.2019)

היי עינת,
כדאי להרתיח קצת.
אפשר להשתמש בבלנדר מוט.

shishi (12:41 9.01.2019)

אפשר להכין כפשטידה באינגליש קייק?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:36 9.01.2019)

היי,
האמת שאין לי מושג.
בכל מקרה יש מתכון לפשטידת תירס.

סשה (18:19 6.01.2019)

הי , אפשר לטגן במקום לאפות ? אם כן כמה זמן?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:46 6.01.2019)

לדעתי אפשר לטגן 2-3 דקות מכל צד (אש בינונית). אם במקרה זה משחים מהר יש להנמיך את האש.

רומי (17:47 6.01.2019)

זה הדבר הכי טעים בעולם.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:45 6.01.2019)

שמחה שאהבת 🙂
תודה רומי

דקלה (14:58 6.01.2019)

היי
אם אין לי תרסיס שמן, מה אפשר לעשות ?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:52 6.01.2019)

אפשר למרוח קצת שמן על החלק העליון או להבריש עם מברשת אפיה מסיליקון אם יש לך.

אילנה (17:00 20.12.2018)

הי.. הכנתי כבר פעמיים ויוצא לי יבש. פעם ראשונה עשיתי אותם דקים ואז בפעם השנייה עשיתי אותם עבים יותר אבל עדיין יצא יבש. נצמדת להוראות מלבד הקטשופ. מה יכול להיות שאני עושה לא טוב ? תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:53 20.12.2018)

באיזה תוכנית של התנור את אופה? כמה זמן אפיה?

אילנה (18:54 20.12.2018)

אופה בחום עליון ותחתון למשך הזמן שרשום

אילנה (19:18 20.12.2018)

לפני אפייה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:20 20.12.2018)

אז אולי התנור שלך חזק יחסית וכדאי לאפות פחות זמן ממה שרשום.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (00:02 21.12.2018)

אם התערובת יוצאת יבשה לפני האפיה שימי פחות קמח.

ענבל (13:49 20.01.2019)

לדעתי הקטשופ עושה את זה לא יבש. בפעם הראשונה שהכנתי יצא לי טיפה יבש ואז שמתי שתי כפות קטשופ במקום אחת, וגם את השניצלים עשיתי עיגוליים יותר ויצא מושלם.
אז אני מנחשת שיצא לך יבש כי לא שמת קטשופ בכלל

shishi (19:25 18.12.2018)

היי אפרת היקרה,
הכנתי כמות כפולה עם קמח כוסמין מלא, ובלי ציפוי והתחסל בתוך דקות!!!!!!!!!
זה יצא טעים בטירוף!!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:30 18.12.2018)

שמחה שיצא טעים! 🙂

אמבר (13:57 16.11.2018)

היי
האם אפשר בלי קטשופ?
והאם אני יכולה להקפיא לאחר האפייה?
כמה זמן יחזיק במקרר לאחר אפייה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:41 16.11.2018)

אפשר לשים כפית רסק עגבניות או לוותר.
אפשר להקפיא. לדעתי כשבועיים.

שירי (00:04 3.11.2018)

תודה על המתכון, יצא מעולה, אפילו הבררן הקטן התלהב! פעם הבאה אנסה עם קמח כוסמין.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:18 3.11.2018)

נראה מעולה 🙂
תודה

עינת (11:55 9.10.2018)

היי אפרת

מה דעתך אם אשתמש בקמח כוסמין מלא או ב70 אחוז קמח כוסמין?

והאם במקום רסק עגבניות ניתן לשים עגבנייה מבושלת עם פפריקה .

רוב תודות.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:47 9.10.2018)

היי עינת,
אפשר אבל אני מניחה שזה ייצא יותר כהה מבפנים ואולי במרקם קצת יותר דחוס. עדיף 70% קמח כוסמין.
פחות מתאים לשים עגבניה מבושלת. עדיף לא לשים כלום.

לילך (14:02 23.08.2018)

היי אפרת,
המתכון נראה מוצלח גם התגובות שאת מקבלת מראות על הצלחה במתכון זה, וגם רציתי לדעת אם אני משתמשת בקמח כוסמין במקום קמח לבן, נראה לך שיצא לי טוב. אודה לך על תשובה מהירה.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:20 23.08.2018)

היי לילך,
לא ניסיתי, אני מניחה שאפשר. קחי בחשבון שזה ייצא יותר כהה מבפנים ואולי קצת יותר דחוס.

יפית (23:56 29.07.2018)

היי אפרת הכנתי היום תאורז המלא עם התרד ועגבניה ויצא נהדר. לגבי המתכון הזה, אם אין לי תערס זה קריטי? ניתן להחליף באפונה וגזר מקופסת שימורים?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:22 30.07.2018)

היי יפית,
שמחה שהאורז יצא טעים.
לגבי שניצל עם אפונה וגזר זה רעיון אבל אין לי מושג איך זה ייצא כי לא ניסיתי.
יום מקסים 🙂

ליבי (21:51 17.07.2018)

היי (:
לגבי הכמות של התירס, יש לי קופסת שימורים במשקל 550 גרם שהמשקל הנקי הוא 335 גרם. האם הכוונה לקופסה כזו? תודה.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:41 18.07.2018)

כן.
יום מקסים 🙂

שאןן (17:55 17.07.2018)

רוצה ממש להכין. יש דרך בלי לטחון את התירס שאפשר להכין?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:32 17.07.2018)

היי,
התירס הטחון בעצם תורם לטעם ולמרקם של השניצלים וגם מחבר בין החומרים. יכול להיות שיהיה צורך להוסיף ביצה נוספת כדי שהתערובת לא תתפרק.

