זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 40 דקות
מס’ מנות: 10-14 יחידות
סוג: פרווה
2 כוסות גרגירי תירס מקופסת שימורים (קופסא של 550 גרם לפני סינון)
1 ביצה (לטבעוניים: ניתן להמיר בכף טחינה גולמית)
2 כפות (20 מ”ל) שמן קנולה
1 כף קטשופ
⅔ כוס (95 ג’) קמח לבן רגיל
חצי כוס (55 ג’) פירורי לחם
1 כפית שטוחה מלח
לציפוי: פירורי לחם (רצוי מוזהבים)
-מחממים תנור ל180 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה משומן.
-טוחנים במעבד מזון מחצית מכמות התירס (כוס אחת) ומערבבים בקערה את כל החומרים (מערבבים תחילה עם כף ולאחר מכן עם ידיים רטובות).
-מרטיבים את הידיים ויוצרים קציצות (יוצרים כדור בגודל הרצוי ומשטחים לעובי של כחצי ס”מ). מפזרים פירורי לחם על צלחת שטוחה וטובלים כל קציצה בפירורים משני הצדדים. מניחים על נייר אפייה משומן ומרססים מעל שמן.
-אופים בתנור כ-30 דקות.
-לאחר מכן הופכים בזהירות את השניצלים צד ומשאירים עוד כ-10 דקות, עד שהשניצלים מזהיבים.
שניצל תירס ביתי, שניצל תירס טבעוני, מתכון לשניצל תירס
מחפשים תוספת טעימה לצד השניצל? לחצו כאן – תוספות לשניצל.
- ריבועי לוטוס וקצפת |
- עוגה לבנה |
- ריבועי גבינה קפואים |
- בגט פסטו ומוצרלה |
- לחמניות בצל |
- עוגת שכבות שקדים וקצפת
אפרת יקרה, יצא פשוט מדהיםםםם
זה הזוי איך זה אחד לאחד כמו שניצל תירס קנוי!!! והרבהההה יותר בריא
תודה ענקית ענקית לך!!
שמחה שיצא טעים❤️
הכנתי עכשיו ואני בלי תנור אז טיגנתי רק טלתי לפני הפירורים בביצה יצא שלמות ממש קריספי מטורף תודה לך על מתכונים מדהימים מכורה לאתר שלך אגב הוספתי חצי כפית חרדל לעיסה יצא מדהים
תודה שחזרת לשתף❤️
היי
הכנתי בגרסה הטבעונית
שמתי חצי כוס קמח כוסמין מלא במקום 3\2 קמח לבן
החלפתי את הפירורי לחם בשיבולת שועל עבה באותה הכמות
ושמן זית במקום שמן קנולה
יצא מושלםם:)
הכנתי בעבר את השניצל תירס טופו שלך והתאכזבתי, אולי זה בגלל שאני לא אוהבת טופו.. אז עכשיו הייתי מאד סקפטית איך זה יצא וברוך ה’ יצא מצויין:)
תודה רות💜
היי אפרת,
עשיתי עכשיו, אבל יצא לי בלילה ממש נוזלית, אני לא מצליחה ליצור מזה צורה, האם כדאי להוסיף פרורי לחם או קמח?
תודה מראש
היי,
אח”כ ראיתי שכתוב להרטיב ידיים קודם, האמת זה עזר, אז הסתדר, נראה מעולה, עדיין לא אפיתי, בנתיים שמתי בהקפאה עד הערב.
תודה תודה
שמחה שהסתדרת🙂
היי
אם הבלילה ממש נוזלית אפשר להוסיף פירורי לחם. חדוב גם להרטיב את הידיים כשיוצרים את הצורות(:
תודה אפרת!
יצא מושלםםם
שמחה מאד לשמוע(:
הייי
הכנתי ויצא יפה וטעים כולם התלהבו תודה🥰
מצרפת תמונה
איזה כיף לשמוע! לא מצורפת תמונה, נסי להעלות שוב🩷
היי אפרת האם חייבים לטחון את התירס?
כן, זה חשוב למרקם של השניצל(:
היי, רק תוהה האם אפשר להתשמש במחית תירס מקופסת שימורים או שחייב לטחון את התירס?
היי,
אני לא מכירה מוצר של תירס טחון בשימורים.
לא בטוחה אם זה יהיה מוצלח כי לא ניסיתי אבל מאמינה שכן.
יש אפשרות לטחון את כל התירס כדי שבן שנה וחצי יוכל לאכול ללא חשש?
אפשר לוותר על גרגירי התירס ולהשתמש רק בכמות התירס שטוחנים(:
האם ניתן להשתמש בתירס משקית קפואה?
אפשר, יש להפשיר אותו לפני כן.
היי אפרת
האם ניתן במקום פירורי לחם בלילה לשים קמח תפוח אדמה או עוד קמח לבן? זה יצא תקין?
היי,
אפשר להגדיל את כמות הקמח הלבן לכוס במקום פירורי לחם בתערובת(:
המרקם מעט ישתנה.
היי אפרת, אפשר לוותר על פירורי הלחם? עדיין יצא מספיק טוב?
היי,
בתערובת עצמה אפשר להחליף את פירורי הלחם ב3-4 כפות קמח חומוס או שיבולת שועל דקה.
בציפוי אין תחליף מוצלח לפירורי לחם, בלי הפירורים יצא פחות טעים ונגיס.
תודה רבה אפרת המקסימה! הכנתי את המתכון כבר הרבה פעמים וכולנו משוגעים על השניצלונים האלה. קל מאוד להכנה וטעים ברמות.
שמחה שאהבתם את המתכון! תודה שחזרת לשתף🌺
שלום, האם יעבוד עם קמח חומוס לגרסה ללג? או עדיף קמח אחר?
היי,
לא ניסיתי בעצמי, יתכן ויצא מוצלח גם עם קמח חומוס במקום קמח רגיל.
בציפוי עדיף להשתמש בפירורי לחם ללא גלוטן כדי לקבל ציפוי פריך וטעים.
היי אפרת,
אם אני רוצה להוסיף פירה אינסטנט לבלילה
(בדומה לכדורי פירה עם תירס קנויים)
-זה מומלץ במתכון זה?
ואם כן – כמה פירה מוכן להוסיף?
תודה רבה.
המתכונים שלך אליפות – פעם אחר פעם!
היי חן,
לא ממליצה להוסיף פירה אינסטנט למתכון הזה.
שמחה מאד שאת נהנית מהמתכונים(:
הכנתי. מוצלח מאד! בעלי והילדים אהבו מאד.
מאמצת את המתכון (:
שמחה שיצא מוצלח ושאהבתם את המתכון! תודה שחזרת לשתף😊
דווקא עשיתי עם פרורי לחם רגילים ויצא ממש שווה!
