זמן בישול/אפייה: 5-9 דקות
מס’ מנות: 36 יחידות רוזלך
סוג: חלבי/פרווה
3.5 כוסות קמח לבן (500 גרם)
כפית שטוחה שמרים יבשים
כף סוכר לבן
כוס + כף (250 מ”ל) מים פושרים-חמימים
6 כפות שמן זית
חצי כפית שטוחה מלח
*למילוי: ממרח שוקולד שאוהבים (כ-8 כפות גדושות)
*אבקת סוכר לפיזור מעל (לא חובה)
-מניחים במיקסר (עם וו לישה): קמח, שמרים יבשים וסוכר ומערבבים. מוסיפים מים ומערבבים במשך כ-2 דקות. מוסיפים שמן ומערבבים במשך 3 דקות. מוסיפים מלח ומערבבים במשך 5 דקות נוספות עד לקבלת בצק אחיד.
-יוצרים מהבצק כדור, משמנים קערה ומניחים את הבצק בקערה. מכסים את הקערה במגבת ומתפיחים בטמפ’ החדר (עדיף במקום חמים בבית) במשך שעה-שעה וחצי, עד שהבצק מכפיל את נפחו.
-מחלקים את הבצק ל-4 כדורים שווים, מכסים במגבת ומתפיחים כחצי שעה.
-מחממים תנור ל-250 מעלות (חום עליון ותחתון).
-מרדדים כל כדור למלבן דק-דק. מורחים על הבצק כ-2 כפות גדושות ממרח שוקולד. מגלגלים לרולדה ארוכה.
-חותכים לפרוסות בעובי כ-2 ס”מ ומניחים במרווחים על נייר אפיה.
-מכניסים לתנור (חשוב שהתנור יהיה חם!) ואופים במשך 5-9 דקות עד להזהבה מאוד קלה.
*שימו לב שזמני האפיה משתנים בין תנור לתנור לכן חשוב לעקוב אחרי האפיה ולהוציא מהתנור ברגע שזה מתחיל להזהיב.
*לפני ההגשה אפשר לפזר אבקת סוכר מעל.
לחצו לצפייה בסרטון ההכנה באינסטגרם – https://www.instagram.com/p/Cfb6fZ7IJRS/
שבלולי בצק שמרים, רוזלך מתכון
הי אפרת, איך להניח את העוגיות בתבנית? להשכיב אותם, שיראו כמו ברל’ה, או להשאיר במנח של החיתוך?
במנח של החיתוך (כמו בתמונה) 🙂
הכנתי עם קמח כוסמין 80%
מילוי אני אוהבת לערבב כף אבקת קקאו עם 6-8 כפות סוכר ולמרוח.
במקום לקמח, אני משמנת את הבצק והמערוך (מרדדת על נייר אפיה)
יצא מושלם ממש!!
נחטף בשניות ע”י הקטנים והגדולים!!
כמו כל המתכונים של אפרת האלופה
שמחה שיצא טעים❤️
הכנתי השבוע והכל התחסל מתכון מעולה
שמחה לשמוע❤️
הי אפרת,
אוהבת מאוד את האתר והמתכונים.
לצערי הרב, 250 מעלות יצר חלק לא אפויים וחלק זהובים ב 6 דקות.
שמתי עוד כמה דקות ואז כבר הם נהיו דיקטים..
מה היה לא נכון? ולמה צריך חום כזה גבוה?..
תודה,
אפרת
היי אפרת,
רוזלך אופים זמן קצר בטמפ’ גבוהה.
אם חלק יצאו לא אפויים וחלק זהובים אז האפיה לא היתה אחידה. אפית בחום עליון וחום תחתון?
בכל מקרה נשמע שהתנור שלך חזק אז להבא אפשר להפחית את הטמפ’ ל220 מעלות.
היי,
אני ממש באמצע להכין
יצא מעולה!!!
נגלה ראשונה עשיתי בצק דק ובקושי הצלחתי לגרד מהשיש(למרות שפיזרתי קצת קמח)
נגלה שניה עשיתי יותר עבה ויצא קצת בצקי ולא אפוי בפנים כזה..