רותם (09:58 8.07.2018)

היי, נראה ממש טוב:)
רציתי לדעת האם ניתן להכין את השניצל (ללא אפיה) ולשמור בהקפאה? במידה וכן, לכמה זמן לדעתך? תודה רבה!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:20 8.07.2018)

לדעתי אפשר להקפיא עד שבועיים. אחר כך זה כבר נהיה פחות טעים.

רותם (23:27 8.07.2018)

תודה רבה על המענה:)

מיכל (20:02 10.06.2018)

הי אפרת
הלביבות היו הצלחה מסחררת!!!
יצא קראנצ’י ולהיט!
הילדים טרפו וגם אנחנו…
את מקסימה וסבלנית, והמתכונים אליפותתתת
אגב, מי אחראי לתמונות המדהימות?
גם הוא עושה יופי של עבודה 😊

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:09 10.06.2018)

שמחה לשמוע!
את התמונות אני מצלמת:)
תודה רבה ❤️

מיכל (16:47 11.06.2018)

וואו!
את גם מוכשרת בצילום!!
אל תגידי לי שזאת מצלמה ביתית….

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:15 11.06.2018)

תודה מיכל, זאת מצלמה קצת יותר מקצועית 🙂

אורטל (20:26 15.04.2018)

אחלה מתכון,הבנות שלי הכינו ביחד איתי ואחר כך אכלו הכל!!!! מתכון פשוט וטעים מאוד. תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:28 15.04.2018)

שמחה לשמוע!
תודה אורטל 🙂

יובל (22:05 15.02.2018)

היי,
במידה ואני משתמש בתירס קפוא, כמה לשים? ולמה טוחנים רק חצי מהכמות? מה עושים עם החצי השני?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:11 16.02.2018)

היי יובל,
אותה כמות -2 כוסות. כוס אחת טוחנים וכוס שניה מוסיפים לתערובת ללא טחינה (גרגירים שלמים).

אירית (12:39 13.02.2018)

שלום 🙂 האם פירורי הלחם שבמתכון הם לציפוי הקציצות או שיש להכניס אותם לבצק ובנוסף להשתמש בפירורים לציפוי? תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:02 13.02.2018)

היי אירית,
חצי כוס פירורי לחם יש להוסיף לתערובת.
חוץ מזה יש לצפות בפירורי לחם נוספים.

דנה (12:37 20.12.2017)

חג שמח אפרת 🙂

האם אפשר להשתמש בתירס לא טחון לכל המתכון? אין לי איך לטחון אותו..

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:28 20.12.2017)

היי דנה,
התירס הטחון בעצם תורם לטעם ולמרקם של השניצלים וגם מחבר בין החומרים. יכול להיות שתצטרכי להוסיף ביצה נוספת כדי שהתערובת לא תתפרק.
יום מקסים 🙂

לילך (10:12 20.11.2017)

אני רוצה לעשות עם תירס טרי, אני צריכה לבשל אותו קודם?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:30 20.11.2017)

כן, צריך לבשל לפני.

רוני (03:02 12.11.2017)

הכנתי בדיוק לפי המתכון (בסוף עם קמח רגיל)
ויצא מושלם!
תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:27 12.11.2017)

נראה מצוין! תודה שחזרת לעדכן 🙂
שבוע נפלא

רוני (03:30 10.11.2017)

אם יש לי רק קמח תופח? זה בעיה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:52 10.11.2017)

אם זה מה שיש לך אז אני מניחה שזה בסדר.

חן (18:48 18.10.2017)

יצא טעים בטירוף! עשיתי מתירס טרי. והוספתי קצת אבקת שום בציפוי יצא מושלם

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:13 18.10.2017)

מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן.

לירן (11:46 3.10.2017)

יצא טעים ממש!!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:38 3.10.2017)

נראה מעולה! תודה 🙂

רחלי (14:23 18.09.2017)

בכל פעם שאני מחפשת מתכון בגוגל ישר עולה לי האתר שלך. יש לך מבחר ענק ומתכונים קלים, זמינים וטעימים במיוחד.
תודה לך!
השאלה שלי למה את מתכוונת כוס? האם כוס חד פעמית רגילה או כוסות מדידה אמיתיים (250 מ”ל).
כמו כן לפי התגובות במתכון הזה התבלבלתי האם התכוונת ל2 כוסות גרגרים או 2 כופסאות שימורים. (אני השתמשתי ב 2 כוסות)
תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:09 18.09.2017)

היי רחלי,
קודם כל תודה, כיף לשמוע 🙂
בכל המתכונים באתר אני משתמשת בכוס בנפח של 240 מ”ל. צירפתי תמונה של כוס לדוגמה.
הכוונה ל-2 כוסות גרגירי תירס.
חג שמח ושנה טובה!

מעיין (16:43 10.09.2017)

היי.. רציתי לשאול אם אפשר לטגן במקום לאפות?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:04 10.09.2017)

אני חושבת שכן.

ליאת (12:38 3.08.2017)

מתכון מעולה
יצא לי נפלא
תודה♡

20170803_123043

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:29 3.08.2017)

נראה מעולה!
תודה ליאת על השיתוף 🙂

רינת (21:58 29.07.2017)

שלום אפרת. אני רגישה לגלוטן . איזה קמח אפשר להשים במקום קמח לבן??