הייי אם אני רוצה לעשות את זה עם תירס קפוא של סנפרוסט אפשר? ואם כן כמה לשים ? ואם לבשל לפני?
היי,
ניתן להשתמש ב-2 כוסות תירס קפוא, יש להרתיח כמה דקות לפני כן.
היי,
לא היו לי מלא מוצרים בבית, ורציתי להכין משהו מהיר וטעים, כשדיפדפתי במתכונים בעשר דקות ידעתי שאצא עם משהו מזין וטעים, הכנתי את השניצלים האלה שלקחו לי מקסימום 15/20ד’ק הכנה,
יצא מושלם קל וטעים😋😋
נראה מעולה ממש! איזה כיף שאהבת את המתכון🌺
היי אפרת תודה ענקית על האתר המושלם רציתי לשאול וזה די דחוף האם אני יכולה להמיר את פרורי הלחם בקמח מצה או בפרורית מוזהבת ואם כן מה עדיף בציפוי ומה בתערובת?
היי תמר,
אפשר להשתמש בפירורית מוזהבת בציפוי ובתערובת, זה עדיף על קמח מצה(:
כבר פעם חמישית שאני מכינה ומשום מה יוצא לי קצת צמיג, האם כך זה אמור להיות או שזו פשלה שלי?
תודה.
היי יסכה,
האם דייקת בכמויות והשתמשת בכוס מדידה? אפית בחום המתאים ולמשך הזמן הדרוש? סיננת היטב את התירס?
שלום ותודה, את התירס לשים עם המים שבשימורים או מסונן?
היי,
עדיף לסנן את התירס.
היי שאלה
לא לצפות בביצה ?
והאם ניתן להקפיא כמו שניצל תירס קנוי
תודה רבה
היי עדן,
אין צורך לצפות בביצה, ואפשר לשמור בהקפאה עד חודש😊
האם ניתן להחליף את הקמח ומקורי לחם לקניה תירס?
צריך ללא גלוטן
תודה
היי רות,
לא ניסיתי אבל יש מתכון לחטיפי תירס ללא גלוטן.
נהניתי מאד מהאוכל. החלפתי פירורי לחם בש.שועל, ואת הקמח הרגיל בקמח אורז – ושמתי מלאאא תירס 🌽🌽 תודה רבה על המתכון 😊
שמחה שיצא טעים ❤️
תודה אורטל
היי אפרת,
המתכון נראה טעים. אשמח אם תכתבי את המתכונים עם כמויות מדויקות יותר כמו גר’, מ”ל. זה מאוד מקל על הבישול והאפיה.
חוץ מזה המתכונים שלך נפלאים. ניסיתי כבר הרבה מהם.
תודה פנינה 🙂
לבקשתך- כמובן. חלק מהמתכונים עדיין לא עודכנו אבל רובם כבר עם מידות מדויקות יותר.
תודה רבה 😀
היה טעים מאוד. כולם אהבו ואמרו שיצא כמו השניצלים שקונים בסופר. תודה על המתכונים הנפלאים. כל מה שמנסים באתר יוצא מוצלח מאוד.
איזה כיף לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן
וואו… יצא משגע!!הילדים זללו.. מומלץ לשלש כמויות למי שאוהב תירס. אפרת תודה רבהאת אלופה! זה קל פשוט וטעיםםם
שמחה שהילדים אהבו!
תודה יקרה ❤️
אפשר לטחון את התירס בנינג’הואם אני רוצה להכין חצי מהכמות מה הרכיבים?
היי מירב, אפשר..
תוכלי פשוט לחלק את המתכון בחצי.
1 כוס גרגירי תירס מקופסת שימורים
1 ביצה קטנה
1 כף שמן קנולה
חצי כף קטשופ
רבע כוס קמח לבן רגיל
רבע כוס פירורי לחם
חצי כפית שטוחה מלח
שלום אפשרת, המתכונים שלך מעולים וזה מרים את הבית שלי בכמה רמות קדימה! תמיד אנחנו נהנים מהאוכל שיוצא מהמתכונים שלך😀 תבורכי! רציתי לדעת, האם יש אפשרות להקפיא את השניצל תירס הביתיים אחרי אפייה, במקפיא ואז לחמם כשנרצה ואם כן כמה זמן זה יכול להישאר במקפיא.. תודה רבה!
הייי חנה 🙂
תודה רבה לך! שמחה לקרוא שאת נהנת❤
אין בעיה להקפיא אחר האפייה, אני מניחה שתוכלי להקפיא למשך חודש פחות או יותר
אוקי מעולה תודה רבה!
מה מרקם הבלילה ?יצא לי סמיך ודביק
סמיך ודביק זה מעולה 🙂
יום מקסים
מה אפשר במקום טחינה או ביצה(ילד אלרגי)?
אני חושבת שאפשר לשים תפו”א בינוני מבושל מעוך.
אפשר לשים טחינה במקום קטשופ? או שלא קשור?
נראה לי שעדיף לוותר כי לפעמים זה עלול להיות מורגש בטעם.
הכנתי ויצא מדהים! בפעם הנוספת שעשיתי- הכפלתי כמויות. תודה רבה!
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שיר
אפשר לטגן?
אני חושבת שכן.
טיגנתי יצא נהדר!!
יצא נדיר!! תודה על המתכון
שמחה שיצא טעים 🙂
שלום אפרת,
הכנתי בדיוק לפי המתכון והשניצל יוצא יבש מעט (כמו שארית אוכל שחוממה במיקרו).
בנוסף, פירורי הלחם של הציפוי לא מקבלים את הצבע שלהם ונשארים בהירים כמו בשקית…
מה יכולה להיות הבעיה לדעתך?
תודה
היי ליטל,
השניצל יצא יבש מבפנים או מבחוץ?
רצוי להשתמש בפירורי לחם מוזהבים אחרת הציפוי באמת נראה קצת חיוור.
יבש מבפנים בעיקר…
הכנת בדיוק לפי המתכון? עם ביצה?
אפית את זה בחום עליון ותחתון?
אולי אפית קצת יותר מידי או שהתנור שלך חזק יחסית?
כמה קציצות זה מכין? יכולה להקפיא חצי?
12 קציצות.
לא ניסיתי להקפיא אבל אני חושבת שאפשר.
מתכון מעולה יצא ממש טעים.
איך אפשר להפוך לכשר לפסח?
היי שרונה,
יש מתכון לחטיפי תירס שאפשר להכין עם קמח מצה (כמעט על אותו עקרון).
האם ניתן למעוך את התירס בעזרת מועך שניצלים? אין לי אפשרות לטחון
היי דניאל,
מעבד מזון מרסק את התירס למחית. אני לא בטוחה אם אפשר להגיע למרקם כזה עם מועך שניצלים אבל אפשר לנסות.