מה אני יכולה לעשות?
סורי ראיתי עכשיו.
אולי הבצק יצא קצת דביק? להבא כדאי לשים קצת פחות מים.
ואפשר לרדד על נייר אפיה שלא יידבק לשיש.
קודם כל חייבת לציין שאני משתמשת במתכונים לך עוד שהייתי רווקה, המתכונים שלך קלים ותמיד מוצלחים תודה רבה לך.
חייב שמן זית ?? או אפשר קנולה?
תודה💜
ובטח, אפשר שמן קנולה:)
הי אפרת יקרה, אני מכינה עכשיו את הרוזלך ורוצה אותם לשבת בבוקר, איך לאחסן כדי שישארו לי טריים? להקפיא? ושאלה שניה, איך אני יכולה להכין מלית קינמון לרוזלך? והאם זה בכלל יתאים? תודה רבה!
כן, נראה לי שעדיף להקפיא.
נראה לי שבמקרה הזה עדיף מילוי שיהיה קצת עסיסי כמו ממרח כלשהו.
חזרתי לעדכן, שילשתי כמויות, מילאתי בממרח אגוזים וממרח שוקולד, יצא מדהים בריח שהטריף את כל הבנין, הילדים נכנסו הביתה מהלימודים וטרפו חצי בערך… מזל שהספקתי להקפיא חלק… תודה רבה על עוד מתכון מדויק!
איזה כיף לשמוע!
תודה שחזרת לעדכן🙂
מה דעתך על מילוי של טחינה וסילאן ? ייצא טוב ? מה היחס ביניהם צריך להיות שייצא מספיק מתוק ? תודה שבת שלום
היי
הייתי שמה חצי כוס טחינה עם רבע-שליש כוס סילאן וכף שתיים מים.
ואוו הכנתי פעם אחת וכולם התלהבו
מכינה כבר פעם שניה ממליצה לכולם
תודה רבה לך אפרת על כל המתכונים המושלמים!!
איזה כיף שנהניתם מהמתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️
שלום, עשיתי היום פעם ראשונה. יצא טעיםם… הילדים התלקקו,
אך ללא הכי יפה… הבצק לאחר שעתיים לא התפיח את עצמו,
עשיתי עם קמח מלא. 6 כפות זמן זית – הפכו את העיסה לנוזלית קצת.
מה יכולה להיות הסיבה?
האם כדאי קודם להקציף שמרים סוכר ומים ואז במיקסר להניח קמח ועליו את השמרים שהקצפתי מראש?
היי לאה
שמחה שיצא טעים!
כנראה שהשימוש בקמח מלא גרם לבצק לא להכפיל נפח ולתפוח קצת פחות. השתמשת בכפות מדידה/כפות מטבח סטנדרטיות?
אין צורך להקציף את השמרים.
היי,
השתמשתי בכף מטבח סטנדרטית.
חשוב לי להשתמש עם קמח מלא,
מה השינויים הנדרשים במתכון?
אין שינוי מלבד להוסיף את המים לפי הצורך (להתחיל ב3/4 כוס). המרקם והטעם מעט ישתנו.
הי יקירה..אם אני רוצה לשלש כמות זה בסדר?או שיש שינוי במשהו?
אין בעיה, רק תרשמי לך לפני את הכמויות מוכפלות בשלוש כדי שלא תתבלבלי🙂
יצא מהמם אפילו שנפתחו קצת…
איזה כיף שיצא מוצלח, נראה מעולה!
תודה שחזרת לשתף❤️
האם אפשר להכין מראש, ולהכניס לאפיה ברגע האחרון כדי שיגיע לשולחן חם בסוף הארוחה?
היי,
אפשר להקפיא את הרוזלך לפני אפייה ולאפות לפני הארוחה, אך זה ישנה מעט את המרקם.
הי אפרת, במתכון רשמת וו לישה ובסרטון יש וו גיטרה, מה את ממליצה?
היי,
מומלץ להשתמש בוו לישה.
שלום,
האם אפשר למלא בריבה במקום מילוי שוקולדי?
