זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 20-25 דקות
סוג: פרווה/ חלבי
מצרכים:
מלוואח
ממרח שוקולד/ חלבה
לקישוט: סוכריות קטנות חומות
אופן הכנה:
-חתכו מלוואח ל-4 חלקים.
-מרחו במרכז כל חלק ממרח שוקולד/חלבה.
-גלגלו מהצד הרחב לקצה והפכו.
-רססו מעט תרסיס שמן ופזרו סוכריות. הכניסו לתנור שחומם מראש ל 200 מעלות למשך 20-25 דקות.
הפעל טיימר (20 דק’)
+
טיימר פועל
–
היי אפרת
אפשר להקפיא אחרי האפיה?
היי
אפשר אבל פחות מומלץ.
היי
הילדים שלי עפו על זה וגם אישתי מתכון מושלם וטעים
שמחה מאד שאהבתם את המתכון!
תודה שחזרת לשתף🌺
היי אפרת😁
אני בן 11 ואני הכנתי את הקורסונים וזה מתכון אחד הטעימים והקלים שיש❤
איזה יופי, כל הכבוד! שמחה שאהבת את המתכון😊
יש מתכון לבצק?
היי טל 🙂
הטעם יצא קצת שונה אך תוכלי להשתמש במתכון הבצק מהמתכון כאן
וואו❗איזה טעים!!! אליפות עולם. תודה רבה אפרת אהובה. בגלל שהבל שלי אוהב מאפים רטובים .שמתי סירופ סוכר למעלה כשיצאו מהתנור. מחר בבוקר אאפה עוד…. אנסה גם מילוי של גביניה.
שמחה שיצא טעים ❤️
תודה שחזרת לעדכן.
היי אפרת,
כמה זמן המלאוח צריך להיות מחוץ למקפיא לפני ההכנה?
כ-10 דקות, עד שהוא מתרכך ונעשה גמיש.
היי
אפשר לחתוך את המלאווח ל-6 חלקים, או שזה יצא מידי קטן? יש לי רק חצי חבילה ואני לא רוצה שיצא קצת.
אם זה מלוואח גדול אז אפשר.
אם תרדדי תוכלי גם 8 משולשים. ויצאו רוגלך ביס.
טעים ומאד אסתטי בצלחת
איך שומרים את זה טרי למסיבה מחר בערב? והאם כדאי להכין טראפלס שוקולד זה לא ימס על הבר?
אפשר לשמור בקופסה סגורה מחוץ למקרר ולחמם קצת בתנור לפני ההגשה.
יכול להיות שהטראפלס יימס.
איך הכרי טוב לשמור, רשמת שמחזיק 4 ימים במקרר, איך הוא נראה אחכ? האם בלתי אכיל? או רק פחות אטרקטיבי?….
תודה על הסבלנות וגם על אתר מדהים
אם את רוצה לשמור יותר מ-4 ימים אז עדיף להקפיא.
אחרי 4 ימים במקרר הטעם מתחיל להפגע.
אפשר לשים מילוי אחר כמו גבינה או משהו כזה?
כן.
על איזו גבינה את ממליצה ?
ממליצה לערבב גבינה בולגרית או פטה עם 2 כפות גבינה לבנה (שהתערובת תהיה סמיכה ולא רכה או נוזלית מידי).
אפשר ממרח תמרים במקום שוקולד?
כן.
לכמה זמן אפשר לשמור את זה במקרר?
3-4 ימים. לחמם לפני שאוכלים.
לא צריך להמתיק את הבצק?
יש לך מתכון לממרח שוקולד לקרואסון?
אין צורך להמתיק, הבצק כבר מתקתק.
לגבי ממרח, עדיף להשתמש בממרח שוקולד מוכן ואם לא אז אפשר להמיס 50 גרם שוקולד מריר עם כף מים ו25 גרם חמאה.
רציתי לדעת אם יש לך קוראסונים מבצק?
לא, אבל אני מאמינה שאעלה מתכון בהמשך.
צריך להפשיר את המלוואח נכון
היי רפי,
להפשיר ממש מעט רק עד שהוא נעשה גמיש אך עדיין קר. שלא יהיה מופשר מידי ואז הבצק יהיה רך ודביק ויהיה קשה לעבוד איתו.
היי
האם אפשר להחליף את ממרח השוקולד בקוביית שוקולד או בשוקולד ציפס?
היי אפרת,
אפשר אבל קחי בחשבון שברגע שהמאפה מתקרר השוקולד חוזר להיות קשה (להבדיל מממרח) לכן מומלץ לאכול חם או לפחות לחמם לפני ההגשה.
אפשר להכין את זה גם מבצק עלים ???
כן, אפשר.
כדי שהמאפה יקבל צבע יפה מומלץ למרוח ביצה טרופה או לרסס שמן לפני האפיה.
תודה 🙂
טעים, טעים. רק שיצא לי הרבה פחות יפה מהתמונה… עובדת על העניין. תודה
הכי חשוב שיצא טעים 😉
חג שמח!
פשוט פצצה!!!!תודה רבה ילדים חיסלו את הכל 🙂
הי נדיה, איזה כיף לשמוע!
מתכון גאוני.