הי אפרת, שאלה קצת מצחיקה.. אבל אפשר להכין בלי תירס? אני מחפשת מתכון לקציצות פשוטות פרווה אבל אנחנו לא משתמשים בתירס..
תודה (:
היי,
בלי תירס זה לא ייצא טעים כי הוא תורם למרקם ולטעם.
יש קציצות עדשים כתומות או קציצות חומוס.
היי,הכנתי וייצא קשה מדי…אולי הבעיה בזמן ובתנור…אם אני אופה על חום פחות גבוהה ופחות שמן זה ייצא יותר רך?או שהבעיה ברכיבים?
באיזה תוכנית אפית?
היי
אפשר להכין מקמח מלא??
נראה לי שכן.
האם אפשר להוסיף בצל לעיסה? בצל מטוגן או אולי בצל ירוק קצוץ?
נראה לי שעדיף בצל מטוגן.
האם אפשר להקפיא כשניצלים לפני האפיה בתנור( כולל כל החומרים)? ואז לאפות כשרוצים..?
כן אפשר.
אפשר לוותר על הקטשופ?
כן.
שלום אפרת,
הביצה היא חלק מהעיסה ולא כחלק מהציפוי נכון?(כלומר לא כמו בשניצל…)
תודה רבה!
נכון 🙂
שלום אפרת (המוכשרת!)
נראה ממש טוב.
קוואקר טחון גס יכול להחליף את פירורי הלחם? לפחות בעיסה ולא בציפוי?
ותודה על הגירסה הטבעונית, זה סופר משמח!
היי תהילה 🙂
נראה לי שכן, בתערובת עצמה. בציפוי פחות מתאים.
הי
נראה ממש טוב
אני חייבת לשבח את האתר שלך… לא לימדו אותי לבשל ולמדתי הרבה מהמתכונים שלך.
המתכון לנולדס עם ירקות וצ’ילי וסויה נטרף עי בלי והילדים וגם כדורי השוקולד נחטפו במסיבת יום הולדת ..
ולשאלתי- אפשר להוסיף עוד ירקות לשניצל שיהיה מעין שניצל ירקות עם תירס כמרכיב דומיננטי?
היי יעל,
שמחה שאת נהנית מהאתר 🙂
במתכון הזה לא ניסיתי להוסיף ירקות נוספים אבל יש את המתכון הזה- נאגטס ירקות.
האם לא כדאי לבשל מעט את גרגירי התירס?
הם יצאו קצת קשים. מלבד זה המתכון מעולה
היי מירב,
אולי השתמשת בתירס משקית קפואה? אם כן, אז כדאי לרכך קצת לפני במים רותחים.
הי אפרת
ממש אוהבת את האתר שלך!
אפשר להכין את זה בלי גלוטן?
נניח עם קמח קונדיטור?
תודה
לא ניסיתי אבל יש מתכון לחטיפי תירס ללא גלוטן.
שבוע טוב 🙂
היי אפרת, אפשר לוותר על הקטשופ או שזה יגרום לשניצל להיות יבש יותר? (לא אוהבת מיונז ורסק..)
היי גלי,
אם את מכינה עם ביצה אז לא אמורה להיות בעיה לוותר על הקטשופ.
הכנתי בדיוק לפי הכמויות חוץ מזה שהחלפתי את הקמח הרגיל בחצי כוס קמח כוסמין מלא (במקום 3/4 כוס קמח רגיל).לקח בדיוק 10 דקות הכנה. יצאו כ9 שניצלים בינוניים ומאוד מאוד משביעים וטעימים. הקפאתי אחד ואז חיממתי בתנור על 200 מעלות, יצא קריספי וטעים כאילו הרגע נאפה. ממש מתכון מעולה תודה אפרת כרגיל! 🙂
שמחה לשמוע 🙂
תודה מרין
היי אפרת,
לא ממש הבנתי.. טוחנים כוס אחת של התירס ואותה מערבבים עם כל החומרים?
מה עם הכוס השניה של התירס שאותה לא טחנו? לא מצויין במתכון מה עושים איתה.. אשמח לעזרה.
תודה,
לי
כוס אחת טוחנים וכוס שניה מוסיפים לתערובת כמו שהיא (בלי לטחון).
את הכל מערבבים יחד עם החומרים.
כוס אחת טוחנים בשביל טעמה של העיסה, וכוס שני שמים בתוך העיסה שהם שלמים, בשביל הטעם ובעיקר בשביל המראה
היי אפרת
האם במקום טחינה או ביצה ניתן להשתמש בתפוח אדמה מבושל (אותו תפוח אדמה שהמלצת באחת בתגובות שישמש במקום קמח לבן ) מה עוד אפשר במקום ביצה ?
במקרה שלי אני משתמשת בקמח כוסמין לבן .
תודות
בוקר טוב אפרת
האם לטחון את התירס לעיסה ממש?
ושאלה נוספת
2 כפות השמן הם כחלק מהוספת החומרים לתערובת או כמריחה על נייר האפייה ומריחתו גם על גבי הקציצות?
תודה.
היי עינת,
כן, לטחון לעיסה.
2 כפות שמן כחלק מהתערובת.
לגבי תחליף ביצה, אני מניחה שאפשר להשתמש בתפו”א קטן מבושל מעוך.
קמח כוסמין לבן- אין בעיה.
ערב טוב אפרת
מחר מכינה את המתכון הזה עם תירס קפוא אז צריך בטח להרתיחו מספר דקות?
האם במקום מעבד מזון ניתן להשתמש בבלנדר מוט? או בקוצץ ירקות או שזה פחות מתאים?
תודה רבה .
היי עינת,
כדאי להרתיח קצת.
אפשר להשתמש בבלנדר מוט.
אפשר להכין כפשטידה באינגליש קייק?
היי,
האמת שאין לי מושג.
בכל מקרה יש מתכון לפשטידת תירס.
הי , אפשר לטגן במקום לאפות ? אם כן כמה זמן?
לדעתי אפשר לטגן 2-3 דקות מכל צד (אש בינונית). אם במקרה זה משחים מהר יש להנמיך את האש.
זה הדבר הכי טעים בעולם.
שמחה שאהבת 🙂
תודה רומי
היי
אם אין לי תרסיס שמן, מה אפשר לעשות ?
אפשר למרוח קצת שמן על החלק העליון או להבריש עם מברשת אפיה מסיליקון אם יש לך.
הי.. הכנתי כבר פעמיים ויוצא לי יבש. פעם ראשונה עשיתי אותם דקים ואז בפעם השנייה עשיתי אותם עבים יותר אבל עדיין יצא יבש. נצמדת להוראות מלבד הקטשופ. מה יכול להיות שאני עושה לא טוב ? תודה
באיזה תוכנית של התנור את אופה? כמה זמן אפיה?