תודה
אפשר, כדאי להשתמש בריבה סמיכה ולא נוזלית.
תודה רבה על התשובה המהירה.
וואו. כמה טעים וקל. ולפני שאני אוכלת את כל המגש…איך לשמור אותם?
אלופה נראה מהמם! אפשר לשמור בקופסה אטומה על השיש או במקרר, ואפשר גם להקפיא לטווח ארוך יותר.
הי אפרת!!
אני בד”כ אופה את עוגת השמרים שלך, עד שזה נהיה מושג במשפחה המורחבת שלי!!
תודה על כל המתכונים המהממים!!
רציתי הפעם לנסות את המתכון הזה,
אשמח לדעת כמה זמן מראש עלי לחמם את התנור?
תודה רבה!
היי,
איזה כיף שאתם נהנים מהמתכונים(:
בכל המתכונים יש לחמם את התנור לפחות 9-10 דקות לפני האפייה.
היי אפרת
כתבת שצריך לרדד דק דק, הבצק לא ייצא יבש קצת?
היי,
חשוב לרדד דק כי הבצק תופח קצת באפייה. הוא לא אמור להתייבש אם משתמשים בכוס מדידה, מדייקים בכמויות ונמנעים מאפיית יתר(:
האם ניתן להכין מבצק פריך מוכן?? תודה מתכוניך נפלאים..
אפשר, אבל זה יצא שונה מהבצק של רוזלך (יצא דומה לעוגיות רולדות בצק פריך).
האם אפשר להשתמש במילוי שאני אכין ולא בממרח שוקולד? כמו בבלילה של עוגת שמרים עם שמן קקאו וסוכר… אני רוצה להכין פרוה ולא אוהבת את טעם השוקולדים למריחה הפרווה…
תודה אפרת!
היי,
אפשר למלא במילוי קקאו-סוכר, אך קחי בחשבון שהמריחה שלו באופן אחיד על הבצק תהיה טיפה יותר קשה(:
היי אפרת, יש אפשרות לאפות כקרואסונים עם הבצק הזה? 30 דקות בפחות מעלות ?
היי,
הבצק הזה לא מתאים לקרואסונים, המרקם שלו יצא שונה גם אם תאפי בחום נמוך.
אפשר להמיר לקמח כוסמין?
ואם כן האם יש שינוי בכמויות (נגיד מים וכולי)?
אפשר, ללא שינוי נוסף.
אחרי 2 התפחות ואפיה של 40 דקות ב190 מעלות
יצא לי לחמניות עם שוקולד חחח
למה 🙁
רציתי רוזלך
תני לי כיוון למה זה קרה
הסיבה הכי הגיונית היא שאפית על 190 מעלות, זה חום שיותר מתאים ללחמניות ולא לעוגיות הללו.
יצא מושלם. תודה!!!
איזה כיף שיצא מוצלח, נראה מעולה(:
תודה על השיתוף❤
מדף שני בתנור עם שני פסי הנחה זה בפס הנחה העליון או התחתון?
העליון, אבל לא קריטי…
2 כפות ממרח שוקולד הכוונה לכל ארבעת הצלבנים יחד 2 כפות?
על כל אחד מ-4 המלבנים שיוצרים מורחים 2 כפות.
בוקר טוב מאיזושהיא סיבה כתבתי פה שאלות שנמחקו אז ארשום את שניהם בשאלה אחת
כמה זה כף סוכר לבן וכף שמן זית?(במ”ל אן בגרם יש לי משקל מטבח)
והאם במקום שוקולד אפשר לשים ממרח שקדים טבעי או ממרח מתוק אחר
והם במקום שמן זית אפשר לשים שמן קנולה בכבישה קרה?
האם במקום השמרים אפשר לשים קמח שמרים?0זה מה שיש לי)
השאלות לא נמחקו, כתבת כמה שאלות ונראה ששלחת רק חלק מהן.
לגבי קמח השמרים, הסוכר והשמן עניתי קודם.
ניתן להשתמש בכל סוג שמן אם אין שמן זית.
לא ממליצה להחליף את השוקולד בממרח שקדים כי טעמו מאד עדין והוא נוטה להיספג מעט בבצק.