אפרת - מתכונים ב10 דקות (00:09 30.07.2017)

היי רינת,
יכול להיות שאפשר לשים קמח תירס או קמח תפו”א.
שבוע טוב 🙂

ליאת (12:37 3.08.2017)

קמח טף או עדשים כתומות

reut (23:23 12.06.2017)

שלום אפרת
רוצה לדעת בבקשה עד לאיזה רמה לטחון את התירס (עד שניהיה מחית חלקה או שלב לפני)

תודה רבה על המתכונים הנהדרים!!

מתכונים ב-10 דקות (10:00 13.06.2017)

לטחון עד למחית, לא חייב שתהיה חלקה לגמרי. אפשר שתהיה גרגירית.
יום מקסים 🙂

דינה (09:54 23.05.2017)

יצא מוצלח מאד!!!!
האמת שציפיתי לטעם מתקתק יותר שיזכיר לי את השניצל תירס הקנוי האם יש לך רעיון מה אפשר לשנות?

מתכונים ב-10 דקות (10:31 23.05.2017)

היי דינה,
השתמשת בתירס משימורים או תירס משקית קפואה? כי טעם מתקתק יש רק בתירס משימורים.
אם השתמשת בתירס משימורים ובכל זאת היתה חסרה מתיקות אפשר להוסיף כפית סירופ מייפל או דבש לתערובת עצמה.
יום מקסים 🙂

יסמין (10:30 20.02.2017)

הי אפרת,
מה שלומך?

רציתי להתייעץ לגבי השניצלים – חשבתי להכין אותם לארוחת בוקר חלבית לשבת בבוקר. הבעיה היא שלא אוכל להכין אותם בשבת – האם עדיף לדעתך להכין מראש ולהקפיא או להכין בשישי בבוקר ולשמור במקרר. בשני המקרים הכוונה היא לחמם על פלטה בשבת בבוקר.

המון המון תודה 🙂
יסמין

מתכונים ב-10 דקות (14:31 20.02.2017)

היי יסמין,
השניצלים הכי טעימים כשהם טריים אבל אם אין ברירה אני חושבת שאפשר להכין בשישי ולשמור במקרר.
המשך יום מקסים 🙂

יסמין (14:06 22.02.2017)

תודה רבה! יום מעולה 🙂

מאיה (11:32 14.02.2017)

היי ותודה מראש על המתכון הזה ועוד רבים נפלאים שניסיתי מהאתר, תודה!! רציתי לשאול האם ניתן להשתמש בגרגירי חומוס מקופסת שימורים במקום התירס ?

מתכונים ב-10 דקות (11:57 14.02.2017)

היי מאיה,
זה נשמע מעניין אך מאחר ולא ניסיתי אין לי מושג איך זה ייצא.

מאיה (17:51 21.12.2016)

מתכון נהדר!! טעים חבל על הזמן! תודה רבה!! עשיתי אוכל רק מהמתכונים באתר שלך ביומיים האחרונים ואני והמשפחה מרוצים כל כך! ברכה והצלחה !!

מתכונים ב-10 דקות (18:27 21.12.2016)

איזה כיף לשמוע!
תודה מאיה 🙂

אפרת (12:29 5.12.2016)

היי
אין לי מעבד מזון וגם לא בלנדר
רציתי לדעת אם ישנה דרך נוספת לריסוק התירס – אולי למעוך עם דופק שניצלים…

וכן האם ניתן להכין מקמח מלא?

מתכונים ב-10 דקות (13:32 5.12.2016)

היי אפרת,
מעבד מזון או בלנדר ידני בעצם מרסק את התירס ממש למחית. אני לא בטוחה אם אפשר להגיע למרקם כזה עם דופק שניצלים ויכול להיות שזה ישנה קצת את מרקם השניצלים אבל את יכולה לנסות.
לגבי קמח מלא, אני מניחה שאפשר.

אפרת (07:35 6.11.2016)

הי
במה ניתן להשתמש במקום טחינה? בני אלרגי לביצים וגם לשומשום.
ועוד שאלה קטנה- האם ניתן להשתמש ברסק עגבניות או בעגבניות מרוסקות במקום קטשופ?
תודה ויום טוב

מתכונים ב-10 דקות (09:53 6.11.2016)

היי אפרת,
אם יש לך ממרח שקדים לדעתי זה יכול להחליף את הטחינה ברוב המתכונים.
אפשר לנסות גם לערבב 2 כפות קמח תפו”א + 1-2 כפות מים ולהוסיף לתערובת (יש להפחית מכמות הקמח במתכון 2 כפות).
אפשר לנסות לשים תפו”א קטן מעוך לפירה.
אפשר לשים כפית רסק עגבניות.
שבוע נפלא 🙂

מאיה (15:34 8.10.2016)

היי! נראה מגרה מאוד…
האם ניתן להשתמש בקמח תירס במקום קמח רגיל?

מתכונים ב-10 דקות (17:15 8.10.2016)

היי מאיה,
אני חושבת שכן אבל אני חייבת לציין שלא ניסיתי.

בתי (16:39 6.09.2016)

שלום. האם אפשרי להקפיא אחריי ההכנה הראשונית ואז להפשיר/לחמם בכל פעם שרוצים?
הבן שלי מכור לשניצל תירס של הסופר ;( וזה יכול להיות סופסוף פתרון בריא לכולנו 😉

מתכונים ב-10 דקות (17:34 6.09.2016)

היי בתי,
אני לא רואה בעיה להקפיא.
המשך יום נפלא 🙂

גלית (11:49 18.08.2016)

היי אפרת,
השניצלים בתמונה ככ מגרים… חייבת להכין. שאלה: הילדים לא יאכלו שניצלים עם גרגירי תירס שלמים. אפשר לטחון את שתי הכוסות תירס?