אופה בחום עליון ותחתון למשך הזמן שרשום
לפני אפייה
אז אולי התנור שלך חזק יחסית וכדאי לאפות פחות זמן ממה שרשום.
אם התערובת יוצאת יבשה לפני האפיה שימי פחות קמח.
לדעתי הקטשופ עושה את זה לא יבש. בפעם הראשונה שהכנתי יצא לי טיפה יבש ואז שמתי שתי כפות קטשופ במקום אחת, וגם את השניצלים עשיתי עיגוליים יותר ויצא מושלם.
אז אני מנחשת שיצא לך יבש כי לא שמת קטשופ בכלל
היי אפרת היקרה,
הכנתי כמות כפולה עם קמח כוסמין מלא, ובלי ציפוי והתחסל בתוך דקות!!!!!!!!!
זה יצא טעים בטירוף!!!
שמחה שיצא טעים! 🙂
היי
האם אפשר בלי קטשופ?
והאם אני יכולה להקפיא לאחר האפייה?
כמה זמן יחזיק במקרר לאחר אפייה
אפשר לשים כפית רסק עגבניות או לוותר.
אפשר להקפיא. לדעתי כשבועיים.
תודה על המתכון, יצא מעולה, אפילו הבררן הקטן התלהב! פעם הבאה אנסה עם קמח כוסמין.
נראה מעולה 🙂
תודה
היי אפרת
מה דעתך אם אשתמש בקמח כוסמין מלא או ב70 אחוז קמח כוסמין?
והאם במקום רסק עגבניות ניתן לשים עגבנייה מבושלת עם פפריקה .
רוב תודות.
היי עינת,
אפשר אבל אני מניחה שזה ייצא יותר כהה מבפנים ואולי במרקם קצת יותר דחוס. עדיף 70% קמח כוסמין.
פחות מתאים לשים עגבניה מבושלת. עדיף לא לשים כלום.
היי אפרת,
המתכון נראה מוצלח גם התגובות שאת מקבלת מראות על הצלחה במתכון זה, וגם רציתי לדעת אם אני משתמשת בקמח כוסמין במקום קמח לבן, נראה לך שיצא לי טוב. אודה לך על תשובה מהירה.
היי לילך,
לא ניסיתי, אני מניחה שאפשר. קחי בחשבון שזה ייצא יותר כהה מבפנים ואולי קצת יותר דחוס.
היי אפרת הכנתי היום תאורז המלא עם התרד ועגבניה ויצא נהדר. לגבי המתכון הזה, אם אין לי תערס זה קריטי? ניתן להחליף באפונה וגזר מקופסת שימורים?
היי יפית,
שמחה שהאורז יצא טעים.
לגבי שניצל עם אפונה וגזר זה רעיון אבל אין לי מושג איך זה ייצא כי לא ניסיתי.
יום מקסים 🙂
היי (:
לגבי הכמות של התירס, יש לי קופסת שימורים במשקל 550 גרם שהמשקל הנקי הוא 335 גרם. האם הכוונה לקופסה כזו? תודה.
כן.
יום מקסים 🙂
רוצה ממש להכין. יש דרך בלי לטחון את התירס שאפשר להכין?
היי,
התירס הטחון בעצם תורם לטעם ולמרקם של השניצלים וגם מחבר בין החומרים. יכול להיות שיהיה צורך להוסיף ביצה נוספת כדי שהתערובת לא תתפרק.
היי, נראה ממש טוב:)
רציתי לדעת האם ניתן להכין את השניצל (ללא אפיה) ולשמור בהקפאה? במידה וכן, לכמה זמן לדעתך? תודה רבה!!
לדעתי אפשר להקפיא עד שבועיים. אחר כך זה כבר נהיה פחות טעים.
תודה רבה על המענה:)
הי אפרת
הלביבות היו הצלחה מסחררת!!!
יצא קראנצ’י ולהיט!
הילדים טרפו וגם אנחנו…
את מקסימה וסבלנית, והמתכונים אליפותתתת
אגב, מי אחראי לתמונות המדהימות?
גם הוא עושה יופי של עבודה 😊
שמחה לשמוע!
את התמונות אני מצלמת:)
תודה רבה ❤️
וואו!
את גם מוכשרת בצילום!!
אל תגידי לי שזאת מצלמה ביתית….
תודה מיכל, זאת מצלמה קצת יותר מקצועית 🙂
אחלה מתכון,הבנות שלי הכינו ביחד איתי ואחר כך אכלו הכל!!!! מתכון פשוט וטעים מאוד. תודה
שמחה לשמוע!
תודה אורטל 🙂
היי,
במידה ואני משתמש בתירס קפוא, כמה לשים? ולמה טוחנים רק חצי מהכמות? מה עושים עם החצי השני?
היי יובל,
אותה כמות -2 כוסות. כוס אחת טוחנים וכוס שניה מוסיפים לתערובת ללא טחינה (גרגירים שלמים).
שלום 🙂 האם פירורי הלחם שבמתכון הם לציפוי הקציצות או שיש להכניס אותם לבצק ובנוסף להשתמש בפירורים לציפוי? תודה
היי אירית,
חצי כוס פירורי לחם יש להוסיף לתערובת.
חוץ מזה יש לצפות בפירורי לחם נוספים.
חג שמח אפרת 🙂
האם אפשר להשתמש בתירס לא טחון לכל המתכון? אין לי איך לטחון אותו..
היי דנה,
התירס הטחון בעצם תורם לטעם ולמרקם של השניצלים וגם מחבר בין החומרים. יכול להיות שתצטרכי להוסיף ביצה נוספת כדי שהתערובת לא תתפרק.
יום מקסים 🙂
אני רוצה לעשות עם תירס טרי, אני צריכה לבשל אותו קודם?
כן, צריך לבשל לפני.
הכנתי בדיוק לפי המתכון (בסוף עם קמח רגיל)
ויצא מושלם!
תודה
נראה מצוין! תודה שחזרת לעדכן 🙂
שבוע נפלא
אם יש לי רק קמח תופח? זה בעיה?
אם זה מה שיש לך אז אני מניחה שזה בסדר.
יצא טעים בטירוף! עשיתי מתירס טרי. והוספתי קצת אבקת שום בציפוי יצא מושלם
מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
יצא טעים ממש!!!
נראה מעולה! תודה 🙂
בכל פעם שאני מחפשת מתכון בגוגל ישר עולה לי האתר שלך. יש לך מבחר ענק ומתכונים קלים, זמינים וטעימים במיוחד.
תודה לך!
השאלה שלי למה את מתכוונת כוס? האם כוס חד פעמית רגילה או כוסות מדידה אמיתיים (250 מ”ל).