אפשר לשים ממרח אחר שטעמו מורגש יותר (ממרח תמרים/חרובים למשל).
בוקר טוב ושנה טובה יש לי תנור שלא יכול מעבר ל180 מעלות תנור קצת ישן
כמה זה על 180 מעלות הכוונה כמה זמן
היי,
מקווה שהעוגיות יצאו מוצלח גם על חום נמוך יותר…
זמן האפייה עשוי להתארך לכ-15 דקות או קצת יותר.
בוקר טוב חג שמח ושנה טובה
כמה זמן בכולל תוכלי לתת לי זמן יותר מדוייק?
כ-15-20 דקות(:
כמה זה כף סוכר לבן ?
20 גרם.
בוקר טוב אפרת האישה האגדה והמתכונים הטעימים:)
יש לי קמח שמרים(את בטח יודעת הקמח שכבר בא עם השמרים בפנים)אפשר להשתמש בו במקום השמרים היבשים?
כמה זה כף שמן ?(במ”ל יש משקל מטבח)
בוקר טוב(:
למתכון הזה לא מתאים כ”כ להשתמש בקמח שמרים. יחס השמרים כאן הוא קטן מאשר היחס בקמח שמרים וזה עלול לשנות את המרקם משמעותית.
כף שמן= כ-15 גרם.
אם משתמש בשמרים טרי כמה לשים שקית שלמה 50 גרם?
לא, 15 גרם שמרים טריים.
היי אפרת, הכנתי מלא פעמים ויוצא מושלם!
הבעיה שתמיד כשאני חותכת את הרולדה הם נמעכים לי ויוצאים מכוערים חח.. יש לך המלצה אולי לאיזו סכין? אולי לקרר קצת לפני?
תודה
היי,
איזה כחף שאהבת את המתכון❤️
ממליצה להשתמש בסכין חדה חלקה (לא משוננת) על מנת להצליח לחתוך טוב.
בנוסף, בזמן החיתוך תחזיקי בעדינות את הרולדה משני הצדדים כדי להפחית את המעיכה.
אפשר להכניס למקרר לרבע שעה לפני החיתוך אך זה לא כ”כ יגרום להבדל.
היי, האם אפשר להכין את הבצק ידנית? הכוונה ללוש רגיל ללא מיקסר?
היי,
אפשר ללוש ידנית, הלישה תהיה קצת יותר ארוכה.
וואו אפרת הרוזלך יצא כול כך טעים ורך. תודה רבה רבה על כול המתכונים הטעימים והמעולים שלך…
איזה כיף שיצא מוצלח❤ תודה רבקה!
נראה מתכון מצוין…
האם אפשר להמיר את השמן זית בשמן רגיל??
היי,
אפשר(:
היי אפרת אפשר לשים את הבצק במקרר ללילה?
היי,
לא מומלץ להשאיר לילה במקרר.
אפשר להקפיא לפני התפחה ולהוציא להפשרה כמה שעות לפני ההכנה.
היי, איך זה עם חלבה+ קקאו? הולך?
היי,
זה יצא יבש מדי, צריך בממרח כלשהוא(:
אפשר להכין ממרח מקקאו: לערבב כף סוכר+ 50 גרם חמאה/מחמאה מומסת+ רבע כוס סוכר. מעל זה אפשר לפזר מעט חלבה מפוררת.
כתבת ממרח מקקאו.. איפה הקקאו?
בטעות כתבתי כף סוכר במקום כף קקאו(:
כף קקאו+ רבע כוס סוכר+ 50 גרם חמאה/מחמאה מומסת.
תודה רבה, נהנת מאד מהמתכונים שלך🙂
אפשר להשתמש בקמח ללא גלוטן? (רב תכליתי אוסם)
תודה רבה! מתכון מעולה!
היי,
לא ניסיתי בעצמי, אבל אמור לצאת טוב גם עם קמח ללא גלוטן (רק יהיה שינוי במרקם).
ממליצה לאפות על 200 מעלות במקרה כזה (ולהאריך מעט את משך האפייה).