מתכונים ב-10 דקות (14:11 18.08.2016)

אני חושבת שכן.

איילת (10:01 29.07.2016)

הי מה נשמע
האם אין במתכון בשר? אני לא רואה….

מתכונים ב-10 דקות (10:03 29.07.2016)

היי איילת,
לא כי זה שניצל צמחוני 🙂

אתי (13:58 17.03.2016)

אחרי מס’ נסיונות מאוד מוצלחים עם המתכון הרגיל החלטתי לנסות ולהוסיף חלבון נוסף לשניצלים והגדיל את הערך התזונתי שלהם.
המרתי חצי כוס פירורי לחם בחצי כוס שבבי סויה שהשרתי במים רותחים, סיננתי והוספתי (חמש דקות עבודה כולל זמן ההשריה)
הטעם נשאר אותו טעם מצויין (אין טעם לוואי מהסויה) והערכים התוזנתיים גדלו באופן משמעותי!!!
הילדים אפילו לא הרגישו בהבדל 🙂

מתכונים ב-10 דקות (15:15 17.03.2016)

ואו נשמע מעולה!
תודה אתי על העדכון והמשך יום נפלא 🙂

רינה (12:24 2.03.2016)

הי מה עושים אם יש לי קופסת שימורים של 400 גרם

מתכונים ב-10 דקות (12:55 2.03.2016)

היי,
תכיני עם מה שיש לך. ממליצה לשים חצי כוס קמח (במקום שני שליש) ולהוסיף יותר רק אם התערובת יוצאת דלילה ולא יציבה.

רינה (09:34 2.03.2016)

יש לך רכיון אולי עם איזה תוספת להגיש את זה נראה לי שזה לא מתאים לבד

מתכונים ב-10 דקות (09:44 2.03.2016)

היי רינה,
אפשר להגיש את זה עם פסטה ברוטב עגבניות או פירה. מומלץ להוסיף גם סלט ירקות.
יום מקסים 🙂

אתי (13:28 25.02.2016)

הכנתי את הבלילה כמו במתכון (עם ביצה L), אך זה יצא לי רך מידיי וקצת קשה לעיבוד..
לא ויתרתי והכנסתי לתנור..
ואז גיליתי את הטעות, לא שמתי פירורי לחם בבלילה 🙂
כשהם יצאו הם היו פריכים מאוד וטעימים בטירוף… לא נשאר פירור!
פעם באה אני אנסה לעשות אותם טיפה יותר עבים ונראה איך יצא

תודה רבה!!

מתכונים ב-10 דקות (13:47 25.02.2016)

שמחה שיצא טעים!
תודה שחזרת לעדכן והמשך יום נפלא 🙂

ולאד (21:19 23.02.2016)

שלום,

אני מאוד אוהב את השניצלים מהסופר,ניסיתי להכין בבית ואף פעם לא יוצא דומה.
השניצלים המוכנים-דקים, מתוקים במידה.
השניצלים שלי יוצאים כבדים(לעיכול) , תפוחים וחסרי טעם , טעם התירס לא ממש מורגש
לא קרובים לאלה של הסופר,לא בצורה ולא בטעם.
ניסיתי לטגן, לאפות, עם תפו”א או בלעדיו, עם יותר קטשופ או ממש קצת, עם טחינה או בלעדיה.
פעם אפילו הכנתי שניצלים רגילים מחזה עוף עם כל התוספות של שניצל תירס-יצא לא טעים.

אודה לכל טיפ שיעזור לי להגיע לתוצאה הרצויה .

מתכונים ב-10 דקות (22:09 23.02.2016)

היי ולאד,
קשה להתחקות אחרי השניצלים הקנויים מאחר והשניצלים שקונים בסופרים הם מעובדים ויש בהם חומרים שבדר”כ אינם טבעיים שהם אלו שתורמים למרקם ולטעם אבל החסרון הוא שאלו חומרים מזיקים.

אורטל (10:06 27.01.2016)

בס”ד

אפרת שלום

האם אפשר להכין את השניצלים עם קמח כוסמין ופירורי לחם מחיטה מלאה?

מתכונים ב-10 דקות (10:19 27.01.2016)

היי אורטל,
אני מניחה שאפשר.
אם תנסי אשמח לשמוע איך יצא 🙂
יום נפלא!

סיגל (23:39 18.01.2016)

מאוד טעים. אם אני רוצה שזה יהיה נטול גלוטן, מה אפשר לשים במקום הקמח?
תודה

מתכונים ב-10 דקות (10:18 19.01.2016)

היי סיגל,
לא ניסיתי אבל אולי אפשר לשים קמח תירס או קמח תפו”א או שבמקום הקמח פשוט לבשל תפו”א גדול ולמעוך לפירה ולהוסיף לתערובת.
אגב יש באתר מתכון לחטיפי תירס גם בגרסה ללא גלוטן – חטיפי תירס.
יום חמים ונעים 🙂

לימור (20:59 6.01.2016)

ניסיתי היום, כל מי שטעם התלהב.. תוודה ענקית 🙂

מתכונים ב-10 דקות (21:04 6.01.2016)

שמחה לשמוע!
תודה לימור וערב נעים 🙂

נופר (20:20 5.01.2016)

אוי.. רק עכשיו הבנתי שבשתי כוסות הכוונה לפחית שימורים אחת של תירס.
אני הכנתי חצי כמות, אך עדייך השתמשתי בפחית שלמה עקב חוסר ההבנה.. את חושבת שזה יהרוס? מהצצה לתנור זה נראה בסדר אז אני מקווה לטוב

מתכונים ב-10 דקות (20:45 5.01.2016)

היי נופר,
הכוונה ששמת כוס אחת אחת של תירס או קופסת שימורים שלמה? בכל אופן, אני מקווה שזה ייצא בסדר כך או כך 🙂

נופר (21:08 5.01.2016)

קוספת שימורים שלמה. יצא מעולה! 🙂

מתכונים ב-10 דקות (21:19 5.01.2016)

מעולה! 🙂

שירה (15:22 7.12.2015)

בס”ד
שלום….
בדיוק נגמרו לי הפרורי לחם
הבנתי שאפשר בלי
יש לי קמח תירס{פולנטה}
זה מתאים או פשוט בלי?