כמו כן לפי התגובות במתכון הזה התבלבלתי האם התכוונת ל2 כוסות גרגרים או 2 כופסאות שימורים. (אני השתמשתי ב 2 כוסות)
תודה
היי רחלי,
קודם כל תודה, כיף לשמוע 🙂
בכל המתכונים באתר אני משתמשת בכוס בנפח של 240 מ”ל. צירפתי תמונה של כוס לדוגמה.
הכוונה ל-2 כוסות גרגירי תירס.
חג שמח ושנה טובה!
היי.. רציתי לשאול אם אפשר לטגן במקום לאפות?
אני חושבת שכן.
מתכון מעולה
יצא לי נפלא
תודה♡
נראה מעולה!
תודה ליאת על השיתוף 🙂
שלום אפרת. אני רגישה לגלוטן . איזה קמח אפשר להשים במקום קמח לבן??
היי רינת,
יכול להיות שאפשר לשים קמח תירס או קמח תפו”א.
שבוע טוב 🙂
קמח טף או עדשים כתומות
שלום אפרת
רוצה לדעת בבקשה עד לאיזה רמה לטחון את התירס (עד שניהיה מחית חלקה או שלב לפני)
תודה רבה על המתכונים הנהדרים!!
לטחון עד למחית, לא חייב שתהיה חלקה לגמרי. אפשר שתהיה גרגירית.
יום מקסים 🙂
יצא מוצלח מאד!!!!
האמת שציפיתי לטעם מתקתק יותר שיזכיר לי את השניצל תירס הקנוי האם יש לך רעיון מה אפשר לשנות?
היי דינה,
השתמשת בתירס משימורים או תירס משקית קפואה? כי טעם מתקתק יש רק בתירס משימורים.
אם השתמשת בתירס משימורים ובכל זאת היתה חסרה מתיקות אפשר להוסיף כפית סירופ מייפל או דבש לתערובת עצמה.
יום מקסים 🙂
הי אפרת,
מה שלומך?
רציתי להתייעץ לגבי השניצלים – חשבתי להכין אותם לארוחת בוקר חלבית לשבת בבוקר. הבעיה היא שלא אוכל להכין אותם בשבת – האם עדיף לדעתך להכין מראש ולהקפיא או להכין בשישי בבוקר ולשמור במקרר. בשני המקרים הכוונה היא לחמם על פלטה בשבת בבוקר.
המון המון תודה 🙂
יסמין
היי יסמין,
השניצלים הכי טעימים כשהם טריים אבל אם אין ברירה אני חושבת שאפשר להכין בשישי ולשמור במקרר.
המשך יום מקסים 🙂
תודה רבה! יום מעולה 🙂
היי ותודה מראש על המתכון הזה ועוד רבים נפלאים שניסיתי מהאתר, תודה!! רציתי לשאול האם ניתן להשתמש בגרגירי חומוס מקופסת שימורים במקום התירס ?
היי מאיה,
זה נשמע מעניין אך מאחר ולא ניסיתי אין לי מושג איך זה ייצא.
מתכון נהדר!! טעים חבל על הזמן! תודה רבה!! עשיתי אוכל רק מהמתכונים באתר שלך ביומיים האחרונים ואני והמשפחה מרוצים כל כך! ברכה והצלחה !!
איזה כיף לשמוע!
תודה מאיה 🙂
היי
אין לי מעבד מזון וגם לא בלנדר
רציתי לדעת אם ישנה דרך נוספת לריסוק התירס – אולי למעוך עם דופק שניצלים…
וכן האם ניתן להכין מקמח מלא?
היי אפרת,
מעבד מזון או בלנדר ידני בעצם מרסק את התירס ממש למחית. אני לא בטוחה אם אפשר להגיע למרקם כזה עם דופק שניצלים ויכול להיות שזה ישנה קצת את מרקם השניצלים אבל את יכולה לנסות.
לגבי קמח מלא, אני מניחה שאפשר.
הי
במה ניתן להשתמש במקום טחינה? בני אלרגי לביצים וגם לשומשום.
ועוד שאלה קטנה- האם ניתן להשתמש ברסק עגבניות או בעגבניות מרוסקות במקום קטשופ?
תודה ויום טוב
היי אפרת,
אם יש לך ממרח שקדים לדעתי זה יכול להחליף את הטחינה ברוב המתכונים.
אפשר לנסות גם לערבב 2 כפות קמח תפו”א + 1-2 כפות מים ולהוסיף לתערובת (יש להפחית מכמות הקמח במתכון 2 כפות).
אפשר לנסות לשים תפו”א קטן מעוך לפירה.
אפשר לשים כפית רסק עגבניות.
שבוע נפלא 🙂
היי! נראה מגרה מאוד…
האם ניתן להשתמש בקמח תירס במקום קמח רגיל?
היי מאיה,
אני חושבת שכן אבל אני חייבת לציין שלא ניסיתי.
שלום. האם אפשרי להקפיא אחריי ההכנה הראשונית ואז להפשיר/לחמם בכל פעם שרוצים?
הבן שלי מכור לשניצל תירס של הסופר ;( וזה יכול להיות סופסוף פתרון בריא לכולנו 😉
היי בתי,
אני לא רואה בעיה להקפיא.
המשך יום נפלא 🙂
היי אפרת,
השניצלים בתמונה ככ מגרים… חייבת להכין. שאלה: הילדים לא יאכלו שניצלים עם גרגירי תירס שלמים. אפשר לטחון את שתי הכוסות תירס?
אני חושבת שכן.
הי מה נשמע
האם אין במתכון בשר? אני לא רואה….
היי איילת,
לא כי זה שניצל צמחוני 🙂
אחרי מס’ נסיונות מאוד מוצלחים עם המתכון הרגיל החלטתי לנסות ולהוסיף חלבון נוסף לשניצלים והגדיל את הערך התזונתי שלהם.
המרתי חצי כוס פירורי לחם בחצי כוס שבבי סויה שהשרתי במים רותחים, סיננתי והוספתי (חמש דקות עבודה כולל זמן ההשריה)
הטעם נשאר אותו טעם מצויין (אין טעם לוואי מהסויה) והערכים התוזנתיים גדלו באופן משמעותי!!!
הילדים אפילו לא הרגישו בהבדל 🙂
ואו נשמע מעולה!
תודה אתי על העדכון והמשך יום נפלא 🙂
הי מה עושים אם יש לי קופסת שימורים של 400 גרם
היי,
תכיני עם מה שיש לך. ממליצה לשים חצי כוס קמח (במקום שני שליש) ולהוסיף יותר רק אם התערובת יוצאת דלילה ולא יציבה.