אשמח לשמוע איך יוצא אם את מנסה!
מתכון משובח! יצא נפלא. איזה בצק כייפי ואוורירי. וגם לא מתוק מידי. הכנתי עם שוקולד מריר וחמאה ומים- כמו שהצעת באחת התשובות. עצרנו את הילדים מלטרוף אחד אחרי השני😊 תודה רבה
איזה כיף שנהניתם מהמתכון! תודה על השיתוף🌺
הכנתי ויצא מושלם. החלפתי את שמן הזית בשמן חמניות ושמתי גם ממרח לוטוס. רק שאצלי משום מה השבלולים נפתחו במהלך האפייה, זה לא גורע מטעמם הנפלא. תודה על המתכון!
היי,
איזה כיף שיצא מוצלח😊
חשוב להקפיד על כמה דברים על מנת שהעוגיות לא ייפתחו באפייה:
לרדד את הבצק דק מאד, לא למרוח יותר מדי שוקולד על הבצק, וכן להדק את החיבור בין קצה הרולדה לחלק התחתון של העוגייה.
עשיתי את זה, יצא מושלם!!!
שני דברים:
1. אצלי בתנור אחרי 8 דקות בול יצא יותר ממוזהב קצת…
2. בתמונה שלך נראה שמפזרים אבקת סוכר, ולא כתבת, אני פיזרתי וזה מושלם.
תודה רבה.
שמחה ממש שיצא מוצלח!
אפית בתכנית קו עליון ותחתון, כן? משך האפייה משתנה מעט בין תנורים.
אפשר לפזר אבקת סוכר אבל זה לא חובה(:
תודה על השיתוף😊
יש אפשרות לעשותמאת זה בלי מיקסר
היי,
ללא מיקסר הלישה תהיה קצת יותר ארוכה, אבל זה אפשרי.
הכנתי בלי מיקסר ועבד פיקס
מעולה, תודה על השיתוף😊
האם אפשר חמאה במקום שמן?תודה
היי,
לא ניסיתי, אבל מניחה שאפשר לשים 60 גרם חמאה מומסת במקום השמן. אשמח לשמוע איך יוצא!
היי
אני רוצה לעשות כמות גדולה יותר, האם פשוט להכפיל כמויות בכל המצרכים?והאם אפשר להחליף את השמן זית בשמן קוקוס ואם כן כמה לשים?
תודה מראש
ושבת שלום
היי,
אפשר להכין כמות כפולה פי 2- להכפיל את כל הכמויות.
אפשר להשתמש ב-6 כפות שמן קוקוס.
בהצלחה(:
היי אפרת יש לך רעיון למילוי שוקולד לא ממרח?
היי,
את יכולה להכין מילוי שוקולד ביתי:
כף קקאו + רבע כוס סוכר + 50 גרם חמאה או מרגרינה מומסת. מערבבים הכל ומורחים על הבצק.
אפשר גם להכין מלית משוקולד מריר: להמיס 100 גרם שוקולד מריר עם 25 גרם חמאה + 2 כפות מים.
אשמח לדעת במה השתמשת ואיך יצא המילוי ומה עדיף
תודה רבה…
אפשר שמן במקום חמאה?
תודה!
היי,
עדיף שמן קוקוס ולא שמן רגיל אחרת הממרח יצא נוזלי.
היי אפרת (: יש לך מתכון למילוי קינמון אולי? תודה מראש
היי,
אפשר למרוח על הבצק חמאה רכה (שהוצאה מהמקרר כמה שעות לפני השימוש בה), לערבב חצי כוס סוכר חום עם כפית מחוקה קינמון ולפזר מעל החמאה.
נראה מעולה.
אפשר עם קמח כוסמין מלא?
היי,
אפשר להשתמש בקמח מלא, אך המרקם ישתנה ויהיה כבד יותר.
אפשר ללוש ידנית, אם אין מיקסר וו? ניסיתי פעם עם העוגת שמרים שלך ועבד. תודה על המענה.
היי,
אפשר ללוש ידנית, פשוט הלישה תהיה קצת יותר ארוכה.