מתכונים ב-10 דקות (16:11 7.12.2015)

לדעתי אפשר עם קמח תירס.

שירה (16:15 7.12.2015)

בס”ד
יופי תודה רצה להכין…..

שירה (17:40 7.12.2015)

בס”ד
כולם אהבו….
קצת הסתבכתי עם הכמויות כי היה לי 3 קופסאות תירס קטנות
אבל העיקר שאהבו.
פעם הבאה אשאל כדי שהטעם ייצא יותר מדויק.
תודה.

מתכונים ב-10 דקות (18:37 7.12.2015)

הכי חשוב שאהבו 🙂

קארין (12:58 19.11.2015)

יצא ממש ממש טעים ! תודה רבה ! עשיתי את המתכון עם ביצה ולמחרת החלפתי את התירס בכרובית מבושלת ובמקום הביצה שמתי טחינה עם כוסברה ובעלי ממש ממש אהב 🙂

מתכונים ב-10 דקות (13:06 19.11.2015)

רעיון מעולה!
תודה שחזרת לעדכן והמשך יום נפלא 🙂

bar olesker (04:22 14.11.2015)

love your recipes . i made gluten free it was amazing

מתכונים ב-10 דקות (08:15 14.11.2015)

Thank you Bar!

אנסטסיה (16:28 17.09.2015)

העם אפשר לעשות את המתכון בלי מעבד מזון? כי פשוט אין לי

מתכונים ב-10 דקות (17:37 17.09.2015)

היי אנסטסיה,
אם יש לך מוט בלנדר את יכולה לטחון גם איתו. אם אין לך דרך לטחון אני לא בטוחה איך זה ייצא מאחר והתירס הטחון משפיע על המרקם של השניצל.

אנסטסיה (16:13 17.09.2015)

ועם אין מעבד מזון, מה עושים?

נעה (17:22 27.07.2015)

היי
אני יכולה להכין מהמתכון הזה שניצל ברוקולי במקום תירס? ואם כן איך? תודה [=

מתכונים ב-10 דקות (17:42 27.07.2015)

היי נעה,
לגבי הפיכת המתכון הזה לשניצל ברוקולי, מאחר ולא ניסיתי אני לא בטוחה בתוצאה. בכל מקרה יש באתר 2 מתכונים שמאוד מזכירים שניצל ברוקולי:
קציצות ברוקולי
כדורי ברוקולי אפויים.

שירה (13:54 20.07.2015)

רציתי להודות ולהגיד שהשניצלים יצאו קריספיים וטעימים מאוד גם כשהכנתי רק חצי מהכמות!

מתכונים ב-10 דקות (14:23 20.07.2015)

מעולה! איזה כיף שחזרת לעדכן 🙂

מיטל (19:18 19.07.2015)

בגרסה ללא גלוטן , מה אפשר לשים על החלק החיצוני במקום פירורי לחם?

מתכונים ב-10 דקות (19:47 19.07.2015)

היי מיטל,
אפשר לצפות בפירורי לחם ללא גלוטן. אם אין לך, תכיני בלי ציפוי אבל בכל מקרה יש לרסס או להבריש בשמן את השניצלים.

שירה (13:09 19.07.2015)

היי
אני רוצה להכין חצי מהכמות
איך אעשה זאת?

מתכונים ב-10 דקות (15:11 19.07.2015)

היי שירה,
לחצי כמות הפחיתי בחצי את הכמויות: כוס גרגירי תירס, חצי ביצה (תטרפי ביצה ותשתמשי במחצית מהבלילה), כף שמן, כפית מלאה קשטופ, שליש כוס קמח, רבע כוס פירורי לחם, חצי כפית שטוחה מלח.
בהצלחה 😉

שיר (12:42 19.07.2015)

היי
רציתי לדעת אם אפשר להכין חצי מהכמות

שיר (19:03 6.07.2015)

תודה,יצא ממש טעים.

מתכונים ב-10 דקות (19:16 6.07.2015)

שמחה לשמוע 🙂

שיר (20:50 5.07.2015)

היי,אתר מ-צ-י-ן-!!!
אין על האתר הזה ,באמת!תודה רבה רבה!

חייב לטחון את הכוס תירס במעבד מזון או שאפשר שלם?

מתכונים ב-10 דקות (20:57 5.07.2015)

תודה שיר! שמחה שאת נהנת מהאתר 🙂
עדיף לטחון חצי מכמות התירס מאחר וזה תורם למרקם של השניצל.

שני חדרי (14:25 24.06.2015)

הי ,

השתמשתי בקמח רגיל, טחינה רגילה ופירורי לחם מוזהבים ..הציפוי יצא קשה וגם המילוי …מה שמוזר כי מרחתי עם מספיק שמן …
אני לא מצליחה להבין מה עשיתי לא נכון…

מתכונים ב-10 דקות (15:23 24.06.2015)

אם כך באמת תעלומה..
אני מנסה לחשוב מה יכולה להיות הסיבה. אם גם המילוי יצא קשה, אולי עשית את זה דק מידי?