יש לך רכיון אולי עם איזה תוספת להגיש את זה נראה לי שזה לא מתאים לבד
היי רינה,
אפשר להגיש את זה עם פסטה ברוטב עגבניות או פירה. מומלץ להוסיף גם סלט ירקות.
יום מקסים 🙂
הכנתי את הבלילה כמו במתכון (עם ביצה L), אך זה יצא לי רך מידיי וקצת קשה לעיבוד..
לא ויתרתי והכנסתי לתנור..
ואז גיליתי את הטעות, לא שמתי פירורי לחם בבלילה 🙂
כשהם יצאו הם היו פריכים מאוד וטעימים בטירוף… לא נשאר פירור!
פעם באה אני אנסה לעשות אותם טיפה יותר עבים ונראה איך יצא
תודה רבה!!
שמחה שיצא טעים!
תודה שחזרת לעדכן והמשך יום נפלא 🙂
שלום,
אני מאוד אוהב את השניצלים מהסופר,ניסיתי להכין בבית ואף פעם לא יוצא דומה.
השניצלים המוכנים-דקים, מתוקים במידה.
השניצלים שלי יוצאים כבדים(לעיכול) , תפוחים וחסרי טעם , טעם התירס לא ממש מורגש
לא קרובים לאלה של הסופר,לא בצורה ולא בטעם.
ניסיתי לטגן, לאפות, עם תפו”א או בלעדיו, עם יותר קטשופ או ממש קצת, עם טחינה או בלעדיה.
פעם אפילו הכנתי שניצלים רגילים מחזה עוף עם כל התוספות של שניצל תירס-יצא לא טעים.
אודה לכל טיפ שיעזור לי להגיע לתוצאה הרצויה .
היי ולאד,
קשה להתחקות אחרי השניצלים הקנויים מאחר והשניצלים שקונים בסופרים הם מעובדים ויש בהם חומרים שבדר”כ אינם טבעיים שהם אלו שתורמים למרקם ולטעם אבל החסרון הוא שאלו חומרים מזיקים.
בס”ד
אפרת שלום
האם אפשר להכין את השניצלים עם קמח כוסמין ופירורי לחם מחיטה מלאה?
היי אורטל,
אני מניחה שאפשר.
אם תנסי אשמח לשמוע איך יצא 🙂
יום נפלא!
מאוד טעים. אם אני רוצה שזה יהיה נטול גלוטן, מה אפשר לשים במקום הקמח?
תודה
היי סיגל,
לא ניסיתי אבל אולי אפשר לשים קמח תירס או קמח תפו”א או שבמקום הקמח פשוט לבשל תפו”א גדול ולמעוך לפירה ולהוסיף לתערובת.
אגב יש באתר מתכון לחטיפי תירס גם בגרסה ללא גלוטן – חטיפי תירס.
יום חמים ונעים 🙂
ניסיתי היום, כל מי שטעם התלהב.. תוודה ענקית 🙂
שמחה לשמוע!
תודה לימור וערב נעים 🙂
אוי.. רק עכשיו הבנתי שבשתי כוסות הכוונה לפחית שימורים אחת של תירס.
אני הכנתי חצי כמות, אך עדייך השתמשתי בפחית שלמה עקב חוסר ההבנה.. את חושבת שזה יהרוס? מהצצה לתנור זה נראה בסדר אז אני מקווה לטוב
היי נופר,
הכוונה ששמת כוס אחת אחת של תירס או קופסת שימורים שלמה? בכל אופן, אני מקווה שזה ייצא בסדר כך או כך 🙂
קוספת שימורים שלמה. יצא מעולה! 🙂
מעולה! 🙂
בס”ד
שלום….
בדיוק נגמרו לי הפרורי לחם
הבנתי שאפשר בלי
יש לי קמח תירס{פולנטה}
זה מתאים או פשוט בלי?
לדעתי אפשר עם קמח תירס.
בס”ד
יופי תודה רצה להכין…..
בס”ד
כולם אהבו….
קצת הסתבכתי עם הכמויות כי היה לי 3 קופסאות תירס קטנות
אבל העיקר שאהבו.
פעם הבאה אשאל כדי שהטעם ייצא יותר מדויק.
תודה.
הכי חשוב שאהבו 🙂
יצא ממש ממש טעים ! תודה רבה ! עשיתי את המתכון עם ביצה ולמחרת החלפתי את התירס בכרובית מבושלת ובמקום הביצה שמתי טחינה עם כוסברה ובעלי ממש ממש אהב 🙂
רעיון מעולה!
תודה שחזרת לעדכן והמשך יום נפלא 🙂
love your recipes . i made gluten free it was amazing
Thank you Bar!
העם אפשר לעשות את המתכון בלי מעבד מזון? כי פשוט אין לי
היי אנסטסיה,
אם יש לך מוט בלנדר את יכולה לטחון גם איתו. אם אין לך דרך לטחון אני לא בטוחה איך זה ייצא מאחר והתירס הטחון משפיע על המרקם של השניצל.
ועם אין מעבד מזון, מה עושים?
היי
אני יכולה להכין מהמתכון הזה שניצל ברוקולי במקום תירס? ואם כן איך? תודה [=
היי נעה,
לגבי הפיכת המתכון הזה לשניצל ברוקולי, מאחר ולא ניסיתי אני לא בטוחה בתוצאה. בכל מקרה יש באתר 2 מתכונים שמאוד מזכירים שניצל ברוקולי:
קציצות ברוקולי
כדורי ברוקולי אפויים.
רציתי להודות ולהגיד שהשניצלים יצאו קריספיים וטעימים מאוד גם כשהכנתי רק חצי מהכמות!
מעולה! איזה כיף שחזרת לעדכן 🙂
בגרסה ללא גלוטן , מה אפשר לשים על החלק החיצוני במקום פירורי לחם?
היי מיטל,
אפשר לצפות בפירורי לחם ללא גלוטן. אם אין לך, תכיני בלי ציפוי אבל בכל מקרה יש לרסס או להבריש בשמן את השניצלים.
היי
אני רוצה להכין חצי מהכמות
איך אעשה זאת?
היי שירה,
לחצי כמות הפחיתי בחצי את הכמויות: כוס גרגירי תירס, חצי ביצה (תטרפי ביצה ותשתמשי במחצית מהבלילה), כף שמן, כפית מלאה קשטופ, שליש כוס קמח, רבע כוס פירורי לחם, חצי כפית שטוחה מלח.
בהצלחה 😉
היי
רציתי לדעת אם אפשר להכין חצי מהכמות
תודה,יצא ממש טעים.
שמחה לשמוע 🙂
היי,אתר מ-צ-י-ן-!!!
אין על האתר הזה ,באמת!תודה רבה רבה!
חייב לטחון את הכוס תירס במעבד מזון או שאפשר שלם?