רוני (02:46 2.07.2015)

היי, האם יש תחליף לקטשופ? (טבעוני) 🙂

מתכונים ב-10 דקות (09:55 2.07.2015)

היי רוני,
אפשר לשים כפית רסק עגבניות.
יום נעים 🙂

שני (19:39 23.06.2015)

הי,

האמת שניסיתי וממש התבאסתי, שמתי כף טחינה במקום קטשופ והכל עשיתי בדיוק לפי ההוראות.

זה יצא יבש ומבפנים היה כהה…יכול להיות ששמתי יותר מדי שמן ? ( מרחתי כמו שמורחים ביצה מעל…)

מתכונים ב-10 דקות (20:50 23.06.2015)

היי שני,
לא ברור לי למה מבפנים זה יצא כהה. השתמשת במקרה בקמח שונה או קמח מלא? השתמשת אולי בטחינה מלאה? במקום הקטשופ היה יותר מתאים להוסיף שילוב של מיונז עם רסק (כי הקטשופ מוסיף לטעם, לא למרקם).
באיזה פירורי לחם השתמשת (רגילים, מוזהבים)? הציפוי מבחוץ יצא קשה/פריך?

שיר (09:46 23.06.2015)

תודה על המתכון האדיר – יצא מעולה אבל זה היה מאוד דביק גם אחרי האפייה, כלומר הביסים ממש נדבקו לשיניים. קראתי המלצה כאן לשים 2 כפות טחינה כדי שידבק כמו שצריך ולא רציתי לפשל במתכון אז זרמתי… אולי בגלל זה?

מתכונים ב-10 דקות (09:56 23.06.2015)

היי שיר,
אם הוספת גם טחינה וגם ביצה אז יכול להיות שזה תרם לזה אבל אני לא בטוחה כי המטרה של הביצה או הטחינה היא להדביק את החומרים שלא יתפרקו כשיוצרים מהם שניצלים.
לדעתי זה בגלל האפיה. לעיתים כשאופים שניצל צמחוני בציפוי פירורי לחם, הציפוי הופך לפריך אך מעט נדבק לשיניים (אם הכוונה היא לציפוי שנדבק).
יום נפלא 🙂

אור (14:40 22.06.2015)

אפשר להקפיא?

מתכונים ב-10 דקות (14:44 22.06.2015)

לדעתי כן, לא צריכה להיות בעיה להקפיא רק חשוב לעטוף היטב בניילון נצמד או להאחסן בקופסה אטומה.

מטר (19:49 21.06.2015)

אם טבעונים יכולים להכין עם טחינה גולמית כולם יכולים להכין עם טחינה גולמית.
15,000 אפרוחים נגרסים מדי יום בתעשיית הביצים.

בלה (19:27 21.06.2015)

האם יש תחליף לקטשופ?

ראיתי שכתבת מיונז ורסק עגבניות, אפשר רק רסק?

תודה על המתכונים הקלים והמעולים, אתמול הכנתי את כדורי השוקלד ויצא טעים:)

מתכונים ב-10 דקות (20:01 21.06.2015)

היי בלה,
שמחה שאת נהנת מהמתכונים 🙂
את יכולה לשים רסק אבל כפית אחת לדעתי תספיק כי הרסק מרוכז יותר מקטשופ.

חן (18:41 21.06.2015)

מתכון פשוט מעולה!! הכנתי עם 2 כפות טחינה ויצא מצויין, טעים וממכר יותר טוב מהמקור 🙂 תודה!

מתכונים ב-10 דקות (18:42 21.06.2015)

שמחה לשמוע חן! 🙂

דנה (16:57 13.05.2015)

היי עשיתי ויצא מושלם
כמה קלוריות זה לאחד?

מתכונים ב-10 דקות (17:14 13.05.2015)

שמחה לשמוע דנה 🙂
לגבי הקלוריות, אין לי מושג.

דנה (14:29 28.05.2015)

האם אפשר להקפיא אותם ולהוציא לחמם במיקרו שרוצים?

מתכונים ב-10 דקות (16:20 28.05.2015)

הי דנה,
אני מניחה שאפשר להקפיא, רק חשוב לעטוף היטב בניילון נצמד או לשמור בקופסה סגורה.
יש לחמם אח”כ בתנור (כי במיקרו זה ייצא רך).

עמית (14:44 9.05.2015)

הכנתי והציפוי יצא לי חיוור שחום כזה ומעט קשה מידיי, מה יכולה להיות הסיבה? יוצר מידיי פירורי לחם? מעט מידיי תרסיס שמן?

מתכונים ב-10 דקות (19:57 9.05.2015)

היי עמית,
זה תלוי בסוג פירורי הלחם. כדי לקבל צבע זהוב ויפה מומלץ להשתמש בפירורי לחם מוזהבים. אפשר פעם הבאה לרסס יותר שמן כדי שהשניצלים יהיו יותר עסיסיים ואחידים בצבע.
שבוע טוב 🙂

הילה (17:16 30.04.2015)

האם יש תחליף לקטשופ? אולי מיונז….?
רוצה להכין ואין לי קטשופ.

מתכונים ב-10 דקות (17:26 30.04.2015)

היי הילה,
את יכולה לשים מיונז מעורבב עם רסק עגבניות (סה”כ ביחד כף אחת) ואם אין לך רסק עגבניות שימי רק מיונז.