תודה שיר! שמחה שאת נהנת מהאתר 🙂
עדיף לטחון חצי מכמות התירס מאחר וזה תורם למרקם של השניצל.
הי ,
השתמשתי בקמח רגיל, טחינה רגילה ופירורי לחם מוזהבים ..הציפוי יצא קשה וגם המילוי …מה שמוזר כי מרחתי עם מספיק שמן …
אני לא מצליחה להבין מה עשיתי לא נכון…
אם כך באמת תעלומה..
אני מנסה לחשוב מה יכולה להיות הסיבה. אם גם המילוי יצא קשה, אולי עשית את זה דק מידי?
היי, האם יש תחליף לקטשופ? (טבעוני) 🙂
היי רוני,
אפשר לשים כפית רסק עגבניות.
יום נעים 🙂
הי,
האמת שניסיתי וממש התבאסתי, שמתי כף טחינה במקום קטשופ והכל עשיתי בדיוק לפי ההוראות.
זה יצא יבש ומבפנים היה כהה…יכול להיות ששמתי יותר מדי שמן ? ( מרחתי כמו שמורחים ביצה מעל…)
היי שני,
לא ברור לי למה מבפנים זה יצא כהה. השתמשת במקרה בקמח שונה או קמח מלא? השתמשת אולי בטחינה מלאה? במקום הקטשופ היה יותר מתאים להוסיף שילוב של מיונז עם רסק (כי הקטשופ מוסיף לטעם, לא למרקם).
באיזה פירורי לחם השתמשת (רגילים, מוזהבים)? הציפוי מבחוץ יצא קשה/פריך?
תודה על המתכון האדיר – יצא מעולה אבל זה היה מאוד דביק גם אחרי האפייה, כלומר הביסים ממש נדבקו לשיניים. קראתי המלצה כאן לשים 2 כפות טחינה כדי שידבק כמו שצריך ולא רציתי לפשל במתכון אז זרמתי… אולי בגלל זה?
היי שיר,
אם הוספת גם טחינה וגם ביצה אז יכול להיות שזה תרם לזה אבל אני לא בטוחה כי המטרה של הביצה או הטחינה היא להדביק את החומרים שלא יתפרקו כשיוצרים מהם שניצלים.
לדעתי זה בגלל האפיה. לעיתים כשאופים שניצל צמחוני בציפוי פירורי לחם, הציפוי הופך לפריך אך מעט נדבק לשיניים (אם הכוונה היא לציפוי שנדבק).
יום נפלא 🙂
אפשר להקפיא?
לדעתי כן, לא צריכה להיות בעיה להקפיא רק חשוב לעטוף היטב בניילון נצמד או להאחסן בקופסה אטומה.
אם טבעונים יכולים להכין עם טחינה גולמית כולם יכולים להכין עם טחינה גולמית.
15,000 אפרוחים נגרסים מדי יום בתעשיית הביצים.
האם יש תחליף לקטשופ?
ראיתי שכתבת מיונז ורסק עגבניות, אפשר רק רסק?
תודה על המתכונים הקלים והמעולים, אתמול הכנתי את כדורי השוקלד ויצא טעים:)
היי בלה,
שמחה שאת נהנת מהמתכונים 🙂
את יכולה לשים רסק אבל כפית אחת לדעתי תספיק כי הרסק מרוכז יותר מקטשופ.
מתכון פשוט מעולה!! הכנתי עם 2 כפות טחינה ויצא מצויין, טעים וממכר יותר טוב מהמקור 🙂 תודה!
שמחה לשמוע חן! 🙂
היי עשיתי ויצא מושלם
כמה קלוריות זה לאחד?
שמחה לשמוע דנה 🙂
לגבי הקלוריות, אין לי מושג.
האם אפשר להקפיא אותם ולהוציא לחמם במיקרו שרוצים?
הי דנה,
אני מניחה שאפשר להקפיא, רק חשוב לעטוף היטב בניילון נצמד או לשמור בקופסה סגורה.
יש לחמם אח”כ בתנור (כי במיקרו זה ייצא רך).
הכנתי והציפוי יצא לי חיוור שחום כזה ומעט קשה מידיי, מה יכולה להיות הסיבה? יוצר מידיי פירורי לחם? מעט מידיי תרסיס שמן?
היי עמית,
זה תלוי בסוג פירורי הלחם. כדי לקבל צבע זהוב ויפה מומלץ להשתמש בפירורי לחם מוזהבים. אפשר פעם הבאה לרסס יותר שמן כדי שהשניצלים יהיו יותר עסיסיים ואחידים בצבע.
שבוע טוב 🙂
האם יש תחליף לקטשופ? אולי מיונז….?
רוצה להכין ואין לי קטשופ.
היי הילה,
את יכולה לשים מיונז מעורבב עם רסק עגבניות (סה”כ ביחד כף אחת) ואם אין לך רסק עגבניות שימי רק מיונז.
היי אני הכנתי עם תירס של סנפרוסט וקמח מלא ויצא סוף
מעולה!
תודה שחזרת לעדכן 🙂
יצא מעולה !! יותר טעים מהשניצל תירס הקנוי
תודה חן, שמחה לשמוע 🙂
שלום!
טוחנים את התירס בלי הנוזלים, נכון?
עכשיו יצאנו מפסח ועדיין אין לי לחמים ופירורי לחם.
זה יהיה רעיון טוב לשים במקום הפירורי לחם מצות טחונות או לטבול כל שניצל בביצה וקמח?
תודה רבה רבה!
היי אילנה,
כן, טוחנים ללא הנוזלים.
לגבי מצות טחונות במקום פירורי לחם אני לא בטוחה (לא ניסיתי) אבל את יכולה להכין במקום זה את חטיפי התירס שהם מבוססים על קמח מצה –
https://www.10dakot.co.il/%D7%97%D7%98%D7%99%D7%A4%D7%99-%D7%AA%D7%99%D7%A8%D7%A1/
האם טחינה במוט בלנדר תעשה את העבודה עם התירס? והאם התערובת כוללת גם פירורי לחם, או שהם מיועדים רק לציפוי?
היי יעל,
אפשר בהחלט לטחון את התירס עם מוט בלנדר.
התערובת כוללת חצי כוס פירורי לחם וחוץ מזה יש את פירורי הלחם המיועדים לציפוי.
חג שמח 🙂
נראה טוב!
איך זה בהקפאה? שומר על המרקם?את חושבת שיעבוד עם קמח מצה כדי שיהיה כשר לפסח?
היי שי,
לא צריכה להיות בעיה להקפיא.