עדה (18:12 29.04.2015)

היי אני הכנתי עם תירס של סנפרוסט וקמח מלא ויצא סוף

מתכונים ב-10 דקות (19:57 29.04.2015)

מעולה!
תודה שחזרת לעדכן 🙂

חן (18:34 24.04.2015)

יצא מעולה !! יותר טעים מהשניצל תירס הקנוי

מתכונים ב-10 דקות (11:58 25.04.2015)

תודה חן, שמחה לשמוע 🙂

אילנה. (14:54 13.04.2015)

שלום!
טוחנים את התירס בלי הנוזלים, נכון?
עכשיו יצאנו מפסח ועדיין אין לי לחמים ופירורי לחם.
זה יהיה רעיון טוב לשים במקום הפירורי לחם מצות טחונות או לטבול כל שניצל בביצה וקמח?
תודה רבה רבה!

מתכונים ב-10 דקות (16:45 13.04.2015)

היי אילנה,
כן, טוחנים ללא הנוזלים.
לגבי מצות טחונות במקום פירורי לחם אני לא בטוחה (לא ניסיתי) אבל את יכולה להכין במקום זה את חטיפי התירס שהם מבוססים על קמח מצה –
https://www.10dakot.co.il/%D7%97%D7%98%D7%99%D7%A4%D7%99-%D7%AA%D7%99%D7%A8%D7%A1/

יעל (04:22 2.04.2015)

האם טחינה במוט בלנדר תעשה את העבודה עם התירס? והאם התערובת כוללת גם פירורי לחם, או שהם מיועדים רק לציפוי?

מתכונים ב-10 דקות (09:29 2.04.2015)

היי יעל,
אפשר בהחלט לטחון את התירס עם מוט בלנדר.
התערובת כוללת חצי כוס פירורי לחם וחוץ מזה יש את פירורי הלחם המיועדים לציפוי.
חג שמח 🙂

שי (18:01 31.03.2015)

נראה טוב!
איך זה בהקפאה? שומר על המרקם?את חושבת שיעבוד עם קמח מצה כדי שיהיה כשר לפסח?

מתכונים ב-10 דקות (18:31 31.03.2015)

היי שי,
לא צריכה להיות בעיה להקפיא.
לגבי שימוש בקמח מצה לא ניסיתי במתכון הזה אבל יש מתכון לחטיפי תירס מקמח מצה (כמעט על אותו עקרון). מצרפת קישור:
https://www.10dakot.co.il/%D7%97%D7%98%D7%99%D7%A4%D7%99-%D7%AA%D7%99%D7%A8%D7%A1/
חג שמח 🙂

ליבנת (15:54 9.03.2015)

היי
אם אין לי איך לטחון? לשים רק כוס אחת של תירס?

מתכונים ב-10 דקות (17:28 9.03.2015)

הי ליבנת,
אם לא תטחני את התירס לדעתי המרקם של השניצל ישתנה ויהיה יותר בצקי ודבר שני, אני לא בטוחה אם התערובת תתפוס בלי התירס הטחון.

אילנה. (12:57 9.03.2015)

חייבת לנסות!!
אפשר להישתמש בתירס קפוא?
ואם כן, צריך להיתנהל איתו אחרת?

תודה רבה רבה! 🙂

מתכונים ב-10 דקות (15:19 9.03.2015)

כן אילנה, אפשר להשתמש גם בתירס קפוא באותו אופן. רק תפשירי אותו לפני.
המשך יום נפלא!

לירז (14:55 13.02.2015)

שלום!
התבלבלתי ושמתי שתי קופסאות תירס במקום אחת.
כשגיליתי את הטעות היה מאוחר מידי…
כשהוצאתי מהתנור זה היה פשוט להיט הילדים טרפו ולא הפסיקו לשבח אותי(:
איזה מזל…
תודה רבה ושבת שלום!

מתכונים ב-10 דקות (17:26 13.02.2015)

היי לירז,
בסוף הכל יוצא לטובה 😉
שמחתי לשמוע, שבת שלום!

בני (13:29 8.02.2015)

שלום.

לי יצא די דחוס …נראה לי יותר מידיי קמח או פירורי לחם…

אביטל (21:35 4.02.2015)

הייתי צריכה להוסיף הרבה יותר קמח ממה שרשמת על מנת שתצא לי עיסה שאוכל לעבוד איתה ועקב כך השניצלים יצאו יבשים ולא פריכים . יש לך אולי עצה בשבילי ? למה לא יוצא לי ?

מתכונים ב-10 דקות (22:34 4.02.2015)

הי אביטל,
בדר”כ מוסיפים עוד קמח כאשר העיסה דלילה ולכן אי אפשר לעבוד איתה. יכול להיות שהיו יותר מידי נוזלים בעיסה? אולי השתמשת בביצה גדולה יחסית או שגרגירי התירס היו עם נוזלים?

אביטל (13:27 5.02.2015)

נכון את צודקת , הוספתי 2 כפות של הנוזלים בבלנדר כשטחנתי כוס אחת על מנת שאצליח לטחון אותם טוב יותר .. פעם הבאה לא אוסיף .. תודה !!

מתכונים ב-10 דקות (13:34 5.02.2015)

בשמחה! העיקר שגילינו מה הייתה הבעיה 😉

פטרה (11:44 22.01.2015)

הי, אם בכל זאת הילדים אוהבים מטוגן לצערי על אפוי…
הפיתרון הוא להקפיא ואז הכל יתגבש?
או שצריך להוסיף עוד משהו?

מתכונים ב-10 דקות (14:07 22.01.2015)

היי פטרה,
במהלך האפיה יש לתערובת בפנים מספיק זמן להאפות ולהתגבש כמו שצריך.
אם את רוצה לטגן, אני ממליצה שזה יהיה בשמן עמוק ולהכין את השניצלים קטנים (כמו כדורים שאפשר לשטח אותם מעט) ואז התערובת תספיק להתגבש בזמן הקצר של הטיגון.
אשמח לעדכון איך יצא 😉

יעל (18:00 21.01.2015)

הי!
אין לי תרסיס שמן לרסס על הקציצות שבתבנית..

האם לשפוך מעט שמן קנולה מלמעלה, או שאפשר לוותר על זה?

מתכונים ב-10 דקות (20:29 21.01.2015)

היי יעל,
מתנצלת על העיכוב בתשובה, את יכולה להבריש מעט בשמן רגיל (או למרוח) את השניצלים מלמעלה.

מיכל (19:16 28.12.2014)

יצא טעים להפליא. הילדים פשוט טרפו. איזה כיף☺ תודה רבה

מתכונים ב-10 דקות (19:19 28.12.2014)

היי מיכל, איזה כיף לשמוע!
תודה שחזרת לעדכן 🙂

אמאשלדינו (10:11 28.12.2014)

המתכון להיט אצלנו ובבתים של החברים שאכלו אצלנו. עומדת להכין עכשיו כמות כפולה. האם המרת קמח רגיל בקמח מלא יתן תוצאה טעימה לדעתך? תודה מראש על תשובה.

מתכונים ב-10 דקות (10:22 28.12.2014)

היי, מעולה! שמחה לשמוע.
לדעתי אם תשלבי את הקמח המלא עם פירורי לחם רגילים (2/3 כוס קמח מלא+חצי כוס פירורי לחם) זה לא ייצא דחוס מידי ואפילו ייצא מוצלח 🙂
מאחר והקמח המלא סופח יותר נוזלים, אם את רואה שהתערובת מעט מתפרקת, פשוט תוסיפי מעט מים.
בהצלחה ושבוע נפלא 😉

דודו (12:05 24.12.2014)

עשיתי אתמול. המתכון ג-א-ו-נ-י!

מתכונים ב-10 דקות (12:09 24.12.2014)

מעולה!
תודה דודו שחזרת לעדכן 🙂

צליל (20:40 21.12.2014)

הכנתי את הגירסה הטבעונית וכל הזמן זה התפרק לי…. למה זה לא מצליח לי?

מתכונים ב-10 דקות (21:09 21.12.2014)

היי צליל,
זה מתפרק כי כנראה שאין מספיק חומר שידביק את התערובת. ממליצה להוסיף לתערובת כף טחינה נוספת + 1-2 כפות מים ולהכניס את התערובת לקירור במשך כשעה כדי שתתגבש.

שחר (22:34 9.12.2014)

הכנתי היום, הייתי צריכה להוסיף יותר קמח ממה שרשום במתכון אבל בסוף יצא מעולה!
הרבה יותר טעים מהשניצלים הקנויים

מתכונים ב-10 דקות (08:17 10.12.2014)

מעולה! תודה שחר על העדכון 🙂

דנה (19:29 8.12.2014)

אנסה שוב בהזדמנות באפייה 🙂 תודה!

דנה (16:27 8.12.2014)

הכנתי וטיגנתי במקום לאפות (לא היה מקום בתנור כי בינתיים נאפתה לה שם פשטידת הפיטריות המשגעת שלך…), הקטנים לא השתגעו, הגדולה אכלה ואמרה ככה ככה. יכול להיות בגלל שטיגנתי ולא אפיתי?

מתכונים ב-10 דקות (16:34 8.12.2014)

היי דנה,
אני מניחה שכן, במקרה הזה (להבדיל מרוב המקרים) הגרסה האפויה יותר טעימה כי במהלך האפיה כל המרכיבים מתגבשים.

הודיה (12:49 4.12.2014)

האם אפשר להחליף את הקמח הלבן בנטול גלוטן/קמח אורז/טפיוקה?

מתכונים ב-10 דקות (12:58 4.12.2014)

היי,
אם את רוצה להכין את זה ללא גלוטן אז במקום קמח לבן אפשר לשים תפו”א גדול מבושל מעוך וכרבע כוס קמח תירס.
לגבי שאר הקמחים שהצעת, לא ניסיתי כך שאני לא יודעת לומר בוודאות איך זה ייצא.

הודיה (15:20 4.12.2014)

תודה רבה

dana (21:45 29.11.2014)

והאם שני כוסות תירס שווה לכל הקופסא של 550 גר’?

מתכונים ב-10 דקות (08:24 30.11.2014)

היי דנה,
כן את המחצית השניה של התירס (כוס אחת) לא טוחנים אלא מוסיפים את הגרגירים שלמים לתוך התערובת ומערבבים.
ונכון, 2 כוסות תירס שווה לקופסא של 550 גרם.
שבוע נפלא 🙂

dana (21:42 29.11.2014)

לא הבנתי מה עושים עם החצי השני של התירס? מוסיפים אותו בלי לטחון רגיל עם כל התערבות?

אמאשלדינו (14:36 13.11.2014)

הכנתי בצורת אצבעות. יצא מעולה. אחלה פינגר פוד, קריספי, טעים וקל להכנה. להבא אכין כמות כפולה ואקפיא. תודה על המתכון!

מתכונים ב-10 דקות (14:44 13.11.2014)

אהבתי את הרעיון 😉 תודה!

לקריאת כל התגובות
ספרי מתכונים ב10 דקות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.