לגבי שימוש בקמח מצה לא ניסיתי במתכון הזה אבל יש מתכון לחטיפי תירס מקמח מצה (כמעט על אותו עקרון). מצרפת קישור:
https://www.10dakot.co.il/%D7%97%D7%98%D7%99%D7%A4%D7%99-%D7%AA%D7%99%D7%A8%D7%A1/
חג שמח 🙂
היי
אם אין לי איך לטחון? לשים רק כוס אחת של תירס?
הי ליבנת,
אם לא תטחני את התירס לדעתי המרקם של השניצל ישתנה ויהיה יותר בצקי ודבר שני, אני לא בטוחה אם התערובת תתפוס בלי התירס הטחון.
חייבת לנסות!!
אפשר להישתמש בתירס קפוא?
ואם כן, צריך להיתנהל איתו אחרת?
תודה רבה רבה! 🙂
כן אילנה, אפשר להשתמש גם בתירס קפוא באותו אופן. רק תפשירי אותו לפני.
המשך יום נפלא!
שלום!
התבלבלתי ושמתי שתי קופסאות תירס במקום אחת.
כשגיליתי את הטעות היה מאוחר מידי…
כשהוצאתי מהתנור זה היה פשוט להיט הילדים טרפו ולא הפסיקו לשבח אותי(:
איזה מזל…
תודה רבה ושבת שלום!
היי לירז,
בסוף הכל יוצא לטובה 😉
שמחתי לשמוע, שבת שלום!
שלום.
לי יצא די דחוס …נראה לי יותר מידיי קמח או פירורי לחם…
הייתי צריכה להוסיף הרבה יותר קמח ממה שרשמת על מנת שתצא לי עיסה שאוכל לעבוד איתה ועקב כך השניצלים יצאו יבשים ולא פריכים . יש לך אולי עצה בשבילי ? למה לא יוצא לי ?
הי אביטל,
בדר”כ מוסיפים עוד קמח כאשר העיסה דלילה ולכן אי אפשר לעבוד איתה. יכול להיות שהיו יותר מידי נוזלים בעיסה? אולי השתמשת בביצה גדולה יחסית או שגרגירי התירס היו עם נוזלים?
נכון את צודקת , הוספתי 2 כפות של הנוזלים בבלנדר כשטחנתי כוס אחת על מנת שאצליח לטחון אותם טוב יותר .. פעם הבאה לא אוסיף .. תודה !!
בשמחה! העיקר שגילינו מה הייתה הבעיה 😉
הי, אם בכל זאת הילדים אוהבים מטוגן לצערי על אפוי…
הפיתרון הוא להקפיא ואז הכל יתגבש?
או שצריך להוסיף עוד משהו?
היי פטרה,
במהלך האפיה יש לתערובת בפנים מספיק זמן להאפות ולהתגבש כמו שצריך.
אם את רוצה לטגן, אני ממליצה שזה יהיה בשמן עמוק ולהכין את השניצלים קטנים (כמו כדורים שאפשר לשטח אותם מעט) ואז התערובת תספיק להתגבש בזמן הקצר של הטיגון.
אשמח לעדכון איך יצא 😉
הי!
אין לי תרסיס שמן לרסס על הקציצות שבתבנית..
האם לשפוך מעט שמן קנולה מלמעלה, או שאפשר לוותר על זה?
היי יעל,
מתנצלת על העיכוב בתשובה, את יכולה להבריש מעט בשמן רגיל (או למרוח) את השניצלים מלמעלה.
יצא טעים להפליא. הילדים פשוט טרפו. איזה כיף☺ תודה רבה
היי מיכל, איזה כיף לשמוע!
תודה שחזרת לעדכן 🙂
המתכון להיט אצלנו ובבתים של החברים שאכלו אצלנו. עומדת להכין עכשיו כמות כפולה. האם המרת קמח רגיל בקמח מלא יתן תוצאה טעימה לדעתך? תודה מראש על תשובה.
היי, מעולה! שמחה לשמוע.
לדעתי אם תשלבי את הקמח המלא עם פירורי לחם רגילים (2/3 כוס קמח מלא+חצי כוס פירורי לחם) זה לא ייצא דחוס מידי ואפילו ייצא מוצלח 🙂
מאחר והקמח המלא סופח יותר נוזלים, אם את רואה שהתערובת מעט מתפרקת, פשוט תוסיפי מעט מים.
בהצלחה ושבוע נפלא 😉
עשיתי אתמול. המתכון ג-א-ו-נ-י!
מעולה!
תודה דודו שחזרת לעדכן 🙂
הכנתי את הגירסה הטבעונית וכל הזמן זה התפרק לי…. למה זה לא מצליח לי?
היי צליל,
זה מתפרק כי כנראה שאין מספיק חומר שידביק את התערובת. ממליצה להוסיף לתערובת כף טחינה נוספת + 1-2 כפות מים ולהכניס את התערובת לקירור במשך כשעה כדי שתתגבש.
הכנתי היום, הייתי צריכה להוסיף יותר קמח ממה שרשום במתכון אבל בסוף יצא מעולה!
הרבה יותר טעים מהשניצלים הקנויים
מעולה! תודה שחר על העדכון 🙂
אנסה שוב בהזדמנות באפייה 🙂 תודה!
הכנתי וטיגנתי במקום לאפות (לא היה מקום בתנור כי בינתיים נאפתה לה שם פשטידת הפיטריות המשגעת שלך…), הקטנים לא השתגעו, הגדולה אכלה ואמרה ככה ככה. יכול להיות בגלל שטיגנתי ולא אפיתי?
היי דנה,
אני מניחה שכן, במקרה הזה (להבדיל מרוב המקרים) הגרסה האפויה יותר טעימה כי במהלך האפיה כל המרכיבים מתגבשים.
האם אפשר להחליף את הקמח הלבן בנטול גלוטן/קמח אורז/טפיוקה?
היי,
אם את רוצה להכין את זה ללא גלוטן אז במקום קמח לבן אפשר לשים תפו”א גדול מבושל מעוך וכרבע כוס קמח תירס.
לגבי שאר הקמחים שהצעת, לא ניסיתי כך שאני לא יודעת לומר בוודאות איך זה ייצא.
תודה רבה
והאם שני כוסות תירס שווה לכל הקופסא של 550 גר’?
היי דנה,
כן את המחצית השניה של התירס (כוס אחת) לא טוחנים אלא מוסיפים את הגרגירים שלמים לתוך התערובת ומערבבים.
ונכון, 2 כוסות תירס שווה לקופסא של 550 גרם.
שבוע נפלא 🙂
לא הבנתי מה עושים עם החצי השני של התירס? מוסיפים אותו בלי לטחון רגיל עם כל התערבות?
הכנתי בצורת אצבעות. יצא מעולה. אחלה פינגר פוד, קריספי, טעים וקל להכנה. להבא אכין כמות כפולה ואקפיא. תודה על המתכון!
אהבתי את הרעיון 😉 תודה!